Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy alatt (1333 db)

Szeretném, ha válaszolnátok, hogyan lehet egy fõiskolát nem 7 félév alatt, hanem rövidebb idõ alatt elvégezni?

Legjobb válasz: Akkor tudod hamarabb elvégezni, ha az ajánlottnál több kreditet teljesítesz egy-egy félévben és az egymásra épülések megengedik azt, hogy hamarabb be is tudd fejezni. Azon a képzésen, ahol én vagyok, egy olyan egymásraépülés-sorozat van, ami miatt nem lehet az elõírtnál rövidebb idõ alatt végezni.

Akkor tudod hamarabb elvégezni, ha az ajánlottnál több kreditet teljesítesz egy-egy félévben és az egymásra épülések megengedik azt, hogy hamarabb be is tudd fejezni. Azon a képzésen, ahol én vagyok, egy olyan egymásraépülés-sorozat van, ami miatt nem lehet az elõírtnál rövidebb idõ alatt végezni.

Hogy lehet egy hét alatt megtanulni angolul?

Középfokú nyelvvizsga kellene a diplomámhoz, a nyelvtan megy a szavak ismerősek de nem tudom felidézni őket amikor kellene.

Legjobb válasz: Az a gond, hogy ennyi idõ alatt passzív tudás érhetõ el, az is inkább minimum 3 hét alatt. Kell egyfajta érési idõ. Aktív használathoz 3 hónap is kellhet. Otthoni tanulásra Gaál Ottó kreatívnyelv, vagy Englishbox legjobb. Napi kb. 10 óra tanulás mellett, lehetséges 3 hónap alatt..Angolhoz kb. 900-1000óra kell.

Az a gond, hogy ennyi idõ alatt passzív tudás érhetõ el, az is inkább minimum 3 hét alatt. Kell egyfajta érési idõ. Aktív használathoz 3 hónap is kellhet. Otthoni tanulásra Gaál Ottó kreatívnyelv, vagy Englishbox legjobb. Napi kb. 10 óra tanulás mellett, lehetséges 3 hónap alatt..Angolhoz kb. 900-1000óra kell.

150 oldalt, hogyan lehet egy éjszaka alatt megtanulni? Egyetemisták, ti hogyan szoktátok?

Nem szó szerint kell, csak a lényegét. A legnagyobb bajom, hogy annyira álmos vagyok, de holnap vizsgázok,és maradt még ennyi hátra...

Legjobb válasz: jézusom, hát az rengeteg... õszintén szólva sztem ennyit lehetetlen megtanulni egy éjszaka alatt... Próbálj meg szerintem inkább kevesebbet átlvsni, és az akkor lehet alaposabb is lesz. Kitartás!

jézusom, hát az rengeteg... õszintén szólva sztem ennyit lehetetlen megtanulni egy éjszaka alatt... Próbálj meg szerintem inkább kevesebbet átlvsni, és az akkor lehet alaposabb is lesz. Kitartás!
olvasd el az összefoglalást, és valami érdekesebb részt, amire emlékezni is fogsz
Leültem és olvastam, mint a gép. Én így tanultam mag ennyit, sõt államvizsga elõtti éjszaka még 100 oldalt tanultam.


Lehet egy nap alatt 3 kg-ot hízni?

Az a helyzet hogy most a karácsonyi hangulatban sokat ettem-ittam és reggeli tömegemhez képest estére 3 kilogrammal voltam nehezebb. Ez hízás vagy 3 kilogrammnyi kaja-pia van jelenleg bennem ami később azért kiürülhet?

Legjobb válasz: este méredzkedni: teljesen felesleges karácsony este méredzkedni: még feleslegesebb, de mondhatnám hülyeségnek is, gondolj bele, mennyi étel, ital van még benned. Nem lehet egy nap alatt 3 kilót hízni. Azt hogy mennyit híztál valójában, akkor tudhatod majd meg, ha eltöltöttél egy normális, nem túlkajálós napot, és másnap reggel.

este méredzkedni: teljesen felesleges karácsony este méredzkedni: még feleslegesebb, de mondhatnám hülyeségnek is, gondolj bele, mennyi étel, ital van még benned. Nem lehet egy nap alatt 3 kilót hízni. Azt hogy mennyit híztál valójában, akkor tudhatod majd meg, ha eltöltöttél egy normális, nem túlkajálós napot, és másnap reggel.
Eleve reggel kb. másfél kg-mal könnyebb az ember. Ne kérdezd, miért, az egyik mûsorban volt.
Ilyet en js tudok produkalni, amikor pl pont i, unnepek ijen telezabalom magam. Na ilyenkor nem szabad merlegre allni. 3 nap normalis, megszokott etkezes utan ugyanott vagy. Ne kezdj el fogyozni vagy koplalni, csak probalj mertekkel enni a kovetkezo par napban. Kellemes unnepeket!
Ettel-ittal. Csak abba gondolj bele, hogy 1 liter viz 1 kg. Kesobb allj csak merlegre ne Karacsonykor.
Nuygi, dehogy :) Átlagosan elmondható, hogy 9000 kcal extra energia okoz 1 kg tiszta zsírszövet termelõdést. Diétázz pár napig majd, és szépen visszaáll a rendes súlyod. Néhány nagydolog után... :P

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Miért nem lehet egy alkalom alatt kivenni a fogakból az összes ideget?

és normális ha majd beledöglök a fájdalomba a második-harmadik-negyedik kezelés alatt is?

Legjobb válasz: Pedig ha fáj,még érzéstelenítéssel is,akkor az azért van,mert a fog gyulladásban van.(ilyenkor semmi haszna az érzéstelenítõnek.) Nekem pár éve az egyik doki betömte a hátsó fogamat,majd be is gyulladt.Így úgy döntött gyökérkezelésre van szükségem,de hiába adott érzéstelenítést a falat kapartam sírva annyira fájt.(és ez maszek doki volt) Elmentem az sztk-ba ahol a másik fogorvos azt mondta,hogy a fogat húzni kell.Érzéstelenítés mellett,próbálta kihúzni,de iszonyatosan fájt,ráadásul beletörte a gyökeret.Amikor kijöttem a rendelõjébõl csak a gyökér maradt meg.Így elmentem egy másik SZTK fogorvoshoz,aki elõször röntgent készített a fogról,és elmondta,hogy a fogat sem gyökérkezelni,sem kihúzni nem szabadott volna amíg a gyökér alatt lévõ gennyes tályogot ki nem kezelik.(ugyanis tályog volt ott) Végül õ érzéstelenítéssel 2.5 órás mûtéti úton,ahol állkapocscsontba is fúrni kellett,kiszedte úgy a gyökeret,hogy semmit nem éreztem. Szóval ha úgy érzed az orvos nem a legjobb,akkor keres egy másik dokit.Vannak nagyon jó sztk dokik is.

Pedig ha fáj, még érzéstelenítéssel is, akkor az azért van, mert a fog gyulladásban van.(ilyenkor semmi haszna az érzéstelenítõnek.) Nekem pár éve az egyik doki betömte a hátsó fogamat, majd be is gyulladt.Így úgy döntött gyökérkezelésre van szükségem, de hiába adott érzéstelenítést a falat kapartam sírva annyira fájt.(és ez maszek doki volt) Elmentem az sztk-ba ahol a másik fogorvos azt mondta, hogy a fogat húzni kell.Érzéstelenítés mellett, próbálta kihúzni, de iszonyatosan fájt, ráadásul beletörte a gyökeret.Amikor kijöttem a rendelõjébõl csak a gyökér maradt meg.Így elmentem egy másik SZTK fogorvoshoz, aki elõször röntgent készített a fogról, és elmondta, hogy a fogat sem gyökérkezelni, sem kihúzni nem szabadott volna amíg a gyökér alatt lévõ gennyes tályogot ki nem kezelik.(ugyanis tályog volt ott) Végül õ érzéstelenítéssel 2.5 órás mûtéti úton, ahol állkapocscsontba is fúrni kellett, kiszedte úgy a gyökeret, hogy semmit nem éreztem. Szóval ha úgy érzed az orvos nem a legjobb, akkor keres egy másik dokit.Vannak nagyon jó sztk dokik is.
Pedig a gyökérkezelésnek is fájdalommentesnek kellene lennie, ha jó fájdalomcsillapítót kapsz.
Nah ezért járok én magán fogorvoshoz. Õ még a sima tömésnél is ad elõtt fájdalomcsillapítót mielõtt neki kezd.
A kérdező hozzászólása: az orvos is azt mondta hogy nem kéne hogy fájjon mégi majd besz4rtam második alkalommal harmadik alkalommal amikor hozzáért azzal a tûfélséggel összerándultam és kaptam inyekciót negyedik alkalommal is fájt de már nem annyira
A kérdező hozzászólása: az a gond hogy nem csak egy fogamat kell gyöérkezelni és hogyha mindegyik fognál mindegyik kezelés ennyire fog fájni akkor INKÁBB FELKÖTÖM MAGAM!!!!!! :-( pénzem meg nincs magánorvosra
Az elsõ alkalommal kiveszik az összes ideget. Utána tisztításra jársz, ha egyáltalán nem érzel, akkor is kell néhány alkalommal.Talán kérned kellene antibiotikumot, ha eddig nem kaptál, hátha levisz a gyulladásból....
A kérdező hozzászólása: hétfõn megyek adrága dokimhoz és akkor megkérdezem nem-e lehet tályog meg antibiotikumot is kérek és kösz mindenkinek a válaszokat

Hogyan lehet egy nap alatt megtanulni 20db tételt?

érettségi

Legjobb válasz: Ugyan mar, erettsegire 20 tetel? Most egyelore az irasbelid kell, azt semmi tanulassal is meglehet irni, mivel gyakorlatilag a szajadba ragjak. Torit csak ki kell olvasni a forrasbol, irodalom szinten olvasas-szovegertes. Nyelv es matek meg olyan, amit vagy tudsz, vagy nem tudsz. A valasztott meg nyilvan olyan, ami legkozelebb all hozzad, es mar tanultad, csak at kell ismetelni. Tetelek majd a szobelire kellenek, irasbeli csak egy vicc. Egyetemen kinaiul is megtanulsz 1 nap alatt, ha epp azt keri a tanar. 20 tetelt...

Ugyan mar, erettsegire 20 tetel? Most egyelore az irasbelid kell, azt semmi tanulassal is meglehet irni, mivel gyakorlatilag a szajadba ragjak. Torit csak ki kell olvasni a forrasbol, irodalom szinten olvasas-szovegertes. Nyelv es matek meg olyan, amit vagy tudsz, vagy nem tudsz. A valasztott meg nyilvan olyan, ami legkozelebb all hozzad, es mar tanultad, csak at kell ismetelni. Tetelek majd a szobelire kellenek, irasbeli csak egy vicc. Egyetemen kinaiul is megtanulsz 1 nap alatt, ha epp azt keri a tanar. 20 tetelt...
Sehogy. Nem az utolsó napon kell elkezdeni, hanem három hónappal elõtte.
Felkelsz felöltözöl reggelizel. Magad mellé veszel 2 liter vizet és neki ülsz. Nem itt keseregsz, ohgy elszúrtad, meg hogy félek....

Mennyi idő alatt lehet egy esküvőt megszervezni?

Kb 60 fő +/- 10 Komárom-Esztergom megyében polgári templomi (ez nem biztos) virágok, hely, vacsi, sütik ruhák smink-fodrász fotós vőfély...stb meghívót mennyivel hamarabb illik kiküldeni? csak tájékozódok:) nem is tudom pontosan mire van szükség, ezek jutottak eszembe köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Mi Gyõr-Moson -Sopron megyeiek vagyunk. Nekünk másfél hónap alatt megvolt. Elõszõr étterem kell, aztán minden jöhet. Nem [email protected], és tényleg jó lett. Mi 1 hónappal vagy 3 héttel elõtte vittük ki a meghívókat. Jól belehúztunk:)

Mi Gyõr-Moson -Sopron megyeiek vagyunk. Nekünk másfél hónap alatt megvolt. Elõszõr étterem kell, aztán minden jöhet. Nem [email protected], és tényleg jó lett. Mi 1 hónappal vagy 3 héttel elõtte vittük ki a meghívókat. Jól belehúztunk:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat... Én is kb 3-6 hónapra gondoltam de nem amiatt, hogy nem menne gyorsabban, hanem inkább az idõben jelezni a rokonságnak, meg a helyszín miatt...
Én 2 hónappal az eskem elõtt kezdtem el, de akkor rohamtempóban, ment minden, mint a karikacsapás.
mi egy éve szervezzük, jelezném, 260 km-re lesz tõlünk a lagzi, viszont szinte mindent neten és telefonon intéztem, 2szer voltunk a településen az egy év alatt. Annyi, hogy inkább a helyszín és a szolgáltatók miatt több idõ, meg hogy valóban mindenki idõben értesüljön.
Nekunk 70fõs lagzi és egy honap alatt megszerveztem; ) van hozza érzekém. Tudok jo szamokat adni, akik ugyesen es olcson dolgoznak. Pl ruham 60volt megveve es hercegnos, kristalyos; ) foto-video 120, virag es dekor 50ezer..... Irj, ha tudok segiiteni
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Még csak elõfelmérek, hisz a gyûrû nincs az ujjamon:( :D Sok dolog játszik közre, hogy mikor is legyen, mer a baba is tervben, van minél hamarabb:) diplomáznom kellene, közben felmondtak a munkahelyemen, és mûtétem is volt, ennek a kimenetelétõl függ leginkább. sajnos csak szeptemberben derül ki, tehát ha nem kell a köv. mûtét akkor tudjuk elkezdeni szervezni. Addig senkinek nem akarunk semmit mondani, holott szóba került, hogy mi lenne, ha akkor lenne az esküvõ... bonyolult dolog ez:)
1-2 nap alatt, ha intenzíven keresel.
elég könnyû, hiszen túlkínálat van. a lényeg, h telefonban mindenre kérdezz rá, így talán nem mész ki feleslegesen. pár nap alatt biztosan találsz olyat, ami megfelel.

Homogene 9-et mennyit lehet egy nap bevenni terhesen? Nyelv alatt kell szopogatni? Nagyon meg vagyok fázva náthás vagyok, fáj a torkom is meg néha a fülem szúr mit tehetnék még? 25 hetes vagyok

Sós vizzel is gargalizálok, holnap megyek a dokihoz mert már több mint egy hete ez van.

Legjobb válasz: szerintem szedhetsz annyit,amennyi a leírásban van.én szoptatás alatt szedtem/szedem,nagyon jó.pár szem után elmúlt az õrületes torokfájásom.

szerintem szedhetsz annyit, amennyi a leírásban van.én szoptatás alatt szedtem/szedem, nagyon jó.pár szem után elmúlt az õrületes torokfájásom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Megfázásra, pláne hogy a füled is szúr a kamillás inhalálás, és napi 3-szori infralámpa a megoldás. Ezen felül napi 1000 mg C-vitamin, mézes-citromos tea. Ha lázad van, feltétlenül csillapítsd Algopyrinnel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!