Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogamzásgátlót ha nemi (92 db)

iLYenkor esetleg...:@
A kérdező hozzászólása: hát jöjjön is :)
kiegészítés: a fogamzásgátlók (lindynett20) csak a második levél megkezdésétõl tekinthetõ biztonságosnak. általában a mensi a 7 napos szünet 4. napján jön. Ha most jönne meg és szombeton volt a dolog, akkor holnap meg is fog jönni!!
Ugyan, ne félj, nem vagy terhes! :-) Aranyos ahogy így aggódsz, de tényleg nincs rá okod. Egyrészt késõn ment el benned a barátod, másrészt meg az változó, hogy mikor, vagyis a szünet hanyadik napján jön meg. Nekem volt h a 3. nap, de volt hogy a 4-en jött meg. Szóval nyugi!
hát többe kerül mint gondolnád. Pénzbe is , meg a lelkiismeretedbe is, de ha így gondolod jobb ha nem is leszel még anya. Ha nem vagy 18, akkor szülõiengedély kell az abortuszhoz.Én ma láttam a babám ultrahangon és össze volt kulcsolva a keze. Most biztos a te babád is imádkozik, de nem bántlak, csak gondolkodj. Hátha nem is vagy még tehes, csak valami bezavart. A fogamzásgátlók néha nem mûködnek, de sajnos a tájékoztatón le van írva ezért nem jár támogatás, merthát 99%-os biztonsággal véd, te meg pont a maradék1% lehetsz. Reméljüknem, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: jo de pasim belémment szombaton ezé para , de annyira azért nincs gáz
Jajjj még csak a szünet 3. napján vagy. Nekem pl a 4. napon szokott megjönni. És mi már akkor óvszer nélkül szeretkeztünk, amikor még csak a 9. szem tabinél tartottam. (Akkor egyszer, aztán utána persze még használtunk óvszert a 2. levél kezdéséig) És mégsem lettem terhes. Nem kell idegeskedned, mert akkor meg még késhet is...
A kérdező hozzászólása: hát ha becsuszott akkor nincs mese abortusz, nem is anyagilag lenne gond, hanem fizikálisan, meg persze a szüleim megölnék a pasimat és tönkretenné ez a jo kapcsolatot lehet...
Szia! Sajnos tabi mellett is elõfordulhat ez néha. Nagyon rossz lehet kényszerbõl abortuszra menni. De ha nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy megtarthasd, akkor sajnos nincs mit tenni.Megszülni sokkal többe kerül sajnos mint elvetetni. Erre nincs támogatás a tisztességes dolgozó embernek. Bezzeg a sok léhonda munkakerülõ kölykeit mi tartjuk el a szüleikkel együtt:(((
A kérdező hozzászólása: igazság szerint, tabit szedek, elsö levél most fogyott el. 7.nap szünetjének 3. napján vagyok és még nem jött meg...ma szerda van szombat este a barátom bennem ment el, és most para van, amugy mindig idöben percre pontosan bevettem a tabit...lindynette 20 at
Abortusz elõtt még ott a 72 órás tabi. Ahogy elõttem írták, tabi szedése melletti terhesség sincs ingyen. Pont a mai Népszabadságban jelent meg egy cikk, miszerint az abortusz 26.193 Ft. Csak az állami gondozottaknak van ingyen.Részleges díjat fizetnek azok, akik rendszeres szociális segélyben, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában vagy emelt összegû családi pótlékban részesülnek. Kedvezményük a beavatkozás árának maximum 70 százaléka lehet, azaz nekik legalább 7858 forintot kell fizetniük. A teljes összeg felét, 13096 forintot fizetnek a gyesen és a gyeden lévõk.
Megfelelo szedes mellet is elofordul sajnos. ûenyhe hasmenes, amire nagyon nem is figylesz fel, es becsuszhat. Ferjem csaladjaban 11 hetesen vettek eszre, h baba van fogigatlo mellett, mert mellette volt megvonasos verzese. De fizetni kell az abortuszert igy is, naluk elvettek a babat, mert valofelben volt a lany a ferjetol.
Gyógyszer mellett sincs ingyen, mert nem tudod bebizonyitani, hogy megfelelõen szedted. Ha megfeleõen szedted, akkor nem lehetsz terhes. 72 órás tabi? Abortusz 28 ezer körül... Nõdokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: NAH, MA MEGJÖTT. MEGNYUGODTAM. KÖSZI A TANÁCSOKAT.

Symicia fogamzásgátló. Ha nem élvez belém abból baj lehet?

Hónapok óta szedem a symicia fogamzásgátlót. Lefekudtem barátommal gumi nélkül de nem belém élvezett. Akkor ebb?l lehet baj?

Legjobb válasz: olvasd el a betegtájékoztatót (ez kellett volna, hogy az elsõ dolog legyen, mielõtt beszeded), és ne kérdezz hülyeségeket.

olvasd el a betegtájékoztatót (ez kellett volna, hogy az elsõ dolog legyen, mielõtt beszeded), és ne kérdezz hülyeségeket.
Minden retardált ide jár a kérdéseivel? Miért lenne baj, ha nem is mondtál semmit amibõl baj lehet?? Ha nem élvezett beléd, és szedsz fogamzásgátlót, igen kicsi esélye van annak hogy terhes légy.. -.-
de persze csak akkor, ha rendszeresen szeded, ahogy le van írva, nem pedig össze-vissza mikor eszedbe jut.
A kérdező hozzászólása: Olvastam, és tisztába vok vele. De egy szinten mégis félek, így csak megnyugszom ha beszélek mással is róla
Kb. kizárt, hogy "baj" legyen. Hónapok óta szeded, a védettség réges régen kialakult. Nyugodtan beléd is élvezhet, ugyanis erre való a tabletta, hogy akkor se ess teherbe.
Ha nem hagyod, hogy beléd élvezzen, ugyan minek szeded? Ha nem jó neked a gyógyszer, amit szedsz, az elõváladéktól is teherbe fogsz esni igen rövid idõn belül.

Fogamzásgátló tablettát szedni, kizárólag a menstuáció alatt (1. napjától) lehet elkezdeni? Ha nem éppen a menstruáció idején, akkor nincs hatása nem véd?

Legjobb válasz: Kérdezze meg kezelõorvosát és gyógyszerészét!!! Halló! A doki mindent elmod! Mire föl a kérdés? Nem mondta el?

Kérdezze meg kezelõorvosát és gyógyszerészét!!! Halló! A doki mindent elmod! Mire föl a kérdés? Nem mondta el?
Ha az elsõ napon veszed be, akkor hat a leghamarabb. Ha az 5. napon, akkor várhatsz egy hónapot is. Ha nem mensi alatt veszed be, 1 levélnyi pénzt kidobtál az ablakon.
Ha az elsõ napon veszed be, akkor azonnal, hat, minden egyéb más esetben csak 1 levél tán, tehát nem éri meg késõbb elkezdeni, mert úgyse leszel védett = pénzkidobás!
után
A betegtájékoztatón rajta van, h mikor kezd el! ha a menstruációd második napján kezded se baj, de ne a 3. napon vagy késõbb kezd el

A fogamzásgátló a miteszereket is elmulasztja, vagy csak a pattanásokat? Ha nem, mivel lehet véglegesen eltüntetni a miteszert?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem pattanástalanító, csak úgymond segít abban, hogy kevesebb pattanásod legyen, de nem arra való, sem mellet nagyobbítani! A miteszerek és a pattanások ellen inkább javaslom a különbözõ szépészeti lemosókat, de a szappan és a víz is csodákra képes(fõleg zsíros arcbõrnél)!:)

A fogamzásgátló nem pattanástalanító, csak úgymond segít abban, hogy kevesebb pattanásod legyen, de nem arra való, sem mellet nagyobbítani! A miteszerek és a pattanások ellen inkább javaslom a különbözõ szépészeti lemosókat, de a szappan és a víz is csodákra képes(fõleg zsíros arcbõrnél)!:)

Yasminelle fogamzásgátlót szedek 2 hónapja, és a vérzésem megjövetele előtt 3-4 nappal, mindig mintha hüvelygombám lenne, a vérzés elmúltával az is elmúlik, lehet hogy ez a fogamzásgátló hatása? Ha nem akkor mit csináljak?

a barátomnak semmilyen betegsége nincs, már szedtem gyógyszert a gombára, attól mindig elmúlik, de a vérzés megjövetele el?tt újra el?jön, nem tudom mit tegyek.

Legjobb válasz: A fog.gátló mellékhatása a gyakori hüvelygomba :S Sajna hajlamosít rá.

A fog.gátló mellékhatása a gyakori hüvelygomba :S Sajna hajlamosít rá.

Már 5 éve szedek fogamzásgátlót. Ha ilyen huzamos ideje szedem nem lehet tőle bajom?

Legjobb válasz: Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.

Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.
Mikor kell visszmenned vizsgálatra? Mit mondott az orvos? Ezt MINDENKÉPPEN be kell tartanod! Valószínûleg nincsen semmi baj - de erre való a vizsgálat! Szépen, lassan is összejöhet pl. egy májkárosodás... akkor pedig jó esetben is abba kell hagynod a szedést.
Egy három hónapos szünet nem ártana!
Nem lesz semmi baj.
Én öt évig szedtem és három különbözõ orvosnál jártam sokszor, különbözõ panaszokkal. A harmadik azt mondta, hogy inkább hanyagoljam hosszútávon a gyógyszert, mert sorvasztja a méhem nyálkahártyáját és kisebb lett a méhem (de lehet, hogy eleve az is volt, nem tudom) Én akkor úgy döntöttem, nem szedem tovább.. Nem azt mondom, hogy ez általános, de nekem ilyen tapasztalatom volt. Szerintem, ha az orvosod nem lát semmi olyat, ami miatt abba kéne hagyni, akkor biztos nem okoz gondot(reméljük), mondom ez az én tapasztalatom a témában. Ilyen is van:-))

Lehet fogamzásgátlót szedni, ha nemi herpeszem van?

Legjobb válasz: A herpesz az virusos megbetegedes,eloszor is azt kell kezelni,es aztan szeretkezni mert a partnered is elkaphatja.Ebben az esetben gumi ovszerrel kell vedekezni,es nem fogamzasgatlo tablettaval.Konzultald a nogyogyaszoddal,mert a herpesz csak akkor aktiv amikor a szervezet immunrendszere felborult. Kezeltesd magad,mert szamodra is kellemetlen.

A herpesz az virusos megbetegedes, eloszor is azt kell kezelni, es aztan szeretkezni mert a partnered is elkaphatja.Ebben az esetben gumi ovszerrel kell vedekezni, es nem fogamzasgatlo tablettaval.Konzultald a nogyogyaszoddal, mert a herpesz csak akkor aktiv amikor a szervezet immunrendszere felborult. Kezeltesd magad, mert szamodra is kellemetlen.
Addig szerintem semmiképp ne élj nemi életet, amíg ki nem kezeltek a herpeszbõl!

Ha delutan 5kor bevettem a fogamzasgatlo tablettat, es este 10elott rosszul voltam, hanytam. Nem lehet valami baj? Nem voltam egyutt a pasimmal. Szoval akkor nem lehet semmi baj?

Legjobb válasz: Nem lehet semmi baj, fõleg ha nem voltatok együtt. Azért ha biztosra akarsz menni, ajánlatos a következõ aktusnál más védekezési módszert is alkalmazni, de ez általában akkor szükséges, ha több napon át tartó hányás, illetve hasmenés van.

Nem lehet semmi baj, fõleg ha nem voltatok együtt. Azért ha biztosra akarsz menni, ajánlatos a következõ aktusnál más védekezési módszert is alkalmazni, de ez általában akkor szükséges, ha több napon át tartó hányás, illetve hasmenés van.
Annyi idõ alatt felszívódott a tabi, úgyhogy nem lehet semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!

Ha valaki sok ideig fogamzásgátlót szed majd leáll vele, akkor nem lehet gyereke? Vagy nem lesz egészséges?

Legjobb válasz: De lehet gyereke. Abbahagyod a gyógyszert, vársz 3 hónapot, hogy kiürüljön a szervezetedbõl, és neki lehet állni a babának. De ezt mibõl gondoltad?

De lehet gyereke. Abbahagyod a gyógyszert, vársz 3 hónapot, hogy kiürüljön a szervezetedbõl, és neki lehet állni a babának. De ezt mibõl gondoltad?
Elõfordul, hogy vkinek az abbahagyás után nem áll helyre a peteérése. De ezen ált. tudnak gyógyszeresen segíteni.
A fogamzásgátló csak elfed problémákat, így ha valakinek a tabletta után nem lehet gyereke, annak nagy valószínûséggel akkor sem lehetne, ha nem szedte volna. Egyébként ma már nagyon jól kezelhetõ a meddõség.
Nem.
Nem igaz, azonnal próbálkozhattok.
ez nem igaz! én mindkétszer az abbahagyás utáni 2.hóban lettem terhes, és egészségesek.
a legjobb azonnal próbálkozni!Sokkal több az esély a mihamarabbi terhességre , én kivártam a 6 hónapot, és majd csak 5 év múlva estem teherbe!
én szedés közben lettem terhes a fiam makkegészséges, a második 10 nappal az utolsó bogyó után jött össze õ most fog megszületni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon örülök neki, hogy nem kell várni, de persze én úgy gondolom, hogy ha majd nem szedem, elmegyek és megbeszélem az orvossal, hogy abbahagyom a gyógyszert és gyereket szeretnénk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!