Találatok a következő kifejezésre: Lehet dolgozni Gyes mellett (59 db)

Gyed mellett ugye nem lehet dolgozni? Gyes mellett csak 6 órában? (Szülés előtti munkaadómnak) vissza kell vennie? Bármilyen munkakörbe, milyen fizuval? Nekem mik a kötelességeim, ha nem oda megyek vissza?

Legjobb válasz: Gyed mellett nem lehet egyáltalán dolgozni, gyes mellett lehet vagy 6, vagy 4 órában. A munkáltatódnak vissza kell vennie, méghozzá az eredeti helyedre, amibõl szülni mentél, és a jelenlegi aktuális bért kell számodra is biztosítania. Ha nem tetszik a felkínált munkakör, vagy valami, akkor vagy megegyeztek, vagy marad a közös megegyezés szerinti szerzõdésbontás.

Gyed mellett nem lehet egyáltalán dolgozni, gyes mellett lehet vagy 6, vagy 4 órában. A munkáltatódnak vissza kell vennie, méghozzá az eredeti helyedre, amibõl szülni mentél, és a jelenlegi aktuális bért kell számodra is biztosítania. Ha nem tetszik a felkínált munkakör, vagy valami, akkor vagy megegyeztek, vagy marad a közös megegyezés szerinti szerzõdésbontás.
Még minden képlékeny, egyelõre nem derült ki, hogyan változtatnak. Viszont ha dolgozni szeretnél, akkor vissza lehet mondani a gyest simán.
Teljesen mindegy, mert az új szabályok csak az április óta született babáknál befolyásolja a juttatásokat, tehát a te kisfiaddal kapcsolatos szabályok a régiek: jár a 3. évi gyes, munka mellett is!
Novemberben fogja megszavazni a Parlament és várhatóan januártól fog életbe lépni, hogy gyes munka melett nem kapható (márnmint teljes állás, 8 óra munka mellett). Ez természetesen mindenkire vonatkozni fog, igy rád is. Jelenleg viszont ez még nincs megszavazva, igy csak azt lehet mondani, hogy JELENLEG lehet 8 órában dolgoni gyes folyósitása mellett.
A kérdezõre nem vonatkozik.
Onnantól, hogy megszavazza a parlament, MINDENKIRE vonatkozni fog. Ez nem olyan, mint a Bajnai féle csak a május 1 után született gyerekekre vonatkozik. Összekevered a dolgokat. Jelenleg SENKI nem tudja megmondani, hogy mit fognak megszavazni, és kire fog vonatkozni, könyörgöm, ez még csak egy törvénytervezet! A tervezet szerint mindenkire fog vonatkozni a gyes melletti munka tilalma, de amíg megszavazzák, addig nem lehet biztosat tudni. Itt most nem arról van szó, hogy jár-e a harmadik évre gyes, vagy sem. Ennyire te sem lehetsz jól értesült, hogy tudjad, hogyan hatályosul egy lelendõ törvény.
"A gyed-jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a gyes idõtartama pedig háromról két évre csökken. A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások."
A kérdezõ egy másfél éve született gyermekrõl beszél, amikor a gyes változása még gondolat sem volt. Egy adott gyerekre az éppen akkor törvényben lévõ szabályok vonatkoznak, így a 2010 áprilisában bevezettett szabályok nem vonatkoznak egy 2009-ben születettre. Nézz utána, ha ennyire hihetetlen. Kérdezõ: az én gyerekem most volt 2 éves, és most a 3. évi gyesen vagyok éppen. Mert a változás rá nem vonatkozik.
Kedves 81 %-os, amit beidéztél, az a HATÁLYOS törvény. Igen, JELENLEG az elõbb született gyerekekre 3 év, a késõbbiekre 2 év a gyes és lehet mellette dolgozni. Itt rajtad kivül SENKI nem errõl beszél, hanem arról, amit novemberben FOGNAK megszavazni. Az bizony arról fog szólni, hogy gyes mellett nem lehet majd teljes munkaidõben dologozni. Az elõterjesztés se létezik még (tehát nem tudsz idézni belõle), csak az összes FIDESZ-es fejes úton-útfélen ezt hangoztatja, tehát csaknem bizonyos, hogy ezt meg is fogják szavazni. Sajtótájékoztatókon, mindenhol nyomják a szöveget róla. Érted már végre??? Fhuuu
Jesszusom, ez tényleg ennyire bonyolult? Kedves 81%-os, olvasd már el figyelmesen, amit írtam! NAGYON jól értesült vagy, ha ma, szeptember 16-án meg tudod mondani, hogy egy jogszabálytervezet, amit KÉT HÓNAP MÚLVA tárgyal a parlament, és elõre láthatólag JANUÁRBAN lép életbe kire fog vonatkozni! Már írtam: amirõl te beszélsz az a most hatályos törvény, ami a május 1 után született gyerekekre vonatkozik! Amirõl mi beszélünk AZ TELJESEN MÁS! Mi ennyire nem érthetõ?
8 órában is.
Ha elmúlt 1 éves a gyerek akkor korlátozás nélkül lehet dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Vissza kellett mennem dolgozni még 2 éves kora elõtt tavaly, akkor most igényelhetem a GYES-t amíg nem tölti be a 3 éves kort? Vagy ez az új szabály csak azokra vonatkozik, akik idén állnak munkába?
Igen megigényelheted a gyest január 1-tõl. A MÁK honlapján fennt van a nyomtatvány.
ha nem múlt el kettõ, és jogosult vagy rá, gyedet is kaphatsz, nem csak gyest.
Gyet mellett is lehet 8 órában dolgozni?
Igen.Viszont ha nem a régi helyedre mész vissza, akkor nem.Mármint ha még ott állományban vagy.
Nem dolgoztam sehol sem még soha...akkor most mehetek bárhová 8 órában , és a gyetem is megmarad ?
Gyetet nem tudom.


Igen, döntöttek, és 30 órában hetente.
Igen, sajnos csak 6 órában lehet. Csak nem tudom miért csinálták ezt. Teljesen lehetetlen helyzetbe hozzák a dolgozni akaró anyukákat. Így is csak egy évig (2 év gyed 1 év gyes esetben) kapják, még ezt is miért kell elvenni? Így is nehezen vették fel az anyukákat, mert gyerekük van, de így is 98%-ban 8 órág állások voltak csak. Most akkor hogy biztosítja a kormány, hogy legyenek 6 órás munkahelyek? Sehogy. Meg aki már dolgozik egy ideje, vagy épphogy sikerült neki elhelyezkedni egy munkahelyre a 100közül, és 8 órás a munkahely és tuti nincs lehetõség rá hogy kevesebben végezhessék, akkor mi van? Lemond a gyesrõl, vagy a munkahelyérõl? Ha meg nagymama veszi át a gyest, a gyerek nem járhat bölcsibe. Jó vicc. Már nagymama is csak úgy ha nem dolgozik. Úgy érzem kényszeríteni akarják az anyukákat, hogy vagy gyes és haljon éhen, de legyen boldog mert a gyerekével van 24órában, vagy csak dolgozzon ha tud, de akkor mondjon le a gyesrõl. Mert arra nagyon kevés lehetõség lesz, hogy 6 órába levesznek valakit és gyes is marad neki. Szerintem ez így nem jó. Ha már megteremtették volna a 4-6 órás munkahelyeket, miközben 8 órás sincs, és utána kezdenek ennek neki akkor ok, de így. Na mindegy. De valahogy nem jó ez így.
Akik már jelenleg is dolgoznak, március 31-ig kapnak haladékot, tehát addig dolgozhatnak gyes mellett 8 órában.

Hány órát lehet dolgozni gyes mellett?

Legjobb válasz: Korlátlan!

Korlátlan!
Jelenlegi szabályozás szerint a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. lehet, hogy megváltoztatják januártól, ha megszavazzák a törvénymódosítást, de most még ez a hatályos. (tehát akár 12 órában is lehet)
jól írták az elõzõk. akármennyit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

2011-ben valóban csak 4 órát lehet majd gyes mellett dolgozni?

Múltkor olvastam err?l 1 kérdést,de most már nem találom.

Legjobb válasz: Szia! Én is tettem fel ehhez hasonló kérdést,mert én is itt már hallottam róla,máshol még nem. Állítólag novemberben fogják tárgyalni a parlamentben és csak részmunkaidõ mellett fog járni a gyes. Ha így lesz a férjem papíron 6 órában fog dolgozni, az õ fõnöke még belemegy ilyesmibe, én multinál dolgozom.

Szia! Én is tettem fel ehhez hasonló kérdést, mert én is itt már hallottam róla, máshol még nem. Állítólag novemberben fogják tárgyalni a parlamentben és csak részmunkaidõ mellett fog járni a gyes. Ha így lesz a férjem papíron 6 órában fog dolgozni, az õ fõnöke még belemegy ilyesmibe, én multinál dolgozom.
Az elsõ pontosat irt, a törvénytervezet be van terjesztve.
A kérdező hozzászólása: Hol lehet olvasni errõl a törvénytervezetrõl valamit? Kedves utolsó tudnál linkelni valamit róla?Mert én semmit nem találok errõl, csak arról írnak mindenhol, hogy visszaállítják a gyes idõtartamát a gyermek 2-3 éves koráig.Engem ez nem érint, mert már 19 hónapos a gyerekem, én még az eredeti szerint kapom.Konkrétan a gyes mellett végezhetõ munkaidõ érdekel.

Januártól részmunkaidőben lehet csak dolgozni gyes mellett? Ugy hallotam ezt tervezik bevezetni, mit lehet erről tudni?

Legjobb válasz: igen, így van.Én februárba megyek vissza, de csak 4 órában. 8-ba akkor mehetsz ha visszaadod a gyest. Elvileg novemberbe döntenek róla, de úgy is befogják vezetni.

Talán fel se háborodnánk, ha egyúttal megemelnék a gyest.Duplájához mit szólnátok?Mert aki most visszamegy gyes mellett 8 órában, az lehet, hogy a gyesét szépen leperkálja a bébiszitternek..de ha nem, akkor az a fáldalomdíj, amiért lemarad a gyereke fél életérõl , csakhogy ne haljon éhen a családja.De 50E gyesnél már lehet, hogy több gyerek nevelkedne 3 éves koráig családja körében, nem bölcsõdék mélyén.
igen, így van.Én februárba megyek vissza, de csak 4 órában. 8-ba akkor mehetsz ha visszaadod a gyest. Elvileg novemberbe döntenek róla, de úgy is befogják vezetni.
Én akkor tartanám jogosnak kedves utolsó ezt a döntést, ha megszüntetnék a nyugdíj melletti munkát is.Mert aki még bír dolgozni a nyugdíj mellett, az ne kapjon nyugdíjt.De a kérés nem ez volt, bocsánat, csak bosszant a dolog.Én 2 hete beszéltem a megyi EP-vel ez ügyben, mert engem is érint.Õk azt mondták hivatalosan feléjük semmi nem érkezett még, tervezet, amit 1.el kell fogadni 2.jogerõre kell emeltetni 3.be kell vezetni...bízom benne, hogy nem 2 hónap lesz ez....
Igen, ez engem is bosszant. Lehet, hogy jogos, persze. De a nyugdíj? Nekem is mindig ez jut eszembe, amit egy elõzõ írt. Aki visszamegy dolgozni, elvenném a nyugdíját. A köztisztviselõk elmennek 40 évesen nyugdíjba, havi 200 ezer ft nyugdíjért, mellette meg még ugyanennyiért melóznak. A családoktól meg sajnálják azt a 26 ezer ft-ot? És a Fidesz még családbarátnak vallja magát?! Szégyelljék magukat! Ez engem azért is különösen bosszant, mert akkor mennék vissza dolgozni. Minden juttatás pont akkor szûnik meg, amikor már nekem is járna. Én eddig csak befizettem a közösbe, de ha nekem kéne valami, mindig beintenek.
Nekem van egy ismerõsöm. 50 éves, katona volt, és valóban 200 e Ft a nyugdíja. Mellette még egy iskolában fõkönyvelõ, szintén ugyanennyiért. Szóval nem a levegõbe beszélek. Hogy papíron mennyit keres, azt nem tudom, de az ilyenektõl tényleg kinyílik a bicska a zsebemben.
Csak a tisztánlátás miatt: a köztisztviselõk sosem mehettek nyugdíjba 40 évesen, ugyanaz vonatkozik rájuk, mint bárki másra. A közalkalmazotti munkakörökben volt egy-két olyan, hogy már 45 évesen nyugdíjba mehettek, de õk sem havi kétszázért, és már ez is megszûnt. Aki meg jelenleg nyugdíjasként dolgozik, annak szüneteltetik a nyugdíját, ha a jövedelme eléri a minimálbért.
Ezt mondjuk teljesen jogosnak tartom. Ha valaki meg tudja oldani hogy a gyerek mellett 8 órában melózzon, akkor minek is neki a gyes? Az annak jár, aki nem tud/akar dogozni menni és otthon nevelgeti a gyerekét 3 éves koráig. Teljesen tiszta ügy sztem. És nem azért gondolom így, mert nincs gyerekem. Van 3 is 6 év alatti.
Amúgy ki az, aki 8 órában el tud menni dolgozni egy 3 év alatti gyerek mellõl? Mert hiába 8 óra a munkaidõ (már ahol nem kell még pluszban ledolgozni az ebédidõt), plusz ugye az oda-vissza jutás szerencsés esetben is 1 óra, viszont 7-8 óránál többet nem ajánlott a bölcsiben lenni a gyereknek. Akkor ki hozza el és ki van vele addig, amíg Anyuka hazaér, ha nincs semmilyen segítség, mert mindenki dolgozik a családból? Így aztán csak 6 órás meló lehetséges (már ahol van), oda meg pont jól jön az a 26.000 Ft a kiesõ munkaidõ utáni bért pótolni. Talán errõl az oldalról is végig kellene gondolni a dolgokat...
Ez egy örök probléma. Napi 8 óra munka mellett nem lehet gyereket nevelni. Az állam ugyanakkor sehol a világon nem vállalja fel, hogy ilyen hosszú ideig pénzeli az anyákat. A megoldás valóban a részmunkaidõ lenne, de Magyarországon erre nem nagyon van lehetõség. Ha önmagában csak ennyit tesznek, hogy ezt kijelentik, akkor azzal nem vagyunk elõrébb. A munkaadóknak adókedvezményt kell biztosítani, ha kisgyerekes anyát vesznek fel. Meg a járulékokat is csökkenteni kéne, mert a munkaadóknak jelenleg ebbõl csak hátrányuk származik.
én lennék a legboldogabb ha 3 éves koráig vele lehetnék!az okosok is azt mondják hogy az kell a gyereknek, és ez nagyon szép csak kár hogy ilyen szar világban élünk és muszály vagy visszamenni és beadni a bölcsibe!egyébként én nem is értem az embereket:ha dolgozol azért vagy szemét anya mert beadod egy bölcsibe, ha meg otthon maradsz vele akkor azt mondják hogy büdös a munka!tiszta vicc!!!az lenne a jó ha a gyed a 3 éves koráig szólna és egybõl nem lenne bölcsi gond meg hogy sérül a gyerek!szerintem nem kerülne többe az államnak ha a bölcsik fenntartásából és a gyesbõl inkább +1 év gyedet fizetnének és akkor boldog lenne a gyerek és az anyuka is!na ennyi!én megoldottam!:) )kár hogy nem anyukák ülnek a parlamentben, õk biztos jobban beosztanák az államkasszát!
Én márciustól megyek dolgozni, sajnálnám, ha eltörölnék, de bele fogok nyugodni-igaz, ez pénzkiesés lesz.Nem értem miért mindig oda lyukadnak ki egyesek, hogy miért mennek vissza az anyák dolgozni?Nekem nem fáj, hogy valaki otthon marad 3 évet, miért bánt egyeseket az, hogy a dolgozó anyák gyermekei bölcsõdébe mennek, hiszen nem a sajátjuk megy oda, és az anya tud dolgozni, nem veszíti el a munkahelyét, és nem kell segélyért folyamodnia, sõt, újra adót fizet.
Egy kicsit elkalandoztunk a dolgoktól, de tényleg amit írt az egyik elõttem szóló, az így van.Muszáj visszamenned, mert kevés a pénz, de a duplájáért itthon maradnék én is.Bár nálunk más a helyzet, nekem felajánlottak egy határozatlan idejû (szinte örök)állást, itt helyben lakástól 400 m-re.Közalkalmazottként, nyári szünettel napi 6, 5 órát dolgozunk, de 8-nak számít.Nálunk a család fog vigyázni a gyermekre, de így is a szívem szakad meg érte.Akkor másfél éves lesz.De más választásom nincs, és ha ezt kárpótolhatná egy kicsit vmi, az tényleg az anyagi oldal..De ha elveszik ezt is..... Egyébként minden nyugdíj mellett dolgozó nyugdíjas min.bérre van bejelentve, így éri meg mindenkinek.....
Igen, így akarják módosítani a törvényt, hogy ne lehessen gyes mellett csak 4 órában dolgozni. Persze még kérdés, hogy mi lesz a vége, a parlament novemberben fog dönteni a törvényjavaslat sorsáról, utána majd többet tudunk.
Azért a dupla gyessel se dobálózzunk csak úgy mindenkinek. Csak az kapja aki dolgozott is elõtte, mert nem lenne jó még többet fizetni a sose dolgozott szinesbõrûeknek.

Az új törvény szerint nem lehet majd GYES mellett 8 órában dolgozni, de mikortól él a törvény?

Sehol nem találok róla infót,hogy konkrétan ett?l meg ett?l a naptól él a törvény.Kérem az írjon csak aki biztos információt tud.Fontos lenne.Köszönöm

Legjobb válasz: Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.

Szia! A parlament honlapján az olvasható, hogy a zárószavazás december 20-i ülésen van napirendre tûzve, addig még lehet módosítani, még különbözõ bizottságoknál van véleményezés alatt.
Még valami: A törvénytervezetet itt elolvashatod, a záró rendelkezésben van benne, hogy 2011. jan. 1. http://www.parlament.hu/irom39/01813/01813.pdf

Januártól tényleg nem lehet majd GYES mellett 8 órában dolgozni?

Csak mert itt már többször olvastam,kíváncsi lennék aki írta honnan tudja, van err?l valami hivatalos infó?

Legjobb válasz: Az, hogy beterjesztették a Parlamnet elé azt a törvényjavaslatot, amit novemberben fognak megszavazni és errõl szól. Meg még pár egyéb dologról is. Mivel a kormányzó párt, vagy a kormény terjesztette be, igy csaknem kizárt, hogy ne szavazzák meg. És onnan lehet tudni, hogy ezer FIDESZ politikus nyilatkozott már róla mindenhol.

Az, hogy beterjesztették a Parlamnet elé azt a törvényjavaslatot, amit novemberben fognak megszavazni és errõl szól. Meg még pár egyéb dologról is. Mivel a kormányzó párt, vagy a kormény terjesztette be, igy csaknem kizárt, hogy ne szavazzák meg. És onnan lehet tudni, hogy ezer FIDESZ politikus nyilatkozott már róla mindenhol.
Bocsi, hogy közbekérdezek. Ez azokra fog vonatkozni akkor január 1 után állnak munkába, vagy azokra is akik már most dolgoznak GYES mellett?
Ez már kb. a 3. kérdés errõl, amit itt olvastam... :)
A kérdező hozzászólása: Tényleg? És mi volt a válasz? :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát ez nem túl jó hír.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!