Találatok a következő kifejezésre: Lehet ez a terhesség (575 db)

35 hetes kismama vagyok. Kontaktlencsét használok és úgy érzem sokkal szárazabb a szemem. Észlelt valaki hasonlót? Összefüggésbe lehet ez a terhességgel?

Legjobb válasz: Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.

Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség elõtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem. Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sõt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nõk sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.
persze, ez normális jelenség. Én alig bírtam hordani sajnos...
Nekem most már megvan mûtve a szemem, de az elõzõ terhességemnél nekem is problémás volt a kontaktlencse! Kb a 6.hónaptól nem is tudtam hordani, szemüveget használtam, és szülés utánra romlott is egy dioptriát a szemem, de ez állítólag természetes!
Nekem a szemészem Optive mûkönnyet javasolt, mivel az elejétõl éreztem, hogy jobban szárad a szemem. Minden nap, mielõtt beteszem a lencsét, cseppentek a szemembe. Nagyon hatásos, ha nap közben is érezném a száradást akkor is tudok cseppenteni. Kicsit drágább, mint az átlag cseppek, de eddig ez az elsõ, ami felnyitás után 6 hónapig tárolható. Az meg szerintem nagyon sokat jelent, mivel nekem eddig 45-60 nap alatt soha nem fogyott el egy 10 ml-es csepp.
Szia! Én is kontaktlencsés vagyok, 9 hónapja szültem. :) Vennem kellett egy normális szemüvegkeretet a második trimeszter elején, olyan szinten nem bírtam a lencsét. Egyszerûen marta a szemem, bele sem tudtam tenni. Így végig szemüveget viseltem. Amikor a babám egy-két hós lett, akkor váltottam újra lencsére.
34 hetes vagyok, de a legelejetol nem tudom tolleralni a lencset, szemuveget hordok! raadasul meg igy is gyakran erzem a szemem kiszaradva. amugy a szemeszem is azt mondta, hogy jobb nem is hordani. boldog babavarast!

12 ik hétben vagyok, tegnap óta nagyon fájnak a szemeim, szinte égnek, tiszta vörösek, mintha belennének gyulladva. Ez most mitöl lehet? Ez a terhességgel összefüghet?

Legjobb válasz: Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.

Allergia nem lehet? Mert terhességben fokozódhatnak az allergiás tünetek. Másra nem tudok gondolni, ami összefüggne a terhességgel.
Vagy kötõhártya gyulladás, vagy pedig sajnos allergiás lettél a pollenekre. Szemészetre menjél, ott megmondják mi okozza, és kapsz szemcseppet. Ha duzzadt, ödémás, csipásodik, könnyezik, viszket, fáj, akkor szerintem allergia.
Vizhiány is lehet, nekem is szoktak ilyenek lenni (nem csak terhesség alatt). Igyál sokat (2.5-3 l / nap).
Ha nem allergia, akkor pedig a fáradtság okozza, ha nem pihensz eleget.Én is sokszor érzek ilyet, ha nem pihenek eleget.

Az elmúlt néhány napban magas a vérnyomásom, illetve ingadozó. Lehet ez a terhesség jele? Ha sikerült a baba, akkor a beágyazódás már jó ideje lezajlott, ma vagyok a pé utáni 15. napon, és ez a vérnyomás dolog kb. egy-másfél hete tart.

Mindeddig nem hallottam, hogy változik a vérnyomás a terhesség kezdetén, de nem tudom mivel magyarázni, mert nekem inkább alacsony-normális a vérnyomásom, eddig legalábbis úgy volt.

Legjobb válasz: Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani,mert ha babás vagy,akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ,mi az a magas,mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.

Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani, mert ha babás vagy, akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ, mi az a magas, mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd szólok a dokinak, ha tényleg terhes vagyok, hogy ezt is nézze meg. Nekem 146/88 volt vasárnap délután, délelõtt pedig normális 125/72, akkor mértem utoljára.
Szia! Az jó ötlet, hogy szólsz a dokinak, legalább ha gond van, akkor tud gyógyszert felirni, hogy állandó maradjon.De lehet csak idegesebb voltál vagy valamiért az vagy és ezért magasabb.Ha megoldódik a probléma, akkor majd visszaáll normálisra!Ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem úgy lesz, ahogy mondod :)

Gyakori pisilés minden kismamánál van? Mikortól jelentkezik? Lehet ez a terhesség első jele?

Legjobb válasz: De bizony a terhesség tünete lehet a gyakori vizelési inger is. A progeszteron szint emelkedése hatással van a hugyhólyag izomzatára. Én 6 hetes terhes vagyok és már két hete járkálok szinte óránként pisilni.

nekem gyakorlatilag semmilyen más jel nem volt az elején. Már az elmaradt menstruáció elõtt jelentkezett a gyakori vizelési inger (ezt a hormonok okozzák). Szóval, lehet! a kisfiam 14 hónapos, és éppen most ébredt, úgyhogy megyek is. Sok sikert!!!
De bizony a terhesség tünete lehet a gyakori vizelési inger is. A progeszteron szint emelkedése hatással van a hugyhólyag izomzatára. Én 6 hetes terhes vagyok és már két hete járkálok szinte óránként pisilni.
Szia! Nekem pedig az egyik Barátnõm azt mesélte, hogy az elsõ jelei bizony ezek voltak!:) Szóval van remény Nektek, mind a kérdezõnek, mind az elsõ válaszolónak!:) ))Én szuurkolok!:) )EGyébként gondolom, ez egyénenként változik, de azért jó elõjel lehet!:) ))
Szia! Én azt vettem észre, hogy a ciklus vége felé nagyon sokat kell pisilnem, minden alkalommal, de baba még nem jött össze. Ez lehet terhességi és lehet mensi elõjel, valószínûleg a megvastagodott méhnyálka hártya miatt megnõ egy kicsit a méh. Egyébként a nem várt elõtt egy héttel csak petezsák van, ami UH-sem igazán látszik, tehát ez ilyen tüneteket nem okoz, majd csak késõbb. Ezt azért írom, hogy túlzottan ne éld bele magad. Nekem többször volt már a mensi elõtt olyan tünetem, amire mindenki azt mondta ez babás tünet, és én is úgy érzetem, hogy most sikerült, de annál nagyobbat csalódtam.
A lepontozott, 11.09es válaszadónak üzenem: máskor, ha olyan választ tudsz csak adni, hogy "a várandós ismerõseim nem mesélték" azaz nincs saját tapasztalatod, inkább ne gyilkold a klaviatúrát. 14 hetes terhes vagyok, az 5. héttõl kezdve minden áldott éjjel felkelek legalább egyszer, mert pisilnem kell, elõtte nagyon jó alvó voltam. Napközben is többször megyek, és nem vagyok felfázva. A gyakori vizelési inger az egész terhesség alatt jelen lehet, hiszen nem csak a baba nyomásától kell pisilni az utolsó idõkben, hanem elõtte is, mikor a méh nõ, az ugyanúgy nyomja a belsõ szerveket.
A ciklus végénél jelentkezett, azt hittem meg vagyok fázvaés ez az érzés végig megmaradt) És ez volt az elsõ jel....és már 11 hónapos lesz a kisfiam!
Nekem a menszi elõtt, de max 1 nappal elõtte van gyakori vizelési ingerem. Gondolom a visszatartott vizet (mivel én érzem a hasamon, az ujjaimon st.) engedi ki a szervezet. De terhességi tünet is egyértelmûen lehet. Remélem babás vagy! Írd meg az eredményt ha tesztelsz jó?
Általában akkor szokott jelentkezni a gyakori vizelési inger, amikor annyira megnõ már a baba, hogy a méh nyomja a húgyhólyagot. Ez kb. az utolsó harmadra tehetõ, persze lehet szó egyéni eltérésekrõl is, mert a baba mérete is számít. Azonban arról még egy várandós ismerõs sem mesélt, hogy a kezdetek kezdetén lett volna ilyen "gondjuk", inkább csak a késõbbiek során.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyenkor még a kisujjfájást is elõjelnek tekintjük. :) Még legalább 2 hét a tesztig, de mindenképpen megírom. Köszönöm a válaszokat!
Ezt én is szeretném megtudni, mert pár napja minden éjjel többszõr, KB. 6-8x ki kell mennem pisilni. ( jó sok is jön ) Nem vok felfázva, ha vki ezt írná. 7végére nem várom.....
Nekem is ez volt az elsõ jel az elsõ babámnál, azt hittem fel vagyok fázva.Viszont most már erre nem adok, mert kb 3 hónapja menses elõtt is sokat járok, még éjszaka is.

Próbálkozunk babával és egy pár napja nagyon fáj a bokám és a melleim nagyon kipattogtak. Lehet ez a terhesség jele? A sürü vizelés kb hány óránként jelentkezik?

Voltam már terhes de nem emlékszem hogyan jöttek a tünetek és nekem nem is volt sok

Legjobb válasz: Nem hinném,h ezek terhességi elojelek,de azert drukkolok neked,majd irj mi lett.

Nem hinném, h ezek terhességi elojelek, de azert drukkolok neked, majd irj mi lett.

18 hetes kismama vagyok, és mostanában nagon sokszor fáj a fejem, illetve a tarkóm, olyan érzés, mintha elfeküdtem volna a nyakam. Lehet ez a terhesség velejárója?

Legjobb válasz: Szerintem gyorsan mérd (méresd) meg a vérnyomásodat, mert akkor szokott a tarkó fájni, ha nagyon leesik vagy felmegy a vérnyomása az embernek. Kismamáknál pedig kifelyezetten veszélyes ha túl magas. Ha eddig nem volt problémád vele az sajnos nem jelenti azt, hogy most sem lehet. De ne aggódj ha véletlenül kiderülne, hogy a vérnyomásoddal van a baj, írnak rá gyógyszert (én is szedek, mert nekem ism magas). Ha mégsem attól van, akkor bocsi ha megijesztettelek, de ezzel vigyázni kell. A terhesség velejárójaként írják egyébként a fejfájást, de nekem akkor a homlokom fáj, ha hirtelen felmegy a vérnyomásom akkor meg a tarkóm.

Szerintem gyorsan mérd (méresd) meg a vérnyomásodat, mert akkor szokott a tarkó fájni, ha nagyon leesik vagy felmegy a vérnyomása az embernek. Kismamáknál pedig kifelyezetten veszélyes ha túl magas. Ha eddig nem volt problémád vele az sajnos nem jelenti azt, hogy most sem lehet. De ne aggódj ha véletlenül kiderülne, hogy a vérnyomásoddal van a baj, írnak rá gyógyszert (én is szedek, mert nekem ism magas). Ha mégsem attól van, akkor bocsi ha megijesztettelek, de ezzel vigyázni kell. A terhesség velejárójaként írják egyébként a fejfájást, de nekem akkor a homlokom fáj, ha hirtelen felmegy a vérnyomásom akkor meg a tarkóm.
Szia! Néha nekem is a tarkóm fáj, pedig jó a vérnyomásom. Sajnos én migrénes vagyok, s ez a terhesség alatt is elõjön, most a 16-18. hét között elég gyakran. Az elsõ két terhességem alatt viszont sosem fájt a fejem. Tehát lehet a terhesség velejárója, de más is! Ha sokszor elõfordul, azért szólj az orvosodnak!. Mondjuk én mondtam, de nem igazán csináltak semmit, akkor sem, amikor nagyon rosszul voltam. Boldog babavárást!
szia, nekem is volt hasonlo gondom, a doki szerint a hatgerincemtol, hazi masszazst ajanlott. Fajt ugyanis eleg gyakran a derekam is, gondolom, ahogy jott a suly, nott a terheles.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek vele.

Azzal kapcsolatban fordulnék hozzátok, hogy lassan 2 hete késik, duzzad a mellem, a közérzetem sem a legjobb, mindenre azonnal ugrok stb. Lehet ez a terhesség jele?

A párommal féléve vagyunk együtt, de még nem tervezünk babát, mindketten egyetemre járunk.

Legjobb válasz: Terhességi teszt a válasz a kérdésedre.

Terhességi teszt a válasz a kérdésedre.
Ne sajnáld azt az ezer forintot a tesztre, hasznosabb mint hogy itt totózgatnk mi lehet veled..
Én már rohantam volna tesztet venni, az biztosabb, mint a találgatás, nem?
Legkorábban 4 hét az elsõ tünet, ha terhes vagy. És én is a tesztet javallom.
Nekem még nem is késett mikor megjelentek a tünetek, és a teszt is pozi lett
A tünetek a terhesség jelei IS lehetnek, de hogyan védekeztek? Tabi, gumi, pharma, megszakításos, semmi?
már megint rosszkategória. gyerekválallás, terhesség, nem szex kategória
Én is ezt írtam az elõzõ, hasonló kérdésre, de leordítottak :S Teszt elõtt semmiképp se menj dokihoz!
Nekem ovuláció idején érzékeny a mellem. Ha 2 hét múlva nem várod, akkor szerintem ez az.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam én is ovu fájdalomra, de szerintem nem az! Ez elég intenzív fájdalom, feszülés! Passz, nem tudom! De az is lehet igazad van, csak most ez nem az a megszokott érzékenység! hm...
Ha két hét múlvára várod akkor még csak most eshettél teherbe v. a napokban volt pé-d. Szerintem lehet tõle de majd csak a + teszt tudja megmondani hogy valóban attól volt-e. ÁLtalánosságban a teszt környékén szoktak ilyen tünetek lenni.
A kérdező hozzászólása: Múlt hét pénteken együtt voltunk a férjemmel, tehát ez reális is lenne, csak nekem az a furi hogy ilyen hamar lenne jele a terhességnek? De hihetetlen módon fájnak olyan mintha mázsás súlyokat cipelnék 2 napja, pedig nincsenek nagy dudáim :-)! 2. hozzászóló, ne hagyd megad, ami fáj az fáj, csak jó lenne tudni mitõl! Dokihoz azt hiszem nem megyek, csak attól tartok hogy ha nem terhesség akkor bajt csinálok magamnak!
Minden ciklusban lehetnek eltérõ dolgok, szóval az hogy eddig nem volt ilyen nem jelent semmit, most lehet hogy van ovukor, terhességtõl még valóban baromi korai lenne.
2. bagyok. Mi fáj? Kinek? Nem értem..
A kérdező hozzászólása: Nekem a mellem, de most már annyira elbizonytalanodtam a válaszok olvasása közben, hogy kezdek megijedni hogy ez nem terhesség, de akkor mi????? 2 hét múlva nem várom, iszonyat fáj a mellem, mától meg émelygek.Te jó ég mi bajom lehet??? Bakker tényleg el kellett volna mennem ma dokihoz!

500-as volt a fehérjeszintem, hangulatom ingadozik, érzékeny a hasam alja, többet eszek. Lehet ez a terhesség jele?

Van egy olyan érzésem hogy terhes vagyok. mostanába nem védekezünk. Mekkora az esélye hogy teherbe estem ha ilyen tüneteim vannak?

Legjobb válasz: Nem irtad hogy menstruálsz e rendesen és ha nem mióta? A fehérje nem tudom mi,én csak fehérvérsejt emelkedésrõl tudok,ami akkor emelkedett ha valamilyen gyulladás ment végbe a szervezetben.Passz,ha az orvos sem tudja!Viszont ha tényleg terhességre gyanakszol,bizonyosodj meg róla minél elõbb,mert gyógyszereket szedsz,ami kárt tehet a magzatban!Konzultálj a nõgyógyászoddal!

Nem irtad hogy menstruálsz e rendesen és ha nem mióta? A fehérje nem tudom mi, én csak fehérvérsejt emelkedésrõl tudok, ami akkor emelkedett ha valamilyen gyulladás ment végbe a szervezetben.Passz, ha az orvos sem tudja!Viszont ha tényleg terhességre gyanakszol, bizonyosodj meg róla minél elõbb, mert gyógyszereket szedsz, ami kárt tehet a magzatban!Konzultálj a nõgyógyászoddal!

Lehet ez a terhesség jele?

27-én voltam együtt a barátommal és ma kellene megjönnie a menstruaciomnak, de hetfőtől nem egyfolytában, de nagyon szúr a hasam vagy ott lent..

Legjobb válasz: Ez bárminek lehet a jele székletrekedéstõl felfázásig, akár a közelgõ menzesznek is.

Ez bárminek lehet a jele székletrekedéstõl felfázásig, akár a közelgõ menzesznek is.
Védekeztetek?
Szia! Ha jól számolok, akkor pont 14 nap van a két idõpont között. Tehát a peteérésed napján voltatok együtt. Szerintem elég valószínû!
Ne parázz be ha nem aznap jön meg amikor kéne.. gyógyszert szedek már több mint másfél éve, nekem tényleg napra pontosan kéne megjönnie, mégis néha elõfordul hogy késik. És szerintem igaza lehet az elsõ kommentelõnek ( akárminek a jele lehet ) de ne stresszelj rá, mert akkor meg még többet késik. Amúgy meg szerintem azért szúr a hasad mert felfáztál. (:
Kezd el válogatni cukibbnál cukibb babaruhákat
Szerintem csak azért nem jött meg idõben, mert ezen parázol folyamatosan. Jártam már hasonló cipõben, 2 hetet késett az idegeskedés miatt, már vettem tesztet is, de másnap megjött, mielõtt használtam volna :)
A kérdező hozzászólása: Hát remélem akkor csak ez lesz velem is :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!