Találatok a következő kifejezésre: Lehet dolgozni Gyes (93 db)

Még minden képlékeny, egyelõre nem derült ki, hogyan változtatnak. Viszont ha dolgozni szeretnél, akkor vissza lehet mondani a gyest simán.
Teljesen mindegy, mert az új szabályok csak az április óta született babáknál befolyásolja a juttatásokat, tehát a te kisfiaddal kapcsolatos szabályok a régiek: jár a 3. évi gyes, munka mellett is!
Novemberben fogja megszavazni a Parlament és várhatóan januártól fog életbe lépni, hogy gyes munka melett nem kapható (márnmint teljes állás, 8 óra munka mellett). Ez természetesen mindenkire vonatkozni fog, igy rád is. Jelenleg viszont ez még nincs megszavazva, igy csak azt lehet mondani, hogy JELENLEG lehet 8 órában dolgoni gyes folyósitása mellett.
A kérdezõre nem vonatkozik.
Onnantól, hogy megszavazza a parlament, MINDENKIRE vonatkozni fog. Ez nem olyan, mint a Bajnai féle csak a május 1 után született gyerekekre vonatkozik. Összekevered a dolgokat. Jelenleg SENKI nem tudja megmondani, hogy mit fognak megszavazni, és kire fog vonatkozni, könyörgöm, ez még csak egy törvénytervezet! A tervezet szerint mindenkire fog vonatkozni a gyes melletti munka tilalma, de amíg megszavazzák, addig nem lehet biztosat tudni. Itt most nem arról van szó, hogy jár-e a harmadik évre gyes, vagy sem. Ennyire te sem lehetsz jól értesült, hogy tudjad, hogyan hatályosul egy lelendõ törvény.
"A gyed-jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a gyes idõtartama pedig háromról két évre csökken. A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások."
A kérdezõ egy másfél éve született gyermekrõl beszél, amikor a gyes változása még gondolat sem volt. Egy adott gyerekre az éppen akkor törvényben lévõ szabályok vonatkoznak, így a 2010 áprilisában bevezettett szabályok nem vonatkoznak egy 2009-ben születettre. Nézz utána, ha ennyire hihetetlen. Kérdezõ: az én gyerekem most volt 2 éves, és most a 3. évi gyesen vagyok éppen. Mert a változás rá nem vonatkozik.
Kedves 81 %-os, amit beidéztél, az a HATÁLYOS törvény. Igen, JELENLEG az elõbb született gyerekekre 3 év, a késõbbiekre 2 év a gyes és lehet mellette dolgozni. Itt rajtad kivül SENKI nem errõl beszél, hanem arról, amit novemberben FOGNAK megszavazni. Az bizony arról fog szólni, hogy gyes mellett nem lehet majd teljes munkaidõben dologozni. Az elõterjesztés se létezik még (tehát nem tudsz idézni belõle), csak az összes FIDESZ-es fejes úton-útfélen ezt hangoztatja, tehát csaknem bizonyos, hogy ezt meg is fogják szavazni. Sajtótájékoztatókon, mindenhol nyomják a szöveget róla. Érted már végre??? Fhuuu
Jesszusom, ez tényleg ennyire bonyolult? Kedves 81%-os, olvasd már el figyelmesen, amit írtam! NAGYON jól értesült vagy, ha ma, szeptember 16-án meg tudod mondani, hogy egy jogszabálytervezet, amit KÉT HÓNAP MÚLVA tárgyal a parlament, és elõre láthatólag JANUÁRBAN lép életbe kire fog vonatkozni! Már írtam: amirõl te beszélsz az a most hatályos törvény, ami a május 1 után született gyerekekre vonatkozik! Amirõl mi beszélünk AZ TELJESEN MÁS! Mi ennyire nem érthetõ?

Gyed mellett ugye nem lehet dolgozni? Gyes mellett csak 6 órában? (Szülés előtti munkaadómnak) vissza kell vennie? Bármilyen munkakörbe, milyen fizuval? Nekem mik a kötelességeim, ha nem oda megyek vissza?

Legjobb válasz: Gyed mellett nem lehet egyáltalán dolgozni, gyes mellett lehet vagy 6, vagy 4 órában. A munkáltatódnak vissza kell vennie, méghozzá az eredeti helyedre, amibõl szülni mentél, és a jelenlegi aktuális bért kell számodra is biztosítania. Ha nem tetszik a felkínált munkakör, vagy valami, akkor vagy megegyeztek, vagy marad a közös megegyezés szerinti szerzõdésbontás.

Gyed mellett nem lehet egyáltalán dolgozni, gyes mellett lehet vagy 6, vagy 4 órában. A munkáltatódnak vissza kell vennie, méghozzá az eredeti helyedre, amibõl szülni mentél, és a jelenlegi aktuális bért kell számodra is biztosítania. Ha nem tetszik a felkínált munkakör, vagy valami, akkor vagy megegyeztek, vagy marad a közös megegyezés szerinti szerzõdésbontás.
8 órában is.
Ha elmúlt 1 éves a gyerek akkor korlátozás nélkül lehet dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Vissza kellett mennem dolgozni még 2 éves kora elõtt tavaly, akkor most igényelhetem a GYES-t amíg nem tölti be a 3 éves kort? Vagy ez az új szabály csak azokra vonatkozik, akik idén állnak munkába?
Igen megigényelheted a gyest január 1-tõl. A MÁK honlapján fennt van a nyomtatvány.
ha nem múlt el kettõ, és jogosult vagy rá, gyedet is kaphatsz, nem csak gyest.
Gyet mellett is lehet 8 órában dolgozni?
Igen.Viszont ha nem a régi helyedre mész vissza, akkor nem.Mármint ha még ott állományban vagy.
Nem dolgoztam sehol sem még soha...akkor most mehetek bárhová 8 órában , és a gyetem is megmarad ?
Gyetet nem tudom.


Igen, döntöttek, és 30 órában hetente.
Igen, sajnos csak 6 órában lehet. Csak nem tudom miért csinálták ezt. Teljesen lehetetlen helyzetbe hozzák a dolgozni akaró anyukákat. Így is csak egy évig (2 év gyed 1 év gyes esetben) kapják, még ezt is miért kell elvenni? Így is nehezen vették fel az anyukákat, mert gyerekük van, de így is 98%-ban 8 órág állások voltak csak. Most akkor hogy biztosítja a kormány, hogy legyenek 6 órás munkahelyek? Sehogy. Meg aki már dolgozik egy ideje, vagy épphogy sikerült neki elhelyezkedni egy munkahelyre a 100közül, és 8 órás a munkahely és tuti nincs lehetõség rá hogy kevesebben végezhessék, akkor mi van? Lemond a gyesrõl, vagy a munkahelyérõl? Ha meg nagymama veszi át a gyest, a gyerek nem járhat bölcsibe. Jó vicc. Már nagymama is csak úgy ha nem dolgozik. Úgy érzem kényszeríteni akarják az anyukákat, hogy vagy gyes és haljon éhen, de legyen boldog mert a gyerekével van 24órában, vagy csak dolgozzon ha tud, de akkor mondjon le a gyesrõl. Mert arra nagyon kevés lehetõség lesz, hogy 6 órába levesznek valakit és gyes is marad neki. Szerintem ez így nem jó. Ha már megteremtették volna a 4-6 órás munkahelyeket, miközben 8 órás sincs, és utána kezdenek ennek neki akkor ok, de így. Na mindegy. De valahogy nem jó ez így.
Akik már jelenleg is dolgoznak, március 31-ig kapnak haladékot, tehát addig dolgozhatnak gyes mellett 8 órában.

Hány órát lehet dolgozni gyes mellett?

Legjobb válasz: Korlátlan!

Korlátlan!
Jelenlegi szabályozás szerint a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. lehet, hogy megváltoztatják januártól, ha megszavazzák a törvénymódosítást, de most még ez a hatályos. (tehát akár 12 órában is lehet)
jól írták az elõzõk. akármennyit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

A baba hány éves korától váltja fel a gyedet a gyes? Hivatalosan csak a gyes mellett lehet dolgozni? Egyedűl nevelem két gyermekem sajnos vissza kell korábban mennem heti 2x4 órában dolgozni!

Legjobb válasz: A baba 2 éves korától váltja fel a Gyed-et a Gyes. Csak Gyes mellett lehet dolgozni, de 1 éves kortól is lehet igényelni a Gyest, és lehet dolgozni.

A baba 2 éves korától váltja fel a Gyed-et a Gyes. Csak Gyes mellett lehet dolgozni, de 1 éves kortól is lehet igényelni a Gyest, és lehet dolgozni.
Csak azt számold ki, hogy megéri-e!! A gyes bruttó 28500 Ft, nettó 25792 Ft.
A kérdező hozzászólása: köszi és gyedre nagymama mehet?
Gyedre csak vérszerinti szülõ mehet, tehát apa anya.Nagyszülõ csak gyesre mehet.
A kérdező hozzászólása: köszi

Jól tudom, hogy GYED mellett nem lehet dolgozni, csak GYES mellett?

Tud valaki segíteni, hogy pontosabbak legyenek az infóim?

Legjobb válasz: Gyedre te vagay a férjed vagy jogosult. Gyesre mehet nagymama. HA 8 órában akarszz dolgozni, akkor sem gyed sem gyes nem jár. Ha heti max 30 órát dolgozol, akkor jár a gyes. De csak a gyerek egy éves kora után lehet gyes mellett dolgozni

Gyedre te vagay a férjed vagy jogosult. Gyesre mehet nagymama. HA 8 órában akarszz dolgozni, akkor sem gyed sem gyes nem jár. Ha heti max 30 órát dolgozol, akkor jár a gyes. De csak a gyerek egy éves kora után lehet gyes mellett dolgozni
lehet, hogy megkapsz 100-at is gyedre, de a gyed nem fog örökké tartani... szerintem ugorj neki, ha van kire bízni a gyereket. manapság egy ilyen munka nagy kincs.
A kérdező hozzászólása: Nem olyan tiszta helyzet. Nagyon jó a gyed, amit kapok. Viszont felajánlottak egy munkát. Még pontos egyeztetés nem volt, de szerintem 240000 bruttóm meglenne. Viszont ahhoz, hogy dolgozzak elveszítem az igen jó gyed-et. 8 órára viszont annyira nem éri meg. Eljárok melózni egész nap, itthon is majdnem 100-at megkapok. Viszont ha nem vállalom el, lehet, hogy késõbb nem lesz ilyen lehetõség. Ezért vagyok meglõve. A picuromnak az a jó ha itthon vagyok vele, de a hitel meg magától nem fizetõdik ki. Csak az érti ezt meg, aki volt, vagy ilyen helyzetben van. Sajnos a pénz nagy úr. :(
1 éves kora után dolgozhatsz csak gyes mellett, max heti 30 órában. gyedet az apa vagy az anya veheti igénybe de ez csak akkor jár ha az van a babával aki kapja az ellátást, tehát bölcsibe se lehet adni. ha 8 órában vagy többen dolgozol akkor veheti igénybe a nagyszülõ a gyest, ha õ nem dolgozik. miért lennél meglõve? a gyed a fizetés kiesésért jár. ha van fizetésed akkor nincs kiesés. ha meg kell a pénz akkor dolgozni kell, nincs mese, elég tiszta helyzet.
napi 10-12 órát is dolgozhat akár....csak a heti a 30-at ne haladja meg.A heti 30-on van a hangsúly, az a lényeg, nem a napin!
3-as. Alatta írtam , hogy heti 30 órát. A 8 órát, napi 8 órára értettem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor meg vagyok lõve.... :(
1. válaszoló:dolgozhat 8 órában, de az nem haladhatja meg a heti 30 órát.Ha pl.heti 3x megy 8 órában azzal semmi gond nincs.
Jól tudod, nem lehet mellette dolgozni.Édesanyád csak GYES-re mehet, GYED-et csak Te, vagy a férjed veheti igénybe(meg persze az örökbefogadó szülõk, illetve a nagyszülõ akkor, ha õt jelölik ki a pici gyámjának)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy kincs, ha van valakinek munkája. Ezért is gondolkodom nagyon. Édesanyám és édesapám még dolgozik. Nagyszüleim már 80 felett, õk már nem bírnák. Bölcsõde nincs a közelben. Ezért nehéz.... Köszönöm mindenkinek a választ! Sokat segítettetek!

Gyes mellett hány órában lehet dolgozni?

Legjobb válasz: A törvény újra bevezeti a GYES melletti munkavégzés idõbeli korlátozását, mivel – az indoklás szerint – azon szülõk esetében, akik teljes munkaidõben dolgoznak, nincs kiesõ jövedelem, amit pótolni kellene. GYES mellett munkát végezni a gyermek egyéves kora után lehet. A törvény indoklása szerint a család és a munkavégzés összeegyeztetését szolgálja, hogy a GYES mellett legfeljebb heti 30 órás idõtartamban, részmunkaidõben lehet munkát végezni. Ez alól kizárólag az otthon végzett munka jelent kivételt, ebben az esetben nincs idõkorlát. Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetében idõkorlátozás nélkül dolgozhat a szülõ továbbra is, valamint ikergyermekek esetében is, azzal a megkötéssel, hogy csak egy gyermek után lesz jogosult a gyermekgondozási segélyre. Az átmeneti rendelkezések szerint aki 2010. december 31-én keresõ tevékenységet folytat a GYES mellett, 2011. március 1.-ig változatlan feltételekkel dolgozhat, és ez alatt az idõszak alatt dönthet, hogy a továbbiakban GYES mellett részmunkaidõben, vagy a GYES-t visszamondva, teljes munkaidõben fog-e dolgozni.

A törvény újra bevezeti a GYES melletti munkavégzés idõbeli korlátozását, mivel – az indoklás szerint – azon szülõk esetében, akik teljes munkaidõben dolgoznak, nincs kiesõ jövedelem, amit pótolni kellene. GYES mellett munkát végezni a gyermek egyéves kora után lehet. A törvény indoklása szerint a család és a munkavégzés összeegyeztetését szolgálja, hogy a GYES mellett legfeljebb heti 30 órás idõtartamban, részmunkaidõben lehet munkát végezni. Ez alól kizárólag az otthon végzett munka jelent kivételt, ebben az esetben nincs idõkorlát. Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek esetében idõkorlátozás nélkül dolgozhat a szülõ továbbra is, valamint ikergyermekek esetében is, azzal a megkötéssel, hogy csak egy gyermek után lesz jogosult a gyermekgondozási segélyre. Az átmeneti rendelkezések szerint aki 2010. december 31-én keresõ tevékenységet folytat a GYES mellett, 2011. március 1.-ig változatlan feltételekkel dolgozhat, és ez alatt az idõszak alatt dönthet, hogy a továbbiakban GYES mellett részmunkaidõben, vagy a GYES-t visszamondva, teljes munkaidõben fog-e dolgozni.
Max 6 órában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

GYES mellett mennyit lehet dolgozni? Lehetséges hogy nem igényelem meg, helyette inkább dolgoznék?

Most költözünk haza, es otthon gyesre lennék csak jogosult mivel nem fogadjak el a külföldi munkaviszonyom! Otthon szeretnek hamar munkába állni! Dolgozhatok GYES mellett 12 órás mûszakban? Ha nem igényelem meg a gyest akkor dolgozhatok?

Legjobb válasz: Január 1-tõl korlátlanul lehet dolgozni gyes mellett. Az én lányom is most lesz 2 éves, most kezdi a bölcsit, én visszamegyek dolgozni (teljes munkaidõben) és mellette jár a gyes is!

Január 1-tõl korlátlanul lehet dolgozni gyes mellett. Az én lányom is most lesz 2 éves, most kezdi a bölcsit, én visszamegyek dolgozni (teljes munkaidõben) és mellette jár a gyes is!
Hú milyen fura egyének vannak itt, biztos a gyerek mellett ül napi 24 órában minimum a gyerek elsõs koráig. Kérdezõ úgy tudom, hogy januártól lehet mellette teljes munkaidõben dolgozni, legalábbis decemberig 6 órában dolgoztam, és most már 8ban és még kapom a gyest(még 2 hónapig jár).
A kérdező hozzászólása: Ja meg annyit, hogy szerintem meg mindig jobb az hogy dolgozok mint hogy varjam minden hónapban a gyest es kozben siránkozzak hogy ezt sem tudom megvenni meg azt sem! Komolyan nem ertem, hogy valaki feltesz egy kérdést es kapásból rosszindulatú választ kap! Mindenki másnak koszonom a válaszát!
A kérdező hozzászólása: Jesszus eg, koszonom a kedves 2 válaszát! Igen majd rájövünk! Mi mar rájöttünk mit akarunk! Valószínû te nem! Angliából költözünk haza, es kepzeld kisfiam 5, 5 honapos volt amikor vissza kellett mennem dolgozni! Ugyhogy inkább tartsd meg a véleményed! Ha mar normálisan nem tudsz válaszolni!
Kedves 3-as!Akkor ha jól értem, te a gyerek diplomájáig otthon tudsz maradni, hogy csak vele foglalkozz????Vagy mi a problémád?Elmentek otthonról????
Hát ennyi erõvel, kis túlzással csak a kisebbség szülne gyereket, mert õk nem mennek dolgozni, viszont az utánpótlást szeretik biztosítani. A tisztességesen dolgozó emberek viszont nagyon ritkán tehetik meg, hogy ne térjenek vissza dolgozni, mert a gyes összegébõl még az egyébként diplomás átlag keresetû férj mellett is éhen lehet halni... Úgyhogy köszönjük a hozzászólást, nagyon reális...
Húúúúúú, ennyi erõvel alig szülnének a nõk!
nem, nem szuper, de majd rájöttök... döntsétek el, gyereket akartok, dolgozni vagy pénzt... ha nem tudtok dönteni, ne szüljetek.
A kérdező hozzászólása: Huuuu, az szuper! Koszonom a valaszod!
igen január 1tõl a gyed extra keretén belül lehet idõkorlátozás nélkül Gyes mellett dolgozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!