Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy halakat (268 db)

Milyen lehet egy halnak ilyen akváriumban élnie?

http://www.petnet.hu/marina/_betta_kit_modern_art_miniakvari..

Legjobb válasz: Mivel 'csak' tátog és salapál az úszóival nem látják ha esetleg nem élvezi. De mi 3 sziámi halat tartunk egy 300 literes aksiban és az életük összehasonlítva egy ilyen kis üvegben élõhöz összehasonlítva kb. olyan mint egy életfogytiglan börtönre ítélté és egy trópusi nyaraló szigeten élõ családé kb. A mieink területet foglalnka, bújkálnak a növények között, udvarolnak a nõsténynek, ívnak ha kedvük van, csipegetnek, eszegetnek, vadásznak apró vízi élõlényekre, csak éjjelre állnak le úgy mint a kis üvegben élõk, nem igaz hogy úgyis egész nap csak állna.

Mivel 'csak' tátog és salapál az úszóival nem látják ha esetleg nem élvezi. De mi 3 sziámi halat tartunk egy 300 literes aksiban és az életük összehasonlítva egy ilyen kis üvegben élõhöz összehasonlítva kb. olyan mint egy életfogytiglan börtönre ítélté és egy trópusi nyaraló szigeten élõ családé kb. A mieink területet foglalnka, bújkálnak a növények között, udvarolnak a nõsténynek, ívnak ha kedvük van, csipegetnek, eszegetnek, vadásznak apró vízi élõlényekre, csak éjjelre állnak le úgy mint a kis üvegben élõk, nem igaz hogy úgyis egész nap csak állna.
Hát szerintem meg 3 liter nem nevezhetõ élettérnek. Attól, hogy tud oxigént felvenni a levegõbõl és valahogy él benne, még nem hiszem, hogy jól érzi magát. Úszni sem tud. 20 liter már ideálisnak nevezhetõ, növényekkel, bújkálóval. Börtönben is elélnek az emberek, de szerintem ha valaki halat tart, nem az a cél, hogy legyen, életben maradjon, hanem hogy jól érezze magát, gyönyörû legyen és ne csak vegetáljon. U.i.: Kedvenc mondásom: nincs igénytelen hal, csak igénytelen akvarista ;)
Nekem átmenetileg van most 8 literesben a bettám (amúgy egy 16 literesben tartom), és az is nagyon kicsi neki. Ez meg nincs 3 literes, lehet, hogy nem pusztul el benne, de attól még nem érzi jól magát. A kutya sem hal meg egy 2 méteres láncon, mégis kínzás neki.
Egy bettának elég szerintem. Sok embertõl hallottam már, hogy irodákban, üzletekben egy szép kancsóban vagy sörös korsóban tartják a bettákat és hosszú évekig elélnek. Ezzel nem azt mondom, hogy ez nagyobb aksiban nem érezné jobban magát, de az õ igényeinek egy ekkora is tökéletesen megfelel.
Szerintem él, mint hal a vízben :) Nem hiszem, hogy sokkal nagyobb igénye lenne egy ilyen halacskának.
Rohadtul kicsi!!! :(( Az enyém 21 literesben van sok növénnyel és bujkálóval és nagyon is szeret úszkálni, de ha tehetném nagyobbat vennék neki. Egy olyan kis mûanyag dobozkában csak vegetál szegény még az úszóizmai is elsorvadnak. Még a gömbakváriumnál is rosszabb! Nem értem, erre mért nem harapnak az állatvédõk.
Nálam a betta egy 54 literesbe volt, növények közt, és marhajól érezte magát, össze-vissza úszkált, játszott, kihasználta a teret rendesen, nem csak egyhelybe állt, szal ne mondja nekem senki hogy a betta jól érzi magát abba a mini börtönbe :)
Nem, nem és nem!
Az almacsigák nagyra nõnek és meg tudnak pusztulni könnyen ha elfogy az oxigénjük, aztán olyan büdös lesz, hogy ihaj. Kisebb csigákkal jobban járnál, pl egy rakat zöld növény, és hólyagcsigák. Õk garantáltan életben maradnak.
csigát lehet persze :)
A kérdező hozzászólása: *csiga* nos lehet???
A kérdező hozzászólása: sztem jó kösz a válaszokat!!de rakhatok bele almacsigát???, mert a másik akviba nagyon elszaporodtak és kb van 30db ciga!!!
A krokodilomra egyszer azt hitte egy csaj, hogy igazi. Kérdezte hogy ez él? Mondom igen. De én azt hittem hogy a garnélákat nézi a mellette levõ akváriumban. Nézte még egy percig, aztán megszólalt: - De akkor mért nem mozog? Aztán már odamentem, hogy mi nem mozog? Hát ott mozognak a garnélák. Aztán láttam, hogy a krokodilt nézi :) Mondtam, hja az mûanyag. Erre azt mondja. Hjaaa? Õ meg így azt hitte hogy tényleg él, és várta hogy mozduljon meg :D
Hát én ilyet csináltam bele, ez hülyeség? http://kepfeltoltes.hu/130816/1succulens_www.kepfeltoltes.hu.. http://kepfeltoltes.hu/130816/2succulens_www.kepfeltoltes.hu.. Szárazföldi növények és mûanyag krokodil. Csak néha elfelejtem locsolni :)
Nem 10 literben semmit se tarts!!! 30 liter alatt tilos, de nagyobb akváriumot amúgy is könnyebb fenntartani!
Nem állítottam, hogy ez jó.
a neonhal csapathal minimum létszám 8-10 db és nekik minimum 100 literes akvárium kell kérdezõ inkább ne hallgass rá légyszíves
Utolsó, azért nem mindegy, hogy tartani vagy kínozni szándékozol halakat.
2-3 neonhal beleférhet. Illegális vagy sem nem döglenek meg! Nekem nincs, de régen volt.
egyrészt : gerinces állatot 30 liter alatti akváriumban nem lehet tartani a törvény is tiltja másrészt : nem alakulna ki a biológiai 1ensúly és akármilyen pici a hal akkor is meghalna 3-4 hónap után!!
Talán-talán egy csigás, vagy egy neocaridinás akváriumot lehet belõle csinálni.
A kérdező hozzászólása: kösz
A kérdező hozzászólása: oké
A kérdező hozzászólása: oké csak sajna nincs ilyenem és már meghaltak:(

Hogy lehet egy halat fizikailag megerősíteni?

Mit?l lesz nagyobb a t?r?képessége?

Legjobb válasz: És minõségi táplálék, legnagyobb részben élõ vagy fagyasztott eledel.

És minõségi táplálék, legnagyobb részben élõ vagy fagyasztott eledel.
Jó vízminõség, változatos, kiegyensúlyozott táplálás, megfelelõ akváriumméret. Ezek a varázsszerek.
Elhapoljátok elõlem a válaszokat :DDD
Nem baj, azért kapsz egy zöldet! :D


Szülőszobában meddig lehet egy hal?

Beletettem egy plattit, nagyon nagy hasa van, de már 2 napja benne van és eddig még semmi, sajnálom szegényt szerintem nem érzi jól magát benne, pedig most kéne valamikor szülni neki... Úgy tervezem hogy még egy napig benne hagyom ha nem szül akkor lesz ami lesz kiveszem belőle... Amúgy nem az a kis szülőbox amit adnak a boltba, saját gyártás nagyon frankó:D Felül van az anya hal, ha szül a kishalak pedig majd bemennek alulra a szülőboxba, benne lesznek amég megerősödnek, aztán beengedem őket a többihez. Ha nincs másik akváriumod praktikus...:D

Legjobb válasz: ja bocs a lényeg: http://kepfeltoltes.hu/120321/1146392007F_nyk_p0082_www.kepf..

A kérdező hozzászólása: ja bocs a lényeg: http://kepfeltoltes.hu/120321/1146392007F_nyk_p0082_www.kepf..
Ha jól látom, a felsõ rész is hálós, így akár 1-2 hétig is lehet ott. Csak növényt kellene betenni neki, hogy ne legyen olyan stresszes a számára.
A kérdező hozzászólása: Már mindegy kivettem onnan, pedig szinte biztos hogy holnap szülni fog... De majd lesz valami hátha megmarad majd pár kishal így is. Platti meg gömbmolly van benne ezekre amúgy sem nagyon jellemzõ a kannibalizmus, de majd kiderül most is van benne valahonnan 3kishal:D Majd ha lesz külön akvárium akkor, külön teszem majd õket... Még annyi érdekelne hogy van egy 40literes akváriumom fûtõvel. Viszont nincs hozzá szûrõ kötelezõ a szûrõ bele?
igen

Egy tóba bedobtak 30 halat. Ezek megehetik egymást, de minden halat csak egy másik hal ehet meg. Egy hal akkor jóllakott ha három halat megevett. A három megevett hal lehet jóllakott vagy nem jóllakott. Legfeljebb hány hal lakhat jól?

Legjobb válasz: Szerintem Legfeljebb 9 hal lakhat jól, ha azt is számoljuk, amit késõbb megesznek. Mivel 30/3 10-szer van meg, viszont a maradék 0, ami nem jó, hiszen 0 hal nem maradhatna a végén, ezért 9 a megoldás, és 3 hal marad a végén, akik közül már nem lesz több jóllakott. A 9.et többféle stratégiával is meg lehet csinálni, itt egy példa: Egy hal megeszik 3 másikat, ezután lesz egy jóllakott, és marad 26 nem jóllakott. egy következõ nem jóllakott hal ismét megeszik 3 halat, de úgy, hogy a jóllakott is köztük legyen. Ekkor marad egy jóllakott, és 23 nem jóllakott, viszont már összesen 2 hal lakott jól. Ezt a gondolatmenetet folytatva, a végén egy jóllakott és 2 nem jóllakott halunk marad és ezeken kívûl volt 8 másik aki jóllakott. A 3 maradék halból viszont már lesz ismét új jóllakott, mert nem tud 3 halat enni, így kijön a 9 jóllakott hal.

Szerintem Legfeljebb 9 hal lakhat jól, ha azt is számoljuk, amit késõbb megesznek. Mivel 30/3 10-szer van meg, viszont a maradék 0, ami nem jó, hiszen 0 hal nem maradhatna a végén, ezért 9 a megoldás, és 3 hal marad a végén, akik közül már nem lesz több jóllakott. A 9.et többféle stratégiával is meg lehet csinálni, itt egy példa: Egy hal megeszik 3 másikat, ezután lesz egy jóllakott, és marad 26 nem jóllakott. egy következõ nem jóllakott hal ismét megeszik 3 halat, de úgy, hogy a jóllakott is köztük legyen. Ekkor marad egy jóllakott, és 23 nem jóllakott, viszont már összesen 2 hal lakott jól. Ezt a gondolatmenetet folytatva, a végén egy jóllakott és 2 nem jóllakott halunk marad és ezeken kívûl volt 8 másik aki jóllakott. A 3 maradék halból viszont már lesz ismét új jóllakott, mert nem tud 3 halat enni, így kijön a 9 jóllakott hal.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Két aranyhalam van egy akváriumban, plusz egy vizicsiga. Az egyik halnak foszladozik a teste, nagyon kedvetlen, nem tud enni, de szeretne. Kicseréltem a víz egy részét is, most zavaros maradt, nem tisztul. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: lehet venni "halgyógyszert" boltokban, olyanok mint a szemcsepp dobozok, mivel tönkreteszik az akváriumod öko-rendszerét, érdemes a beteg halat elkülönítve kezelni. A gyógyszer kékes színû folyadék, amely be fogja színezni a vízet. Ha a hal továbbra is "foszladozik" dobd ki, mert nem fogod tudni "megmenteni". Olvastam egy akvarista könyvben a gyógyíthatatlan hal kíméletes megsemmisítésérõl. Asszem le kell fagyasztani. Azt érzi a legkevésbé.

lehet venni "halgyógyszert" boltokban, olyanok mint a szemcsepp dobozok, mivel tönkreteszik az akváriumod öko-rendszerét, érdemes a beteg halat elkülönítve kezelni. A gyógyszer kékes színû folyadék, amely be fogja színezni a vízet. Ha a hal továbbra is "foszladozik" dobd ki, mert nem fogod tudni "megmenteni". Olvastam egy akvarista könyvben a gyógyíthatatlan hal kíméletes megsemmisítésérõl. Asszem le kell fagyasztani. Azt érzi a legkevésbé.
akvarista boltokban, vagy sima kisállatkereskedésben kapsz ilyeneket. De ha a halaid gyakran megbetegszenek, annak oka lehet, hogy valójában nem egy akváriumban tartod õket, csak egy kancsó vízben, normális talaj, növények, és a toxinokat lebontó hasznos baktériumok nélkül. Halat így tartani állatkínzás, és ne lepõdj meg, ha megölöd ezzel õket.
Semmit nem tudunk a szûrésedrõl, az új halak fajtájáról, azok forrásáról, esetleges tünetekrõl. Így bizony elég nehéz bármit is mondani.
alapszabály! Annyi liter viz legyen ahány cm-nyi hal van! Tehát van 10 3cm-s guppid, akkor már rögtön 30 liter kell. de több fajta, több természetû halnál azért gondolni kell az összeférésre!azért mert mindkettõ elvileg szelíd, hal , attól még elõfordulhat, hogy az élettérért megölik egymást!
A kérdező hozzászólása: sajna kevés a hely, azért nem írtam több infót! Külsõ szûrõm van, a boltban azt mondták hogy egy ekkora akváriumba kb 20-25 db hal ideális!
/Még lehet kiegészítésnek írni a kérdéshez... úgy mellesleg. :D/
Lehet, hogy valami betegséget hoztál az új halakkal. Meg kell vizsgálni a döglött halakat, van-e rajtuk valami betegségre utaló nyom!
Milyen fajtájú az új halak amket vettél?Nem lehet hogy már betegen vetted meg?Jut rendesen oxigén a vízbe? Egy kicsit több infót irjál
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Az új hal fehér Molli volt. Külsõ szûrõm van, és van levegõztetõ is! Már eltelt 3-4 nap azóta minden oké, a megmaradt halakkal semmi baj nincs, úgy hogy tényleg rejtély számomra az eset! Ja, és az elpusztult halakon én legalább is semmit nem láttam külsõleg hogy lett volna valami bajuk.

Egyik halam különös módon döglött meg, mitől lehet?

Most nagyon szomorú vagyok, mert ma vettünk három aranyhalat.Sajnos 5 órát kellett a bevásárlás és hazautazás miatt várnunk, de 1 órával ezel?tt már meg is halt az egyik a 3 közül.Szerintem beszívta a tisztítóberendezés.Nekünk nem szivacs van, hanem egybe van a sz?r? is, ami egyik felén beszívja a vizet, és szerintem a hal úgy halt meg, hogy sajnos odaszívta a berendezés, és nem tudott már elúszni.Ott találtam meg, szóval szerintem ez lehetett a baj.Egy másik hal is most folyton ott van, és kell fickándozzon, hogy elmeneküljön mikor beszívja a sz?r?berendezés.Mármint nem szószerint beszívja, csak a résekre szívja, és nem tud elmenekülni.Most nagyon szomorú vagyok, mert 400 forintba került, és sajnos szerintem a maradék kett? is el fog hunyni, ha így megy tovább.És nem merem kihúzni a berendezést, mivel akkor nem lessz a víz megtisztítva, és leveg?ztet? sem.Szerintetek egyátalán ez volt a halál oka?Lehet kicsit bonyolult a kérdés, de régi és jó akváriumi hal tartóktól kérdezném most.

Legjobb válasz: A szûrõ nem lehet a baj. A halak, még a legrosszabb úszású fajták is képesek megbirkózni az áramlással. Ha ez nem sikerült nekik, az azt jelenti, hogy halálosan legyengültek. Ezt sok minden okozhatta, például CO2 vagy ammóniamérgezés,vagy sokk a hirtelen változásoktól, esetleg megfázás. Hogy kiderítsük, le kéne írnod, mekkora az akvárium, milyen víz van benne, szoktattad-e a halakat a vásárlás után.

A szûrõ nem lehet a baj. A halak, még a legrosszabb úszású fajták is képesek megbirkózni az áramlással. Ha ez nem sikerült nekik, az azt jelenti, hogy halálosan legyengültek. Ezt sok minden okozhatta, például CO2 vagy ammóniamérgezés, vagy sokk a hirtelen változásoktól, esetleg megfázás. Hogy kiderítsük, le kéne írnod, mekkora az akvárium, milyen víz van benne, szoktattad-e a halakat a vásárlás után.
Hát szerintem nem. Bitang erõs szûrõnek kellene lennie, hogy csak úgy odacuppantson egy aranyhalat. Szerintem inkább a szállítás miatt stressz vagy sérülés okozta a halálát, az ilyen sajnos elõfordul. Az meg csak véletlen, hogy ott volt. De ha még is olyan erõsen szívna az a szûrõ, akkor cseréld le, vagy valahogy csökkentsd a teljesítményét, vagy húzz rá egy harisnyát, vagy zoknit.
kössél egy vékony szivacsot a beszívócsõre. pont akkorát, hogy ne állítsa le az áramlást. és tiszta legyen. Ha most nincs kéznél, akkor egy szimpla tiszta szúnyogháló is megteszi. vagy 2-3 napig géz is jó, 4 rétegûen, cérnával kösd rá

Az egyik halam fejjel lefelé úszik és többször felmegy a felszín közelébe. Mi lehet a baj és mivel gyógyitható? Szeretnék rajta segíteni.

Legjobb válasz: Ez sok mindennek lehet tünete, mérgezésnek, úszóhólyag problémáknak, emésztési zavaroknak. Ezeknek más a gyógymódjuk, ha van egyáltalán. Írj részleteket, abból lehet több minden kiderül. Milyen hal, milyen tartási körülmények, a többin nem látsz e tüneteket, vízértékek rendben vannak? (ammónia nitrit nitrát, hõmérséklet)

Ez sok mindennek lehet tünete, mérgezésnek, úszóhólyag problémáknak, emésztési zavaroknak. Ezeknek más a gyógymódjuk, ha van egyáltalán. Írj részleteket, abból lehet több minden kiderül. Milyen hal, milyen tartási körülmények, a többin nem látsz e tüneteket, vízértékek rendben vannak? (ammónia nitrit nitrát, hõmérséklet)
A kérdező hozzászólása: A halacska guppi. 60 literes az akvárium 10 hal. víz hõmérséklet 27 fok, nitrit és az ammnónium rendben van/ellenõrzöm hetente.Eheim szûrõ van 2010-es.Már a héten meghalt egy az felfújódott.koplaló napot is tartok minden hétfõn.
A hõmérséklet kicsit magas, ez a pipálásra lehet magyarázat, a többire viszont nem. A felfúvódás lehet hasvízkór is. Egyelõre külön kéne tenni, mert elég komoly betegség, és bakteriális úton egymástól is elkaphatják. Koplaltasd az összeset pár napig, utána pedig gyógytáppal etess. Antibiotikumot azért nem ajánlok, mert nem biztos, hogy ez a baj, vagy olyan stádiumban van, és kinyírnád vele a biológiai szûrésedet. A karanténozott halat lehet antibiotikummal kezelni, sera baktopur direkttel.
Ja, és a nitrátról nem esett szó, remélem a vízcseréket végzed. Heti 30% általában elég, de ha nagynak látod a különbséget a régi és az új víz között, akkor a heti 2×20%-ot is bevezetheted. Az egyensúlyzavart leggyakrabban mérgezés idézi elõ, és ez az elõrebukás is jellemzõ a nitrátmérgezésre. A felfúvódás viszont nem... de simán lehet az egyiktõl a másik, mert egy mérgezéstõl legyengült hal hamarabb kap el minden betegséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségedet.Hûteni mivel tudnám a vízet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!