Találatok a következő kifejezésre: Lehet e napon (383 db)

Mitől függ hogy egy fényképezőgéppel lehet e napba nézni vagy nem?

Legjobb válasz: Attól,hogy a lencse elõtt van -e olyan szûrõ ami megvédi a "megvakulástól."Te sem nézel bele a napba.

Attól, hogy a lencse elõtt van -e olyan szûrõ ami megvédi a "megvakulástól."Te sem nézel bele a napba.
Minden gép szenzorán van IR szûrõ, ami megvédi az érzékelõt. Így csak az a kérdés, hogy a lefókuszált direkt napfény ad-e akkora hõterhelést, ami bajt okoz. Általában normál géppel csak pár másodpercre nézünk direkt a napba.

Emelt ápolási összeg mellett lehet-e napi 4 órás munkát vállalni?

Emelt összegű ápolásin vagyok,34515 ft-ot kapok.Az ápolt személy 100%-os mozgáskorlátozott.Sehol nem találtam még arra választ,hogy emellett az összeg mellett lehet-e dolgozni napi 4 órás bejelentett munkaviszonyba.Erre a napi 4 órára megtudnám oldani,hogy a beteg felügyelet alatt legyen,még haza nem érkezek.

Legjobb válasz: Kedves Morzsa ! Lehet 4 órás munkát vállalni, de nézz utána az erre utaló jogszabályban, vagy kérdezd meg az ápolási segélyed intézõt, pontosan megmondja. Üdvözlettel: Aranyka55

Kedves Morzsa ! Lehet 4 órás munkát vállalni, de nézz utána az erre utaló jogszabályban, vagy kérdezd meg az ápolási segélyed intézõt, pontosan megmondja. Üdvözlettel: Aranyka55
én megvárnám, hogy elmúljon teljesen.
Most olvasom a kérdésed, úgyhogy te biztosan tudsz nekem segíteni. Mikor vitted aztán mégis közvetlen napfényre? Köszönöm szépen a válaszod!

Megy a vita: lehet-e napi 1 dl jó minőségű vörösbort inni terhesség alatt?

A dokimtól megkérdeztem anno, ő azt mondta, hogy külön jót is tesz, de a párom nem hajlandó elfogadni!

Legjobb válasz: Igen, nyugodtan mehet!

Igen, nyugodtan mehet!
Nekem is mindenki mondta, fõleg, hogy vérképzõ is. Sõt a szülésznõm most a végére kifejezetten javasolta, mert napi 1 pohárral jót tesz és görcsoldó. Bár én már a fél decitõl is bekábulok :)
1dl.még jót is tesz! A párod nézzen utána!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Az a baj, hogy amióta babát várok egyáltalán nem kívánom a szexet. Alapjáraton pedig én csak felpörgök tõle... :D De nem sokára jön a segítség, és akkor nem borozok! :) Köszönöm a válaszokat, nagyon rendesek vagytok!
Czeizel-es mûsort én is láttam néhány napja, pont ez a rész ütötte meg a fülem. Egyáltalában semmi alkoholos italt nem ajánl, sõt ellenjaval. Mondhat bármit a doki, ha csak egy kis esély van rá, hogy árthat (mivel vita van róla, tehát ha minimális esély is, de van rá), akkor én nem kockáztatnék. Ennyi önuralom nem árt. Lehet helyette szexszel fárasztani magad :)
Engem nem érdekel, ki mit mond nekem, én soha nem iszom alkoholt, amióta babás vok. Smilyen kockázatot ki lehet szûrni, azt szûrjûk ki.
A kérdező hozzászólása: Csak azért iszom, mert álmatlanságban szenvedek és elfogyott az orvosi citromfû teám, és ahol én élek ott nem is lehet kapni. Csak jövõhéten kapok egy homeopátiás szert, ami nyugtató hatású, de én addig megõrülök. Tök mindegy, hogy milyen fáradt vagyok, akkor se tudok aludni, de a bor úgy tûnik, hogy segít. A dokim is mondta, hogy lehet, jót tesz a vérkeringésnek, ellazítja az izmokat, tele van antioxidánssal, kifejezetten ajánlotta, akár naponta is. De a párom egyszerûen nem hiszi el! Õ még nem hallott ilyenrõl, itt amúgy is védik a terhes nõket kb mindentõl, még a mozgástól is, ami ugye szintén szükséges is lehet, de õk kb eltiltanának a házimunkától is. Kicsit a nyugati orvoslásban lenne mit fejlõdniük, de hát ez van. Szóval kíváncsi voltam, hogy ti hogy tudjátok, de akkor megnyugodtam, hogy a nagy átlag helyesli. Köszönöm a választ.
Naponta azért ne, de mondjuk 4-5 naponta lehet. Még jót is tesz.
Ha nem is naponta, de alkalmanként nem fog ártani az biztos, és tényleg még pozitívumai is vannak. A párod nézzen utána, és higgye el, hogy attól a picike alkoholtól nem lesz baja a picinek.
Én mind a kettõnél iszogattam vörösbort, alkalomadtán sört vagy alma cidert, semmi bajuk sem lett. Sõt, a vörösbort orvosok is ajánlják.
Nekem is ezt mondták a dokik, hogy lehet, de nemrég volt egy mûsor a Czeizel Endrével, aki tudományosan elmagyarázta, hogy az alkalmanként, mondjuk heti 1-2x megivott jóminõségû 1-2dl vörösbor is nyomot hagy a születendõ babán, és õ nagyon nem javasolta. Szóval a te döntésed.
Én minden nap semmiképp sem innék alkoholt a terhesség alatt. Alkalmanként is elég lehet az 1 dl jó minõségû vörösbor, ha úgy alakul, akkor sört is lehet inni, persze mindent csak mértékkel, és ugye töményet nem.
én is azt hallottam, hogy nygodtan lehet alkalmanként 1dl-t! én épp a héten 2 alkalommal is ittam -nem volt 1dl/alkalom-mert kiruccantunk és megkívántam, jól esett. sógornõm többször is élt ilyen alkalommal és szép kisfia született, semmi gond nem volt!
Nekem is ajánlották. Mondd meg a párodnak, hogy bocs, de te az orvosra hallgatsz, õ rá majd akkor, ha orvosi diplomája lesz.
Nekem orvos ismerõsöm mondta hogy naponta semmiképp. Néha-néha mehet de nem rendszeresen.szerencsére nekem nem okoz ez dilemmát mivel elõtte sem szerettem a bort.
Akkor köss kompromisszumot, ne 1 decit, hanem fél decit vízzel felhigítva. És ne naponta, hanem heti max 2x. Legyél tekintettel a babádra is. A párodat meg ne szidd le, aranyos hogy óvja a babátokat. Szerintem az nem a születéskor látszik hogy egészséges e, hanem pl. késõbb idegrendszeri problémák, allergia, szerintem nem éri meg.

Emelt ápolási díj mellett lehet-e napi 4 órás bejelentett munkát vállalni?

Emelt összegű ápolásit kapok,ami 34515 ft. A beteg 100%-os mozgáskorlátozott.Emellett az összeg mellett dolgozhatok-e napi 4 órás bejelentett munkaviszonyba?Ezzel kapcsolatban sehol nem találtam semmit,viszont aki kevesebb összeget kap az dolgozhat.

Lehet-e napot fényképezni digitális fényképezővel?

nem károsítja a gépet?

Legjobb válasz: Azt fényképezel amit akarsz.

Azt fényképezel amit akarsz.
Nyugodtan fotózd! Nem lesz semmi baja a gépednek.
Ne nézzen bele sokáig a gép, mert a lencserendszer által lefókuszált napfény nagy hõterhelésnek teszi ki az érzékelõt (mintha nagyítóval égetnél papírt, csak enyhébb kivitelben). Szerencsére a nap elég fényes, így nagyon rövid záridõket igényel és nincs is szükség arra, hogy 10+ másodpercen át direktben ráirányítsuk a gépet.
Lemenõ napot már magam is fényképeztem.
Baja nem lesz, max kaka lesz a kép.
Próbáld ki, és írd meg az eredményt

A tesztet befolyásolhatja e a bogyi? A megtermékenyített pete hányadik napon ágyazodik be? Átlagban hányadik napon van peteérés? Ha pont akkor volt sex és bogyi szedése is van lehet e teherbe esni? Studentét szedem.

Legjobb válasz: Én nem tudok mindegyik kérdésedre pontos választ adni, de a tesztet nem befolyásolhatja a gyógyszer. Peteérés kb a 14. napon van, de mindig eltérõ. Egy rossz nap, stressz, vagy bármi kizökkentheti, szóval ezt nehéz kitalálni. Ha gyógyszert szedsz, akkor nem eshetsz teherbe! A gyógyszernek pont ez a lényege, meggátolja a terhességet! Persze van , ami nem teljesen biztonságos, ezért én azt ajánlom, hogy védekezzen a barátod is! De nyugi, nem hiszem hogy terhes vagy!=)

Én nem tudok mindegyik kérdésedre pontos választ adni, de a tesztet nem befolyásolhatja a gyógyszer. Peteérés kb a 14. napon van, de mindig eltérõ. Egy rossz nap, stressz, vagy bármi kizökkentheti, szóval ezt nehéz kitalálni. Ha gyógyszert szedsz, akkor nem eshetsz teherbe! A gyógyszernek pont ez a lényege, meggátolja a terhességet! Persze van , ami nem teljesen biztonságos, ezért én azt ajánlom, hogy védekezzen a barátod is! De nyugi, nem hiszem hogy terhes vagy!=)
Én ajánlanék neked egy oldalt http://www.ciklus.hu. Itt vezetheted a havidat és szerintem bõven van rajta információ. Többek közt kiszámolja neked, hogy körülbelül mikor fogsz ovulálni és megközelítõleg, mikor nagyobb a valószínûsége a teherbeesésnek. Bár nem tudom, hogy a fogamzásgátló szedése mellett szükséged van-e erre. Ott az a lényeg, hogy szedd rendesen és olvasd el a betegtájékoztatót aztán nem lesz semmi baj. Vagy keress egy dokit aki válaszolni tud a kérdéseidre.
Ha tablettát szedsz, akkor nincs peteérésed, tehát kiszámolni is felesleges, mert pont ez a lényege a tabinak, hogy meggátolja a peteérést!
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam.Stodette amint szedek.A 2 héten volt sex.Másnap este nem vettem be 1 bogyit.A köv. nap reggel bevettem. Nem telt el 12óra.Itt azt írja, hogy az elsõ 7napon kell más védekezés.Így is lehet.?

Ha a ciklusom 28 napos, lehet-e a peteérés a 22. napon?

Legjobb válasz: Spontán peteérésed lehet. De ha pontos a ciklusod, akkor nem lehet a 22. napon, mert ugyebár a mensi megjövetele elõtt 14 nappal van a peteérés. Tehát 28 napos ciklusnál a 14. napon. Ha valóban 22 napon van peteérésed, akkor késni fog a menzesz és a 36. napra jön meg. Tehát a kérdésre a válasz nem!

Spontán peteérésed lehet. De ha pontos a ciklusod, akkor nem lehet a 22. napon, mert ugyebár a mensi megjövetele elõtt 14 nappal van a peteérés. Tehát 28 napos ciklusnál a 14. napon. Ha valóban 22 napon van peteérésed, akkor késni fog a menzesz és a 36. napra jön meg. Tehát a kérdésre a válasz nem!
A kérdező hozzászólása: Az LH teszt szerint a 22. napon volt pé. Soha nem késett ennyit, max. 30. napra megjött.
Nagyobb a fertõzés veszély, ill becsomósodhat, hegek maradhatnak meg a bõrödön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!