Találatok a következő kifejezésre: Lehet egészséges a macska, (5 db)

Lehet egészséges az a macska, amelyik csak száraz tápon él?

Legjobb válasz: errõl akérdésrõl megoszlanak a vélemények.az tény,hogy a száraz tápok elõnyben vannak vitaminössszetétel és taurin tartalom szempontjából a zacskós és dobozosokkal szemben.jobban karbantartják a cicák fogazatát is.ha nem isznak elég vizet hozzá könnyen kialakulhat a veseelégtelenség,fõleg ivartalanitott kanduroknál.a magam részérõl vegyesen etetem a macskáimat.

errõl akérdésrõl megoszlanak a vélemények.az tény, hogy a száraz tápok elõnyben vannak vitaminössszetétel és taurin tartalom szempontjából a zacskós és dobozosokkal szemben.jobban karbantartják a cicák fogazatát is.ha nem isznak elég vizet hozzá könnyen kialakulhat a veseelégtelenség, fõleg ivartalanitott kanduroknál.a magam részérõl vegyesen etetem a macskáimat.
Hosszú távon nem tesz jót a veséjének, ha csak száraz eledelt adsz neki, még ha sokat iszik is!
Biztos nem lehet rossz.Mert az orvos a macskám gyomorbajára és vese betegségére azt ajánlotta hogy több száraz kaját kapjon.Meg azt is hallottam hogy az öreg cicusoknak kiméltesebb.
Szerintem egészséges, de márcsak azért is problémás, mert székrekedése lehet tõle.

A munkahelyemen az egyik cicámnak nagyon hullik a szőre, pedig jól táplált, egészséges dundi macska. mi lehet a baj?

Legjobb válasz: vidd el állatorvoshoz távgyógyitani nem tudunk, és ne ezen spórolj mert nagy baja is lehet.

vidd el állatorvoshoz távgyógyitani nem tudunk, és ne ezen spórolj mert nagy baja is lehet.
Konkrét választ nem adhatok, de például a mi macskánk akkor hullatta a szõrét nagyon (volt, hogy 2 hónapig), amikor stresszes volt. Pl: mikor másik macska került a házhoz(hacsak ideiglenesen is), vagy mikor megérkezett a kutya a családba...teljesen kibukott, ekkor hullatta 2 hónapig a szõrét, aztán egyszer csak abbamaradt. De egyébként nagyon sok egyéb gondja is lehet a cicádnak: bõrgomba, ekcéma stb. Talán, ha ránézne egy állatorvos, jobb lenne.

Etet valaki saját készítésű nedves tápal? Mik a tapasztalataitok, lehet hosszútávon is egészségesen tartani macskát házi eledelen? Tudtok recepteket adni?

Kérlek, csak azok írjanak, akik nem kajamaradékkal etetik otthon a kijárós cicát, hanem odafigyelve a macska igényeire és az összetev?kre, teljes érték? eleséget készítenek otthon.

Legjobb válasz: Kedves utlsó(kérdezõ elnézést,hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés,hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell,hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni,de nálam családtagok és evidens,hogy nem odadobom a maradékot,nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..

A taurin hiánya (ami minden macskakajában megtalálható) szívelégtelenséghez vezethet. Ezzel nem akarlak befolyásolni, úgy eteted ahogy neked tetszik, ez csak tény.
Kedves utlsó(kérdezõ elnézést, hogy erre reagálok a kérdésednél)Ma is élnek macskák odadobott maradékon az már kérdés, hogy a macskafélék nem krumplis tésztán és fõzeléken kell, hogy éljenek hiszen húsevõk..Másrészt csak a saját nevembe tudok beszélni, de nálam családtagok és evidens, hogy nem odadobom a maradékot, nekik is megvan a saját kajájuk és ha kell akkor fõzök nekik és tiszta naponta elmosott tányérból esznek..
Ez a táplálás függ attól, hogy a cicád miket eszik meg. Én teljesen soha nem etetek általam készített kajával mert nem is eszik meg másrészt hiszem, hogy kell a száraztáp. Nyers hús az nagyon jó kivéve a sertés.Párolt hal, rizs, zöldségek.Googleba keress rá receptekre angolul és rengeteget fogsz tudni olvasni errõl.
Én meg pusztán arra mutattam rá, hogy nyilván LEHET macskát házikoszttal táplálni, mert tizensokévet éltek/élnek vidéken, feleannyi egészségi problémával, házikoszton, mint a Whiskas-függõ túltenyésztett, cserébe egész nap a fotelben heverõ macskák. Egyébként nincs macskám, de ami állatom van/volt, annak mindig a legjobbat igyekeztem adni. A húsevésrõl annyit, hogy a farkasnál húsevõbb állat nem kell, de még neki is kb. 60-40% a hús-növény táplálékarány. Macskaféléknél ez valóban eltolódik még egy kicsit a hús felé, de 100% nem lesz ott sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon a tippet, amit te linkeltél, az kutyás volt, de találtam az oldalon kifejezetten nyerseledelhez keverésre való, komplex macskás kiegészítõt! Kalcium, taurin, B komplex és A vitamin is van benne, szóval nem kell a csontos husokkal, meg a májjal se bajlódni, ráadásul tiz kiló húshoz elég, ami kb. két és fél havi adag, õsszesen max 15.000 ft-ért. Nagyon örülök ennek, mert napi egy konzervvel számolva egy hónap alatt ette meg ezt az összeget a cica :) Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerüen és olcsón ki fogok tudni jönni. Még megbeszélem hétfõn az állatorvossal, aztán belevágunk. Köszönöm mégegyszer! :)
Zooplus.hu http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito Esetleg õk, mert németek, és a .de oldaluk tele van vitaminokkal: http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenfutter_ergaenzung de még ezt találtam: http://drotoskonyha.wordpress.com/tag/etrend-kiegeszito/ a happy dog kautermixer: http://www.zoohaus.hu/index.php?kat=657 Egyelõre ezt találtam..
A kérdező hozzászólása: Remek, köszi :) Egy szót sem tudok németül, de a lényeget kibogoztam Google fordítóval. Magyarországon hol lehet ilyen vitaminokat beszerezni? Esetleg állatorvosnál? Mert amiket néztem, pl. a Fressnapsban, hát nem hiszem, hogy rendben lenne, egy havi adag párszáz forintos áron...
Szia, én sokat olvastam a macska táplálásról, a nyers etetésrõl van szó, angolul és németül is BARF a neve. Ausztriában és a németeknél nagyon sokan etetnek így, lehet kapni hozzávalókat. Ha tudsz németül: http://www.barf-gut.de/barf-fuer-katzen.php http://blaue-samtpfote.de/barf/barf010001/barf01000101/barf0.. Aki barfozik náluk, az általában figyel arra is, hogy ne mesterséges vitaminok legyenek, hanem természetes.A másodiknál a kiegészítõk konkrétan találhatók, hogy milyen ásványt stb mibõl pótol.
Igen, csak amiket itt leírsz, az egy kiváló minõségû alutasakosba, illetve konzervben benne van! Nem kell vele pepecselni, meg keresni hozzá a dolgokat! Ezek az extra minõségû konzervek, a Schesir, Applaws, Porta21. Egyébként pedig, ha adsz neki minõségi száraztápot a nedves mellé, akkor abban minden benne van.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyesmire gondoltam. Azt tudom, hogy a májban van A vitamin, ezért egy héten egyszer kell azt is, és halolajat is hozzáadni. Annyit tudtam kiszedni a külföldi leírásokból, hogy B vitamin komplexet, taurint, egy kicsi sót, csonttalan húshoz meg pluszban kálciumot kevernek hozzá. Az is érdekel, ezeket valamilyen természetes módon ki lehet-e váltani.
Én Schesir alutasakossal/konzervvel etetek, és Applaws-al! Nálam nagyon szeretik a cicák!
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a véleményt is, nem is arra vonatkozott a kérdés, hogy lehet-e, inkább, hogy hogyan, és mire kell figyelnem :) A cél, hogy hosszútávon házikoszttal etetve egészséges maradjon, mivel csak azt eszi amit én adok neki. A hiánybetegségek, és a túlzott vitamin illetve káros/felesleges anyagok bevitelének elkerülése lenne a fontos elsõsorban, csak nem nagyon tudom, hogy mit is adhatok neki, annyiféle dolgot lehet olvasni a neten errõl...
A kérdező hozzászólása: Kérlek ne nyissunk vitát arról, ki hogyan táplálja a macsekot és szerinte min él el, ez mindenki szerint máshogy jó, ahány ember, annyiféle vélemény. Én tapasztalatokat meg tanácsokat várok a házi koszttal kapcsolatban :)
A kérdező hozzászólása: Találtam recepteket, de ott fõtt rizzsel, gabonapehellyel keverik a fõtt húst, belsõséget, halat, és ezzel kapcsolatban vagyok bizonytalan, mert nyilván ha magának vadászik, nem fõtt húst meg zabpelyhet fog enni. Mindenképp az eredeti, évezredek alatt kialakult étrendjét szeretném követni, mert bent a lakásban nem tud magáról gondoskodni.
(Évszázadokon keresztül éltek házimacskák tizensokéves korukig egészségesen a házikoszt maradékán. Nem fõztek külön a macskára, elédobták, ami volt, meg fogott egeret, bogarat, kismadarat, gyíkot, tehát kb. mindent, amit képes volt elkapni. Tehát nyilván lehetséges így is életben tartani egy macskát...)
A kérdező hozzászólása: Itt van amit találtam, Felini Complete, a 10 kg husihoz való 5090 ft. http://www.zooplus.hu/shop/macska/taplalekkiegeszito/multivi..


Vajon honnan lehet a legolcsóbban macskát szerezni? Ami persze szép és egészséges is legyen.

Már régóta szeretnék macskát. LÉGYSZÍ mondjátok meg.

Legjobb válasz: Én az utcáról mentettem meg és teljesen egészséges cicát neveltem belõle :) A másik megoldás hogy körülnézel a közeli menhelyeken.Esetleg olyan helyrõl szerzel cicát aki ingyen adja el.

Én az utcáról mentettem meg és teljesen egészséges cicát neveltem belõle :) A másik megoldás hogy körülnézel a közeli menhelyeken.Esetleg olyan helyrõl szerzel cicát aki ingyen adja el.
Szia. Fajtisztát szeretnél vagy házimacskát? Nekünk ha minden igaz, lesznek kismacskák(házi) tavasszal. Az elsõ alom nagyon szép volt és egészséges cicák voltak :) Ha érdekel írj egy privit :)
Én a menhelyrõl hoztam egy kiscicát.3 színû csodaszép kiscica.Már 1 éve nálunk van.Be volt oltva minden ellen, és 2000ft-ot adtam.Õ a család kedvence!:)
Én mindenképp azt ajánlanám, hogy menhelyrõl szerezz be egyet. Rengeteg kidobott, szerencsétlen sorsú cicus vár epekedve gazdira, és a menhelyek befogadóképessége sajnos korlátozott, így sokszor az elaltatás vár rájuk. És nagyon szép cicákat is találhatsz, általában csak az ivartalanítás vagy oltás költségeit kell kifizetni, de azt így is-úgy is rá kellene szánnod. http://www.allatok.info/search.php?species=macska http://talaltcica.org/ http://macska.hu/forum.php?katid=5&temaid=18
Én is azt ajánlom, hogy menhelyrõl mindenképpen. Ez a legbiztonságosabb (márha megfelelõ a menhely). Nekem utcáról van a cicám, de soha egy pillanatra sem bántam meg. A kutyáim közül egy menhelyrõl, egy sintérteleprõl, egy pedig az utcáról került hozzánk, egészségesek, gyönyörûek. A cicám is egészséges, szép. Szóval mindenképp menhely. Fajtatiszta egészséges, szép macskát pedig olcsón nem kaphatsz.
Szia! Ha tényleg érdekel, nézz be az nlc.hu-ra. Ott a fórumon éppen elajándékozna valaki egy ivartalanított cicust.

A vihar miatt a fészkéből kiesett egy cinkefióka. Nagyon fázott szegény. Féltünk, hogy elkapja valami macska. A lakásban élénk lett és egészségesnek tűnik. Mivel tápláljuk? Fel lehet e egyáltalán nevelni lakásban?

Legjobb válasz: Nem tudom lehet-e lakésban felnevelni, állatorvost kéne megkérdezned. A cinke bogarakkal eteti a fiókáját. Amíg kicsi félig megemésztett formában begyváladékkal, kébõbb egészben adja nekik. Megpróbálhatnátok apró kukacokat, vagy ilyesmit. Parizert inkább ne a benne lévõ só és tartósítószer miatt. Ha végképp nincs mit adni, akkor inkább fõtt tojást.

Nem tudom lehet-e lakésban felnevelni, állatorvost kéne megkérdezned. A cinke bogarakkal eteti a fiókáját. Amíg kicsi félig megemésztett formában begyváladékkal, kébõbb egészben adja nekik. Megpróbálhatnátok apró kukacokat, vagy ilyesmit. Parizert inkább ne a benne lévõ só és tartósítószer miatt. Ha végképp nincs mit adni, akkor inkább fõtt tojást.
A kérdező hozzászólása: Már nagyon sokat segítettél. A tojás azt hiszem tényleg jó ötlet. Gondolkodtam, hogy a kishalaknak való szárított bolhát, nedvesen. Valamint levesben fõtt és fokhagymanyomón áttört csirkehúst adni neki. A begyváladékot nem hiszem, hogy tudjuk pótolni.Szerinted?
Azt sajnos tényleg nem tudjátok pótolni, de úgyis hamar kiderül, hogy õ maga is képes-e megemészteni, amit adtok neki. Legjobb, ha elõször tényleg mindent szétnyomkodva adtok, úgy könnyebb lesz neki az emésztés. Sok sikert! :)
Keményre fõtt tojás sárgája, kis vizzel szétnyomkodva, de arra számíts, hogy állandóan enni akar. Cinkéknél éhesebb kismadár nincs. Én egy kis légykapót nevelgettem két hétig, elõször tojással, aztán apró csíkokra vágott sovány marhahússal. Elõször nyitnod kell óvatosan a csõrét, aztán már tátogni fog. Ha nagyobb, jöhet a lisztkukac (ha túl nagy, vágd ketté). Nem gusztusos, de ezt így kell.
Tedd vattával vagy papírzsepivel kibélelt dobozba, ne fázzon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!