Találatok a következő kifejezésre: Lehet ebéd vacsora (29 db)

Mit lehet adni egy 11 honapos babanak reggelire, ebedre, vacsira?

mar teljesen kifogytam az otletekbol kerlek irjatok ti mit adtok egy nap a babanak?

Legjobb válasz: Az enyém 10 hónapos. Reggeli csak tápszer, abból is csak 2dl-t iszik meg. Tízórai mindig valami gyümölcs.(nálam rengeteg van fagyasztva is, ha jön a tél, akkor se mindig csak banán legyen) Ebéd fõzelék, általában kis husival. Bármilyen zöldséget megeszik már, kivéve a káposztát/kelt. Uzsonna nálunk általában valamilyen tejtermék. Joghurt, túró, krémtúró ilyesmi. Vacsira eszik egy kis tejbegrízt/tejberízst vagy kis puha kenyeret vaj/sajtkrémmel és fürdés után még kb 1,5-2 dl tápszer. Nem nagyon szoktam variálni, csak az ebédet. Nem fõzök egybe minden zöldséget, hogy ne legyen egyeníze, hanem inkább külön adom. Egyik nap borsót, másnap karalábé, aztán brokkoli stb.

Az enyém 10 hónapos. Reggeli csak tápszer, abból is csak 2dl-t iszik meg. Tízórai mindig valami gyümölcs.(nálam rengeteg van fagyasztva is, ha jön a tél, akkor se mindig csak banán legyen) Ebéd fõzelék, általában kis husival. Bármilyen zöldséget megeszik már, kivéve a káposztát/kelt. Uzsonna nálunk általában valamilyen tejtermék. Joghurt, túró, krémtúró ilyesmi. Vacsira eszik egy kis tejbegrízt/tejberízst vagy kis puha kenyeret vaj/sajtkrémmel és fürdés után még kb 1, 5-2 dl tápszer. Nem nagyon szoktam variálni, csak az ebédet. Nem fõzök egybe minden zöldséget, hogy ne legyen egyeníze, hanem inkább külön adom. Egyik nap borsót, másnap karalábé, aztán brokkoli stb.
A reggeli nálunk is tápszer, 2, 5 dl. Tízóraira gyümölcs, vagy tejpép (laktózmentes)joghurttal, túróval ( pontosabban Sinlac, mert laktózérzékeny. Az ebéd nálunk is általában fõzelék husival, de ezt mostanában már variálom. Sütök neki rakott zöldséget, zöldségfasirtot, vagy pipifasirtot. Ezeket én csinálom mindig. Megfõzöm a zöldségeket, összekeverek joghurtot sajttal ( nálunk ugye csak pannónia lehet)és egy tojássárgáját. Ezzel öntöm le a zöldségeket egy pici tûzálló tálban. Sajttal a tetején megsütöm. A fasírtnál husit megfõzök, turmixolom és reszelt, párolt zöldségekkel összekeverem, majd teszek bele kölespelyhet+ezzel szórom meg kívülrõl is. Pici olajon megsütöm. Zöldségekbõl is hasonlóan sütök fasírtot, itt csak a husi marad ki. Néha adok neki halat is, ilyenkor egész hekket sütök át és persze nagyon figyelek a szálkára. Uzsonnára gyümölcs megy. Szõlõ magozva, "hámozva" darabolva, alma sinlaccal, barack, szilva ( ezeket én is nyáron fagyasztottam). A vacsi megint tápszer, 3 dl.

Lehet ebéd és vacsora kozt nyers zoldséget és gyumolcsot enni? (pl. feherjenapon, tésztanapon? )

Legjobb válasz: Nyers zoldseget lehet enni, barmilyen mennyisegben, de gyumolcsot csak delelott 11ig!!! Olvasd el a 90 napos dieta szabalyait! Rengeteg informaciot tartalmaz, vagy olvasgasd el az elozo kerdeseket es valaszokat, sokat tanulhatsz belole.

Nyers zoldseget lehet enni, barmilyen mennyisegben, de gyumolcsot csak delelott 11ig!!! Olvasd el a 90 napos dieta szabalyait! Rengeteg informaciot tartalmaz, vagy olvasgasd el az elozo kerdeseket es valaszokat, sokat tanulhatsz belole.

Gyümölcs napon is be kell tartani a reggeli-ebéd-vacsora felállást, vagy bármikor lehet enni?

Legjobb válasz: Fogyás alatt nem túl célszerû a gyümölcsfogyasztás, zöldséget lenne ideális fogyasztani, és persze állati táplálékot.

Fogyás alatt nem túl célszerû a gyümölcsfogyasztás, zöldséget lenne ideális fogyasztani, és persze állati táplálékot.
Ésszerû betartani, de nem baj, ha máskor is eszel. Viszont figyelj, hogy ne bánts meg olyanokat, akik betartják!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Betartottam, tényleg nem nehéz! :) De hogy érted, hogy ne bántsak meg másokat? Eszembe se jutott :/
második mi van? kit ne bántson meg mivel???


Körülbelül hány Ft-ból lehet ma kihozni egy főre a napi étkezést (reggeli-ebéd-vacsora)?

Nem víz/kenyér/puliszka/paprikás krumplira és nem is Beluga kaviárra, vagy szarvasgomba pörköltre gondoltam. Egy átlagos házi koszt-jellegű normális, napi étkezésre (nem diétásra), ami tartalmaz annyi Kcal-t, hogy lehessen mellette napi 8 órát dolgoznia egy felnőtt embernek, aki mondjuk nem 45-50 kg, de nem is 160 kg.

Legjobb válasz: 20-40-50.000 Ft szerintem. Azért gondolom, mert nekem 42 kilósan, koplalva (vacsorát is kihagyva), tényleg minimálisat fogyasztva, heti 2 gyümölcsnappal (amikor max 1 narancs+2-3 alma volt) nekem 22.000-re jött ki 1 hónap.

20-40-50.000 Ft szerintem. Azért gondolom, mert nekem 42 kilósan, koplalva (vacsorát is kihagyva), tényleg minimálisat fogyasztva, heti 2 gyümölcsnappal (amikor max 1 narancs+2-3 alma volt) nekem 22.000-re jött ki 1 hónap.
Pedig tuti, hogy ennyibõl jövünk ki, ugyanis a férjem precízen vezeti a költségvetést, az összes blokkunk megvan. Régebben 80 körül volt, amíg õ vásárolt.. A többi részhez nem tudok hozzászólni, de a kaja tuti, hogy kijön. Sok sikert a spóroláshoz :)
A kérdező hozzászólása: Ezt nagyon nehezen tudom elhinni, mert nekem 1 fõre 40.000 Ft a havi költsége az étkezésemnek. Úgy, hogy heti max 2 alkalommal eszem húst, többi napon, tojásos galuskát, meg rizses lecsót, reggelire meg üres kenyeret(!), túrót magában és hasonlók. Egyébként ez csak most van így, mert korábban kb 75.000 Ft ment el ételre, de most saját elhatározásomból spórolni szeretnék. (Ennek persze az is az oka, hogy az utóbbi néhány évben ötszörösére emelték a közszolgálati díjakat, így a havi rezsi költségem, ami 2-3 éve 40-50.000 Ft volt, most ugyanezért(!) 150.000 Ft-ot kellene fizetnem - 1 fõre, ami nyilván abszurdum, tekintve, hogy a bérek azóta gyakorlatilag nem emelkedtek értékelhetõ szinten.)
Nálunk havi 40-bõl kijön kettõnknek. Ebben van gyümölcs, zöldség minden nap, változatos kaják, néha extrábbak is + 1-2 gyorséttermi. Férjem 100 kg, úgyhogy nem eszik keveset, én meg terhesen és nem 40 kgosan szintén nagyevõ vagyok. Annyi a titka, hogy végigbújom az összes akciós újságot és mindig azokat vesszük meg. Ja és hetente max 1x nincs hús, mert a férjem szerint csak az az étel, a vegával nem lakik jól. Úgyhogy meg lehet oldani sokkal olcsóbban is a kaja részt, a többi viszont nálunk is annyi, amennyit leírtál.
A kérdező hozzászólása: Ha egy fõre 1500 Ft a napi étkezés költsége, habár ez már bûvész mutatvány, akkor 4 fõ esetén ez napi 6000 Ft, ami havi 186.000 Ft egy 4 fõs családnak. De egy férfi többet eszik ennél. Ezt hogyan lehet kifizetni, amikor ehhez még jön a havi rezsi költség, ami egy család esetén legalább 80-90.000 Ft nyáron, (kivéve, ha nincs telefon, kábel tv, internet)? De ebben még nincsenek benne az egyéb költségek (tusfürdõk, mosószerek, samponok, tisztítószerek stb) és a ruházkodás, mert nyilván nem állatbõrben jár senki, illetve egy családban min. van egy autó, aminek a fenntartása, ha nagyon olcsó, kis autóról is van szó, átlag havi szinten min. 60.000 Ft, biztosítással, tankolással, szervizzel együtt. Ha ezt összeadom, akkor a legalapabb szinten egy család, ha nagyon meghúzza magát, 400.000 Ft-ból tud kijönni. 190.000-200.000 Ft - étkezés 4 fõre 60-80.000 Ft rezsi (minimum, mert nyáron 1 fõre 40.000, ha spórol valaki a vízzel, villannyal, gázzal és nincs telefonszámla sem.) 15.000 Ft tisztálkodás, takarítás, higiénia 20.000- 30.000 Ft 4 ember ruházkodása (ruha, cipõk, fehérnemûk, táska stb) kivéve, ha 4-5 évig ugyanabban a ruhában járnak, vagy turkálóból vásárolnak kizárólag. (5-10.000 Ft gyógyszertári költség, ha valaki megbetegszik, de ez lehet több is.) (60-80-000 Ft autó fenntartási költsége) De ebben még nincs benne, hogy elmenjenek akár 1x is valahova, bárhova vidékre, vagy szórakozni, nincs benne egy üveg bor, vagy egy vendégség fogadása, ajándékok egymásnak, ünnepek költségei, busz bérletek, egy esetleges vízszerelési költség, vagy egyéb háztartásban elõforduló javítási költségek, könyvek, bútorok vásárlása, egy esetleges háziállat eltartási költsége, tehát ez valójában nem ennyi, hanem legalább 500.000 Ft átlagban havi szinten, de ezt is iszonyatosan ki kell centizni, egy Ft-ot nem lehet félretenni belõle, ez a nyomorhoz közelítõ szint, afölött eggyel. Hogyan lehetséges akkor, hogy 138.000 Ft egy havi átlagkereset hivatalosan? De a többség nem is keres még ennyit sem. (Persze, ha mindenki diétázik és/vagy tejbegrízen, puliszkán, üres, vagy alkalmanként zsíros kenyéren él, 2 naponta fürdenek, minden villanyt lekapcsolnak, nem mennek soha sehova, rongyokban járnak, nincs telefonszámla, nincs internet, nincs kábel tv, nincs autó, nem vesznek bérletet sem, nem ajándékozzák meg egymást, nem hívnak szerelõt, nem rendezik be a lakást, nem vesznek könyveket, vagy egyéb dolgokat, akkor mindez sokkal-sokkal kevesebb.
Napi 1500 az elég arra hogy egyél. Persze átlag kajára gondolok. De ha pl van egy nehéz fizikai munkád, nekem pl már volt. Simán elmegy a 2500.
Reggeli:300 ft. ebéd: 5-600 ft. vacsora 4-500 ft.
1500-ból, és némi kreativitásból megfelelõen lehet étkezni. Még a gyümölcs is belefér.
Nekem kb. 300Ft jut egy napra, gyakorlatilag a barátaim, rokonaim etetnek, gyakran mghívnak magukhoz ebédre. Ennek minimum a 2-3-szorosa kell ahhoz, hogy ne éhezzen az ember és ne szoruljon rá mások segítségére. De ha tényleg nem kenyeret és vizet akarsz enni egész hónapban, akkor kb. 1500Ft-tal lehet számolni egy napra.
A kérdező hozzászólása: Ez azt jelenti, hogy te kb. 645 Ft-ból hozol ki egy napi teljes étkezést 1 fõre, reggeli-ebéd vacsora? Ha a reggelit mondjuk 150 Ft-ból kihozod, amit nem tudom, hogy lehet és a vacsorát is 150 Ft-ból, akkor az ebédet 345 Ft-ból hozod ki egy fõre. Ezt, hogy csinálod? (Csak mert, ha a legolcsóbb csirkecombot veszem alapul, abból 4-500 Ft 0, 5 kg, ami 1 fõre elég, mivel 20-30%-ban összemegy sütéskor. Ehhez még kell köret és savanyúság. Utána kell valamilyen desszert, sütemény, fõleg egy férfinak. Ezt 2 fõre még a duplájából sem lehet kihozni, annak az összegnek amit te írtál. Nem provokációnak szánom tényleg, csak érdekel. Leírnál egy 2 fõre szóló húst is tartalmazó ebéd példáját?

Ma van az első diétás napom. Ez eddig milyen volt és ebéd vacsi milyen lehet?

eggeli: 2szelet teljes ki?rlés? toast kenyér,megkenve paprikával 2 szelet parizellel,sajttal. 1 kávé.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy keveset eszel, ráadásul az a tejberizs egyáltalán nem kéne. Egészítsd ki az étrended több sovány hússal, felvágottal.

Az a baj, hogy keveset eszel, ráadásul az a tejberizs egyáltalán nem kéne. Egészítsd ki az étrended több sovány hússal, felvágottal.
iszonyatosan kevés. a reggeli még csak-csak a 10órai is elmegy párszor, fõleg ha most kezded. de inkább oda kellene a gyümölcs, mint vacsira. ebédre valami fõtt ételt, ami tápláló, persze azért ne tocsogjon zsírban. pl. 2 rész roston sült csirkemellet 1 rész rizzsel v. fõttkrumplival. vagy ilyesmi. uzsonnát is be kell iktatni, ez lehet földimogyoró, vagy pl. amit vacsira írtál. vacsira megint csak valami tartalmasabb kellene, hogy másnap reggelig ne éhezzen a szervezet. azt jól eltaláltad, hogy ch helyett most fehérje, de a kefirben alig van, helyette inkább ide jöhetne 3-4 fõttojás sok zöldséggel meg sovány felvágottal, esetleg mozzarellával. vagy túrókrém natúr joghurttal, fûszerekkel, pirospaprikával elkészítve, szintén felvágottal és zöldséggel ez amolyan "körözött" lehetne.
Adok egy tippet:reggeli gyumolcs, kave. Ebed egy szelet marhahus olivaolajban naturan sutve esetleg koretkent valami zoldseg. Uzsonna:alma, vacsora: zoldseg pl. uborka paradicsom, vagy amit akarsz. Na igy le tudsz fogyni. Persze ha sportolsz akkor tobbet kell enned. En pl. minden nap futok minimum masfel orat es megcsinalok 300 felulest. Este annyit eszek mint egy malac, de megsem hizok.
Milyen diéta? Hasmenésed van?
A kérdező hozzászólása: Dehogy is csak szimplán hogyan diétázzak?Mit leghet enni és mit nem?Csak ennyit akarok tudni!
Csak azért kérdeztem, mert amit leírtál pontosan annak az állapotnak felel meg. A keksz meg a többi. Ha így diétázol az nagyon drasztikus. Olvasgass róla inkább.

Lehet-e többször is étkezni a 90 napos diétánál, mint a reggeli, ebéd, vacsora?

Én általában többször eszek/ennék kicsit. Ebédig még kibírom de hiányzik az uzsonna. Természetesen a napnak megfelel? uzsonnát.

Legjobb válasz: én ha nem kajálnék a három föétkezésen kívül, akkor meghalnék...vagy a napnak megfelelöt, vagy zöldséget szerintem nyugodtan ehetsz. Müködik szerintem úgyis. 1hónap után -7 kg...szóval:)

én ha nem kajálnék a három föétkezésen kívül, akkor meghalnék...vagy a napnak megfelelöt, vagy zöldséget szerintem nyugodtan ehetsz. Müködik szerintem úgyis. 1hónap után -7 kg...szóval:)

A 90 napos diéta közben a reggeli és az ebéd vagy az ebéd és vacsi lehet gyümiket enni?

És még azt is szeretném kérdezni reggelire csak 1 fajta gyümit lehet enni vagy keverhetem is pl: kivi alma körte:

Legjobb válasz: Reggeli és ebéd között lehet enni gyümölsöt, lényeg, hogy ebéd elõtt egy órával már ne egyél. Ebéd és vacsi között pedig csak salátát szabad. Nekem ez gondot okozott eleinte, mert éhes voltam délután, de már egyáltalán nem, úgyhogy idõvel neked sem lesz e probléma szerintem. Lényeg a kitartás ;)

Reggeli és ebéd között lehet enni gyümölsöt, lényeg, hogy ebéd elõtt egy órával már ne egyél. Ebéd és vacsi között pedig csak salátát szabad. Nekem ez gondot okozott eleinte, mert éhes voltam délután, de már egyáltalán nem, úgyhogy idõvel neked sem lesz e probléma szerintem. Lényeg a kitartás ;)
dietazol es csak napi 3szor eszel? minimum 6szor kell, de legjobb ha 2 orankent eszel, es vegzel valami aerob eddzest (45perc szobabringa 120-130as pulzustartomanyban) az etrendrol itt talalsz reszletes leirast http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 gyumolcsokbol alacson cukortartalmut ehetsz reggel, de nem ajanlatos egy jo multivitamin sem art, de nem a gyogyszertari gagyik

Egy év körüli babátoknak mi volt a tegnapi kaja menüje? Reggeli, uzsi, ebéd, uzsi, vacsira gondolok. Nálunk este tápszer van lefekvéskor de lehet, hogy előtte kellene valami vacsi féle is neki?

Legjobb válasz: Szia! Tegnapi menüje: Reggeli:280ml kakaó 10órai:sajtos croassan(vagy hogy írják?) ebéd:leves nem volt, rakott krumpli Uzsi:joghurt,1banán Vacsi:párizsis kenyér,250ml kakaó

Szia! Tegnapi menüje: Reggeli:280ml kakaó 10órai:sajtos croassan(vagy hogy írják?) ebéd:leves nem volt, rakott krumpli Uzsi:joghurt, 1banán Vacsi:párizsis kenyér, 250ml kakaó
1 éves a kisfiam.Tegnap reggel 1 dl tej egy tányér tejpép, tízórai negyed kifli, ebéd tökfõzelék husival, uzsi banán alma joghurt , este 1 dl tej leveszöldségbõl fõzelék.

A 90napos diétában tényleg ugyanazt kell vacsorázni amit ebédre ettem? Vagy lehet mondjuk főtt krumpli helyett főtt rizst enni vacsira, vagy esetleg helyettük gyümölcsöt. Gyümölcs bármikor ehető? Vagy csak gyümi napon és reggelire?

Legjobb válasz: Gyümölcs csak gyümölcsnapon és reggelire. Utolsó gyümölcsevés után egy órának el kell telnie, mielõtt mást eszel. Nem ugyanazt kell enni, hanem ugyanolyan típusút. Pl. én pogácsát ettem szénhidrátnapon ebédre, de vacsira már fokhagymás piritóst.

Gyümölcs csak gyümölcsnapon és reggelire. Utolsó gyümölcsevés után egy órának el kell telnie, mielõtt mást eszel. Nem ugyanazt kell enni, hanem ugyanolyan típusút. Pl. én pogácsát ettem szénhidrátnapon ebédre, de vacsira már fokhagymás piritóst.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!