Találatok a következő kifejezésre: Lehet dolgozni Gyes mellett 8 (9 db)

Az új törvény szerint nem lehet majd GYES mellett 8 órában dolgozni, de mikortól él a törvény?

Sehol nem találok róla infót,hogy konkrétan ett?l meg ett?l a naptól él a törvény.Kérem az írjon csak aki biztos információt tud.Fontos lenne.Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.

Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.
Még valami: A törvénytervezetet itt elolvashatod, a záró rendelkezésben van benne, hogy 2011. jan. 1. http://www.parlament.hu/irom39/01813/01813.pdf

Januártól tényleg nem lehet majd GYES mellett 8 órában dolgozni?

Csak mert itt már többször olvastam,kíváncsi lennék aki írta honnan tudja, van err?l valami hivatalos infó?

Legjobb válasz: Az, hogy beterjesztették a Parlamnet elé azt a törvényjavaslatot, amit novemberben fognak megszavazni és errõl szól. Meg még pár egyéb dologról is. Mivel a kormányzó párt, vagy a kormény terjesztette be, igy csaknem kizárt, hogy ne szavazzák meg. És onnan lehet tudni, hogy ezer FIDESZ politikus nyilatkozott már róla mindenhol.

Az, hogy beterjesztették a Parlamnet elé azt a törvényjavaslatot, amit novemberben fognak megszavazni és errõl szól. Meg még pár egyéb dologról is. Mivel a kormányzó párt, vagy a kormény terjesztette be, igy csaknem kizárt, hogy ne szavazzák meg. És onnan lehet tudni, hogy ezer FIDESZ politikus nyilatkozott már róla mindenhol.
Bocsi, hogy közbekérdezek. Ez azokra fog vonatkozni akkor január 1 után állnak munkába, vagy azokra is akik már most dolgoznak GYES mellett?
Ez már kb. a 3. kérdés errõl, amit itt olvastam... :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg? És mi volt a válasz? :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát ez nem túl jó hír.

Lehet dolgozni Gyed, Gyes mellett 8 órában?

Legjobb válasz: GYED mellett nem, GYES mellett igen.

GYED mellett nem, GYES mellett igen.
GYED mellett nem lehet, GYES mellett a gyerek 1 éves koráig nem dolgozhat a szülõ.
Nekem közölte a fõnöknõm hogy az még messze van!! Jövõ augusztusról van szó!! Addik kapom a Gyedet , és gyes mellett vissza kéne mennem , de nem akarok ! De szerintem nem akarnak majd visszavenni 8 órába! Egészségügyrõl van szó!!


GYES mellett 8 órában lehet dolgozni, ha lemondok a gyesről és azt a nagyszülő igényli?

Legjobb válasz: Ha lemondtál a gyesrõl, akkor dolgozhatsz. De elõtte tudakold meg, kaphatja-e a nagyszülõ a gyest?

Ha lemondtál a gyesrõl, akkor dolgozhatsz. De elõtte tudakold meg, kaphatja-e a nagyszülõ a gyest?
Ha a nagyszülõ nyugdíjas és a kicsi nem járhat bölcsibe oviba akkor igen, kaphatja a nagyi a gyest.

Jelenleg lehet gyes mellett 8 órában dolgozni? Konkrétan júniustól.

Legjobb válasz: Ha a gyerek elmúlt egy éves akkor igen.

Ha a gyerek elmúlt egy éves akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Igen, most jár le a gyed júniusban. csak azért bizonytalanodtam el, mert a kormányhivatal honlapján, még mindig szerepel, hogy nem lehet heti 30 óránál többet dolgozni gyes mellett... A gyed extra is csak 2015 januártól 1-tõl él, lehet hogy ez is?
A gyed extra ez év elejétõl él mint ez is.
A kérdező hozzászólása: Igen, de a gyedextra csak a 2014 január 1 után született gyerekekre vonatkozik, én meg 2012 júniusba szültem. azért irtam a 2015-t, mert akkor lesz egy éves az elsõ gyerek, akinél már lehet gyed mellett dolgozni. Ezért vagyok kérdésben, hogy akkor most gyes mellett lehet-e már 8 órában dolgozni, vagy ránk még a 6 óra vonatkozik.
Dolgozni lehet mellette.

Távmunkában sem lehet 8 órát dolgozni GYES mellett?

Legjobb válasz: Nem. nincs is ma Magyarországon távmunka, az a valós 55 samfu ami van.

Nem. nincs is ma Magyarországon távmunka, az a valós 55 samfu ami van.
A kérdező hozzászólása: Már bocs, de nekem van.
Nem lehet. Nem az számít, hogy milyen munka, otthonról végzed, vagy sem, vagy milyen a jellege. Az számít, hogy mennyit! Max napi 6 óra lehet.
Vállalkozónál vagy otthonodban végzett munka esetén úgy tudom más az elbírálás és éppen az otthon végzett munka miatt lehet heti 40 órát is dolgozni. Csak azt nem tudom, ez kizárólag vállalkozókra érvényes vagy alkalmazásban végzett távmunkára is? Hívd fel az államkincstárat, vagy a munkaügyi központ jogi osztályát, õk tudnak biztosat mondani.
A második válasz téves. Ugyanis ha otthonról végzel munkát, akkor korlátlan idõben dolgozhatsz a gyes mellett. Vagyis ha otthon végzed, a 8 óra simán mehet. 21. § (1) A gyermekgondozási segélyben részesülõ személy - ide nem értve a nagyszülõt, az örökbefogadó szülõt a 20/B. § szerinti esetben, továbbá a kiskorú szülõ gyermekének gyámját - keresõ tevékenységet a) a gyermek egyéves koráig nem folytathat, b) a gyermek egyéves kora után heti harminc órát meg nem haladó idõtartamban folytathat, vagy idõkorlátozás nélkül, ha a munkavégzés az otthonában történik, c) a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek egyéves kora után idõkorlátozás nélkül folytathat, d) ikergyermekek esetében a gyermekek egyéves kora után idõkorlátozás nélkül folytathat azzal a megkötéssel, hogy a gyermekgondozási segélyben részesülõ személy ikrek esetében egy gyermek után jogosult a gyermekgondozási segélyre.
mit dolgozol? engem is érdekelne :)
hát engem is érdekelne ilyen munka...
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, akkor mjad felhívom az Államkincstárat. Bocsi, de nem szívesen adnám ki a munkahelyemet. Teljesen legális, normális munka, és hát parázom is hgy visszavesznek-e...bár elvileg igen.
Egy éves kora után.

Ha tavaly óta 8 órában dolgozom gyes mellett, rám is vonatkozik a rendelet? (gyes mellett nem lehet csak 6 órában dolgozni).

Hol tudom ezt megérdekl?dni?

Legjobb válasz: Igen, rád is vonatkozik, csak kaptál haladékot, így március 31-ig kaphatod 8 órás munka mellett is a gyedet, utána rendezned kell, vagy a munkaviszonyt 6 órásra, vagy a gyest le kell mondanod. Amúgy a MÁK-nál tudsz érdeklõdni, ugyanezt õk is elmondják neked.

Igen, rád is vonatkozik, csak kaptál haladékot, így március 31-ig kaphatod 8 órás munka mellett is a gyedet, utána rendezned kell, vagy a munkaviszonyt 6 órásra, vagy a gyest le kell mondanod. Amúgy a MÁK-nál tudsz érdeklõdni, ugyanezt õk is elmondják neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Tartósan beteg (asztmás) gyerekre igényelt gyes mellett sem lehet januártól 8 órában dolgozni?

Legjobb válasz: Itt a link,ami igazolja,hogy januártól csak azok kapnak gyest,akik max. 4 órában dolgoznak.Aki visszamegy dolgozni 8 órába,annak nem jár tovább a juttatás. http://www.hir24.hu/belfold/175759/ujra-harom-ev-lesz-a-gyes..

A kérdező hozzászólása: Itt a link, ami igazolja, hogy januártól csak azok kapnak gyest, akik max. 4 órában dolgoznak.Aki visszamegy dolgozni 8 órába, annak nem jár tovább a juttatás. http://www.hir24.hu/belfold/175759/ujra-harom-ev-lesz-a-gyes..
nem hinném hogy lesz külömbség...
Merthogy? Bevezették végül, hogy nem lehet 8 órában dolgozni gyes mellett? Én még nem hallottam! Tájékoztassatok légyszives!
6 óra mellé is jár.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!