Találatok a következő kifejezésre: Lehet enni terhesség (81 db)

Boltban kapható tejberizst lehet enni terhesség alatt?

Ettem belõle pár kanállal, de rá van írva hogy tojást is tartalmaz. Gondolom belefõzik a tojást, nem kerül bele nyersen vagy tévedek? Lehet hülye kérdés, de már mindenre azt mondják, hogy nem szabad enni.

Legjobb válasz: MINDENT lehet enni amit egyébként is megettél, csak mértékkel. Teljes nyugodtsággal edd meg.

MINDENT lehet enni amit egyébként is megettél, csak mértékkel. Teljes nyugodtsággal edd meg.
Elsõ terhesség? ?:-):-):-)
Talán nem kellene azokra hallgatni, akik ilyen hülyeségeket mondanak.
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ :D :D
Mindent ehetsz terhesség alatt is. Én mindhárom terhességem alatt ettem tartárbifszteket is. Abban nemcsak nyers tojás, hanem nyers hús is van. Nem lett tõle egyik babámnak sem baja. Csak ma tiltanak az okosok mindent, de nem kell vele törõdni.
A kérdező hozzászólása: Azért én nyers húst és tojást nem fogok enni, azért az veszélyes.
5-ös, azért mert még neked nem lett tõle bajod, azért egy kismamának ne ajánld a nyers húst, tojást. Egyszer legyen valamelyik fertõzött, és kész a baj. 9 hónapig ki lehet bírni a nyers húsok kerülését, és az alaposabb gyümölcs/zöldség mosást, többszöri kézmosást. Ha ezeket betartod, nem lesz gond:)

Van egy olyan szalámi, hogy uzsonna szelet, olyat lehet enni terhesség alatt?

az összetevők között írnak füstölt húst is, és amúgy kicsit szalámisan néz ki, nem rendes sonka szerű felvágott, aki ismeri, az biztos tudja milyen. Azért kérdezem, mert imádom, és van is itthon, de nem tudom lehet-e ilyen szalámit enni. (mert a rendes szalámik tudom, hogy nem ajánlottak, plusz ugye ebben van füstölt hús is)

Legjobb válasz: Ennyire nem kell parázni. Szalámit is lehet enni, semmi bajod nem lesz. A nyers tojást és a nyers húst kerüld, a többi mehet.

Ennyire nem kell parázni. Szalámit is lehet enni, semmi bajod nem lesz. A nyers tojást és a nyers húst kerüld, a többi mehet.
Miért ne lehetne? Nem beteg vagy "csak" terhes. Nyugodtan edd meg, ha jólesik!!
Én ettem ilyet sokszor, nem lett semmi gond. Igazság szerint ezt nem is figyeltem, csak azt hogy nyers húst, meg ilyesmit ne egyek. De kolbászt is toltam, meg hurkát is! :-)
Elég sok mindent hallottam már, de hogy nem lehet szalámit enni? No ezt még nem. :o) A nyers húst kell kerülni (tatár beafsteak, nem tudom hogy kell írni, bocs)
A kérdező hozzászólása: nem akarok túl parás lenni, bocsi, de inkább megkérdezem, minthogy rosszat tegyek :) köszönöm szépen!
Ha már valami füstölt, az nem nyers! Most nem fejtem ki bõvebben az eljárást :) Egyed nyugodtan! Jó étvágyat!
Én terhességem alatt ettem többször is tatárbifszteket, . Abban nyers hús és nyers tojás is van.Semmi baja nem lett a babának, Csak ma mindentõl tiltják- ok nélkül- a terhes nõket,

Lehet butaságot kérdezek de fasirtot lehet enni terhesség alatt?

Legjobb válasz: persze, hogy lehet :) csak süsd meg jól :)

én is azt ebédeltem ma, fincsi hagymás krumplival. nem lesz tõle bajod. bolti majonézt is ehetsz simán, , attól sem lesz semmi :)
persze, hogy lehet :) csak süsd meg jól :)
7-esnek! Mert úgy érzed te okos vagy? Amikor azt írtam hogy vigyázzon a tojással, nem arról volt szó hogy ne egyen tojást, hanem ne egyen olyat miben nyers tojás van, és nem tudja honnan származik a tojás, mint például egy vendéglõben. Különben evvel nem csak terhesen kell vigyázni, hanem a mindennapi életben! Rajtad kívül mindenki értette hogy mit is akartam evvel mondani! És tévedés ne essék, én nem pontoztalak le, mert engem hidegen hagy a pontozósdi!
Csak vendéglõben ne egyél majonézt, ahol úgy keverik ki. A boltiban tojáspor van, azt nyugodtan eheted.
Szinte mindent ehetsz ami nem nyers, jobb vigyázni ilyenkor a szalmonella fertõzéssel! Vigyázz a tojással is nagyon!:)
A bolti majonézban tojáspor van, nem pedig rendes, hétköznapi tojás. A házi majonéztõl kell óvakodni, a boltival semmi baj nincsen! Amúgy a fasirttal csak annyi, hogy ne égesd el, vagy ha megégett egy picit, akkor azt ne te fogyaszd el, de egyébként mehet tonnaszám! :) 26 h km
lehet!!!! nyugodtan!!! jüó étvágyat hozzá Ugyse nyersen eszed :D:D :D Ugye?
Dehogy hibáztál!Miért ne ehetnél majonézt?Én is rengeteg rántottát megettem, semmi bajom nem lett.A szalmonella miatt akkor ennyi erõvel nem csak a terhesek nem ehetnének tojást.Egyél nyugodtan ami jól esik.(kivéve a nyers dolgokat:tatár, stb)
A kérdező hozzászólása: A majonézt azért kérdezem mert abban nyersen van a tojás nem?
Mióta 5. válaszolóként válaszoltam azóta nem is jártam a oldalon, most jutottam el odáig hogy elolvastam hogy te milyen kommenteket írsz. te meg azon vagy elájulva, hogy lepontoztak téged. Ki kell hogy ábrándítsalak de én ezek után sem fogok pontozni, mint idáig sem tettem. Pont ezért nem járok olyan sûrûn ebben a kategóriában.
7.vagyok 15.-nek! 1.Kinek nem inge ne vegye magára! 2.Írtam bármit is rólad? 3.Én is oda írtam ha eltudod olvasni hogy nem csak a terheseknek kell vigyázni! 4.Ha ennyire felkaptad a vizet akkor mégis csak nyomhattál egy piros kezet.Azt hogy a "sok okos anyuka" általánosságban írtam, te vetted egyedül magadra.Ezek szerint magadra ismertél?Tudod már itt elárulod magad.További szép napot!És jó zsörtölödést!
A kérdező hozzászólása: nem nyersen :) köszönöm
7.vagyok Nem is rád gondoltam kérdezõ!Hanem a sok okos anyukára.:P
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztalak le!!!!!!
7.vagyok Köszi a lepontozást!
A kérdező hozzászólása: És a bolti majonéz????azt is?
A kérdező hozzászólása: De az elõbb olvastam hogy a majonézbe van tojás!!!akkor hibáztam hogy megettem???
Én azt azért hozzátenném, hogy lehet enni nyugodtan, de ha te csinálod akkor ne kóstolgasd fûszerezés közben.


Van olyan étel, amit abszolút nem lehet enni terhesség alatt?

sokmindent hallottam már: csipkebogyó tea, máj zöld tea, kóla, tatrármártás.. mik azok amik tényleg ártanak és mik azok amiket kis mennyiségben szabad enni?

Legjobb válasz: Szia, ne egyél olyan ételt, amiben nyers tojás van, vagy nyers hús (pl. figyelj a kolbászokra). Vigyázz a penészes sajtokkal, elsõ idõben nem ajánlott. A májról én is lemondtam egy darabig, méreganyag lehet benne. Gyenge teát lehet, kólát megkíván az ember, de szerintem mivel fel van puffadva a kismami nem vágyik túl sok szénsavra. A szervezeted jelezni fogja. Kellemes babavárást.

Szia, ne egyél olyan ételt, amiben nyers tojás van, vagy nyers hús (pl. figyelj a kolbászokra). Vigyázz a penészes sajtokkal, elsõ idõben nem ajánlott. A májról én is lemondtam egy darabig, méreganyag lehet benne. Gyenge teát lehet, kólát megkíván az ember, de szerintem mivel fel van puffadva a kismami nem vágyik túl sok szénsavra. A szervezeted jelezni fogja. Kellemes babavárást.
Roibos teát nyugodtan ihatsz, mert abban nincs tein, de a többit csak ésszel.A zöldtea meg állítólag vizhajtó hatása miatt nem jó, de errõl megoszlanak a vélemények. Májjal nem tudom, h mi a baj, teli van vassal.A csipkebogyó tea meg C vitaminnal, és kisbabáknak is adják a kórházakban, ha jól emlékszem arra, amit édesanyám mondott annakidején. Nyers tojást ne egyél, meg nyers húst se.Ergo nincs tatárbeefsteak, meg kolbász. Penészes sajtokat is mondják, no én nyugodt szívvel megeszem:) Egyébként ezekben a puha sajtokban, és nyers hús tojás dolgokban lévõ kórokozók, rajtad sem múlnak el tünetmentesen, tehét ha ilyet eszel, és 10-14 napon belül nem jön ki semmi, akkor nem volt benne ilyesmi.TÜneteik: hasmenés, láz. Állítólag a mákban is van valami, de én akkor is meg fogom enni a mákosgubát, mert szeretem. Jó lenne teljesen mellõzni az ételízesítõket, leveskockákat, porleveseket és a többi mesterséges kaját.De legalábbis minimalizálni a bevitelüket. Kólát meg a cukros lötyiket azért jobb kerülni, mert hízlalnak, meg rontják a fogakat.Mindkettõt megteszi most babóca, nem kell még neked is.Meg a kólában a koffein. Ugyanakkor nyugodtan megihatsz hetente 1-2 pohár sört vagy bort.Napi 1-2 kávét is szabad. Egy csomó olyan cikket találsz neten amiben leírják, h mit igen és mit nem.Én eddig azt hiszem nem hallottam másról.
Nem ehetsz nyers húst, nyers tojást és penészes sajtot. Nem ajánlják a sok tartósítószert, tehát kerülendõ a "zacskós leves" és társai. nem ajánlják az üditõket is pont ezért, de szénsavas ásványvizet lehet inni. TEát is lehet, a védõnõm szerint(ha napi 3 kávét lehet, akkor teát is)Bizonyos gyógyteákat nem lehet(pl az Ökonet teáját), ezt kérdezd meg a gyógyszertárban. Májat lehet enni, májkrémet is. Házi tiramishut nem, mert nyers tojás van benne-így a házi majonézben is. Mákot lehet:-) De ezeket kivéve egyél igyál azt, ami jól esik.
sziasztok!az en nogyogyaszom azt mondta hogy nem szabad enni disznohust..

Habcsókot lehet enni terhesség alatt? és tojáslikört lehet e megkostolni majd karácsonykor?

Legjobb válasz: Persze, ehetsz habcsókot, meg van sütve:) Megkóstolni kóstolhatsz alkoholt, de azért ne vidd túlzásba:)

Persze, ehetsz habcsókot, meg van sütve:) Megkóstolni kóstolhatsz alkoholt, de azért ne vidd túlzásba:)
Terhesség alatt? Ne viccelj. Nem. Vizet sem szabad inni, sõt levegõt sem szabad venni. Olyan bugyuták ezek a kérdések. Lehet- ezt, lehet-e azt...Mindent lehet, amit amúgy is ennél. szerintem egyértelmû, h romlott dolgokat, nyers dolgokat, penészes dolgokat nem. Magyarul, amit nemterhesen is meggondolnál kétszer.

Üveges savanyú céklát lehet enni terhesség alatt? Barátnőm javaslatára kérdezek, mert szerinte nem lehet=)

Valamit a festékanyagokról zagyvált:)de én nem értem miért ne ehetnék. Kissé össze vitáztunk ezen, és kitalálta hogy felhívja a véd?n?t...jaj ne égessen már:))))))

Legjobb válasz: Simán ehetsz ha szereted.Tele van vitaminnal,nekem pla védõnöm javasolta,viszont én nem szeretem igy nem is eszem.35 hetes km

Simán ehetsz ha szereted.Tele van vitaminnal, nekem pla védõnöm javasolta, viszont én nem szeretem igy nem is eszem.35 hetes km
Szerintem a barátnõd valamit valahol valamikor hallott a mesterséges piros színezékrõl, csak kicsit módosult benne az információ, és már a természetesen piros élelmiszereket is "megbélyegezte". Mondjuk én is csak a hazait eszem, lehet, hogy a boltiba tényleg raknak olyan mesterséges színezékeket, amik, mint olyan sok "E", károsak lehetnek, de pl. a háziba is rak az ember tartósítószert, elvileg az se egészséges... De az biztos, hogy a cékla éppen attól piros, hogy sok vas van benne, ezért terhesség alatt kifejezetten hasznos a fogyasztása. Én sok céklát ettem az elsõ harmadban, 12 hetes vérvételen kicsivel határérték feletti lett a vasam!!!
Persze, hogy ehetsz, de amúgy sokkal finomabb a saját készítésû (és egyszerû is), próbáld ki!:)
Jaj ez a barátnõ:) )) Ha festékanyagra fognánk bármit is akkor semmit ne egyél se terhesen se nem terhesen.Ugyan már! Rengeteg benne a vas, folsav, és a vitaminok.Csak nyugodtan, váljék egészségedre! egy szülésznõ kismama.
MIért ne ehetnél? Ha megkívánod, sztem nem hiába kívánd meg! Vmi oka van, biztos van benne vmi olyan vitamin! Én is ettem, és semmi bajunk nincs! 36 hetes km
Kifejezetten ajánlott, rengeteg vas van benne.
Te !!!Hozzám ne szólj többet!!!Te tudorka!!!!Azt hiszed a Te válaszaid 100%-ak?Tévedsz kis pi..csa!!!
téged kérdezett valaki"0%-ban hasznos választ adó"?:) Gondolkozz már el....ha nemtudsz normális választ írni, inkább hanyagold, nem ilyen bunkókra van szüksége a kérdezõnek mint te....de biztos unatkozol.
Vagy Te a bunkó, mit kotnyeleskedsz bele, ezt a véleményt nem itt kell leirni, keress olyan oldalt!!
V
Utolsó elõtti téged ki fránya kérdezett?Én nem!!!
...épp egy halom céklát vacsoráztam be :) Igen, lehet enni!!! :)
utolsó...te mekkora bunkó vagy....miért ne kérdezhetne bármit is?Ki vagy te hogy ilyet írj....
Ilyen hülyeségeket kérdezni, az ilyennek minek gyerek nem is értem!!!
Rengeteg vas van benne......persze, hogy lehet enni. Sõt én a terhességem elején kimondottan bio céklalevet ittam, mert azt hallottam, hogy segít megelõzni a vetélést, na meg persze nagyon kívántam is :-)
mért ne lehetne.nagyon ki tudok akadni az ilyen kérdéseken.
Nekem a védõnõm tanácsolta a fogyasztását, mert vashiányos voltam.
Te egy kiálhatatlan egy nõ lehetsz!!!Nem gondolod?Tudod kinek inge az vegye magára!!!Te öltözködsz!!Nem de?Tán Te vagy a kérdezõ, igen butácska!!

Lehet enni terhesség alatt gömböcöt?

A beleseje olyan finom puha, mintha nyers lenne, de fel lett füstölve.Annyira megkívántam a múltkor, hogy egy fél szeletet ettem bel?le.

Legjobb válasz: Bocsi lehet buta vagyok az a disznósejt, mert akkor persze én is kívánom elég gyakran.

Bocsi lehet buta vagyok az a disznósejt, mert akkor persze én is kívánom elég gyakran.
Bocsi sajt
Igen disznosajtra gondolt(én igy ismerem a gömböcöt) Ehetel persze hogy ehetsz!
Utolso! A helyesiràsi hibàra gondoltàl, esetleg magàra a biztato szora? Ha a biztato szora, akkor, igenis miért ne ehetne?Én is eszek mindent a sajtokon keresztül a halkonzerveken àt egészen a kolbàszokig. Mégis egészséges a babàm, és az orvosom szerint sincs semmi megtiltva, dohànyzàson, alkoholon, meg drogon kivül. Ne azt nézd hogy miböl van a disznosajt, ennyi erövel ne együnk savanyu kàposztàt se, mert azt làbbal tapostàk. Nem beszélve arrol hogy egy terméket se làtsz hogyan àllitanak elö- Nem mindig az az igaz amit a csomagolàsokon làtsz.Szoval ha akar akkor nem egy disznosajttol fog a szervezetébe méreg kerülni. Igenis egy kismama egyen ugy mint eddig. Nem beteg ö hanem àllapotos! Ha szoptat akkor màr màs az étrenddel kapcsolatos kérdés, de igy.... Szoval kérdezö! Jo étvàgyat, és problémamentes boldog babavàràst!
Igen, nyugodtan ehetsz! Így van, a terhesség nem betegség, nagyon túldimenzionálják mostanában a kajákkal a dolgot! Amúgy szoptatás alatt is bármit lehet enni, 3 órán belül minden kiürül, tehát ha te mondjuk reggel 6-kor szoptattál és 6:15-kor eszel mondjuk valami fûszereset, akkor 3 óra múlva ismét szoptathatsz, nem kerül bele a tejbe se az íze, se semmi. Ezért is lehet pl. antibiotikumot is szedni szoptatás alatt. De mondjuk ha valamilyen kajáról tudod, hogy téged puffaszt, akkor azt valóban célszerû kihagyni az étrendbõl (bár gondolom, akkor te se ennéd meg szívesen, akár szoptatsz, akár nem), mert akkor a babát is puffasztja.
EHETEL? Jó válasz ez? Na mindegy.Hanem belsõségbõl készült, akkor ehetsz, de ha van benne akkor inkább nem javasolt, mert a belsõségek a szervezeti méregtelenítõk, ezért ha belegondolsz a malac összes toxinja azokon a szerveken haladt át élete során. Így van ez a hurkával is. Ha csak husi, meg bõrke, meg zsiradékból van, akkor egyél nyugodtan.

Madártejet lehet enni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Persze, de tej és tojásfehérje ne legyen benne.

Persze, de tej és tojásfehérje ne legyen benne.
jó nagy adagot be vele :) semmi bajotok nem lesz tõle, mert csak a nyers tojást kell kerülni :) ne hallgass a gonoszkodókra :D jó étvágyat hozzá :)
hú de megkívántam, megyek, forralom is a tejet :) mondjuk egy túrógombócot is letoltnék...
Miért ne?!Semmi nem nyers benne.A tej fel van forralva, a tetején a hab fõzve, mi lehetne vele a gond?2gyerekes+26hkm
már megint ezek a kérdések.. lehet gofrit enni? lehet palacsintát enni? az istenért, a terhesség nem betegség csak egy állapot..
Elolvastam a kérdésed és most nagyon meg kívántam a madártejet :D, szerintem nekem is az lesz ma a fõfogás :P Jó étvágyat amúgy hozzá :) 31 hkm
5. válaszoló vagyok ne feledd, a terhesség csak egy állapot, nem betegek vagyunk :) igaz van amire oda kell figyelni, de szerencsére így is sokmindent lehet :) kajánál csak arra kell figyelned hogy semmi ne legyen nyers és ne legyen romlott. ezen kívül a nagyon fûszeres kajákat jobb kerülni és ennyi :)
Kanállal igen.

Miket nem lehet enni terhesség alatt?

A penészes sajtokat tudom nem lehet enni, de ezen kívül mi az ami még nem ajánlott?

Legjobb válasz: Nyugodtan ehetsz mindent. Semmi baja nem lesz a babádnak. Majd a szoptatás alatt kell vigyáznod a puffasztó ételekre.

Nyugodtan ehetsz mindent. Semmi baja nem lesz a babádnak. Majd a szoptatás alatt kell vigyáznod a puffasztó ételekre.
Alapvetõen két kategória van amit azért nem ehetsz mert veszélyes és amit azért nem mert nem ajánlott.. nem ajánlott napi 3 kávénál többet inni és nem ismertek még azok a problémák amik akkor vannak ha sok müanyag cuccot eszel pl. porleves v. sok édesitõszeres étel és sok kóla meg ilyesmik ezektõl érdemes tartózkodni ha nem vagy cukorbeteg. K betüseket és hüvelyeseket azért lehet enni csak nem jav. mert puffaszt és rosszul érzed magad miatta. nem lehet enni a nyers tojást és nyers húst tartalmazó ételeket ha mész nyaralni ne egyél abból amit az utcán fõznek és ne igyál olyan üditõt ami helyi vizzel v. jégkockával készül.... -nem tiszta a viz-.... ha terhesen eszel bablevest annak a magzathoz semmi köze az majd szoptatáskor lesz fontos hogy mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Amit terhesen eszel, annak semmi hatása nincs arra, hogy a születése után milyen lesz az emésztése, lesz -e haspuffadása.Amit viszont tilos terhesen enni: nyers, vagy félig átsült hús ( én hamburgert se ettem, mert ki tudja, mennyire sütik át), nyers vagy félig fõtt/sült tojás, pasztõrizálatlan tej , vagy házi tej, ami nincs felforralva, lágy és penészes sajtok.Ezeket semmi esetre se edd.Egyébként meg a szokásos: Ne cigizz, ne igyál, ne vegyél be orvosi utasítás nélkül gyógyszert ( ez vonatkozik a gyógynövényekre is).Nagyjából ennyi. Boldog pocakos heteket:) )
A 2. válaszolóval tökéletesen egyetértek, ez a hivatalos. Az 1. válaszolóval kapcsolatban - elõre tudtam lesz olyan aki erre a kérdére ilyet ír hogy egyél nyugodtan bármit :(( Sajnos ezen az oldalon sokan írják hogy óó egyél bármit én is ettem meg a szomszéd is ne parázz nem lett semmi bajunk....lehet csak mázli volt. Figyelj arra hogy ne egyél nyers tojást, húst, halat, illetve májból csak ritkán (túl sok A vitamin). Penészes dolog eleve tiltott, pl camambert... Óvatosan fogadj el olyan tanácsit hogy "egyél bármit" - terhesen a tested is más és egy másik -még fejlõdõ- életért is felelõs vagy, nem hiába hívják a terhességet másállapotnak....valóban más állapot, tehát enek megfelelõen máshogy is kell élni egy picit.
Helló, én ezt az oldalt találtam, belinkelem hátha hasznos: http://www.freeweb.hu/mama-baba/taplalkozas.html Jó egészséget és babavárást!

Mit nem lehet enni terhesség alatt?

Házi füstölt sonka(sütés nélkül)?Füstölt szintén házi kolbász? Párizsi?sajt?Üdít??dobozos kész kaják?Vagy zacsisok? Nem azért mert nem szeretek f?zni, csak néha ha nincs id?m akkor jól jöttek ezek, de most sokaktól hallom, hogy a véd?n? ezt sem engedi meg azt se:(van el?ttem egy üveges savanyú káposzta, tegnap el?tt bontottam fel, de nem tettem h?t?be, akkor most ebb?l sem ehettem volna?:))))))

Legjobb válasz: Nem kell ennyire félni szerintem.Nyers tojásos dolgokat ne egyél,pl a túrós palacsintát,én mindig átsütöm,vagy nyers húsfélét,de ugye azt nem igen eszünk,illetve a camambert sajtot nem ajánlják.Nekem is mondta anno a védõnõ hogy se kolbász ,se szalámi,de én pl állandóan a téliszalámi féléket,és a kolbászt eszem,semmi bajunk nincs.35hetes kismami

Nem kell ennyire félni szerintem.Nyers tojásos dolgokat ne egyél, pl a túrós palacsintát, én mindig átsütöm, vagy nyers húsfélét, de ugye azt nem igen eszünk, illetve a camambert sajtot nem ajánlják.Nekem is mondta anno a védõnõ hogy se kolbász , se szalámi, de én pl állandóan a téliszalámi féléket, és a kolbászt eszem, semmi bajunk nincs.35hetes kismami
Nem lehet nyers husokat, lagy (nem pasztorozott) sajtokat, majpastetomot, tengeri herkentyuket enni, alkoholt inni, stb. Na persze! En ettem kolbaszt, szalamit, tatar bifszteket, ruszlit, homart, osztrigat, kagylot (tenger mellett elunk), majpastetomot, felig nyers marha-steak-et, mozarellat, egyszer veletlenul valamilyen kremsajtot, fuszeres-csipos kajakat, stb. Szoval mindent, amit megkivantam. Ja, es ittam neha egy kis bort is es semmi baja nem lett a babamnak. Ne izgulj, mertekletesseggel szinte barmit lehet. A dokim csak nevetett azon, hogy en is mindig aggodtam. :)
Nyers húsok, kék sajtok(amúgy sem ettem volna).Másról nem hallottam. Ja a védõnõ még a túl sok máj fogyasztását ellenjavalta.
Nekem az orvos csak a májat említette, mondván, hogy az az állat méregtelenítõ szerve.
én mindent ettem, kivéve nyers tojást és nyers húst.és nem ittam alkoholt.de ittam kólát, szénsavasat, camambert sajtot is ettem.és egészségesek vagyunk.
Ha normális helyen veszed a kaját, akkor nyugodtan egyél amit kívánsz. Én csak a nagyon mû- és sós kajáktól próbálok tartózkodni, mint a zacskós levesek, de néha meg jól esik egy-egy adag. Ami meg tilos, azt nem árulod el a védõnõnek, hogy megetted. :)
Érdekes, én pont azt olvastam, lenmagot lehet, nagyon jó székrekedés ellen rendszeresen fogyasztva (elõzõ válaszhoz). Lisztéria miatt nem ajánlják a nyers tejet, pasztõrözetlen (lágy, camembert, kék) sajtokat, toxoplazma miatt a nem kellõen átsütött húsokat vagy mosatlan zöldségeket- gyümölcsöket. Ezek mellett megterhelõ lehet bármi, ami fertõzést okozhat (szalmonella, nyers tojás), és hasi görcsöket, mert koraszülést okozhat a simaizmok összehúzódása.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!