Találatok a következő kifejezésre: Lehet e belőle ha (32 db)

nem lehet belõle bajod...:) fõleg ha csiklózol... meg szerintem akkor se ha ujjazod magad. :)
Inkább csak maszturbálj! Attól semmi bajod nem lesz, ha izgatod a puncidat, de ha nem menstruálsz, akkor még nagyon fiatal vagy a szexhez.
másodikkal értek egyet. masztubálni persze hogy lehet, de a szexhez még fiatal az akinek még nem jött meg.
Második vagyok. Ha majd megjön a menstruációd, nem azt jelenti, hogy akkor feltétlenül szexelned kell! Csak akkor szexelj, ha szerelmes vagy valakibe, kölcsönösen akarjátok és bíztok egymásban és minden tudtok a védekezésrõl, a nemi betegségekrõl és a terhességrõl.
A válaszolok abbol indulnak ki, hogy 9...11 éves közötti vagy. Én inkább megkérdezem, mennyi idös vagy?( Masztizni gyakorlatilag egészen kis kortol lehet, és sokan szoktak is. Nem lett bajuk töle.)
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok, de köszi :)

Az Apródon felelősségre vonható-e az eladó ha nem küldi el a terméket kifizetés után, rendőrségi ügy lehet-e belőle?

Legjobb válasz: Igen lehet feljelentést tenni. Írjál azért róla még egy "szép" jellemzést is. Többet nem lesz vevõje.

Igen lehet feljelentést tenni. Írjál azért róla még egy "szép" jellemzést is. Többet nem lesz vevõje.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Ha már van érettségid, de szeretnél érettségizni még egy tantárgyból, de azt az adott tantárgyat nem tanították az iskoládban, akkor hogyan, vagy egyáltalán lehet-e belőle érettségizni?

Pl.: ha van már érettségid, de egy év múlva szeretnél még egy érettségit (mondjuk rendészet tantárgyból), de azt az iskoládban nem tanították, attól még jelentkezhet az illető? Ez tényleg csak példa volt :) a válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem lehet, de érdeklõdd meg a suliban, hogy hol tudnál érettségizni ha már ott nem lehet. Biztos lehet másik suliban is.

Szerintem lehet, de érdeklõdd meg a suliban, hogy hol tudnál érettségizni ha már ott nem lehet. Biztos lehet másik suliban is.
Határozott igen. Ha már van érettségid, megszûnnek a korlátok, nem számít, mit hol meddig tanultál. Viszont pénzbe kerül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ! :)

Van 1 pasi akin azt vettem észre h ha akármikor találkozunk (úton) akk mindig néz, és nevet. Lehet -e belőle vmi?

(a fiú 20éves) még nem tudtam vele beszélni. Tavaly nyár óta meg van "halva" értem...nemtom mit tegyek...segítsetek!!!

Legjobb válasz: ha meg van halva érted tavaly óta, akkor még miért nem lépett hogy megismerjen téged? vagy lehet nekem magas...

ha meg van halva érted tavaly óta, akkor még miért nem lépett hogy megismerjen téged? vagy lehet nekem magas...
Ha szeretnél valamit bátorítsd kicsit! Nevess rá, beszélj vele... ha ezután még nindig félénk, akkor hívd meg valahova!
"még nem tudtam vele beszélni. Tavaly nyár óta meg van "halva" értem..." ez csak nekem magas? hogy lenne oda érted ha nem is beszéltetek??
szerintem a srác kezdeményezzen!!
Ez kicsit furi."meg van halva értem", írod, de még nem kezdeményezett...Azért tavaly óta, ha valóban oda van érted, léphetett volna valamit...
lehet nem tudja, hogy Te mit szeretnél! Szerintem is add a tudtára, hogy mit gondolsz!
A kérdező hozzászólása: azért tom h meg van halva értem mert bármikor meglát akkor rendesen boldog meg minden...
Az egy Deneb-re épülõ CPU, semmi nincs benne kikapcsolva.
Játékra videokártya kell. Az (és a táp) milyen? "pont 3ghz-s proci kell és 3ghz olyan szép kerek nem? :D" De igen. :) Ami így, 2, 8GHz-en nem megy vele, az 3GHz-en sem fog. Az a 200MHz nem számít sokat.
Alex 1111! Az alaplap KIBÍRJA az OC-t :) Ha egy jó minõségû táp van alatta, akkor bírja. Viszont a hûtés való igaz, cserére szorul, jó magam is cseréltem a gyári AMD-t egy CoolerMasterre. AMD Athlon Dual Core X2 7750+ Black ED (2, 7Ghz) -> 3, 1Ghz Lazán viszi, és ez a roci is szintén 95W os :)
A kérdező hozzászólása: FSP 350W és 80%-os a hatásfoka a kártya még nincs meg de valószínûleg egy MSI N550GTX-Ti lesz v egy vtx3d hd 6850 lesz ha lemegy az ára olyan 30-31K-ra
"AMD Athlon Dual Core X2 7750+ Black ED (2, 7Ghz) -> 3, 1Ghz " Igen, de ez egy 2 magos CPU, a kérdezõ 4 magot akart húzni. Az kicsit magasabb fogyasztás.
A táp jó. :) GTX550 Ti-t ne! A HD6850 helyett inkább ezt: http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_r7770_pmd1gd5_1gb_gdd..
Alex1111, jogos! Amúgy kedves kérdezõ, a hd6850-t javaslom, legalábbis én :D A táp lég kell legyen alá
A kérdező hozzászólása: de a 7770 drágább meg kisebb is a teljesítménye is mind a 6850nek nem?
Most a 7770 olcsóbb, csak 33 ezer. Teljesítményben átlagosan egy szint, de a 7770 sokkal kevesebbet fogyaszt, és támogat pár új technológiát. Jobb választás a jövõben.
A kérdező hozzászólása: És mennyit bír kb.? mennyivel rosszabb a hd 6850-tõl
Kb. egy szint a 2 kártya. Van ahol 5-10%-al a 6850, aztán máshol a HD7770 jobb (erõs compute terhelésnél a 7770 a HD6870 felett van). A kettõ közül a 7770 jobb választás (fõleg olcsóbban).
A kérdező hozzászólása: :D akkor szerintem a hd 7770-t veszem majd meg meg amúgy megy majd lejjebb az ára na mostmár megyek szia és köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: hát többnyire játékra és a future warrior-nak pont 3ghz-s proci kell és 3ghz olyan szép kerek nem? :D
CM Hyper TX3 Evo, Freezer 13 5-6ezer körül van. De ha a lap nem bír 100-200Mhz-nél többet, nincs értelme hûtõt venni, annyira még a gyári is elég. Mire használod a gépet, és miért akarod húzni?
A kérdező hozzászólása: Ajaj és mennyibe fáj az a jobb hûtés?
Igen, tudnád. Ugyanilyen alaplapom van, elbírja. BIOSban ne egyedileg állítsd az értékeket, hanem az OC-t (Overlock Settings elsõ lehetõsége, aminél neked most press enter kell legyen) átállítod elõször +5%, majd +10%, és így tovább, amíg EL NEM KEZD NAGYON MELEGEDNI! Kb 5-10% lesz amit ki fog bírni, és igen, érdemes OC-zni, mert viszonylag sokat hoz, fõleg a windowsban. (Nekem egy 2, 7es Dual Core 7750es Athlonom van, még a régebbi Black Edition, AM2+ os foglalattal, 3000Mhz-n nyúzom, és +7 fokot produkált. Ha a hõfokokra figyelsz, akkor az alap üzemi hõfokhoz kb. +5-7 fok ami még elmegy, Afölött már ne, mert károsodást okoz, de ha elolvasod az alaplapi füzetet, akkor ez abban szépen le van írva :) Remélem segítettem! És egy valamit ne felejts el! Az OverLock SAJÁT felelõsség, ergo, ha lesül a CPU, azt neked nem fogja senki kiperkálni.. Sok sikert!
Óóóó elnéztem bocsi, elõzõ vagyok.. Na mindegy, amit leírtam, az is sokat segít :D De ebben a prociban valóba nincs rejtett, tiltott mag, így nincs mit ucc-zni benne... :S
A kérdező hozzászólása: Alex tuti nem tudnám mert az elõbb olvastam egy listát azokról a procikról amiket lehet unlockolni és ott volt köztük az enyém is, de ha megpróbálom unlockolni abból lehet baj?
A kérdező hozzászólása: semmi baj :D amúgy is akartam hajtani rajta és az a 10% szerintem bõven elég lesz ha elbírja
Unlockolni ugyanott tudod (Overlock Settings) Pontosan tudod is hogy mi az az Unlock és mikor végezhetõ el? Amúgy semmi más, minthogy az Asrock UCC-t engedélyezed, ami gyárilag be van kapcsolva, elvileg.
A Phenom II X4-ek közül csak a Zosma magosakat lehet feloldani X6-ra, és ez nem olyan. Elküldenéd a listát? " de ha megpróbálom unlockolni abból lehet baj?" Nem lesz baja, de semmi nem fog történni.
Figyelj, ha engedélyezed az UCC-t és nem történik semmi, akkor azthiszem tökmindegy, hogy ELMÉLETBEN lehet e vagy sem. Ha fizikailag a proci nem rendelkezik zárolt maggal, akkor oly mindegy... Az enyémet is lehetne, de csak lehetne, mert fizikailag zárolt meg nincs benne :)
A kérdező hozzászólása: Azért én teszek egy próbát addig is köszönöm a válaszokat fõleg az oc-set ;) azt mindenképpen végre fogom hajtani
Ebben a listában a cikk megjelenésekor piacon levõ mindegyik AM3 CPU benne van. Ha jobban érdekel az unlock, itt nézd: http://itcafe.hu/tema/amd_core_unlock_mag_feloldasa/hsz_1-50.. A Deneb procikban (X4 9xx) minden aktív (4 mag, 6MB L3).
Am miért akarod húzni/unlockolni? Ez a CPU már alapon, 2, 8GHz-en is 95W TDP-s, a lap meg egy nagyon alap alaplap, 125W-ot nem támogat. Szerintem egy érezhetõ OC-t már nem bírna (és ha mégis, egy jobb hûtõ is kellene).
Rendben, jó éjt! :)

Ha valakinél szívzörejt vettek észre, mire kell odafigyelni, lehet-e belőle nagyobb gond?

Legjobb válasz: A zörej jellegétõl függ. És kardiológus döntse el, hogy mi a teendõ. (Szakorvoshoz a háziorvos utal be.)

A zörej jellegétõl függ. És kardiológus döntse el, hogy mi a teendõ. (Szakorvoshoz a háziorvos utal be.)
A kérdező hozzászólása: Megnézetem, ez nem kérdés, csak érdekel, mielõtt elmegyek, mit lehet tudni róla, aki esetleg erre jár, és van a témában valamiféle jártassága.
Van jártasságom, hisz orvos vagyok, de nagyon sokrétû a probléma. De tessék: zörejt a szív fejlõdési rendellenességei és a szívbillentyûk szerzett megbetegedései okozhatnak. Ez utóbbiak járhatnak az adott billentyû (4 van!) szûkületével, vagy elégtelenségével. Ezt úgy képzeld el, hogy a szívbillentyû tkp. egy szelep, ami vagy nem tud rendesen kinyílni, vagy nem tud rendesen bezáródni. Lehet a betegség kombinált is (se rendes záródás, se nyitás). Fejlõdési rendellenességbõl is van jópár. Ezeknek sok csúnya következményük (szövõdményük) lehet, emiatt a legtöbbet kontrollálni kell, és ha romlanak, jöhet a mûbillentyû. De azért idáig ritkán fajul a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.

Fogamzásgátlot szedek de mellette nem tudom h lehet e valamilyen hashalytót használni. Mivel ugye ha kihajtja belölem valami akkor gond lehet belöle. Mit lehet mellette használni esetleg?

Legjobb válasz: Hashajtó teát javaslok, mert az enyhébb. Tartsd be ami a dobozára van írva, és akkor nem lesz baj. Esetleg van olyan, hogy hashajtó lekvár, de pár szem aszalt szilva is megteszi egy nagy pohár vízzel.

Hashajtó teát javaslok, mert az enyhébb. Tartsd be ami a dobozára van írva, és akkor nem lesz baj. Esetleg van olyan, hogy hashajtó lekvár, de pár szem aszalt szilva is megteszi egy nagy pohár vízzel.
Hát kiscsillag, vagy hashajtózol, vagy fogamzásgátolsz, én nem kockáztatnék. Ha pedig valóban hashajtóra van szükséged valamilyen betegség miatt, akkor menj orvoshoz és tõle kérdezd.
Itt eggy jó recept: keverj össze fél liter paradicsomlevet, meg fél liter tejet, idd meg amien gyorsan csak tudod, tuti kihoz mindent!

Egy örökölt föld el lett adva, az adó a haszon 25%- a, a temetési költséget, le lehet- e írni belőle, ha igen hogy működik, meg mit lehet leírni belőle?

Legjobb válasz: Én úgy tapasztaltam hogy leírni temetési költséget csak a hagyatéki tárgyaláson lehet, késõbb már nem.Mert ezt a közjegyzõ írja le.

Én úgy tapasztaltam hogy leírni temetési költséget csak a hagyatéki tárgyaláson lehet, késõbb már nem.Mert ezt a közjegyzõ írja le.

Tanul valaki Angliaban foiskolan? Erdekelne, hogy mennyibe kerul a tanulas es hogy lehet-e hitelt felvenni, ha nem tudom kifizetni? Meg az is, hogy lehet e mellette felallasban dolgozni es meg lehet e elni belole?

Legjobb válasz: Én nem tanulok, de úgy tudom, hogy UK-ban csak azok vehetnek fel felsõoktatási tanulmányokhoz hitelt, akiknek az állandó bejelentett lakcíme ott van. Tehát te, magyarként biztos, hogy nem kapnál. Esetleg innen, otthonról vegyél fel kölcsönt, és onnan fizesd, ha tudsz dolgozni mellette. :S

Én nem tanulok, de úgy tudom, hogy UK-ban csak azok vehetnek fel felsõoktatási tanulmányokhoz hitelt, akiknek az állandó bejelentett lakcíme ott van. Tehát te, magyarként biztos, hogy nem kapnál. Esetleg innen, otthonról vegyél fel kölcsönt, és onnan fizesd, ha tudsz dolgozni mellette. :S
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt, ki is szeretnek koltozni, csak elotte biztosra szeretnem tudni, hogy ha van ott bejeletett lakcimem, akkor igenyelhetek segelyt.meg jo lenne tudni, meg lehet e elni felallasbol..
Szia! Én most jelentkeztem egy fõsulira Brightonban, ahol 19 év alatt ingyenes az oktatás EU tagoknak. Szóval, ha még nem múltál el 19 akkor próbáld meg. :) Amúgy ezek a sulik olyanok, hogy csak 3-4 napot kell bejárni még akkor is ha full time-os kurzuson vagy, és mellette simán lehet dolgozni. Ha valakivel közösen bérelsz albérletet, akkor bõven kijössz.
A kérdező hozzászólása: Elmultam sajnos:( 26 vagyok.

Kislányom 2 éves. Sokat folyik az orra, náthás és horkol is néha. Lehet hogy orrmandulaműtét kell neki a fül-orr-gégész szerint. Kinek mi a tapasztala? Kivetessem vagy ne? Van-e baj belőle ha kivetetem?

Legjobb válasz: 3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.

3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.
Én a kislányomnak 5 evesen vetettem ki az orrmandulaját. Sajons 5 evre rá vissza nõtt, most megint mehetünk mûtetre:(( Addig jo volt amig nem nõtt vissza mert nagyon jól tudott ejjel aludni, meg náthás sem volt, de most megint kezdödõtt minden elölrõl. Sajnos vissza nõ, igaz vannak kivételek. Sok sikert!
Szia... nekem is 2évesen vették ki az orr mandulámat, azota semmi baj, viszont valakinél vissza nõl. Baj szerintem nem lehet belõle!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!