Találatok a következő kifejezésre: Lehet ez a szülési fájdalom (10 db)

Lehet ez már a szülési fájdalom?

Tegnap rettent?en fájt egész nap a derekam majd meg bolondultam és tegnap reggel meg ma reggel meg délután hasmenésem is volt! Méhösszehúzodásaim nincsenek de még elég sürün beleszurkál a hasam aljába is mikor a derekamba is! 39 hetes vagyok július 7.re vagyok kiírva! Mennyi lehet még vissza? Lehetséges hogy így készül fel a szervezetem a szülésre? Els? baba!

Legjobb válasz: Szia. Hát ezek lehetnek elõjelek, de amíg nincs fájásod (ami olyan mint a mensi görcs), és fõleg nem rendszeresek, addig ebbõl még nem lesz szülés. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Hát ezek lehetnek elõjelek, de amíg nincs fájásod (ami olyan mint a mensi görcs), és fõleg nem rendszeresek, addig ebbõl még nem lesz szülés. Üdv, 38 hetes kismama
Nekem pont így kezdõdött. Ezek a tünetek voltak hétfõ délelött és délután. Estefele elment a nyákdugó és másnapp kedd délbe már a karjaimban tarhattam a babánkat. 2 és fél óra alatt szültem meg.

Mi lehet ez a fájdalom? - szülés utáni együttlét

8 hete szültem, gyors szüléssel, 4 kg fölötti babát. Megpróbálkoztunk az együttléttel, de nekem nagyon fájt. Nagyon nagy volt a gátsebem, sokára gyógyult, ezért számítottam rá, hogy a behatolás nem lesz a legkellemesebb, de nem az fájt konkrétan, hanem amikor a férjem már kb " félig" bennem volt, akkor - számomra nagyon fájdalmasan - mintha nekiütközött volna belül valaminek. De minek?? 6 hetes kontrollon voltam, ott mindent rendben találtak.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt, kb a 4-5 alkalommal szûnt meg, most olyan mint régen, nem változott semmi :)

Nekem is ilyen volt, kb a 4-5 alkalommal szûnt meg, most olyan mint régen, nem változott semmi :)
A kérdező hozzászólása: ez bìztató....: ) de mi az aminek nekiütközik? abba is kellett hagynunk, egyszerûen nem ment beljebb.
Nekem is ilyen volt az elsõ pár alkalom, ettõl én depis is lettem. Megijedtem, h nem leszek már igazi nõ páromnak. Szûk is voltam és nedvesedni se nedvesedtem úgy mint régen. De már minden oké, amióta elmúlt ez az egész fájdalom. Szerintem még a méhednek vissza kell húzódnia, lehet még lent van. De nem vagyok orvos, csak ez jut eszembe errõl.
A kérdező hozzászólása: köszi! és a méh hogyan, mennyi idõ alatt húzódik vissza?
szerintem az meg már genetika, de próbálkozzatok, elõbb-utóbb úgyis minden a régi lesz :)
Érdemes lenne megkérdezned a dokid.
Ezzel sajnos én is így vagyok. Türelem... 33 hkm
Nekem is így volt ilyen tájban, védõnõtõl hazafele sétálva már majdnemhogy sírtam annyira fájt. ez tartott 1 v 2 hétig majd ahogy jött úgy el is múlt.
Én kálciumot szedek minden nap, azzal tudom kontorllálni a fájdalmat. 400 mg már nem elég, 600-700 kell.

Erősen fáj a gátamnál és a hüvelyemnél mikor mocorog a picim. A derekamba is belejött a fájdalom. Lehet hogy ez már a szülés elő jele?

38+2napos

Legjobb válasz: Szia! Voltak ez elõtt jósló fájásaid? Az is lehet, hogy ezek még csak a jóslók, de könnyen lehet, hogy hamarosan megindul a szülés. Jegyezd fel, hogy mikor kezdett el fájni és azt is, hogy mikor múlt el teljesen. Ha a fájások erõsödnek, sûrûsödnek hívd fel a dokid vagy a szülésznõd, ha nincs akkor a kórházat. Õk majd segítenek eldönteni, hogy jóslók e vagy indul a szülés. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Voltak ez elõtt jósló fájásaid? Az is lehet, hogy ezek még csak a jóslók, de könnyen lehet, hogy hamarosan megindul a szülés. Jegyezd fel, hogy mikor kezdett el fájni és azt is, hogy mikor múlt el teljesen. Ha a fájások erõsödnek, sûrûsödnek hívd fel a dokid vagy a szülésznõd, ha nincs akkor a kórházat. Õk majd segítenek eldönteni, hogy jóslók e vagy indul a szülés. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Igen a 36-ik héttõl egy folytában van jósló fájásaim.De most reggelre elmúltak a fájdalmak, csak a hátam fáj.

Már reggel óta tompa menstruációs fájdalom húzza az alhasamat, ami lesugárzik a bal lábamba is + enyhe derékfájásom is van. Ez eddig oké, de ez az alhasi fájdalom ÁLLANDÓ! Nincs közte szünet! Lehet a szülés kezdetének a jele?

39+5 hetes vagyok

Legjobb válasz: Az még nem jelent semmit. Nekem is rendszertelen volt elösszõr. Mit érzel? Körbetudnád írni, hogy pontosan mit? Mert amit a kérdésben kiírtál az bizony már vajúdás is lehet.

Zuhanyozz le meleg vízzel. Ha beindult a szülés akkor rendezni fogja ha nem akkor elfog múlni. Vagy ülj bele egy kádba.
Igen mert segít rendezõdnie a fájásaidnak, ha meg csak jóslózól akkor meg kicsit enyhül. Próba szerencse veszíteni valód nincsen. De õszintén én már azt hittem, hogy azért nem írsz mert már bent vagy a kórházban. :)
Az még nem jelent semmit. Nekem is rendszertelen volt elösszõr. Mit érzel? Körbetudnád írni, hogy pontosan mit? Mert amit a kérdésben kiírtál az bizony már vajúdás is lehet.
A kérdező hozzászólása: Fáj a hasam alja úgy mint amikor meg akar jönni + lesugárzik a bal lábamba. Ez egyfolytában tart, nincs mérhetõ ritmusa.
Nyílik a méhszáj, azért sugárzik bele a lábadba!
Bizony. gyorsan egy meleg fürdõ, aztán pihenj le. Ha nem múlik, akkor várjuk a történetet ;) Szép szülést neked!
Valószínû, hogy felerõsíti, de el nem múlasztja, ha ez AZ. Szóval igen, mondhatjuk, hogy sorsdöntõ :)
A kérdező hozzászólása: A zuhany ennyire sorsdöntõ?? :-) Tényleg felerõsíti a meleg zuhany ha ez már a szülés kezdete?
Én a helyedben nem itt írogatnék, hanem azonnal hívnám a mentõt. Sok boldogságot a pici babához egyébként!
A kérdező hozzászólása: De semmi rendszeresség nincs benne csak fáj. Nem tudom mérni, csak érzem hogy egyfolytában fáj. :-(
Szetintem indulj el a kórházba. :) Jó babázást és könnyû szülést.
hát bizony itt lehet az idõ. szépen menj el zuhanyozni meleg vízben és ha nem múlik indulás a kórházba
na mi van veled??
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Tényleg nehéz leírni. A terhesség vége felé már a gyerek rendszeresen nyomkodta lefelé magát, nagyon fájt, én is mindig az hittem, ez már a szülés. Anyu azt mondta, hogy mérjem köztük az idõt, ha rendszeres, akkor az, ha nem, akkor csak a gyerek mozog. A doki meg azt mondta, hogy ne aggódjak, azt fogom, tudni, mert semmihez sem fogható. Hát úgy is volt, akkor már teljesen egyértelmû volt.
Nekem olyan volt, mint amikor jól fáj és görcsöl a menszi elõtt. Persze, ha neked nem szokott görcsölni, akkor nehéz leirni, milyen. Kb alhasi görcs, [email protected] érzés, inkább szabadulnál tõle, olyan :) Szóval nálad ezek már jóslók lehetnek, ha idõnként gyengülnek is, rendszertelenek. Akkor figyelj, ha meleg fürdõ hatására nem múlik, erõsödik :) Sok boldogságot!
Nagyon érdekeset kérdeztél. Ugyan kétszer szültem már, de nem tudom pontosan mihez hasonlítani a szülés elõtti méhösszehúzódást. Egy biztos, sosem éreztem még olyat, és nem hasonlítanám görcsöléshez sem.

A szülés előtt mennyi idővel jelentkezik a jósló fájás? Milyen érzés? 34 hetes vagyok és ritkán, de olyan kis görcseim vannak, mint a menstruációs fájdalom, néha a hasam, néha a derekamnál, ez az lehet?

Legjobb válasz: Én azt sem tudom mi az a jósló fájás... Soha nem fájt semmim a 41hét alatt, a szülés napján voltak csak fájások, de az már erõteljes volt az elejétõl a végéig. Igaz hamar túl voltam az egészen.

Én azt sem tudom mi az a jósló fájás... Soha nem fájt semmim a 41hét alatt, a szülés napján voltak csak fájások, de az már erõteljes volt az elejétõl a végéig. Igaz hamar túl voltam az egészen.
az lehet. a jóslófájás onnan különbözik a rendestõl, hogy egy idõ múlva magától is elmúlik. A fájások sosem múlnak el, azok vagy stagnáltan fájnak, vagy erõsödnek.Nekem is volt 1-2 jóslófajásóm , de max, 5 percig tartott. A jóslófájás nem jelzi a szülés közeledtét sok estben, csak a méh "gyakorol".Azért feltétlen említsd meg a dokidnak!
Mindenkinek más szerintem.Nekem szülés elõtt 24 órával jelentkeztek, és csak a derekam görcsölt.Elõtte semmi nem volt, csak keményedett a pocim.
Nekem is voltak jóslófájásaim... Egyszer szülés elõtt 3 héttel, aztán az utolsó héten már gyakrabban elõfordult... Mindenképp mondd a dokinak, bár úgyis kérdezni fogja... De lehet, hogy csak a hatalmas súly okozza, amit "cipelsz".. Az én törpém 4 kilós lett és 34 kgt híztam a terhesség alatt... Görcsöltem én is össze vissza, meg majd leszakadt a derekam... A doki majd mondja úgyis, de simán lehet jóslófájás a Tiéd... 22/N
nekem nem voltak jóslóim egyáltalán, csak néha keményedtem.
A harmadik harmadban egyre rendszeresebbé és érezhetõbbé válnak a keményedések, van, akinek jóslófájásai is vannak, nekem is a 34. héttõl. Az a jósló, amit leírsz. Az elsõ két terhességnél meg semmi sem volt, egyszer csak jött az igazi fájás. Az orvos jó, ha tudja, de megijedni nem kell, a jóslók természetesek, sokan egyébként fájdalommentesen jutnak el 1-3 ujjnyi méhszájig, ott is van fájástevékenység, sokszor jósló, csak épp fájdalommal nem jár. Ha a doki aggódik, mondjuk mert más jelét is látja a koraszülés veszélyének, a fájáserõsséget mérni is tudja. A 36. hétig lehet szedni Magnéziumot, MagneB6-ot, az általában enyhíti, ha kellemetlen, illetve jót tud tenni a meleg fürdõ/zuhany. A jósló egyébként semmit nem jósol meg, csak azt jelzi, hogy közeledsz a végéhez. Ettõl még túl is hordhatod. Van, akinek a végén a jósló megy át igazi fájásba, de az ilyen koraiak általában még semmit nem jelentenek.
Nekem már a 28. héttõl voltak jóslóim. 39. héten született a lánykám progis császárral bizonyos okok miatt, de még akkor is csak fél ujjnyira voltam nyitva. Igen, ez már jósló amit érzel, nincs ezzel semmi baj, természetes. Szedjél magnéziumot még 2 hétig, és pihenj ha tudsz! Tényleg használd ki mert ha kint lesz a baba már nem fogsz tudni annyit aludni! :) Minden jót! 2 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam:) Holnap megyek dokihoz, akkor majd mondom neki! Amúgy még csak 2 szer érezte és hamar el is múlt, csak attól féltem, hogy ez már valaminek a kezdete, azt pedig még nem kéne :) Amúgy is kényszer pihin vagyok, mert hõemelkedésem van meg kis torokfájás. :(
Szia!nekem semmi nem volt nem éreztem jóslófájást semmit ugyan úgy éreztem magamat és csak hirtelen elfolyt a magzatvízem!

Derékfájás, hányinger, mensigörcs, hasi fájdalom lehet a szülés jele? 36 hétben vagyok és ma du valami folyt belőlem, a folyásomon kivül.Azóta vannak ezek a panaszok. Első terhességem és nagyon félek!

Legjobb válasz: Menj be mindenképp a kórházba gyorsan! És ne félj, mert ott vagy a legjobb helyen, ha nem is szülsz, akkor is figyelnek rád! Kérdésedre válaszolva, igen, lehet!

Menj be mindenképp a kórházba gyorsan! És ne félj, mert ott vagy a legjobb helyen, ha nem is szülsz, akkor is figyelnek rád! Kérdésedre válaszolva, igen, lehet!
nekem igy indult be a 37.héten....egész nap derékfájás, du-ra hasmenés, hányás.... szoritok érted ! gyors és könnyû szülést! ird meg majd mi volt
Menj be és majd íj, h mi volt! Ne aggódj, az én kisfiam is 36. héten született 2750 grammal és 54 cm-vel. Judy
Nincs mit, jó egészséget kívánok nektek!
Ja és órákon keresztül csak derékfájásom volt. Figyeld az órát, mert ha pontos, és egyre sûrûbb, akkor az. De még neked korai lenne, ezért is menj be a kórházba!
Nekem derékfájással kezdõdött, de ugye mindenkinek más. Az biztos, hogy lehetséges, mindenképp nézesd meg magad, legfeljebb megnyugtatnak és hazamész. Minden jobb, mint a bizonytalanság!
Végülis mikor szültél?
na itt ma baba lesz :) vagy holnap:) jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Jó éjt!
A kérdező hozzászólása: Ugy gondolod?Állandóan fáj a derekam lábam is fáj.De nem sûrûn önnek a fájások:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!