Találatok a következő kifejezésre: Lehet fürödni vizben, (25 db)

Lehet fürödni meleg vizben, ha már 17 hetes terhes vagyok?

Eddig csak zuhanyoztam, a terhesség legelejét?l.

Legjobb válasz: Én 6 hetes vok, de fürödni szoktam, igaz nem sokáig, és nem forró vízben.

Én 6 hetes vok, de fürödni szoktam, igaz nem sokáig, és nem forró vízben.
Lehet, de ne legyen forró.Sõõt, eljön majd az az igõõszak, amikor nagyon fáj a derekad a baba súlyától, akkor megváltásként fogsz érezni egy kád melegvizet:)
Én a kezdetektõl fürdöm, persze nem olyan forró vízben mint eddig, és semmi bajunk sincs.15 hetes pocakos
Miért ne lehetne fürödni eleg vizben? Csak forróban nem. Én is fürdök az elsõ pillanattól kezdve, sõt mikor még me tudtam, hogy terehes vagyok, igencsak forróban üldögéltem, de mióta tudom, visszábbvettem a forróvízbõl. Nyugodtan fürödjél, ha jóleseik, ha nagy pocakod lesz, ugysem biztos, hogy bele birsz ülni, vagy inkább kiszálni a kádból. 20 hetes kismama.
Teljesen igaza van az elõttem szólónak! Ha jól esik fürödj meleg vízben, de forróban! Lassan majd úgy sem tudsz a kádba ülni! :)
30 hetes vagyok és én sem akartam eleinte kádba ülni , de aztán a 25 hét környékén már annyira fájt mindenem , hogy fogtam magam és beültem a kádba......és naggggggyon jól esett azóta is idõnként beülök , perse arra vigyázok ne legyen forró a viz-és hogy a közeben legyen a párom mert egyre nehezebb kikecmeregni a kádból : )
Ilyenkor már csak a fertõzés veszély miatt szokták mondani, hogy ne! De gondolom azért mindenki odafigyel a higéniára, és nem egy szálloda kádjában fogsz fürdeni! :) Jó lubickolást! :)
38 fokot ne haladja meg a víz akkor nem lesz baj.Érdemes máûr most babavízhõmérõt szerválni azzal könnyen követheted ha nem érzed mi a túl meleg.

Szeretnék érdeklõdni tõletek elsõ babámat várom 5 hetes vagyok, és eddig nem tudtam hogy nem lehet forró vízben fürödni abba fürödtem eddig végig de max 10 percet ültem benne ha valami baj lenne már érezném? írjatok légyszi

Legjobb válasz: még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.

még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.
Most még nem para, ne aggódj. De ezentúl zuhanyozz és azt se forróval. Ilyenkor nem célszerû kben sem a fürdés (kivéve nyílt vízben), m könnyen összeszedsz vmi fertõzést. A forró vízben meg begörcsölhetsz és leválhat a méhlepény.
A forró fürdõvel 2 "baj" van. 1. Forró: Vetélést okozhat. (Megemeli a maghõmérsékletet, ezért veszélyes a láz is!) 2. Fürdõ: Könnyebben elkaphatsz fertõzést, ami okozhat szintén vetélést, vagy fejlõdési rendellenességet. Ezentúl inkább zuhanyozz, s ne túl forró vízzel! ;) Jó babázást!
Nem lesz gond ne aggodj. Kb 40 fokos vízig nem gond az otthoni fürdés, én is az utolsó trimeszterig úgy mostam le magam, meg hajat mosni is úgy szeretek legjobban, igaz én fürdöttem elõször( pont azért hogy elkerüljük a fertõzést) és összesen nem voltam 10 percig a fürdõben. De a dokim mindig tájékoztatott mindenrõl, mert voltunk nyaralni is egy wellnes szállóban és ott sem volt gond a fürdõzéssel, meg most is megyünk majd mert a 2 éves picurunk imád pancsolni. A lényeg hogy mindig tartsd be amit a dokid mond, mert mindenki és minden terhesség más, és nyugodtan kérdezz tõle, mint hogy utána gond legyen. Én a wellness elõtt is kérdeztem tõle mire figyeljünk a kiválasztásnál és ha már ott vagyunk, és így nem is lett gond.
Vetélést inkább a hideg víz okoz, a meleg a fertõzés miatt nem javasolt. De ha ennyitõl baj lenne, akkor sajnos mástól is. Úgyhogy csak nyugalom. Azért inkább zuhanyozz, de ha a 2. trimesztertõl jól esik egy egy meleg, nem extrém forró fürdõ, csak nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat mindnekinek!:) megnyugtattatok !

Milyen víz ajánlott a kismamáknak? Lehet fürödni wellness fürdökben, termálvizben? Szaunázni és pezsgöfürdözni?

Legjobb válasz: Bármilyen víz, amíg a méhszáj teljesen zárt. Ill pontosabban nem ajánlott a meleg, termál jellegûben sokat ázni, mert alhasi vérbõséget okoz. De ez az otthoni, fürdõkádra is érvényes! Mindent lehet amig jó esik!

Bármilyen víz, amíg a méhszáj teljesen zárt. Ill pontosabban nem ajánlott a meleg, termál jellegûben sokat ázni, mert alhasi vérbõséget okoz. De ez az otthoni, fürdõkádra is érvényes! Mindent lehet amig jó esik!
Szauna tilos! Az alhasi vérbõség miatt! Sima uszoda megengedett, a langyos víz! Viszont a termál nem játék, milliónyi fém és egyéb vegyületek vannak benne, és általában forró, nem pedig meleg! Az szintén tilos!
Szia! Nekem a doki is, és a védõnõ is azt mondta, hogy ha csak lehet, ne fürdõzzek. Pont azért, amit az elõzõ hozzászólók is írtak - alhasi vérbõség, fertõzés veszélye. Saját tapasztalat alapján ezért sem ajánlom, mert még jóval a terhességem elõtt egy fürdõben nagyon komoly fertõzést szedtünk össze a férjemmel. Majdnem fél évig tartott, mire kigyógyultunk. Az úszást ajánlják, de persze az hidegebb vízben van, meg nem is vagy benne sokáig.
A fertõzésveszélytõl kell tartani valamennyire miden fürdõnél, illetve a melegvíz nem ajánlott. Én ezeket olvastam, de a magánvéleményem az, hogy izomlazításra kiválóak a fürdõk és az is nagyon fontos mamának és babának egyaránt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
ÉN TERMÁLVÍZBEN FÜRÖDTEM, ÉS BUBORÉKOZOTT IS. ANNYI, HOGY VIGYÁZTAM NE A POCIT REZEGTESSE ANNYIRA A BUBORÉK. AKKOR VOLTAM 4-5 HETES. DE A SZAUNÁT TÉNYLEG NEM AJÁNLJÁK. MÉG SZOLIZNI IS LEHET! MINDENT CSAK MÉRTÉKKEL.


A Balatonban mikortol lehet furodni, mikor eleg meleg a viz?

Erdekelne hogy a hivatalos szezon kezdes elott is lehet mar benne furodni anelkul hogy bele fagynal es milyen ido szokott arra fele lenni ,kb mikortol varhato a +20 fok feletti kinti homerseklet ?

Legjobb válasz: Szerintem nyár elõtt felesleges kimenni. Július ba voltam én mindig :) Akkor a víz volt 23 fokos a hò mérséklet meg vagy 34 Ha értékesnek találod a válaszom akkor légyszíves adj egy fel fele mutató kezet:)

Szerintem nyár elõtt felesleges kimenni. Július ba voltam én mindig :) Akkor a víz volt 23 fokos a hò mérséklet meg vagy 34 Ha értékesnek találod a válaszom akkor légyszíves adj egy fel fele mutató kezet:)
Én a Tihanyi szabad strandon fürödtem már májusban is... :D Jó volt a víz, nem tudom, miért néztek ránk furán :D :D Egyébként lehet elõbb is fürdeni.Az idõjárás meg változó. Nálunk ma is 20 fok fölött van, tegnap lementünk a Balcsira, az viszont borzasztó hideg volt egyenlõre nem ajánlom a fürdést :P :D

DÖMSÖDön vagy a környékén hol lehet fürödni? Szabad vízfelület vagy épített, hová érdemes elmenni víz mellé és hová lehet?

Gondolok víz mellett árnyékban pihengetni, néha pancsolgatni, kirándulni,sétálni. Kerékpárral odabiciklizni.Vagy PLUSZ strand valamerre? A ráckevei milyen? Köszönöm el?re is az információkat!

Legjobb válasz: Sajnos Dömsödön csak a duna van. Környékén ott van ráckeve ahol duna és épitett fürdõ is van és dunaujváros ahol úgyszint

Sajnos Dömsödön csak a duna van. Környékén ott van ráckeve ahol duna és épitett fürdõ is van és dunaujváros ahol úgyszint

30. hét utan lehet furodni termal vízben? Ha nincs nyitva a mehszájam. Vagy inkabb a fertozes veszely miatt nem lehet meg ha csukott is. En a nyaron ketszer is voltam, akkor nem lett semmi bajunk.27+0 ksm

Legjobb válasz: 1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...

1. Ha 37 foknál melegebb akkor nem szabad. 2. Nincs klórozva tehát sokkal nagyobb a ferõzésveszély. 3. Rengeteg féle termálvíz létezik de ezek nagy részében olyan "hatóanyagok" vannak amik kifejezetten nem ajánlottak kismamáknak és gyerekeknek...
Thermál vízben fürdeni a terhesség egésze alatt nem ajánlott a benne levõ anyagok miatt. Kérdezz rá a helyszínen szerintem.
Nos én kb olyan 5 hónapos lehettem mikor gyulára mentünk nyaralni, s akkor kértem ki a védõnõ véleményét. s azt mondta termálvízben egyáltalán ne menjek bele, illetve ha strandon normál vízben fürdök akkor utána a fürdõruhámat váltsam át szárazra.
Termál vízben terhesség alatt nme jó fürödni!Leginkább a hõfoka miatt!Nem szabad meleg vízbe menni, és mivel a termál vizekben nincs klór(nincs fertõtlenítve) könnyebben elkaphatsz bármit!Zárt méhszájjal is! 22 hós kislány és 8 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, bar egy kicsit rosszul fogalmaztam.en nem a meleg vizben akarok furodni hanem rendes homersekletu usszmedenceben.de termalban...azt sem lehet?
Hát, én bõven mentem mindenféle medencébe szeptember elsõ heteiben, amikor még nyitva voltak a strandok. Semmi bajom nem lett, sõt. Igazán jól esett, különben nem csináltam volna. 37hkm
A kérdező hozzászólása: koszi, ilyen megnyugtato valaszokat is varok meg, ha van koztetek esetleg olyan aki 30, hét utan is elmant uszkalni.Nagyon jol esne estenkent elmenni egyett lubickolni a pocaklakommal...
Szia! Már válaszoltam egyszerr! Ha nem meleg a víz akkor mehetsz! ÉS az uszodák vize nem TERMÁL víz!Még a termál strandokon sem! És az úszás még akár a 40 héten is egészséges, ha a mamának jól esik!ÉS persze zárt a méhszáj!
A kérdező hozzászólása: persze csak ha zart a mehszaj...koszonom

Milyen a Balaton és a Velencei tó vize? Lehet fürödni, mert úgyhallottam, hogy fertőzés veszély van?

Legjobb válasz: Én egy hete fürödtem a Velencei tóba, és azóta beteg vagyok...én kiütést is kaptam, és hasmenést is, de lehet, hogy semmi összefüggés, mert babával, és férjemmel együtt, akiknek semmi bajuk!

Én egy hete fürödtem a Velencei tóba, és azóta beteg vagyok...én kiütést is kaptam, és hasmenést is, de lehet, hogy semmi összefüggés, mert babával, és férjemmel együtt, akiknek semmi bajuk!

Forró vízben nem lehet fürödni. De zuhanyozni lehet vele?

Legjobb válasz: Nem szabad mert vérbõséget okoz a meleg!Üdv 32hetes kismama

Nem szabad mert vérbõséget okoz a meleg!Üdv 32hetes kismama
Szia!!! Nem írod hogy terhes-e vagy és hogy mennyi idõs a terhesség!!!Azt tudom ajánlani hogy ne fürödj forró vízben és szerintem ne is zuhanyozz mert a túl meleg nem tesz jót!!!HA KORAI A TERHESSÉGED AKÁR ELIS VETÉLHETSZ!!!
Zuhanyozni lehet. Nem ugyan az, mintha jó pár percig ülnél a forró vízben. Nekem se ajánlották a fürdést, de mivel nagyon szeretem a forró vizet ezért én mindíg abban zuhanyzok. Semmi bajunk. 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 14 hetes terhes vagyok!
Én nem mertem kockáztatni a zuhanyt sem, pedig igen forró vízben szoktam zuhizni. Tudod, ez is olyan, hogy kinek hogy reagál a szervezete. Én nem kockáztattam... Szerintem te se tedd. (fõleg nyár jön, én télen nem fürödhettem meleg vízben...)
Ez az egész meleg vízes hiedelem egy túlzás.Aki egész életében forró vízben fürdött, annak a szervezete hozzá van szokva és egyáltalán nem árt!
Szia én is mindennap fürdök, nem túl forró vízbe.Ha meg zuhanyzok akkor jó meleggel, de az se legyen forró.És mikkor még nem tudtam hogy babás vagyok akkor meg jó meleg vízben üldögéltem.Csak azt tudom ajálanni hogy csináld azt ami jólesik, mert ami neked jó az a babának is.üdv 37 hetes kismama.
Én mindig 41 fokos vízbe ülök be és 37 amikor kijövök.Az ég világon semmi bajom, ráadásul nagyon jól ellazulok!A kádam én takarítom, tehát tiszta. Azt csináld, ami jól esik és ne azt amit mások bebeszélnek!

Szerintetek mennyire meleg vízben lehet fürödni terhesen?

Még nem vagyok az, vagyis remélem hogy az vagyok, de jöv?hétre nem várom, viszont én jó meleg, majdcsak forró vízben szeretek fürödni.

Legjobb válasz: Én 50 fokosban szerettem fürdeni.Egészen a pozitív tesztig abban is fürödtem.Utánna csak zuhany.Egészen pontosan 37 fokig megengedett,de ha hajlamos vagy a fertõzésekre akkor inkább zuhanyozz.Van aki nem is ajánlja a fürdést.

Én 50 fokosban szerettem fürdeni.Egészen a pozitív tesztig abban is fürödtem.Utánna csak zuhany.Egészen pontosan 37 fokig megengedett, de ha hajlamos vagy a fertõzésekre akkor inkább zuhanyozz.Van aki nem is ajánlja a fürdést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Utolsó és nem volt rossz a forró víz után a "langyos" vízbe fürödni?
Alhasi vérbõséget okozhat, kicsit vegyél vissza a melegbõl ugy jó lesz. De nyugodtan megvárhatod ezzel a pozitív tesztet addig fürdjél ugy ahogy eddig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!