Találatok a következő kifejezésre: Lehet esélyem képes (4 db)

Lehet esélyem? Meddig képes termékeny maradni a petesejt?

Félek, hogy a spermiumok nem jutottak el! vasárnap volt pém együtt voltunk csütin és vasárnap hajnalban is! Lehet esély, hogy mondjuk napközben találkoztak és összejött?

Legjobb válasz: Szia... A petesejt kevesebb, mint 24 órán át marad életben, tehát addig kell, hogy találkozzon a katonácskával... De ne görcsölj... Én most 14 hetes vok, és pont akkor jött össze a babó, amikor nem is számolgattam. Ezt az oldalt tudom ajánlani: www.ciklus.hu Itt a gép kiszámolja neked, hogy kb mikor van peteérésed, mi aznap és elõtte, utána 2-2 nap voltunk együtt. Sok szerencsét...

Szia... A petesejt kevesebb, mint 24 órán át marad életben, tehát addig kell, hogy találkozzon a katonácskával... De ne görcsölj... Én most 14 hetes vok, és pont akkor jött össze a babó, amikor nem is számolgattam. Ezt az oldalt tudom ajánlani: http://www.ciklus.hu Itt a gép kiszámolja neked, hogy kb mikor van peteérésed, mi aznap és elõtte, utána 2-2 nap voltunk együtt. Sok szerencsét...
Honnan tudod hogy vasárnap volt a peteérésed? Lh-ztál? Ha pozitív volt vasárnap akkor teljesen jó idõben voltatok. Mert mikor még pozitív akkor kezd repedni. Drukkolok!
én voltam az elõzõ válaszadó. Általában az elsõ nega napon van a tûszõrepedés. Szóval ha pozi volt vasárnap nagoyn jó idõt fogtatok ki.
A kérdező hozzászólása: A hõm alapján! Vasárnap és elõtte 36, 5 volt hétfõre meg felment 36, 8-ra! Ebbõl gondolom! Mi a véleményed?

Akinek nagyon kora babája született, (33hétnél hamarabbi) kinek mekkora súllyal? A körülményekhez képest rendben voltak a dolgok? Mire lehet számolni ha fenáll a koraszülés esélye?

Legjobb válasz: szia! Elméletileg 28 hét az a határ, amikor az orvosok küzdeni tudnak egy kis élet megmentéséért. Ekkor a sikeresség százaléka nagyon alacsony, nincs rendes tüdõfunkció, gépen kell tartani , icipici súly, különféle járulékos betegségek... Minden egyes hét elteltével növekszik az esély, úgy a 32. hét környékén még mindig nem jó a dolog, de már nagyobb az esély, hogy nem kap pl.. agyvérzést,és a tüdejét tudják folyamatosan érlelni.

szia! Elméletileg 28 hét az a határ, amikor az orvosok küzdeni tudnak egy kis élet megmentéséért. Ekkor a sikeresség százaléka nagyon alacsony, nincs rendes tüdõfunkció, gépen kell tartani , icipici súly, különféle járulékos betegségek... Minden egyes hét elteltével növekszik az esély, úgy a 32. hét környékén még mindig nem jó a dolog, de már nagyobb az esély, hogy nem kap pl.. agyvérzést, és a tüdejét tudják folyamatosan érlelni.
Van tanítványom, aki 24 hétre született, van aki 25-26 és így tovább. Tapasztalat, hogy a 24-29. hétre születettek eléggé érintettek egészségileg. Szinte mindegyiknek volt vércsere, agyvérzés, és a látásuk is érintett, mivel akkor a retina érhálózata még nem elég érett. Értelmében gondokat az agyvérzés okoz, a látásában pedig a magas nyomású gépek, amik a fejletlen retinának nem tesznek jót. Van olyan, aki mozgássérült az oxigénhiány miatt, van akinek csak a látása rossz, viszont olyan is akad, aki értelmileg, látásilag, idegrendszerileg károsult, még rágni se tud, mert olyan sok idõt volt lélegeztetõn és "hozzászokott" a gyomorszondához. Azonban, én egy olyan helyen dolgozom, ahol ezek a gyerekek ömlesztve vannak, tehát nagyon sok olyan kisgyerek jár oda, akik koraszülöttek. Rajtuk kívül szerintem több százan, talán ezren is születtek sokkal korábban, és nincs problémájuk, akár még ott is rohangászhatnak a környezetedben. Akik a 30-33. hét után születtek, azoknál a babáknál sokkal nagyobb az esélye, hogy rendben lesz a baba, van már a koraszülöttséggel akkora tapasztalat, hogy tudják mikor mit kell, mikor mire kell figyelni. Sõt, van olyan tanítványom, akik 7-es ikreknek indultak, 2 baba maradt életben, miután megszülettek. A kisfiú makk egészséges, a kislánynak a szeme károsodott, de talán egyszer megismered Te is, hiszen újságíró lett belõle, egyetemet végez, és nagyon jól halad a hírnév felé. (nem ez a célja) :) Egyik nap ismerkedtem meg egy fórumon egy anyukával, akinek a kisfia 29 hétre született. Makk egészséges a kissrác, okos, értelmes, szép. :) Fennáll a koraszülés veszélye, vagy csak feltetted a kérdést?
Ja bocs, azt nem írtam. Tanítványaim: a 24-26. héten születtek 450 és 600 gramm közt születtek, a 28 hetesen 800 gramm körül.
a családunkban van korababa 27 hét, 1150 gr, 37 cm szerencséje, h magzatvízelfolyás után vissza tudták tartani majdnem 2 napig, szteroidot kapott, h a tüdeje fejlõdhessen. egy hónapig volt inkubátorban, még egy hónapig kórházban most makkegészséges, cserfes kislány

Szerintetek újra fel lángolhat-e benne a szerelem és lehet minden jó újra ha én képes vagyok a változásokra? Ha meg van esély a szerelemre akkor hogyan csalogassam elõ? Mondta mi van akkor ha csak barátság alakul ki újra, abból is lehet-e szerelem?

A párommal lassan 8 hónapja vagyunk együtt. Leginkább én voltam az érzékeny. A sok veszekedéstõl és hisztiktõl sajna elhidegültünk egymástól, majdnem szakítottunk, mert ki akart dobni. Az érzékenységemnek meg is van az oka. Emiatt járok terápiára is. Az oka elsõsorban nem õ a problémáim kb 21 évre vezethetõ vissza mikor gyerekként elváltak a szüleim. Csak nem tudtam feldolgozni. Megviselt bennünket az is, hogy elvetéltem. Egy jó ideje nincsen hiszti meg veszekedés sem és a kedvében járok mindig. Nagyon szeretem és fontos nekem. Harcolok érte.

Legjobb válasz: Tedd azt. Egyébként mit akarsz kérdezni?

Tedd azt. Egyébként mit akarsz kérdezni?
Szia! Ez nagyon jó, tudod, hibáink felismerése fél siker! Lepd meg kéthetente valamivel! Fincsi vacsi, szexi fehérnemû, új póz, egy program... De szerintem azért ne is vidd ezeket túlzásba, a férfiak sajnos eltunyulnak ha túlságosan ki van nyalva a fenekük és nem minden esetben értékelik. Ezért alkalmas szerintem a kéthetenti idõpont. Esetleg napközben lepd meg egy szexi fotóval vagy egy sms-sal, amiben leírod, mit teszel majd vele este:-) És ne veszekedjetek, a túl sok veszekedès, hiszti megöli a szerelmet!!! 22/L
Ha Havonta 200.000 -ft -ot kapsz kézhez a munkahelyeden akkor igen
A kérdező hozzászólása: Ennyibõl félre is tudsz tenni?
Havi 90e a fizum, ebbõl 45e az albi rezsivel, mindennel (nyáron kevesebb) +10e a kaja, stb. A többit arra költöm amire akarom. Nincs hiányom semmiben, meg lehet élni ha találsz olcsó albit és nem költesz felesleges dolgokra mint sokan teszik.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok felesleges dolgokra költeni, csak egészséges dolgokra, zöldség, gyümölcs, konditerem bérlet. Nem dohányzom, nem iszom, nem kávézom....számomra ezek felesleges dolgok:)
Az ember a pubertás után már tud felnõttként dönteni , egy kis matek számolás segít :D Vagy még anyuci mossa a fehérnemûdet :DD
A kérdező hozzászólása: Az elmélet és a gyakorlat más. Olyan véleményére voltam kíváncsi, aki már egy ideje egyedül él:)
"Az elmélet és a gyakorlat más." Elméletileg nem :) Amúgy csak rajtad múlik. Kiszámolod és ha fegyelmezett vagy, akkor minden ok, ha meg elköltesz minden pénzt, akkor akkor sem jössz ki, ha milliókat keresel.
kell hozzá egy olyan szintû fizetés, amibõl kijön a lakbér, rezsi, kaja. innentõl a többi már csak önfegyelem kérdése. nekem úgy a legkönnyebb a spórolás, hogy amint megérkezik a fizu, másnap megy a megtakarítási számlámra X összeg, így ha akarnám is, csak nehezen tudnék hozzányúlni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!