Találatok a következő kifejezésre: Lehet ettől a (699 db)

Nagyon kevés 6 dkg gyarapodás egy héten egy 4 hónapos babánál? Sok gyümölcsöt adok neki. Lehet ettől a megtorpanás? A héten 3 szurit is kapott. Lehet ettől?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!

Nem tudom, hogy kevés-e. Az én babán is 4 hónapos és a múlt hétre 7080 grammról 7100-ra hízott. Én is megijjedtem de a következõ hétre 7250-re hízott. Nekem azt mondta a doki, hogy most már nem fog olyan intenzíven hízni, mert egyre többet mocorog. Az sem baj, ha egy héten nem hízik, csak nem fogyjon. Nyugi!!!!!!
Ne haragudj nem grammot akartál írni a dkg helyett? Mert amit írsz az majdnem fél kiló!!! Egy hét alatt az rengeteg!! Ha grammot szerettél volna írni, azt hiszem az egy kicsit kevés. A gyümölcsevéstõl jól van a baba? Kicsit korai még egy 4 hósnak. Tápszeren/anyatejen kellene még élnie. Gondolom nincs elég tejed, azért kezdted ilyen korán a hozzátáplálást.
AZ elõzõ válaszoló vagyok, alighanem odaképzeltem egy nullát. Ne haragudj!!! Bocsáss meg a figyelmetlenségemért!
Még az is elõfordul, h picit fogy.Az én fiam elkezdett forogni, 6 hós, õ is sok gyümit eszik, és volt 1-2 hét, amikor pár dekát fogyott.Most kb.2 hetente hízik-egyiken semmit, a másikon 5-15 dekát-de én nem aggódom miatta egy cseppet sem.2 gyerekes anyuka
Kicsit hülyén írtam, BOCSIII!!!Mivel már 6 hós, nem hízik sokat, 5-15 dkg-ot/hét, de ezt sem mindig!!!Így már értelmesebb.

Lehet ettől a sok bukás?

8 hetes kisbabám nagyon sokat bukik. Bár az utóbbi másfél hétben javult a helyzet, még így is el?fordul, hogy evés után 2 órával is nagy mennyiség? anyatej jön vissza bel?le és azt figyeltem meg, hogy a cumija szopogatós része nagyon nagy, nincs is oda érte. Lehetséges, hogy akkora, hogy ingerli a torkát és ezért jön vissza a tej?

Legjobb válasz: en babam is sokar bukik .lehet attol bukik.az en babam eves utan 1-2 ora utan is buki!

en babam is sokar bukik .lehet attol bukik.az en babam eves utan 1-2 ora utan is buki!

Szoritó, nyomó fejfájás, lehet ettől a nagy melegtől?

Legjobb válasz: Lehet. Nekem is fáj. Én ilyenkor nagyon sok vizet szoktam inni, segíteni szokott.

Lehet. Nekem is fáj. Én ilyenkor nagyon sok vizet szoktam inni, segíteni szokott.


SOS! Mi baja lehet ettől a szobanövénytől?

A nyuszim pár perce megrágcsálta a yucca pálma szobanövényt a nappaliban pedig csak egy pillanatra nem figyeltem rá, és körülbelük 3-4 falatot biztos kirágott... gyorsan adtam neki sok szénát. még nem látom hogy lenne baja, de lehet??:( remélem nem, legalábbis semmi komoly mert kis 3 hónapos mini kosorru nyuszi.....mit tegyek még ?:(

Legjobb válasz: Valószínûleg nem lesz semmi baja, de azért figyelgesd.

Valószínûleg nem lesz semmi baja, de azért figyelgesd.
Nem valószínû, hogy baja lesz, maximum meghajtja. De az, hogy "adtam neki sok szénát" hogy érted? Nincs mindig elõtte széna? Mert egy nyúl elõtt mindig korlátlan mennyiségben kell szénának lennie!
A kérdező hozzászólása: köszönöm én is remélem. Mindig van elõtte széna!!! Csak általában a széntartóban, de most a ketrecbe is tettem egy nagy adaggal a biztonság kedvéért.
yucca nem mérgezõ, nem lesz tõle baja :) De azért ne etesd vele..

Talpfekélye lehet ettől a nyuszimnak?

Egy hét és hazahozzuk a nyuszim, már megvettünk mindent a ketrecet is, de most vettem észre, hogy a ketrec alja, tehát a műanyag rész nem teljesen sima, hanem ilyen kockás/redős....teljesen kétségbe vagyok esve, hogy most mi tévő legyek?:( Olvastam, hogy ilyenektől szokott talpfekélyük lenni, és szeretném ezt megelőzni..de nemtudom mit tegyek:((

Legjobb válasz: Szõjyeg darab, polifoam?

Szõjyeg darab, polifoam?
A kérdező hozzászólása: de akkor a ketrec alja ennek biztosan nemjó?:(
A kérdező hozzászólása: ha sima mûanyag lenne az jobb?
szerintem te sem szeretsz rücskös felületen sétálgatni :) de ne vegyél egybõl új ketrecet neki, egy vastagabb szõnyegdarabbal próbálkozz bár ha nem szobatiszta akkor le fogja pisilni míg a wc-re nem szokik, de ha pl rendes fürdõszobai szõnyeget veszel azt lehet mosni mert a simán kivágott szõnyegdarab csak szétfoszlana szerintema mosógépbe ha úgy látod hogy nagyon nem akar hozzászokni akkor esélyes hogy kell venni másikat .. ez csak egy tipp vagyis hogy én így csinálnám :)
A kérdező hozzászólása: szerintem veszek egy másikat, ezt pedig visszaviszem a boltba, remélem visszaveszik.... nem hinném, hogy ez a szõnyeges is olyan jó ötlet..:(
Szerintem nem lesz semmi baja, nem ettõl lesz talpfekélye, hanem attól, ha a saját pisijében tapicskol, de attól tényleg. Az összes ketrecnek van egy minimális "mintája" alul, hacsak nem fél centis kiállások ezek a kockák, akkor nem kell pánikolni. A mérete legyen jó (100, 120), és nem lesz gond. Legyen elõtte széna, víz, táp, legyen kis házikója, esetleg egy ágy, na meg sarokwc, alommal, és minden szép és jó... Onnantól már csak az számít, hogy gyakran kijöhessen ugrálni. :)
A mintás mûanyag azért van, hogy ne csússzon rajta a nyúl... A taposórácstól lehetne talpfekélye, de neked olyan nincs. Amúgy a taposórácsos ketrecekbõl is ki lehet emelni az alsó rácsot. És nyugi! A pici nyusziknak nyugodt gazdira van szügségük, hogy õk se féljenek! :D Nézz utána szépen mindennek, (fõleg az etetésnek) és minden rendben lesz! Amúgy a WC-t használó nyuszinak tényleg teljesen jó a padlószõnyeg.
A kérdező hozzászólása: Huh, megnyugodtam..Már mindent át olvastam, de ugy gondoltam, hogy a ketreceknek sima az alja..:)
keress farost lemezt azt tedd alá nálam is így van a nyuszi alatt ha kérdésed van a nyuszikkal írj bátran nekem én is nyuszi tenyésztõ vagyok

Szerintetek ha mekiben fogok dolgozni, az kemény fizikai munkának számít? Lehet ettől a fajta munkától fogyásra számítani?

fogy

Legjobb válasz: Nem. Kemény fizikai munka, ha egy bányában követ fejtesz csákánnyal. plusz, ha esetleg van olyan, hogy dolgozói kedvezmény, akkor könnyebben elcsábulhatsz egy-két bigmac-re.

Nem. Kemény fizikai munka, ha egy bányában követ fejtesz csákánnyal. plusz, ha esetleg van olyan, hogy dolgozói kedvezmény, akkor könnyebben elcsábulhatsz egy-két bigmac-re.
Nem igazán kemény, inkább csak sokat kell állni, az megterhelõ. Nehéz dolgok se nagyon vannak ahhoz képest, amit pl. egy bútorszállító csinál meg egy nap. Szóval inkább fárasztó, mint kemény.
A mekiben dolgozás könnyû fizikai munka. Nehéz fizikai munka a kovács, a bányász, a kubikos.....
én dolgoztam mekiben, a blahán ahol MINDIG rengetegen voltak. állandó volt a sor a pénztárnál.. hihetetlen mennyi sok hülye van. nem nehéz fizikai munka. állnod kell és pár métert megtenni a hambiért, krumpliért, kóláért stb. nem fogsz tõle fogyni és hízni se (mert nem ehetsz az ottani kajából, max ha 8 órában van akkor egy sajburgert és egy kis krumplit ami kb. semmi).
Igen így elsõre a sok állás jobban megindítja, velem is ez volt amikor 8 órán keresztül végeztem állómunkát szinte. 2 hónap alatt le is repült közel 10 kiló. Pedig nem ilyen helyen dolgoztam hanem olyanon ami inkább a sok jövés menésrõl szólt. De ez csak maximum 1-2 hónapig fog tartani, utána a szervezeted hozzáfog szokni a fizikai munkához és akkor ha továbbra is fogyni szeretnél akkor plusz mozgásokra lesz majd szükséged.
Ha eddig munkanélküliként egész nap csak feküdtél otthon és unalmadban ettél, akkor elképzelhetõ, hogy lemegy pár kiló. De ez tényleg attól függ, hogy mit csináltál elõtte ebben az idõszakban.
szerintem emberfüggõ, bár ha ott étkezel akkor nem lesz fogyás, hiába van hajtás.
A kérdező hozzászólása: Nem szándékozom kihasználni a kedvezményeket, nem vagyok túlzottan oda a mekis kajáért! :) mindenki azt mondta, hogy mivel még nem nagyon dolgoztam, így megindulhat..egésznap állni stb.. :)

Kisfiam nagyon hisztis ma! Lehet ettől a hatalmas szeles időtől?

24 hónapos

Legjobb válasz: Lehet nem a szeles idõtõl, de jönnek mennek a frontok, attól lehet hisztis, az enyém se bírja.

Lehet nem a szeles idõtõl, de jönnek mennek a frontok, attól lehet hisztis, az enyém se bírja.
Hol laktok, hogy nagy szél van? Nálunk (Bp) egy falevél sem rezdül.
Hát én nem tudom mitõl van, de az én 8 hónaposom is egész nap ordít! De hihetetlenül! Se enni nem akar, se aludni, se az ölemben lenni. Rendes ebéd helyett 80 ml tápszert ivott, én most reggelizek, míg picit elvan a járókában. Nemsokára vendégek jönnek, kaja sehol, a hús még fagyos....
A kérdező hozzászólása: Tatabánya, itt éjszaka óta üvölt a szél!
Csatlakozom... :) Nálunk is kész diliház van ma!Már alig várom az alvás idõt :) Egy 2éves, és egy 7hópos csajszi anyukája

Reggel óta fáj a fejem, olyan mintha nyomás lenne benne, a két fülemnél, nem erős fájdalom, lehet ettől a havas időjárástól?

Szokott máskor is ilyen lenni,laborom is volt minden rendben van.Az orvos szerint lelki okok miatt fájhat.De ez a mostani id?járás fel er?sitheti ezeket a tüneteket?

Legjobb válasz: Lehet. Én aztán egyáltalán nem vagyok fejfájós, közel 30 év alatt egyszer vettem be gyógyszert fejfájás miatt, de 2 hete nekem is olyan, mintha ülnének rajta folyamatosan.

Lehet. Én aztán egyáltalán nem vagyok fejfájós, közel 30 év alatt egyszer vettem be gyógyszert fejfájás miatt, de 2 hete nekem is olyan, mintha ülnének rajta folyamatosan.

15 hetesen még mindig -4 kg-nál "tartok". Baja lehet ettől a babának? Ti hogy álltatok ennyi idősen?

Legjobb válasz: Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.

Nem lesz baja, én 10 kilót fogytam a végére diéta miatt, formás szép babám lett. Ami kell neki, azt megszerzi, maximum vitamint szedjél.
Nem, én a 18. hétig szinte semmit nem bírtam enni, minden falatot erõltetni kellett. 34 hetesek vagyunk, õ 2200 grammos, 47 cm... :)
Nem lesz baja, vitamindúsan tálálkozzál! én CH diéta miatt 27 hetesen még mindig -1 kg-nál tartok. Baba makk egészséges, méretei rendben :) Meg szép is, láttuk 4D-n :) Minden jót!
15 hetesen én mínusz 5-nél jártam (ezt az idõszakot szinte végighánytam, az elején naponta többször is a vége felé már csak reggel 1x), most ugyan 2 hét alatt felszaladt 2 kg, de mostantól oda fogok jobban figyelni az étkezésre. Tegnap voltam uh-n és a babával minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! igazából, csak az aggaszt egy kicsit, hogy nem hánytam egyszer sem. És igazából mindent eszek, amit megkívánok, és mégis fogoyk.

Baja lehet ettől a kutyanak?

A kutyank vemhes és ha születés után azonnal elvesszük töle a kiskutyákat, lehet valami baja.. Depresszió vagy valami ????

Legjobb válasz: Egy újabb felelõtlen gazda, csak gratulálni tudok hozzá, feltalálták az ivartalanítást, nem egy eget rengetõ összeg. Igen depressziós lesz a kutya, mert õ is érzõ lény. Nagyobb az anyai ösztön a kutyákban, mint némely embertársamban.

akkor jó.Sok szerencsét :)
Na, ilyen egy felelos allattarto, mint az utolso elotti valaszolo :)
Naná hogy lehet baja, az anyai ösztön nem vicc. Vagy mit gondoltál, örülni fog neki? Ivartalaníttassátok, még MIELÕTT szül, és soha többet nem lesz ezzel gondotok.
Hmm, nem is tudom, talan nem kellett volna hagyni, hogy vemhes legyen, esetleg ivartalanittatni kellett volna, vagy vigyazni ra...Ha mar megszulettek a kicsik, akkor minek...????? Akkor mar hagyjatok az anyakutyanal, segitsetek neki nevelni a piciket, aztan 8-9 hetes korukban adjatok oda oket megbizhato embereknek, akik vigyaznak majd a kutyakra, mostanaban sokan valasztanak kevereket is tarsnak, legbelul ok is ugyanolyanok mint a tobbi kutya. En nem ertem a hozzad hasonlo embereket. Most akkora nagy cucc az az 1 nyavalyas rutin mutet? Utana ha baj van meg fogjatok a fejeteket... Egyebkent kvittagirl-lel teljesen egyetertek, egy hullamhosszon vagyok vele!
Akuminak igaza van, de sajnos gondolom nem fogjátok ezt tenni de akkor legalább hagyjatok meg egy vagy két kiskutyát igy a tejlázat is elkerülitek és a kutyának is lehetõséget adtok, hogy anya lehessen de utána ivartalanitsátok sürgõsen ha nem akartok ilyen helyzetbe többet kerülni. Annyi kiskutyának biztos találtok gazdát.
Egy újabb felelõtlen gazda, csak gratulálni tudok hozzá, feltalálták az ivartalanítást, nem egy eget rengetõ összeg. Igen depressziós lesz a kutya, mert õ is érzõ lény. Nagyobb az anyai ösztön a kutyákban, mint némely embertársamban.
Legalább próbáld meg, mibõl áll feladni egy-két hirdetést akár neten, vagy kiírni valahova!? Barátnõm keverék kutyájának a kölykeit is elvitték. Attól még, hogy nem fajtatiszta a kicsik nagyon szépek, aranyosak lesznek.
Elõbb kellett volna gondolkodni..De már mindegy, mennyi idõs vemhes a kutyád? Nem lehet még ivartalanítani, vagy már késõ? Annyira morbid ez, kiráz a hideg komolyan..
és ingyen adták természetesen õket, mivel keverékek. Ajándék kutyát azért elvisznek páran, fõleg hogy kölykök.
Amúgy tavaly nyáron az ismerõsöm angol bulldogját felcsinálta egy tacskó, mert kisgyerek sétáltatta aztán megijedt otthagyta a párosodó tacskót a bulldoggal. Gyönyörû kis keverékek lettek, minõségi tápon etették õket, oltás, féreghajtás 10 hetes korukra pedig mindnek szeretõ gazdája lett, mai napig tartják a kontaktot a gazdikkal, a bulldogot meg ivartalanították. De az hogy megszületnek és megölnek. Ehhez olyan lélek kell hogy nem tudom felfogni. Nincs szíve a szüleidnek ha ezt meg tudják tenni..
miért akarod elvenni tõle?:O Most a legrosszabbra gondolok, remélem nincs igazam:S. Amúgy nem értek ehhez annyira, mert sose volt és nem is lesz vemhes kutyám, de ilyenkor a tejet le kell csapolni mert begyulladhat a cicije. Remélem minnél elõbb ivartalanítjátok.
Van sok állatmenhely, akiknek vannak gazdikeresõ honlapja is ám. Oda fel lehet tettetni kutyák képeit. Ez csak mind mind kifogás, hogy úgy sem vinnék el. Honnét tudjátok, vagy is tudják szüleid, jövõbe látók. Nem is értem minek ilyen embereknek kutya. Én ivartalanítottam kutyámat saját pénzembõl, hol ott tanuló vagyok. Nyáron míg osztálytársaim nyaralgattak, diák munkáztam, amibõl kitudtam fizetni a költségeket, mert én annyira imádom a kutyámat, hogy elmentem dolgozni, mert csak így engedtek kutyát a házhoz, hogy vállalom érte felelõsséget, én veszek neki kaját.. Pénzt nem kértem sosem szüleimtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi aranyos vagy, de már tettem fel hirdetést csak szlovák oldalra mert Szlovákiából vagyok.
A kicsit korcsok néha kelendõbbek.Ha te nem akarod akkor majd én feladok egy hirdetést és majd szólok, ha valakit érdekelnek a kölyök.Csak írd le, hogy milyen színû az anya, természete, és a várost ahol élsz. De küldhetnél is 1-2 képet az anyáról a címemre: [email protected] Vagy majd a kölykökrõl is. Vagy tölts fel ide képet: http://www.kepfeltoltes.hu/ és linkeld be, hogy fel tudjam tenni a hirdetésre.
A kérdező hozzászólása: Hát igen sajnos... Én sajnos nem tudok mit tenni ellene mert szüleim semmiképp nem akarnak megtartani meg több kutyát és mivel keverékek nem nagyon kell szerintem senkinek...
A kérdező hozzászólása: Hát kifogásokon kívül nem tehetek nagyon mást.Ha rajtam múlna az egész akkor nem lenne mirõl beszélni. Amúgy igen olyan 50-60 cm magas.
Igaz tudod, hogy nincs igazad és csak a kifogásokat keresed? A kutya az kutya! Mindegy, hogy keverék vagy fajtiszta.Ugyan az a szív dobog bennük és ugyan az a hûség él bennük. Nem szabad így bánni velük mint ahogy ti! Egyébként meg szerinted, hogy alakult ki ez a rengetek kutyafajta? Pároztattak 2 fajkutyát és az így született generációkat még más fajtákkal és így alakultak ki a most ismert fajták.Így nézve az összes kutya keverék lehetne. mostanában sok kutyafajtát úgy tenyésztenek ki, hogy 2 fajtiszta és ennyi. Mint pld a goldendoodle. Uszkár és golden retriever. A lényeg az, hogy 5-6 kiskutya könnyen gazdára talál.Egyébként mekkora az anyuka? Kicsi?
A kérdező hozzászólása: Ez igaz de a mi kutyank tisztára keverék. És mivel az apjuk is biztosan az így az ilyen fajta kutyaknak nem olyan könnyû otthont találni. Mint pl olyanoknak ahol legakább az egyik szülõ tiszta vérû.
Utolsó! Merre laksz? Hogy ha közel akkor esetleg én is kérhetnék egy kiskutyát? vagy már mindegyiknek lett gazdijelölt?
Nekünk is véletlenül lett vemhes a border collie kutyánk. Az állatorvos szerint skót juhász féleség lehet az apa. Most a kiskutyák 7 hetesek, és a 6 kutyából már 5-re akadt is vevõ (nem vitték még el, csak megnézték õket ;D). Ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem MINDENKÉPPEN próbáljátok meg, lehet rá esély, hogy lesznek vevõk!
Szerintem már most kezd el hirdetni õket, kiírod mikor születenek milyenek a szülei és hozzá rakod, hogy ingyen elvihetõ, próbáld megmenteni õket! 8 hetes korukig jó, ha az anyjukkal vannak és nem csak a kölyköknek!!
Milyen szívtelen mocsok emberek vannak, hihetetlen.. Miért nem ivartalanítjátok, amig még vemhes? Semmi akadálya nincs, és humánusabb megoldás mint agyonverni õket vagy vízbefolytani.Hgajyátok megszületni, hogy aztán meghaljanak..ez mi ha nem kegyetlenség, állatkínzás?hányok ezektõl a falusi parasztoktól, már bocs, én is falusi vagyok, szóval akinek nem inge ne vegye magára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!