Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogamzásgátló hogy fel (30 db)

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Szerintetek nagy baj lehet abból, hogy az orvos antibiotikumot írt fel, fogamzásgátlót szedek közbe és lefeküdtem a barátommal? Nagy mértékben befolyásolja az antibiotikum a fogamzásgátlót? :/

Legjobb válasz: Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.

Igen, de ez le is van írva a betegtájékoztatóban, hogy csökkenti a hatását és kiegészítõ védekezést kell alkalmazni a kúra ideje alatt.
Aham. Tulajdonképpen érvényteleníti a fogamzásgátló hatását.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek:s
Igen, sajnos befolyásolja a hatását.
A kérdező hozzászólása: de nekem azt mondta az orvosom, hogy nagyon nagy dózisú gyógyszernél és csak akkor, ha 1 hétnél tovább szedem.
Ez így nem feltétlenül igaz, ahogy az orvosod mondta. Azon kívül, hogy mekkora dózisú, attól is függ az antibiotikum melletti hatáscsökkenés, hogy milyen mértékben vesz részt az adott fogamzásgátló a bél-máj körforgásban, illetve hogy milyen típusú (hatásspektrumú, hatásmechanizmusú és hatáserõsségû) antibiotikumot szedsz. Általános elv, hogy bármilyen antibiotikum szedése alatt és az azt követõ legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges a maximális biztonsághoz (és valójában az antibiotikum szedése elõtti 2 napban is, mivel a spermiumok akár 3 napig is túlélhetnek a nõi testben). egy gyógyszerész
1 hétnél kevesebb ideig nem sok értelme van az antibiotikum kúrának. Azt mindig rendesen be kell szedni a megfelelõ ideig...
A heti kúrákat valóban végig kell szedni, de a húgyúti fertõzéseknél leggyakoribbak a 3 vagy 5 napos kúrák. Sõt létezik egyadagos antibiotikum is.

A nőgyógyászom Sensonette 75/20 fogamzásgátlót írt fel. Több embertől is hallottam hogy volt tőle közti vérzése. Mennyire lehet biztonságos? Véleményeket kérek.

Legjobb válasz: Több mint 2 éve szedem, de eddig semmi problémám nem volt vele. Persze ez egyén függõ, kinek hogy reagál rá a szervezete. Gondolom a nõgyógyász csak tudja kinek mit ír fel. Kezd el szedni, ha nem vagy vele megelégedve, vissza mész és megbeszéled a nõdokival.

Több mint 2 éve szedem, de eddig semmi problémám nem volt vele. Persze ez egyén függõ, kinek hogy reagál rá a szervezete. Gondolom a nõgyógyász csak tudja kinek mit ír fel. Kezd el szedni, ha nem vagy vele megelégedve, vissza mész és megbeszéled a nõdokival.
A kérdező hozzászólása: A nõdokim azt tanácsolta hogy amikor megjön a menzim ne az elsõ hanem az 5. napon vegyem be. De ez mire jó?
Azt én nem tudhatom, nekem azt mondta annó, hogy a menstruáció elsõ napjától kezdjem el szedni. Nem hallottam még olyanról, hogy az 5. naptól... Esetleg próbálkozz egy másik nõdokival. Jobb ötletem nincs :)

Ma voltam először nőgyógyásznál, 72órás tablettát írattam fel és egy úttal fogamzásgátló tablettát is. Lehet, hogy félre értettem valamit, de azt mondta az orvos, hogy a menstruációm közepénél menjek vissza vizsgálatra. Valaki tud ebben segíteni?

Utána olvasgattam itt, és többen is azt írjátok, hogy menstruáció alatt nem vizsgálnak meg minket a n?gyógyászok. ... Azt mondta, meg fog rendesen vizsgálni, mert ma csak bementem, odaadta a vényeket és eljöttem. Akkor ott annyira izgultam, nem is jutott eszembe, hogy visszakérdezzek.

Legjobb válasz: Nem a ciklusod felénél kell visszamenni?

Nem a ciklusod felénél kell visszamenni?
hát lehet ám hogy jobban tudom mi volt velem a helyzet....a fogamzásgátlóról beszéltünk nem a 72órásról.... mert az elsõ kommentezõ is azt mondta hogy a fogamzásgátlót nem szabad úgy elkezdeni hogy csak felírják vizsgálat nélkül és én erre reagáltam...
ha úgy adta ki a fogamzásgátlót, hogy még csak meg se vizsgált akkor az nem jó orvos, ne váltsd ki a fog.tablettát és menj el egy másik orvoshoz aki megvizsgál elõtte rendesen, mert ha csak úgy elkezdesz szedni tablettát akkor súlyos egészségügyi problémáid lehetnek, ez nem vicc
hallgatnék az elsõ válaszolóra....nekem ugyanígy írták fel illetve megvizsgált volt vérvétel meg rákszûrés csak éppen még eredmény nem mert mikor ezeket csinálta az nap fel is írta eredmény: nem volt elég erõs mint kellett volna az én szervezetemnek két hónap múlva úgy kerültem kórházba hogy majdnem elvéreztem kellett vért is kapnom..szövettanból kiderült hogy teherbe estem és elvetéltem...csak mert b.szott kivárni az eredményt...és most durván hangzik nem jobban jártam hogy elvetéltem mert ha megmarad a kicsi és nekem kell meghoznom a döntést abba belehaltam volna..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem magánorvoshoz mentem, hanem TB alapú rendelésre. Lehetséges, hogy nem teljesen alapos az orvos, ha visszamegyek teljes vizsgálatot fogok kérni és amíg nem jönnek meg az eredmények nem is fogom elkezdeni szedni a gyógyszert(Lindynette20). A második válaszoló válaszát kifejezetten köszönöm, igen valószínûleg ezt mondta, csak annyira feszült voltam, hogy nem is igazán tudtam odafigyelni miket mond.
Ez azért nem így mûködik: *az nap fel is írta Mert attól 72 órás, hogy 72 órán belül be kell venni, de az elsõ 24-ben bevéve sokkal inkább garantált a fogamzásgátló hatás, mint a 70. órában. Ennyi idõ alatt meg se jön a vérvétel eredménye, csak a sürgõsségin max. De nõgyógyászaton nem. 72 órásnál nem vizsgálják a terhességet és a vérképet. Viszont csak indokolt esetben írják fel, pl. ha másnap menstruálnál, akkor nem. Csak ha nagy esély van a terhességre. *eredmény: nem volt elég erõs mint kellett volna az én szervezetemnek Ez bõven elég erõs volt. Lórugásnyi hormon, de nem 100%-os. Vetélést viszont NEM okoz, hiszen amikor beveszed, még nem vagy terhes, nem ágyazódik be ennyi idõ alatt. Ha meg nem vagy terhes, nincs vetélés. Pont attól nem 100%-os, hogy megmaradhat a terhesség. És a magzatot sem károsítja. (Persze nem extra jó neki, de megtartható a baba.) *két hónap múlva úgy kerültem kórházba hogy majdnem elvéreztem kellett vért is kapnom..szövettanból kiderült hogy teherbe estem és elvetéltem...csak mert b.szott kivárni az eredményt... Elhiszem, hogy elvetéltél, de NEM a tabletta miatt. Nem okoz vetélést, fõleg nem 2 hónap múlva. Oké, hogy peched volt, és nem hatott a 72 órás (vagy késõbb estél teherbe), de a tablettához semmi köze a vetélésednek. Szerintem ne vezessünk félre és ne riogassunk kérdezõket. Nem fair.
elõzõ! már a fog.tablettáról beszélünk nem a 72 órásról
Teljesen mindegy, a fogamzásgátló sem okoz sem vetélést, sem magzati károsodást, az elsõ harmadban. Ha így lenne, nem lehetne teherbe esni rosszul szedett tabletta mellett (sorban vetélnének el a nõk) és nem lehetne megtartani a babát. Hozzáteszem ismét, attól még nem ez az ideális állapot.
annak aki ennyire okos akar lenni üzenem hogy tiszta szívembõl kívánok egy vetélést neki ha nõ ha nem akkor közeli családtagjának...senki nem mondta hogy a gyógyszertõl vetéltem el tudod az emberek szoktak vetélni..nem olyan ritka sajnos itt a hangsúly azon van hogy teherbe estem gyógyszer mellett....ne akarjad megmagyarázni hogy szedje be nyugodtan azt a gyógyszert amit csak felírtak vizsgálat nélkül mert neked nem számít talán pasi is vagy mert értelmes nõ így nem reagálja le egy másik nõ vetélését...a lényeg hogy teherbe ne essen hiszen ez a gyógyszer dolga....

Együttlét után ha megy a hasam lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, de nem sokkal, kb fél órával együtt lét után ment a hasam. Nem lehet az hogy a gyógyszer is kijött belőlem stb?

a gyógyszert pár órája vettem be...köszi

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.

Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.
A kérdező hozzászólása: köszi

Szoptatás alatt valaki szed fogamzásgátlót? Nekem a cerazettet írták fel. De annyi mellékhatása van, hogy félek elkezdeni. Lehet valami baja a babának? {Hormonok}

Legjobb válasz: Hát nekem is a cerazette-t írta a doki,de nem váltottam ki mert sok rosszat olvastam róla. 8 hós baba anyukája.

Hát nekem is a cerazette-t írta a doki, de nem váltottam ki mert sok rosszat olvastam róla. 8 hós baba anyukája.
Én, kislányom egy éves koráig szedtem, soha semmi gondom nem volt vele. Tejre sem volt hatással, nem véreztem tõle egyszer sem. Mikor abbamaradt a szopi, abbahagytam a tabit, és 6 hét múlva megjött. Ha minden gyógyszernél elolvasnád a mellékhatásokat, és félnél tõle, semmit nem vehetnél be. Kezdd el, ha nem válik be akkor abba hagyod.
Nekem a Mirena spirál van fent, és még szoptatok. A Cerazett mellet sokan teherbe estek már...
A babának semmi baja nem lesz töle, ez pont csak szoptatós anyukáknak írják fel.Én szedtem , de abbahagytam , mert nagyon fájt tõle a fejem.

Milyen betegségek mellette nem lehet fogamzásgátlót szedni? Pl cukor, alacsony várnyomás, aranyér? Nektek volt, hogy valami miatt nem írta fel az orvos? Akkor mit lehet tenni? A gumi használatát már szeretném elhagyni.

Legjobb válasz: Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.

Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.
ezer féle gyógyszer van. minden ember más, ami neked beválik, az másnak lehet, hogy nagyon nem. menj a háziorvosodhoz. kérdezd meg, hogy az eddigi kórtörténeted, családod nyavalyái miatt lát-e kizáró okot, hogy fogamzásgátlót szedj. ha azt mondja, h nyugodtan, akkor elköld nõgyógyászhoz. és az ad gyógyszert, ami a legmegfelelõbb. ha van vmi spec betegséged, akkor viszont készülj, h gyakrabban kell vizsgálaton részt venned, mint évente...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem lesz olyan gyógyszer, amit én is szedhetek. Ha ehhez több vizsgálat kell a felírása elõtt, vagy többször kell látogatnom majd az orvost, az sem baj!A lényeg, hogy írjon fel! Még egyszer köszi!

Lehet fogamzásgátló mellékhatása, hogy fel vagyok fújódva, mint egy lufi?

Most hagytam abba a gyógyszer szedését (szombaton kellett volna elkezdenem az újabb levelet), illetve ezzel egyid?ben elkezdtem szedni az Elevitet (2 naponta 1 szem). Ilyet mindig akkor szoktam érezni, amikor megvan, egyébként utána elmúlik ez a puffadás, de már szombaton elmúlt a mensim, és még mindig lufi vagyok. Nálam lehet, hogy ez egy mellékhatása a gyógyszer abbahagyásának vag a magzatvéd?t?l van?

Legjobb válasz: A hormonszint változásától szerintem lehet. Az Elevit sokakból vált ki emésztési prolémát, nekem hasmenésem volt. Próbáld meg reggeli után bevenni, talán javul a helyzet.

A hormonszint változásától szerintem lehet. Az Elevit sokakból vált ki emésztési prolémát, nekem hasmenésem volt. Próbáld meg reggeli után bevenni, talán javul a helyzet.
Ha jól sejtem babát szeretnétek...Az elevitrõl nem hallani túl sok jót..én nem is szedem.egyél helyette sok zöldséget gyümölcsöt!És akkor te sem puffadsz annyira.A fogamzásgátlónak nincs ilyen mellékhatása.
Én is így jártam. Abbahygtam, elkezdtem szedni az Elevitet, és 2 hónapig olyan volt a hasam, mintha egbyõl terhes lettem volna, de minimum a 4. hónapban. :) Aztán utána valahogy leapadt.

A nőgyógyásztól lehet azt külön kérni, hogy hormonmentes fogamzásgátlót írjon fel?

A barátnőm csak akkor szeretne tablettát, ha nem hízik meg tőle

Legjobb válasz: Nem hízik meg a fog.gátló szedésétõl. Esetleg attól hízhat meg, hogy a fog.gátló miatt megnõ az étvágya és nem tudja kontrollálni. De maga a fog.gátló nem generál plusz súlyokat...

Nem hízik meg a fog.gátló szedésétõl. Esetleg attól hízhat meg, hogy a fog.gátló miatt megnõ az étvágya és nem tudja kontrollálni. De maga a fog.gátló nem generál plusz súlyokat...
azokat nem kell felírni. Vény nélkül kaphatók. Csak a betanításhoz kell pl. nõi óvszer, pesszárium az orvos illetve a spirált meg elve a nõdoki teszi fel.
a hormonmentes elvileg nem hizlal, mert a hormonok hizlalnának, amúgy a sperma is hizlalhat, mert kitûnõ tápanyagforrás a nõi szervezetnek
A kérdező hozzászólása: Barátnõmnek is, ha hízik, akkor csak mellre és hasra. Mondjuk én úgy szeretem ahogy van, de nem még kevésbé tudná elfogadni magát ha hízna
Gyógyszer és ember függõ a hízás is. pl én nuvaringet használtam 3 évig és se nem híztam mellem se nõtt. 2 hete váltottam mistra-ra (tabletta) egy hét után már híztam - fõleg mellre és pocakra, pedig egyáltalán nem vagyok hízós alkat, azaz lassan 6 éve ugyanannyi kiló...
Nézz Pearl-indexet. (Google a barátod). Az óvszer elég megbízható. A pesszárium is (de azt fel kell íratni). A spermicidek semmit nem érnek, azt felejtsétek el.
A kérdező hozzászólása: Köszi amúgy, sokat segítettél :)
A kérdező hozzászólása: Én azt hallottam, hogy a hormonmentesek annyira nem megbízhatóak. Szerintetek?
Dehogynem. :) Voltam már 95 kiló is :D Amikor nem nem szedtem tablettát. :D
A kérdező hozzászólása: de akkor gondolom te amúgy sem vagy hízásra hajlamos
Óvszer. De a tablettától nem mindenki hízik meg, én most fogytam 10 kilót hormonális fogamzásgátlás mellett, úgy, hogy nem diétáztam, nem sportoltam.
Elõre megmondani, hogy hízik-e tõle vagy sem, nem lehet. Mindenkinek máshogy reagál a szervezete és a dolog attól is függ, hogy mit szed (majd). Én kb 2 hónap után tapasztaltam azt, hogy kicsit nõtt az étvágyam, de ha valakinek van elég önuralma, akkor ez nem lehet gond. (Ennek ellenére én még fogytam is, bár biztos vagyok benne, hogy a vizsgaidõszak a ludas, és nem a bogyó. :) ) 20/L
szerinted ha az orvos nem tudta, akkor majd itt megkapod a választ?!?
Ezt csak a doki tudja neked megmondani.
Jó kérdés. De semmiképpen sem normális az, amit az orvos csinált. Ha nincs vérzésed, arra nem megoldás a tabletta. Ki kell vizsgálni (UH, hormonvizsgálat stb.), hogy mi a bajod, aztán utána kezelgetni. A fogamzásgátló egy tüneti kezelés, mint a fájdalomcsillapító. Amíg szeded rendszeres lesz, mert a te ciklusod kikapcsolja, és helyette csinál egy mû ciklust. De a problémát nem oldja meg.
A kérdező hozzászólása: nielindi : Attól még megkérdezhetem nem ? Gondoltam másnak is volt esetleg hasonló problémája és hátha van vmi jó tanácsa.
ugyan ez történt velem is, de nekem csináltak egy ultrahangot és visszahívtak..pénteken megyek vissza addig viszont annyit tudok neked mondani, hogy az ultrahang alapján petefészek cisztáról van szó..ez egyáltalán nem súlyos meg semmi ilyenrõl nincs szó, azt mondta egy hozzá értõ ember hogy valószínûleg nekem is fogamzásgátlót fognak felírni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!