Találatok a következő kifejezésre: Lehet dolgozni év alatt, csak nyárimunkában (1 db)

Lehet dolgozni 16 év alatt, csak nyárimunkában?

Bár én 2 éve halottam, hogy engedik a 16 é alatti dolgoztatást, azóta nem tudom hogy mit változott.

Legjobb válasz: 1965-ben már a 7. elvégzése után is lehetett nyári munkát végezni.Én is "dolgoztam" egy szövetkezetbe.A munkám az volt ,hogy menjek reggelit vásárolni,tedd ide,tedd oda.Nagyon élveztem mert volt keresetem.Igaz hideg vízre se volt elég,de volt.

1965-ben már a 7. elvégzése után is lehetett nyári munkát végezni.Én is "dolgoztam" egy szövetkezetbe.A munkám az volt , hogy menjek reggelit vásárolni, tedd ide, tedd oda.Nagyon élveztem mert volt keresetem.Igaz hideg vízre se volt elég, de volt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire lehet számítani?

Barátnőm párja készített egy tetoválást ismerősünknek(nem vigyázott rá)Állítása szerint el lett rontva(az úján van semmi elváltozás nem látszik rajta)Ezzel a tetkóval kapcsolatban a barátnőmet nyaggatta egyfolytában hogy a lézeres eltávolítását fizesse meg hol durván hol békésebb hangnemben tette!a barátnőmnek elege lett ugyan belőle de úgy döntött nem veszi fel a kesztyűt és csak megkérte,hogy ne zaklassa őt tovább már azért sem mert a tetkót nem is ő készítette.De a csaj nem nyugodott le és egy személyes találkozás alkalmával nekiesett(szóban)ismét a b.nőmnek és igen csúnyán beszélt vele,aminek az lett a vége,hogy egymásnak esetek szóval verekedéssé fajult a dolog!A csaj feljelentette a és most bírósági ügy lett belőle...a rendőrségen persze a kiscsaj úgy adta elő a dolgot ő semmit nem csinált csak neki ment a barátnőm......hogy lehet ebből jól kijönni?

2

Ingatlanvásárlásos szerződéskötésben tud segíteni valaki?

Kicsit bonyolult a helyzet, állami gondozottként vásárolnék lakást, a vételár 4 pályázati pénzből tevődne össze. Elméletileg 3 hónapon belül mindnek meg kellene érkeznie, az otthonteremtésin kívül már mindent megigényeltünk. Tudomásunk szerint ez az állami pénz egy kicsit macerásabb a többinél, ezért 4 hónapos szerződést kötöttünk egyelőre persze csak használatba vételről (az eladónak az volt a lényeg, hogy fizessük a rezsit).

HA nem jön meg a megbeszélt dátumig (márc. 1.) a teljes összeg, abban állapodtunk meg, hogy visszamenőleg fizetünk havi 50 ezer használati díjat (200 ezer).
A tulaj valami olyasmit mondott, hogy mivel önhibámon kívül nem tudnám a többi pénzt kifizetni, ezért ő köteles visszaadni az addig átutalt összeget (persze akkor már a megbeszélt 200 ezer levonásával). Ezzel csak annyi a probléma, hogy nem rögzítettük konkrétan a szerződésben, hogy vissza fogjuk kapni a pénzt.
Tegnap derült ki, hogy az intézményvezető (annak az intézménynek, ahol állami gondozottként élek, a vezetője) szerint a legjobb megoldás az ügyvédi letétbe helyezés lett volna. Utólag felhívtam az eladót, de érthető módon azt mondta, hogy ebben ők nem lennének benne, hiszen nem ezt beszéltük meg. És végül is igaza van, mert tényleg előre kellett volna jeleznünk, csak nekem is a szerződéskötés után mondták...

Na már most az a kérdésem, hogy elegendő szerződést módosítani, és belefoglalni, hogy nekünk ebben és ebben az esetben visszajár a pénz, vagy hátráljunk ki az egészből, és keressünk olyan tulajt, aki benne van a letétbe helyezésben? (Hozzáteszem nem biztos, hogy más eladók preferálnák az ötletet, hiszen a 4 hó alatt, amíg az összegre várnak, simán (?) akadhat másik vevő.)

2

Az aki drogkereskedö vagy segit ebben miert kap több börtönbuntetest mint az aki öl megeröszakol stb?

10

A bíróságtól jött egy levelem hogy 8 napon belül 10 000-et be kell fizetnem, de ez anyagi körülmények miatt sajnos nem fog menni. Ilyen esetben mi a teendő? Lehet valami baj ha nem fizetem be?

4

Van hozzá joga? (többi lent)

a pécsi hervis-be cipőket néztünk a barátommal és kifele mentet megállított minket a biztonsági őr és azt mondta hogy menjünk be az irodába és pakoljuk ki a zsebeinket és mutassuk meg hogy nem-e rejtettünk valamit a pólónk alá.Ehhez van joga?(természetesen nem loptunk semmit)
14/F

7

Ha írok egy tanulmányt a marihuánáról, hova tudom benyújtani, hogy foglalkozzanak is vele?

Gondolkoztam a dolgon, szerintem jó lenne a legalizáció, hiszen a feketepiacot kiszorítaná, a gazdaság meg valamelyest emelkedő tendenciát mutatna. Több részre osztanám a tanulmányt, például egészségügyi-élettani hatások (NEM lesarkítva, hogy 'egy szálba belehalsz' v. 'szíjjad, me egészséges', hanem tudományos tényekkel alátámasztott, valós dolgokat), a gazdaságra gyakorolt hatások... Ha esetleg elkészül, van valami szakszervezete, vagy bármije Magyarországon a kannabisznak? A Kendermag Egyesület tagjai már szétszívták az agyukat ahhoz, hogy ilyeneken el tudjanak gondolkodni, szóval valami más kéne. Van esély arra, hogy egy ilyen "senki" írása, mint én vagyok, eljusson felsőbb körökbe, esetleg az országgyűléshez is?

4

Dr Várady Zoltán váci önálló bírósági végrehajtó emailben elérhető?

Esetleg tudja valaki a hivatalos e-mail címét vagy honlapját?

0

Ha a letört ágakat és a kidőlt fákat összeszedem, az bűncselekmény?

Patak és erdő mellett lakunk és elkezdtem összeszedni a patakparton a szemetet és kitakarítani a területet.Viszont rengeteg elszáradt és lehullott faág van és persze 1-2 kidőlt fa(kisebbek).Mivel ezek úgyis csak elrohadnának és még el is csúfítják a területet,gondoltam eltüzelem.

Ez falopásnak minősül?

2

Rágalmazásért és becsületsértésért szeretnék feljelentést tenni, most a rendőrséghez vagy a birosághoz kell mennem?

7

Ha közterületen iszok alkoholmentes citromos sört megbüntethet a rendőr érte?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!