Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy többször is (134 db)

Milyen példát lehet mondani arra, hogy az ókori Rómában egy consult többször is újraválasztottak?

Legjobb válasz: Sztem Augustust többször ujraválasztották és lehet h Caesart is.

Sztem Augustust többször ujraválasztották és lehet h Caesart is.
Máriuszt többször is megválasztották mert csak így tudta megtartani a hatalmát

Egy iskolába többször is el lehet menni nyílt napra?

Legjobb válasz: Ha van többször is, akkor igen. Sok iskola évente csak egyet tart.

Ha van többször is, akkor igen. Sok iskola évente csak egyet tart.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Youtubeon hol lehet beállitani hogy egy számot többszőr is lejátszon?

Legjobb válasz: 1: csinálsz neki egy listát, és beállítod, hogy többször játsza le. 2: http://www.youtuberepeater.com/

1: csinálsz neki egy listát, és beállítod, hogy többször játsza le. 2: http://www.youtuberepeater.com/

8 hónapos kislány 4 napja folyton balra forditja a kis fejét, mintha aludni szeretne, egy nap többször is. Szerintetek mitől lehet?

Legjobb válasz: egy nap alatt többször kb 20szor.nem háromszor ahányszor alszik, még mielött vki beszólna

A kérdező hozzászólása: egy nap alatt többször kb 20szor.nem háromszor ahányszor alszik, még mielött vki beszólna
Ezt így nehéz elképzelni, kényszeredett mozgással csinálja vagy természetesen. Szopik még? Mert pl. az én lányom jobbról mindig jobban szeret szopizni (fekve) és ha szopni akar akkor arra fordul sokat, így jelzi. De ha úgy látod, hogy ez nem ok, akkor vidd el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Kenyszeredett rango mozgassal, utana rogton egyenesen van a fejecskeje, nem tudom mennyire normalis. Koszi a valaszt'

Hogyan lehet olyan képet szerkeszteni amin egy ember többször is ott van?

Most nem tudok példa képet mutatni, de olyan képre gondolok, hogy van egy adott hely, mondjuk egy szobor, és egy ember ott ül előtte, ott áll mellette, mögötte, stb, szóval többször is "ott van". Először arra gondoltam hogy fényképező+állvány, utána képszerkesztőben simán egymásra rakom a képeket és az adott részleteket vágom össze, de láttam már olyan képet is, ami biztos hogy telefonnal volt csinálva, szóval az állvány kilőve, és mégis hibátlan volt. Szóval van erre valami kimondott módszer/program?

Legjobb válasz: Mi alapján gondolod hogy telefonos kép volt? Rossz volt a minõsége vagy szemcsés volt a kép? Ha sötétben fényképezel nagy érzékenységgel és hosszú záridõvel, attól is lehet zajos a kép vagy bemozdult állvány nélkül, és azt is fényképezõvel éred el (mármint nincs olyan kritérium hogy egy fényképezõvel készült kép minden esetben tökéletes, éles, tiszta, stb...). Van pár fényképezõ amiben benne van a multiexpozíció lehetõsége, de alapvetõen ez képmanipuláción alapul (ezt bárki létre tudja hozni, nem kell hozzá egy képszerkesztõ programon kívül más, például spéci fényképezõ sem), aszerint ahogy te is írtad.

Mi alapján gondolod hogy telefonos kép volt? Rossz volt a minõsége vagy szemcsés volt a kép? Ha sötétben fényképezel nagy érzékenységgel és hosszú záridõvel, attól is lehet zajos a kép vagy bemozdult állvány nélkül, és azt is fényképezõvel éred el (mármint nincs olyan kritérium hogy egy fényképezõvel készült kép minden esetben tökéletes, éles, tiszta, stb...). Van pár fényképezõ amiben benne van a multiexpozíció lehetõsége, de alapvetõen ez képmanipuláción alapul (ezt bárki létre tudja hozni, nem kell hozzá egy képszerkesztõ programon kívül más, például spéci fényképezõ sem), aszerint ahogy te is írtad.
Képszerkesztõ programokkal, amik kezelnek rétegeket, ilyen a PhotoShop vagy az ingyenes Gimp program, pl. Gimp esetén: http://primandras.hu/gimp/2.4/gimp_tourist.html

Ha egy fiúról már többször is hallottam, hogy szerelmes belém, de ez rajta nem látszik, még lehet igaz?

Például ha elmegyek mellette a barátai mosolyognak, de ő nem, mintha észre se venne.

Legjobb válasz: igen lehet,hogy szerelmes beléd,tudod általában a fiuknál ugy van,hogy ha kitudódik hogy szerelmes egy lányba akkor utánna ugy csinál mintha az a lány nem is létezne,legalább is nálam ez igy szokott lenni.Éngem pl.nagyon idegesit és a falramászok ez ilyenektõl.Bár van az a lehetõség is,hogy csak a barátai meg akarták szivatni és kitalálták,hogy szerelmes beléd,most meg zavarban van...

igen lehet, hogy szerelmes beléd, tudod általában a fiuknál ugy van, hogy ha kitudódik hogy szerelmes egy lányba akkor utánna ugy csinál mintha az a lány nem is létezne, legalább is nálam ez igy szokott lenni.Éngem pl.nagyon idegesit és a falramászok ez ilyenektõl.Bár van az a lehetõség is, hogy csak a barátai meg akarták szivatni és kitalálták, hogy szerelmes beléd, most meg zavarban van...
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Lányokat kérdezek elsősorban:Miért lehet az hogy miközben többször is jóképűnek neveztek és arányos testalkatom is van, mégis csak egy alkalomra emlékszem mikor egyértelműen kifejezte egy csinos lány hogy bejövök neki?

Több haverom volt viszont akik nem néztek ki valami jól(volt sárga fogú szemüveges is köztük),mégis gyakrabban "másztak rájuk" a csajok.Az igaz hogy nem nagyon tudok beszélgetni csajokkal,egyszerűen nem tudom miről lehetne beszélgetni ami érdekelheti őket is.Laza sem vagyok,valamiért kissé mereven viselkedek,ritkán tudom elengedni magam,de ilyen vagyok-talán ez lehet az oka?

Legjobb válasz: Fogod magad,leülsz egy tollal és papírral a kezedben az asztalhoz,majd leírod azokat a dolgokat,amik téged egyáltalán nem érdekelnek.Ezek után a lista mindegyik pontjáról készítesz egy fogalmazást,majd ezeket a fogalmazásokat megtanulod.Így tehát lesz egy összefogó képed mindenrõl,hiszen amik érdekelnek,azokról eddig is tudtál beszélni.Azokat a dolgokat,amik nem érdekelnek pedig megtanultad.Ezek után beszélgetést kezdeményezel egy lánynál és megkérded tõle,hogy mik azok a dolgok,amik érdeklik,célok,álmok,ideál stb..:DEz volt a rossz módszer. A másik módszer pedig:tanulj meg lazítani,ismerkedni,csajozni.Ha a feloldódás nehezen megy,akkor minél sûrûbben vidd magadat bele ilyen szitukba és idõvel könnyebben feloldódsz majd.

Fogod magad, leülsz egy tollal és papírral a kezedben az asztalhoz, majd leírod azokat a dolgokat, amik téged egyáltalán nem érdekelnek.Ezek után a lista mindegyik pontjáról készítesz egy fogalmazást, majd ezeket a fogalmazásokat megtanulod.Így tehát lesz egy összefogó képed mindenrõl, hiszen amik érdekelnek, azokról eddig is tudtál beszélni.Azokat a dolgokat, amik nem érdekelnek pedig megtanultad.Ezek után beszélgetést kezdeményezel egy lánynál és megkérded tõle, hogy mik azok a dolgok, amik érdeklik, célok, álmok, ideál stb..:DEz volt a rossz módszer. A másik módszer pedig:tanulj meg lazítani, ismerkedni, csajozni.Ha a feloldódás nehezen megy, akkor minél sûrûbben vidd magadat bele ilyen szitukba és idõvel könnyebben feloldódsz majd.
A kérdező hozzászólása: Igen, biztos a halvérû természetem is az oka lehet ennek, de ha magamból indulok ki akkor azt mondanám ez mégsem magyarázat.Mert én ha látok egy lányt aki szép nem érdekel az sem ha beszélni sem tud, meg táncolni sem, akkor is inkább választanám õt mint egy nagypofájú jól táncoló de csúnyább csajt.Esetleg a lányoknál nem annyira a külsõ számít mint inkább a rámenõsség meg a vagányság?
Csak hazudták h jóképû vagy, és kevésbé tetszel a csajoknak, mint a haverjaid.
A kérdező hozzászólása: Erre is gondoltam, de elég sokan mondták és nem csak egy ismerõsi körbõl, meg azért látom hogy néztem én ki-nem mint egy mozisztár de sok havernál különbül.Van önkritikám és ehez képest pár haver egyenesen ronda volt-ha férfira is lehet ezt mondani-ebben biztos vagyok.Mégis nagyobb sikerük volt, mondjuk többnyire csak csúnyább lányoknál rúgtak labdába akik nekem nem is tetszettek de nem mindíg.Manapság is néha látok olyat hogy elég ronda ember mellett egész jó csaj van vagy fordítva.Nehezen értem meg ezeket a dolgokat.
a lányok általábban arra várnak, h meghódítsák õket
A kérdező hozzászólása: Igen, azt hiszem ez lehet az oka hogy ebben a hódítós dologban sosem voltam jó, valójában erõsen nem is próbálkoztam mert mindíg úgy éreztem nem az én asztalom, túl merev természet vagyok az ilyen játékokhoz.Mindegy kösz mindenkinek a válaszokat, segített a megértésben.
A lányokat meghódítani is csak jó kinézettel v vastag pénztárcával lehet. Mondjuk lehet benne vmi, h azért jött össze a haverjaidnak, mert õk csúnya lányoknál próbálkoztak. Ha nem nézel ki átlagosnál jobban, akkor csak náluk van esélyed.

Fél éve szedem a Belara nevű fogamzásgátlót, és most először szörnyen hasogat naponta többször is az alhasam. Mi lehet? Még van 7 szem a tabiból, a barátommal utoljáraszombaton voltunk együtt, azaz majd egy hete. Baj lehet? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz,lehet,hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások,ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.

Én is azt szedtem 1 évig, és nekem is fájt a hasam és a mellemben csomó lett miatta. Menj el orvoshoz, lehet, hogy nem bírja a szervezeted. A papíron vannak mellékhatások, ott rajta van az alhasi fájdalom. Szerintem ezért fáj a hasad.
Szerintem ha nem bírná a szervezeted, akkor az fél év alatt már jelentkezett volna! Mindenképpen menj dokihoz, hogy miért fáj a hasad! Ha rendesen szedted, akkor nem igen lehetsz terhes!
Nekem is fájt a belaratól, a 3. levélnél jött elõ, ez tényleg egy mellékhatása. Menj vissza a dokihoz, mond el neki, és õ megmondja, h váltanod érdemes e.
én is ezt szedtem, de már leváltottam..nekem is fáj tõle az alhasam, de nagyon, meg a menstruációm se jött meg, meg nekem sok bajom volt vele.

Ma voltunk az állatkertben és láttunk egy orángutánt. Végig hányt és utánna egyböl meg is ette az egészet. Ezt egymás után csinálta többször is. Normális ez? Vagy valami betegsége lehet?

Legjobb válasz: Csak, hogy legyen egy komoly válasz is: sajnos az állatkertben az állatok nagy része unatkozik, így azzal szórakoztatják magukat, amivel tudják. Ez általában sima sztereotip viselkedés: fel-alá mászkálás, himbálózás, stb., de néha ilyen extrém viselkedésforma. Az embernél is megfigyelhetõ unalom, vagy stressz hatására ilyesmi (vagy csak egyszerûen balhéból, lásd Jackass tojásrántotta) . Fõleg az értelmesebb állatoknál okoz ez gondot. Ennek kivédésére szolgál a környezetgazdagítás, melynek során a táplálék megszerzését nehezítjük meg az állatnak, vagy egyéb módon foglalkoztatjuk az unalom ellen.

Nemrég voltunk, a bécsi állatkertben, mikor odaértünk az orangután kifutójához (inkább szigetnek nevezném) tele volt dobálva üres üvegekkel, rongy és papírdarabokkal, teljesen elképedtünk, hogy miért néz ki így, aztán észrevettük hogy a benti helyüket éppen most rendezik be, óriási papírlapokat, rajzlapokat, ruhákat, mûanyag flakonokat, ceruzákat és krétákat szórtak szét nekik, hogy tudjanak mivel foglalkozni, a majmok meg már alig várták, hogy birtokba vegyék az új játszóterüket. Hihetetlen mennyire intelligensek, lassan biciklit kell nekik berakni, hogy legyen mivel szórakozniuk
Csak, hogy legyen egy komoly válasz is: sajnos az állatkertben az állatok nagy része unatkozik, így azzal szórakoztatják magukat, amivel tudják. Ez általában sima sztereotip viselkedés: fel-alá mászkálás, himbálózás, stb., de néha ilyen extrém viselkedésforma. Az embernél is megfigyelhetõ unalom, vagy stressz hatására ilyesmi (vagy csak egyszerûen balhéból, lásd Jackass tojásrántotta) . Fõleg az értelmesebb állatoknál okoz ez gondot. Ennek kivédésére szolgál a környezetgazdagítás, melynek során a táplálék megszerzését nehezítjük meg az állatnak, vagy egyéb módon foglalkoztatjuk az unalom ellen.
Mikor én utoljára az állatkertben voltam, az egyik zsiráf belepisilt a másik szájába. Jó hely az....
Válság van, semmi nem veszhet kárba.
Az állatvilágban ez bevett dolog, az állatkert legyne bmilyen csõdben betegen nem hagyhatja az állatait mert tuti figyelik õket az állatvédõk és abból balhé lenne! Amúgy gyrekkoromba és most is sokszor látogatunk állatkertet de az orángután mindig csak ült....egyszer anyu már kifakadt hogy bárcsak látná h csinál mást is az ülésen kivül. Azt hiszem h jobb h csak ülni sé bámulni láttuk:)
akkorák itt a beszólások, h. rendszeresíteni kellene itt is a lájk gombot, mint fészbukon :) egyébként meg én is azt mondom, h fura gusztusuk van, de mi meg a szexben vagyunk néha elég perverzek. azon meg az állatok csodálkoznának :)
A kutya is megeszi :)
Koktélt kevert, de nem volt shaker a közelében.
A kérdező hozzászólása: 10:57 köszi hát igen elég unalmas volt a környezete alig volt ott valami pedig rengeteg hely volt a föld meg tele volt actimel joghurtos dobozokkal:S szegényt ugy sajnáltam csak járkált föl alá és akkor is inkább csak vonszolta magát:(
Amikor mi voltunk akkor ott uszkált egy döglött teknõs ... Meg a jegesmaci táncolt.(Vagyis a mozgáshiány , meg az unalmas környezet miatt föl le járkált) Mintha tánclni tanulna xDQ
A kérdező hozzászólása: hát mi csak szétdobált üres actimel joghurtos dobozokat láttunk:D valoszinüleg szereti a joghurtot:D

A méhösszehúzódást össze lehet téveszteni azzal, ha a baba bekeményít és kinyomja magát? Fontos, mert egy óra alatt ez többször is megtörtént, pedig fekszek egész nap. De lehet h a baba?

25hetes

Legjobb válasz: Méhösszehúzódáskor az egész pocakod kemény,feszes,ha a baba nyomja ki valamijét,azt csak egy helyen lehet érezni,és érzed hogy nem feszül tõle az egész pocakod.

Méhösszehúzódáskor az egész pocakod kemény, feszes, ha a baba nyomja ki valamijét, azt csak egy helyen lehet érezni, és érzed hogy nem feszül tõle az egész pocakod.
Meg én még annyit fûznék hozzá hogy nekem pl méhösszehúzódás együtt jár alhasi feszüléssel enyhe mensiszerû fájdalommal 34 hetes^4napos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!