Találatok a következő kifejezésre: Lehet e a babanak (177 db)

Az egyik barátnőm ülve mérte a kislányának a lázát és véletlenül a punciba dugta a lázmérőt. Nem merte elmondani senkinek. Azt kérdezi hogy lehet-e a babának valami baja?

Legjobb válasz: Így nem lehet megmondani hogy lehet e valami baja, az attól is függ, hogy mennyire dugta be. Bármennyire is szégyenli a dolgot, szerintem egy gyerekorvosnak meg kellene mutatni. Talán nincs nagyobb baj de jobb ha látja valaki.

Így nem lehet megmondani hogy lehet e valami baja, az attól is függ, hogy mennyire dugta be. Bármennyire is szégyenli a dolgot, szerintem egy gyerekorvosnak meg kellene mutatni. Talán nincs nagyobb baj de jobb ha látja valaki.
Szerintem semmi gond nincs. Biztos nem túl mélyre dugta, a szûzhártyát biztos nem érte. Végülis végbélbe sem kell mélyre dugni. De nem is tudom hogy gondolta ülve?
Ez aranyos! :-)) OFF Na akkor mesélek valamit bár nem ugyanaz az esetem de érdekes. Kb.10 éves koromban át akartam mászni egy kerítésen. Amikor a tetejére értem és léptem volna át rajta, megcsúszott a lábam és beleültem a kiálló szurkákba. Azt hittem, hogy nagyon fop fájni de eltelt néhány mp és még mindig nem fájt. Felálltam, lemásztam a kerítésrõl és továbbmentem. Néhány év múlva értettem meg, hogy mi történt.:-)) Hál'Istennek semmi bajom nem lett pedig könnyen lehetett volna. Azóta már szültem is. ON Nem hiszem, hogy ártott azzal a lázmérõvel különben meg fogadni mernék, hogy mindennapos eset csak nem hall róla az ember. Üdv
Azt én sem értem, hogy lehet ülve lázat mérni alulról, de megtanulta, hogy nem így kell... Szerintem sem lehet nagyobb baja, max átszakadt a szûzhártya-ami ilyenkor nem hogy nincs magasan, hanem nagyon is alacsonyan van, olyannyira, hogy 11 hós lányom hüvelynyílását még el is zárja. Szóval ha vérzett, vagy piros azóta, vagy nyûgös a gyerek, mindenképp vigye orvoshoz! (de amúgy sem árt, ha megnézeti)
Nem hiszem el, hogy egy anyuka hogyan csinálhat ilyen felelõtlen dolgot!!!Gondolom azért nem meri elmondani senkinek, mert látta, hogy megsértette a szûzhártyát.Ugye?

A sex veszélyes lehet e a babára? 6hetes vagyok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre!!!

Legjobb válasz: a babára nem,csak az orgazmus méhösszehúzódást okoz.emiatt nem ajánlják a szexet az elsõ 12 hétben.

a babára nem, csak az orgazmus méhösszehúzódást okoz.emiatt nem ajánlják a szexet az elsõ 12 hétben.
Szintén, elsõ 12 hétben jobb várni...elég sztorit lehetett itt is olvasni arról hogy valaki szex után barnázni vagy/majd vérezni kezdett. Biztos ami biztos alapon én hanyagolnám / hanyagoltam a szexet. Pár hónapot mindenki kibír szex nélkül, a baba érdekében.
A kérdező hozzászólása: Igen én is ezt gondolom, csak a párom kint dolgozik Németo-ban és így is hanyagolva van:) ! Most van itthon nem sokat vagyunk együtt, mert sajnos nekem melóznim kell és úgy ssajnálom h még este is nemet kell mondanom neki:) ! De a baba érdekében mindent!!!:)
Nagyon igazad van, egy babáért mindent. DE azért vannak egyéb módszerek egy férfi kielégítésére, amitõl viszont nem fog megsértõdni a párod! SÕT! És így a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad!
A kérdező hozzászólása: Tény h vannak...:) :) :) !!!! Köszönöm a válaszokat:!!!
Lehet szexelni a terhesség alatt, csak néhány dologra oda kell figyelni. olvasd el itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Parkapc..

Lehet e a babákat oldalt altatni?

ugy hallottam a csíp?jüknek nem tesz jót és nem szabad.

Legjobb válasz: Igen, lehet. Úgy nem deformálódik a kis feje sem ha forgatva van.

Igen, lehet. Úgy nem deformálódik a kis feje sem ha forgatva van.
Szerintem a babák eldöntik majd mi a kényelmes, persze amig kicsi, addig ugy marad ahogy tesszük. Nekem most 7 hós, de amióta tud oldalra fordulni, azóta amit lerakom aludni, fordul is oldalra, aztán kb. egy óra múlva hason találom. Ahogy kényelmes nekik.
Az én lányom csak úgy aludt, már a kezdetektõl. Hiába fektettem a hátára, már fordult is. Ha pedig bukós a baba, eleve jobb, ha az oldalán fekszik.
Az én fiamat is oldalt altattam, szeretett úgy aludni. Csak hol egyik, hol másik oldalára tedd, máskor a hátára, így nem nyomódik meg a kis feje.
Kislányom 6 hónapos és mindig oldalt aludt igaz 2hónapos koráig pólyába, és forgattam õt 4hónapos koráig azóta nem mert forog magától, a papalant ami az ágynemûjéhez van feltekertem és azt tettem a kiságyba annak támasztottam õt a mai napig ott van mert megszokta hogy olyan kis helyen alszik és ha elveszem nyugtalan.:)
Nekem mindenki (kórházban, gyerekorvos, védõnõ) azt mondta, hogy az oldalt alvás jó és biztonságos a babának. Csak a gyerekem picinek nem tudott még oldalt megmaradni, hacsak nem támaszottam ki egy kis takaróval, akkor pár másodperc múlva eldõlt.
Sehogyan nem lehet. Oldalt a csípõjük miatt, hason a bölcsõhalál miatt, háton az esetleges aspiráció és koponyadeformitások miatt. Gyakorlatilag viszont bárhogy, a csecsemõk igen strapabíró szerkezetek. :) Úgy altasd, ahogyan õ jól érzi magát.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a babákban olyan életösztön van, hogy el sem hinnénk. Persze mindenki (én is) aggódtam nehogy visszajöjjön valami és megfulladjon, de láttam párszor, hogy olyan "messze" büffentette ki a tejet, hogy na.
Az én fiam 4 hónapos és CSAK oldalt alszik a kezdetektõl.Háton nem merem altatni, mert rengeteget bukik és félek, hogy megfullad.Hason nem marad meg, ordít, mint akit ölnek.Oldalt nagyon jól alszik, soha nem volt gond emiatt.Esténként, mikor felkel enni, mindig a másik oldalára teszem vissza.Voltunk csípõszûrésen is, nem rég és ott megdicsérte a doktornõ!
Nekem a kórházban a csecsemõsök és a védõnõ is úgy mutatta, hogy az biztonságos póz neki. Oldalt fektettem és a hátához kellett egy plédet/pelust tekerni, hogy kitámassza. Azt mondták, hogy ez azért jó, mert ha bukik, biztosan kifolyik a szájából, nem folyik vissza, nem fordul bele. A fiam rengeteget aludt így, hason pedig utált lenni. :)
Az én kislányom csak úgy aludt az elején.Már a kórházban is.Hason nem szeretett, háton meg nem altattam ne hogy megfulladjon ha visszajönne valami.Elmúlott 2 éves semmi baja.
Érdekes dolog, mert amikor a nagyobbikat szültem akkor a kórházban állandóan oldalt altatták õket, amikor a kicsit akkor meg hagyták, hogy úgy aludjon ahogy jól esik neki. Így én a nagyot miután hazahoztuk kb 1 hétig oldalt altattam, de állandóan kicsúszott a háta mögül a pléd így feladtam (akkor még nem hallottam az elfordulásgátlóról). Végül mind a kettõ hason aludt (egyébként egyiknek sem deformálódott el a feje, pedig nem forgattam õket, forgatták maguknak pár napos koruktól)
Én is mindig oldalt fektetve tettem le aludni, de egyik nap bal oldalra, másnap jobb oldalra, hogy ne deformálódjon a fejformája.A hátát megtámasztotta, összetekert pléddel, vagy a szoptatós párnával, késõbb már magától is úgy fordult, hason csecsemõként soha nem tudott aludni, csak mostanában kezdett így aludni, de csak nappal, ill. most a legújabb póz amit felvesz a térdelve hason alvás, nagyon tuti. :D

A terhesség alatt többé-kevésbé rendszeresen fogyasztott (0, 5 liter/nap) kóla koffeintartalma ártalmas lehet-e a babára?

Legjobb válasz: Hu ne izgulj, olyan sok kajat tiltanak...szerintem mindent lehet csak mertekkel. En olyannyira kivantam a Colat, hogy napi tobb dobozzal kepes voltam meginni :) Sot neha meg mai napig is iszonyatosan kivanom. Szerintem mindent lehet, csak mertekkel.

Hu ne izgulj, olyan sok kajat tiltanak...szerintem mindent lehet csak mertekkel. En olyannyira kivantam a Colat, hogy napi tobb dobozzal kepes voltam meginni :) Sot neha meg mai napig is iszonyatosan kivanom. Szerintem mindent lehet, csak mertekkel.
koffeintartalma önmagában nem (1-2 tejes kávét is lehet ugye inni), de csak egészségtelen anyag van a kólában, próbálj meg nem azt inni!
Elõször is neked biztosan nem tesz jót. Hidd el! Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha kívánom, megihatok napi egy pohárral, de nem szabad túlzásba vinni. Hozzáteszem, én nem iszom, amúgy sem ittam elõtte sem sokat. Kávét is lehet inni, úgy napi egyszer. De a kólában sok a cukor! Kérdezz azért rá a védõnõnél! 20 hetes kismami
Sok benne a cukor és a csontokbol kálciumot von el, ami most végképp nem jo.Én is iszom néha, de tényleg nagyon ritkán.
Szia, Egyrészt kivonja a kalciumot a csontokból, másrészt meg 2-es a pH-ja..szétmarja a gyomrodat. Ha esetleg fájna a gyomrod, akkor tudd, hogy attól van.
Meg tele van kátránnyal ami méreg ugyebár.

5-6hetes terhes vagyok, de nem szedek még semilyen vitamint baj lehet-e a babával emiatt?

Legjobb válasz: Én semmit sem szedtem a terhességem alatt (se vitamin,se vas,se folsav,se magnézium).Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget ettem. Egy egészséges 3 és fél hónapos kiscsaj anyukája

Biztos láttad már az Elevit reklámját. Abban is benne van, hogy csökkentheti bizonyos rendellenességek kialakulását! Vagyis ajánlatos szedni, de ha nem szeded, az sem jelenti azt, hogy nem lehet egészséges babád! Nagyon sokféleképpen lehet vitaminhoz jutni. Pl sok gyümölcs! Én is kb 5 hetes voltam, amikor elkezdtem szedni a folsavat, ami szintén fontos, viszont ezt nem pótolhatod gyümölcsökkel! Majd átálltam az Elevitre (ebben is van folsav), azóta is ezt szedem. 25 hetes kismami
Én semmit sem szedtem a terhességem alatt (se vitamin, se vas, se folsav, se magnézium).Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget ettem. Egy egészséges 3 és fél hónapos kiscsaj anyukája
Nem feltétlenül baj, de bizonyos rendellenességek kockázata csökkenthetõ ha szed multivitamint. Fõleg folsavat! Legalább félidõig ajánlom. Utána én sem szedtem, de odafigyeltem a táplálkozásra!
Ártani nem tud, viszont megelõzhet bizonyos tápanyag hiányokat, amik nem szerencsések. (Persze vitamin mellett is felléphet, de kisebb a sansz.)
Régen sem szedtek vitamint a nõk, mégis megszülettünk.Az a lényeg, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget egyél.
Régen sajnos nem volt ennyi vegyszer a gyümölcsökben és zöldségekben, ami kioltja a vitamin tartalmát. Ugyhogy folsavat feltétlenül és ha tudsz akkor vmi terhes vitamint.Én Gravidát szedek. Boldog babavárást!
Még annyit, hogy az Elevit csak egy a sok terhesvitamin közül. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél mégis szedni, akkor a patikában nagyon sokféle közül választhatsz! A 25 hetes kismami
JObb ha szedsz vitamint. Fõleg a legelejéén. Most! Elevitet tudom ajánlani! Gyógyszertárban tudsz venni vény nélkül!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek, úgydõntõtem nem várom meg az orvossal való találkozást elkezdem szedni az elevitet hétfõtõl. baj nem lehet belõle csak kár a babámnak mivel most fejlödik mindene
A folsavat mindenképpen ajánlani szokták az orvosok, ugyanis annak hiánya komoly fejlõdési rendellenességet okozhat, és a táplálkozással nem lehet a megemelkedett szükségletet fedezni. Arról nem is beszélve, hogy ha egy kismama olyan peches, hogy hetekig-hónapokig minden kaja kijön belõle, akkor aztán végképp nem lehet az egészséges táplálkozásra alapozni.
Igazából azok a rendelleneségek, amiket a terhesvitaminokkal meg lehet elõzni, azt még a teherbeesés elõtt elkezdett szedéssel lehet megelõzni. (legalább egy-két hónappal elõtte). Persze ez csak tervezett terhességnél lehetséges. De ha most elkezded szedni, azzal is sokat segítesz, és semmit sem ártasz. Fõleg magadnak lesz jó, mert a baba elveszi tõled azokat, amik az õ fejlõdéséhez kellenek. Ha elevitet szedsz majd, akkor szerintem szedj még mellé folsavat, és jódot. Én femibiont szedek, nagyon meg vagyok vele elégedve. Szedtem elevitet és gravidát is, azoktól iszonyatosan felpuffadtam. De hallottam olyat, akinek meg nem maradt benn, egyfolytában kihányta.

Lehet-e a babának csirkemájból készített pépet is fagyasztani, úgy, mint a húspépeket? Meddig áll el?

Legjobb válasz: Szerintem semmi akadája, én is így csinálom. Nem tudom mennyi ideig állna el, én egyszerre nem csinálok sokat, mert nem eszik ezt mindenn nap, lassabban fogy el, mint a husi.

Szerintem semmi akadája, én is így csinálom. Nem tudom mennyi ideig állna el, én egyszerre nem csinálok sokat, mert nem eszik ezt mindenn nap, lassabban fogy el, mint a husi.
Nem lehet sajnos :( Én még magamnak sem fagyasztottam soha májat!

Lehet e a babaknak 4 hos kortol adni, huslevest, tejbegrizt?

A nagy szulok alig varjak hogy haza erkezzunk kulfoldrol,es a babom most 4hos,es alig varjak hpgy megetessek,husleves,tejbegriz,tejberizs stb?szerintem meg nem szabad ilyet adni neki,de a nagyszulok azt mondjak annak idejen mi is ettuk ilyeket ennyi idosen.engedjem vagy ne hogy megetessek ilyesmivel?

Legjobb válasz: Szia, mégha tápszeres is, akkor is csak mostanában kéne elkezdeni a hozzátáplálást. Ez max krumplit, almát vagy barackot jelent mindenféle ízesítés nélkül. Ha anyatejes akkor meg még semmi másra nincs szüksége. A tejbegríz a két leginkább mumus allergén anyagból áll, tehéntej és búzadara na meg cukor...tejet 1éves korig nem ajánlott adni, glutén tartalmú élelmiszereket min. 8-9hós korig nem. A húslevesrõl nem is beszélve...Tehát semmiképp ne engedd!

Szia, mégha tápszeres is, akkor is csak mostanában kéne elkezdeni a hozzátáplálást. Ez max krumplit, almát vagy barackot jelent mindenféle ízesítés nélkül. Ha anyatejes akkor meg még semmi másra nincs szüksége. A tejbegríz a két leginkább mumus allergén anyagból áll, tehéntej és búzadara na meg cukor...tejet 1éves korig nem ajánlott adni, glutén tartalmú élelmiszereket min. 8-9hós korig nem. A húslevesrõl nem is beszélve...Tehát semmiképp ne engedd!
NE, NE, NE!!!Én is ezen vívok velük, de elég nehezen fogják fel, h ami 35-40 évvel ezelõtt volt, az teljesen más, mint most.Tejet 1 éves kor alatt nem is tanácsos adni, a fûszerek bevezetése is 8-10 hónapos korukban aktuális, akkor is csak óvatosan.Szval a baba érdekében ne engedd, semmi képen!!!2 gyerekes anyuka
NEM szabad!!! Max tényleg krumpli, répa ízesítés nélkül. Tejbegrízt, rizst sem. A tej miatt, mert allerizálhat. Még a tejpépet is késõbb ajánlott. Szóval NE engedd, hogy ilyenekkel megetessék! Anyukám jegyzetelte, hogy én mikor miket ettem. Meg voltam lepõdve, mert a régi világban teljesen máshogy volt a kóstoltatás menete. De az más világ volt!!!
Levesre meg nincs szüksége egy babának, 1-1.5 éves koráig! utsó voltam:)
Nálunk is eroltetik, megy a harc, de szo szerint:) En viszont nem tartom helyesnek. 4 hosan ugyan kezdtunk kostolgatni a tápszeres babámmal, de még csak gyumolcsot, olyan hogy fuszerezett étel vagy tehéntej még várat magára. Az is értheto, hogy a nagyszulok szeretnék kivenni a részuket a baba koruli teendokbol, de lehet esetleg másképp is - mondjuk tisztába tenni, furdetni, sétálni, játszani vele...

Lehet e a babák szobájába klimát használni?

27 fok van klima nélül a kicsi szobájában 3 hós.verg?dik látszik melege van pedig csak egy body van rajta.van a szobába klima még nem mertem bekapcsolni.lehet?ha igen hány fokra? (?sanyák kíméljenek a kommentálásokkal.ész érveket szeretnék)

Legjobb válasz: Nálunk pont a klíma alatt van a kiságy. Így tutira nem fújna rá, én úgy szoktam, hogy a kiságyat letakarom egy lepedõvel . Mmint a tetejét, mint egy sátor, és alatta fekszik a baba. És így nyomatom 24-25 fokra. Mi egy szobában alszunk, és 30 fok volt tegnap este is. Jól jön a klíma:)

Nálunk pont a klíma alatt van a kiságy. Így tutira nem fújna rá, én úgy szoktam, hogy a kiságyat letakarom egy lepedõvel . Mmint a tetejét, mint egy sátor, és alatta fekszik a baba. És így nyomatom 24-25 fokra. Mi egy szobában alszunk, és 30 fok volt tegnap este is. Jól jön a klíma:)
Mi úgy használjuk a babánál a klímát, hogy amikor nem tartozkodik a szobában lehûtöm vele 24 fokra (este lefekvés elõtt, éjjel az etetésnél)Nálunk ez bevállt.
Szia!!!Nálunk mobilklíma van a hálóban, a nagyobb lányom volt kb.fél éves, amikor vettük, mert szegény soha nem tudott aludni 30 fokban..nagyon féltem, hogy mindig beteg lesz, megfázik, stb.de mondta a párom, próbáljuk ki, és meglátjuk, mert már hetek óta csak vergõdött a drága.Semmi gond nem volt, még csak náthás sem volt tõle.Azóta eltelt még 4 nyár, most született meg a huga március 15-én, egy szobában vannak, egész éjjel megy a klíma , úgy van beállítva, hogy ne abba az irányba fújja a levegõt, ahol alszanak, de 22 fokra van állítva, nyugodtan végigalusszák mindketten az éjszakát.A kicsire is már több, mit 2 hete megy, eddig nem látok semmi tünetet rajta, ami miatt abba kellene a használatát hagyni.Természetesen minden évben ki van tisztítva a klíma, én nem látom semmi kárát.Persze nyilván gyerekfüggõ, sok felnõtt sem bírja.Nálunk szerencsére nincsen ilyen probléma.Szerintem próbáld ki, és ha beválik, legalább a meleg miatt nyugodtak lesznek az éjszakáitok!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :) akkor nyugodt szívvel kipróbálom
mi is úgy használjuk, mint az elsõ. de nálunk, ha kikapcsol a klíma, kb 20 perc, és 29 fok van... klíma nélkül tavaly 35 fok volt... :(
Én nem használnám. Még a nappaliban sem használom ha itt van a gyerek aki 1 éves. Mi is úgy csináljuk ha nincs a szobában akkor megy, hûti a levegõt, fürdéskor kikapcsolom, és már a jó levegõjû szobába viszem be aludni. Késõbb kinyitom az ablakát, és remekül alszik reggelig.
Arra figyelj, hogy rendszeresen tisztítva legyen!!

Puffasztja-e a babát a rizsnyák (rizspép, babarizs)? Lehet-e görcsös tőle vagy lesz-e székrekedése?

Legjobb válasz: Régen, ezelõtt 30-35 éve a rizsnyákot hasmenéses babának adtuk. Oriza volt a neve, ha jól emlékszem.

Régen, ezelõtt 30-35 éve a rizsnyákot hasmenéses babának adtuk. Oriza volt a neve, ha jól emlékszem.
Egy babát - épp úgy, mint egy felnõtt embert - bármi puffaszthat, bármitõl fájhat a hasa. Ez babafüggõ. Általában nem puffaszt a rizs és nem okoz hasi görcsöket. Székrekedést csak akkor, ha nem kap a baba megfelelõ mennyiségû vizet mellé.
Szia! Igen, és fõleg a kora befolyásolja. Bizonyos ideig kb, 1, 5 koráig éretlen a babagyomor a rizses kajcsik feldolgozására. (persze ez is babafüggõ, de általánosságban írom)
A kérdező hozzászólása: Érdekes amit írsz, mert minden babaszakácskönyv a rizsnyákkal kezdi a hozzátáplálást, a gyümölcslevek után. Ha annyira éretlen lenne a gyomruk a rizs befogdására, akkor miért ajánlják már 6 hónapos kortól?
Valóõban régen csak mkétféle tápszer volt. Az Orizát a hasmenésre hajlamos babáknak ajánlották. A rendes rizstõl nem lesz semmi baja a babának, 5-6 hónapos korukban sem. Sõt, régen már 3-4 hónaposan kaptak a babák tejberizst, és a gyomruk feltudta azt dolgozni.
Az elsõ hozzászóláshoz: ma már szinte minden természetes ételre azt mondják, hogy a baba gyomra nem tudja feldolgozni. Nem értem, ha a mi és a szülieink gyomra feltudott dolgozni minden ételt, amit ettünk, akkor egy mai baba gyomra miért nem képes erre? Igaz, hogy amit nem adok a gyereknek, azt valóban nem is tudja feldolgozni a gyomra. Ez az igaz ellentmondás ezekben a tiltásokban!
Igen, nekem is mondta anyukám, hogy az Orizát adta nekünk hasmenésre. Kár, hogy már nincs, mert állítólag nagyon finom volt.

Szigetvári kórházban milyen a csecsemőellátás? Csecsemősnővérek? Elviszik-e a babát vagy rooming in van? Az alternatív vajúdóban szülni is lehet? Vagy kötelező a fekve kitolás kengyelbe szíjazva?

Legjobb válasz: Szia! Csecsemõsök nagyon aranyosak,kivéve egyet sajnos a nevére nem emlékszem 40-50közötti vörös hajú nõ és csak annyi vele a probléma,hogy dohányzik és elég "gáz" volt,hogy hozta a babámat és éreztem rajta,hogy cigi szaga van :( Ha nem alapítványi szobában vagy akkor 3óránként hozzák a babát.A vajúdóban nem lehet szülni,de nincs leszíjjazás :) Végül én császárral szültem,de pár órát el töltöttem a szülõszobán :) Ha valamit kihagytam kérdezz bátran :)

Szia! Csecsemõsök nagyon aranyosak, kivéve egyet sajnos a nevére nem emlékszem 40-50közötti vörös hajú nõ és csak annyi vele a probléma, hogy dohányzik és elég "gáz" volt, hogy hozta a babámat és éreztem rajta, hogy cigi szaga van :( Ha nem alapítványi szobában vagy akkor 3óránként hozzák a babát.A vajúdóban nem lehet szülni, de nincs leszíjjazás :) Végül én császárral szültem, de pár órát el töltöttem a szülõszobán :) Ha valamit kihagytam kérdezz bátran :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azt olvastam, hogy nem szokott dömping lenni, de ha valamiért nincs hely az alapítványi szobában, akkor teljesen esélytelen, hogy nálam legyen a baba? Cukros vizet, cumit adnak nekik? Van kötelezõ vizit, amire muszáj beadni õket? Szülés után mi történik velük? Velem maradhat, vagy elviszik? Mindenképpen meg akarják fürdetni? Azonnali mellre helyezést segítik? Kenõpénzzel sem lehet elintézni, hogy ne kelljen a kecskén szülnöd fekve? Bocsánat a nyílt kérdésekért, de itt az anonimitás miatt ezeket feltehetem, a kórházban nem annyira...
A kérdező hozzászólása: Ja, és a férjem és a dúlám velem lehet?
Én azt tapasztaltam, hogy ott is mint mindenhol pénzzel sok mindent el lehet intézni :) A férjed és a dúlád is veled lehet.A szoptatást nagyon támogatják ezzel nem lesz gond. Sajnos azt nem tudom hogy mi történik pontosan velük születés után, mert császáros lettem, de a párom azt mondja, hogy rögtön fürdették.Sajnos van kötelezõ vizit is. DE ezek ellenére én azt mondom, hogy a környéken ez a legjobb kórház :) Jah és még valami, tuti hogy lesz hely az alapítványi szobákban :) Kinél fogsz szülni, ha nem vagyok indiszkrét? :)
A kérdező hozzászólása: Még senkinél, még csak vágyunk a második babánkra. Felmérem a terepet. Az elsõnél eléggé megszívtam, mert otthon akartam szülni és egy buta szabályozás miatt lecsúsztunk róla. Nem volt semmi komplikáció, csak a 41. hét betöltésének napján szültem és pont ez a nap a határ, amíg lehet otthon, így kórház lett. Fizetni mindkét irányban kellett. Mivel gondolom a következõ is sokáig szeretne bent lenni, ezért most nem dobnék ki 150 ezret az ablakon, ha nem muszáj. Inább lezsírozom a kórházat és megpróbálom elérni az idális hozzáállást. Ne piszkáljanak, ne vizsgáljanak és ne érjenek a gyerekemhez, ez a legfõbb. Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak egy szintén jónak és "olyan, mint otthon"-nak mondott kórházzal. Majdnem megölték a babám. Szóval ennyi pénzbõl szerintem már simán lehet vesztegetni, ha arról van szó. Ha nem lehet, akkor meg fogom a gyereket és eljövök, mert velem még egyszer senki nem csinálja meg azt a szívatást, szülés közben azt az alázást és olyan sérüléseket, amin keresztülmentünk. Legfõképpen szegény babám.
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Amit én mondani tudok, az annyi, hogy ha teheted a Pécsi szülészetet kerüld el..Sok sikert kívánok Nektek!
akkor most én jövök OFFolni, bocsi, Kérdezõ! Mi a baj a pécsivel?? Bár bnõm elvileg SZigetváron szül, de ha valami csoda folytán Pécsre kerülne... ezért kérdezem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!