Találatok a következő kifejezésre: Lehet epret Nem ártalmas (1 db)

Lehet epret enni? Nem ártalmas?

29 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen most még lehet.Alaposan meg kell mosni majd szoptatás alatt nem szabad allergiát okozhat a babánál.Üdv 33hetes kismama

Igen most még lehet.Alaposan meg kell mosni majd szoptatás alatt nem szabad allergiát okozhat a babánál.Üdv 33hetes kismama
Terhesen lehet, szoptatás alatt nem.Illetve akkor válthat ki allergiát a picinél, de ez hamar kiderül.Én napi egy kilót ettem két héten keresztül, elötte meg a fagyastóból.A védõnõm is azt mondta, hogy használjam ki még most, mert ha megszülök akkor már nem biztos, hogy lehet.Akkor majd pár szemmel lehet próbálkozni és figyelni a pici reakcióját esetleg.Egyed nyugodtan, semmi bajotok nem lesz.37 hetes pocakos
Szia! Igen, a magos része okozhat allergiát, ezt azért tudom, mert gyerekkorom óta allergiás vagyok rá, mármint a magos részére. A dokim tanácsára ezért úgy eszem, hogy elõtte meghámozom, mint a krumplit. Alaposabban meg is lehet mosni így. Picit idõigényes, de a belsõ része semmi gondot nem okoz, múltkor megettem egy kilót:D Azt nem tudom, hogy szoptatás alatt mi a helyzet, de ott valószínûleg tartózkodni fogok tõle inkább... 10 hetes kismami
Egyébként ez a kérdés hetente legalább 3-4X szerepel, fõleg most, hogy eperszezon van.... Egyébként nyugodtan lehet enni, csak mint minden más gyümit ezt is meg kell mosni. Anyukám a védõnõm, és rendszeresen hoz nekem epret. Szerintem keveritek azzal, hogy szoptatás alatt nem lehet epret enni.
és vajon miért nem lehet enni? kíváncsi lennék a magyarázatra! komolyan mondom, tiszta bolondokháza ez az oldal. bajnokok vagytok egymás riogatásában!
Én 10 hetes vok, és épp az elõbb ettem meg egy nagy adagot, imádom! :) )
Én is pont ma kérdeztem a dokit, nem javasolta terhesen sem. De hozzátette, hogy persze ha kívánom, pár szemet ehetek, csak nem kilószámra és óvatosan. TEhát néha néha pár szem nem fog ártani.
Állítólag terheseknek azért szokták mondani, hogy nem javasolt, mert a magos részeken nem lehet megfelelõen megmosni. Ott maradhatnak bizonyos anyagok, gondolom, bacik, mint amik a mosatlan gyümin lehetnek.
Szia. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy napi 30 dkg körül lehet enni epret, az nem árt, sokat viszont nem lehet, mert allergiát okoz.
Én úgy hallottam, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet enni gyümölcsöt csak szoptatás alatt nem lehet nyers gyümit enni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kényszerbeteg kismamák! Volt akit emiatt hagytak el terhesen?

12 év,2 szép gyerek és egy 3 dik a pocakban amit mind a ketten akartunk,most itt állok 7 hónapos terhesen egyedül.Tudom,hogy én vagyok a hibás mert eddig is volt kényszerbetegségem ,de a gyógyszerekkel,orvossal,munkával nagyon jól karbantartottam.De most,hogy 7 hósan itthon egyedül 2 gyerekkel úgy hogy apa külföldön van nem bírtam és valóban a kérése ellenére hívtam napi 3-4 szer telefonon.Ezért elhagyott,borzalmasan fáj,hogy annyira magányosnak érzem magam és elüldöztem a férjemet,most meg egyedül maradtam 3 gyerekkel.Ki hogy éli meg,ha terhesen elhagyják?Semmi segítségem nincs, nincsenek szülők akik segítsenek,most még rosszabb úgy érzem tönkre teszem a gyerekeim életét is.Annyira nem értem a férjemet sem,tudott a betegségemről és most mégis 1 hónap alatt rájött,hogy nem bírja és nyugalomra van szüksége.

4

Tippelos? Szerintetek:het, nem?

http://kepfeltoltes.hu/131026/Photo0312_www.kepfeltoltes.hu_..

9

11 hetes vagyok. Igaz, hányni nem hányok, de folyamatosan rossza a gyomrom. Nem tudok se enni, se inni. Ti miket ettetek, ittatok, amitől nem lettetek rosszabbul vagy esetleg segített a rosszulléten?

3

Mi történik, ha egy állapotos nő 12. vagy 18. heti genetikai vizsgálatán kiderül, hogy nagy valószínűséggel sérült a baba?

Abortusz lehetséges még ebben a terhességi szakaszban is?

10

Október végén november elején szülő kismamik hogy vagytok? Ti is nagyon várjátok már, hogy megszülessen a babátok? Éreztek már valamit?

8

5 hetes terhes vagyok. Állandó fáradtság gyötör, de nem tudom magam kipihenni?

Ez mitől lehet? Egész nap fáradt vagyok, nehezemre esik megmozdulni, mindenben elfáradok, pedig van egy kisfiam is. Este könnyen elalszom, de éjszaka rosszul alszom, többször felébredek, nem tudok visszaaludni, ha pedig mégis nagy hát illetve derék fájdalmakkal kelek. Első babámmal ez nem volt így. Hogyan enyhítsem?

6

Ikres anyukák! Ti milyen terhes nadrágot viseltek/viseltetek?

19 hetes vagyok, de kicsi rám a terhes nadrág. Vegyek egy számmal nagyobbat?

1

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

17

Miért mondják sokan, hogy a kismamák elvárják, hogy körülöttük forogjon a világ?

Meg majd a babájuk körül... már többször olvastam és nem értem.

12

Volt valaki terhes nyitott gerinccel?

Enyhe nyitott gerincem van a keresztcsonti részen (gerinc legalja). Eddig hosszabb ideig rossz pózban ülésnél, törzscsavaró mozdulatokkal járó sportoknál fájdult meg.

Még csak a 12. hétben vagyok, de néhány napja érzem, hogy mintha súly húzná. Bármilyen pózban, tornára is..húzódik, fáj.
Megijedtem, hogy ha már most elkezd fájni, mi lesz később, amikor jelentős súlytöbblet is koncentrálódik a hasra?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!