Találatok a következő kifejezésre: Lehet e klímát szerelni (3 db)

igen, belehet.. nem amatõrnek való munka, mindenképpen szakemberez vidd :) mond meg hogy milyen típus és évjárat és nézek hozzá :)
A kérdező hozzászólása: 11.50-nek üzenem köszi a lelkesítõ választ, de nem ilyen hozzászólásra gondoltam. Ha nincs okosabb hozzáfûzni valód kérlek ne írj!
A Renault 19-nek is egytõl egyig a bontóban volna a helyük !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
második voltam. én a donor autos verziora gondoltam. de sztem igy sem lesz olcso. jobb oda vinni a verdát, és a donor autot a szakmühelybe, 'oszt dó'gózzón a szaki! :D maradékot meg hazaviszed... a szakit persze elötte kifizeted. sztem igyis 100e ft+donorauto árába fog kerülni a klimád... "amugy, ha rám hallgatsz. azt csinálsz amit akarsz!"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. És ha lenne egy donor autó amibõl át lehetne szerelni az sokba kerülne?
91-es renault cliom-ba régen 300e-ért tettek volna bele, szóval nem éri meg
A kérdező hozzászólása: Renault 19 1, 9 TD 1993-as.
amatör ki tudja szerelni, ha tudja, h. mi micsoda, és hogyan kell kiszerelni. de beszerelni csak szakmühely. a freongáz miatt. és egyéb apro dolgok miatt, amiért jobb szakemberre bizni, mint otthon krendácsolni. "amugy, ha rám hallgatsz. azt csinálsz amit akarsz!"
Bele lehet még most is tenni a klímát mielõtt kivinnéd a bontóba, de ez a költség beszereléssel együtt kb. 4x-se az autód jelen értékének. Szerinted megérné? 10év után már messze nem éri meg pöckölgetni tuningolni az autókat, mert tiszta deficit (ráfizetés).

Lehet e marutiba klímát szerelni? És a 800ccm megnövelni 1000esre?

Legjobb válasz: Akkor lesz egy 20 éves 1000 ccm-esre, 5 sebességesre tuningolt, klímás autód lepapírozva. Ráköltöttél a vételáron fölül még 500 000 Ft-ot! Akkor még mindig egy kicsi, légzsák, ABS, ütközéselnyelõ zóna nélküli autód lesz! Megéri? Itt van egy pár használt autó 1996-tól, 500 ezer alatt: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?start=0&command=kere..

Akkor lesz egy 20 éves 1000 ccm-esre, 5 sebességesre tuningolt, klímás autód lepapírozva. Ráköltöttél a vételáron fölül még 500 000 Ft-ot! Akkor még mindig egy kicsi, légzsák, ABS, ütközéselnyelõ zóna nélküli autód lesz! Megéri? Itt van egy pár használt autó 1996-tól, 500 ezer alatt: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?start=0&command=kere..
MIndent lehet, csak kérdés, hogy megéri-e...
Szerintem 100 lóerõ alatti autóba nem szabad klímát tenni. Rettentõen visszafogja az autót és megemeli a fogyasztást. Tényleg nem érné meg anyagilag sem, de szerintem technikailag sem lehetséges. Motorcsere viszont megoldható, Suzuki motort olcsón kapsz, csak sok vele a papírmunka, meg újra kell vizsgáztatni. Láttam tuningolt Marutit, kicsit vicces volt :-)
Technikailag minden megoldható. A 800-as motor 1000-esre növelése viszont kissé átgondolatlan ötlet. Az élettartam jelentõsen rövidül. Mivel a lökettérfogat az egynegyedével nõ meg, sem a mozgó-forgó alkatrészek tömege, sem a motor teljesítménye, nyomatéka nem lesz ugyanakkora. Ez jobban terheli az alkatrészeket, hamarabb tönkremennek (nem csak a motoron belül, hanem az erõátvitelben is). És akkor ott van, hogy egy erõsebb motor merevebb kasztnit, jobb futómûvet és fékeket kíván meg... (a futómûtuning nem csak ültetésbõl és alufelnibõl áll)

Le kell-e szerelni a társasház faláról a klímát, ablakból a redőnyt, ha a társasházat beszigetelik? Mi lesz a redőnnyel? Ki lehet dobni?

Legjobb válasz: Igen a lakónak a saját költségére, de utána vissza lehet rakni. A redõnyt sztem az ablakosok is lekapják menet közben. A biztonsági okokból felrakott erkély-, és ablakrácsokat is le kell szedni átmenetileg. A szigetelés miatt kisebb lesz az ablaknyílás, ezért akkor a redõnyt át kell alakíttatni (keskenyebbre, rövidebbre), meg persze újra felszereltetni az új méreteknek megfelelõen (pl. gurtni).

Igen a lakónak a saját költségére, de utána vissza lehet rakni. A redõnyt sztem az ablakosok is lekapják menet közben. A biztonsági okokból felrakott erkély-, és ablakrácsokat is le kell szedni átmenetileg. A szigetelés miatt kisebb lesz az ablaknyílás, ezért akkor a redõnyt át kell alakíttatni (keskenyebbre, rövidebbre), meg persze újra felszereltetni az új méreteknek megfelelõen (pl. gurtni).
Nos ez teljesen cég, ház, és szerzõdés függõ. Általában úgy történik hogy a szigetelõ cég felépíti az állványt, te kihívod a klímást, a klímás felmászik az állványra és leszereli. Most hirtelen nem tudom hogy le kell e szerelni a redõnyt, ha igen, azt a szigetelõ cég végzi el. De szerintem nem is kell leszerelni.
2. vagyok, igen le kell szedni a redõnyt, mint a kávázás miatt új redõny kell. Leszedik a könyöklõt, illetve a francia erkélyeket is.
Nálunk az ablak nyílás belsõ vízszintes részeire nem tettek szigetelést, csak a falak függõleges részeire. Belül csak egybe festették az egészet. Szerintem az ablak nyílás belsõ felére nem is lehet odatenni mert ezek kb 8 cm vastag hungarocellek és rátennék vele az ablakkeretre, az meg ugye nem lenne okés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!