Találatok a következő kifejezésre: Lehet e inni a terhesség (4 db)

Lehet-e tonikot inni a terhesség alatt? Állítólag a kinin tartalma miatt nem. Tudtok erről valamit?

Legjobb válasz: Tonik alatt mire gondolsz? Az üdítõre vagy az alkoholra? Utóbbit nyilván nem lehet, az üdítõrõl meg nem hallottam, hogy ne lehetne. Legalábbis én. De ezzel az erõvel semmit nem lehetne inni, mert mindenben, a gyümilevekben, az kólában, az ásványvízben, stb van valami, amit nem jó.

Tonik alatt mire gondolsz? Az üdítõre vagy az alkoholra? Utóbbit nyilván nem lehet, az üdítõrõl meg nem hallottam, hogy ne lehetne. Legalábbis én. De ezzel az erõvel semmit nem lehetne inni, mert mindenben, a gyümilevekben, az kólában, az ásványvízben, stb van valami, amit nem jó.
Igen enm tanácsos, mert simaizom összehúzódást okozhat! Én is így tudom, hogy nem ajánlatos! no persze ez nem egy vagy két pohár tonicot jelent!
A kérdező hozzászólása: Természetesen az üdítõre gondoltam. Köszönöm a válaszokat.
Nem egészséges, de ha nagyon módjával iszol, belefér. Az aszpartámos cola light még rosszabb, de minden méreganyagot úgysem tudsz kiküszöbölni. Azért módjával.
Szerintem gyógynövényes teát nyugodtan lehet inni, persze csak mértékkel!
Korábbi hasonló kérdésnél olvastam, hogy a túró vagy a zellergumó (levesbe vagy salátának) segíthet. De mindenképp emlísd meg az orvosodnak is és kérj tanácsot tõle!
En 18 hetes vagyok, szerencsere nem vizesededk (eddig) de iszom minden nap egy csesze zold es egy csesze csalanteat, h ne is legyek az.
A jáva tea vízhajtó hatású, sajnos nekem is vizesedik a bokám, szinte már eltûnt a csontom.Nekem a lábpolcolást mondta a védõnõ, és a só mentes diétát.Mert ha nem eszel sót, akkor nincs ami megkösse a vizet.Hozzáteszem egy hétig bírtam...feladtam:o( 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Íg vagyok vele én is, a sómentes diétát nem bírtam sokáig, és mivel mindig is édes szájú voltam, nehezen tudom megállni a szénhidrátmentes diétát is. Ezért gondoltam, hogy a vízhajtó teával segíthetek rajta. Valahol olvastam, hogy a vízhajtó gyógyszerek vetélést okozhatnak, ezért nem mertem még eddig a teákat sem inni.

Lehet e teát inni a terhesség alatt?

Nem fekete, vagy valami extra teára kell gondolni, csak a teljesen hagyományos filteres- mézes- citromos teára gondolok.

Legjobb válasz: Persze,h lehet.Csak ne áztasd a filtert benne két napig:) Ha a teakanne-tól vagy a millfordtól veszel gyümölcsteát az a legjobb.Illetve azt hiszem,h a taekanne-nak van ilyen gyümölcskeverékes teája,amibõl egy két kanál kell egy csésze teába.Meg teaházakban is tudsz venni ilyen teakeverékeket. Kérdésedben nincs benne,de azt hiszem,h a tealevélben található teintõl tartasz.(Hatása ugyanaz mint a coffeiné,és a köznyelvben coffeinként is terjedt el.)Ha ilyen gyümölcskeverékes teákat iszol,azokban nagyon kevés a tealevél,illetve sokkal finomabbak is,mint egy filteres tea.

Persze, h lehet.Csak ne áztasd a filtert benne két napig:) Ha a teakanne-tól vagy a millfordtól veszel gyümölcsteát az a legjobb.Illetve azt hiszem, h a taekanne-nak van ilyen gyümölcskeverékes teája, amibõl egy két kanál kell egy csésze teába.Meg teaházakban is tudsz venni ilyen teakeverékeket. Kérdésedben nincs benne, de azt hiszem, h a tealevélben található teintõl tartasz.(Hatása ugyanaz mint a coffeiné, és a köznyelvben coffeinként is terjedt el.)Ha ilyen gyümölcskeverékes teákat iszol, azokban nagyon kevés a tealevél, illetve sokkal finomabbak is, mint egy filteres tea.
Zöld teát nem lehet mert kimossa az ásványi anyagokat.
Az utóbbit hol olvastad/hallottad? Nekem az orvosom kifejezetten ajánlotta a zöldteát a feketetea helyett.


Megy a vita: lehet-e napi 1 dl jó minőségű vörösbort inni terhesség alatt?

A dokimtól megkérdeztem anno, ő azt mondta, hogy külön jót is tesz, de a párom nem hajlandó elfogadni!

Legjobb válasz: Igen, nyugodtan mehet!

Igen, nyugodtan mehet!
Nekem is mindenki mondta, fõleg, hogy vérképzõ is. Sõt a szülésznõm most a végére kifejezetten javasolta, mert napi 1 pohárral jót tesz és görcsoldó. Bár én már a fél decitõl is bekábulok :)
1dl.még jót is tesz! A párod nézzen utána!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Az a baj, hogy amióta babát várok egyáltalán nem kívánom a szexet. Alapjáraton pedig én csak felpörgök tõle... :D De nem sokára jön a segítség, és akkor nem borozok! :) Köszönöm a válaszokat, nagyon rendesek vagytok!
Czeizel-es mûsort én is láttam néhány napja, pont ez a rész ütötte meg a fülem. Egyáltalában semmi alkoholos italt nem ajánl, sõt ellenjaval. Mondhat bármit a doki, ha csak egy kis esély van rá, hogy árthat (mivel vita van róla, tehát ha minimális esély is, de van rá), akkor én nem kockáztatnék. Ennyi önuralom nem árt. Lehet helyette szexszel fárasztani magad :)
Engem nem érdekel, ki mit mond nekem, én soha nem iszom alkoholt, amióta babás vok. Smilyen kockázatot ki lehet szûrni, azt szûrjûk ki.
A kérdező hozzászólása: Csak azért iszom, mert álmatlanságban szenvedek és elfogyott az orvosi citromfû teám, és ahol én élek ott nem is lehet kapni. Csak jövõhéten kapok egy homeopátiás szert, ami nyugtató hatású, de én addig megõrülök. Tök mindegy, hogy milyen fáradt vagyok, akkor se tudok aludni, de a bor úgy tûnik, hogy segít. A dokim is mondta, hogy lehet, jót tesz a vérkeringésnek, ellazítja az izmokat, tele van antioxidánssal, kifejezetten ajánlotta, akár naponta is. De a párom egyszerûen nem hiszi el! Õ még nem hallott ilyenrõl, itt amúgy is védik a terhes nõket kb mindentõl, még a mozgástól is, ami ugye szintén szükséges is lehet, de õk kb eltiltanának a házimunkától is. Kicsit a nyugati orvoslásban lenne mit fejlõdniük, de hát ez van. Szóval kíváncsi voltam, hogy ti hogy tudjátok, de akkor megnyugodtam, hogy a nagy átlag helyesli. Köszönöm a választ.
Naponta azért ne, de mondjuk 4-5 naponta lehet. Még jót is tesz.
Ha nem is naponta, de alkalmanként nem fog ártani az biztos, és tényleg még pozitívumai is vannak. A párod nézzen utána, és higgye el, hogy attól a picike alkoholtól nem lesz baja a picinek.
Én mind a kettõnél iszogattam vörösbort, alkalomadtán sört vagy alma cidert, semmi bajuk sem lett. Sõt, a vörösbort orvosok is ajánlják.
Nekem is ezt mondták a dokik, hogy lehet, de nemrég volt egy mûsor a Czeizel Endrével, aki tudományosan elmagyarázta, hogy az alkalmanként, mondjuk heti 1-2x megivott jóminõségû 1-2dl vörösbor is nyomot hagy a születendõ babán, és õ nagyon nem javasolta. Szóval a te döntésed.
Én minden nap semmiképp sem innék alkoholt a terhesség alatt. Alkalmanként is elég lehet az 1 dl jó minõségû vörösbor, ha úgy alakul, akkor sört is lehet inni, persze mindent csak mértékkel, és ugye töményet nem.
én is azt hallottam, hogy nygodtan lehet alkalmanként 1dl-t! én épp a héten 2 alkalommal is ittam -nem volt 1dl/alkalom-mert kiruccantunk és megkívántam, jól esett. sógornõm többször is élt ilyen alkalommal és szép kisfia született, semmi gond nem volt!
Nekem is ajánlották. Mondd meg a párodnak, hogy bocs, de te az orvosra hallgatsz, õ rá majd akkor, ha orvosi diplomája lesz.
Nekem orvos ismerõsöm mondta hogy naponta semmiképp. Néha-néha mehet de nem rendszeresen.szerencsére nekem nem okoz ez dilemmát mivel elõtte sem szerettem a bort.
Akkor köss kompromisszumot, ne 1 decit, hanem fél decit vízzel felhigítva. És ne naponta, hanem heti max 2x. Legyél tekintettel a babádra is. A párodat meg ne szidd le, aranyos hogy óvja a babátokat. Szerintem az nem a születéskor látszik hogy egészséges e, hanem pl. késõbb idegrendszeri problémák, allergia, szerintem nem éri meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!