Találatok a következő kifejezésre: Lehet elég tejem (105 db)

Puha ciceben is lehet elég tej a babának? Az enyémek szinte soha nincsenek bekeményedve "bedurranva", esetleg éjszakánként egy picit.

Legjobb válasz: Persze! A legtöbb tej eleve szoptatás közben termelõdik. Amikor beáll a kereslet- kínálat, nem lesz kemény a cicid, hsz nem telítõdik túl. Nekem az elsõ 2-3 hétben volt kellemetlenül kemény, aztán már nem... már 2 éve szopizik a lányom, 6,6 hónapig nem is kapott semmi mást.

Persze! A legtöbb tej eleve szoptatás közben termelõdik. Amikor beáll a kereslet- kínálat, nem lesz kemény a cicid, hsz nem telítõdik túl. Nekem az elsõ 2-3 hétben volt kellemetlenül kemény, aztán már nem... már 2 éve szopizik a lányom, 6, 6 hónapig nem is kapott semmi mást.
ha a picid nem elegedetlenkedik a mennyiseggel, akkor nincs gond ha viszont nincs eleg tejed, nem gyarapodna a kicsi sulya, akkortapszert is adj a tejcsi melle
Sajnos nekem sem volt sosem kemény a cicim, és nem is volt benne sok tej, hiába tettem sokszor cicire az elsõ pár hétben.Nekünk pótlásra volt (van)szükségünk 10 napos kora óta.Remélem Neked nagyobb szerencséd lesz!
Az én babám nem reklamál :-) 7 hós és nekem is csak az elején volt reggelre bedurranva, már rég nincs, sõt estére olyan mint az üres tejeszacsi, mégis megvacsorázik a babám és reggelig alszik :-)

Leadóreflex nélkül is lehet elég tej?

sziasztok! Kisfiam 4 hónapos szerencsére csak anyatejes. MOst van egy kis holtpont a szoptatásban de bízom benne hogy megoldjuk. este egy csomószor nem indul el a tejci, és a kiskrapek elalszik. Általában alszik reggelig, de nekem az az érzésem hogy szinte semmit nem eszik. Lehetséges hogy leadóreflex nélkül is eszik eleget, vagy csak "tudja" már hogy éjszaka aludni kell:) Köszi

Legjobb válasz: Elvileg van olyan, hogy nem érzed a tejleadást, esetleg nem tudod pár napig mérni, hogy mennyiket eszik? Vagy figyeld szopi közben hogy nyel e, nekem olyan hangosan "kortyol" mikor megindul a tel.

Elvileg van olyan, hogy nem érzed a tejleadást, esetleg nem tudod pár napig mérni, hogy mennyiket eszik? Vagy figyeld szopi közben hogy nyel e, nekem olyan hangosan "kortyol" mikor megindul a tel.
Lehet, hogy csak te nem érzed a reflexet. Nyel ütemesen? Van elég pisis pelusa? Ha igen, akkor elég a tejed neki. Azt, h éjjel aludni "kell" a gyerekek 2-3 éves korukig a legnagyobb esetben nem tudják, illetve egy idõ után megtanulják, de önmaguktól nem mindig képesek rá.

Lehet, hogy nincs elég tejem?

Pár napja nagyon sokáig tart egy szopizás a babámnál, van, hogy 1 órát is eszik, de úgy, hogy közben nagyon sokat sír, közben abbahagyja az evést, közben büfiztetem, sétálok vele, utána újra etetem tovább, de továbbra is sír. Ritkán van olyan, hogy nyugisan eszik és csak fél órát. Pár napja kevesebbet is tudok lefejni. Annak ellenére, hogy minden arra utal, hogy nem elég a tejem, szokott csordogálni magától és reggelente teltebbnek érzem a melleimet, sokat kakil a babám, minden evés után jó nagyokat büfizik. Szóval szerintetek kevés mégis a tejem? Vagy valami más állhat a háttérben? Már arra is gondoltam, hogy felhívom a gyermekháziorvost, hogy írjon fel tápszert, de meg akarom tudni el?ször, hogy miért megy ilyen nehezen az evés. Amúgy 3 hetes a kislányom.

Legjobb válasz: Növekedési ugrás lehet, utol kell érnie a tejtermelésnek a "keresletet". Minél többet tedd cicire és hagyd szopni amíg szeretnem így fogja tudni a szervezeted, hogy mennyi tejet termeljen. Ezen kívül aszopi közbeni sírás azt is jelentheti, hogy "csak" komfortszopizni szeretne de még mindig "dõl" a tej és ez zavarja. Ezek a tünetek nem utalnak arra, hogy kevés lenne a tejed. Van elég(6- 8) pisis pelus? Hízik rendesen?

Növekedési ugrás lehet, utol kell érnie a tejtermelésnek a "keresletet". Minél többet tedd cicire és hagyd szopni amíg szeretnem így fogja tudni a szervezeted, hogy mennyi tejet termeljen. Ezen kívül aszopi közbeni sírás azt is jelentheti, hogy "csak" komfortszopizni szeretne de még mindig "dõl" a tej és ez zavarja. Ezek a tünetek nem utalnak arra, hogy kevés lenne a tejed. Van elég(6- 8) pisis pelus? Hízik rendesen?
A kérdező hozzászólása: Azt még hozzáteszem, hogy majdnem minden szopizás elõtt magától elkezd folyni a tejem, pedig akkor még rajtam sincs a baba.
És evés után milyen? órákig nyugis? nem éhes, utána megint 2-3 órán át? Hízik? stb... a tápszert a legegyszerûbb felíratni, inkább találd ki mi a baja...
A kérdező hozzászólása: Na igen, ezt nem is írtam bele. Nagyon változó, pár napja volt, hogy 3 órán keresztül aludt, de tegnap másfél óránként felsírt, és mivel a szájában volt a keze, ezért adtam neki enni. Estére nyugodott meg, akkor aludt több, mint 3 órát is. Akkor lehet, hogy mégis van elegendõ tejem? Mert végül is szépen hízik, kerekedik. 3 hét alatt 700 grammot hízott kb. De akkor miért hagyja abba az evést és sír közben többször is? Szeretnék rájönni a problémára.
Pontosan: növekedési ugrása lehet, így elképzelhetõ, hogy többet szeretne enni, mint amennyi aktuálisan van, ezért sírdogál. Nagyon gyakran tedd mellre, akár olyankor is, ha nem kéri (persze ha elfogadja), és akkor napokon belül rendezõdik a helyzet. Ha bírod szusszal a maratoni szopit, hagyd a tápszert, mert csak be fog kavarni.


Lehet elég a tejem annak ellenére hogy a cicim ugyanolyan mint szoptatás előtt?

Semmit nem változott a mérete, nem kemény, nem bizsereg, nem folyik, még csak nem is csöpög, de egyáltalán. A babuci egy hetes, egyenl?re úgy néz ki elég neki, eszik, aztán jókat alszik. De azért aggódok, szerintem látványosabbnak kellene lenni. Napi 2 l szoptatós teát iszok. Elég lesz így, vagy el?bb utóbb kevés lesz?

Legjobb válasz: a babáltól füug minél aktivabban szopik annál több tejed lesz. és ahogy nöl egyre többet fog szopni... még hogy ha ugy is érzed hogy nincs tejed, ne csüggedj... csak add neki a cicit és nem lesz baj!! ne aggógj ha elég a babának a tej amit termelsz és növekszik, nincs semmi baj... nekem 2-3 hétbe került míg megjött a tejem. viszont van akinek hönapokba tellik brigi_mama

a babáltól füug minél aktivabban szopik annál több tejed lesz. és ahogy nöl egyre többet fog szopni... még hogy ha ugy is érzed hogy nincs tejed, ne csüggedj... csak add neki a cicit és nem lesz baj!! ne aggógj ha elég a babának a tej amit termelsz és növekszik, nincs semmi baj... nekem 2-3 hétbe került míg megjött a tejem. viszont van akinek hönapokba tellik brigi_mama
mert még nem lövellt be a tejed. Ha belövell, azt érezni fogod. Ez 4-6 napba telik, de van akinél több. Ha belövell, akkor fáj, ég, érzed hogy feszül, forró tapintású stb.

4 hetes a babám, az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy nem keményednek annyira be a melleim, mint eleinte. Lehet, hogy nem termelek elég tejet? Vagy már beállt a kereslet-kínálat? A baba eszik szépen, nem nyűgös, szóval éhes nem lehet, nem?

Legjobb válasz: Neked is bemásolom az lll.hu-ról, hogy mik NEM jelei a tejtermelés csökkenésének, hátha megnyugtat :) " - Csecsemõje nagyon gyakran szopik. Sok csecsemõ gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendõ tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele. - Csecsemõje éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztõdik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemõ éretlen emésztõrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemõket. - Csecsemõje hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemõk, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemõkre jellemzõ, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen idõszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelõen emelkedjen az anyatej mennyisége. - Csecsemõje hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellbõl most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban. - Csecsemõje nyûgös. Sok csecsemõnek van minden nap egy nyûgös idõszaka, körülbelül a nap ugyanazon idõszakában. Néhány csecsemõ az idõ nagy részében nyûgös. A nyûgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhetõ fel. Ha úgy tûnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyû takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemõ nyûgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik. - A mellébõl csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképzõdéssel. Valószínûleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképzõdés beindult, és a csecsemõ igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszûnik. - A melle hirtelen puhának tûnik. Ez akkor következik be, ha a tejképzõdés a csecsemõ igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítõdés alábbhagyott. - Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erõs, mint régebben volt. Ez idõvel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemõ szopását és nyelését. "

Neked is bemásolom az lll.hu-ról, hogy mik NEM jelei a tejtermelés csökkenésének, hátha megnyugtat :) " - Csecsemõje nagyon gyakran szopik. Sok csecsemõ gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendõ tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele. - Csecsemõje éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztõdik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemõ éretlen emésztõrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemõket. - Csecsemõje hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemõk, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemõkre jellemzõ, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen idõszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelõen emelkedjen az anyatej mennyisége. - Csecsemõje hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellbõl most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban. - Csecsemõje nyûgös. Sok csecsemõnek van minden nap egy nyûgös idõszaka, körülbelül a nap ugyanazon idõszakában. Néhány csecsemõ az idõ nagy részében nyûgös. A nyûgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhetõ fel. Ha úgy tûnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyû takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemõ nyûgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik. - A mellébõl csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképzõdéssel. Valószínûleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképzõdés beindult, és a csecsemõ igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszûnik. - A melle hirtelen puhának tûnik. Ez akkor következik be, ha a tejképzõdés a csecsemõ igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítõdés alábbhagyott. - Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erõs, mint régebben volt. Ez idõvel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemõ szopását és nyelését. "
Valószínûleg amit írsz. De az is lehet, hogy a melled kicsit megnõtt. Nem mérted meg?
Köszi, ez engem is megnyugtatott :-) 2, 5 hónapos babás
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

7 hetes kisfiamnak elég lehet a tejem?

Kisfiam 7 hetes, rendesen 3-4 óránként szopizik, de nem vagyok biztos benne, hogy jóllakik-e, mert a tejcim elég áttetsz?. Ha éhes lenne, akkor talán nem aludna ekkorákat ugye?

Legjobb válasz: Ha éhes lenne, biztosan jelezné, nem fog direktbe éhezni. Az anyatej mindig a baba számára megfelelõ összetételû, direkt neki "készül". Természetes, hogy már nem ugyanolyan színû,mint az elején, hiszen most már más összetételre van szüksége, mint néhány naposan, most már érett tejet termel a szervezeted. Amíg láthatóan elégedett evés után, van elég pisis-kakis pelenkája, a súlya szépen nõ, addig nem kell aggódnod. Attól se ijedj meg, ha majd néha sûrûbben fog kérni enni a szokottnál, olyan kor is etesd igény szerint, mert csak fejlõdési ugrása lesz és a sûrûbb szopizásssal "csinál magának" több tejet.

Ha éhes lenne, biztosan jelezné, nem fog direktbe éhezni. Az anyatej mindig a baba számára megfelelõ összetételû, direkt neki "készül". Természetes, hogy már nem ugyanolyan színû, mint az elején, hiszen most már más összetételre van szüksége, mint néhány naposan, most már érett tejet termel a szervezeted. Amíg láthatóan elégedett evés után, van elég pisis-kakis pelenkája, a súlya szépen nõ, addig nem kell aggódnod. Attól se ijedj meg, ha majd néha sûrûbben fog kérni enni a szokottnál, olyan kor is etesd igény szerint, mert csak fejlõdési ugrása lesz és a sûrûbb szopizásssal "csinál magának" több tejet.
Igen, biztos elég neki, ha éhes marad akkor ugyis , , szól" amig 3-4 óránként eszik addig teljesen jó ne aggodj! Észre fogod venni ha már nem elég neki!
Biztos jó, és nem a tej színén múlik, hogy elég-e. Ne találj ki olyat, hogy ezért nem elég, és adsz neki tápszert.
Nincs gyenge tej, ezt ne felejtsd el!

7hetes babám 75-80mili tápszert eszik, cicizik is. Van elég tejem? Nem érzem a mellem feszesnek, kb 8 percig tart a szopás utánna sir. Megnyomom a mellem és nem jön belőle már tej. Elég lehet neki? mennyit kell ennie ekkora babának?

Legjobb válasz: Furcsa kérdés.Ha tápszert is kell adnod,hogy jól lakjon akkor kevés a tejcsi,szerintem.Nekem 6 hetes a babóca,de napi kb 700 milli tejet eszik.Van hogy egy evésre 120-140 millit eszik,de van hogy csak 30-at.

Furcsa kérdés.Ha tápszert is kell adnod, hogy jól lakjon akkor kevés a tejcsi, szerintem.Nekem 6 hetes a babóca, de napi kb 700 milli tejet eszik.Van hogy egy evésre 120-140 millit eszik, de van hogy csak 30-at.
Miért nem próbálod hogy csak szoptatsz? Meglátod hogy hogyan tûr a babád. Adj neki cicit ahányszor csak kéri, mindegy hogy puha-e a cicid vagy sem, a tej szopi alatt termelõdik, nyugodtan kínáld meg mindkettõbõl, meglátod hogy pár nap és lehet hogy nem is kell tápszer.
Szia! Én is vegyesen táplálom a picim, mert nekem sem elég a tejem.Mi 3 hetesek vagyunk, és onnan tudom hogy nem elég, hogy amikor újra cicire teszem, vagy elengedi a bimbót, vagy csak tartja a szájában, de szíváskor nincs nyelés , hallod, hogy nincs mit nyeljen, ilyenkor nálunk sírás van, nem tudok várni, és kell a tápszer. Nekem cicibõl ha 100-at szopizza, akkor is ki kell egészíteni kb. 30 ml tápszerrel.Egyszeri eset, ez, nekünk méregetni kell, ezért tudom követni jobban.Az viszont igaz, nem feltétlenül kell feszesnek lennie a mellnek, hogy tej legyen benne.Nekem homeopátiás bogyókat írtak fel, és sokat kell inni, enni, és nem stresszelni.De sajnos egyelõre mi sem tudjuk elhagyni a tépszert.Arra vigyázz, hogy mindig a cici legyen elõbb, és jól szopizza ki az utolsó cseppig is.Esetleg ha van mérleged otthon, nézegesd csak a szopis mennyiséget, cici elõtt után leméred, és meg tudod figyelni-mert nekem sem ugy van tejem ahogy a nagykönyvben meg van írva, hanem van hogy több van hogy kevesebb.De sajnos én stresszelõs vagyok, ha te is akkor nálad is ez lehet a gond.Kitartás!
Szia Az en kislanyom 11 hetes, most mar teljesen anyatejes. Mikor hazamentunk a korhazbol nekem sem volt eleg tejem, de en inkabb a szopizast kinoztam, napkozben sokszor majdnem nonstop mellen vol (borzalmasan kimerito), estere kapott csak potlast, mindig szigoruan szopizas utan, 30 es 60 gram kozott, allt.a 60 grambol mindig megmaradt 10-15gr. Harom het utan eszrevettem hogy bar o ordit es ugy tesz mintha nem lenne tobb tej a ciciben, ha en megnyomom meg mindig jon belole, ugyhogy abbahagytam a potlast, az elso het nagyon nehez volt, ket orat is eltartott mig eltudtam altatni, felvaltva tettem hol egyik hol masik mellemre, a tejleado reflex ugyanis tobbszor is beindul egy szopizas alatt. A 8 perc az nagyon keves, mindket mellen legalabb 15 percet kell hagyni hogy eleg inger erje, a mellnek nem kell feltetlenul feszesnek lenni, az enyem is csak az ejszakai szopizas elott feszul. A tapszeres dobozokon szokott lenni tablazat (a mienken volt ) hogy mikor mennyit kell enni egy babanak, de anyatejnel ez nem mervado, ha kevesebb a tej, allt. zsirosabb is. A mi masik problemank a cumizavar volt, erre akkor jottem ra mikor abbahagytuk a potlast, ha lehet kerj tanacsot egy szoptatos anyukatol vagy tanacsadotol, sokszor a helytelen mellrehelyezes az oka az elegtelen tejtermelodesnek. Nem konnyu , de megeri, en is kb ket hete hogy elmonhatom vegre kezdunk egyenesbe jonni, sokszor kivantam barcsak elapadna az egesz hogy ne kinlodjak tobbet, de most mar orulok hogy nem adtam fel, a kislanyom 3600 gr.al szuletett , most 60 gr hijan 6 kg, egy egesz doboz tapszert nemis tudtunk elhasznalni, (szerencsere) . Remelem tudtam segiteni, kitartast, jo babazast.
Már bocsi a kérdésért de mért nem méred a babádat szopi elõtt és után??? Én pl ugy jártam, hogy az elsõ héten nem mértem, mondván a baba tudja mennyi kell neki-azt hittem mivel beindult a tejem, hogy van elég.szopiuzott is kb 40-50percet bealudt mindig..aztán csak arra lettünk figyelmesek, hogy állandóan aludt és mindig riszatott a légzésfigyelõ, mire megmértük már egy csomót fogyott!Azóta állandóan mérjük és most már látjuk mennyit eszik és ha kevés az adag akkor addig piszkálom még nem eszi meg-ugyan is általában bealszik a cicin nekem is...ha tényleg nem kell neki akkor hagyonm hagy aludjon ált.megeszi legközelebb, de ha napvégén kevesebbet eszik mint amennyit kellene, akkor másnap felköltögetem 3óránként szigorúan és nem hagyon bealudni-és így eszi meg a neki való adagot.nekem pl 4kilos a babám 600ml kell megennie.A kilot szorozd 150nel.ha 5kilos akkor 750ml kell egy nap-hogy ezt hogy osztódik el az mindegy de ennyi kell, hogy hízni tudjon..és ez így is van.próbáld mérni amíg be nem áll neki egy rendszer ha már magától kell és szopik rendesen akkor nem kell mérni.Te pedig fejjél, mert lehet nincs elég tej sem ezért megunja a szopit és bealszik ott haggya-nekem is ez volt az elején...aztán mindig fejtem szopi után , nyomtam be a hipp natal teát, alkohol mentes sört, köménylevest és sok sok folyadékot!!Igy beállt nagy nehezen és most már van elég tejcsi.Remélem tudtam segíteni.1hós baba mamája

Elég lehet a tejem vagy nem?

Meg vagyok zavarodva. 2és fél hónapos a kisfiam, 3020 gr-al született, és 3 hetes korában hoztuk haza a kórházból, beteg volt de teljesen meggyógyult. Amíg bent volt, 3 óránként fejtem, rengeteg fagyasztott tejem volt. Miután hazajöttünk, 3 óránként evett egy mellb?l. Kb. 1 hónapja kezd?dtek a gondjaink. El?ször méregettem evésenként, de aztán tanácsra abbahagytam.

Legjobb válasz: Biztosan elég a tejed. Ne idegeskedj. Nem baj, ha 11szer eszik, majd lesz ez még kevesebb is... (vagy több...:D). Nem baj, most ez kell neki. Szerintem hagyd, rángassa a fejét, játsszon a cicivel stb. Ha éhes, enni fog. Még nagyon pici, ha 0-24 ezt szeretné, csinálja, csak neked legyen türelmed. Változni fog ez ne aggódj. Tök ügyes vagy, hogy nem méred és hogy nem pótolsz. Minden rendben lesz. Az én lányom 3 hós múlt, 3000grammal született és most 4950 gramm. Tehát kisebb, mint a fiad. Kakis -pisis pelusaitok is megvannak. A legjobb tejserkentõ a ciciztetés. Akkor termelõdik a tejcsi. Mindent jól csinálsz szerintem, tarts ki!

Biztosan elég a tejed. Ne idegeskedj. Nem baj, ha 11szer eszik, majd lesz ez még kevesebb is... (vagy több...:D). Nem baj, most ez kell neki. Szerintem hagyd, rángassa a fejét, játsszon a cicivel stb. Ha éhes, enni fog. Még nagyon pici, ha 0-24 ezt szeretné, csinálja, csak neked legyen türelmed. Változni fog ez ne aggódj. Tök ügyes vagy, hogy nem méred és hogy nem pótolsz. Minden rendben lesz. Az én lányom 3 hós múlt, 3000grammal született és most 4950 gramm. Tehát kisebb, mint a fiad. Kakis -pisis pelusaitok is megvannak. A legjobb tejserkentõ a ciciztetés. Akkor termelõdik a tejcsi. Mindent jól csinálsz szerintem, tarts ki!
Hogy haladtok? :)
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm, próbálok kitartani, a cicimnek kezd fájni :-) éjjel nem gond, hogy másik szobában van, átszaladok, 10 perc és visszaalszik, csak a gyakoriság lepett meg, és mindig azt hiszem, azért olyan gyakran éhes, mert kevés. Magamat kéne meggyõzni :-)
Nagyon jól csinálod, nem lesz semmi gond:) ! TOvábbra is adj neki mikor kéri, pár nap alatt meglesz a megfelleõ mennyiségû tej:) . Ekkora korban lehet növekedési ugrás, amikor sûrûbben kér, aztán egyrészt a knálat felszaporodik a kereslethez, másrészt a bábád erõsödik, ügyesedik, hamarabb magához veszi a kellõ tejet. Valamint ahogy elkezd érdeklõdni a külvilágra, kevesebbet fog szopizni, azt viszont annál hatékonyabban:) .
Bármi lehet, azt kell, hogy írjam. Nekem 3 napja fáj a fejem a fronttól. A lányomnak múlt héten 4 napig ez volt, hogy 6-7szer kelt éjjel, volt mikor 20 perccel szopi után. Kissé idegbeteg voltam. :) fene tudja mitõl, most megint visszaállt, hogy csak 1szer kel. De volt olyan nap is sokszor, hogy este 8- 11ig folyamatosan! szopott. Most lehet, megkövezel, de mi lenne ha magad mellé vennéd éjjelre és fekve szoptatnál? te is tudsz majd aludni. Szerintem pár nap és abbahagyja. Egyébként 3 hónaposan van egy növekedési ugrás, lehet ez nektek most van, ilyenkor minden borul. Piros popsi, több szopi, sírós napok, piros szemhéj......
A kérdező hozzászólása: Ma fél 12-tõl fél 7ig 5x evett. Hát ez így kicsit megterhelõ...volt már olyan hetünk, hogy egymás után öt napig csak fél 4kor kelt. Mitõl borult így minden??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, pár hét az semmi ;-) fél lébon is kibírom :-) de mindegy, csak fejlõdjön szépen.
Naná, hogy sírna. :) Ha nagyon gondban vagy, van egy szopis tanácsadó ismerõsöm, bármikor felhívhatod ingyen ha szeretnéd. De szerintem minden rendben lesz és pár hét múlva túl lesztek ezen is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy! Nem tudom hova lett a kezdeti önbizalmam...csak sírna, ha éhes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésed, egész jól! Ma már a 2 óránkénti evést 2és fél óránkéntira növelte, és bár éjjel épp 4x evett, de a héten egyre jobb volt, volt olyan is, hogy fél 3ig alukált. Látom az evés közben, hogy jó sok a tej, mert folyamatosan nyel, szóval kezdek megnyugodni. A héten eddig 180gr-ot hízott, de hétfõnként mérünk, csak ma kíváncsiságból megnéztem este. Szóval én már megnyugodtam, hál Istennek, megy ez. Csak nagyon türelmesnek kell lenni.

1 hetes a babam es allandoan szopizna! Normalis ez vagy nem eleg taplalo a tejem? A melleimet üresnek erzem lehet, hogy nem lenne eleg tejem vagy majd ez utan jön?

Legjobb válasz: Csak úgy érzed, hogy üres a melled, vagy mérted is, hogy esetleg nagyon keveset sikerült ennie. Azt szokták mondani ugyebár, hogy ha nem sír kajcsi után, elalszik, akkor nem maradt éhes. Vannak olyan babák akkor többet szeretnek cicin lenni. 1 hetes, még nagyon kis picurka. Nekik nem csak a kajaforrás a cici, ezt ne felejtsd el. Mindenesetre azért 30-40 percnél ne tartson tovább egy-egy etetés, mert felázik a bimbód. Ha kell, és igényli tedd sûrûbben cicire. Nekem most a kislányom újabban azt csinálja, hogy 10 perc alatt megeszi az õ "kis" adagját, böfizünk, és utána még visszasírja magát cicire, és kb. 1 perc alatt bealszik. Jobb mint a cumi.:-)

Csak úgy érzed, hogy üres a melled, vagy mérted is, hogy esetleg nagyon keveset sikerült ennie. Azt szokták mondani ugyebár, hogy ha nem sír kajcsi után, elalszik, akkor nem maradt éhes. Vannak olyan babák akkor többet szeretnek cicin lenni. 1 hetes, még nagyon kis picurka. Nekik nem csak a kajaforrás a cici, ezt ne felejtsd el. Mindenesetre azért 30-40 percnél ne tartson tovább egy-egy etetés, mert felázik a bimbód. Ha kell, és igényli tedd sûrûbben cicire. Nekem most a kislányom újabban azt csinálja, hogy 10 perc alatt megeszi az õ "kis" adagját, böfizünk, és utána még visszasírja magát cicire, és kb. 1 perc alatt bealszik. Jobb mint a cumi.:-)
Teljesen normális! Gondolj bele, most váltatok el... Ráadásul, ha most jó sokat szopizik, garantáltan jó sok tejed lesz. A mellbimbód nem fog fölázni, csak arra figyelj, hogy helyesen kapja be. lehet, hogy nálatok picit tovább tart, míg beáll a kereslet-kínálat egyensúly. Egy 1-2 hetes újszülöttnél minden bajra gyógyír egy kis cicizés. Késõbb nem fog rajtad lógni állandóan. Ha kétségeid vannak, nézd meg a http://www.szoptassugyesen.hu oldalt. A kezdõk kétségeinek eloszlatására és önbizalomnövelésre specializálódott:)

Én tápszerrel pótolom a babámnak a kaját, mert nincs elég tejem. Nagyon nehezen tudom ezt feldolgozni, hogy nincs elég tejem. Bűntudatom is van ez miatt. De ugye lehet olyan egészséges így is mintha szopizna csak?

Már próbáltam a Laktorherb teát a hómeós bogyót, de nem segített semmi, mivel tudom növelni a tejem mennyiségét?

Legjobb válasz: Igyál sokat,amennyit csak bírsz és szoptasd a picit annyiszor ahányszor csak kéri. Jó babázást!

Igyál sokat, amennyit csak bírsz és szoptasd a picit annyiszor ahányszor csak kéri. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Nem próbáltam még a Mormil tablettát, de már mások is ajánlották, akkor megyek és veszek majd a Brendonban. Abból mennyit kell szedni egy nap? Neked segített az?
szió, én vagyok, aki a moremilket ajanlotta. röstellem, de nekem fogalmam sincs, fog e segiteni, 23, 5 hetes terhes vagyok még csak, a pocimban van a lurkó, de készülök minden eshetõségre, rosszra is, hogy mikor mit lehet tenni. Sokan ajánlották itt, azert is mertem batran, meg utanaolvasva is jókat olvastam róla, azert mertem "tapasztalatlanul" is ajanlani, remélem megbocsátasz érte! (meg mint irtam, alapbol szerintem eleg draga, es kellemes meglepetessel vettem tudomasul, hogy a brendonban most le van arazva, azert ajanlottam azt a helyet, mint vasarlasi helyszint, a neten meg mashol 5-6 ezer, a brendonban meg négyezer-valamennyi.)
Egyezek az elöttem szólókkal és csak annyit szeretnék még hozzá fûzni , hogy higgyél magadban , hogy tudod majd szopiztatni a babád tereld a gondolataidat ebbe az irányban ne azon rágódj hogy kevés a tejcsid.Nekem bejött én is hasonló helyzetben voltam. Ha még van tejed hidd el lenni fog több is , valóban igyál sokat és tedd a melledre is a babát nagyon gyakran. Ha még picike a babád akkor helyezd a mellkasodra simogasd azt mondják a baba közelsége is fokozza a tejtermelést , ha pedig semmi nem segit akkor se lesz semmi baj , attól még ugyan olyan jó anyukája leszel a babádnak. Sok sikert!
ne legyen emiatt bûntudatod, a tapszert is ugy allitottak ossze, hogy egeszseges legyen, es tudod ugy fogni, mintha cicin lenne. persze, az anyatej az jobb, az mas, mindenhonnan ez folyik, de a "maradek" tejed kárára fog menni, ha emiatt bántod magad. sokaknak sajnos ennyi sem adatik meg :( A More Milk tablettat probaltad? Sokaknak bevalt, most akciós a Brendonban.
Igyál eleget, 3, 5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad. Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Elõször ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam. Még éjjel is fejtem, nem adtam fel. Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál. Ha meg marad csak a tápszer, az sem gond hisz ezek már pótolják az anyatejet rendesen. Jó babázást. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!