Találatok a következő kifejezésre: Lehet fürödni vizben, ha (7 db)

Lehet fürödni meleg vizben, ha már 17 hetes terhes vagyok?

Eddig csak zuhanyoztam, a terhesség legelejét?l.

Legjobb válasz: Én 6 hetes vok, de fürödni szoktam, igaz nem sokáig, és nem forró vízben.

Én 6 hetes vok, de fürödni szoktam, igaz nem sokáig, és nem forró vízben.
Lehet, de ne legyen forró.Sõõt, eljön majd az az igõõszak, amikor nagyon fáj a derekad a baba súlyától, akkor megváltásként fogsz érezni egy kád melegvizet:)
Én a kezdetektõl fürdöm, persze nem olyan forró vízben mint eddig, és semmi bajunk sincs.15 hetes pocakos
Miért ne lehetne fürödni eleg vizben? Csak forróban nem. Én is fürdök az elsõ pillanattól kezdve, sõt mikor még me tudtam, hogy terehes vagyok, igencsak forróban üldögéltem, de mióta tudom, visszábbvettem a forróvízbõl. Nyugodtan fürödjél, ha jóleseik, ha nagy pocakod lesz, ugysem biztos, hogy bele birsz ülni, vagy inkább kiszálni a kádból. 20 hetes kismama.
Teljesen igaza van az elõttem szólónak! Ha jól esik fürödj meleg vízben, de forróban! Lassan majd úgy sem tudsz a kádba ülni! :)
30 hetes vagyok és én sem akartam eleinte kádba ülni , de aztán a 25 hét környékén már annyira fájt mindenem , hogy fogtam magam és beültem a kádba......és naggggggyon jól esett azóta is idõnként beülök , perse arra vigyázok ne legyen forró a viz-és hogy a közeben legyen a párom mert egyre nehezebb kikecmeregni a kádból : )
Ilyenkor már csak a fertõzés veszély miatt szokták mondani, hogy ne! De gondolom azért mindenki odafigyel a higéniára, és nem egy szálloda kádjában fogsz fürdeni! :) Jó lubickolást! :)
38 fokot ne haladja meg a víz akkor nem lesz baj.Érdemes máûr most babavízhõmérõt szerválni azzal könnyen követheted ha nem érzed mi a túl meleg.

Szeretnék érdeklõdni tõletek elsõ babámat várom 5 hetes vagyok, és eddig nem tudtam hogy nem lehet forró vízben fürödni abba fürödtem eddig végig de max 10 percet ültem benne ha valami baj lenne már érezném? írjatok légyszi

Legjobb válasz: még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.

még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.
Most még nem para, ne aggódj. De ezentúl zuhanyozz és azt se forróval. Ilyenkor nem célszerû kben sem a fürdés (kivéve nyílt vízben), m könnyen összeszedsz vmi fertõzést. A forró vízben meg begörcsölhetsz és leválhat a méhlepény.
A forró fürdõvel 2 "baj" van. 1. Forró: Vetélést okozhat. (Megemeli a maghõmérsékletet, ezért veszélyes a láz is!) 2. Fürdõ: Könnyebben elkaphatsz fertõzést, ami okozhat szintén vetélést, vagy fejlõdési rendellenességet. Ezentúl inkább zuhanyozz, s ne túl forró vízzel! ;) Jó babázást!
Nem lesz gond ne aggodj. Kb 40 fokos vízig nem gond az otthoni fürdés, én is az utolsó trimeszterig úgy mostam le magam, meg hajat mosni is úgy szeretek legjobban, igaz én fürdöttem elõször( pont azért hogy elkerüljük a fertõzést) és összesen nem voltam 10 percig a fürdõben. De a dokim mindig tájékoztatott mindenrõl, mert voltunk nyaralni is egy wellnes szállóban és ott sem volt gond a fürdõzéssel, meg most is megyünk majd mert a 2 éves picurunk imád pancsolni. A lényeg hogy mindig tartsd be amit a dokid mond, mert mindenki és minden terhesség más, és nyugodtan kérdezz tõle, mint hogy utána gond legyen. Én a wellness elõtt is kérdeztem tõle mire figyeljünk a kiválasztásnál és ha már ott vagyunk, és így nem is lett gond.
Vetélést inkább a hideg víz okoz, a meleg a fertõzés miatt nem javasolt. De ha ennyitõl baj lenne, akkor sajnos mástól is. Úgyhogy csak nyugalom. Azért inkább zuhanyozz, de ha a 2. trimesztertõl jól esik egy egy meleg, nem extrém forró fürdõ, csak nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat mindnekinek!:) megnyugtattatok !

Baj lehet-e az, ha szeretek nagyon meleg vízben fürödni? Még nem vagyok terhes, de hamarosan szeretném. Hallottam már olyat, hogy ez árthat a petefészeknek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)

Én is nagyon melegvíz-fürdõ párti vagyok. Terhesség alatt nem javasolt a nagyon meleg fürdõ, én is kerültem. 8 hónapig csak kibírtam valahogy.. :) De már nagyon hiányzott... és a babám is az apjával fürdik esténként, mert az én vizemet nem bírná ki a kis drágám :)

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom
csak ha megkapták a kellõ búvárképzést
nem unod ezt a buta kérdést? Amúgy, hogy a fenébe lehetne terhes, ember!!!!!!
tán ne élvezz bele egy kád vízbe. hipergáz.
Terhes lehetsz, felúsznak a seggeden, és a gyomrodban kikelnek a kis Alienek.
igen, csak ebihala lesz, nem gyereke
Ha van egy vödre amibe 2 liter fér, van egy másik amibe 5 liter, akkor hány vödre van összesen? Aki ismeri, érti.
Persze, hogy teherbe esik. Csak nagy az esélye, hogy vízfejû lesz a gyerek.
Hát ha terhes lesz a lány, akkor lesz egy szuperszívós gyereked, annak örülj inkább, mert tuti nem fogsz egyedül és szegényen meghalni... Nade amúgy csaknem fog vízben úszva felmászni az a kis vacak. Jó mondjuk élvezel négy liter sûrût és csak három liter hugymeleg víz volt a kádban, és abban ujjazod tovább pár órán át... Szerintem a szappanos forróvíz, amúgy sem az ideális környezet a fogantatásra. De tudod, írják az égiek a könyvet, ismerek olyat aki elment abortuszra szétkapirgálták és 9 hónapra rá tökegészséges szívós gyerkõc lett belõle, mások meg köhögnek kettõt és máris vége. Szóval senki nem fogja neked írásba adni, hogy a kádban márpedig nem lesz gyerek.
Ja mégvalami! Küldted már az anyagot forró vízbe??? Rögtön összeáll, kicsapódik valami, lehet, hogy már rögtön ott kinyírod õket. Amúgy meg irdatlan ragadós borzalom lesz ám belõle a melegvíztõl. Nem oldódik fel, hanem csomókban jön megy mint a pillanatragasztó. És éppen olyan jól is ragad. Ami nem a csupasz bõrû leányzót fogja a sírba vinni, hanem a szõrös hapsit. :) :)

Igaz, hogy menstruáció alatt NEM lehet beleülni a fürdőkádba, és úgy fürödni; vagy ez csak akkor lenne igaz, ha engednék a kádba előre vizet?

Ha igaz, akkor ennek lehetnek kés?bb következményei?

Legjobb válasz: Hogy akarsz úgy kádba ülni, ha nem engedsz bele vizet? Én tamponnal simán fürdök, úszom. A lényeg az, hogy menstruáció idején hajlamosabb a méh a fertõzésre, tehát nem jó, ha nagyon belemegy a víz a hüvelyedbe.

Hogy akarsz úgy kádba ülni, ha nem engedsz bele vizet? Én tamponnal simán fürdök, úszom. A lényeg az, hogy menstruáció idején hajlamosabb a méh a fertõzésre, tehát nem jó, ha nagyon belemegy a víz a hüvelyedbe.
Menszem alatt mindig zuhanyzok (így biztonságosabb), akár állva, akár ülve. Fürdõkádba, teli vízbe fürödni menszesz alatt, hát, valahogy nem megoldás. Ki lehet bírni egy hetet, hogy nem teli fürdõkádba fürdünk.
Én tamponnal szoktam, fürdés után kicserélem.
hát ez inkább gusztustalan, mert ugye vérzel és víz kimossa a vért. ha tiszta a kád akkor bele ülhetsz. talán a menstruáció alatt nagyobb a fertözés veszély, de ennyi erövel bármikor össz szedhetsz fertözést.
Fertõzést akkor kaphatsz, ha mocskos kádba ülsz be, vagy olyanba ahol elõtte valaki baktériumhordozó volt és nem lett kimosva. Nem kell félni tõle, használj tampont és akkor áztathatod magad órákig.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy nem engedek a kádba elõre vizet, csak magamra engedem, mint amikor zuhanyok, csak ülve... Valakitõl hallottam, hogy fertõzést lehet így kapni, vagy meddõséget is okozhat. Ez igaz? Ha igaz, akkor melyik esetben?
Máskor is ugyan úgy kaphatsz fertõzést ha koszos a kád. Inkább csak gusztustalan és a meleg fokozhatja a vérzést.
menstruáció alatt kissé nyitva a méhszáj, emiatt nagyobb a veszélye egy felszálló fertõzésnek, mint egyébként amikor nem menstruálsz. csakis emiatt nem javasolt menstruáció alatt ülõfürdõt venni.
hát én mindig fürdök de jó meleg vizbe nem ülök bent sokat kb 5 percet és még semmi bajom nem volt töle...

Tunézia. Ugye tunéziában a viztől el lehet kapni betegséget, de fogatmosni meg fürödni kell. Lesz vmi baj ha abba a vizben fürdünk?

Legjobb válasz: Zuhanyozz, fogmosáshoz forrald fel a vizet. Én merülõ forralót vittem, pillanatok alatt felforr a víz, de ezt elõre csináld meg magadnak, hogy ki tudjon hûlni. Gyakori, és fertõtlenítõs kézmosás, ott sok a "piszkos kéz", ami a hepatitist okozza. /Nekem elég volt egy flakon Domesztos 2 hétre, a WC-t fõleg fújd le, amikor oda érsz/. Csak hõkezelt élelmiszert egyél ott.

Zuhanyozz, fogmosáshoz forrald fel a vizet. Én merülõ forralót vittem, pillanatok alatt felforr a víz, de ezt elõre csináld meg magadnak, hogy ki tudjon hûlni. Gyakori, és fertõtlenítõs kézmosás, ott sok a "piszkos kéz", ami a hepatitist okozza. /Nekem elég volt egy flakon Domesztos 2 hétre, a WC-t fõleg fújd le, amikor oda érsz/. Csak hõkezelt élelmiszert egyél ott.
Vagy moss fogat ásványvízzel!
Nem lehet a csapból folyó víztõl betegséget elkapni, ugyanis több a fertõtlenítõszer a Tunéziai vízben, mint a magyarban. Amire panaszkodni szoktak az hasfájás vagy hasmenés a kicsit több fertõtlenítõtõl, de semmi betegséget nem fogsz elkapni tõle. Én egy hétig zuhanyoztam naponta vagy 3szor és reggel, este fogat mostam a tunéziai vízben és még csak a hasam se fájt, igaz Barátnõmnek volt egy kisebb hasmenése, de nagyobb bajunk nem lett. Mindenki ijesztget oltásokkal, vízforralással, de ennyire felesleges aggódni. Persze ásványvizet ittunk mi is a fertõtlenítõk miatt, de azért fogat mosni és zuhanyozni nyugodtan lehet csapvízzel is.
Fogmosáshoz használj ásványvizet. Fürdés zuhanyzás nem gond. én ittam a vízbõl és semmi bajom nem volt. De ez szervezetfüggö.
Ez tényleg olyan dolog, hogy ki mennyire hajlamos rá. Fürdöni nyugodtan fürdhetsz, de pl. mi fogmosáshoz, külön tartottunk palackozott vizet a fürdõszobában. Ha mai állapotokat nézzük ( disznóinflu :) ), akkor ajánlom a vizet nem igénylõ kézfertõtlenítõt. Drogériákban könnyen beszerezhetõ, és elfér a táskádban, így ha úgy érzed kicsit piszkosabb WC-ben voltál, vagy egy bazározás után víz nélkül fertõtlenítheted a kezed. Ügyelj arra, hogy hámozott, szeletelt, különlegesen tálalt gyümölcsöket ne egyél. És bár nagyon izlésesen fel tudják tálalni, azt az õ vizükkel öblítették, és puszta kézzel dolgoztak rajta. Az arabok sosem voltak a tisztaság megtestesítõi. :D Egy icpicit oda figyelsz és nem lesz semmi baj. Ugyanakkor túlzásba sem szabad vinni a finnyáskodást! Jó nyaralást! Tunézia csodálatos!
Én jártam Tunéziában és Egyiptomban ott is ez a helyzet én rendesen használtam a vizet fürdéshez fogmosás után pedig ásványvízzel öblítettem.
dehogy lesz! én ogat is mostam vele, semmi bajom nem lett :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!