Találatok a következő kifejezésre: Lehet e légzésfigyelőt, (3 db)

Lehet e bérelni légzésfigyelőt, ha igen kb mennyi? Vagy jobb ha megveszem? Debrecenben lakom.

köszi:))

Legjobb válasz: Múlt héten a születés hete valamelyik elõadásán mondták is, hogy a Klinikán lehet. Ha valamiért rizikó áll fenn, amúgy is kaptok, mikor hazaengednek a kórházból. Hívd fel a Klinikát, ott kiragasztva is láttam magánhirdetést. Beszélj a védõnõddel, õk ismerik ezeket a helyeket. Állítólag dr vitamin bolt van a Kölcseyvel szemben, a Héliker háta mögött valahol, ott is van bérbeadás. Szerintem pár ezer forint lehet havonta, legalábbis egy pesti cég ennyiért hirdetett neten, biztos nem drágább nálunk sem. A Piac utcai Omker boltban a rendes magyar gyártmányt is árulják, nem tudom bérbe is adják-e.

Múlt héten a születés hete valamelyik elõadásán mondták is, hogy a Klinikán lehet. Ha valamiért rizikó áll fenn, amúgy is kaptok, mikor hazaengednek a kórházból. Hívd fel a Klinikát, ott kiragasztva is láttam magánhirdetést. Beszélj a védõnõddel, õk ismerik ezeket a helyeket. Állítólag dr vitamin bolt van a Kölcseyvel szemben, a Héliker háta mögött valahol, ott is van bérbeadás. Szerintem pár ezer forint lehet havonta, legalábbis egy pesti cég ennyiért hirdetett neten, biztos nem drágább nálunk sem. A Piac utcai Omker boltban a rendes magyar gyártmányt is árulják, nem tudom bérbe is adják-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi
SZia! Én múltkor kérdeztem utánna. Én Nyíregyházi vagyok. Itt 4000ft/hó a kölcsönzése. SZóval szerintem jobb ha megveszi az ember, mivel 1 éves koráig ajánlják a használatát.
A kérdező hozzászólása: És ha megveszem az mennyi kb?
Nálunk 1-2000 ft/ hó a bérlése, és legalább 6 hónapig érdemes használni, de javasolják a másfél évet is... Szerintem kár venni, mi is béreltünk volna, de kaptam a családtól , volt már unokaöcsémnél gond, õk megvették annó..
Sajnos elég drága, nade ez az egy van, amit a baba életének védelmében veszünk meg, mire áldozzunk, ha nem erre??? Nekem sokan mondták, hogy az olcsóbbak azért nem jók, mert sokszor ok nélkül is beriasztanak. Az Angelcare a legjobb! kb 30-40 ezer ft, de késõbb hasznosítható a tesónál, vagy továbbadható, eladható...stb
Szia, a Media Markt-ban 25 ezer a légzésfigyelõ, a babyõr nélkül. Nekünk nagyon bevált az AngelCare, 6 hónap alatt behozza az árát, mármint ha bérelnéd, és 2-3 éves korában is használható!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok Az utsótól kérdezném, hogy a Médiában bérelted? vagy rosszul értettem? és mennyiért?
Vette! nem bérelte! Pont azt írta, hogy fél év alatt behozza a vételár a bérlés árát, és tovább van rá szükség mint fél év...

Honnan lehet tudni, hogy egy légzésfigyelő működik-e?

Legjobb válasz: Kedves 3-as válaszoló, miért lenne szar? Nekünk eddig egyszer sem riasztott feleslegesen, többször jót tett a babának, hogy van. Kedves kérdezõ, mi is úgy próbáltuk, ki hogy rátettük a babót és akkor a légzésének megfelelõen adott hangot aztán kivettük a kicsit és akkor szirénazott:-)

Amikor fekszik a baba, és lélegzik, látni ahogy emelkedik a mellkasa minden lélegzetvételnél. A figyelõ ezt a mozgást érzékeli. Tehát amíg rajta lélegzik a készüléken, érzékelni fogja. Ha leveszed róla akkor nem fogja érzékelni. Nem súlyfüggõ.
Kedves 3-as válaszoló, miért lenne szar? Nekünk eddig egyszer sem riasztott feleslegesen, többször jót tett a babának, hogy van. Kedves kérdezõ, mi is úgy próbáltuk, ki hogy rátettük a babót és akkor a légzésének megfelelõen adott hangot aztán kivettük a kicsit és akkor szirénazott:-)
NEm mondtak baromságot! Ha benne van a baba az ágyban a légzésfigyelõn, akkor nem fog riasztani, ugyanis érzi a légzõmozgást. Ha kiveszed a gyeereket, nem fogja érzékelni a légzõmozgást, mert nincs rajta a baba!!!!! Tehát akkor riasztani kell 15-20 mp múlva.
Kérdezõ, te jó buta és nem kicsit bunkó is vagy. Jó válaszokat kaptál, hiszen a nyomáskülönbséget érzékeli a légzésfigyelõ...
Beteszed a kiságyba a babát, bekapcsolod a légzésfigyelõt. Aztán kiveszed a babát, és a készüléknek riasztania kell, mert nem érzékel légzõmozgásokat.
A kérdező hozzászólása: te nem érted. az hogy mi van ráírva és mit csinál, azt ki tudja? fõleg úgy, hogy a legtöbb légzésfigyelõnek csomó téves riasztása van.
Ja biztos igazából mérleg csak légzésfigyelõnek adják el.... :D Ezt most komolyan gondolod??
Mi megkérdeztük a kórházba a dokit, hogy hogy lehet tesztelni! Mondta, hogy ha a férjem a tenyerével ránehezedik, de nem mozgatja, akkor valószínûleg fog jelezni, viszont, ha nagyon icipi mozdulattal fel le "nyomogatja" a szivacsot, akkor nem fog. Így is volt! Egyébként nekünk egyszer jelzett be, mert a gyerek teljesen az ágy végében volt, összekucorodva, ahol már nem érzékelte!
Ha beleteszel az ágyba a figyelõre 3 kg lisztet, vagy 5 kg-t akkor is riasztani fog, mert nem a súlyt érzi, hanem a mozgást. A légzõmozgást. Hiába lesz benne 3-5-10 kg súly, ha nincs mozgás riasztani fog.
Én most teszteltem a sajátunkat, az egyik gyártó ügyfélszolgálatlán elmondottak alapján! Nekünk két lapos van, külön külön összedugtam a készülékkel, és a kezemmel "lélgeztem", majd kivártam, hogy jelezzen. Ezt külön külön megtettem, majd visszaraktam az ágyba, rá a matrac, és többiek által említett hozzáérintõsen is kipróbáltam!
Hülyeséget írsz. Te irtad hogy nem mérleg...tehát nem a súlyt érzékeli hanem a mozgást. Ha kiveszed a gyereket akkor nem azt érzékeli h megszûnik a súly hanem azt hogy megszûnik a mozgás!! Tényleg nem érted??
Én értem a problémádat, nekem is eszembe jutott, ezért fogtam 3 kiló lisztet és betettem az ágyba, majd bekapcsoltam a légzésfigyelõt. Megnyugtatlak, jelzett. Csinálhatod azt is, hogy bekapcsolod a babád alatt, majd õt kiveszed és gyorsan beteszel a helyére súlyt. Ez már tuti módszer.
A kérdező hozzászólása: Az OK, hogy riasztania kell ha leveszed, de az nem jelenti azt hogy jó, azaz tökéletesen mûködik, és akkor is riaszt, ha megszûnik a légzés. Elvileg egy csipogó mérleg is tudja ugyanezt a tesztet. Egyáltalán nem hülyeség amit mondok, ezek nem válaszok a kérdésemre, és nem igazolják hogy mûködik a légzésfigyelõ. Nem akartam bunkó lenni.
4-es vagyok. Vagyél olyat mint ami nekünk van és gond megoldva. Amugy meg feküdj bele :) Másképp nem megy.
A kérdező hozzászólása: Mindenki egy nagy baromságot mond! Abból, hogy kiveszed a babát nem derül ki, hogy mûködik-e. A légzésfigyelõnek a légzés leállását kéne jeleznie, és nem a súly eltûnését, ez nem mérleg. Ha normálisan lennének megcsinálva, akkor eleve nem is kéne csipognia, ha leveszed a babát, mert akkor érzékelnie kéne, hogy nincsen rajta a baba, tehát nem baj, hogy a semmi éppen nem végez légzõmozgásokat.
A miénk csipog folyamatosan olyan ütemben ahogy veszi a manó a levegõt (vagyis mozdul).
Ami nem kórházi, az általában egy nagy kaki. Hidd el akkor is jelezni fog, ha minden oké, nem kell teszt :)
Mi úgy ellenõriztük, hogy még a baba születése elõtt betettük a kiságyba, ránehezedtem a kezemmel, bekapcsoltuk, majd levettem a kezem. Elkezdett sípolni, mert nem érzékelte, hogy rajta van a "baba".
kedves kérdezõ ezt a lisztes módszert én is kipróbáltam és amikor benne volt 3 kiló liszt, nem jelzett! kivettem, bejelzett! ergo úgy viselkedett mintha baba lenne benn.kétségeim vannak! (angel care)

Egy használt légzésfigyelőt hol lehet bevizsgáltatni, hogy rendesen működik-e?

Vagy honnan lehet tudni, hogy megbízhatóan m?ködik? Babysense II.-r?l van szó, kórházban ajánlották, hogy használtam is érdemes megvenni.

Legjobb válasz: Én csak az AC-t(AngelCare) tudom(nekünk ilyen van),nekik Gyõrben van kirendeltségük.Írd be a googl-ba,hátha ott találsz.

Én csak az AC-t(AngelCare) tudom(nekünk ilyen van), nekik Gyõrben van kirendeltségük.Írd be a googl-ba, hátha ott találsz.
Akár otthon is! A kiságyba a matrac alá kell tenni. Ugye az a lényege, hogy érzékeli a baba mozgását, hogy levegõt vesz, és ha nem vesz, elkezd sípolni. Na most ha kiveszed a babát az ágyból, a légzesfigyelõ sípol, mert nem érzékeli a mozgást, ami a lélegzetvétzetvétellel müködik. Ha van macskátok, vagy kutyátok, egy kosárba vagy egy székre berakod a légzésfigyelõt, rá egy darab régi matracot, vagy 2 törölközõt behajtogatva, ráteszed a macskát, a kutyát majd ha a kutya vagy macska leszállt onnét, ha sípol, akkor jó:)
Kedves 2.válaszoló, ez kiváló ötlet, ám a szakszerû bevizsgálástól messze van.És Isten ne adja, hogy akkor derüljön ki, mégsem mûködik tökéletesen a szerkezet, amikor szükség lenne rá...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!