Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy és fél éves (100 db)

Hogyan lehet osszeszoktatni egy ket es fel evest az ujszulott testverkevel?

Nem rolam, hanem a testveremekrol van szo, akiknek segiteni szeretnek, de mivel csak egy babam van, igy nem tudom a megoldast. Van egy ket es fel eves es egy masfel hetes lanyuk. Az idosebbik imadnivalo, de annal akaratosabb gyermek, teljesen anyakozpontu, senki massal nincs el es eleg nagy hisztiket tud csapni. Felkeszitettek a kisteso erkezesere, meg ajandekot is kapott tole a hazaerkezeskor, de megis van gond. Nagy gond.

Legjobb válasz: Helló, nekünk a nagyobbik kislány 3 és fél éves, a kisebbik most 7 hónapos. Mi is hasonló cipõben járunk, csak a helyzet, nem ilyen komoly. Azt javaslom mindenképpen, hogy adjatok neki feladatokat a baba körül. Gyere átpelenkázzuk, add ide a popsikenõcsöt, hozd ide a dudlit stb. Meg kell szoknia, hogy a csak felé irányuló figyelmet most már meg kell osztania testvérével. A dacosság legjobb ellenszere az hogy nem figyeltek rá, mikor dacoskodik, mert rá kell jönnie, hogy akkor éri csak el amit akar, ha normálisan viselkedik. Tehát ha hiszti van, semmi reakció ne legyen felé, ha meg rendesen viselkedik, szenteljünk neki is figyelmet.

Helló, nekünk a nagyobbik kislány 3 és fél éves, a kisebbik most 7 hónapos. Mi is hasonló cipõben járunk, csak a helyzet, nem ilyen komoly. Azt javaslom mindenképpen, hogy adjatok neki feladatokat a baba körül. Gyere átpelenkázzuk, add ide a popsikenõcsöt, hozd ide a dudlit stb. Meg kell szoknia, hogy a csak felé irányuló figyelmet most már meg kell osztania testvérével. A dacosság legjobb ellenszere az hogy nem figyeltek rá, mikor dacoskodik, mert rá kell jönnie, hogy akkor éri csak el amit akar, ha normálisan viselkedik. Tehát ha hiszti van, semmi reakció ne legyen felé, ha meg rendesen viselkedik, szenteljünk neki is figyelmet.
A tesóméknál is ugyanez volt sajnos pont ahogy leírtad, én is és a mama is ott voltunk segíteni, de amíg pl. a tesóm szopiztatta a kicsit addig a nagyobb kint az ajtó elõtt ordított stb. Egyszerûen nem tudtunk mit csinálni. Aztán ahogy telt az idõ megszokott minket is a nagyobb és jobban el volt velünk, tesóm mindig valami mesét kapcsolt be és amíg szoptatott addig azt nézte. Vagy mi levittünk a nagyobbat sétálni. Nem akarlak elkeseríteni, de mi a kicsi 6 hós koráig jártunk segíteni reggel 8-tól du 4-ig (míg apa haza nem ért) felváltva a mamával. Nagyon nagyon nehéz volt, pont a nagyobb hisztis korszakának közepébe születtett a tesóka. De most már a nagy 4 éves a kicsi 18 hós és el se lehet õket választani. Jó tesók sokat játszanak együtt, persze van civakodás is. Szeptemberbe megy a nagyobb óviba, na az még egy jó móka lesz:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tovább adom majd az eddig kapott ötleteket, de ha van még esetleg több, akkor azt is örömmel fogadom.
Szüleid nem tudnának rájuk vigyázni?
A kérdező hozzászólása: nem, sajnos. messze is vannak, az egyik aktívan dolgozik, a másik beteg nagyon....
bölcsibe szerintem lehet már ilyen korú gyerekeket is adni. vagy nem? esetleg bébiszitter?
Talán nem kellet volna elüldöznöd a szülés utáni undogságoddal. Egy férfit is ugyanúgy megvisel a szülés, szóval idõ kell még felfogjuk a helyzetet. Ha pedig tényleg úgyvan ahogy mondod, követelj gyerektartást!
2 Deák Ferenc nem tud vigyázni a gyerekekre. Ahhoz meg kevés, hogy anya otthon maradjon a gyerekekkel.
Fájó nagyon, de be kell adni õket bölcsibe és egy olyan munkát keresni ami 8-4ig van H-P-ig. Nem lesz egyszerû... Vagy eladni a hátat és a szülõkhöz költözni. Hiába dolgozik, azért csak osztoztok a rezsin és alkalmanként be tud segíteni. 1 éves kora után meg mindenképpen irány a munka világa.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Engem egy másfél és egy fél évessel hagyott itt, mert kiderült mindkettõ súlyosan táplálékallergiás, és õ így nem vállalta fel õket. Én sem tudtam hova költözni, és itt bölcsi sincs, meg melóhely sem igazán, pláne az én végzettségemmel. Nekem a kiutat a netes eladások jelentették. Rengeteg ruha, bútor, konyhai felszerelés, játékok... eladogattam, amire nem volt szükségünk, csak el volt rakva, hogy jó lesz még valamire, meg a gyerekeknek annyi ruhájuk volt, mintha legalább tizesikrek lennének, szóval amiket sosem adtam rájuk azt is eladtam, amiket kinõttek, az én ruháimból, ami nem volt rajtam már egy éve... Hihetetlen, de havi 60 ezer ft-om meg volt belõle, és mégis itthon voltam. Amikor játszottak, aludtak, én akkor csináltam. Nekünk elég volt ez a 60 ezer ft+gyes, családi arra, hogy megéljünk, meg természetesen a gyerektartás. Nem azért írom, hogy ezt kell csinálnod, csak egy tipp, amíg nem tudod, mi legyen, addig átmeneti megoldást jelenthet. Kitartás! Sok erõt kívánok Nektek!

Van egy 2 és fél éves fiam, volt egy spontán vetélésem és egy missed ab-om fél éven belül. Szerintetek lehet még gyerekem?

Az első terhességem teljesen problémamentes volt. Semmi nem változott azóta. Egyszerűen nem értem miért lehet ez?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nagyon megkérdõjelezem, hogy kéne-e egyáltalán neked gyerek ilyen ítélõképességgel, amivel meg vagy áldva. Szerinted egy ilyen kérdéssel nem egy hozzáértõ szakorvoshoz kéne fordulnod? Ha feltételezem, hogy komoly a kérdés és szándékodban áll teherbe esni + fennállnak az általad felsorolt tények, akkor nem ez az oldal ami neked ebben segíteni tud!

Ne haragudj, de nagyon megkérdõjelezem, hogy kéne-e egyáltalán neked gyerek ilyen ítélõképességgel, amivel meg vagy áldva. Szerinted egy ilyen kérdéssel nem egy hozzáértõ szakorvoshoz kéne fordulnod? Ha feltételezem, hogy komoly a kérdés és szándékodban áll teherbe esni + fennállnak az általad felsorolt tények, akkor nem ez az oldal ami neked ebben segíteni tud!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
A kérdezõ tapasztalatokra volt kíváncsi, nem bántásra. Egy barátnõmnek az elsõ -problémamentes- terhessége után két vetélése volt, utána született még két egészséges gyereke is. 6 év, 2, 5 év, 1 hónaposak. Másik barátnõmnek pedig egy vetélés- egy egészséges terhesség - egy vetélés - egy egészséges terhesség ikerpárral az aránya.
A kérdező hozzászólása: Kedves Második válaszoló! Igazad van és köszönöm a tapasztalatokat:)
OFF: Kedves 63%-os, azt írod nem bántásból írsz, de még is olyan a hangnem, minek is írsz, nem értem!!!! Ennél a kérdésnél vannak sokkal cifrábbak is, oda írj! Ha jól értelmezem a kérdezõnek az elsõ terhességével semmi problémája nem volt, az azt követõ kettõ volt missed ab és vetélés. Véleményeket akart, hogy tudja mire számíthat, volt-e már valaki ilyen helyzetben, ja és gondolom orvoshoz is jár. ON: Egy ismerõsömnek az elsõ terhessége volt missed ab, utána két szép fia született. Egy rokonomnak a lánya után, volt egy spontán vetélése, majd egy fia született. Szóval a vetélés/missed ab után is született egészséges baba. Beszélj az orvosoddal, mert bármi lehet: - sárgatest elégedetlenség - lehet csak gyógyszert kell szedj és megmaradhat a terhesség. Remélem minél elõbb egészséges babád születik, mi is második babát szeretnénk, de fél éve nem jön. :-(
Orvosi vizsgálatra mindenképpen menjél el. HA oka van, biztos kiderül. Nekem is 2 és fél éves a fiam, gyorsan teherbeestem, amikor elterveztük. Problémamentes terhesség volt. Másik baba viszont nem jön, pedig 2 éve nem védekezünk.
A kérdező hozzászólása: SZiasztok! Tényleg nem orvosi szakvéleményt akartam, mivel szerintük minden rendben van. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy volt-e már valaki esetleg hasonló cipõben. És igen lehet, hogy megnyugtat, ha tudom, hogy nem csak én járok ilyen cipõben, mikor azt látom, hogy aki nem is szeretne gyereket és rosszul is bánik vele annak van egy rakat, nekünk meg egyenlõre egy gyönyörû gyermekünk van.
Kedves kérdezõ! Ne is foglalkozz a bántó hangnemmel és ennek az embernek az értelmetlen hozzászólásaival. Nekem 1egészséges baba után 2és fél évre lett egy vetélésem, majd következõ évben mikor elterveztük elsõre babás lettem és egészséges gyerekem született. Most fél éve várjuk az újabb kis tesót, eddig eredménytelenül. Látod bárkinél bármi elõfordulhat, semmi sem általánosítható. Remélem hamarosan összejön a baba!

Ha a gyermek szobatiszta, akkor két és fél évesen beveszik az óvodába? Lehet, hogy eltudnék menni dolgozni és akkor nem adnám bölcsibe. Egy ismerősöm kislányát beadta mert el kellett mennie dolgozni. Ez mindenhol müködik?

Legjobb válasz: Elvileg igen, törvényileg úgy van szabályozva már hogy amennyiben kapacitás ügyileg elbírják, akkor 2 és féléves kortól mehet oviba. Az én fiam 2 éves és 9 hósan kezdte az ovit, szobatiszta volt hónapok óta, úgyhogy kezdhette. És sok olyan ovis társa volt a kiscsoportban akik szintén 2,5 és 3 év között vannak.

Elvileg igen, törvényileg úgy van szabályozva már hogy amennyiben kapacitás ügyileg elbírják, akkor 2 és féléves kortól mehet oviba. Az én fiam 2 éves és 9 hósan kezdte az ovit, szobatiszta volt hónapok óta, úgyhogy kezdhette. És sok olyan ovis társa volt a kiscsoportban akik szintén 2, 5 és 3 év között vannak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ! Holnap fel is hívom az óvodát ahova szeretném hogy járjon.
Sajnos nem mûködik mindenhol így. Ma volt itt a védõnõnk, és rákérdeztem. Az én lányom jövõ szeptemberben lenne (ovodakezdéskor) 2 éves és 9 hónapos, és itt két közeli oviban (Zuglóban lakunk) egyikben sem veszik be betöltött 3 év alatt :((( Nagyon szomorú vagyok, mert most 3 hónap híja miatt irathatom bölcsibe. :(
Az Én fiam se volt még 3 mikor oviba ment, szobatiszta volt, de sajnos utánna elkezdett bepisilni éjszakánként. A popsiját is ki tudta törölni, de látta, hogy az oviba ezt a többi gyerek nem tudja, így leszokott róla õ is. Ha van férõhely akkor beveszik valamelyik környékbeli oviba.
Ha van minicsoport az oviba, és hely is van akkor nem kell bölcsibe vinni.
Ez attól függ, hol éltek, és ott mennyi hely van az ovikban. Azt értem, hogy jobbnak látod, ha egybõl olyan helyre megy, ahol aztán "maradhat is", tehát nem kell majd váltani intézményt, de annyiban meggondolandó, hogy ha vegyes csoportos az ovi, akkor nagyon picike lesz 6-7 évesek mellett. Akkor már lehet, hogy bölcsivel jobban jártok.
Az elsõ vagyok:) Nálunk a fél csoport 6-7 éves:) Semmi baj nincs ezzel. De belátom ez óvónéni és dadus függõ is, mivel nekünk szerencsére jó jutott. De amúgy a nagyon elbabáznak a kicsikkel, és tanítgatják õket rengeteg mindenre észrevétlenül is! Az én fiam is rendszeresen játszik 2 6 éves kisfiúval :)
2. vagyok. Itt sincs minicsoport az oviban, viszont az én lányom elég érett, testileg, agyilag is (két éves sincs még, de a doktornõnk szerint 3 éves szinten van), és biztos vagyok benne, hogy egy év múlva (2 évesen és 9 hónaposan) nagyon jól ellenne a nagyobbakkal is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok választ, javaslatot és tapasztalatot. Átgondolom és azért beszélek az illetékes óvodával és leírom majd mi történt.

A halálról hogyan lehet beszélni egy 3 és fél éves kislánnyal?

az oviba hallotta és nem igazán tudok megbirkózni a feladattal mert enegem nagyon rossszul érint, mert mikor várandós voltam vele a 9 hónap alatt 4 olyan emert halt meg körülöttem akiket nagyon szerettem

Legjobb válasz: El kell neki magyarázni,h aki megszületik az meg is hal,ez az élet természetes rendje,és hogy az még soká lesz,és aki meghal a lelke felköltözik az égbe/vagy amilyen a világnézeted aszerint elmagyarázod neki/és onnét figyel minket.A teste pedig itt marad és eltemetik,h ott aludhasson örök álmot.Az a legrosszabb az európai felfogásban,h fél a haláltól és annyira tabu mint a szex.Úgy érzem neked nehezebb ez az egész,és még mindig nem dolgoztad fel annak a négy embernek a halálát.Muszáj róla beszélni,mert a gyerek kíváncsi,és ha látja,h te is tabuként kezeled,akkor õ is valami szörnyû dolognak fogja felfogni.A gyermeki egyszerûséghez még nem illenek a szörnyû dolgok.Ráér ténylegesen felfogni.

El kell neki magyarázni, h aki megszületik az meg is hal, ez az élet természetes rendje, és hogy az még soká lesz, és aki meghal a lelke felköltözik az égbe/vagy amilyen a világnézeted aszerint elmagyarázod neki/és onnét figyel minket.A teste pedig itt marad és eltemetik, h ott aludhasson örök álmot.Az a legrosszabb az európai felfogásban, h fél a haláltól és annyira tabu mint a szex.Úgy érzem neked nehezebb ez az egész, és még mindig nem dolgoztad fel annak a négy embernek a halálát.Muszáj róla beszélni, mert a gyerek kíváncsi, és ha látja, h te is tabuként kezeled, akkor õ is valami szörnyû dolognak fogja felfogni.A gyermeki egyszerûséghez még nem illenek a szörnyû dolgok.Ráér ténylegesen felfogni.
szia!tényleg valoban probáld meg neki elmagyarázni az õ kicsi szintjén hogy fel tudja fogni nekem a fiam három évesen kérdezte meg elõszõr és én õszintén elmondtam neki hogy volt egy testvére ki meghalt és most nagyon jó helyen van az volt a gond hogy nem temetem el és azt hiányolta nagyon de minden évben gyertyát gyujt mert neki volt egy bátya és ezt elfogata.Mostanság az jár a fejecskéjében hogy mi lesz ha mink halunk meg de mondtam neki amig tudok vele maradok de nem kell félteni minket mert mindig benne fogunk élni ezt igaz nem igy hanem az õ kicsi szintjén magyaráztam el.Egy kicsit nehéz de azt hisazem ha õszinte vagy a gyerekkel az többet ér mintha kitérnél a válasz elõl
A kislányom 5 éves, õt is sokat foglalkoztatja a dolog.A múlt hónapban meghalt édesanyám, így elõtérbe került a dolog.Azt mondtuk neki, hogy nagyon messze költözött, és onnan már nem tud visszajönni, de szeret bennünket.A temetésre nem vittük ki, az még szerintem sok lenne neki, hogy valakit a föld alá tesznek.A sírhoz majd kiviszem, azt mondom neki, hogy itt emlékezünk rá, hozunk ide virágot ez az emlékhelye.Semmiképpen sem, hogy a földben van. Az "ott alszik" megfogalmazás nekem nem tetszik, mert lehet hogy aztán félne az alvástól.Nyugodtan mondhatod neki, hogy meghalt, ez a szó neki azt fogja jelenteni amit te elmondasz róla.Nem pedig amit a felnõtteknek jelent, minden szörnyüségével együtt. Kislányomnak volt azonnal egy aranyos kérdése:És nincs ott telefon?És hogy vonattal költözött?(válaszunk:angyalok segítettek neki) Persze nem biztos, hogy én csinálom jól, de próbálok az õ kis fejével gondolkodni.
Nagyon helyeslem az utolsó hozzászóló szemléletét.Ez szerintem is így helyes.Õk még gyerekek.Nem bolondok, de gyerekek.Nem hazudnak azzal a felnõttek ha nem mondják el hétköznapi nyelven a halál jelentõségét.És valljuk be minden szülõ és minden gyerek más.Én hagyom, hogy gyerek legyen nem ragadom ki ebbõl a csodálatos világból, hát így mondom el én is neki.Az õ kis nyelvén :-))
Szerencsés vagyok a kislányommal, mert nagyon okos. Mi falun lakunk, és itt bizony gyakrabban szembesül a halállal, mint amikor a városban laktunk (elpusztult madarak, baromfivágás, döglött bogarak stb.). Elõször nem érdekelte, mi az, de nem sokkal 3 éves kora elõtt megkérdezte, mi van a fûben fekvõ galambbal. Mondtam neki, hogy meghalt, és már nem fog többet repülni. Megértette. "Szegény" - azt mondta. Ezen kívül templom mögött lakunk, ahol mindig beharangozzák a halottakat, és anyósomtól többször is hallotta, hogy ez vagy az halt meg éppen. A temetõben is jártunk vele a dédipapa sírjánál. Elmagyaráztam neki, hogy akik már nagyon-nagyon öregek, meghalnak. Megkérdezte, hogy én is, meg õ is meghal-e. Mondtam, hogy igen, de az még hû, de nagyon soká lesz.
Kicsit vicces... Most pontozzatok le, de furcsa, hogy az emberek olyan dologra mondják, hogy szörnyû, amit nem is ismernek. Persze egy kisgyereknek ezt nem lehet így elmondani...

Mit lehet kezdeni egy ilyen megrögzött szokással egy három és fél éves gyermek esetében? Attól tartok, hogy az egészségét is károsítja, amellett, hogy undorító. Bővebben ld. Alább.

Van egy kedvenc textilből készült alvó-és nyugtató állatka, amit úgy használ, hogy cumiként bekapja a játék mancsát. Több példány van belőle, rendszeresen kell cserélni. De ez már nem elég. A következmény: undorító, messziről bűzlő, nyáltól áztatott, bepállot mancs azon a szerencsétlen alvóállaton. Szerintem már a mosás, sőt a kifőzés sem ér semmit, mert egyszerűen nem múlik el a szag. Adott egy igazán szép kislány, és már a szobájában is érezni a szagot. Ha mondjuk pelenkaanyagból lenne, azt rendesen ki lehetne főzni, de ez poliészter, és belül szintén poliészter töltőanyag van. És ki tudja, mitől köhög, hogy mivel fertőzi esetleg magát? Szerintetek én eltúlzom? Naponta kéne cserélni? És kidobni könyörtelenül, amelyik szagos? (Drága és pazarló megoldás) Le kellene róla szoktatni? (Drasztikus megoldás) Pelenkaanyagból kéne rávarrni a mancsát? (Túl bonyolított?) Nagyon érdekelnének a vélemények! Köszönöm!

Legjobb válasz: Menjetek el egy játékboltba és a kislány válasszon új kedvencet, amit nem lehet rágcsálni. Az írod, több van belõle, akkor amelyik még használható, megtartani, a többi kuka. Akkor sem jön ki a szag, ha mosógépben, a ruhák közé dobva mosod? Vagy nem lehet?

Menjetek el egy játékboltba és a kislány válasszon új kedvencet, amit nem lehet rágcsálni. Az írod, több van belõle, akkor amelyik még használható, megtartani, a többi kuka. Akkor sem jön ki a szag, ha mosógépben, a ruhák közé dobva mosod? Vagy nem lehet?
Szerintem a leszoktatás lenne a legjobb. Úgyis egyszer abba kell hagyni....
Szerintem egyiket se tartsd meg mivel ezzel semmit nem érsz el. Inkább a drasztikus megoldást kéne. Eltûntik az összes helyette ott van egy új játék. Te is nagyon sajnálom egy két nap és túl lesz rajta
Én kidobnám, vagy minden nap kimosnám.... 3, 5 évesen már ez tényleg csak rossz szokás, kár, hogy hagytad idáig elfajulni a dolgot. De persze, ez már nem segít. De lépni kéne, mert lehet, hogy ez a megrögzött szokása megmarad nagyként is.
A kérdező hozzászólása: Én is Veletek értek egyet: kidobnám és leszoktatnám...Ha az én lányomról lenne szó. De Õ az unokahúgom! Kár, hogy hagyták az elején, mert nagyon rászokott, és csak ez az a mód, ami megvigasztalja, elaltatja. Elég hisztis és akaratos, és ragaszkodik ehhez a kis állathoz, már rögtön kapja is be a mancsát. Nyilván örültek a szülei, hogy ezzel le tud nyugodni, és csönd van, merthogy sose kellett neki a cumi. Bár inkább cumizott volna! Nem, nem lehet ki mosni belõle a szagot, szerintem az anyaga miatt. Kibírta a kifõzést, de az se használt.
És ha estleg beledugná a mancsát valamibe, hogy rossz íze legyen? Persze azért készenlétben tartanám a másikat, ha nagyon sírna, mondjuk azt mondanám, hogy ki van mosva, aztán ha nagyon kell, akkor hamar "megszáradna".
A kérdező hozzászólása: Szerintem a trükkök (rossz ízûvé tenni) nem annyira jók. Inkább meg kellene vele beszélni, hogy miért nem jó, amit csinál, aztán kitartani emellett. Már elég értelmes, meg állandóan azt hangoztatja, hogy Õ milyen nagylány. De az a baj, hogy a tesójának ugyanolyan állata van, csak õ nem kapja be. Nem is a macival van baj, hanem azzal, hogy szopogatja a kezét.
próbáljátok betenni a mélyhûtõbe az is fertõtleníti... Én nem szoktatnám még le...kell neki, megnyugtatja, és kész, sztem nem szabad elvenni tõle, azért mert MOST MÁR a szülõnek nem tetszik...neki fontos.

Fenistil cseppből hány cseppet lehet adni egy 3 és fél éves gyereknek? És egy felnőttnek?

Vízbe kell belecseppenteni vagy hígítás nélkül kell bevenni?Van egy üveg fenistil cseppünk viszont már se a papírja nincs meg se doboza...

Legjobb válasz: Én hígítás nélkül szoktam adni,ahány kiló a gyerkõc,annyi cseppet,általában 2x-3x naponta.A felnõttet nem tudom.

Én hígítás nélkül szoktam adni, ahány kiló a gyerkõc, annyi cseppet, általában 2x-3x naponta.A felnõttet nem tudom.
én úgy tudom hogy ahány kiló a gyerek annyi csepp és vízbe szoktam beadni
felnõttnek én kalcium ampullát tartok itthon, ha gáz van életöröm a végét és gyorsan lenyelem. egyéb esetre kalcium pezsitabletta. gyereknél valóban úgy van h ahány kg annyi csepp, én magában adom be ha kell
A fenistil junior (ha erre gondolsz) nem való felnõttnek, rá is van írva: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/fenistil-juni.. ezt érdemes kinyomtatnod, hogy meglegyen! Nem járt még le, azt nézd meg! 3-11 évesnek: 15-20 csepp naponta 3x ás 18 éves kor után nem ajánlott! Én hígítás nélkül adtam a 2 éves lányomnak, evés elõtt.

Mire lehet tanítani egy 1 és fél éves sicu kutyit? Hogyan?

Van egy 1 és fél éves sicu kutyusom akit megszeretnék tanítani egyetsmásra de valahogy nem tudom!Segítség kéne!!!

Legjobb válasz: Egy kutyát kortól függetlenül meg lehet tanítani bármire. Tényleg akármit meg tudnak tanulni, ha a megfelelõ módszerrel tanítod. Írd be a keresõbe a klikker szót, nagyon hasznos dolgokat fog kihozni. Az én kutyámat is ezzel a módszerrel tanítom, 6 hónaposan rengeteg trükköt tud, pl: tetszhalott, meg ilyesmi :D. Egyébként könyvek amikbõl ötletet meríthetsz; 50 játék kutyáknak és a 101 kutyatrükk. Mi is ebbõl tanulunk :D

Szia! Szerintem nyugodtan elkezdheted elsõsorban (ha még semmit nem tud) hogy biztosan hallgasson a nevére, ha hívod. Aztán, ül, (pacsi) fekszik, MARAD , és hogy rendesen sétáljon melletted. Az ült, úgy tanítsd meg, hogy elõveszel, egy jutalomfalatot, megmutatod neki, és a háta felé tolod. Ettõl automatikusan leül.Ezt gyakorold vele, és persze közben mondd, hogy ül. A fekszik-et, úgy tanítsd, hogy leülteted, majd (közben mondod, hogy fekszik), és lehúzod az orra elõtt a jutalomfalatot.A pacsinál felemeled a kezét és megrázod, közben pacsit mondasz, és megjutalmazod. A maradod úgy tanítsd, hogy leülteted/fekteted egy lépést hátrébb mész, (közben mondod, hogy marad!)majd megjutalmazod, és a távolságot egyre fokozod. A szép sétálást gyakorolni kell... de annyit segíthetek, hogy az elején rövid pórázzal kezd! Ezeket türelmesen csináld vele! Sok sikert mindenhez! Anna
Egy kutyát kortól függetlenül meg lehet tanítani bármire. Tényleg akármit meg tudnak tanulni, ha a megfelelõ módszerrel tanítod. Írd be a keresõbe a klikker szót, nagyon hasznos dolgokat fog kihozni. Az én kutyámat is ezzel a módszerrel tanítom, 6 hónaposan rengeteg trükköt tud, pl: tetszhalott, meg ilyesmi :D. Egyébként könyvek amikbõl ötletet meríthetsz; 50 játék kutyáknak és a 101 kutyatrükk. Mi is ebbõl tanulunk :D
Arra lehet megtanitani hogy bekösse a cipõdet.Nagyon hasznos :D
Én a tanításhoz a klikker tréninget ajánlom. Mind a ketten élvezni fogjátok és fergetegesen gyorsan tanulnak általa a kutyák. Nézz utána itt: http://www.klikker.hu Meg a youtube-on: clicker training címszóval.
Nem a legjobb idõben kezded, fél évesen már el lehetett volna kezdeni a tanítását. De attól is függ mire szeretnéd tanítani. Ebben a korban már taníthatsz neki bármit.
olvasni-autót vezetni nehezebb, de nem reménytelen :) a sicu kutyi akkor fog megtanulni dolgokat, ha te a cuki kis gazdi utoléred a kutyid értelmi képességeit. mert most még õ az okosabb. õ ért emberül, te nem értessz kutyául. tanulj, könyvekbõl ( tudod amit olvasni kell , és papirra irják ), nézz kutyákkal kapcsolatos tv-mûsorokat. és beszélgess náladnál értelmesebb kutya tulajdonosokkal.
Nagyjából mindenre meg tudod tanítani, amit egy kutyának tudnia "kell", ez kortól független. Persze, most már kicsit nehezebb dolgod lesz, mert már kialakult a kutya saját személyisége, ráadásul a shi-tzuval egyébként is nehezebb egy kicsit, mert rettentõ makacs egy fajta :) Tapasztalatból beszélek, nekem egy 5 éves shi-tzum van. De ha törelmes vagy, megfelelõen ösztönzöd a kutyit ( és itt NEM a verésre/fenyegetõzésre gondolok!!!), pl jutalomfalatokkal, játékkal, akkor menni fog, mint a karikacsapás. :) A klikkert én is ajánlom, nagyon hasznos kis találmány :) Beszélj tapasztalt(abb) kutyásokkal, kérj tõlük tanácsot, kérd meg õket, mutassák meg, õk hogyan csinálják. Sok sikert a tanításhoz :)
Nézd meg a 101 kutyatrükk címû könyvet, nagyon hasznos dolgok vannak benne ! :)
A kérdező hozzászólása: a 3. fálaszolónak üzenem:köszönöm!minnél hamarabb elkezdem a tanítást!:) :D
a legfontosabb dolgok: ül, gyere ide, nem szabad, marad. Keress rá az interneten, pl. kutyanevelés címszó alatt, biztos találsz rengeteg infót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Anna!Kedves tölled hogy nem olvastacc valam oldalakat!!!:P:) És tényleg köszönöm!(annak köszönöm aki írt!)Perzse aki hülyeséget írt annak nem köszönöm!!:@

Egy hete szék rekdése van a két és fél éves fiamnak! Mit lehet ilyenkor tenni?

Egy hete kezd?dött ha kakilt is nehezen és kicsit és keményet ! Eszik rendesen! Most Péntek óta nem kakilt csak tegnap egy icipici bogyó félét és azóta semmi.Pedig akarna.

Legjobb válasz: Kevesebb csokit adjal a kicsinek.(azert,hogy ez ne ismetlodjon meg) A problemadra valaszolva nagyon jo hatassal van aszalt szilvat megfozni,levevel egyutt fogysztani,vagy megfozni az aszalt fuget, ezt is levevel egyutt fogyasztani, edes es a gyerekek szivesen fogyasztjak. Reggelire adjal neki friss alma es sargarepa reszeleket keverve,lehet izesiteni egy kis citromlevel es cukorral,de nem foltetlenul szukseges.

Kevesebb csokit adjal a kicsinek.(azert, hogy ez ne ismetlodjon meg) A problemadra valaszolva nagyon jo hatassal van aszalt szilvat megfozni, levevel egyutt fogysztani, vagy megfozni az aszalt fuget, ezt is levevel egyutt fogyasztani, edes es a gyerekek szivesen fogyasztjak. Reggelire adjal neki friss alma es sargarepa reszeleket keverve, lehet izesiteni egy kis citromlevel es cukorral, de nem foltetlenul szukseges.
A kérdező hozzászólása: De most sajna nincs ilyen itthon !!! Valami egyszerübbet tudtok tanácsolni!!!Tej vagy ilyesmi nem jó vagy édes kömény tea?
Szia. Nekem is sokszor van székrekedésem és rajtam szokott segíteni ha iszom egy pohár paradicsomlevet vagy meleg kakaót.
Szia! Az én fiam is ilyen, és kb 2, 5 évesen kezdõdött nála. Elég ritkán, úgy 2-3 naponta kakil, és van, hogy elõször csak a "dugó" jön ki neki. Nálunk beválik a sok tejtermék fogyasztása, ha veszek Actimelt, az nagyon jól hat nála. Ha SOS akarod, hogy kakiljon, itass vele tejet úgy, hogy csepegtetsz bele citromot. Kicsit összekapja, de semmi baja nem lesz tõle a gyereknek sem, és a tejnek sem, viszont segíti a bélmûködést (anyukám még nekünk adott ilyet picibaba korunkban). A sárgarépa-reszeltalma kimondottan hasmenéses gyerek diétája, mert megfogja a székletet, úgyhogy azt ne add neki. Egyen sok fõtt zöldséget, nyers gyümölcsöt, de ne banánt, fõzeléket, leveseket. Az helyrerakja a székletét. Csökkentsétek a csokit, ropit, chipszet, mogyorót, és a száraz ételeket (pogi, kakaóscsiga...stb), ha eszik ilyeneket. Sok sikert! :o)
Szia!Sárgarépa, alma , semmiképpen.éhgyomorra karamellástej is segíthet, vagy a kamillatea
Szia! Próbáld rostosan étkeztetni. Nagyon sok folyadékot igyon ami a legfontosabb! Egyébként, hogy érted azt, hogy nem megy be a kúp? Mert ilyenkor meg lehet próbálni egy glicerines kúpot felhelyezni. Nekem végbélszûkületes a fiam, és õ is nagyon nehezen kakál. Tudom, hogy milyen. Egyébként nekem a tejet nem ajánlották az orvosok székrekedésre. Se tej, se kakaó. Ilyenkor kerülni kell. Joghurtot viszont adhatsz neki.Jó az aszaltszilva, vagy lekvárt szoktak javasolni még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !!! Tegnap próbáltam a glicerines kupot és akárhogy nyomtam be neki nem ment be!!!!!
natúr joghurt.... ha nem jön be, vegyél olyan hashajtót amit lehet gyereknek is adni. pl. duphalax
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek már minden oké!!!!

Lehet egy 11 és fél éves lány terhes?

Legjobb válasz: ha van menstruáció, akkor az azt jelenti, hogy lehet. Ha van peteérés és él szexuális életet akkor igen, lehet terhes. De még nagyon fiatal a szervezet és egészségügyi állapotától is függ, hogy kitudja-e hordani vagy sem.

ha van menstruáció, akkor az azt jelenti, hogy lehet. Ha van peteérés és él szexuális életet akkor igen, lehet terhes. De még nagyon fiatal a szervezet és egészségügyi állapotától is függ, hogy kitudja-e hordani vagy sem.
Az attól függ, mennyire fejlett testileg. Ha menstruál, mindenképpen lehet terhes! ... Egy ennyi idõs lánynak még babáznia kellene - játékbabábal! - és a tanulásra koncentrálnia... Ha történt vmi "baj", forduljon azonnal orvoshoz!
persze, hogy lehet, ha nem védekeztél szex közben, ugyanúgy teherbe eshetsz
Remélem ez tényleg csak egy kiváncsi kérdés. Ha rendszeres és szabályos a ciklusod, és nemi életet is éltél akkor....sajnos volt már erre példa. Mielõbb keress fel egy orvost.
Igen, ha már van menstruációja, simán. De szerintem 11 és fél évesen még egyáltalán nem kéne... Én 13 vagyok, és kibírom szex és teherbeesés nélkül. De ha úgy gondolod, baj van, fordulj azonnal orvoshoz!
Ha van mensid, akkor teherbe eshetsz. Remélem nem valami családi gond áll a háttérben, és azért kérdezed, hogy lehetsz - e terhes. Nem vagy és leszel még legalább öt évig lekésve semmirõl. Ha mégis meg szeretnéd ismerni ezt az érzést, akkor légy nagyon óvatos, és mindenképpen védekezzetek. Viszont igen kemény következményei lehetnek mind a szüleidre, mind rád, illetve partneredre nézve, ha terhes leszel. Ha a szüleid tudta nélkül teszed ezt, és megtörténik a baj, törvényileg nagyon - de nagyon megütik a bokájukat. Én azt tudom neked javasolni, hogy várj még mindenképpen, és amennyiben tényleg családi zûr van a háttérben azonnal mondd meg anyukádnak és szóljatok az illetékes hatóságoknak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!