Találatok a következő kifejezésre: Lehet első ültetni 142 cm-es gyereket ülésmagasítóval (1 db)

Lehet első ülésre ültetni 142 cm-es gyereket ülésmagasítóval?

(Természetesen bekötve. )

Legjobb válasz: ha a nyakát nem vágja az öv, igen, végülis ez a szabály lényege is. a rendõr úgysem fogja megmérni.

ha a nyakát nem vágja az öv, igen, végülis ez a szabály lényege is. a rendõr úgysem fogja megmérni.
150cm, vagy 12 évesnek el kell múlnia, akkor ülhet elõre. De gyereküléssel semmi gond, csak ugye bekötve legyen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magánterületről, privát parkolóból történő kihajtás országútra, Angliában?

Történet a következő, magán parkolómból hajtottam ki, tolatással, a jármű az úttest azon részét, ahová (szemben állva az úttesttel) jobbról érkeznek a járművek, háromnegyed részben elfoglalta. A jobbról, a körforgóból érkező jármű ezt észlelve lassított, vagy megállt, majd az úttest másik sávjába áthajtva továbbindult, amit én farral oldalba kaptam.
Kérdésem, ki a hibás ilyenkor?
A pontosítás kedvéért a helyszinrajzot a googlemap segítségével, linkben adnám meg.


Mi abban a kis fehér házikóban lakunk, ahol a kert sarkában áll a "piros" levelű fa, mindjárt a körforgó kijáratánál, jól látható a parkolónk, illetve a körforgó, ahonnan, a szerintem vétkes jármű haladt kifelé.
Ne felejtsük el, hogy itt balkézszabály van, a járművek a bal oldalon közlekednek, és a körforgó is ellentétes be és kihajtású.
Azzal tisztában vagyok, hogy amennyiben még nem hajtottam ki az úttestre, nekem kell elsőbbséget adnom. De mi van, ha már kint állt a kocsi fara, elfoglalva az úttest azon részét, amelyik a körforgóból kiérkező járművek számára van fenntartva? És az én járművem kikerülésekor, a másik jármű szempontjából a szemközti, szembejövő sávban történ a baleset?
Személyi sérülés egyébként nem történt, a kár viszont a másik autóban jelentős.

Köszönöm előre is a válaszokat.

13

Egy bizonyos korig ugyebár kötelező a gyerekülés. De mi van akkor, ha a család taxival megy valahová, vagy egy ismerős viszi el őket?

8

Mekkora volt a legnagyobb sebesség amivel mentél?

Természetesen egy elhagyott repülőkifutón, mekkora volt a legnagyobb sebességet és milyen autóval?(Afféle egyéni rekordod?)

24

Lehet járdán, gyalogosoknak kijelölt útszakaszon biciklizni olyan zsúfolt helyen, mint pl. a Rákóczi út?

Én megértem, hogy nem szívesen bicikliznek a Rákóczi út úttestjén, de gyalogosokba belehajtani sem kellemesebb. Miért nem lép fel a rendőrség a járdán biciklivel száguldozók ellen?

2

Mi történik akkor, ha van B kategóriás jogosítványom és műszakis, rendszámos, karbantartott, biztosított A kategóriás nagymotorral igazoltatnak?

Elveszik a meglévő B-t is vagy csak az engedély nélküli vezetés miatt kapok valamit?

Azért kérdezem, mert szeretnék nagymotort és utána megcsinálni rá a vizsgát. Azt tervezem, hogy amíg nem lesz meg a jogsim rá, addig átfestem meg kipofozom szépre, csak félek hogy nem bírom ki, hogy ne üljek fel rá addig..

10

Külterületen, főúton, ahol 90km/h a max, te 50-60km/h-val mész. Megteheted?

Nem tudsz gyorsabban menni, rosszul van az utasod, vagy akármi. Hiába állsz meg, utasod továbbra is roszul van, de menni kell. Ki kéne tenned a vészvillogót? Nyilván ha tornyosulnak mögötted, akkor félreállsz még elmegy a tömeg. Vagy az autód nem tud csak 60km/h-val menni. Akkor mi van, menj a kertek alatt?

14

Miért engedett át a vizsgán, amikor még én is megbuktattam volna magam?

Ma volt a forgalmi vizsgám. Korábban mindig gyönyörűen vezettem, nem nagyon hibáztam, az oktatóm sokat dícsért, még más tanulókat is beültetett hátra, hogy lássák, hogyan kell ezt csinálni. A vizsgán pedig katasztrófa volt, amit csináltam. Nem akarom részletezni, de volt olyan hibám, ami azonnali bukás lett volna, egyszer olyan későn fékeztem, hogy 1 mp-en múlt, hogy nem az oktató fékezett, már rajta volt a lába a pedálon. A 3 parkolásból 2-t elcsesztem, csak a párhuzamos lett szép. Jobbra előre túl nagy helyre álltam be, és a pasi még azt mondta, hogy álljak ki, és keressek egy másik helyet. És még sorolhatnám. Máskor sosem követtem el ilyen hibákat, de most iszonyúan izgultam. Első vizsgám volt. Miért engedhetett át mégis? Pénzt se kapott, és az oktatómtól tudom, hogy ez a pasi volt, akit piti dolgokért is megbuktatott. Félreértés ne legyen: nagyon happy vagyok, hogy "sikerült" csak nem nagyon értem a dolgot...

7

Mit rontottam el? Balra nagyívben kanyarodtam egy 90fokos kereszteződésben, elsőrendű útról. Kettesbe, s túl nagy lendülettel érkeztem meg, kicsit olyan volt, mintha ki akarnék sodródni.

a kuplung maradhatott benyomva? mert gondolom nem a gázt nyomtam nagyon, mert kettesbe voltam és hangja nem volt.

2

Minden kamionos ilyen hülye?

http://auto.indavideo.hu/video/Hulye_kamionsofor

7

Megbüntethet a rendőr úgy, hogy nem állít meg?

Megöttem jött egy rendőr azt hittem igazoltatni akar de csak basztatott aztán egy stoptáblánál nem álltam meg teljesen, de nem állított le.
Megbüntethet így is levélben rendszám alapján vagy akkor megállított volna?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!