Találatok a következő kifejezésre: Lehet e jele (103 db)

Mitől függ az, hogy egy linknek a végén lehet-e / jel vagy nem, vagy mindegy?

https://www.kfki.hu/squirrel/

Legjobb válasz: Mindegyik végén lehet, amennyiben az nem egy konkrét fájlra mutat (tehát így lehet, de ha kiírod, hogy index.php, akkor már nem: https://www.kfki.hu/squirrel/index.php vs https://www.kfki.hu/squirrel/index.php/

Mindegyik végén lehet, amennyiben az nem egy konkrét fájlra mutat (tehát így lehet, de ha kiírod, hogy index.php, akkor már nem: https://www.kfki.hu/squirrel/index.php vs https://www.kfki.hu/squirrel/index.php/
Ez nagyon sok mindentõl függ. Ahol az URL egy az egyben van a fájlrendszerre mappolva, ott a / -re NEM végzõdõ címek mindig konkrét fájlt jelölnek. A valóság az, hogy a "https://www.kfki.hu/squirrel" és a "https://www.kfki.hu/squirrel/" kté, teljesen külön URL, semmi közük egymáshoz. A webalkalmazás/webszerver implementációjától (és konfigurációjától) függ, hogy végül hogyan lesz ez lekezelve.
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy lehet, de a példa linknél éppen az van, hogy muszáj, mert anélkül hiba. Ez miért van?
A leggyakoribb esetben az URL egy az egyben van leképezve a fájlrendszerre. Ekkor a https://www.kfki.hu/squirrel a webalkalmazás gyökerében egy squirrel nevû, kiterjesztés nélküli fájlra mutat (ami jelen esetben nem létezik), a https://www.kfki.hu/squirrel/ pedig a squirrel nevû könyvtárra (mappára), ahonnan az alapértelmezett (pl. index.php) dokumentumot fogja a szerver elküldeni. Kissé leegyszerûsítve tehát "/" -nélkül fájlt kérsz, vele pedig könyvtárat, vagyis azon belül az alapértelmezett erõforrást.

A teherbeesésnek mindenképpen vannak erősebb tünetei, jelei? Lehet-e olyan hogy apróbb utólag észrevehető jelei vannak? Köszi

Legjobb válasz: Szerintem nincs minden esetben erõsebb tünet. Gondoljunk csak azokra a nõkre, akik nem tervezik a terhességet és gyakran csak a második kimaradt mensi környékén kezdenek el gyanakodni. Sõt, nekem van olyan ismerõsöm, aki 12 hetesen vette észre, hogy terhes. Fogalmam sincs, hogy lehet ennyi idõt eltölteni mensi nélkül úgy, hogy a terhesség gyanúja ne ébredjen fel, de gondolom ilyen esetekben semmilyen erõsebb, észrevehetõ tünetek nincsenek. Én egyébként észrevettem, az elmaradt mensi elõtt pár nappal már nagyon fájt a mellem, pedig korábban szinte soha és voltak apróbb mensire emlékeztetõ fájdalmaim, de ezek valahogy mégis másabbak voltak, mint szokásosan mensi elõtt. Szóval nekem akkor már elég erõs volt a megérzésem, meg sem lepõdtem azon, hogy nem jött meg és másnap a teszt is pozitív lett. Persze az is lehet, hogy ezeket a jeleket mind a remény táplálta és erõsítette fel, mert hónapok óta nagyon vártuk ezt a babát.

Szerintem nincs minden esetben erõsebb tünet. Gondoljunk csak azokra a nõkre, akik nem tervezik a terhességet és gyakran csak a második kimaradt mensi környékén kezdenek el gyanakodni. Sõt, nekem van olyan ismerõsöm, aki 12 hetesen vette észre, hogy terhes. Fogalmam sincs, hogy lehet ennyi idõt eltölteni mensi nélkül úgy, hogy a terhesség gyanúja ne ébredjen fel, de gondolom ilyen esetekben semmilyen erõsebb, észrevehetõ tünetek nincsenek. Én egyébként észrevettem, az elmaradt mensi elõtt pár nappal már nagyon fájt a mellem, pedig korábban szinte soha és voltak apróbb mensire emlékeztetõ fájdalmaim, de ezek valahogy mégis másabbak voltak, mint szokásosan mensi elõtt. Szóval nekem akkor már elég erõs volt a megérzésem, meg sem lepõdtem azon, hogy nem jött meg és másnap a teszt is pozitív lett. Persze az is lehet, hogy ezeket a jeleket mind a remény táplálta és erõsítette fel, mert hónapok óta nagyon vártuk ezt a babát.
Nekem semmilyen tünetem nem volt. Kimaradt a mensim és utána 10 nappal megcsináltam a tesztet, ami + lett. Amikor tudtam, hogy terhes vagyok sem tapasztaltam semmit, csak hogy nõ a hasam. Ugyanúgy kívántam mindent, nem undorodtam sem a cigifüsttõl sem a kávétól....stb mint amitõl szoktak a terhes nõk. A beágyazódásnál szokott picit fájdogálni az alhas, feszülhet a mell, lehet barnázás. Nekem van olyan ismerõsöm, aki a teherbeesést követõen még 4 hónapig rendesen menstruált. Tünetei pedig nem voltak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Talán hétvégén kederül : )

Európai engedély (E jellel) lehet hamisítani?

Meg lehet csinálni, hogy bele "gravirozni" vagy valami ilyet tenni, hogy a lámpa megfeleljen? Tudom csalás, de érdekel a dolog.

Legjobb válasz: Persze, mint ahogy pénzt is lehet hamisítani. Bár nyilván elkerülte a figyelmedet az az apró tény, hogy pont az ilyen hülyegyerekek miatt nem belevésve van a jel az anyagba, hanem kiáll belõle, mert ugye "rávésni" nem tudsz. De sebaj, ez téged ne akadályozzon semmiben. Gyerünk, hamisításra fel!

Persze, mint ahogy pénzt is lehet hamisítani. Bár nyilván elkerülte a figyelmedet az az apró tény, hogy pont az ilyen hülyegyerekek miatt nem belevésve van a jel az anyagba, hanem kiáll belõle, mert ugye "rávésni" nem tudsz. De sebaj, ez téged ne akadályozzon semmiben. Gyerünk, hamisításra fel!
Az Europai engedély nem egyszerûen egy E betû Egy nyilvántartott lap amelyet az autóban kell tartani. idõszakonként felül kell vizsgáltatni az autót. Tehát nem egyszerû, szerintem, többe is kerül, mint az eredeti. Cseréld ki a lámpát a vizsga idejére. aztán egy szigetelõ szalag csikkal megoldhatod, hogy ne süsd ki a szembejövõ szemét.
A kérdező hozzászólása: Ha a helyzetjelzõ fényt átalakítom angel eyes attól nem zavarnám a szembe jövö autót. Már ezért is megbüntethetnek? Utólsó két válaszolónak köszönöm, az elsõnek meg Szuuuuszaaaa csak egy feltevés nem kell egybõl fejet tépni.
Szusza Ferenc egy labdarúgó volt, nem tudom, hogy jön ide. És igen, megbüntethetnek a helyzetjelzõ miatt is. Mit nem értesz ezen? Minden világítótestnek meg kell felelni a normáknak. A mindenben szerinted nincs benne a helyzetjelzõ? Megkérdezheted még hatvanhatszor, a válasz akkor is ez lesz.
Igen, megbüntethetnek, ha akarnak. A helyzetjelzõt sem véletlenszerûen tervezik, az is meg kell, hogy feleljen bizonyos elõírásoknak. Ha "angel eyes" megoldásúra cseréled, akkor kell, hogy legyen jóváhagyási jele az új lámpatestnek, ha nincs, közúton nem használható. De egy szem helyzetjelzõ miatt ritkán problémáznak a rend derék õrei, nem olyan jól jövedelmezõ dolog, hogy megérje ezen rugózni. Nem biztos, hogy zavarja a szembejövõket (általában a helyzetjelzõk teljesítménye nem akkora, de mondjuk egy idétlenül megoldott LED-es darab képes bántó fényt kibocsátani), de ez a szabály, be kell tartani. Ha annyira vágysz arra a lámpára, akkor oldd meg, hogy külön kapcsolóval mûködjön, ekkor nincs vele gond a hétköznapokban, ha meg mindenáron mutogatni szeretnéd, milyen szép az autód, felkapcsolod.

A füvezésről véleményetek? Hatásai érdekelne, rá lehet e szokni, milyen jelei vannak, hogyan szokjon le róla vki?

Legjobb válasz: hatásai sokmindentõl függenek, vagy nagyon nevetõs, vagy gondolkodtatós, jobban fokuszálsz egy dologra kevésbé az 9sszhatásra... száraz száj, ilyesmi de ez változo mondom. fizikai függõsége nincs, pszichikai van. arról leszokni csak akaraterõvel lehet, és általában segít h a talál más elfoglaltságot. jelei?...hát az hogy ideges ha nincs zöcsije, ha nem talál olyat aki ad neki. egyesek agresszivak is lehetnek, de ez sem törvényszerû.

hatásai sokmindentõl függenek, vagy nagyon nevetõs, vagy gondolkodtatós, jobban fokuszálsz egy dologra kevésbé az 9sszhatásra... száraz száj, ilyesmi de ez változo mondom. fizikai függõsége nincs, pszichikai van. arról leszokni csak akaraterõvel lehet, és általában segít h a talál más elfoglaltságot. jelei?...hát az hogy ideges ha nincs zöcsije, ha nem talál olyat aki ad neki. egyesek agresszivak is lehetnek, de ez sem törvényszerû.
Szte4m a füvezés jó na most nem buzdítani akarlak rá....Sztem nem lehet rászokni én kb fél éve vagy több nem szívtam de nem azért mert nem tehettem volna meg csak mert nem kívánom:D ritkán lehet egy év mulva lehet hogy 2nap mulva tekerünk egyet:) Az meg alap h beleszívsz és máris száradsz pupilaaa szûküléss tágulás:D És ha elég sûrûn csinálod akkor fáradt leszel egy idõbe én nagyon sojat aludtammikor hazajöttema suliból....De jolvan az inkább füvezz mint cigizz míg meghal egy füves addig meghal 1000000Dohányos...JAh és ha 4perc alatt elszívsz 4 KILÓT hangsúlyozom KILÓT!Akk adagolod magad túl ami ugyebár lehetetlen....:D nekem ez a véleményem:D
Én még nem próbáltam de ismerek pár füvest :D Hallottam róla olyat is, hogy húúdezsííír... de olyat is hogy valaki egy slukk után körbehányta a környezetét :D Kinek mi.
õszintén? kib*aszott jódolog:D a hatásai teljes mértékben, embertõl társaságtól és kedvtõl függõek. ha ráparázol vagy nembírja a szervezeted akkor rosszul leszel... ha nem , , visítós" zöldet veszel akkor bepunnyadsz. hatásai... hát ha visítós és jó a társaság, akkor visszatarthatatlan nevetési inger, pupillatágulás, belassulás, idõérzékelés megzavarodása:) rászokni szerintem nemlehet csak ha nem elég erõs az akaraterõd akkor erõsebb droghoz fogsz nyúlni:) ja és túladagolás sincs. de ha elõször csinálod nemárt ha nem 2-3 g-mal kezded...hanem mondjuk felet 2-en vagy 3-an... na peace:)

2-3 napja barna folyásom van, de általában csak kevés, s csak esténként, fürdés után. Továbbá nagyon fel van puffadva a hasam, és a hasfalam is nagyon kemény, enyhén görcsölök. Lehet-e ez terhesség jele?

Kb. a 15. napon voltunk együtt a barátommal, de nem hatolt belém teljesen, nem ment el, s valószín?leg el?váladék sem volt. Akkor a fenti tünetek minek a jelei lehetnek? Esetleg terhesség? Vagy valami egyéb? 1 hetem lenne még a menstruációig...

Legjobb válasz: Ha a ciklusod 28 napos,akkor 14.napon volt ovulációd igy a 15.napra még lehetett élõ petesejted ami megtermékenyülhetett.De a barnás folyás lehet a következõ menstruáció elõjele is.Várd ki még azt az 1 hetet és ha addig nem jön meg a vérzésed,mindenképpen csinálj egy tesztet!

Ha a ciklusod 28 napos, akkor 14.napon volt ovulációd igy a 15.napra még lehetett élõ petesejted ami megtermékenyülhetett.De a barnás folyás lehet a következõ menstruáció elõjele is.Várd ki még azt az 1 hetet és ha addig nem jön meg a vérzésed, mindenképpen csinálj egy tesztet!

Routert belehet állítani úgy, hogy a vezeték nélküli jel erősség csökkenjen vagy le lehet-e tiltani a torrentezést?

Legjobb válasz: Jel erõsséget nem hiszem. Jelszavazd le, csak beállított macre menjen és kész. Torrentezést meg úgy tudod letiltani a legegyszerûbben, ha blokkolod az összes portot a 80ason kívül.

Jel erõsséget nem hiszem. Jelszavazd le, csak beállított macre menjen és kész. Torrentezést meg úgy tudod letiltani a legegyszerûbben, ha blokkolod az összes portot a 80ason kívül.
Mindkettõ megoldható, de tudnunk kéne a router márkáját és pontos típusát.
A kérdező hozzászólása: netgear 54mbps wireless router wgr614 v7

Lehet a közelgő szülés jele? Elmesélnétek nálatok voltak/vannak-e jelek?

2 napja id?nként nyilallás-szer? fájdalmat érzek a hüvelyemben. Az alhasam pár napja tompán fájdogál, de csak esténként. A hasam már rég lent van, méhszáj zárva. Tehát semmi er?s tünet nincs az els?n kívül. Már várom, hogy megszülessen, mert nagyon elfáradtam (testileg, lelkileg is). Köszi a válaszokat 38+4 hetes

Legjobb válasz: Nekem mnár a 36. héttõl ezek voltak,nyilallás lefelé a hüvelyembe, szúró érzés ,görcsölés a hasamba. A méhszájam nyitva volt, és így is tulhordtam a babát 40+5 napra jött. Hirtelen (ezek a fájások mellett)jöttek a rendes szülési fájások és villámgyorsan megszületett a fiam 3 óra alatt.Ezek jósló fájások még.

Nekem mnár a 36. héttõl ezek voltak, nyilallás lefelé a hüvelyembe, szúró érzés , görcsölés a hasamba. A méhszájam nyitva volt, és így is tulhordtam a babát 40+5 napra jött. Hirtelen (ezek a fájások mellett)jöttek a rendes szülési fájások és villámgyorsan megszületett a fiam 3 óra alatt.Ezek jósló fájások még.
nekem a szülés napján többszöri enyhe barna pecsételés, azon kívül az ég világon semmi jel nem volt - még jósló fájásaim se voltak soha, és egybõl 4 perces fájásokkal indult a szülés
Nekem semmi elõjele nem volt, max annyi, hogy elõtte nap az egyik mellem érzékenyebb volt. Este lefeküdtem, és éjjel ébredtem arra, hogy folyik a magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor még türelmesen várakozom. :)

Kompresszoros hűtőgépet lehet-e inverteres táppal (12/220V) működtetni? Mivel ez nem tiszta szinuszos jelet ad, nem megy tönkre a motor? 3-4 óráról lenne szó!

Legjobb válasz: Ezt használati utasítás vagy a gépek komolyabb ismerete nélkül nem lehet megmondani. Azt viszont mindenképp nézd meg nem terheled-e túl a tápot. Egy nagyobb teljesítményû gép pl 1800 wattos 150 Ampert is felvesz 12 volton ami nagyon sok.

Ezt használati utasítás vagy a gépek komolyabb ismerete nélkül nem lehet megmondani. Azt viszont mindenképp nézd meg nem terheled-e túl a tápot. Egy nagyobb teljesítményû gép pl 1800 wattos 150 Ampert is felvesz 12 volton ami nagyon sok.
"Az inverterekbõl létezik valódi szinusz hullámú 230V feszültséget elõállító típus, ezek árban drágábbak, viszont minden készülék tápellátására alkalmassak. A másik csoport, a módosított szinuszhullámú feszültséget elõállító tipusok, ezek olcsóbbak, de korlátozottan használhatóak néhány készülék esetében. Ezek a típusok nem szinusz, hanem különbözõ trapéz, négyszög, háromszög jelalakú váltóáramot állítanak elõ. Nevezik kvazi szinusz hullámnak is.Lényeg, hogy nem tudnak szabályos szinusz jelet adni, ezért, nem használhatóak, Pl. hûtõgép, házi vízmû és egyéb kondenzátoros indítású villanymotoros készülékek esetében." forrás: http://www.gyenis.hu/Inverter/index.htm
Én teszteltem otthon invertert, simán ment róla az asztali köszörû, kompresszor, hûtõláda.A hûtõgépek motorja egyébként sem kondenzátoros fázis eltolással indul, hanem a induktívval. Villszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a hûtõ max. teljesítménye 110w, ami szerint kb. 10A 12v-on. Ennyit tud termelni a kocsi generátora (Bosch, 13, 6 V 60 A). Persze nem 1, 5 vezetékkel kell bekötnöm:) ! Az invertert pedig min. 300 Wattost gondoltam. Még egyszer köszönet, egy tesztet azért én is végrehajtok.

Az öngyilkosságot lehet-e látni az egyén horoszkópjában? Vannak-e erre utaló jelek, és melyek azok?

Legjobb válasz: A horoszkóp humbuk. Az egyén viselkedésébõl már következtetni lehet, de egyértelmûen megjósolni nem igazán.

A horoszkóp humbuk. Az egyén viselkedésébõl már következtetni lehet, de egyértelmûen megjósolni nem igazán.
aki a horoszkópban hisz, az a jósnõknek is, annak pedig nemszabad szavazójogot sem adni, idióták ne döntsenek semmirõl se
Plusz ha a családjában voltak már öngyilkosságok akkor fokozott az esélye az illetõnél.
Szerintem az a baj ezzel a világgal, hogy túl kevés az elmegyógyintézet...
Igen, tényleg kevés az elmegyógyintézet :D de ha tényleg nagyon hiszel a horoszkópban, akkor íme, itt a válaszom: a horoszkópban nem szoktak olyanokat írni h "kos: a kos halálesetek száma megnõ" mert ez egy magazinban enyhén szólva furcsán nézne ki. A legdurvább, amit egy ilyen horoszkópban írni szoktak, az a depresszió, de ennél messzebbre egy asztrológus sem merészkedik. A médiában nagy visszhangja lenne annak, ha egy jósnõ minden ráknak vagy ikernek halált vagy balesetet jósolna, hiszen ez annyi embert érint, h tuti terrorizmus vagy tömegbaleset lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!