Találatok a következő kifejezésre: Lehet egy és (16342 db)

Bizakodhatok még, vagy szerintetek semmi esély? Megnéznéd? A mensim tényleg iszonyatosan gyenge, görcs nincs, gyenge hasfájás van csak. A lutealisom mindig 12 nap, lehet egybe esik a beágyazódás a mensivel? Van értelme még tesztelnem?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d2d39406585413ddfe588a..

Legjobb válasz: Szerintem a leesett hõmérséklet miatt inkább nem vagy babás. Ha tényleg nem jött össze, akkor a következõ ciklusban arra figyeljetek a szerelmeskedésnél, hogy a várt peteérés elõtt 2 nappal már legyen szex. Mert akkor nagyobb az esély a fogantatásra, ha a spermiumok már bent vannak mire megérik a pete.

Szerintem a leesett hõmérséklet miatt inkább nem vagy babás. Ha tényleg nem jött össze, akkor a következõ ciklusban arra figyeljetek a szerelmeskedésnél, hogy a várt peteérés elõtt 2 nappal már legyen szex. Mert akkor nagyobb az esély a fogantatásra, ha a spermiumok már bent vannak mire megérik a pete.
Nem lehet, hogy ez a leesés még csak beágyazódás volt? Az járhat enyhe vérzéssel. Ha továbbra is fent lesz a hõd, akkor 2-3 nap múlva tesztelj.
Na lett baba?

Növénytársítások és vetésforgó összeállítása. Hogyan lehet egy kis kertet maximálisan kihasználni?

Egy kb 10 négyzetméteres konyhakertben a helykihasználás miatt, hogyan tudok növénytársításokat csinálni?

Legjobb válasz:
Én is pont ezen fáradozok évek óta. Van egy könyvem, "Öngyógyító kiskert" , amit még neten is le lehet tölteni valahonnan, abban elég szépen le vannak írva a társítások és hogy minek mi az elõnyös társ és miért. Csak ilyen kis területen nagyon nehéz, fõleg, hogy az ember nem szeret minden zöldséget, mások az igények is. És hát egy idõ után a terület kimerül, nem lehet ugyanazokat vetni évekig. Sajnos én mindig ugyanoda teszem a paradicsomokat, és most szembesültem azzal, hogy olyan betegségek és bogarak is megtámadták, amiket eddig még nem is láttam. Ami nálam nagyjából bevált: februárban vetek retket, salátát, borsót, hagyma féléket, petrezselymet váltott sorokban, a szélére pedig . Majd a helyükre áprilisban-májusban paradicsom, paprika palántákat, karalábét, céklát, zöldbabot. Szélekre mindig egy kis büdöskét is riasztónak. De ugyanezen területen van még egy fekete és piros ribizli, egy szeder bokor és egy fügebokor is, ezeket úgy metszem, hogy alatta a földet ne nagyon árnyékolják. Szóval azért mindig van így egy kis zöldség és gyümölcs itthon.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is pont ezen fáradozok évek óta. Van egy könyvem, "Öngyógyító kiskert" , amit még neten is le lehet tölteni valahonnan, abban elég szépen le vannak írva a társítások és hogy minek mi az elõnyös társ és miért. Csak ilyen kis területen nagyon nehéz, fõleg, hogy az ember nem szeret minden zöldséget, mások az igények is. És hát egy idõ után a terület kimerül, nem lehet ugyanazokat vetni évekig. Sajnos én mindig ugyanoda teszem a paradicsomokat, és most szembesültem azzal, hogy olyan betegségek és bogarak is megtámadták, amiket eddig még nem is láttam. Ami nálam nagyjából bevált: februárban vetek retket, salátát, borsót, hagyma féléket, petrezselymet váltott sorokban, a szélére pedig . Majd a helyükre áprilisban-májusban paradicsom, paprika palántákat, karalábét, céklát, zöldbabot. Szélekre mindig egy kis büdöskét is riasztónak. De ugyanezen területen van még egy fekete és piros ribizli, egy szeder bokor és egy fügebokor is, ezeket úgy metszem, hogy alatta a földet ne nagyon árnyékolják. Szóval azért mindig van így egy kis zöldség és gyümölcs itthon.
Ja azt nem írtam, hogy nekem ez kb 25nm terület, és még érdemes pár fûszernövényt is ültetni, nekem a bokrok tövében van kakukkfû, menta, levendula, metélõhagyma, ezek évelõk.
A társítás viszonylag egyszerû dolog. Nagyon meghálálja pl a sárgarépa, ha közé hagymát dugsz. Remekül védik egymást. Ugynilyen jó a zöldség-fokhagymmával is. A korai borsó, vagy hónapos retek helyére ültethetsz káposztaféléket. A hüvelyesek által összegyûjtött nitrogént remekül tudják hasznosítani. Kerítés mellé futóbabot, stb. A neten is találsz idevágó anyagot.
A vetésforgó és a növénytársítás két különbözõ dolog. A társítás egymás mellett növekvõ növényekrõl szól, a vetésforgó az idõben egymás után termeltekrõl. A vetésforgó bonyolultabb, ismerni kell az adott növény igényét, hogy milyen tápanyagot használ el (ez az elsõdleges, de nem az egyetlen szempont), a társítás, az táblázatban levezethetõ.
[link]

Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)? És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?

Legjobb válasz: "Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)?" Ezt bármelyik rétegeket kezelõ készerkesztõvel meg lehet csinálni - nagyvonalakban: 1. Kijelölöd a kép alját és másolod. 2. A kép rajzvászonának (Canvas) méretét megnöveled a kijelölés méretével úgy, hogy az eredeti kép a rajzvászon tetejére kerüljön. 3. A kép aljára beilleszted a kijelölt részt új rétegként. (Az 1. és 3. lépést kivitelezheted úgy is, hogy duplikálod a meglevõ réteget.) 4. Ezt az új réteget függõlegesen tükrözöd. 5. Az új (tükrözött) réteg felé készítesz egy új réteget, amin színátmenetet, hullámokat, stb.. csinálsz és ezen réteg módját beállítod számodra megfelelõre. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/water-refle.. http://lucidlook.blogspot.hu/2009/09/how-to-create-water-ref.. "És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?" Esetleg: [url=http://www.youtube.com/watch?v=IGyj9sMwd38][img]http://i1.yt.. Forrás: http://www.sitepoint.com/forums/misc.php?do=bbcode

"Photoshop CS5-el hogyan lehet egy képet tükrözni lefelé (nem teljesen, hanem úgy hogy egyre halványabb)?" Ezt bármelyik rétegeket kezelõ készerkesztõvel meg lehet csinálni - nagyvonalakban: 1. Kijelölöd a kép alját és másolod. 2. A kép rajzvászonának (Canvas) méretét megnöveled a kijelölés méretével úgy, hogy az eredeti kép a rajzvászon tetejére kerüljön. 3. A kép aljára beilleszted a kijelölt részt új rétegként. (Az 1. és 3. lépést kivitelezheted úgy is, hogy duplikálod a meglevõ réteget.) 4. Ezt az új réteget függõlegesen tükrözöd. 5. Az új (tükrözött) réteg felé készítesz egy új réteget, amin színátmenetet, hullámokat, stb.. csinálsz és ezen réteg módját beállítod számodra megfelelõre. http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/water-refle.. http://lucidlook.blogspot.hu/2009/09/how-to-create-water-ref.. "És milyen BB kóddal lehet egy képhez youtobe videólinket beilleszteni (ha rákattint a képre, bejön új lapon a videó)?" Esetleg: [url=http://www.youtube.com/watch?v=IGyj9sMwd38][img]http://i1.yt.. Forrás: http://www.sitepoint.com/forums/misc.php?do=bbcode

Szerintetek lehet egy fiatal, 20-22 éves nagyon kövér nő boldog? Kb.175 centi magas, és 120 kiló. Mert mindig vidámnak látom, de vajon belül nem szomorodik el a kövérsége miatt?

Nincs párja sem, tehát esetleg magában lehet az is eszébe jut, hogy a kövérsége miatt nincs.

Legjobb válasz: Simán lehet boldog ha azt csinálja amit mindig is szeretett. Ha esetleg tanul és élvezi, jól megy neki és késõbb az ezzel kapcsolatos munkáját is örömmel végzi plusz jól elvan a szabadidejében simán lehet boldog. És egyébként kövéreknek is lehet párjuk. Jó nyilván nehéz az ismerkedésük mert sokan külsõ alapján ítélnek és el hátrálnak ha meglátnak egy kövér nõt vagy férfit, de nem feltétlen jelenti azt hogy nem lesz párjuk. Utcánkban is él egy hasonló kövér nõ, 30 év körüli, és már 5 éve van párja pedig 15 éves kora óta ismerem és akkor is kövér volt, igaz hogy sokszor nem volt párja, de most már 5 éve boldog párkapcsolatban élnek, a barátja pedig csak 60 kiló, fele annyi mint a barátnõje, de õt ez nem érdekli, és nem is ronda a srác, simán lehetne sokkal jobb nõje. Amúgy a lánynak is nagyon szép kedves arca van, és az arcképérõl senki sem mondja meg hogy kövér. De nagyon rendes lány, ahhoz képest sokan példát vehetnének róla, még az 50 kilós bombázók is, mert õk sírnak idefelé legalább is a legtöbbet hogy boldogtalanok és nincs párjuk.

Simán lehet boldog ha azt csinálja amit mindig is szeretett. Ha esetleg tanul és élvezi, jól megy neki és késõbb az ezzel kapcsolatos munkáját is örömmel végzi plusz jól elvan a szabadidejében simán lehet boldog. És egyébként kövéreknek is lehet párjuk. Jó nyilván nehéz az ismerkedésük mert sokan külsõ alapján ítélnek és el hátrálnak ha meglátnak egy kövér nõt vagy férfit, de nem feltétlen jelenti azt hogy nem lesz párjuk. Utcánkban is él egy hasonló kövér nõ, 30 év körüli, és már 5 éve van párja pedig 15 éves kora óta ismerem és akkor is kövér volt, igaz hogy sokszor nem volt párja, de most már 5 éve boldog párkapcsolatban élnek, a barátja pedig csak 60 kiló, fele annyi mint a barátnõje, de õt ez nem érdekli, és nem is ronda a srác, simán lehetne sokkal jobb nõje. Amúgy a lánynak is nagyon szép kedves arca van, és az arcképérõl senki sem mondja meg hogy kövér. De nagyon rendes lány, ahhoz képest sokan példát vehetnének róla, még az 50 kilós bombázók is, mert õk sírnak idefelé legalább is a legtöbbet hogy boldogtalanok és nincs párjuk.
Természetesen lehet. A boldogság szerencsére nem testalkattól függ, a szépség pedig nagyon relatív dolog. Ha önmagával rendben van, elfogadja magát olyannak, amilyen (ez nem jelenti azt, hogy nem akar esetleg változni), akkor bizony lehet boldog.
Utolsó!100 kg felett egészséges?.. Amúgy lehet boldog persze.De lehet ha egyedül van meg depis.
Buddha is boldog. 22 évesen vajon ma, Magyarországon milyen szellemi magasságokban él egy leányzó? Biztos hogy zavarja a súlya, ettõl még viszonylag boldog persze lehet.
Szerintem csak bizonyos szinten lehet boldog. Pl boldog, mert nem kell figyelnie a kalóriákat, a súlyát, nem törõdik vele. Nem tartja magát nyomás alatt ez miatt. Mondhat bárki bármit, de szerintem egy hízásra hajlamos , akár már lefogyott ember, akinek mindig figyelnie kell, inkább cserélne azzal aki genetikailag nem hajlamos a hízásra, és ehet édességet, meg annyit amennyit akar, és nem kell számolgatnia. Viszont a testsúly nem függ össze azzal, hogy van e párja vagy nincs. Én kövér vagyok. Nemrég fedeztem fel egy oldalt ami segít a fogyásban, tehát engem zavar a súlyom, és teszek ellene (bár még az elején vagyok) Viszont évek óta van párom, ami azt illeti férjnél vagyok és ami az életemnek ezt a részét illeti boldog vagyok. Viszont ami a tükörképemet illeti, az nagyon elszomorít, ezért is teszek érte, hogy ne így legyen. Édesség, finomságok nuku....Számolok, mozgok amennyit tudok, mérem a kajáimat, minden ami ezzel jár.... Tehát különbséget kell tenni szerintem, aközött, hogy boldog mert jól érzi magát a bõrében, és aközött, hogy boldog a párkapcsolata, házassága, családi élete. Nem ugyanaz! Nálam is kettõsség áll fenn. Az egyik ágon boldog vagyok a férjemmel, a másikon viszont utálok utcára menni, szégyellem a külsõmet, és utálom, hogy nekem meg kell küzdenem azért a súlyért amit szeretnék, azokkal szemben akik genetikailag nem híznak, ehetnek akármit.... kb ennyi részemrõl. 27/N
Nem lehet boldog. Ha annak látod, az csak egy álca, amit magára vett. Ezért is sok a beképzelt kövér nõ. Meg másokat fikáznak, hogy valami örömük legyen... Másképp nem is igen lehetne túlélni a kövérséget.
Véleményem szerint boldogtalan bizonyos helyzetekben, máskor viszont igenis boldog, mert nem kell az alakjával törõdnie. Ha idõvel zavarni kezdi, és sikerül lefogynia, akkor is szintén meg van rá az esély, hogy boldogabb lesz, mert már soványabb, egészségesebb és a siker miatt, viszont másrészrõl, akkor már mindig figyelnie kellesz, folyton ez jár majd a fejében, és boldogtalan lesz.
A kérdező hozzászólása: Én nem irigykedem, sajnálom szegényt. Mert nem élhet szabadon. Nem vehet fel olyan ruhákat, amiket szeretne.
Lájk.
Az itt válaszolók többségének az a szerintem téves elképzelése van, hogy a boldogság attól függ, hogy ki hogy tud a környezete vélt vagy valós elvárásainak megfelelni. És ezekhez az elvárásokhoz a küllem is hozzátartozik. Én tapasztalatból mondom (van rajtam vagy 20 kg felesleg), hogy soha nem voltam amiatt boldogtalan, ahogy kinézek. Igaz, teszek ellene, de csak és kizárólag egészségmegõrzés céljából, mert amúgy tökéletesen jól érzem magam a bõrömben. Talán meglepõ, de több olyan ismerõsöm van, aki duci, sõt kövér barátnõre cserélte korábbi barátnõjét/feleségét, csupán azért, mert az kiegyensúlyozott, boldog volt úgy, ahogy volt, nem méricskélte magát folyton, nem azon nyafogott, hogy "ugye drágám nem is olyan vastag a combom" stb. A kiegyensúlyozott önelfogadás ott kezdõdik, hogy tudom, hogy vastag a combom és széles a csípõm, de tudom azt is, hogy jó a mellem és az alakomhoz képest vékony a derekam, hát ezt hangsúlyozom, és nem a hátrányokon nyekergek. Valószínûleg a kérdezõ által ismert lány is tisztában van az egyéb jó tulajdonságaival, és azzal foglalkozik. És boldog. A soványak meg csak hitetlenkednek. Irigykednek?
De ha fogyás után valaki kövérnek érzi magát, az lehet egy gyakori pszichés betegség is, ha ilyen probléma miatt boldogtalan valaki akkor az talán csak némi kezelésre szorul, ami után hamar rendbe jönne.
Én kövéren nagyon boldog ember voltam!!! Aztán eljött az az idõ hogy zavarni kezdett a testsúlyom és lefogytam 40 kgot már nem vagyok boldog ember! folyton csak a testsúlyomra ügyelek ... És kövérnek érzem magam hol ott mások szerint nem vagyok az. A testalkattól függetlenül egy ember lehet boldog
A kérdező hozzászólása: Igen, valahogy én sem tudom elképzelni, hogy felhõtlenül boldog egy ilyen lány. Biztosan vannak persze boldog pillanatai, de én is úgy gondolom, hogy belül nem lehet az. Most gondoljatok bele, látja maga körül a sok karcsú nõt, hogy megfordulnak utánuk a fiúk, hogy milyen jól áll nekik minden ruha, hogy ki mernek menni a strandra. Én el nem tudom képzelni, hogy nem nyomasztja õt ez belül. Vagy hogy nem aggódik, hogy mi lesz az egészségével a jövõben. Hogy idõ elõtt tönkremennek az ízületei, a vérnyomására szednie kell majd gyógyszert, hogy bármikor cukrossá válhat, a szíve, mindene megsínyli a kövérséget.
Kizárt, hogy boldog... Gondolj bele, mi, lányok mindenhonnan azt kapjuk, hogy csinosnak, karcsúnak kell lennünk, mert ez a társadalmilag elfogadott, mert csak ekkor van értékünk... Lehet, hogy õ nem mutatja, nem akarja, hogy sajnálják, ezért inkább társaságban erõt vesz magán és jókedvû, de otthon, egymagában ne hidd, hogy ne fordulna meg a fejében napjában 30x is a súlya... Én ehhez a magassághoz 77 kiló vagyok, és undorítónak érzem magam, most is fogyózok, hát, el sem tudom képzelni, hogy neki milyen lehet...
5-ös vagyok. Igen egészséges, persze értem, hogy ha valaki ennyi kiló akkor az egészségtelen, szóval ez tény, de én úgy gondoltam, hogy megvan keze, lába, nincsenek allergiái, nincsen veleszületett baja, nem kapja el évi 10 alkalommal valami vírusos nyavalya, stb.
Az egyik szaktársam a kb 170 centis magasságához bõven 100 kiló felett van. Ennek ellenére boldog. 3 éve van egy fiúja (már võlegénye), idén diplomázik, jók a jegyei, menõ munkája van kilátásba, egészséges, jóban van a családjával. Én 176 cm vagyok, 56 kiló, kisportolt testem van, de csak nõiesen, szépnek látom magam és mások is azt mondják az vagyok, ennek ellenére nincs pasim, a családommal rossz a viszonyom, a diplomámat nem biztos, hogy meg tudom szerezni, még kilátásba sincsen munkahelyem. Nem sajnáltatásból írom, mert ennek ellenére nem kötném fel magamat, viszont én nem vagyok boldog nõ, õ viszont az. Ez nem alkattól függ.
Szerintem lelki alkattól is függ, lehet hogy õ tényleg így fogja fel, más dolgok teszik boldoggá, na meg ha azt vesszük az egyedüllétnek is vannak elõnyei. Na de ha teszem azt hogy õ hangoztatná hogy neki milyen rossz mert nincs senkije a kövérsége miatt akkor ez kit érdekelne valójában? Lehet ezért mutatja magát másnak mint ami belül van, vannak ilyenek is. Ez ugyan nem teljesen vág ide, de volt egy ismerõsöm aki nem volt kövér, de volt neki más egyéb gondja, inkább gondjai, a fene se látta rossz kedvûnek, senki nem gondolta volna róla, egy nap pedig felakasztotta magát. na õ volt aki mást mutatott, sõt valójában mindannyian szoktunk mást mutatni mint ami belül van.
Én is voltam nagyon kövér (170 cm, 90 kg). Amikor egyedül voltam a gondolataimmal akkor sokszor utáltam magam és undorodtam attól ahogy kinézek. Utáltam vásárolni menni, mert semmi nem jött rám, vagy ami igen az is hülyén állt. Szóval ez a része szomorú volt, de emiatt nem lettem depressziós, nagyon sok barátnõm volt/van akik letojták hogy nézek ki, amikor velük voltam folyton röhögtünk, és a legkevésbé sem azzal voltam elfoglalva közben, hogy vajon rezeg-e a tokám nevetéskor :D Szóval miért ne lehetne boldog? Talán nem minden pillanatban az, de nem hinném, hogy létezik olyan ember aki mindig boldog, mindenkinek vannak problémái ami miatt szomorkodhat. Én azóta lefogytam, hogy jobb-e így... bizonyos szempontból igen, mert tényleg azt veszem fel ami megtetszik, nem szégyenkezem a strandon, de ugyanúgy visszahúzódó vagyok és most nem a súlyomon aggodalmaskodom, hanem azon, hogy a melóm egy zsákutca. A barátokkal viszont ugyanúgy röhögünk, mint kövéren és ez a legfontosabb :)

Hogy lehet egy 125-ös motorból 50-est csinálni? Többi lent.

Úgy értem hogy van egy 125-ös Yamaha tzr-em és 50 esként szeretném használni de a hengerre rá van irva hogy 125cc és ezt hogy lehetne megoldani hogy ezért ne b*szanak meg a rendőrök? egyébként 50-es hengert lehet ezekre rakni?

Legjobb válasz: Hogy hogyan lehetne megoldani a problémádat? Egyszerûen: eladod és veszel az árából egy 50-est. A hengerbe beleöntött számot ki lehet köszörülni ("tudja, biztos úr, elestem, aztán lehorzsolódott"), a forgalmit el lehet hagyni, az adásvételit ki lehet tölteni tévedésbõl rossz adatokkal ("nahát, én azt hittem, 50-es!") és így tovább. De egyik sem lesz olyan megoldás, amivel teljes biztonságban lennél, mindig is a rendõr jóindulatára leszel bízva. 50-es hengert meg rá lehet rakni, dekorációnak jó lesz. Mûködni viszont nem fog vele, mert a 125-ös furata és lökete is nagyobb és a tõcsavarok sem egészen ugyanott vannak.

Hogy hogyan lehetne megoldani a problémádat? Egyszerûen: eladod és veszel az árából egy 50-est. A hengerbe beleöntött számot ki lehet köszörülni ("tudja, biztos úr, elestem, aztán lehorzsolódott"), a forgalmit el lehet hagyni, az adásvételit ki lehet tölteni tévedésbõl rossz adatokkal ("nahát, én azt hittem, 50-es!") és így tovább. De egyik sem lesz olyan megoldás, amivel teljes biztonságban lennél, mindig is a rendõr jóindulatára leszel bízva. 50-es hengert meg rá lehet rakni, dekorációnak jó lesz. Mûködni viszont nem fog vele, mert a 125-ös furata és lökete is nagyobb és a tõcsavarok sem egészen ugyanott vannak.
1. leszeded a rendszámot a rendszámtartóval együtt és kötsz rá egy 50 es biztosítást. 2. leköszörülöd a hengerrõl a 125-ös feliratot, ha nagyon profi vagy szerzel szám beütõt és beleütsz egy 50-es feliratot. 3. leszereled a hátsó lábtartót (hiszen egy 50es motoron nem utazhat 2 személy) 4. lecseréled a kilóméterórát egy 50 es motor kilóméter órájára

16 éves lány + 21 éves fiú. Normális lehet egy ilyen kapcsolat? Milyen akadályok várhatók, amik az életkor, és a más "életvitel miatt lennének?

Legjobb válasz: Legrosszabb esetben, ha a fiú egyetemista a 16 éves lány nem fogja érteni, hogy a vizsgaidõszakban mitõl idegbeteg, de miért nem ér rá arra se, hogy csak egy kicsit találkozzanak, de csak egy kicsit akar átmenni stb. a fiú viszont azt nem fogja érteni, hogy mi a fenéért nem tud vele jönni szerdán este is abba a jó kis buliba, ahova mindenki más is megy, de a csajának másnap reggel suli, meg az anyjáék sem engedik el, ha meg egyedül megy, majd durcizik. Pl. ez lehet konfliktus az életvitel miatt. Egyébként semmi, nem egy extra különbség, ha nem egy idóta lányról van szó, meg egy átlagos pasasról, akkor még össze is illenek, mert épp ez az a kor, mikor a lányok elkezdenek egy komoly fiúra vágyni, aki jobban ért a lányokhoz is, meg nem nyerítve vihog a haverjaival azon, hogy mellett láttak stb. a srácoknak meg jó egy fiatalabb csaj, mert jól el lehet lenni vele, de elvenni azt azért még nem kell. Nekem mindig minimum ilyen korkülönbségek voltak a kapcsolataimban, és még így is elõfordult, hogy "kinõttem" a barátomat. Végül egy tizessel idõsebb mellett horgonyoztam le, és még ez sem sok.

Legrosszabb esetben, ha a fiú egyetemista a 16 éves lány nem fogja érteni, hogy a vizsgaidõszakban mitõl idegbeteg, de miért nem ér rá arra se, hogy csak egy kicsit találkozzanak, de csak egy kicsit akar átmenni stb. a fiú viszont azt nem fogja érteni, hogy mi a fenéért nem tud vele jönni szerdán este is abba a jó kis buliba, ahova mindenki más is megy, de a csajának másnap reggel suli, meg az anyjáék sem engedik el, ha meg egyedül megy, majd durcizik. Pl. ez lehet konfliktus az életvitel miatt. Egyébként semmi, nem egy extra különbség, ha nem egy idóta lányról van szó, meg egy átlagos pasasról, akkor még össze is illenek, mert épp ez az a kor, mikor a lányok elkezdenek egy komoly fiúra vágyni, aki jobban ért a lányokhoz is, meg nem nyerítve vihog a haverjaival azon, hogy mellett láttak stb. a srácoknak meg jó egy fiatalabb csaj, mert jól el lehet lenni vele, de elvenni azt azért még nem kell. Nekem mindig minimum ilyen korkülönbségek voltak a kapcsolataimban, és még így is elõfordult, hogy "kinõttem" a barátomat. Végül egy tizessel idõsebb mellett horgonyoztam le, és még ez sem sok.
talán ha a csaj kicsit konzevrvatívabb, akk probléma leheta szexel is, bár nemtudom ez ma mennyire lenne aktuális.. az elején tök jól fog menni, mert a csajnak inponál az idõsebb pasi, a srácnak meg a fiss husi (bocsi a megfogalmazásért) késõbb jöhetnek problémák.. azért sok sikert
Bátyám 27 éves és a barátnõje 18. Már 2 éve vannak együtt és kmolya a kapcsolat.
Én 23 vagyok, a barátnõm 15, és már 1 éve tökéletes a kapcsolatunk! :)
a21 eves pali nem ugy gondolkodik mint egy 16 eves kislany. Job esetben var a szexel roszesetben meg "keri" hogy fekudjetek le mar.
Mi is valahogy így jöttünk össze barátnõmmel. azóta 2 év eltelt. Megértette, hogy a vizsgaidõszak az gáz és nekem szükségem van a szexre. Nem kérette magát, de jó is volt, már elsõre is.
most ebbõl nem lehet eldönteni h. te a fiú v. a lány vagy-e? ha fiú: beszélj vele msn-en sokat, ajánld fel h. kiviszed autóval suliba, hívd el sétálni a városba du.-n. ha lány: akk. várd meg míg õ lép, ha nyuszi akk. abból úgy se lesz így smi:P

Hol lehet venni, és mennyibe kerül egy textil printer / nyomtató? Amivel pólóra is lehet nyomni.

Lehet?leg magyar oldalakat mutassatok, eBayr?l én is tudnék rendelni +1 milliós szállítási költséggel meg vámmal... :) Magyar oldalakon sehol se találtam árat. Külföldi oldalakon pár százezrest?l többmilliós kategóriájúakat is találtam, engem az olcsóbbik érdekelne.

Legjobb válasz: Amennyiben "üzletszerûen" szeretnél pólót nyomtatni akkor valóban érdemes lehet beszerezned egy ilyen készüléket Kérhetsz árajánlatot pl itt: http://www.grasshopper.hu/dtc/plakatnyomtato/plotter/textil-.. Amennyiben csak néhány darabban gondolkodsz érdemes lehet megpróbálkozni a felvasalható megoldást amihez nincs másra szükséged mint egy jól mûködõ nyomtatóra, egy vasalóra meg a speciális papírra, amit szinte bármelyik számítástechnikai üzletben beszerezhetsz, ha máshogy nem rendelésre. Ez utóbbinak alternatívája, ha keresel egy céget ami foglalkozik ruha nyomtatással kis példányszámban ez lesz a legkényelmesebb és talán a legolcsóbb viszont minõségi megoldás. Laci

Amennyiben "üzletszerûen" szeretnél pólót nyomtatni akkor valóban érdemes lehet beszerezned egy ilyen készüléket Kérhetsz árajánlatot pl itt: http://www.grasshopper.hu/dtc/plakatnyomtato/plotter/textil-.. Amennyiben csak néhány darabban gondolkodsz érdemes lehet megpróbálkozni a felvasalható megoldást amihez nincs másra szükséged mint egy jól mûködõ nyomtatóra, egy vasalóra meg a speciális papírra, amit szinte bármelyik számítástechnikai üzletben beszerezhetsz, ha máshogy nem rendelésre. Ez utóbbinak alternatívája, ha keresel egy céget ami foglalkozik ruha nyomtatással kis példányszámban ez lesz a legkényelmesebb és talán a legolcsóbb viszont minõségi megoldás. Laci

Egy kutyakennel alapításához mi kell? mit kell elvégezni, mennyi kutya lehet egy kennelben, és mennyi fajta kutya?

Legjobb válasz: Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.

Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.
Ha jól tudom ez nincs korhoz kötve, mert több ismerõsömnek is van kennele, holott még nem 18 éves. De lehet, hogy nem egészen az õ nevén van, de ezt sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Kössz nagyon hasznos volt a tanácsod és hány éves kortól lehet?

Mennyi lehet egy ló kezdõ lovasnak? És mennyi lenne a tartása?

Alapszinten tudok lovagolni és foglalkozni velük. Érdekelne, hogy mennyi lenne egy kezdõ szintû ló és mennyi lenne a havi tartása + milyen idõközönként kell oltani, patkolni, stb. és ez mennyi?

Legjobb válasz:
Ezek rengeteg mindentõl függnek. A ló árára nem lehet semmit mondani...200.000-tõl határ a csillagos ég. Havi tartás megint csak nagyon változó. Bértartás, ha fél ridegbe adod akkor se kezdõdik 35-40.000 alatt. Ha otthon tartod ugye rengeteg mindenrõl kell gondoskodni...Nem csak karám és legalább egy beálló szükséges, de valahol a szerszámokat, takarmányt és a trágyát! is kell tárolnod. Meg ugye nem árt, ha van egy legalább fél hektáros legelõje...Ezek már több százezres tételek. A nagy kör széna bála átlag ára 6-7.000 Ft mostanság. Abrak változó, de kb. 5-6.000 Ft/q. Patkolni, függ, hogy mennyit megy aszfalton, mennyire kopik már alapból is a patája...6-8 hetente illik, ez alkalmanként 10.000 körül simán visz. Oltásra megint nem lehet pontosat mondani. Évi egyszer tetanuszra mindenképp és influenzára akár 2x is. Ez kiszállással együtt 10-20.000 Ft közé esik. Ha másra is oltod még több. Ezen felül évi 2x legalább féreghajtó, ez kb. 5.000/alkalom.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezek rengeteg mindentõl függnek. A ló árára nem lehet semmit mondani...200.000-tõl határ a csillagos ég. Havi tartás megint csak nagyon változó. Bértartás, ha fél ridegbe adod akkor se kezdõdik 35-40.000 alatt. Ha otthon tartod ugye rengeteg mindenrõl kell gondoskodni...Nem csak karám és legalább egy beálló szükséges, de valahol a szerszámokat, takarmányt és a trágyát! is kell tárolnod. Meg ugye nem árt, ha van egy legalább fél hektáros legelõje...Ezek már több százezres tételek. A nagy kör széna bála átlag ára 6-7.000 Ft mostanság. Abrak változó, de kb. 5-6.000 Ft/q. Patkolni, függ, hogy mennyit megy aszfalton, mennyire kopik már alapból is a patája...6-8 hetente illik, ez alkalmanként 10.000 körül simán visz. Oltásra megint nem lehet pontosat mondani. Évi egyszer tetanuszra mindenképp és influenzára akár 2x is. Ez kiszállással együtt 10-20.000 Ft közé esik. Ha másra is oltod még több. Ezen felül évi 2x legalább féreghajtó, ez kb. 5.000/alkalom.
Az lemaradt, hogy 3 évente FKV-re vizsgáltatni kell. Én most csináltattam, a doki pénze, a kiszállás, a labor és az utánvét volt együtt 8.500 Ft.
Heti szinten érkeznek ugyan ilyen kérdések Ha a keresôbe beírod, rengeteget fogsz találni, amibôl biztos bôségesen találsz választ a kérdéseidre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 évente fertõzõ kevésvérûségre és takonykórra kell tesztelni. Ha versenyzik, évente. Évente egyszer oltani kell (kombinált oltás), de versenyzik, kétszer. Féreghajtás évente kétszer. E mellé kell körmölni, szükség esetén patkolni (hibás láb- vagy pataállás esetén, kemény talajhoz, ha a ló ugrik vagy kocsizik), ezt 6-8 hetente szokás, ha a ló patája nagyon gyorsan kopik, akkor akár 4 hetente. A tartán kb. 30-40 ezernél kezdõdik, /hó. Ha otthon akarod tartani, akkor két ló kell, mivel a ló társas lény. Ha nem másik ló, akkor szamár vagy póni kell, de a tehén, kecske, birka és egyebek nem helyettesítik a megfelelõ társállatot. Ráadásul a széna, szalma, abrak elhelyezését meg kell oldani, és ezeket nem érheti víz, vagy rágcsálók. A trágya elhelyezését is biztosítani kell (ami nem érintkezhet a talajjal!), amit néha el kell szállíttatni... Aztán ennek azért szaga van, ha a szomszédok pattognak, akkor meg kell oldani, hogy egy betontárolóban legyen a cucc, aminek lehetõség szerint tolóajtós fedele is van. A lovak alá be kell almozni, az abrakosztást napi 3-5 alkalomra kell elosztani, lehetõség szerint mindig ugyanakkor... Aztán kell legalább két boksz, hogy ha boksznyugalomra ítélik a lovat, akkor meg tudd oldani, de e mellé nem árt, ha van legelõd, vagy legalább karámod is (ezek mérete mind EU szabvány szerint meg vannak adva, a lótartást pedig be kell jelenteni)... Kezdõ lovasnak elsõ ló egy idõsebb (8-10 éves), tapasztalt és nyugodt ló kell, hogy legyen, kanca vagy herélt (csõdör/mén közel semmiképp). Fajtára mindegy, egyedet kell nézni, nem fajtát - de általánosságban azért van pár fajta, amit nem szoktak kezdõ alá ajánlani (ügetõ lovak, angol és arab telivérek, illetve ezek közvetlen félvérei - magasfélvér, versenyfélvér, arab félvérek [shagya is ide tartozik], vagy azok a lovak, amik közvetlen felmenõi közül az egyik telivér: de itt az egyeden is múlik már azért). Egy ilyen ló ára 300 ezer környékén szokott indulni, 200 környékén általában nem olyat kapsz, ami kezdõ alá való, és még egészséges is, megfelelõen van belovagolva, képes téged tanítani, és nem kell átlovagoltatnod, stb-stb...
Amúgy ha csak körmölni kell egy lovat, az 3-4 ezer környékén már kijön, ha patkolni is kell, akkor az 5-10 környéke csak mellsõ lábra, hátulsóra is 10-15 akár, vagy több.
A kérdező hozzászólása: Ha ez tud segíteni a válaszadásban, akkor mondom, hogy nem otthon tartanám.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2-400 ezer környéke, ha szerencsés vagy, adják hozzá a felszerelését is. Tartás az helytõl függ, mert ridegben olcsóbb, mint félridegben, vagy bokszos tartás mellett. Általában a legolcsóbb rideg tartásos forma is 20-25 ezernél kezdõdik, de inkább többnél (fõleg nagyobb város közelében), az átlag ár szerintem 50 ezer környékén van, de határ a csillagos ég, hallani 70-100 ezrekrõl is, / hó, és az se a legteteje ugyebár. Oltani évente egyszer, ha versenyzel, kétszer, maga az ár nagyjából ötezer környékén van, plusz a kiszállási díj, ezt orvosa válogatja. Vérvétel háromévente egyszer, maga a díj 4-5000 között szokott mozogni a laborvizsgálattal együtt, és megint csak plusz a kiszállás és esetlegesen a vérvétel díja (5-600 környéke általában). Féreghajtózni évente kétszer kell, 2000-2500 környékén már kapsz féreghajtót, de vehetsz akár 5000-ért is épp... Körmölni 6-8 hetente kell, ritkán 4 hetente (vannak lovak, amiknél nagyon gyorsan kopik a pata, ez általában "tenyésztési selejt" mondjuk). Ha csak körmölöd, az 3-4 ezer környékén már ki szokott jönni, ritka, hogy többet kérnének, mint 1000/pata. Mellsõre patkolás 5-7 ezertõl 11-15 környékéig mehet, ha mind a négyre kell, akkor 10-25 között ingázhat. Fentebb már írtam, mikor kell patkolni, talajmunkához/síkmunkához, normál talajra nem kell patkó, ha a ló lába és patája egészséges, és jó szerkezetû - nyilván kivétel a galopp, oda kell mind a négyre. Ehhez jön az esetleges edzõi díj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!