Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy halakat és (121 db)

Nem, nem és nem!
Az almacsigák nagyra nõnek és meg tudnak pusztulni könnyen ha elfogy az oxigénjük, aztán olyan büdös lesz, hogy ihaj. Kisebb csigákkal jobban járnál, pl egy rakat zöld növény, és hólyagcsigák. Õk garantáltan életben maradnak.
csigát lehet persze :)
A kérdező hozzászólása: *csiga* nos lehet???
A kérdező hozzászólása: sztem jó kösz a válaszokat!!de rakhatok bele almacsigát???, mert a másik akviba nagyon elszaporodtak és kb van 30db ciga!!!
A krokodilomra egyszer azt hitte egy csaj, hogy igazi. Kérdezte hogy ez él? Mondom igen. De én azt hittem hogy a garnélákat nézi a mellette levõ akváriumban. Nézte még egy percig, aztán megszólalt: - De akkor mért nem mozog? Aztán már odamentem, hogy mi nem mozog? Hát ott mozognak a garnélák. Aztán láttam, hogy a krokodilt nézi :) Mondtam, hja az mûanyag. Erre azt mondja. Hjaaa? Õ meg így azt hitte hogy tényleg él, és várta hogy mozduljon meg :D
Hát én ilyet csináltam bele, ez hülyeség? http://kepfeltoltes.hu/130816/1succulens_www.kepfeltoltes.hu.. http://kepfeltoltes.hu/130816/2succulens_www.kepfeltoltes.hu.. Szárazföldi növények és mûanyag krokodil. Csak néha elfelejtem locsolni :)
Nem 10 literben semmit se tarts!!! 30 liter alatt tilos, de nagyobb akváriumot amúgy is könnyebb fenntartani!
Nem állítottam, hogy ez jó.
a neonhal csapathal minimum létszám 8-10 db és nekik minimum 100 literes akvárium kell kérdezõ inkább ne hallgass rá légyszíves
Utolsó, azért nem mindegy, hogy tartani vagy kínozni szándékozol halakat.
2-3 neonhal beleférhet. Illegális vagy sem nem döglenek meg! Nekem nincs, de régen volt.
egyrészt : gerinces állatot 30 liter alatti akváriumban nem lehet tartani a törvény is tiltja másrészt : nem alakulna ki a biológiai 1ensúly és akármilyen pici a hal akkor is meghalna 3-4 hónap után!!
Talán-talán egy csigás, vagy egy neocaridinás akváriumot lehet belõle csinálni.
A kérdező hozzászólása: kösz
A kérdező hozzászólása: oké
A kérdező hozzászólása: oké csak sajna nincs ilyenem és már meghaltak:(

Egy 20 literes akváriumba lehet egy dániót és egy kicsi vitorlás halat tartani?

Legjobb válasz: nem nézz utána díszhal infón hogy a vitorlásnak hány száz literes akvárium kell, de még a dániónak is 80 körül

nem nézz utána díszhal infón hogy a vitorlásnak hány száz literes akvárium kell, de még a dániónak is 80 körül
A kérdező hozzászólása: tudom van szûrõnk van agy garnéla szerû! De am köszi! :)
20 literesbe tarthatsz szûrõvel Red Cherry garnélákat. Googlizz rá, tudnak a lábukkal úszni, mint a halak, és aranyosak. Szûrõ nélkül vizi állatot tartani nem lehet, mert meghal ammóniamérgezésben. Vegyél szivacsszûrõt, az nem szippantja be a garnikat, és a szivacsot nem szabad kimosni, csak hónaponta, leszûrt akváriumvízben, mert a benne lévõ baktériumok(ez az egésznek a lényege) bontják le a garnélák, halak, csigák, minden vizi élõlény ürülékét
ausztriában, németországban, hollandiában és sok nyugati országban minimum az 54liter a gerincesek akváriumi tartására. Nálunk 30liter a jelenlegi törvény! egyetlen darab kifejlett vitorláshalnak minimum 150liter kell, ami minimum 45-50centi magas és egy méter hosszú akváriumot jelent!!!! 20literben egy vitorlás kb olyan, mintha csecsemõként betennének téged egy 20literes demizsonba és abban kellene felnõnöd! NEM ÉLNÉD TÚL!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyából 2, 5 cm fekete csíkos vitorláshal!
Dánió csapat hal, (minimum 10 darab) és legalább 100l. Vitorlás is szeret csapatban mozogni, vagy egy pár. Minimum 200l akvárium, 50cm magassággal a teljes kifejlõdés érdekében.
Max 2-3cm nagyságú vitorlás ivadékot tarthatsz benne ideiglenesen.A dániókat csapatban kellene tartani, de jóval nagyobb akváriumban. A vitorlásoknak legalább 200literes akvárium kell és jó ha többen vannak, de párban is tartható.
30 liter alatt nem lehet gerinces állatot tartani. ez törvénybe van foglalva
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!
NEM!!!! NEM!!!! NEEEEEEM!!!!!
A eladók sok mindent mondanak, csak hogy vásárolj...aztán ha felfordul a halad, mész másikért. Nekik ez jó bolt. Tisztelet a kivételnek.
Azt a tenyésztõt megnézném magamnak, aki ilyet tanácsol.
persze egy hétig igen, de ezek a halak nagyobbak lesznek mint az akváriumod
A kérdező hozzászólása: Annyi hogy a boltos tenyésztõ azt mondta hogy mivel nem a nagy vitorlás hal ezért hogyha 2 veszünk akkor elvannak egy 20 literesbe!!! De am köszi :)
Gratulálunk! Te vagy az 5 milliomodik ilyen kérdezõ! Nyereményed egy válasz: NEM!
Nem.
A kérdező hozzászólása: persze külön van rák! :)
Semmit nem tudunk a szûrésedrõl, az új halak fajtájáról, azok forrásáról, esetleges tünetekrõl. Így bizony elég nehéz bármit is mondani.
alapszabály! Annyi liter viz legyen ahány cm-nyi hal van! Tehát van 10 3cm-s guppid, akkor már rögtön 30 liter kell. de több fajta, több természetû halnál azért gondolni kell az összeférésre!azért mert mindkettõ elvileg szelíd, hal , attól még elõfordulhat, hogy az élettérért megölik egymást!
A kérdező hozzászólása: sajna kevés a hely, azért nem írtam több infót! Külsõ szûrõm van, a boltban azt mondták hogy egy ekkora akváriumba kb 20-25 db hal ideális!
/Még lehet kiegészítésnek írni a kérdéshez... úgy mellesleg. :D/
Lehet, hogy valami betegséget hoztál az új halakkal. Meg kell vizsgálni a döglött halakat, van-e rajtuk valami betegségre utaló nyom!
Milyen fajtájú az új halak amket vettél?Nem lehet hogy már betegen vetted meg?Jut rendesen oxigén a vízbe? Egy kicsit több infót irjál
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Az új hal fehér Molli volt. Külsõ szûrõm van, és van levegõztetõ is! Már eltelt 3-4 nap azóta minden oké, a megmaradt halakkal semmi baj nincs, úgy hogy tényleg rejtély számomra az eset! Ja, és az elpusztult halakon én legalább is semmit nem láttam külsõleg hogy lett volna valami bajuk.


Van egy 100 köbméteres természetes tavam dunai halakkal. Mohás foltok jelenek meg a halakon és meg döglenek. Mit lehet ez ellen tenní?

Legjobb válasz: Halon nem nõ moha. Lehet fekély, a metilinkék hat rá, vagy gombás fertõzés és akkor malachitzöld, de az alapvetõ oka mindkettõnek a rossz vízminõségtõl legyengült szervezet. Kéne egy fotó a pontos diagnózishoz. Az biztos, hogy ha a vízminõséget nem rakod rendbe, akkor nem fogsz tõle megszabadulni.

Halon nem nõ moha. Lehet fekély, a metilinkék hat rá, vagy gombás fertõzés és akkor malachitzöld, de az alapvetõ oka mindkettõnek a rossz vízminõségtõl legyengült szervezet. Kéne egy fotó a pontos diagnózishoz. Az biztos, hogy ha a vízminõséget nem rakod rendbe, akkor nem fogsz tõle megszabadulni.
A kérdező hozzászólása: Halrol vagy a torol kell foto?
Nyilván a halról...
Fõleg a halról kéne egy jó közelkép, de a tó is jöhet. Ha jól értem, akkor semmiféle módon nincs szigetelve, a vízutánpótlás is természetes és vízforgató rendszered sincs?
A kérdező hozzászólása: Igen Szigetelve nincs naponta fél orát egy buvár szivatyú szelözttet. Egy csövön keresztül élö vizzel is kapcsolatban van. A halakon szürkés fehér vatta szerü nyálkás foltok vanak. Esetleg a telefon számod el tudnád küldeni emailba?
MSN azonosító megfelel? Azt szívesen küldök mailbe.
A kérdező hozzászólása: Nem lenne jo mert most telefonrol nettezek és most nincs számito gépem úgy hogy ha elküldenéd a számod azt meg köszönném.
Te szent isten... Malachitzöldel meg metilénkékkel nem lehet tavat kezelni! (még akváriumot sem...). Telefonálj be a fõvárosi állatkertbe és keresd fel Vincze Zoltánt (a tengeri akváriumi részben dolgozik, amúgy halbiológus), õ biztosan tud neked segíteni, nagyon penge minden ilyen ügyben és segítõkész is.

Tegnap vettem halakat (guppykat) és ma megláttam lyen nagyon kicsi halakat gondolom újszülöttek kitettem őket egy befőttesüvegbe és kimertem az akváriumi vízből lehet h megmarad?

Legjobb válasz: igen, lehet. etetni kellene õket valamivel. az is egy jó megoldás, ha egy szülõszobát vásárolsz. olyat, ami az akváriumon belül van, vagy ha több pénzed van, akkor egy olyat, ami kívül van. olcsóbb: http://www.tropus-szeged.hu/sera-szuloszoba-halos-alju,-suru.. http://www.tropus-szeged.hu/trixie-szuloszoba-suru-halos-8052 drágábbat nem tudok most linkelni. adjál nekik ivadéknevelõ tápot, vagy porrá õrölt lemezes sera kaját.

igen, lehet. etetni kellene õket valamivel. az is egy jó megoldás, ha egy szülõszobát vásárolsz. olyat, ami az akváriumon belül van, vagy ha több pénzed van, akkor egy olyat, ami kívül van. olcsóbb: http://www.tropus-szeged.hu/sera-szuloszoba-halos-alju, -suru.. http://www.tropus-szeged.hu/trixie-szuloszoba-suru-halos-8052 drágábbat nem tudok most linkelni. adjál nekik ivadéknevelõ tápot, vagy porrá õrölt lemezes sera kaját.
A kérdező hozzászólása: az a gond h most nem tudok venni és most külön raktam egy befõttesüvegbe folyamatosan figyelem kaja van bent jól érzik magukat csak fûtés nincs.de azért köszi
Nem feltétlen kell szülõszoba.A kaját, amit adsz, daráld(törd) össze nagyon apróra, abból adj keveset, napi 3szor.Nálam így volt 3 szaporulat, de most már van egy 10 literes nevelõm.
szerintem ennyi hal bõven elég... milyen szûrésed, világitásod van?
Szerintem is elég sõt, a cápamárnának kicsi is ez az akvárium. Milyen a szûrésed, világításod? Vegyél bele növényeket.

Az egyik halam fejjel lefelé úszik és többször felmegy a felszín közelébe. Mi lehet a baj és mivel gyógyitható? Szeretnék rajta segíteni.

Legjobb válasz: Ez sok mindennek lehet tünete, mérgezésnek, úszóhólyag problémáknak, emésztési zavaroknak. Ezeknek más a gyógymódjuk, ha van egyáltalán. Írj részleteket, abból lehet több minden kiderül. Milyen hal, milyen tartási körülmények, a többin nem látsz e tüneteket, vízértékek rendben vannak? (ammónia nitrit nitrát, hõmérséklet)

Ez sok mindennek lehet tünete, mérgezésnek, úszóhólyag problémáknak, emésztési zavaroknak. Ezeknek más a gyógymódjuk, ha van egyáltalán. Írj részleteket, abból lehet több minden kiderül. Milyen hal, milyen tartási körülmények, a többin nem látsz e tüneteket, vízértékek rendben vannak? (ammónia nitrit nitrát, hõmérséklet)
A kérdező hozzászólása: A halacska guppi. 60 literes az akvárium 10 hal. víz hõmérséklet 27 fok, nitrit és az ammnónium rendben van/ellenõrzöm hetente.Eheim szûrõ van 2010-es.Már a héten meghalt egy az felfújódott.koplaló napot is tartok minden hétfõn.
A hõmérséklet kicsit magas, ez a pipálásra lehet magyarázat, a többire viszont nem. A felfúvódás lehet hasvízkór is. Egyelõre külön kéne tenni, mert elég komoly betegség, és bakteriális úton egymástól is elkaphatják. Koplaltasd az összeset pár napig, utána pedig gyógytáppal etess. Antibiotikumot azért nem ajánlok, mert nem biztos, hogy ez a baj, vagy olyan stádiumban van, és kinyírnád vele a biológiai szûrésedet. A karanténozott halat lehet antibiotikummal kezelni, sera baktopur direkttel.
Ja, és a nitrátról nem esett szó, remélem a vízcseréket végzed. Heti 30% általában elég, de ha nagynak látod a különbséget a régi és az új víz között, akkor a heti 2×20%-ot is bevezetheted. Az egyensúlyzavart leggyakrabban mérgezés idézi elõ, és ez az elõrebukás is jellemzõ a nitrátmérgezésre. A felfúvódás viszont nem... de simán lehet az egyiktõl a másik, mert egy mérgezéstõl legyengült hal hamarabb kap el minden betegséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségedet.Hûteni mivel tudnám a vízet?

Mennyi halat lehet egy 25les akváriumban tartani és milyeneket?

Köcsög hozászólásokat ne

Legjobb válasz: garnélákat lehet csak http://akvafarm.hu/-garnelak.html halakat maximum ivadéknevelés céljából kis ideig

garnélákat lehet csak http://akvafarm.hu/-garnelak.html halakat maximum ivadéknevelés céljából kis ideig
Én min.45 litertõl ajánlom.. az alatt..kérlek ne..
Ahhoz képest, hogy nem szabadott volna, elég szépen megvoltak. A szabályokat pedig nem kell mindig betartani. Amúgy ez 10 éve volt, nem most, amikor már a disznókat is légkondis szállítóval kell szállítani.
utolsó válaszoló ha nem tudnád 30-liter alatt gerinces állatot tartani tilos
25 literesben is lehet tartani halat. Nekem két aranyhalam volt régen akkorában. Az egyik 8, a másik 11 évet élt.
*és élõ növényekkel
25 literesben nem tarthatsz halat, csak garnélát. 32 literesben már tarthatsz 1 db bettát. Persze szûrõvel, fûtõvel, ésõ növényekkel nem színezett aljzattal. Ezek az alapkövetelmények.
30 litertõl lehet tartani halat abba már elfér egy betta
A kérdező hozzászólása: és 32literesben?
CÁPÁT
A kérdező hozzászólása: minimum mennyi amiben lehet?
Lehetni lehet, csak kínzás.

Lehet egy lány olyan ronda és félénk, hogy egyedül hal meg?

Egy pasinak könnyebb dolga van, mert ha ronda és alkatilag sem egy adoniszi figrura, még mindig lehet gazdag vagy jó humorú. Egy nőt viszont az arca és a teste alapján tartanak vonzónak. Lehetek aranyos meg kedves, teljesen mindegy, mert észre se mesznek. Mit tegyen az, aki genetikailag csúnya és nincs jó alakja sem? Smink, kondi, fodrász a genetikai adottságokon nem segít és sajnos ez a fő baj.

Legjobb válasz: Max akkor hal meg egyedül, ha annyira válogatós, h csak a legjobb pasik kellenének neki. A közhiedelemmel ellentétben a lányok külseje sokkal kevésbé fontos, mint a fiúké. Ti a személyiségetekkel, ill. nõi praktikákkal is meg tudtok fogni egy pasit.

Max akkor hal meg egyedül, ha annyira válogatós, h csak a legjobb pasik kellenének neki. A közhiedelemmel ellentétben a lányok külseje sokkal kevésbé fontos, mint a fiúké. Ti a személyiségetekkel, ill. nõi praktikákkal is meg tudtok fogni egy pasit.
"Smink, kondi, fodrász a genetikai adottságokon nem segít és sajnos ez a fõ baj." dehogynem...csak egy kicsit akarni kell. rengeteg nõt látok, akit szépnek tartanak, de arcra szerintem egyáltalán nem az, viszont a teste miatt felpontozódik. szerintem scarlette johanson is ilyen
A kérdező hozzászólása: Kérdezték privátban, 27 vagyok. Nem, nem volt még kapcsolatom. Nemkicsit súlyos a helyzet...
Tudom, hogy közhely, de igaz: A szépség relatív. Mindenkinek más jön be. Nekem is volt olyan barátnõm, aki a barátaimnak nem tetszett és fordítva is volt már. Én sem tartom magam jóképûnek, sõt! El nem tudom képzelni, hogy mi tetszhet bennem egy lánynak, de mégis voltak barátnõim. Tudom, hogy megint közhely, de a kisugárzás többet ér, mint a kinézet. Persze, ha te nem fogadod el (nem ugyanaz, mintha szépnek látnád magad) magadat, akkor a kisugárzásodon is meg fog látszani. Egyébként, én is szívesen megmondom, hogy milyen vagy, ha küldesz privátba képet, nyugi nem élnék vissza vele. :) Persze, ha nem azt is megértem, nehéz megbízni név nélkül valakiben az interneten. 24/F
szerintem Scarlett még azon a képen is messze van a rondától... egyébként h nem vagy szép, legyél izmos! én is ronda vagyok arca aztán mióta kondizok még szélesebb a vállam és az undormány hízékony csípõm is keskenyebb lett. valamennyire segít a sport. ha egy dolog jó benned, azt az egyet emeld ki. nekem pl. hosszú szép, izmos lábaim vannak, más nagyon nem szép bennem, de azt mindig miemelem, amikor csak lehet rövid sortot veszek fel. így is van mindig vki akinek tetszek...az meg már más kérdés, nekem tetszik-e õ.
Na jó, ez eléggé rossz kép, nekem smink nélkül tetszik nagyon.
Egyébként elárulom neked, te nem tudod eldönteni hogy szép vagy-e, vagy sem.
pedig neki is van egy érdekes arcberendezése: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.o..
Hát Scarlett Johansson nálam mindenhogy felpontozódik. :D
küld privátba. és keress fel egy személyi edzõt, ha egyedül nem megy. megfelelõ táplálkozással és mozgással remek alakod lehet
A kérdező hozzászólása: gondolod hogy felrakom ezek után?
Képet kérünk!
A kérdező hozzászólása: Ha pl. valakinek genetikailag széles a válla, lapos a melle és a feneke és a hasára hízik, azon a kondi nem segít. Sportolok, ettõl többet ízmosítani nem lehet, ha hízom, az meg a hasamra megy. Az orromat meg az állvonalamat meg sminkelhetem...
Az a baj, hogy gyávák vagytok. Az ember csak öreg korában jön rá, hogy nincs csúnya ember, csak érdekes. Mire erre rájössz, már éppen késõ van. Merni kell vállalni az életet, mert különben soha nem fogsz élni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!