Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy éves gyereket (196 db)

Mitől lehet ez? Egy éves gyerek eszik rendesen szilárd kajcsit, amint nem kap többet egyből kegyetlenül sírni kezd, amíg nem kapja meg a következő falatot. Akármennyit kap mindig ez van. Ötletek?

Rendesen kap a gyermek enni, amikor a szülei szerint eleget evett, és nem adnának neki többet borzalmasan sír. Ha kap még egy falatot, abbahagyja... de akármennyit evett el?tte, mindig ez van. A szül?k egy ideig adnak neki, aztán betudják, hogy hisztis, próbálják elterelni a figyelmét, a vége az, hogy a gyerek belefárad a sírásba!

Legjobb válasz: Amikor 9-10 hónapos volt a lányom óriási mennyiségeket megevett. Én nem vettem el tõle az ételt. Addig evett amíg kívánta. Ennek ellenére nem hízott el! Szerintem a legjobb lenne, ha adnának még neki kaját. Nem annyit kell ennie annak a gyereknek amennyi a nagykönyvben meg van írva, hanem amennyivel õ maga jóllakik.

Amikor 9-10 hónapos volt a lányom óriási mennyiségeket megevett. Én nem vettem el tõle az ételt. Addig evett amíg kívánta. Ennek ellenére nem hízott el! Szerintem a legjobb lenne, ha adnának még neki kaját. Nem annyit kell ennie annak a gyereknek amennyi a nagykönyvben meg van írva, hanem amennyivel õ maga jóllakik.
Lehet, hogy bután hangzik...de nem lehet, hogy éhes a szegény gyerek? " A szülei szerint" eleget evett. Na ne nevetess már. Mi az istenért nem lehet megetetni NORMÁLISAN ma egy gyereket? Hát mi van itt, mi van veletek anyukák???
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tudom.... "állítólag" volt már h megevett vacsira két szelet kenyeret, és akkor is ezt csinálta... ésszerû lenne az ötlet, hogy éhes még, de hát a szülei már csak tudják mennyit eszik általában. bár az is igaz, hogy szinte általánosan mondják ezt a "hisztit", vagyis szinte mindig ezt csinálja a kislány.
Elsõ vagyok. Írok egy példát. Az én fiam 16 hónapos, vannak napok amikor reggelire megeszik 1 szelet pirítóst, téliszalámival, túróval. Ebédel levest 1 tányért, és eszik szépen másodikat is, uzsinázzik, 1 vagy 2 joghurtot, ropit, almát esetleg sajtot. És vacsorázik 2 szelet kenyeret, sonkával, sajttal, juhtúrót is ezsik hozzá, iszik kefírt, eszik tejfölt. Néha nem hiszek a szememnek, hogy fér el benne. Pl valamelyik nap babfõzelékbõl 2 akkora tányérra evett meg, hogy MÁR NEM MERTEM neki adni, mert azt hittem ennyi babtól egyszercsak elrepül a gyerek :-) Aztán volt olyan hogy csak 9 kanál tejfölt evett EGÉSZ NAP, vagy csak a negyedét mint amiket felsoroltam. egyk nap így másszor úgy... Szóval a szülõ nem mindig tudja megítélni pontosan, hogy mennyit KELL ennie a gyereknek. Adni kell neki, ha eszik egyen!

Ez csak szerintem szörnyű és gondatlan? Egy éves gyereknek hogy lehet adni gulyás levesből zöldséget és palacsintát. Egy ilyen picinek még a babapépeket kellene ennie.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem szörnyû és gondatlan. Egy éves gyerekek már nagyrészt azt eszik, amit a szüleik (természetesen ne legyen erõs, és túl fûszeres). De én ebben semmi kivetni valót nem találok.

Szerintem egyáltalán nem szörnyû és gondatlan. Egy éves gyerekek már nagyrészt azt eszik, amit a szüleik (természetesen ne legyen erõs, és túl fûszeres). De én ebben semmi kivetni valót nem találok.
Az én kisfiam kb. 10 hónapos kora óta azt eszi, amit mi. Ameddig a pépekkel próbálékoztam, gyakorlatilag semmit nem evett, abból is csak keveset :-) Azóta eszik csak rendesen, mióta ilyeneket eszik. Úgyhogy ha még gondatlanság lenne is - persze nem az - akkor is adnék neki ilyesmit, mert más nem kell neki...
11 hónapos korától kisfiam azt ette amit mi, kivéve a tejes dolgokat még akkor. Már bocsi, de te hol élsz? Nem kell bedõlni a gyártóknak?
babapépet?na ne már!!!nagyon jó neki a gulyás leves!!!
Szerintem is normális. Én már hallottam olyan babáról aki 8 hónaposan csülköt evett, na az már kicsit durva. Az én lányom 10 hónaposan reszteltmájat evett krumplival, persze összepépesitettem neki mert még csak 1 foga volt. Nagyon izlett neki, semmi baja nem lett tõle, különben azért adtam neki mert kinézte a szánkból.
Az a gondtalan, aki egyélves gyereknek csak tápszert és bébiételeket ad ! Igaz, hogy ma ezt mondják a tápszergyárak, de ezek a gyerekek nem fejlõdnek rendesen. Sok családot ismerek, akiknek a gyereke már 10-12 hónaposan mindent eszik, és gyönyörûen fejlõdnek.Az anyukájuk nem panaszkodik, (mint itt sokan), hogy a gyerek nem akar megenni semmit, rossz evõ stb. Ha te is adnál a gyerekednek rendes ételt, rájönnél, hogy szívesebben eszi meg, mint mincdennap ugyanazt az ízetlen, egyfoma kaját. Te sem ennél szívesen hónapokon keresztül rántott húst krumplival. Miér várod ezt el a gyerekedtõl?
Az én lányaim már mindent ettek 1 évesen!Szerintem ez így rendben van!!
1 évesen már nyugodtan kaphat akár gulyáslevesbõl zöldséget és húst is, sõt még egy kis palacsintát is, ha már elõzõleg kapott tojásfehérjét és tejet. 1 évesnek fokozatosan nyugodtan lehet adni "felnõtt" ételeket kevesebb fûszerrel. Egyáltalán nem kell "babapépeket" kapnia ennyi idõsen :) Az enyém 8 hónapos korától csakis a darabos ételt eszi meg...pedig még foga se volt akkor! Igaz, 1 évesen még külön fõztem neki, de néha kapott a miénkbõl is...
A mi gyerekeink 1 évesen már mindent ettek:) Imádták a kenyeret amit bemártogattunk a gulyásba....Szerintem rendben van...
Nem gondatlan dolog, mert egy éves kor után már meg kell ismertetni a babát a felnõttes izekkel, sõt ha lehet már elõbb is el kell kezdeni.Nekem két gyermekem van és 1 éves korukig külön fõztem nekik, pépeket kaptak de utána már lassanként szoktattam õket a felnõttes izekhez.Persze fokozatosan, nehéz ételeket, túl fûszereset és zsirosat nem szabad adni.Kislányom februárban múlt 1 éves, tehát neki pár hónapja kezdtem el a mi kajáinkat adni, izlik neki minden amit eddig kapott. :)
A kérdező hozzászólása: ezek szerint nincs igazam. igaz még nincs meg a babám, csak amiket olvastam meg hallottam ezért gondoltam, hogy durva. De akkor mégse. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy nem lehurrogtatok, hanem kedvesen elmagyaráztátok.
A szomszédságunkban több kisbabás család van. A legtöbben a régi módszer szerint etetik a babájaikat. Már korán adnak neki tejet, 3, 5 hónaposan megkezdik a temészetes ételekkel a hozzátáplálást. 6 hónapos koruk körül már kapnak darabos ételt is, és 8-9 hónaposan már azt eszik, amit a család többi tagja. Egyik sem allergiás semmire, és egészségesek mind. Nem kell nekik különféle mesterséges vitamin, mert az ételekkel megkapják. A legtöbbnek 7-8 hónaposan már 6-8 foga van és 10-12 hónaposan szaladnak, mint a rakéta. Nemrég olvastam egy tanulmányban, hogy akkor kell darabos ételt adni a babáknak, amikor már megtudják fogni és a szájukba tenni, akkor is ha még nincsenek fogai. Az ínyük elég erõs a rágáshoz ( Természetesen csak puha ételt kell adni neki: kenyérhaj, fõtt zöldség, banán stb.) Az egyik anyuka viszont ragaszkodik a tápszergyárak tanácsaihoz. A kicsi elég kövér, és mozgásban ia lemarad a többiektõl. Egy alkalommal az ebéd csülökpörkölt volt krumplival. Az apukának menni kellett ebéd után dolgozni, ezért õ hamarabb evett az anyukánál. Az anyuka az asztalnál etette a 8 hónapos babát bébiétellel. A kicsi kiköpte az ételt és belemarkolt az apuka kajájába, és betömte húsostól a krumplit a szájába. Az anyuka elvitte õt az asztaltól, de a gyerek nem volt hajlandó a bébiételt enni, és addig ordított, amig nem kapott az apu ételébõl. Nem lett semmi baja tõle, még csak hasmenése sem. Ettõl kezdve csak azt ette, amit a szülei. A gyerekek még ösztönösen tudják, mire van szükségük.Ha rájuk bízzuk, akkor fejlõdnek a legjobban. Kicskét nagyobb gyerekeknél nem ritka, hogy csak a tésztát vagy csak a húst, az édeset vagy csak a savanyút akarják enni, mert erre van szükségük a szervezetüknek. Ha meglesz a babád, akkor hallgasd meg az idõsebbek és többgyerekesek tanácsát is, és hallgass a józan eszedre.
Azért 3, 5 hónaposan nem kell hozzátáplálni ez a másik véglet.
Ez egy jó nagy marhaság. Ilyen idõs korban már kinézik az ember szájából a falatot. Enyémek 1 éves ikrek. Mindent esznek, töltött káposztát, pörköltet, palacsintát, karalábé levest stb... Szükségük van mindenre már ilyen idõs korban. Nem is voltak betegek csak 1x kicsit megfázva. A babapépet már rég az arcomba fújják. Nem is adok nekik már semmiféle pépet.
Teljesen normális, zöldséget kapott, a tejpép meg nem sokkal különb, mint a palcsinta. 1 éves nem kicsi, nekem akkor mindekettõ mindent evett.
bnõm 8 és fél hónapos babája multkor pörköltet evett mikor ott voltam.következõ alkalommal mikor náluk voltam akkor meg rántott húst evet rizzsel
dehogy kell ennyi idõsen babapép:) csak a mostani "modern" anyukák nem ezt hiszik...az enyémek 9 hónapos koruktól azt eszik mint mi, csak fûszer nélkül, és semmi bajuk nincsen...áá engem nagyon felidegesít egy ilyen kérdés.na mind1.
A gulyásleves-zöldség 1 évesnek szerintem nem rossz. Még a palacsinta se, ha már szépen tud rágcsálni. Viszont mikor olyat hallok, hogy 2 hónapossal Kinder csokit csócsáltatnak, meg 6 hónaposnak töltött káposztát vagy tojásos nokedlit adnak, olyankor én is elgondolkozom, hogy hogy lehetnek ekkora hülyék az emberek.
Nekem van olyan ismerõsöm, ki az 5 hónapos gyerekének is mindent ad. Nálam ez verte ki a biztosítékot. De szerintem egyéves korban azért ez már nem annyira durva.
Pépet egy évesen? Az én lányomnak 11 foga volt egy évesen. A pépeket el is felejthettem egy életre, mert nem volt hajlandó olyat enni, ami nem darabos! Teljesen nyugodtan lehet neki egy évesen zöldségeket adni a gulyásból, sõt! A palancsinta is tök rendben van, bár az én gyerekem nem szereti.
Szia! Azért szerintem a 3, 5 hónapos kortól történõ hozzátáplálás enyhén szólva is túlzás. Eleve, fél éves korig nem is kéne más, csak anyatej, illetve annak hiányában a tápszer, gyümölcs. Azt el lehet felejteni, hogy azért mozog ügyesen egy gyerek, mert fél évesen már felnõtt kosztot evett! Az unokahúgom most 9 és fél hónapos, az anyatejen kivül jóformán semmit nem fogad el a mai napig sem, és már kapaszkodás nélkül feláll guggolásból, szerintem pár nap, és menni is fog. Az pedig, hogy a mindenfélével etetett csecsemõnek jelenleg nincs semmi baja, semmit nem jelent, sajnos. Aztán nagyon fog az anyuka csodálkozni, ha évekkel késõbb mindenfélére allergiás lesz a gyereke...

Mitöl lehet? 4 éves gyerek koszorukat lát a házban és nem lehet egyedül hagyni mert fél?

Legjobb válasz: Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.

Sok mindentõl lehet, beszélgess vele errõl hosszasabban és ha figyelsz meg leled a választ. Lehet, hogy azt gondolod hülyeség, de ha beszéltek róla, kitárgyaljátok lehet, hogy a félelem is megszûnik azzal, hogy beszél róla és elemzi.
lol, lassan azért le kéne szedni az adventi dekorációt
Még annyit! Felesleges felszenteltetni a házat, és valami csalót hívni. Ez csak sok pénzbe kerül, de semmi eredménye nem lesz.
Az enyém is kérdezgette a minap, hogy mi az a koszorú, kik csinálják, kinek és miért. Nem értettem a kérdést, és kiderült, aznap tanulták az oviban a "Koszorú, koszorú, mért vagy olyan szomorú" dalt.
lehet fény utóképe. az amikor belenézel a lámpába és utána még marad egy ilyen valami ami ha forgatod a szemed is ott lesz ahova nézel.
A gyerek érzékenyebb az átlagnál. Szerintem is hivass papot (persze házat csak katolikus szentel). Ez elûzi a rosszat, mármint ha tényleg van valami rossz, de mindenféleképpen beszélgess vele arról, hogy mit lát, mit érez. Szkeptikusoknak: nálam nagyobb szkeptikus az életben nem létezett, de a családban egy kisgyerek megváltoztatott. Persze aki nem élte át, soha nem fogja elhinni, én sem hittem volna soha!! De ez jól is van így, mert egyéni megtapasztalás van, vagy semmi. Gyõzködni akárkit is, vitákat nyitni felesleges és értelmetlen.
4/4. A kisgyerekek NEM látnak sem aurát, sem szellemeket. Nagyon élénk a fantáziájuk. Hallhatott valamit, vagy láthatott valamit a TV-ben, vagy álmodhatott is valamit. Beszélgessetek vele, hogy milyen lehet ez a koszorú? Lehet, hogy még a szó értelmét sem ismeri? Nem kell az ilyen babonákban hinni.
az aurákat meg én is látom, fõleg azt szeretem ami + attack speedet ad meg resistet
a Kisgyerekek látják az aurát és érzékelik az asztrálvilágot amit mi nem. Valami baj tõrtént abba a házba. Meg kell nyugtatni, hogy nekik nincs testük és papot kell hívni felszentelni a házat ! Imádkozzatok sokat, miatyánkat és hívjatok egy paralátót
látják az asztrálvilágot xdddddd faszorrúak
mami válasza: 34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Elõször kiírja, hogy hiba, ilyen blog nincs létrehozva, aztán bejön :) ))
Látod tisztelt kérdezõ, mondta, hogy megoldódik magától, és olyan gyorsan és hirtelen, hogy még ti is csodálkozni fogtok rajta.Örülök!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy levettèk annak a beszologatosnak a provokàlo vàlaszàt!
A kérdező hozzászólása: Ki a fogyatèkos??Esetleg senki nem kèrt rà hogy irj ide 0%-os hasznos vàlaszado!Ez totàl szànalmas!Amugy a gyerköc mar semmi koszorut nem làt amit eddig làtott!Boldog vagyok, ès köszönöm a vålaszokat!
Kedves kérdezõ! A 10-es válaszoló vagyok. Kár, hogy sokan úgy válaszoltak, hogy megtapasztalásuk nincs. A lényeg: a gyermeked érzékenyebb az átlagnál, ez mûvészekre, tehetséges emberekre jellemzõ. Pl. Polcz Alaine, a nagyon híres pszihológus, tanatológus is látott "angyalszemeket" gyermekkorában, így fogalmazta meg késõbb. Ami nálatok kicsit aggasztó, az az, hogy a gyermeked fél. Ennek nem lenne szabad így lennie, ha a jó erõkrõl lenne szó. Nem tudok jobb szót rá. Vallásos vagy? Mi a véleményed a papokról? Ha nem tiszteled õket, nem hiszel a házszentelés erejében, akkor ez nem járható út, de hidd el, már sokakon segített. Fennáll még a probléma? Neked milyen volt a viszonyod a dédivel? Nem lehet, hogy szeretne valamit mondani, csak neked nem tud? Csak találgatok.
Jah és tisztelt 33-as válaszoló már a százalék átlagodból, is látszik, milyen tökéletes ember vagy, mert ilyen alacsony százaléknál, valszeg mindenkit csak kiokítani tudsz, és fikázni, mert te mindent sokkal jobban tudsz.Szánalmas!
34/ Írd be a keresõbe még egyszer, ha nekem kijött és naponta 400-500 látogatónak akkor neked is sikerülnie kell http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu
Én tudom milyen élénk a gyerekek fantáziályuk! (12vok) Vagy az árnyékokat látja vagy mikor belenéz 1 lámpába akkor utánna lila zöld (talán sárga) foltokat is láthat! És emmi aura látás meg szellemek és papot se kel hívni egyszerüen kérdezd meg a gyereket hol látja.
blogger.hu vagy ez teljesen más???
Na én is örülök hogy a nullám segített és a gyerek "meg-gyógyult".
A kérdező hozzászólása: håt nem a te valaszod segitett:-)De nyugodtan hidd azt ha ez neked önbizalmat ad!:-)
Köszönöm 54.
Jobbulást kívánok !
Hát a baj nem jár egyedül-- a tetõt kijavítani lehetetlenség az idõ miatt csak fóliáztuk a megrepedt cserepeket is vissza tettük, mert várni kell a jó idõre. Aztán te3gnap becsípõdött a hátam közepe csigolya, de mivel allergiás vagyok az izomlazító fájdalomcsillapító lidokainra-- igy csak el kellett menni az orvoshoz- De mielõtt elindultunk volna a kocsi megfeneklett rükvercben az udvaron jó 3/4 óra mire kihúzták a kátyúból- aztán a baleseti aztán elküldtek a belgyógyászat ügyeletre, úgy hogy a család hajnali 2 órakor szakadó esõben végre hazatalált. szóval jól végig kínlódtuk az utat, de az allergiám miatt csak tb kaphattam. A jó az hogy nem törtem el és nem lett baja a szívemnek se amitõl a családom félt és csak behurcoltak éjjel-- az viszont igaz hogy kell egy kis idõ mire elmúlik az izom görcs és idegfájdalom
maminak: remélem elmúlt a veszély, és már nem ázik be a házatok, és az árvíz sem veszélyeztet. Én köszönöm a linket, (bár nem kimondottan nekem tetted ki, de nagyon jónak találom) Üdv.
Én talán olyan 3-4 éves lehettem amikor elmentünk a saját kis faházunkhoz nyaralni nyáron. Anya ölében ültem a földön és teletabit olvasott nekem. Halottam ilyen recsegést a kanapé felõl odanéztem és ott volt a nagymamám aki rá egy héttel meghalt. Még mindig nagyon nagy trauma ez nekem amikor visszagondolok erre az esetre. Azóta eltelt több mint 10 év és még mindig emlékszem ahogy rám mosolygott. Egyszerûen nem tudom elfelejteni. A legérthetetlenebb dolog ebben számomra az hogy én erre mégis miért emlékszem.
ha március 15.e körül irtad(nem figyeltem), nem tudom, mennyire hiszel ebben az elõzõ életes dologban, de lehet, hogy katona volt a szabadságkor, és van valami emléke a koszorúkkal
Mint már írtam 48/ az hamis illúzió, amit a fejlõdésbe levõ agy és a kicsiny lélek együtt tanulása okoz. Ha nem vált ki szorongást és nem ismétlõdik gyakran akkor el kell terelni róla a figyelmét, ki kell belõle szakítani a figyelmét valami valóságos izgalmasabb témával vagy játékkal. Az egy bõdületes marhaság hogy holt lelkek szellemek korzóznak, látogatnak jönnének ide oda a valóságban-- inkább felnõttkori hazugságok halmaza vagy épp egyértelmûen skizofrén tünet. Kérdezõ Neked küldtem üzenetet.
Édesanyám mesélte, hogy egyszer ketten voltunk otthona házban. Én pár éves voltam, 4-5 körül, amikor a sarokba mutattam és megkérdeztem hogy ki az a fekete ruhás néni?
Mami! http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu/ - "HIBA! Ilyen néven nincs blog létrehozva!"
Te nem értesz sok mindenhez de legfõképp a gyerek neveléséhez. Gondolkodj el miért nem lehet már már 1 percre sem egyedül hagyni??? Páran itt már próbálták megmagyarázni de nem fogadtad el !! Ha nem vagy képes nevelni akkor fordulj szakértõhöz. Máskülönben magánügy de nekem a 6 gyerekem közül egyik sem volt ilyen pánikbeteg!!!Ugyanis normális családi környzetben élnek ami nállad???
A gyermekben félelmet kelthet bármi, ami a megszokott környezetét változással fenyegeti. A szülõk veszekedése, válása, egy ismerõs v. rokon halála vagy végleges eltûnése a környezetébõl, lakóhelyváltozás, testvér érkezése vagy egyszerûen látott vagy hallott valami fenyegetõ dolgot a tv-ben vagy a felnõttek beszélgetésében. Ennek egyetlen gyógymódja van, minél többet vele lenni, minél több szeretetet adni és elõsegíteni, hogy biztonságban érezze magát.
Ja, én is annyi háromszemû kisgyereket láttam a minap, hogy már kezdem megszokni. Hívd a papot, mert elûzi a rosszat? Maximum telerejszolja a lakást... és meg van szentelve.
Lehetséges mert már a szûlök sem éppek !! Négy éves gyereket egyedül hagyni ????
Mami egyetértek! Bizony, a kicsi gyerek még keveri a valóságot és a képzeletet, nagyon könnyen beleéli magát bármely képzelt dologba, és könnyen alakulnak ki indokolatlan szorongások, félelmek. Az idegrendszer fejlõdésének velejárói. Ezeket a játéktevékenység során levezeti, kiéli. Lehet, hogy ezen a fogalmon õ valami egészen mást ért. Az is lehet, hogy látott egy koszorúzást valahol, és mindenki szomorú volt. Ha a koszorútól fél, kérd meg, hogy rajzolja le! Meséld el, hogy a koszorú a dicsõség, a gyõzelem jele is lehet!
Abban a korban a látás a gondolkodás és az agy mûködés még fejlõdésben van, tehát vagy látott hasonlót és nem tudja hova tenni a képi adatot igy kivetíti, vagy az agy vetíti ki, mint formát mert a látás és az agy nem mûködik még harmonikusan.-- ehhez társulhat a kis gyermek hihetetlen gyors gondolat képzése fantáziája.Nem kell megijedni, mert épp a felsorolt okok miatt a gyermeki látás hamar kialakít magának képzelt gondolat alkotásokat, válaszokat feléd. Elég csak egyszer mesélni neki a tündérrõl ami pillangó szerû és a legkisebb fényt vagy árnyékot annak fogja képzelni és szövögetni a saját meséjét hozzá. Semmi miszticizmus se babonaság nincs mögötte nem is szabad ilyen felé terelni a gondolatodat.
Tudtommal a kisgyerekeknek nyitva van a harmadik szemük ami 4-6 éves korukban záródik vissza, ebbõl adódóan látnak olyanokat amit mi nem (pl: szellemek és egyes elementálokat).
Kisöcsém is kb. 3 éves lehetett amikor nem olyan rég halott nagypapámmal "beszélgetett". Én elhiszem, hogy vannak ilyenek. A legjobb, ha leülsz vele beszélgetni. Elmondja, mi is az amit lát és nyugodtabb lesz...
Én hiszek az ilyenekbe. Nem egy gyerek mondta már el kit lát a házban, el mondta hogy nézett ki és bizony nagyon hasonlított a leírás arra a nénire/bácsira aki ott lakott, vagy épp egy elhunyt rokonra aki akkor halt meg mikor õ még meg sem született. szerintem beszélgess vele errõl, ne mondd neki hogy á nincs ott semmi, higgy neki nyugtasd meg.
Istenem, egy ilyen szimpla kérdés milyen fórum harcot tud kirobbantani. Tisztelt kérdezõ, beszéljetek róla a kisgyermetekkel, ezzel tudtok a legtöbbet elérni, kérdezzetek rla, hagyjátok, hogy a maga módján mesélje el, és ha kicsit összeállt a kép, mit is láthat, akkor próbáljátok elmagyarázni neki hogy mi az, és mit jelent amit lát, akkor is ha esetleg ti nem értitek, Próbáljátok megnyugtatni, hogy semmi oka nincs rá, hogy fél, mert anya is látja, és apa is.Idõvel így megszûntethetõ a félelem, és elfogadja a helyzetet, és megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aggodtam azèrt kèrdeztem meg ezt!1.nincs fent sehol az ajton adventi koszoru, es semmi hasonlo a hàzban!2.Nem hagyom egyedül csak mig kimegyek a mosdoba, oda nem viszem magammal!3.Most halt meg dèdmami ès ö velünk èlt, ès a gyerekünket nem tudtunk elvinni otthonrol a temetès idejère, mert nem volt hovà, semmi rokon vagy közeli baràt akikre ràbiznàm a gyerekeket!Idegenre meg szerintem senki nem biznà rà!Probaltunk beszèlni vele, es megnyugtatni h nincs ott semmi de hiaba!
Bárkinek lehetnek még felnõttkorban is feszültségei, szorongásai ezeket nagyon sok esetben gyógyszer nélkül is megszüntethetjük, és mint meséltem vannak te4vhnikák amelyek gyerekeknek szorongásainak megszüntetésére is használható. Ilyenek a saját kis kezük használata valamint saját kis gondolatuk használata. http://A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu Ebben a két blogban megtalálhatóak ezek a módszerek de még más, több és súlyosabb betegség öngyógyításának gyakorlata is.
A kérdező hozzászólása: Hàt nem èrtem, te nem èrted hogy nem hagyom egyedül, csak 1percre mig kimegyek a mosdoba!Ha van gyereked gondolom tesem viszed magaddal a wc-re?Vagy igen?Ha meg nincs gyerköcöd itt neokoskodj!Az orvos elbeszèlgetett a gyerekkel, ès semmi gond, csak gyàszol, felkell dolgoznia a mama halàlàt!Mar bànom h itt kèrdeztem meg ezt a dolgot!Mert van itt egy-kèt NAGYOKOS aki beszólogatni jar erre az oldalra!Ennyi ja ès köszönöm azoknak a kedves embereknek akik segiteni akartak, bennük van embersèg!
Drága 25-ös, olvassad el az utánnad kommentelõket és majd megvilágosodsz. Elõszõr is a szülökkel van baj mert egy 4 éves gyereket egyedûl hagyni??? A gyereket meg ha õk nem tudják megnyugtatni vannak szakemberek és ahhoz forduljanak !!!
Szerintem kérdezd meg, hol látja azt a koszorút, és miután kiderül, hogy mi az, próbálj neki valami kedves dolgot mondani. Én például a falon lógó szarvas-koponyáktól féltem, de megvígasztaltak, hogy õk nem akarnak rosszat nekem, meg ilyenek
Szóval Kérdezõ ha nem értesz a gyermekedhez, mert nem mindenki ért a lelki dolgokhoz, akkor el kell mondani a gyermekorvosodnak aki beutalja a gyermeket egy gyermek pszichológushoz-- Õ elbeszélget a gyermekeddel és persze Téged is ellát tanácsokkal olyanokkal amelyek már helyesek lesznek.-- De arra nem szabad gondolnod hogy bármi baja lenne a kicsinek-- élénk a fantáziája, látott valamit ami megrémisztette és sajnos a félelem feszültséggel telített gondolat, lassan simul el és képes elõhívni a memóriából a képi emlékeket amit kivetít a gyermek szemgolyójába a látóideghez és a pupillához amit úgy él meg, mint ha a valóságban látná. Itt egyébként se jó helyen kérsz tanácsot ilyen témában. Ehhez szakember kell és maga a gyermek is egy beszélgetéshez. Egyet viszont mint valamikori idegklinikai intenzív nõvér tanácsolhatok-- hogy lehetõleg a gyakorlati tanácsokat fogadd el!-- a gyógyszerest azt nem tartom jónak!!! Nekem van egy kis unokám helyesebben van nagy unokám is, szóval én nevelem õket mert itt felejtették a szülõk 9 éve nálam. De mivel az anya csodálatos anyuka volt a gyerekek nagyon szerették, bizony lelkileg megviselte a gyerekeket. A nagyobbik zárkózottá vált afféle harapófogó kell hozzá tipus most 18.-- a kicsi érzelmes, romantikus típus... Õ érzelmileg másképp szenvedte meg-- s ha ritkán eljött az anya akkor beteg lett, hogy ne menjen el aludjon a szobájában mellette és ápolja-- de sajnos az anya beteg lett, agyilag szétesett és elment mindig-- telefonált ekkor akkor jövök és fél évig, nem láttuk...A lényeg hogy a gyermek a látogatások miatt a szívével beteg lett és egyre nagyobb anginás rohamai voltak és galoppólt a kis szíve ha csak érzelmi terhelés érte, muszáj volt elsõsegélyben részesítenem és akkor jobban lett--- de utána bevittem EKG az ismét jó lett-- feküdt kardiológián és beszélgettünk a problémákról is- mi váltotta ki mióta van-- Így gyógyszereket kapott de pszichiátriai nyugtatókat akkor volt 9 éves-- de durván megváltoztatta a viselkedését- itthon, iskolában, utcán tört zúzott, verekedett üvöltözött. -- Amikor az anyja jött, azt kidobta! Utána rosszul lett a kis szívével a gyógyszer ellenére és akkor elõvettem a saját módszereimet a gyógyszert pedig naponta feleztem, majd negyedeltem majd elhajítottam! Elmondtuk a klinikán is, mit alkalmazunk. Öcsi szó szerint rátett egy lapáttal-- utólag azzal indokolta, hogy "ahogy te tanítottad mami a gyakorlatokat, abból semmi nem látszik, csak mintha aludnék- így viszont egész jól mutathatott mert tettszett a professzor néninek" kb félév alatt vált tünetmentessé ma 13 éves és csodálatos, nyugodt boldog határozott-- ha jön az anyja már nem fáj neki ha elmegy két óra múlva.. leül játszik az anyjával vagy épp zongorázik az anyjának. azóta, csak egyszer csapta le a telefont is, ha hívta az anyja-- melyik kedden vagy melyik vasárnap jössz? Tudod mit? inkább ne ígérgess! Jössz jössz nem jössz nem jössz! minél kisebb a gyermek (gondolok a 4 éves korú gyermekedre) annál könnyebb lelkileg hatni rá, mert még szereti és hiszi a meséket, de már megtanítható játékosan öngyógyító trükkökre is.Amikor óvodás volt akkor próbálkoztam elõször bár még kicsi problémák voltak akkor bevált-- csak utána lett több a "szülõ okozta szégyen miatt, és akarlak, maradj velem"- ellentétes érzések miatt. Sokkal jobban féltem a nagyobbikat-- Mindennel próbálkozom nála.-- most épp levelezni kezdtem vele, mert beszélni arról ami benne van, ami fáj, ami feszültté teszi... képtelenség. Orvosnak, idegennek kibeszélni? Õt nem lehetett rávenni.
Még nagyon sok minden okoz majd szorongást, vagy félelmet a gyerekben, amíg felnõ! Az elõzõekben már leírtam, hogy ez nem ritka, csak fel kell oldani. A gyerek általában eljátssza, és kijátssza a félelmeit, és ezzel fel is oldja. A másik a rajz! Rajzolja le! Az is feloldja. Lehet róla beszélgetni, de annak van egy olyan veszélye, hogy még inkább szorong, hiszen az, amit a felnõtt elmond, és az õ fejében errõl világos képek alakulnak ki, ez a gyerek fejében ez nem mindig így alakul! Jóval kevesebb emlékképe van, és a túlmagyarázás az ellenkezõjét váltja ki annak, amit akarunk. Akkor már inkább a mese! Ki kell találni egy szép mesét, amelyben vannak koszorúk, és jó a vége! De ne magyarázzuk meg!!!! Érteni fogja anélkül is. A rajz és a mese!! Két jó módszer a gyerek szorongásainak oldására!
Kedves utolsó! mit mesélt vagy csinált az a gyerek ami megváltoztatta a hozzá állásodat? engem tényleg érdekel mert hiszek az ilyenbe. ha itt nem szeretnéd leírni írd meg privátba légyszi!
Hát ... 1/ van vagy nincs koszorú a házban? 2/ ha van akkor mi a gond? 3/ ha nincs akkor elõször a szülõk menjenek tanácsadásra 4/ ha a szülök már tisztában vannak a helyzettel akkor ne maradjon a gyerek egyedûl!
most akkor ad valaki nekem aurát A KURVÁKFASZÁT


Rokonságban levő egy éves gyereket hogyan lehet felköszönteni?

A földrajzi távolság miatt a személyes találkozó nem megoldható. Ilyenkor mi a szokás? Gyakorlatilag a szülőket köszöntjük fel?

Legjobb válasz: Csomagot is lehet küldeni neki, vagy valami gyermekrajzos üdvözlõlapot küldeni részére.

Csomagot is lehet küldeni neki, vagy valami gyermekrajzos üdvözlõlapot küldeni részére.
Én csomagot küldenék valami játékkal vagy ruhával.

13 hónapos kisfiam egyszer alszik napközben 3 órát, de lehet, hogy igénye lenne a 2x -i alvásra is. Nem túl sok az egy egy éves gyereknek?

12-kor teszem le, 3-ig alszik, majd este 8-tól reggel fél 7-ig. Viszont amikor férjemmel van, ? leteszi 10 fele, még mindig alszik... majd mivel nem fogja bírni a délutánt, szerintem 5 fele is szundizni fog. Egy egészséges 1 éves alszik ennyit?

Legjobb válasz: Én lányom 14 hós koráig 2-szer 1,5 órát aludt, utána átállt kb 1-1,5 hónap alatt, és napi 1-szer aludt 3 órát. Éjjel 11-12 órát aludt.

Én lányom 14 hós koráig 2-szer 1, 5 órát aludt, utána átállt kb 1-1, 5 hónap alatt, és napi 1-szer aludt 3 órát. Éjjel 11-12 órát aludt.
Kisfiam kb. 10 hós kora óta csak 1x alszik, de akkor akár 3-4 órát is egyhuzamban! Igaz, õ este csak fél9 körül alszik el és max. fél8-ig alszik.
Kislányom 11hónapós múlt. Éjszaka 9-tõl ált. 6ig alszik. Napközben 2szer 1órát van h csak felet.
Az én fiam kb. 15-16 hónapos kora óta alszik egyszer egy nap, elõtte délelõtt és délután is aludt. De mivel õ korán kelõ, ezért még mindig van, hogy alszik délelõtt is. Pl. ma aludt délelõtt és már közel egy órája alszik. És ugyanúgy alszik-ébred, mintha este 8-kor aludna el, mert ez nem az elsõ eset.

Egy éves gyerekkel lehet már szánkózni idén télen?

Október végén volt egy éves a fiam. Idén érdemes már szánkót venni? És ha igen, milyet? Olyat, ami piciknek van, és csak ? ül benne és én meg húzom, vagy olyat, ami nagy, és ketten ülünk rá, és úgy csúszkálunk? És egyáltalán, hol szoktak szánkókat árulni?

Legjobb válasz: A tesco, baumaxx árul, de ha még hó is lesz akkor mehettek. Arra figyelj, ha egyedül is ül akkor is legyen alatta meleg pokróc, meg persze figyelj, nehogy ledõljön, ha lilul a szája, akkormár ne maradjatok kint. Jó csúszkálást!!

A tesco, baumaxx árul, de ha még hó is lesz akkor mehettek. Arra figyelj, ha egyedül is ül akkor is legyen alatta meleg pokróc, meg persze figyelj, nehogy ledõljön, ha lilul a szája, akkormár ne maradjatok kint. Jó csúszkálást!!
szia mi is ezen gondolkodtunk, h karácsonyra szánkót kap 1 éves fiúnk.vannak olyanok, amiknek ilyen félkör alakú háttámlája van.sztem érdemes kipróbálni-jól fel kell öltöztetni-ha már erre a 4 évszakos helyre születtünk-hát szokja meg a hideget is

Erős hasmenés esetén lehet tejet adni egy éves gyereknek?

Van rá gyógyszere, hányás nincs,eszegetett egész nap. Folyamatosan ment a hasa ma, már a feneke is nagyon piros és fáj neki. Csak nem tudom,hogy tejet ihat-e??? A doki+védőnő a napokban nem elérhető... Köszi.

Legjobb válasz: Nem :-(. Semmi tejterméket, vagy zsírosat ne adj neki. Keksz, fõtt krumpli, tea, ropi, stb. Ilyesmit ehet ilyenkor.

Nem :-(. Semmi tejterméket, vagy zsírosat ne adj neki. Keksz, fõtt krumpli, tea, ropi, stb. Ilyesmit ehet ilyenkor.
Sajnos nem! Hasmenés esetén kerülni kell a tejtermékeket. Diétázni kell és sok folyadékot itatni a kicsivel!
Semmilyen tejtermék nem használ hasmenés esetén. Inkább alma, sós rágcsálnivaló pl: kuki, mert a sót is pótolni kell, körte, és rengeteg folyadék pl: víz.
A 15 hónapos kisfiam egy hónapja esett át ugyanezen. Hányás nem volt csak hasmenés. Doki azt mondta, hogy tejet nem ihat és jó pár napig tejterméket sem ehet. Megkérdeztem, hogy mit adhatok helyette, mert a kisfiam reggel és este is 2, 5 dl tejet/kakaót szokott inni, erre receptre írt Sinlacot (szerintem vény nélküli is kapható csak drágább). Mielõbbi gyógyulást kívánok a picinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor nem adok neki tejet. (sem..)
Nem.

Egy éves gyereknek mit lehet adni:napi fél liter tejalapú ételnek?

Legjobb válasz: Pl. 3dl joghurt,50g túró és 30g sovány sajt.

Pl. 3dl joghurt, 50g túró és 30g sovány sajt.
Nem eszi a tápszert? Sajt, joghurt, tejpép.
Sajt, joghurt, tejpép (100 féle ízben van kb), tejberizspép, tejbegríz, babatej (tápszer jellegû, porból), túró, krémtúró, túró rudi. Nagyjából ennyi. Én 1, 5 éves korától már sima tejet is adtam, forralás nélkül (ezek már úgyis ultrapasztõrözöttek...), elõtte inkább még nem. - két gyermekes anyuka -
én reggel, este adok tápszert (mert a tehéntejet nem bírta, és 1 évig szopizott "csak"), ez kb.3-4ld összesen ezenkívül sajtot, túrót, joghurtot használok fõzésnél, illetve sajtot eszik kenyérrel is reggelire, vacsorára.
Kisfiam 1 eves kora ota nem issza meg semmilyen formaba a tejet vagy tapszert (ertem ezalatt a kakaout, tejitalt... minden fele csoda modszert). Meglatja, a feher szint vagy barnat (kakao) folyekony allapotba es a vilagbol menekul ki. Ezert en mar minden trukkhoz folyamodtam. Gyumolcs turmixokat szoktam neki csinalni. Egyedul igy hajlando fogyasztani. Uzsonara minden nap gyumolcs turmix van. Ma pl bananos: 1 fel banant osszeturmixolok egy gomboc vanilia fagyival es egy kis pohar tejjel (200-250ml korul). Tegnap malnas turmix volt azelott meg barackos. Neha csokisat is csinalok neki, igy nem unja oket meg. Szivoszallal szivja 16-17 honapos kora ota azelott kanallal kanalazta ki. Ezenkivul szoktam neki felvagni sajt csikokat amiket ragcsalhat. csinalok melle metelohagymas tejfolos ontetet es ebbe martogatja a sajt csikokat, meg a zoldsegeket. Imadja a sajtszoszs karfiolt amibe szinten sok tej van: Pici vajat megolvasztasz osszekevered egy kanal lisztel leveszed a tuzrol es felontod tejjel. Jol elkevered, hogy ne legyen csomos es addig melegited amig besurusodik. Jo sok sajtot teszel bele es ebbe mehet a parolt karfiol. Tetejet megszorod sajtal es a grill ala teszed vagy sutobe jo magas fokozaton par percig. A karfiol melle mehet a repa, brokkoli, kelbimbo szoval lehet varrialni. Neha vacsira vagy ebedre ezt csinalok neki. Szoktam melle felvagni neki parolt burgonyat es igy laktatobb lesz. Muszalj trukkozni mert a kalcium kell nekik. :)

Szerintetek lehet e teherautó elsõ ülésén menetiránnyal szemben szállítani egy 5 éves gyereket? Sajnos a jogszabály nem egyértelmû, szerintem nem, de Pontosan kellene tudnom mert nagyon fontos, hivatalos ügyben kellene használnom.

Legjobb válasz: Egy 5 éves gyereket szerintem már nem kell gyerekülésbe rakni, (feltéve ha nem kis növésû) máshogy meg hogy akarod menetiránnyal szemben (háttal) szállítani? Szerintem tökmindegy, hogy milyen kocsiról van szó (személy v. teher), menet iránnyal háttal csak akkor rakhatod be a gyerekülés, ha nincs utasoldali légzsák vagy van, de kikapcsolható! Ha van légzsák de nem kikapcsolható, akkor csak menetiránnyal megegyezõen lehet betenni a gyerekülést. De egy 5 éves gyereknek nem ülés magasító kellene már?

Egy 5 éves gyereket szerintem már nem kell gyerekülésbe rakni, (feltéve ha nem kis növésû) máshogy meg hogy akarod menetiránnyal szemben (háttal) szállítani? Szerintem tökmindegy, hogy milyen kocsiról van szó (személy v. teher), menet iránnyal háttal csak akkor rakhatod be a gyerekülés, ha nincs utasoldali légzsák vagy van, de kikapcsolható! Ha van légzsák de nem kikapcsolható, akkor csak menetiránnyal megegyezõen lehet betenni a gyerekülést. De egy 5 éves gyereknek nem ülés magasító kellene már?
A kérdező hozzászólása: Igen, magasító kell neki, de úgy értelmezem hogy elõre csak abban az esetben ülhet ha háttal be lehet kötni, márpedig õt nem. Ezért szerintem nem lehet elõre ültetni ahogy személyautóban sem ülhet elöl.
Gondoltam szólok, hogy személygépkocsiban is ülhet elöl a kisgyerek menetiránynak megfelelõen szerelt gyermekülésben! Tudom, ez örök vita, mert kissé szarul van megfogalmazva...
Biztonsági gyerekülésben ülhet elöl a menetiránynak megfelelõen is.
5 éves gyereket menetiránnyal megegyezõ irányban szabad csak gyermekbiztonsági rendszerben (ülésmagasító, gyerekülés) szállítani. Ez az egy megengedett lehetõség van. Egy rendõr.

Hány éves kortól lehet egy gyereket rövid időre egyedül hagyni a lakásban?

Pl. hány éves kortól lehet azt megcsinálni,hogy lemegyek a kisboltba a gyerek nélkül? Én csak arra emlékszem, hogy 4.-es koromtól már minden osztálytársam egyedül járt haza, és csak eleinte volt az, hogy anyukám otthon várt, amikor látta, hogy megérkezem, akkor már nem rohant haza. De ott nem az volt a para az elején, hogy mit csinálok otthon egyedül, hanem hogy egyedül buszozok meg ilyenek. De arra nem emlékszem, hogy mennyi id?s voltam, amikor el?ször egyedül hagytak rövid id?re. Mikortól lehet?

Legjobb válasz: Gyereke válogatja. Van, amelyikben már óvodásként meg lehet bízni, de olyan is akad, aki még 10 évesen is önveszélyes. Unokatesóm az négyéves kisfiát arra a két percre nem tudja egyedül hagyni, amíg wc-re elszalad, mindig magával kell vinni a kölyköt is. Egyszer hagyta magára, mire kijött a wc-bõl, kitört a gyerek elsõ két foga, mert egymásra rakott két széket, felmászott rá, és mivel nem tökéletesen sikerült összerakni, zúgott egy nagyot.

Gyereke válogatja. Van, amelyikben már óvodásként meg lehet bízni, de olyan is akad, aki még 10 évesen is önveszélyes. Unokatesóm az négyéves kisfiát arra a két percre nem tudja egyedül hagyni, amíg wc-re elszalad, mindig magával kell vinni a kölyköt is. Egyszer hagyta magára, mire kijött a wc-bõl, kitört a gyerek elsõ két foga, mert egymásra rakott két széket, felmászott rá, és mivel nem tökéletesen sikerült összerakni, zúgott egy nagyot.
Én általános iskola elsõ osztályában már egyedül voltam otthon suli után (egyedül mentem haza). Lakótelepen laktunk, csak át kellett sétálnom a suliból a házunkig. Volt néhány dolog amit nem lehetett bekapcsolnom (tûzhelyhez nem mehettem, nem nyithattam ajtót senkinek). És emlékszek úgy csináltuk anyáékkal, hogy volt egy meghatározott ütemû kopogás (amit csak mi tudtunk) és akkor tudtam hogy õk értek haza. :-) De igaza van az elõttem szólónak... gyereke válogatja. Én elsõben már a hugomat is hazahoztam az oviból. Egyedül.
a férjemet nagyon kicsi, 6-7 éves korától muszáj volt egyedül hagyni. Anyósomékat vagy 2-3 alkalommal is úgy kizárta a lakásból (õ közben elaludt), hogy rá kellett törni a bejárati ajtót :)
Szerintem egy 10 éves gyereket már egyedül lehet hagyni pár órára. Kisebbet nem mernék.
4 évesen egyedül volt otthon fiam amíg lementem boltba. Negyed óra volt max. Most 7 éves de Màr nem marad otthon, mindenhova jön velem, bár azóta költöztünk
szia.én fiam 10éves és már nyugodtan merem pár orára egyedül hagyni otthon.Multkor bankba kelett mennem és esett az esö, azt mondta magátol hogy ha nem baj ö nem jönne velem inkább maradna otthon. Szerintem ha megbizol annyira a gyerekbe hogy tudod hogy nem csinál hülyeséget és nem nyit ajtot senkinek akkor már 8évesen is otthon maradhat.
10 éves lesz januárban, egy óránál tovább nem hagyom egyedül. Kolléganõm az elsõs gyerekét, amikor beteg volt, simán otthonhagyta egyedül egész napra és jött dolgozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!