Találatok a következő kifejezésre: Lehet epret Nem (9 db)

Lehet epret enni? Nem ártalmas?

29 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen most még lehet.Alaposan meg kell mosni majd szoptatás alatt nem szabad allergiát okozhat a babánál.Üdv 33hetes kismama

Igen most még lehet.Alaposan meg kell mosni majd szoptatás alatt nem szabad allergiát okozhat a babánál.Üdv 33hetes kismama
Terhesen lehet, szoptatás alatt nem.Illetve akkor válthat ki allergiát a picinél, de ez hamar kiderül.Én napi egy kilót ettem két héten keresztül, elötte meg a fagyastóból.A védõnõm is azt mondta, hogy használjam ki még most, mert ha megszülök akkor már nem biztos, hogy lehet.Akkor majd pár szemmel lehet próbálkozni és figyelni a pici reakcióját esetleg.Egyed nyugodtan, semmi bajotok nem lesz.37 hetes pocakos
Szia! Igen, a magos része okozhat allergiát, ezt azért tudom, mert gyerekkorom óta allergiás vagyok rá, mármint a magos részére. A dokim tanácsára ezért úgy eszem, hogy elõtte meghámozom, mint a krumplit. Alaposabban meg is lehet mosni így. Picit idõigényes, de a belsõ része semmi gondot nem okoz, múltkor megettem egy kilót:D Azt nem tudom, hogy szoptatás alatt mi a helyzet, de ott valószínûleg tartózkodni fogok tõle inkább... 10 hetes kismami
Egyébként ez a kérdés hetente legalább 3-4X szerepel, fõleg most, hogy eperszezon van.... Egyébként nyugodtan lehet enni, csak mint minden más gyümit ezt is meg kell mosni. Anyukám a védõnõm, és rendszeresen hoz nekem epret. Szerintem keveritek azzal, hogy szoptatás alatt nem lehet epret enni.
és vajon miért nem lehet enni? kíváncsi lennék a magyarázatra! komolyan mondom, tiszta bolondokháza ez az oldal. bajnokok vagytok egymás riogatásában!
Én 10 hetes vok, és épp az elõbb ettem meg egy nagy adagot, imádom! :) )
Én is pont ma kérdeztem a dokit, nem javasolta terhesen sem. De hozzátette, hogy persze ha kívánom, pár szemet ehetek, csak nem kilószámra és óvatosan. TEhát néha néha pár szem nem fog ártani.
Állítólag terheseknek azért szokták mondani, hogy nem javasolt, mert a magos részeken nem lehet megfelelõen megmosni. Ott maradhatnak bizonyos anyagok, gondolom, bacik, mint amik a mosatlan gyümin lehetnek.
Szia. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy napi 30 dkg körül lehet enni epret, az nem árt, sokat viszont nem lehet, mert allergiát okoz.
Én úgy hallottam, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet enni gyümölcsöt csak szoptatás alatt nem lehet nyers gyümit enni!

Miért nem lehet epret enni?

Teganp olvastam a Terhesség hétr?l hétre cím? könyvben , hogy nem lehet a szoptatás alatt epret enni. Ez nekem nagyon nehéz lesz mert imádom az epret! De a babucimért bármit!!!:-) Alergia miatt? 30 hetes kismama

Legjobb válasz: szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak

szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak
Én mindent eszem. Káposztát, epret, tejet... Mindenki egészséges.
Szia! Azért mert allergiát vállthat ki. Nekem a szobatársam annak idején málnát evett, nem sokat.Ne tudd meg, hogy nézett ki a baba utánna.Tiszta merõ piros kiütés és folt volt. A csecsemõsök kérdezték, hogy evett e valami apró magvasa gyümit. Nem merte megmondani, hogy igen. Inkább bird ki ezt az évet eper nélkül.
az eper allergizál. fõleg a kismamát. ha kibírod ezt a nyarat eper nélkül, késõbb még ehetsz. de ha most allergiás leszel rá, gondolom örökre lemondhatsz róla.
Azt mondják, hogy magos dolgokat ne nagyon együnk szoptatás alatt. Tehát nemcsak epret, de pl málnát vagy szedret sem ehetünk. Azt viszont nem tudom, hogy allergia miatt-e, de szerintem csak azért, mert más íze lesz a tejnek, és nem fog enni a babuci.
Csak szoptatás alatt nem nagyon szabad?? Egyébként lehet enni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem fogok epret enni. Inkább kibirom!!
ha kívánod és nem eszed, többet ártasz vele.

Szoptatós Anyucik! 4 hónapos szoptatott baba mellett nem lehet még epret ennem? Imádom és itt a szezonja. Állítólag allergiás lehet rá a baba!

Legjobb válasz: Nekem a kórházban azt mondták, tilos az eper. Ennek ellenére, okostojás módjára, ezen az oldalon elolvastam a hozzászólásokat, hogy nyugodtan lehet. Szintén 4 hónapos a babám. Kb. 4 szemet ettem este kipróbálás szinten és másnapra lángvörös lett a pici arca... És nem múlt el vagy 1 hétig, rohantunk vele orvoshoz. Szerencsére nem lett semmi baj. Azt mondta a doki, hogy ne egyek több epret:) És a többi allergénbõl is csak módjával, pl. csoki, méz, dió, hal, stb.

6 hós volt a kicsikém, amikor kóstoltam az epret. Elsõ nap csak 4 szemet, nem lett semmi gond, második nap 8-at, mert imádom.- Szerencsére nem allargiás rá, de azért mértékkel fogyasztom:)
Én picim 6 hós.Nem tudtam ellenállni én sem az epernek, így meghámoztam 2 nagyobb szemet és befaltam:) Babámnak semmi baja nem lett, nekem viszont karjaim lábaim iszonyatosan viszkettek piros tarjagos lett.Ittam calcimuskot és elmúlt.:) Majd ha már nem szoptatok újra próbálkozok, hátha akkor majd bírni fogom...
3 hós a babácska, iszonyú hasfájós, de szerencsére az epret bírja:) . Már 1 hete eszem. Babája válogatja.
Szia! Mi is 4 hósak vagyunk, és imádom az epret is, és ettem is, de sajna pöttyös lett a kis pofija.Szóval én lemondtam az idén az eperöl:(!Nem baj majd bepótolom:) ))!!Szerintem egyél, és nézd meg hogy gond leszáe nállatok!
Nekem a kórházban azt mondták, tilos az eper. Ennek ellenére, okostojás módjára, ezen az oldalon elolvastam a hozzászólásokat, hogy nyugodtan lehet. Szintén 4 hónapos a babám. Kb. 4 szemet ettem este kipróbálás szinten és másnapra lángvörös lett a pici arca... És nem múlt el vagy 1 hétig, rohantunk vele orvoshoz. Szerencsére nem lett semmi baj. Azt mondta a doki, hogy ne egyek több epret:) És a többi allergénbõl is csak módjával, pl. csoki, méz, dió, hal, stb.
Az én kisfiam 1 hónapos, de már 2 hete eszem, nem is egy egy szemeket. Semmi baja tõle. Szerintem fokozatosan próbáld.
Én sem akartam, illetve féltem, hogy kiütéses lesz, de annyira hívogatott a kerti eper, hogy nem tudtam ellenállni neki, így befaltam. :P Semmi baja nem lett tõle. Egészségedre!
Picurkám 3 hónapos, én nem eszek sem epret, sem málnát, a pirosgyümik tiltólistások, azért, mert hasfájást okozhat, lehet allergiát is, pl. a tejet azért nem szabad, mert ha érzékeny rá, vagyis van allergiára hajlama, ilyen pici korban kijöhet tejallergia, amit aztán egy életen át megszív... Szerintem max. 1 nyarat érdemes kibírni ezek nélkül, ahogy babot, káposztát, stb sem eszünk, meg lehet lenni nélküle. Ha nagyon vágysz rá, 1 szem meghámozott eper nem lehet akkora gond, de nekem 1-1 szem csak arra jó, h megkívánjam.
Tavaly nekem is 4 honapos volt a kisfiam. En ettem epret, es szerencsere nem lett semmi baja. Persze nem ettem egy vagonnal, de anyosom elemtett egy kis talkaval, azt megettem. A lanyom anno 8 honapos volt az eperszezonkor, neki sem lett baja tole. Egyel egy-ket szemet, aztan kiderul, hogy gond-e.
Bármire allergiás lehet a baba. Egyél nyugodtan, csak figyeld, nem lesz-e kiütése tõle. Az enyémnek semmi baja nem lett tõle.
Az én kisfiam is 4 hónapos. Én is ettem epret, semmi baja nem lett, úgy csináltam, hogy elsõre ettem 2 szemet. Aztán 2 nap múlva 4et, és így tovább.
Én is ettem pár szemet naponta , nem lett semmi baja a babának , 2 hónapos.
De csak azt tudom mondani én is, hogy valakinek nem allergiás a babája az eperre. Azért mondják az eperre, mert ez a legerõsebb allergén. És, ha nagyon durva az allergia, akkor légzési nehézségeket is tud okozni. De pár szem epertõl természetesen nem lesz! Ha nem félsz attól, hogy kiütéses lesz vagy ilyesmi, akkor próbáld ki, bírja-e a babád.
Szia! manapság egyre kevesebb mindent lehet enni, mert allergiát okozhat hasfájást stb.Nekem azt mondták azt ne egyek ami nekem is megterheli a gyomrom.Ha betartanám mit nem lehet enni sztem egyszerûbb lenne szoptatós anyukáknak való tápszert csinálni :/ Ne aggódj ha mindennap eszel egy kicsit semmi baja nem lesz, a kisfiam lassan 6 hetes és szinte mindennap ettem epret.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy megpróbálkozok, de kicsit félek, azért vannak példák úgy látom akinek allergiás lett a babája.Köszi a válaszokat!


Mi az az EPR paradoxon?
Attól, hogy megméred az egyik elektront, és ezzel megzavarod a másikat, még nem tudsz információt szállítani. Azt az információt ki is kell nyerni ugyanis, ráadásul egy egyidejû méréssel, és sose tudhatod, hogy melyik eletron zavarta meg a másikat. (Elsõ válaszoló: ha nem érted a kérdést, és annyira sötét vagy, hogy ráguglizni sem bírsz, akkor inkább ne válaszolj...)
egyél, én is ettem, nem lesz baj, mi ez ahülyeség h nem lehet, nem is hallottam
Egyél és ha olyat tapasztalsz, amit az utolsó írt, akkor allergiás lehet az eperre a baba. Ha nem tapasztalsz semmit, akkor vegyél még egy dobozzal! :) )
Ez komoly?Lehet epret enni? ha most látnátok az arcom, potyognak az örömkönnyeim:D
Edd nyugodtam, én is ettem. A babáknak az apró magva miatt nem lehet, mert allergizálhat. Az nem jut át a tejbe. Jó étvágyat :)
Az anyuka eheti! A babának a magok miatt nem lehet, de nem hinném, hogy a mag átjut a tejbe.
Van aki összekeveri kicsit a dolgokat, de nyugodtan ehetsz! A babáknak a magja miatt okoz hasfájást.
Szia! Én úgy ettem az epret, hogy a kis magos részt levágtam róla. Mert az én babámnak fájt tõle a hasa. Gyereke válogatja...
Sziasztok nekem hugicámon attól hogy anyu epret evett és szoptata hatalmas vörös foltok jöttek ki ami kifehéredett középen ahogy nem evett epret hugomon eltüntek a foltok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is így tudtam, csak már annyira összekeverik sokan, hogy mit nem ehet az anyuka és mit nem a baba...
A kérdező hozzászólása: Éppen az elõbb olvastam egy kérdésre adott válaszok között...
Szia Nekem azt mondta a védõnõ ehetem nyugodtan de azért ne kilószámra :( és ha pöttyös lesz a gyerek ne egyem
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Én eddig is ettem, a babámnak nem ártott, tehát ezután is fogok enni..nem sokára itt a szezonja..alig várom! :) )

Miért nem lehet adni 6 hónapos babáknak málnát vagy epret? Milyen következménye lehet?

Vettem üveges bébiételt ami banán-málna. / 4 hónapos kortól/ Megnéztem az összetev?ket, a banán 33% a málna 12% benne. Adhatom ezt a hét hónapos babámnak, vagy sem?

Legjobb válasz: Üvegest adhatsz neki, abból kiszûrik az apró magvakat.

Üvegest adhatsz neki, abból kiszûrik az apró magvakat.
KNyugodtan.Ha 4-hótól adható, akkor a 7 hós is eheti.A málnát meg az epret azért , mpndják, hogy nem jó adni, mert van amelyik baba kiütést kap tõle.Nekem a gyerekeim már 3-4 hónapos korban ették, de egyiknek sem lett semmi baja.
Az eperben és a málnában lévõ apró magvak allergizáló hatásúak.
Állítólag a málna és az eper magjai allergizálnak, én is adtam a gyerekeimnek 6hónapos koruktól, semmi bajuk nem volt tõle.És természetesen ha az van ráírva hogy 4hónapos kortól adható, akkor 7 hónaposnak pláne nyugodtan adhatod :)

Hogy lehet az, hogy nem szabad epret adni 1 eves kor alatt es megis lehet epres tejpepet kapni 4, 6, 8 honaptol ajanlva?

Vagy csak a magok miatt "tiltott" az eper es a tobbi apromagos gyumolcs?

Legjobb válasz: koszi, mar vilagossag lett. ezekszerint eperlevet lehetne adni

A kérdező hozzászólása: koszi, mar vilagossag lett. ezekszerint eperlevet lehetne adni
Igen a magok allergizálnak és ezért a pépeket és babakajákat teljesen más eljárással készítik.
Nem a mag allergizálása miatt nem ehet, hanem azért, mert annyira finom még a bélrendszerük, hogy ezek az apró magok meg tudnak tapadni, ami egy felnõttnél már elképzelhetetlen. ezért ehetnek epres bébiételeket.
Én pont tegnap akartam kérdezni, más kaját a védõnõtõl, hogy kaphat -e , de nem engedte befejezni a mondatot és azt hitte, az epret szeretném kérdezni.Tehát a válasza az volt, hogyha megfosztod a magjaitól"meghámozod" akkor lehet adni, de fokozatosan, úgy mint mindent, mert nem maga a gyümölcs allergizál, hanem a magok.Igaz, az én lányom már 7 hónapos, a magyar epret mevárom és megpróbálom.Az anyja is nagy eperevõ:-)
Az hülyeség, hogy a bébiételbe lehet adni az epret mondjuk 4 hós kortól. Én adtam a babámnak, és úgy kiömlött hogy az csak na. Szegénykém csak ugy karmolta mágát, mert viszketett neki nagyon. Azt se lehet adni. Szóval akkor nem tudom, hogy minek csinálják. De a doki is azt mondta, hogy nem nem azt kell nézni a bébiételen, hogy hány hós kortól lehet adni, hanem hogy mi van benne. Mert olyat is ajánlank amit még nem is ehetne.

Ha szoptatok, akkor nem lehet enni aprómagvas gyümölcsöket. Most érik a málna és imádom! Ha átpasszírozom, akkor sem ehetem? Na és az epret ugyanígy?

Azt is olvastam itt, hogy nem a magok, hanem pl. az apró "sz?röcskék" allergizálnak. Ti tudtok err?l vmit?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a babák nem ehetik, Te igen! :)

Én úgy tudom, hogy a babák nem ehetik, Te igen! :)
Te ehetsz, a gyerekeet allergizálja, õk nem ehetnek. Nem megy át a tejbe. Puffasztó gyümölcsöt nem javasolt enni (pl. cseresznye).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nekem a védõnõm mondta, hogy ne egyek, max. 1-2 szem epret.... ????
Hát én már nagyon sokat ettem. Meg málnát, ribizlit is. Úgyhogy szerintem is "???" :-))
én is ettem, epret, málnát, kiwit, ..mindent és semmi gond nincs vele - szerintem ez már túl van aggódva - ha azt enném, amit az én védõnõm enged, akkor gyakorlatilag csak fõtt krumplin, fõtt répán és vizen élnék
Egy szuleszno konyveben olvastam a legjobb , , mit ehetek'' receptet: Akkor kell picit ovatosnak lenni, ha valami etelt vagy az anya, vagy az apa valahogyan nem bir, mert leginkabb azok a problemak oroklodhetnek. A szomszed hasfajasa nem valoszinu, hogy a te gyerekedben jelentkezik:-) A vedonok meg csak ilyenek. Az enyem meg valamiert a tejre pikkel, szerinte mar terhesen is vigyazni kell vele, es most is maximum kb. tized annyit kellene innom, mint amennyit megiszok:-) Ja, az elmult heten legalabb 6 kilo epret megettem, es a babamnak kutya baja:-)

Miért nem lehet szoptatás alatt epret enni?

Az elmúlt két napban most futottam össze másodszor ezzel a ténnyel,de senki sem mondja,hogy mi vele a baj.Azt tudom,hogy a babának nem szabad adni egy ideig,de mi miért ne ehetnénk?

Legjobb válasz: Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne,mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!

Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne, mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!
Szia! Mert allergiát okoz a baának, hiába nem közvetlenül neki adod. Nekem tavaly a sazobatársam evett. Szegény gyerek, hogy nézett ki utánna.:( Le is tolták a csecsemõsök rendesen az anyukát. De igy van még a málnával, meg ha jól tudom a kiwivel is.(bár utóbbit mostanában mondják nagyon) Vannak ételek amiket sajnos ilyenkor kerülni kell.
A kérdező hozzászólása: Édesanyám végig eprezett a hugommal és nem lett neki semmi baja.Mert azt tudom, hogy semmi K betûs meg puffasztó, de az eper nem tartozik ezek közé. Ennyi erõvel, akkor szinte semmi zöldséget, gyümölcsöt nem lehet megenni, ha ki vannak lõve a puffasztóak, a K betûsek és az aprómagvasok?????
Én minden eszek. Epret, babot..semmi bajunk. Ki kell óvatosan próbálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!