Találatok a következő kifejezésre: Lehet ettől a babának (113 db)

15 hetesen még mindig -4 kg-nál "tartok". Baja lehet ettől a babának? Ti hogy álltatok ennyi idősen?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.

Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.
Nem, én a 18. hétig szinte semmit nem bírtam enni, minden falatot erõltetni kellett. 34 hetesek vagyunk, õ 2200 grammos, 47 cm... :)
Nem lesz baja, vitamindúsan tálálkozzál! én CH diéta miatt 27 hetesen még mindig -1 kg-nál tartok. Baba makk egészséges, méretei rendben :) Meg szép is, láttuk 4D-n :) Minden jót!
15 hetesen én mínusz 5-nél jártam (ezt az idõszakot szinte végighánytam, az elején naponta többször is a vége felé már csak reggel 1x), most ugyan 2 hét alatt felszaladt 2 kg, de mostantól oda fogok jobban figyelni az étkezésre. Tegnap voltam uh-n és a babával minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! igazából, csak az aggaszt egy kicsit, hogy nem hánytam egyszer sem. És igazából mindent eszek, amit megkívánok, és mégis fogoyk.

A 32. hetes ultrahangon a doki aggódó tekintettel közölte, hogy minden eredmény jó, csak a BPD kisebb (77mm). Nektek mennyi volt, illetve mi baja lehet ettől a babának? A doki elküldött genetikai ultrahangra. Aggódjak vagy annyira nem vészes?

Legjobb válasz: Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni,ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani,h minek mi lehet a következménye.

Miért nem kérdeztél rá a dokinál????Sztem alapból kötelessége lenne tájékoztatni, ha vmi gyanúra ad okot!!!!Nem csak átirányítani másik dokihoz.Annyit csak tudna mondani, h minek mi lehet a következménye.
Az enyémnek a 32. héten 81 volt a BPD, 83 a TAD, és 61 az FL. Nem tudom hogy lehet-e baja a picinek de menj el a genetikaira és ott majd biztosat mondanak. De ne aggódj. Szerintem nem lesz baja.
Szia nekem a BPD 79, 6 tegnap voltam 32. hetes Uh-n. Sõt a baba még kisebb is, mint kellene viszont nagyon rendes az orvosom, mert folyamatosan nyugtat, hogy ne aggódjak semmi baj, csak nem lesz a baba óriás! Az a lényeg, hogy hétrõl hétre fejlõdjön! Én is teljesen be voltam sokkolva, hogy miért van ez és mit rontok el, de ennek nincsen oka! Az orvos azt mondja, hogy mi sem vagyunk 130 kg-os kézilabdás méretûek így a gyerek sem lesz az! Nyugi és pihenj sokat!
Örülj neki!!!Az én babám se nagyfejû, de ez csak az elõnyünkre vált, olyan szépen tudott kibújni, h gátmetszés se kellett, és a feje sem deformálódott.Már 9 hós, és mindenki azt mondja, h nagyon szép formás a feje, és még most sem nagyfejû.2 gyerekes anyuka
Nyugodj meg szerintem sincs semmi baj, az én babámnak is 77mm a bpd-je 32hét 1 naposan.Az orvos annyit mondott lehet egy héttel késõbb szülök, de nem riogattak. Ma vagyok 36 hetes és kislányom lesz. A fiammal mikor terhes voltam jóval nagyobb adatokat mértek és a súlyát is óriásira tippelték, aztán 39. hétre megszületett 3300g, és 53cm-rel. Ne aggódj, boldog babavárást.
Az én dokim is 32 hetesen közölte, hogy kisebb a fejörfogat, mint kellene, ezért mivel õ genetikus uh-s visszahívott 2 hét múlva, akkor is kisebb volt, mint kellett volna. Végül megegyeztünk, hogy biztos kicsit fiatalabb, mint számolta, vagy nem lesz óriásbébi. Kicsi lányom 2 hetet ráhúzott odabent, és ici-pici formás bababuksival megszültett makk egészségesen. Mindenki el volt ájulva, hogy milyen kicsi fejecskéje van, nem is találtam rá sapit:) Szóval nyugi, lehet egy picit el vagy számolva, vagy kis buksis lesz a babád.
Engem is halálra rémítettek, mert kisebb volt a kicsi fejmérete, és a haskörfogat is. A doki külön UH-ot csinált csak a buksijáról. (a hasa 2 héttel volt kisebb az átlagosnál) Mivel a magzatvíz is kevesebb volt, befektetett a kórházba. Mondanom sem kell, h mit éltem át! Sírtam, kétségbe voltam esve, mert elõtte nem volt semmi gond! Végül megszületett az én gyönyörû, egészséges kislányom, aki most már 4 hónapos! Semmi baja nem volt sem a fejének, sem a pocijának. Egyszerûen csak apukára ütött, aki magas, vékony, és az arcformája is az a vékony fajta. Nnna. Ezt most azért írtam le, h ne aggódj feleslegesen (bár tudom, h ettõl nem fogsz nem aggódni)! Ja, és hozzáteszem, h azzal is riogatott mki (bolti eladó, asszisztens a dokinál, doki, rokonok...), h milyen picike a hasam, "jajajj, biztos, h 4, 3, ...stb hét múlva szülsz már?? Jajj, de kicsi lesz ez a gyerek!" A lányom végül majd' 3 kg volt, ami ugyan nem olyan nagy, de nem is kicsi, és 53 cm!!! Az adatokat most sajnos nem tudom fejbõl, a párom meg már alszik, így nem keresgélek. Ha gondolod, megkeresem Neked holnap a leleteimet (az utolsó párat és a kórházi leleteket is), így pontos adatokkal is tudok szolgálni majd.
Nekem a 30+1-en volt 77.
Ne aggódj! Szerintem nincs különösebb. Az nem olyan nagy orbitális eltérés.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy neki kötelessége ilyen eltérésnél genetikai ultrahangra küldeni és hogyõ nem akar találgatásokba bocsájtkozni.Hát ennyi, ezért aggódom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtató válaszaitokat!Mindenkinek boldog babavárást és örömökben gazdag babázást kívánok

Erős gyógyszert szedtem. Lehet ettől a babámnak baja?

Iszonyatosan fájt a fogam 2 hete.1 hétig Dalacint és Cataflamot szedtem,nem tudtam hogy jön a baba.Most kb 6 hetes a picikém.Lehet a gyógyszert?l baja vagy ilyen korai terhességnél még nem árt neki?Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Az elsõ 6 hétben általában nem is tudják a nõk, hogy állapotosak. Nekem azt mondták, hogy ez idõ alatt nem árt. Én is antibiot szedtem, modell voltam és festették a hajam, stb...Ne aggódj! Boldog babavárást!

Az elsõ 6 hétben általában nem is tudják a nõk, hogy állapotosak. Nekem azt mondták, hogy ez idõ alatt nem árt. Én is antibiot szedtem, modell voltam és festették a hajam, stb...Ne aggódj! Boldog babavárást!
még nem árt s lehet még nemis vagy hat hetes beszélj a kezelöorvosoddal
Nyugi, nem lesz semmi baja!


Ettől lehet baja a babának?

Már 4 napja nem voltam "nagy wc-zni", valószín?leg a vastabletta miatt. Pedig iszom a paradicsomlevet is....

Legjobb válasz: Nem, a babának nem lesz baja. :) Sajna a vasnak van ilyen mellékhatása. Próbálj meg sokat inni, esetleg szilvalekvárt enni tejjel. Patikában lehet venni paraffinolajat, reggel éhgyomorra egy kanállal kell enni, síkosítja a beleket, segít a szorulásban. Én szülés után használtam, nem szívódik fel, így a babát nem hajtja meg, csak rajtad segít.

Nem, a babának nem lesz baja. :) Sajna a vasnak van ilyen mellékhatása. Próbálj meg sokat inni, esetleg szilvalekvárt enni tejjel. Patikában lehet venni paraffinolajat, reggel éhgyomorra egy kanállal kell enni, síkosítja a beleket, segít a szorulásban. Én szülés után használtam, nem szívódik fel, így a babát nem hajtja meg, csak rajtad segít.
Nem, ehhez a babának az ég világon semmi baja nem lesz.Csak neked. :/
Vagy ha semmi sem segit, akkor glicerin kup. En mindig teszek annak erdekeben, hogy minden nap menjek wc-re, pedig szorulasra hajlamos vagyok. Nem tul jo, hgy 4 napja nem voltal! 38 hkm
Szia, nekem is volt ilyen panaszom az Elevittõl.Én tejet és tejtermékeket ettem ittam.Ez segített.Babának semmi baja nem lesz, csak neked rossz.
Vegyél be Guttalaxot. Terhesség és szoptatás alatt is lehet szedni. Este 10-15 csepp és reggelre megoldódik a dolog! :) Én kb. 1 hétig minden nap szedtem, utána már nem kellett és rendben volt minden! :) (A nõgyógyászom ajánlotta!)

6 hetes terhes vagyok és meg vagyok fázva. A sok orrfújástól herpesz jött ki az orrom alatt. Lehet valami baja ettől a babának?

Legjobb válasz: Nem, legyél egészen nyugodt, ettõl nem lesz baja a babának. Azt viszont megkérdezhetnéd a patikában, már ha használsz valamilyen krémet rá, hogy lehet-e terhesen is kenegetni az adott szerrel.

Nem, legyél egészen nyugodt, ettõl nem lesz baja a babának. Azt viszont megkérdezhetnéd a patikában, már ha használsz valamilyen krémet rá, hogy lehet-e terhesen is kenegetni az adott szerrel.
Nem, biztosan nem lehet tõle baja. Viszont a herpesz vírus, nem mindegy mivel kened, minden felszívódik!
Szia! Szerintem kérdezd meg a házi orvosodat, na meg a nõgyógyászodat, mert a herpesz egy alattomos vírus és sose nem lehet tudni, hogy mit okoz! Vigyázz magatokra!

13 hetes kismama vagyok, ma nagyon sírtam, és úgy éreztem, hogy a vérnyomásom is felment! Most aggódom, ugye ettől nem lehet baj a babának? Nyugtassatok meg!

Legjobb válasz: Hát ha az megnyugtat, nekem már a terhesség elõtt is magas volt sajna a vérnyomásom, persze jobb azóta sem lett, de a babának (egyelõre) még semmi baja! Bár nem tudom miért sírtál, de most már ne idegeskedj!

Hát ha az megnyugtat, nekem már a terhesség elõtt is magas volt sajna a vérnyomásom, persze jobb azóta sem lett, de a babának (egyelõre) még semmi baja! Bár nem tudom miért sírtál, de most már ne idegeskedj!

30 hetes terhes vagyok, elég sokat görcsölök. Ettől a babának nem lehet baja?

Legjobb válasz: Ezek jósló fájások. Több héten át jelentkezni fog, mert készül a tested a szülésre. Ez elkísér a végéig, de semmi baja nem lesz a babádnak! Ne aggódj! Ha nem hagy nyugodni kérdezz rá az orvosodnál, de szerintem õ is csak megnyugtatni fog!

Ezek jósló fájások. Több héten át jelentkezni fog, mert készül a tested a szülésre. Ez elkísér a végéig, de semmi baja nem lesz a babádnak! Ne aggódj! Ha nem hagy nyugodni kérdezz rá az orvosodnál, de szerintem õ is csak megnyugtatni fog!

Lehet baja ettol a babamnak? Lehurrogo valaszokat nem kerek.

40 hetes kismama vagyok, szekrekedesem van, szeretnek bevenni egy kicsi ricinus olajat de hallotta' hogy ez a szulest is beindithatja, nem bannam igazsag szerint mar azt sem, sot... :) Szerintetek bevehetem? Vagy ez veszelyes lehet?

Legjobb válasz: A ricinus olajat nekem anno megtiltotta a doki, állítólag a babánál is bélcsavarodást okoz, belekakilhat a magzatvízbe ami nagyon veszélyes rád és a babára nézve is. Vegyél be laveolacot, azt szabad. Kitartást, már nem sok van hátra

A ricinus olajat nekem anno megtiltotta a doki, állítólag a babánál is bélcsavarodást okoz, belekakilhat a magzatvízbe ami nagyon veszélyes rád és a babára nézve is. Vegyél be laveolacot, azt szabad. Kitartást, már nem sok van hátra
Ha szorulásod van, akkor fogyassz aszalt szivát, vagy valami más gyümölcsöt. Ricinust tilos bevenni, mert neked is meg a babának is nagyon ártalmas, ezen kivül elindithatja a szülést is. Mellesleg a ricinus mérgezö hatású, és AZÉRT van hashajtó hatása, mert a szervezeted védekezik a mérgezés ellen. Olvass utána a ricinusnak, akkor lemondasz erröl. Ha feltétlen hashajtót akarsz szedni - és nem gyümölccsel segiteni magadon, akkor a gyógyszertárban kérj kimondottan terheseknek alkalmas szert.
Glicerin kup
psyllium husk, ez egy természetes rostanyag, bioboltokban lehet venni, joghurtba keverve napi kétszer egy kanál garantáltan javít az emésztéseden, és a babát nem bántja.
Szia! Szerintem is hagyd ki a ricinus olajat, próbáld ki a glicerines kúpot. Amúgy a szülést nem az olaj indítja be, hanem mondjuk ha túl sokat mész wc-re akkor a bél perisztartika, mivel a méh a vastagbél mellett helyezkedik el, és ez a bél perisztartika okozhat méhösszehúzódásokat. Na, bonyolult ahogy leírtam, de reméle a lényeg érthetõ.:-) Könnyû szülést!:-)
Tudom nem a reklám helye, de próbáld ki a müzlis Aktiviát, nekem szokott segiteni az ilyen helyzetben.Remélem meg oldódik a problémád.
MINDEN szulesbeindito praktikat kiprobaltam (semmi sikerrel amugy, 40+6-ra szultem), de a ricinus olajat nem mertem es nem tennem maskor sem, ez mar tenyleg veszelyes dolog!
Szerintem nem lenne baja.

Miota nagy a pocim néha "fennakadok" vele! Nem durván de van hogy megkarcolodik a bőrőm! Ettől lehet baja a babának? Õ érzi ezt? Más is vav igy?

Legjobb válasz: Meg kell tanulni manõverezni a pocakkal, nekem is volt hasonló.A babának semmi baja, védi a magzatvíz, jól ki van találva ott neki a védelem. Azért vigyázz magatokra!!!

Meg kell tanulni manõverezni a pocakkal, nekem is volt hasonló.A babának semmi baja, védi a magzatvíz, jól ki van találva ott neki a védelem. Azért vigyázz magatokra!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Probálok!A lakásban már mindent teleragasztgattam cetlikkel ahol fel lehet akadni hogy lássam és még jobban vigyázzak!A párom szerint tök jó mert igy õ sem megy neki az asztal sarkának!:-)
Ez a felcetlizés milyen aranyos.:) )) Jót mosolyogtam.:)
én is nemegyszer megakadtam vele, sõt egyszer komolyabban bevertem egy spárban a kasszánál, a pult sarkába :S szerencsére semmi baj nem történt, jók kivan ez találva, h biztonságba legyenek! :)

Kirándulni voltam és nem volt túl jó idő, mégis megpirultam. A pocimat le szoktam takarni, de most úgy gondoltam jó lenne neki is egy kis vitamin. Hát megpirult. Ettől ugye nem lehet baja a babának? Anyukám szerint igen.

Legjobb válasz: Nyugi, a babának nem lesz semmi baja. Õt nem érte a nap, hiszen a te hasfalad, a méh és a magzatvíz is védi. Kenj valami hûsítõkrémet (aloe vera) a piros bõrre és legközelebb használj fényvédõkrémet :))

Nyugi, a babának nem lesz semmi baja. Õt nem érte a nap, hiszen a te hasfalad, a méh és a magzatvíz is védi. Kenj valami hûsítõkrémet (aloe vera) a piros bõrre és legközelebb használj fényvédõkrémet :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!