Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy és fél (1197 db)

Egy és fél éve menstruálok. Mindig rendszeresen megjön de ebben a hónapban még nem volt. Eddig sosem maradt ki. Mitől lehet? 14/L

Legjobb válasz: Normális,még felnõttkorban is elõfordulhat hogy néha,nagy ritkán kimarad vagy elcsúszik a mensid napokkal,hetekkel akár.Megfázástól,idegességtõl is lehet.De elve az elsõ 3-4 évben simán elõfordulhat.Én 11 évesen kezdtem mensturálni és nekem pl megjött rendszeresen mindig de 10-12 napig is eltartott az elsõ 3 évben a mensi ideje,ezért mondom hogy normális,van aki meg erõsen vérzik,vagy görcsöl.Nekem pont felnõtt koromba fordult elõ elõszõr az hogy elcsúszott a mensim,vagy kimaradt egy hónap. De ha majd rászánod magad hogy nõgyógyászhoz mész,elvileg 17-18 évesen is ráérsz bõven elmenni,ha nem lesznek komoly panaszaid,akkor elõszõr tudakolj meg mindent a vizsgálatról,ne érjen semmi meglepetésként és keress egy jó orvost.

Normális, még felnõttkorban is elõfordulhat hogy néha, nagy ritkán kimarad vagy elcsúszik a mensid napokkal, hetekkel akár.Megfázástól, idegességtõl is lehet.De elve az elsõ 3-4 évben simán elõfordulhat.Én 11 évesen kezdtem mensturálni és nekem pl megjött rendszeresen mindig de 10-12 napig is eltartott az elsõ 3 évben a mensi ideje, ezért mondom hogy normális, van aki meg erõsen vérzik, vagy görcsöl.Nekem pont felnõtt koromba fordult elõ elõszõr az hogy elcsúszott a mensim, vagy kimaradt egy hónap. De ha majd rászánod magad hogy nõgyógyászhoz mész, elvileg 17-18 évesen is ráérsz bõven elmenni, ha nem lesznek komoly panaszaid, akkor elõszõr tudakolj meg mindent a vizsgálatról, ne érjen semmi meglepetésként és keress egy jó orvost.
Fél éve menstruálsz, ne aggódj, ilyenkor simán beleférnek ezek. Ha nagyon aggódsz akkor menj nõgyógyászhoz, mert az internetes laikusok nem fogják tudni megmondani pláne vizsgálatok nélkül.
18 éves korig normális ha még rendszertelen a menstruáció, hiába mész orvoshoz, ugyanezzel elküld
A kérdező hozzászólása: De egészen eddig mindig nagyjából pontos volt és 5 napig tartott teljesen normális volt minden. Mitõl lehet, hogy pont most ennyi idõ után?
Az elsõ menstruáciotol számitott 2évig teljesen normális ha nem mindig teljesen rendszeresen jön meg!

Üdv! Kb egy és fél, két hónapja edzek rendszeresen! Az igaz, hogy csak 3 hónap után lehet szedni fehérjét és más dolgokat, vagy előtte is lehet-e már?

Legjobb válasz: Mehet egybõl, jól jön edzés utánra egy tejsavóprotein + gyors szénhidrát shake. Legyen étrended is.

Mehet egybõl, jól jön edzés utánra egy tejsavóprotein + gyors szénhidrát shake. Legyen étrended is.
A kérdező hozzászólása: Hát igen az étrend még teljesen nincs meg sajnos! csirkét , rízst szoktam jobban fogyasztani , a többi sajnos még ki maradt! De nem tudom , hogy attól szedhetem a fehérjét , mert ha jól tudom rendes étrend nélkül nem ér sokat , meg 175cm/78kg vagyok lehet nem is kéne a tömegnövelés?
lehet, mert akkor is jobb ha edzés után és esetleg reggel is megy protein, mintha az sem lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És akkor az étrenden is próbálok javítani:)
Okés.;)
Egy multivitamin kéne még, ha nincs.
A kérdező hozzászólása: oksa:D
Az elsõbõl nem lesz semmi baj. A másodikkal meg keresd fel a nõgyógyászodat. 24/N
Szerintem keresd fel a nõdokid mindenképp. Az, hogy baj-e, nem tudok válaszolni. Nem mondhatom, hogy nem, ha talán mégis..Ezzel kapcsolatban is egy orvost kellene megkérdezned.
A kérdező hozzászólása: persze majd nödokit is megkêrdezdm.a pecsételöre meg azt irja a betegtàjékoztató, hogy ilyenkor még normàlis.

Egy és fél éve menstruálok. Mindig rendszeresen megjön de ebben a hónapban még nem volt. Eddig sosem maradt ki. Mitől lehet?

Legjobb válasz: 1. terhesség 2. stressz 3. helytelen táplálkozás 4. egyéb megbetegedés

1. terhesség 2. stressz 3. helytelen táplálkozás 4. egyéb megbetegedés
nekem eddig mindig stressztõl volt ha 1 hónapban kimaradt. utána megjött rendesen a következõ hónapban
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok. Nincs barátom és nem szexelek tehát terhes biztosan nem vagyok.
nem azt irtam hogy terhes vagy, ez a négy oka lehet annak hogy kimarad/késik :) nyilván ezek közül te tudod kiszûrni melyik nem lehet
A kérdező hozzászólása: Akkor köszi szépen, csak kicsit megijedtem, mert nem tudom mitõl lehet..Nem volt még ilyen.
Helyes, hogy 14 évesen még nem szexelsz, így a terhességtõl biztosan nem lehet a havid kimaradása. Az is helyes hogy aggódsz az okok miatt, de azt ne várd, hogy itt nõgyógyászok vagy belgyógyászok fognak neked válaszolni. Mindenképpen menj el szakorvoshoz és járj utána, így tudni fogod késõbb mire kell ügyeljél.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de már tegnap megjött csak késett és féltem, hogy esetleg nem jön meg és lehet hogy elkaptam valami betegséget.
csodával
én 1 hét alatt fogytam 2 kg-ot. De úgy hogy csak gyümölcsöt ettem és túl hajszoltam magamat. Nem éri meg mert ugyanúgy vissza szeded azt a pár kilót. Úgy fogyj hogy eszel, többször keveset. Este 6 után ne egyél és mozogj. Amit le adsz úgy marad. Így meg tarthatod az alakod.

Honnan lehet tudni, hogy progihiányunk van? Volt egy vetélésem, de nem tudom, hogy emiatt e. Most úra 5hetes vagyok és félek megint nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Elvileg a vérvétel eredményébõl lehet tudni. Nekem is volt egy vetélésem februárban (elsõ baba), de a nõgyógyászom azt mondta, nem szükséges a vérvétel. Nagyon jó fej egyébként és bízom benne, de azért egy másik dokinál maszekban kijártam egy vérvételt, ami nem mutatott jelentõs eltérést semmilyen területen. Most újból babás vagyok és a 10. héten elkezdtem barnázni, úgyhogy végül mégiscsak írt fel progeszteront a dokim, amitõl néhány nap alatt elmúlt a folyás, tehát feltehetõleg tényleg a progeszteron hiánya okozta. Szóval a kérdésedre válaszolva, elvileg a vérvétel eredményébõl lehet tudni, hogy fennáll-e a progeszteronhiány, de nekem nem mutatta ki. Másrészt két olyan barátnõm is van, akik elõször elvetéltek, másodszor pedig gond nélkül kihordták a babát. Az ember megtanul imádkozni egy ilyen helyzetben, az tuti :) . Minden jót nektek!

Elvileg a vérvétel eredményébõl lehet tudni. Nekem is volt egy vetélésem februárban (elsõ baba), de a nõgyógyászom azt mondta, nem szükséges a vérvétel. Nagyon jó fej egyébként és bízom benne, de azért egy másik dokinál maszekban kijártam egy vérvételt, ami nem mutatott jelentõs eltérést semmilyen területen. Most újból babás vagyok és a 10. héten elkezdtem barnázni, úgyhogy végül mégiscsak írt fel progeszteront a dokim, amitõl néhány nap alatt elmúlt a folyás, tehát feltehetõleg tényleg a progeszteron hiánya okozta. Szóval a kérdésedre válaszolva, elvileg a vérvétel eredményébõl lehet tudni, hogy fennáll-e a progeszteronhiány, de nekem nem mutatta ki. Másrészt két olyan barátnõm is van, akik elõször elvetéltek, másodszor pedig gond nélkül kihordták a babát. Az ember megtanul imádkozni egy ilyen helyzetben, az tuti :) . Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Neked is jó egészséget és boldog babavárást kívánok. Volt egy terhességem, amivel 38héten szültem. Aztán egy vetélésem a 8. héten. Végül egy kémiai terhességem. Most 5hetes múltam. Nagyon bízok benne hogy nem lesz semmi baj.
Szerintem biztos, ami biztos irass fel valami progeszteront: Duphastont avgy Utrogestant.
A kérdező hozzászólása: Mivel nincs panaszom, szóba se állnak velem az adott idõpontig. Akkor meg már 7+1hetes leszek. Esetleg füllentsek a kórházba, hogy barnáztam vagy hasonló? De azzal nem ártok a babának?
Szia. Nekem a vérvétel alapján normális a progeszteronom, és nem is barnázok, vetélésem sem volt. Ugyanakkor amikor megkérdeztük a dokit a férjemmel, hogy mit tenne a helyünkben, akkor azt mondta, hogy õ utrogesant javasolna, nem akkora dózisban, mint a progeszetron hiányosoknak, hanem fele akkorában. Azt mondta, hogy ártani nem fog. Így hallgattunk rá. Én most vagyok 7 hetes terhes. Egyébként az én dokim azt mondta, hogy ha valakinek volt már vetélése, akkor õ felírja.
A kérdező hozzászólása: Kár, hogy Szolnokon még nem találkoztam ilyen orvossal.

Találtam egy kis csómócskát a bal herém körül, szabadon mozog, mi lehet, daganat? Vagy lehet valami más is? Nagyon beparáztam, és még csak 17 vok:Sde az biztos h egy urológust fel fogok keresni

Legjobb válasz: huhh az elõbb leirtam de nem küldte el:D de most csak a lényeget mondom nincs semmi bajod ez csak az érésnek az egyik része késõn érõ típus lehetsz:D most csak a baj herédnél van de kéne a jobbnál is lenne késõbb aztán ott lesz utána csak ott lesz mert ott is kell lenni a csomó félének amugy olyasmi lehet mint egy zsineg össze vissza feltekerdve de ez normális szal nincs semmi baj az urulógus meg vizsgáljon mást:D

huhh az elõbb leirtam de nem küldte el:D de most csak a lényeget mondom nincs semmi bajod ez csak az érésnek az egyik része késõn érõ típus lehetsz:D most csak a baj herédnél van de kéne a jobbnál is lenne késõbb aztán ott lesz utána csak ott lesz mert ott is kell lenni a csomó félének amugy olyasmi lehet mint egy zsineg össze vissza feltekerdve de ez normális szal nincs semmi baj az urulógus meg vizsgáljon mást:D
azt a kis csomót a balhere körül mellékherének nevezik és nincs semmi bajod. Én is beparáztam amúgy régebben, én sérvre tippeltem, voltam is vele sebésznél + urológusnál is, szóval nem csak úgy kitalálom amit írok :)
Hali Voltál orvosnál? Ha igen tudod már mi az?

Pénteken leszek 35-hetes! Aggodom! Ha egy kicsit többet sétálok, nyílalást érzek a hasam jobb oldalán, és alig bírok menni! Mi lehet az? KIcsit félek!

Legjobb válasz: Megértem, hogy aggódsz, én is sokat aggódtam az ilyenek miatt az elsõ terhességemnél, de most már nyugodtabb vagyok, mert már átéltem egyszer, hogy ezek a szükséges rosszak a sok-sok élvezetes része mellett a terhességnek. Ez a nyilalás a méhszalagod lehet, ami most, hogy a baba turbó növekedésre kapcsolt alaposan terhelõdik, nyúlik - nekem idõnként elég egy rossz mozdulat, és úgy belenyilal, hogy meg sem bírok mozdulni pár percig, ilyenkor lazítok és magától elmúlik. Ami még várható: - a csípõd majd szét megy - a szeméremcsontod szét akar szakadni - fáj a derekad - gyakoribb haskeményedés - akár már jóslófájás is - és ehhez hasonló apróságok, amik már a szülésre készítik fel a szervezetedet. Kitartást és könnyû szülést 34hetes km

Megértem, hogy aggódsz, én is sokat aggódtam az ilyenek miatt az elsõ terhességemnél, de most már nyugodtabb vagyok, mert már átéltem egyszer, hogy ezek a szükséges rosszak a sok-sok élvezetes része mellett a terhességnek. Ez a nyilalás a méhszalagod lehet, ami most, hogy a baba turbó növekedésre kapcsolt alaposan terhelõdik, nyúlik - nekem idõnként elég egy rossz mozdulat, és úgy belenyilal, hogy meg sem bírok mozdulni pár percig, ilyenkor lazítok és magától elmúlik. Ami még várható: - a csípõd majd szét megy - a szeméremcsontod szét akar szakadni - fáj a derekad - gyakoribb haskeményedés - akár már jóslófájás is - és ehhez hasonló apróságok, amik már a szülésre készítik fel a szervezetedet. Kitartást és könnyû szülést 34hetes km
szerintem a méhszalagod lehet az, ahogy nyúlik.
Szia, ilyen nekem is volt-van kb. 34.héttõl, van amikor kicsit nagyobb hévvel indulok el, úgy bele tud nyilalni, hogy meg kell álljak, mert el se bírok indulni! Aztán szépen lassúra veszem a tempót, és akkor már jobb! Nekem a szemérem csontom szokott még nyilalgatni, meg ott lenn a méhszájamnál, gondolom az utolsó hetek már ilyenek! Üdv: 37 hetes kismama

Milyen vonzata lehet annak hogy egy társasházban lakom és a kutyám sokat vonyít mostanában ha nem vagyunk itthon és fel akarnak jelenteni?

Már ugy értem hogy mit tudnék ebben az esetben tenni h ne csinálja ezt? Segítsetek mert nagyon fontos lenne kérlek

Legjobb válasz: A szomszédok igénye jogos, hogy lehetõség szerint csend legyen, és egy kutya ne verje fel az egész házat, mert a gazdi épp nincs ott. A te kutyád, a te dolgod megnevelni. Ha nem tudsz otthon lenni, mert munka van (ami normális), akkor szerezz be neki egy társaságot. Csak aztán ne az legyen, hogy ketten vonyítanak.

A szomszédok igénye jogos, hogy lehetõség szerint csend legyen, és egy kutya ne verje fel az egész házat, mert a gazdi épp nincs ott. A te kutyád, a te dolgod megnevelni. Ha nem tudsz otthon lenni, mert munka van (ami normális), akkor szerezz be neki egy társaságot. Csak aztán ne az legyen, hogy ketten vonyítanak.
Mennyi idõs és mekkora kutya? Lehet gond valóban, ha kizártátok egy helyrõl, és beszûkült számára a tér. A szõnyeget ha féltitek nem lehet feltekerni, amíg nem vagytok otthon?
Nem akarunk feljelenteni. Egyszerûen zavar minket és nem látjuk a kiutat. Nem jelentünk fel és találd meg Te a kiutat! A lakók
A kutyusod azért vonyít, mert magányos egyedül van és unatkozik! Vegyél mellé egy másik kutyust, vagy cicust, hogy a játékkal le tudja kötni magát, amíg te haza nem érkezel.
Én a kiskutyámat azzal csitítom, hogy mielõtt elkezdek öltözködni, májkrémmel bekenem az egyik gumijátékát és számára elérhetetlen helyen tartom addig, amíg ki nem lépek a lakásból, és ha kiléptem, egybõl megkapja (persze akkor más csak az érdekli, hogy nyalogathassa azt a finomságot!) Panasz eddig nem jött a szomszédoktól, remélem nem is fog! Próbáld ki, hátha bejön! Sok sikert! (Amúgy az tök igazságtalan számomra, hogy ha egy kutya sír a társasházban (általában csak nappal, ha egyedül van) azért feljelenthetnek, de ha egy kisbaba csinálja ugyanezt (csak õ éjjel-nappal) annak semmi ilyen következménye nincs. Na mindegy, ez csak egy furcsa gondolat.)
Szia! Társasházban a jog szerinte nagyon is van beleszólása a szomszédoknak. Ha nem egyeznek bele a kutya tartásába akkor bizony arra is kötelezhetnek hogy mennie kell! Sok helyen eleve a beszerzéshez is a szomszédok engedélye kell! Ezt meg kell beszélni a társasház kezelõvel és megnézni a házirend erre vonatkozó részét. De nagyon vigyázz mert ha feljelentenek te nem nyerhetsz! próbáld megbeszélni a szomszédokkal hogy legyenek még egy kis türelemmel!
elõzõ voltam: nem szabnak ki pénzbírságot, sajnos ha feljelentésre kerül a sor ennyivel nem úszod meg! mivel a társasházra külön szabályok vonatkoznak, igen akár azért is feljelenthet hogy ugat a kutya és ez Õt zavarja.
de ez akkor egy f*szság. Most ki kell kérned a véleményed h tarthatsz e kutyát?kinek mi köze van hozzá?SEMMI!!!!!! Most ha gyereket akarsz, õ meg sírni fog, tehát logika nincs benne. Vagy ha hangosan szeretkeztek....
Mivel nem döntheted el, kik legyenek a szomszédaid, lehet, hogy egy kutyaszõr-allergiást fogsz ki, vagy egy beteg idõs embert, egy társasház szabályzatának olyannak kell lennie, hogy együtt lehessen élni kompromisszumokkal, és alkalmazkodással. Ha valakinek nem tetszik, vegyen önálló házat.
16:58-nak: Sajnos a Társasházakra mint mondtam más szabályok vonatkoznak, mint egy magántulajdonú házra, így állattartási kérdésekben igenis van beleszólásuk a szomszédoknak. Ugyanígy beleszólhat abba ha át akarod alakítani a lakásod, ha irodát akarsz mûködtetni, és még sok más dologba. Nem kellemes de ezzel jár, el kell fogadni!
A kérdező hozzászólása: Ok. Nem gond. Egyébként szerintünk azért vonyított, mert meg akartuk próbálni hogy nem engedjük be a szobába ha nem vagyunk itthon... De ugy látszik ez a verzió nem jött be. Sajna dolgoznunk meg mennünk kell hogy meg tudjunk élni és mivel a munkahelyem nem itthon van nem tudok itt lenni állandóan vele...... Mégegyszer bosi érte.... A Lakó
Nem veszlek MSN-re. Apám véleményét írtam.
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentáló felvennél msn-re? [email protected]
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentáló te itt laksz a házban valahol?
18:49 Gratulálok, erre ne legyél büszke, azért remélem, hogy este 8-10 után már nem csinálsz zajt, ugyanis az én egyik szomszédom olyankor szereti a zajt csinálni, és hiába lett neki szólva szépen már nagyon sokszor. A képébe fogom nyomni a házirendet és az erre vonatkozó rendeletet.
18:50 Egy kisbabával otthon vannak, és a rá vigyázó azonnal le tudja csitítani, vagy meg tudja tenni a megfelelõ lépéseket annak érdekében, hogy minél hamarabb megnyugodjon, de ha egy kutyát egyedül hagynak, és egész nap vonyít, õt ki csitítja le, míg a gazdi hazaér? Kérdezõ, feljelenthetnek, mivel zavarod mások nyugalmát, és általában a társasházak házirendjében van erre vonatkozó pont. Ugyanez vonatkozik hangos zenére és minden hasonlóra.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés ha nem baj. Mi alapján jelent fel ? Felhívja a rendõröket és elmondja nekik h ugat a kutyám? Mennyi lehet a pénzbírság amit kiszabhatnak ilyenkor nekünk? Volt már valaki hasonló helyzetben?
A kérdező hozzászólása: És szerintetek ennek milyen vonzata lehet ha feljelentenének? Mit von ez maga után mert nem szeretném elvinni innen a háztól. Eddig nem nagyon csinálta ezt. lehet hogy azért vonyítana mert kizártunk a szobából míg dolgozunk mert vettünk uj szõnyegeket mert kb 1 hete volt ez és a szomszéd is azt mondta kb 1 hete csinálja ezt. Ez lenne a gonD?
Sokszor a kutyák mûködését/gondolkodását nem ismerve, téves következtetésre jutunk, hogy mit miért csinál a kutya. Azt javaslom, hogy bõvítsd a tudásod és S.O.S. olvasd el a Neked ugatok címû könyvet. Egy egész fejezet taglalja ezt a kérdéskört.

18 éves vagyok, egy ideje fel vagyok fázva, és kellemetlennek érzem a tampont, pedig ugyanugy dugom fel, ahogy eddig, és eddig nem fájt. Mi lehet a baj?

És van olyan is, mikor feldugom normálisan és mellette kifolyik egy kicsit. Nagyobb tampont már nem tudnék felnyomni...

Legjobb válasz: Ha fel vagy fázva irány az orvos. Ugyanis akármilyen felszálló fertõzésed is lehet. Lehet,hogy hüvelygyulladásod van stb. A felfázás lényom nem játék. Akarsz késõbb gyereket? Igen akkor figyelj magadra!!!!

Ha fel vagy fázva irány az orvos. Ugyanis akármilyen felszálló fertõzésed is lehet. Lehet, hogy hüvelygyulladásod van stb. A felfázás lényom nem játék. Akarsz késõbb gyereket? Igen akkor figyelj magadra!!!!
Akkor nagyon durván felfáztál. Nem görcsöl a hasad még??? Én is jártam már igy sajnos, az elején még nem csináltam belõle ügyet, de nagyon gyorsan súlyosbodott. Pont ilyenek volt a tüneteim, és én voltam olyan hülye , hogy csak akkor mentem el orvoshoz amikor már járni se tudtam olyan rossz volt. Irnak fel rá tabletát, nem is drága, úgyhogy siess.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! A felfázással voltam már orvosnál.. eddig 3 fajta gyógyszert kaptam.. egyik sem használt.. ha elmulik a menszim akkor elmegyek megint.. de már elegem van belõle.. Az orvosok is találgatnak, h melyik gyógyszer lenne a jó... ááá :(
Menj el orvoshoz és kérj valami gyógyszert, hátha... Nekem is pont ilyen tünetem volt, hónapokig jártam vele a nõgyógyászatra, végül kenetet vett és semmi nem derült ki. A doki lezárta úgy, hogy biztos "csak" felfáztam és többet nem is foglalkozott a témával... :( Próbáld ki a jó meleg sós-kamillás ülõfürdõt, sokat segít. Én szedtem még mellé tõzegáfonya kivonatos bogyót is (sajnos nem jut eszembe a neve).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!