Találatok a következő kifejezésre: Lehet fogamzásgátló hogy (359 db)

Mi történik egy fogamzásgátló felírásakor nőgyógyásznál? Lehet a tabitól valami bajom? Lehet anélkül hogy anyukám megtudná?

Nagyon félek

Legjobb válasz: Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?

Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?
Utolsó vagyok. Elsõ, megkérdezhetem honnan másoltad ki ezt a szöveget? Orvosi tankönyv esetleg? (Nyelvezetébõl gondolom:D). Csak mert érdekes:) A legtöbb orvos ezeket miért nem veszi figyelembe? Manapság már mindenre tablettát írnak. Pl ha vkinek rendszertelen a vérzése..
Utolsónak. Orvosi cikkbõl... arra próbáltam csak rámutatni, hogy a fogamzásgátló nem játék.:) A mellékhatásokat inkább nem akartam kimásolni a tankönyvembõl, csak a thrombózisos dolgot emeltem ki. Ha a gyerek úgyis akar tabit, [email protected] a mellékhatásokat, nem fogja mérlegelni...
Ez azért furcsa, mert nekem pl van hogy 2-3 hónapokat késik a mensesem, és mikor mondtam a nõgyógyásznak, egybõl fogamzásgátlót akart felíratni :S Természetesen nemet mondtam rá, de ez akkor is fura, hogy akkor miért akart rábeszélni, ha egyszer nem is szabadna? Amúgy én régebben szedtem fog.gátlót, de nem jött be, voltak mellékhatások, így abbahagytam, de kb azóta jön meg ilyen nagy késésekkel:S Szóval soha többé nem szedném.
A kérdező hozzászólása: elsõnek üzenem: Szerinted miért kérdeztem rá a mellékhatásokra?? Talán azért hogy megéri-e kockáztatni. Nem kell mindig leszólni a 16 éveseket. Nem vagyok olyan kis lotyó mint a legtöbb :/ Ha így állsz hozzá a kérdéshez akkor inkább tartsd meg magadnak a válaszodat. Többieknek köszönöm a segítséget :)

Hogy lehet ez, hogy a fogamzásgátló hatására lett ösztrogén-hiányos a mellem, és nőttek meg a szőrök rajtam? Volt már ilyen valakinek?

4 hónapig szedtem Diane 35-öt, és nem értem, miért idézte ezt elő, az orvos is csak annyit mondott, hogy jéé, épp az ellenkezője szokott lenni...a rohadt disznó ezt a gyógyszert írta fel, holott semmilyen aknés problémám nincs, mindenki írja meg mondja, hogy csúnya pattanásokra meg szőrösödésre szokták felírni. Nem mellesleg az asszisztens mondta, hogy MINDENKINEK a Dianét írja...véletlenül sincs szerződése a gyártóval, a mocskos disznó! :@ Iszonyat mérges vagyok, lóg az azelőtt kerek, formás kis cicim! Alapból kisebb/átlagos a mellem, de szabályos keres, telt, feszes volt, most meg lóg és semmi nincs benne. A hajam fél nap után zsírosodik. A szőr meg 2 cm-re nőtt rajtam. Hogy a halálba lehet ez, mikor női hormon van abban a sz*rban? (Bocsánat, hogy ilyen durván fogalmaztam, nem vagyok ekkora tapló alapjáraton, de most nagyon mérges vagyok).

Legjobb válasz: Igen, ez tényleg egy dögerõs hormongyógyszer, csak indokolt esetben lehet adni, akkor is max kb fél évig... Sajnálom, hogy ilyen pancser orvoshoz kerültél. Szerintem keress fel endokrinológust, hogy most mi legyen, lehet, magától is kiürül a szervezetedbõl a gyógyszer, de ki tudja, mikor... Úgy örülök, hogy az én nõgyógyászom nagyon körültekintõen ad csak fogamzásgátlót valakinek, fõleg nem dobálózik ezekkel a lórúgásokkal.

Igen, ez tényleg egy dögerõs hormongyógyszer, csak indokolt esetben lehet adni, akkor is max kb fél évig... Sajnálom, hogy ilyen pancser orvoshoz kerültél. Szerintem keress fel endokrinológust, hogy most mi legyen, lehet, magától is kiürül a szervezetedbõl a gyógyszer, de ki tudja, mikor... Úgy örülök, hogy az én nõgyógyászom nagyon körültekintõen ad csak fogamzásgátlót valakinek, fõleg nem dobálózik ezekkel a lórúgásokkal.
A legtöbb fogamzásgátlóban progeszteron van, ami terhességi hormon, és gyakorlatilag álterhességet alakít ki. Illetve a mellékhatások elkerülése végett ösztrogénnel kombinálhatják. Ezzel szemben a Diane és a Cypromix antiandrogének, vagyis magas tesztoszteron szintet javaltak visszaszorítani(ez a hormon okoz egyébként szõrösödést nõknél, stb), illetve ösztrogénnel egészítik ki. Valójában csak mellékhatásként fogamzásgátló, de nem ez a fõ hatása. Javaslom, hogy keress meg egy ndokrinológust, azt gondolom nem kell tanácsolnom, hogy másik nõgyógyászhoz járj mostantól... Amúgy ez engem is meglepett, hogyha mindenkinek ezt írja fel tényleg az durva...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, tényleg rendesek vagytok. Már be vagyok jelentkezve endokrinológushoz, de csak 30-ára kaptam idõpontot. Tudom, türelmetlen vagyok, de eléggé el vagyok szontyolodva. Hát remélem hogy ez még visszafordítható. Persze, ehhez az emberhez többet nem megyek, az tuti...de kihez menjek? Tudjátok mennyit csalódtam már az orvosokban? Ugyan ilyen rossz tapasztalataim vannak a bõrgyógyászokról, az egyikhez elmentem magánrendelésre, és fõorvos létére nem ismerte fel, hogy a faggyú eltömítette a hajszálak kivezetõ nyílását, és attól hullik a hajam, akkor 11 évesen felírtak egy szívbetegségre való gyógyszert, a Betalocot, mikor semmilyen szervi elváltozásom nem volt, csak kamaszodtam, és magas volt a pulzusom. Egyszerûen akárhová megyek, mindenhol azt tapasztalom, hogy nem tudja az orvos megállapítani, hogy a mi a gond, de valamit mondania "kell", felír egy gyógyszert feleslegesen, ami nem hogy használ, inkább árt! Majd elásom magam a természetgyógyászatban, és kúrálom magamat gyógynövényekkel, vitaminokkal. Állítom hogy abban a sok drága gyógyszerben is a legtermészetesebb anyagok vannak... Annyira elkeserítõ, hogy nem nyugodhat bele az ember abba, amit egy orvos mond, akire normál esetben fel lehetne nézni, mert felesküdött arra, hogy az embert fogja szolgálni. Ez helyett mi van? Kutató hadjáratot kell folytatni az interneten, be kell regisztrálni 3 orvos válaszol jellegû oldalra, és utána kell járni, hogy nõ-e ki még egy fejem, vagy farkam, ha beveszem az általa felírt sz*rt! Undorító!

Mindig összevissza jön meg a menstruációm, van hogy hónapokig semmi, néha meg havonta kétszer is, mitől van ez és mit lehet tenni hogy rendszeres legyen (a fogamzásgátlón kívül)?

24 vagyok, mindig ilyen volt, de csak most kezd zavarni.

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy "idegeskedõ" típus? Ha igen, akkor ajánlom a Chamomilla vulgaris nevû homeopátiás gyógyszert, nekem szépen rendezte a ciklusomat, bár én nagyon stresszes vagyok, és emiatt voltak problémáim. Ha nem ez a baj, akkor viszont érdemes lenne orvoshoz menni, mert lehet, hogy valami hormonális gondod van, ami késõbb kihathat a fogamzóképességre is. Ha nem szeretnéd, nem fog fogamzásgátlót írni (én se szednék soha). Viszont az is lehet, hogy nálad ez a normális, és akkor nem lehet semmit tenni. Biztosat csak orvos tud mondani.

Szia! Nem vagy "idegeskedõ" típus? Ha igen, akkor ajánlom a Chamomilla vulgaris nevû homeopátiás gyógyszert, nekem szépen rendezte a ciklusomat, bár én nagyon stresszes vagyok, és emiatt voltak problémáim. Ha nem ez a baj, akkor viszont érdemes lenne orvoshoz menni, mert lehet, hogy valami hormonális gondod van, ami késõbb kihathat a fogamzóképességre is. Ha nem szeretnéd, nem fog fogamzásgátlót írni (én se szednék soha). Viszont az is lehet, hogy nálad ez a normális, és akkor nem lehet semmit tenni. Biztosat csak orvos tud mondani.
barátnõmnek is ez volt, én mondtam neki hogy szedjen normális multivitamint és helyrejött neki tõle! sõt azóta nem is fáj neki annyira amikor megjön. A Centrum meg Plussz meg ilyenek semmit nem érnek. Ezt próbáld ki: Scitec: Multi-X

A kutyámnak adtunk fogamzásgátlót, hogy ne tüzeljen most, de a következõ tüzelésekor már szeretnénk pároztatni, de az állatorvos azt mondta, hogy lehet, hogy akkor sem fog tüzelni. Mennyi az esélye, hogy lehetnek következõ tüzeléskor kiskutyái?

Legjobb válasz: Aki kölyköket akar valaha a szukájától, nem ad fogamzásgátlót . Mivel azzal felborítja a hormonháztartást. Onnantól lehet, hogy nem tüzel be idõre, összevissza tüzel, stb. Rosszabbik esetben jó kis méhgyulladás fog idõvel jelentkezni. Ha pedig betüzelne a kutya, elõjöhet utóhatásként az üresen maradás, vetélés, kölyökpusztulás,és a többi .

Aki kölyköket akar valaha a szukájától, nem ad fogamzásgátlót . Mivel azzal felborítja a hormonháztartást. Onnantól lehet, hogy nem tüzel be idõre, összevissza tüzel, stb. Rosszabbik esetben jó kis méhgyulladás fog idõvel jelentkezni. Ha pedig betüzelne a kutya, elõjöhet utóhatásként az üresen maradás, vetélés, kölyökpusztulás, és a többi .
Mėgis minek szüleszteni?Ja mert a korcsokat nem lehet eladni.
Nálam volt egy ilyen szula, akit a gazdái tele tömtek fogamzásgátlóval. az elsõ alkalom után még lettek kölykök, aztán még egy adag gyógyszer, és a kutya kikészült. amikor mûtétre került volna a sor, akkor már a kutya se kellett. Ivaratalanítás...és hosszú gyógyszeres kezelés. még 2 évig élt szegény, 5 évesen lett eltemetve.
Te hány éves bejegyzést találtál? Amúgy ha jól tudom, már rég be van tiltva ez a hormon injekció, mert kicsinálja a szukát. És ha a szüleidnél élsz és õk döntenek mindenben, akkor te hogy a francba akarsz egy alom kutyát felnevelni? Tudod, hogy az mennyibe kerül? Elleni is az udvaron fog?Meg a kölykök is az udvaron fognak élni újszülött koruktól?? Egy alom felnevelése 100 ezres tétel!! És semmilyen papírja nincs a kutyádnak, hogy olyan jó lenne, hogy kölykök kellenének neki, akkor minek egy újabb keverék kiskutya? Törzskönyv nélkül keveréknek számít, a fajtamentõk teli vannak.... Genetikai betegségekre elõszûrés?Azzal, hogy állsz? Azok is 15-20 ezrek...és mind a 2 szülõnek kell lennie.Tenyészszemle?Kiállítások? Te csak pénzért akarsz kiskutyákat gyártani, abból meg van annyi, mint égen a csillag.Ingyen is.
Kérdezd már meg errõl a Cocker Rocker Egyesületet. Náluk senki nem tudja jobban megmagyarázni neked.
Az apjának jó papírja van, és az anyjáról nem mondtál semmit.De ez a te kutyádat semmivel nem növeli :D És való igaz, fogamzásgátló után isten õrizz, hogy fedeztetve legyen. Mellesleg ha ilyen "jó" a kutya, akkor miért a kertbe van kizárva??
Mivel kinti kutyus így nem tudom megakadályozni a kóbor kutyák átjöttét. mondjuk azzal hogy építesz neki egy magas és tágas kifutót, és amikor tüzel és nem tudod a felügyeleted alatt tartani akkor bezárod a kennelbe...
Már annyi öngólt rúgtál kérdezõ hogy már nincs is kedvem összeszámolni és megfogalmazni, mert úgy is teszel magasról, ahogy a beteg fajtád szokta. Inkább válaszolok csak a kérdésedre egy kérdéssel. Mennyit az esélye hogy a kis kémiai szórakozásodnak hála ne boruljon fel rendesen a hormon háztartása vagy esetleg ebbõl kifolyólag kapjon egy méhgyulladást, ami az életébe is kerülhet. Mennyi az esélye hogy csak evvel a játékoddal rövidíted meg a kutya életét, a szülésrõl még ne is beszéljünk? Egyébként lehet az egyik kutya akármilyen kitalált rangú, ha egy "paraszt" kutyával szaporítja össze a "paraszt" gazdája. Mert ezután már nem mondhatod hogy nemesek lesznek a kölykök, sõt mivel ez egy parasztvakítás, aminek te a tökéletes címzettje vagy, honnan tudod hogy a kutyád õseit szintén nem valami "paraszti" szinten élõ cseléd szaporította? Lehetne esetleg tudni hogy melyik udvarban és mikor élt az a bizonyos nemei felmenõ?
A kérdező hozzászólása: de közbe találtam egy weboldalt ahol értelmesebb válasz kaptam mint tõletek: Ha kutyánkat szeretnénk szaporítani, ám néhány hónapig elkerülnénk az ivarzással járó kellemetlenségeket, a hormontartalmú készítményekkel történõ fogamzásgátlása legjobb választás. Ezek alkalmazása csak az elsõ tüzelés után javasolt. Lényegük, hogy megakadályozzák a tüzelést, sõt egyes készítmények korai idõszakban a tüzelés elnyomására is alkalmasak. Magyarul igenis lehet alkalmazni az injekciót és utána lehetnek kölykei.
A kérdező hozzászólása: Azért akarok neki most fogamzásgátlót, hogy a kóbor kutyák ne jöjjenek át hozzá, mint múltkor történt.Megelõzve azt, hogy korcs kutyát szüljön. Amugy meg törzskönyves cocker spániel, ráadásul az apjának nemesi levele is van ami arra utal, hogy a királyi udvar kutyái voltak az õsei.Nem értem, hogy egy ilyen kérdést mit kell annyira kibeszélni.Mivel kinti kutyus így nem tudom megakadályozni a kóbor kutyák átjöttét.
csukd be a tüzelés napjaira garázsba vagy kamrába, hogy más kutya ne tudjon vele érintkezni 12 napra, és csak akkor engedd ki onnan naponta, ha vele vagy és látod, hogy nem ér közelébe más kutya. fél év múlva úgyis tüzelni fog megint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már így teszek :) és így tényleg nagyon jó, védve van a pincében.

Mitől lehet az hogy nem nedvesedek mióta fogamzásgátlót szedek, mitől lehet az hogy a Durex sikosítója csíp?

Nem tudom miért nem nedvesedek pedig fel vagyok izgulva fogamzásgátló elött tocsogtam annyira sok nedvességem volt. Mióta fogamzágátlót szedek szinte nem is nedvesedek be miközbe kivánom a párom. Próbáltuk sikosítóval az utobbi id?be elkezdett csípni . Esetleg tudnátok valamiben segíteni hogy mégis mit próbáljunk meg?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tablettától van. Térj át másik készítményre ha az sem segít, akkor hagyd abba és védekezzetek máshogy.

A fogamzásgátló tablettától van. Térj át másik készítményre ha az sem segít, akkor hagyd abba és védekezzetek máshogy.
Ez elég gyakori mellékhatás fogamzásgátlónál. A síkosítónak meg lehet, hogy lejárt a szavatossága. Vagy valamire érzékeny vagy abban a készítményben. Próbálj ki másféle síkosítókat is.
A kérdező hozzászólása: A sikosító tuti hogy nem járt le. még kb 2 hónap van a szavatósággából. Epereset is próbáltuk már meg most a Cherryset. Fogamzásgátló elött sose volt vele probléma sose volt égetõ és csípõ hatása.Esetleg valami tanács?
Az elsõ már leírta a megfelelõ tanácsot, fogadjátok meg.
ez sajna a tabi hatása.próbálj ki más készítményt.nekem teljesen nullára vette a libidóm, és ugy felborította a ph-m, hogy folyton gondok voltak lent.sajnos sokaknál van ilyen.én miután abba hagytam, majd egy év szedés után, akkor jöttem rá, hogy ezt mind a tabi okozta.többet nem is szedek gyógyszert, megoldjuk máshogy

Szerintetek mitől lehet az hogy 1éve és 2 hónapja abba hagytam a fogamzásgátlót és nem esek teherbe?

20 éves vagyok és a párommal hetente min. 2-3 alkalommal szeretkezünk úgy hogy belém élvez! Amikor márciusban orvosnál voltam azt mondta minden a legnagyobb rendben van! Kezdek nagyon félni hogy nem lehet babám! Yadint szedtem 5 évig! Segítsetek kérlek!

Legjobb válasz: Nyugodj meg. Fogamzásgátló szedésétõl nem lehetsz meddõ. De azért az az 1 év próbálgatás sok. Lehet, hogy kicsit komolyabban kellene vennetek.

Nyugodj meg. Fogamzásgátló szedésétõl nem lehetsz meddõ. De azért az az 1 év próbálgatás sok. Lehet, hogy kicsit komolyabban kellene vennetek.
A kérdező hozzászólása: amikor dokinál voltam még meg is kérdezte hogy babát szeretnénk e mert minden a legnagyobb rendben van! Lehet hogy nem is velem van a baj?
Vegyél ovulációs tesztet vagy ovumikroszkópot, ezekkel meg tudod állapítani, hogy van-e peteérésed.A fogamzásgátló abbahagyása után elõfordul, hogy nincs és ezért nem jön össze a baba.Lehet, hogy nálad más a gond, de ezekkel a tesztekkel legalább ezt az okot ki tudod szûrni és ha rendben van a peteérés, akkor könnyebb velük meghatározni, hogy mely napokon érdemes együtt lenni. A doki milyen vizsgálatokat végzett? A párodat is vizsgálták???
Igaza van az elõzõnek. Elõször azt kellene kideríteni van-e peteérésed. De gondolom ha a doki azt mondta, hogy semmi gond, akkor van. Milyen vizsgálatokat végzett? 1 év után már érdemes lenne kivizsgáltatni a párodat is. Létezik férfi meddõség is:S
Szia!Mi 4 évig nem védekeztünk a férjemmel és nem jött össze a baba.Kilettünk vizsgálva mindketten, egyikõnknek sem volt semmi baja!!Aztán egyszercsak terhes lettem.Sajnos nemis hinné az ember hogy mi minden befolyásolhatja a teherbeesést.Pl. a stressz, a "görcsösen akarás" ...stb.Mi 1 1/2 év sikertelen próbálkozás után mentünk el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ultrahangot csinált meg megvizsgált! Amióta a gyógyszert abbahagytam azóta rendesen megjön mindig ugyanabban az idõpontban max 1-2 napot késik! A páromat nem vizsgálták!
Akkor már bõven ideje MINDKETTÕTÖKNEK orvoshoz menni és ott jelezni, hogy több, mint egy éve nem sikerül teherbe esni.
Az ultrahangon nem látja, hogy neked van-e peteérésed, ha épp akkor nincs.Lehet, hogy azt nézte meg nincsenek-e ciszták a petefészkekben, az már jó jel, ha nincs. Menstruálni peteérés nélkül is lehet, tényleg jó lenne, ha vennél ovutesztet és havonta figyelnéd.Ha ezt a gondot ki lehet zárni, az már nagy dolog.A párodat is sürgõsen meg kellene vizsgálni, mert lehet, hogy nála van a bibi és amíg téged nyúznak, csak megy az idõ és õt nem kezeli senki. Amit pedig az utolsó elött válaszoló írt, az sem hülyeség, a rágörcsölés szintén nem tesz jót.Próbáljatok néha kikapcsolni és csak az élvezetekért együtt lenni, ne csak baba projekt legyen. :)

Honnan lehet tudni, hogy a fogamzásgátló gyógyszer 100 % -ra hat, hogy védett a nő?

Vérvétel alapján ki lehet mutatni, hogy hat -e a gyógyszer vagy csak a gyengít? tényez?kkel??? ( hányás, hasmenés, fejfájás, mellfeszülés---> ezeket nem csak a gyógyszer okozhatja ) És ha valaki rendszeresen szedi, az tuti, hogy nem lesz terhes, igaz?

Legjobb válasz: Hányást hasmenést...gyomorontás is okozhatja, ilyenkor ajánlott óvszert használni, mert nem biztos hogy, rendesen felszívódott a fogamzásgátló. Fejfájás és mellfeszülés lehet mellékhatás ami az elsõ 3 hónapban elmúlik. Minden nap egy idõben szeded be akkor 99,9 (azaz 100 nõbõl 0,1 teherbe eshet) hogy, nem esel teherbe. :)

Hányást hasmenést...gyomorontás is okozhatja, ilyenkor ajánlott óvszert használni, mert nem biztos hogy, rendesen felszívódott a fogamzásgátló. Fejfájás és mellfeszülés lehet mellékhatás ami az elsõ 3 hónapban elmúlik. Minden nap egy idõben szeded be akkor 99, 9 (azaz 100 nõbõl 0, 1 teherbe eshet) hogy, nem esel teherbe. :)
2-3 óra eltérés nem okoz bajt
Onnan tudod, hogy hat a gyógyszer, hogy nem leszel terhes, sajnos jobb módszer nincs.
A kérdező hozzászólása: Az csökkenti a védettség hatását, ha egyik héten 8kor, a másik héten 10kor tudom csak bevenni a gyógyszert? minden nap beveszem a gyógyszert, 2-3 óra eltérés nem okozhat bajt?

Hormon vizsgalatot lehet fogamzasgatlo szedese alatt csinalni? Barnas folyasom biztos hogy azert van mert felvan borulva a hormonom..

Legjobb válasz: Tulajdonképpen több oka is lehet, akár a fogamzásgátló hatása ha így van elég át állni másik gyógyszerre. Fontos orvoshoz menni és a rákszûrést elvégeztetni. Néha a méhszáj felületén van kisebb gyulladt terület. Sokszor méhnyálkahártya-gyulladás okozza az enyhe barnás folyást, ilyenkor antibiotikumot szoktunk adni (pl Cifran) De a vizsgálatot nem mulassza el! Azt, hogy felvan borulva a hormonjha, azt könnyen megállapíthatja: (rendszertelen vérzés!) Dr. Bóday László

Tulajdonképpen több oka is lehet, akár a fogamzásgátló hatása ha így van elég át állni másik gyógyszerre. Fontos orvoshoz menni és a rákszûrést elvégeztetni. Néha a méhszáj felületén van kisebb gyulladt terület. Sokszor méhnyálkahártya-gyulladás okozza az enyhe barnás folyást, ilyenkor antibiotikumot szoktunk adni (pl Cifran) De a vizsgálatot nem mulassza el! Azt, hogy felvan borulva a hormonjha, azt könnyen megállapíthatja: (rendszertelen vérzés!) Dr. Bóday László
Magas prolaktin mellett nem igazán kellene. e miért nem az orvost kérdezed meg?
A kérdező hozzászólása: Ez hétvégén ugrott be, gondoltam megkérdezem itt valaki hátha tud róla valamit. Ma tudok a dokival beszélni, és fogok is.

Ha valaki már kb másfél éve szed rendesen (tehát mindig ugyanabban az idõben, plusz-minusz 10perc) fogamzásgátló tablettát, akkor arra lehet mondani, hogy 99, 99%-os a hatása?

Legjobb válasz: Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99,99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.

Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99, 99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.
Ezek a dolgok nem jelentenek egymagukban semmit. Igen, kell a gyógyszert rendszeresen szedni, mindig nagyjából egy idõben kell bevenni, nem lehet egyetlen szemet sem kihagyni. Viszont köze nincs a hatásához, hogy ki mennyi ideje szedi. Ugyanis a mai fogamzásgátlók sokkal kisebb hormonmennyiséget tartalmaznak, így akár 1 nap alatt képesek kiürülni, ezért lehet gond, ha csak egyetlen tabletta is kimarad. A mai tabletták mellett, akár az elsõ tabletta mentes hónapban is teherbe lehet esni. És még számos dolog hatással lehet a fog. gátló hatására. Hiába szedi valaki rendszeresen, ha a gyógyszerbevételt követõ 4 órában hányt, vagy kifejezetten hányása, hasmenése van. Ilyen esetben ha nem pótolja a fel nem szívódott szemet, akkor is csökkenhet a gyógyszer hatása. Ha ilyen esetekben nem alkalmaz bizonyos ideig kiegészítõ védekezést, megint csak terhes lehet. Ha antibiotikumot, bizonyos nyugtató hatású szereket szed, és mellette nem alkalmaz kiegészítõ védekezést, megint csak nõhet a terhesség esélye. Ha valaki a gyógyszer elsõ levelébõl hagy ki szemet véletlenül, vagy csökken a hatás, akkor a gyógyszermentes szünetben is eshet teherbe. Szóval sok mindenre oda kell figyelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!