Találatok a következő kifejezésre: Lehet dolgozni év (28 db)

Sok diákmunkát miért 18 év felett lehet dolgozni?

Sok diákmunkát miért 18 év felett lehet dolgozni? Ilyenkor nem normál munkának kéne nevezni már ? igaz egyetemista de már felnőttnek mondható . Meg látom hogy pl.: pénztárhoz valahol érettségit is kértek... nem kell sok ész hozzá csak 2.-os matek(összeadni ,kivonni,osztani,szorozni) vagy az se lassan. ... 1 hét múlva leszek 18, vagyis akkor is meg kell várnom a szülinapomat? .... mily nevetséges. most meg a hurrogás fog jönni hogy miért is gondolkodom...

Legjobb válasz: Sajnos sok olyan munka van amihez már kell a 18. életév a pénztárosihoz ez az alap. Maximum ha tanulod a szakmát és gyakorlatra mennél oda akkor lehetsz pénztáros, de ahhoz külön szakma kell. Ennek a logikáját én sem értem mert anno amikor én akartam vállalni diákmunkát sokan elküldtek a fenébe hogy majd 18 évesen próbáljam meg újra, de akkor már végzõs voltam érettségi minden volt nem volt idõm dolgozni utána meg már rendes munkahely kellett vagy szakma tanulás gyakorlattal. Árúfeltöltõnek elmehetsz mert oda mindig kell ember és ezt többnyire diákok is eltudják végezni ezért szokták nekik adni mert a kis [email protected] melót rájuk is lehet bízni.

Sajnos sok olyan munka van amihez már kell a 18. életév a pénztárosihoz ez az alap. Maximum ha tanulod a szakmát és gyakorlatra mennél oda akkor lehetsz pénztáros, de ahhoz külön szakma kell. Ennek a logikáját én sem értem mert anno amikor én akartam vállalni diákmunkát sokan elküldtek a fenébe hogy majd 18 évesen próbáljam meg újra, de akkor már végzõs voltam érettségi minden volt nem volt idõm dolgozni utána meg már rendes munkahely kellett vagy szakma tanulás gyakorlattal. Árúfeltöltõnek elmehetsz mert oda mindig kell ember és ezt többnyire diákok is eltudják végezni ezért szokták nekik adni mert a kis [email protected] melót rájuk is lehet bízni.
Hát mert van, ahol csak 8 órában lehet lenni, pl. mosoda, van, ahol pénzzel kell bánni, pl. pénztáros.... Nem tudom amúgy, de biztosan köze van a jogi nagykorúság határához is.
Nagyon egyszerû: ahol felelõsséget kell vállalnod a munkádért, oda nem vesznek fel 18 év alatt. Mivel jogilag nem vagy felelõsségre vonható. Márpedig egy pénztárosnak pl. komoly anyagi felelõssége van.

A gyogyszereszeti egyetemet ha elvegzem (5 ev) akkor utanna mar egybol lehet dolgozni? En uy ertesultem hogy a 3. evtol mar lehet de nem kell olyan mesteri fokozat vagy mi?

en nem ertek az ilyenekhez. most felveteliztem es szerencsere sikerult de nem tudom hogy az 5 ev utan meg kell-e tovabb tanuljak vagy mar egybol dolgozhatok? es igaz az hogy a 3. evtol mar lehet be segitteni penzert?

Legjobb válasz: Dolgozhatsz. De mehetsz tovább különbözõ képzésekre is.

Dolgozhatsz. De mehetsz tovább különbözõ képzésekre is.
Igen, UTÁNA már egybõl lehet dolgozni, nincs szakosodás, mint általános orvosin. Ez a szak egységes, osztatlan, itt nincs mesterképzés! És igen, ha találsz olyan patikát, aki hajlandó fizetni, akkor beSEGÍThetnél akár pénzért, de ez nem olyan gyakori, meg egyetem mellett azért még elég húzós is lenne harmad-negyedévben. Amúgy gratula a felvételihez, sok sikert és ami mégfontosabb: kitartást!

18 év alatt lehet dolgozni, suli mellett? Ha igen, hol? és hogyan kell jelentkezni?

Legjobb válasz: keress fel egy diákoknak munkát adó céget, ott szerzõdést kötsz és a kiválasztott munkát elvégzed, rajtuk keresztül kapod meg a fizetésed

keress fel egy diákoknak munkát adó céget, ott szerzõdést kötsz és a kiválasztott munkát elvégzed, rajtuk keresztül kapod meg a fizetésed
csak diákmunkát és diákszövetkezeten keresztül vagy bukod a pályakezdõ bónuszaidat egy életre!!!


Ruházati eladóként (pl. Bershkában, Pull&Bearben) csak 18 év felett lehet dolgozni? Mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Talán ilyen raktárosnak elég a 16 de ha pénztárgépet is kell kezelned (márpedig az ottani emberek többségének multifunkcionálisnak kell lennie) akkor mindenképp 18 felett.

Talán ilyen raktárosnak elég a 16 de ha pénztárgépet is kell kezelned (márpedig az ottani emberek többségének multifunkcionálisnak kell lennie) akkor mindenképp 18 felett.
Raktárosnak is minimum 18-nak kell lenni! Én H&M-be dolgozom, de biztos, hogy máshol is így van. Amúgy diákmunkásnak jó, ha van eladói tapasztalatod, de nem feltétel, amúgy megbízható, talpraesett legyél...(a szokásos elvárások...) Fõállásba is csak érettségi kell, de abszolút elõnyt élvez, akinek eladói végzettsége van vagy hasonló munkatapasztalata vagy beszél 1-2 nyelven...
Persze hogy igen. idõ kérdése.
A dologban az nem mindegy, hogy ki matt, és milyen okból lett vége a kapcsolatnak. Ha a párod hibájából borult fel, akkor egy percig sem szabad bánkódni de, ha te vagy a hunyó, akkor remélem furdalni fog a lelkiismeret egy néhány évig!
Tanulni kell belõle. Azért történt, mert nem volt kellõ ön- és társismereted. Ha nem javítasz ezeken, a köv. kapcsolatodban ugyanezeket a hibákat fogd elkövetni, ideértve azokat a dolgokat, amik miatt a kapcsolatod tönkrement, ideértve azt, hogy olyan ember választottál, akivel nem mûködött, és ideértve azt is, hogy nem léptél ki belõle idõben, mert a) féltél az egyedülléttõl vagy hogy nem lesz jobb, vagy mert b) reménykedtél benne, hogy megváltozik.
Az idõt sajnálod, amit "elvesztegettél", vagy pedig az bánt, hogy vége van? Ha az a baj, hogy vége lett, azt elõbb vagy utóbb fel fogod tudni dolgozni, és tovább fogsz tudni lépni. Lehet hogy fáj még, de az idõ tényleg sok mindent megold. Viszont ha az elvesztegetett idõt sajnálod, akkor csak azt tudom javasolni, hogy próbálj másként gondolni a kapcsolatra. Az, hogy vele voltál nem volt feltétlenül idõpazarlás. Ha évekig együtt voltatok, akkor gondolom szeretted. Gondolj arra, hogy mennyi szép közös pillanatotok volt, mennyi mindent átéltetek együtt. Ne arra gondolj, h feleslegesen voltatok együtt, hanem arra, hogy sok tapasztalatot szereztél mellette.
Volt olyan ismerõsöm aki 8 évet fektetett egy kapcsolatába, 25 évesen szó szerint kidobta a pasi az utcára... azóta eltelt pár év és most végre menyasszony és boldog:)
Hát ha más látókörbe helyezed a dolgokat. Például, hogy semmi sem történik az életben ok nélkül. Minden, ami velünk történik, egy lecke, hogy tanuljunk belõle. Vond le a konzekvenciákat és lépj tovább. Nem pazaroltál el semmit, ezt kellett megélned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindegyik hozzászólás hasznos és igaz :)
Nekem a kapcsolat nem egy project aminek sikeresnek kell lennie és véghez kell vinni... Ezzel szerintem elmondtam mindent...
Egyszer azt olvastam, hogy egy szakítás fázisai megegyeznek a gyász fázisaival, tehát kell idõ míg feldolgozod, de menni fog. A fázisok: -sokk:alig akarod elhinni, õrültségekre is képes vagy fájdalmadban -kontroll: rájössz, hogy kontrollálnod kell magad, fel kell dolgoznod -kritikus fázis: harag, de ugyan akkor nem tudod már magad kontrollálni és elhanyagolttá válhatsz -megszokás, feldolgozás, ami csak idõvel és erõvel sikerül
ilyenkor az a legrosszabb, hogy leginkább magadat okolod, hogy miért nem láttad elõbb, h hülye vagy, és felesleges együtt lenni a pároddal. legalábbis én így éltem meg. egyébként fel lehet dolgozni, de a seb egy egész életre megmarad. ha lesz egy olyan párod, akivel érdemes együtt lenni, akkor feledtetni fogja az a rossz érzést, amit most érzel.
Mindenképpen, hisz nem sokan vannak, akik az elsõ hosszabb kapcsolatukat házassággal zárták, és azóta is boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Idõvel majd másképp látod. Vond össze az eddigi hozzászólásokat. Emlékezz csak a szépre, a hibákból pedig tanulj, mert a javadra válnak.

Lehet dolgozni 16 év alatt, csak nyárimunkában?

Bár én 2 éve halottam, hogy engedik a 16 é alatti dolgoztatást, azóta nem tudom hogy mit változott.

Legjobb válasz: 1965-ben már a 7. elvégzése után is lehetett nyári munkát végezni.Én is "dolgoztam" egy szövetkezetbe.A munkám az volt ,hogy menjek reggelit vásárolni,tedd ide,tedd oda.Nagyon élveztem mert volt keresetem.Igaz hideg vízre se volt elég,de volt.

1965-ben már a 7. elvégzése után is lehetett nyári munkát végezni.Én is "dolgoztam" egy szövetkezetbe.A munkám az volt , hogy menjek reggelit vásárolni, tedd ide, tedd oda.Nagyon élveztem mert volt keresetem.Igaz hideg vízre se volt elég, de volt.

A TGYÁS idejére is jár a szabadság? Azt ki lehet a munkáltatóval fizettetni ha a TGYÁS lejárta után visszamegyek dolgozni? Ill. a havi 2 napot meg lehet pénzben váltani? 25 nap jár a 2013-as évre.

Legjobb válasz: Amikor bejelented a munkáltatónak, hogy vissza akarsz menni dolgozni, akkor a, elõször kivetett veled a felgyûlt szabadságot es utána állít munkába, vagy b, kifizeti a felgyûlt szabadságot es másnap mar kezdhet az is. A TGYAS 6 honap, magyarán 12 nap szabadságról beszélünk, ha visszamesz a lejárta utan. Havi 2 nap - ha ez ugy értetted, hogy majd a munkáltató a TGYAS alatt utal neked havonta 2 nap szabadságra járó pénzt, akkor felejtsd el. Az eves szabadsagodat pedig elõre nem adjak ki, tehát ha te 6 honap utan mész vissza dolgozni, nem 25 nap szabadságban kell gondolkodni.

Amikor bejelented a munkáltatónak, hogy vissza akarsz menni dolgozni, akkor a, elõször kivetett veled a felgyûlt szabadságot es utána állít munkába, vagy b, kifizeti a felgyûlt szabadságot es másnap mar kezdhet az is. A TGYAS 6 honap, magyarán 12 nap szabadságról beszélünk, ha visszamesz a lejárta utan. Havi 2 nap - ha ez ugy értetted, hogy majd a munkáltató a TGYAS alatt utal neked havonta 2 nap szabadságra járó pénzt, akkor felejtsd el. Az eves szabadsagodat pedig elõre nem adjak ki, tehát ha te 6 honap utan mész vissza dolgozni, nem 25 nap szabadságban kell gondolkodni.
Én úgy emlékszem, hogy amikor TB ellátásra vagyok jogosult -tgyás, gyed stb- akkor a munkáltatóm mindig irat velem egy papírt, hogy fizetés nélküli szabin legyek, vagyis ne a rendes szabim terhére legyek távol. Tehát a szülési szabadság meg a fizetés nélküli szabadság nem zárja ki egymást, sõt.
Szerintem nem kötelezhetõ a munkáltató a TGYÁS idejére járó szabik kifizetésére, ugyanis a törvény ezt - a munkaviszony megszüntetésének esetén kívül- csak a gyermek ápolása, illetve gondozása (GYED) céljára kapott fizetés nélküli szabadság elsõ 6 hónapjára járó szabadság esetében engedi- a felek megállapodása alapján ( tehát nem kötelezõ ez sem, továbbá ez rád nem vonatkozik). Hatályos Mt alapján: "125. § A munkaviszony megszûnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani. 122. § (5) A szabadságot - a 125. §-ban foglaltakat kivéve - megváltani nem lehet."
"TGYÁS alatt, TGYÁS alatt, vagyis szülési szabin vagyok, tehát nem dolgozom. ami utána jön idõ, az volt a kérdés hogy: ki tudom-e váltani az éves szabijaimat pénzben, tehát kb. 2 nap/hó " Meg mindig nem tiszta hogy milyen 2 napokrol beszelsz havonta. A TGYAS alatt osszegyult kb 10 napod. A munkaltato vagy kiadja -tehat otthon leszel meg 10 napig a TGYAS lejarta utan es megkapod erte a szabadsagra jaro fizetesedet, vagy azonnal munkaba allit, ez esetben azonnal megkapod a penzt, es mar dolgozhatsz is. "ill. ki kell-e adnia, fizetnie nekem azokat a szabikat amik felgyûltek a TGYÁS ideje alatt." Fent leirtam. Ha a kerdesed arra vonatkozik, hogy mi lesz a jovobeni szabadsagoddal, ha mar ujra dolgozol, akkor arra a valsz: annak 2/3 reszevel a munkaltato rendelkezik, o donti el, hogy mikor adja ki. Hivatalosan a kifizetesere nincs lehetoseg.
A kérdező hozzászólása: de én nem a TGYÁS alatti dolgokról beszélek!! hanem ami utána jön. TGYÁS alatt, TGYÁS alatt, vagyis szülési szabin vagyok, tehát nem dolgozom. ami utána jön idõ, az volt a kérdés hogy: ki tudom-e váltani az éves szabijaimat pénzben, tehát kb. 2 nap/hó vagy kiadja ill. ki kell-e adnia, fizetnie nekem azokat a szabikat amik felgyûltek a TGYÁS ideje alatt.
Azért, mert eddig el tudta számolni úgy, mintha szabin lennél. Viszont amíg tgyáson vagy, addig nem tud utánad szabit elszámolni, mert az kibukik az OEP-nél (mivel a szabi alatt kapott pénzedbõl minden járulékot vonnak, hiszen rendes munkabér). Ha befut a járulék az OEP-hez, ahonnan te kapod a tgyást, akkor azonnal elkezdik kivizsgálni, hogy mi a helyzet, te elveszítheted a tgyást, a munkáltatód meg büntetésre számíthat. Hát ezért.
A kérdező hozzászólása: miért ne fizetné ki, amikor eddig is ezt tette? :)
Ma 08.06, az utolsó válaszolónak van igaza, a tgyás idején szülési szabadságon vagy, és nem fizetés nélküli szabadságon. Nem véletlenül hívják õket másként. Mondjuk a kérdés szempontjából teljesen mindegy, hogy melyiken van:) Kérdezõ, havonta nem fogja rendezni, amíg tgyáson vagy (bár az sem lenne meglepõ, mert az egész szabadságokkal kapcsolatos eljárása jogszabályba ütközik, így eggyel több szabálytalanság nem oszt nem szoroz). Amikor visszamégy, a 168 napra járó szabidat kiadhatja, vagy egy összegben megválthatja.
Nem, tévedsz. A szülési szabadságot nem fizeti senki, a szülési szabadság idejére járó ellátást fizeti a TB, de attól még nem fizetés nélküli szabadság, hanem SZÜLÉSI SZABADSÁG. A kérvényt a gyed igényléshez kell írja, mert a gyed alatt van fizetés nélküli szabadságon.
Kedves utolsó. A szülési szabadságot a munkáltató fizeti? Tudtommal nem, azt a kismama addig befizetett járulékát alapján a tb fizeti. Ez idõ alatt a kismama fizetés nélküli szabadságon van a munkaltatojanal, amihez annak idején egy kérvényt is kellett írnia. :)
"Te most a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadsagodat töltöd." Dehogyis. Most szülési szabadságon van. Az nem ugyanaz, ne keverd már össze. A gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabin GYED alatt van. Kérdezõ, a többi stimmel, kifizetheti a felhalmozott szabidat, de nem úgy, hogy havonta kettõt (ez amúgy is teljesen szabálytalan, hogy kifizeti, és nem kiveszed). Amikor visszamégy dolgozni, akkor azt a 10 napot kifizetheti, és törvénytelenkedhet tovább a havi 2 nap kifizetésével.
Kedves kérdezõ. Te most a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadsagodat töltöd. Ha ez lejárt es visszamesz dolgozni, akkor kiviheted/kifizetik az addig felhalmozódott szabadsagodat. De nem többet, tehát ha 5 hónapig voltál fizetés nelkulin, akkor 10 napot. A maradék 15 napot a fõnöködhoz majd eldönti, hogy mikor adja ki, kifizetni havonta biztosan nem fogja.
A kérdező hozzászólása: igen, az éves szabiról beszélek. :) de akkor most én nem értek valami, mert azt írod, hogy szabadságváltás csak más esetben van, mint ami nálam lesz aktuális, tehát, hogy TGYÁS-ról térek vissza. akkor nem világos. :( ha visszamegyek, ezek szerint nem kérhetem, hogy a 6 vagyis 5, 5 hónap alatt felgyülemlett szabimat fizessék ki?
A kérdező hozzászólása: a havi két nap az, ami egyébként pl. a 2012-es évemre járt ha 25 nappal számolok. nálunk kifizették, nem vettem ki.
Meg mindig nem ertheto, hogy milyen havi 2 naprol beszelsz... Az eves szabadsagodat akarod igy felosztani? A munkaltato rendelkezik a 2/3 reszevel, akkor adja ki, amikor akarja. Ha o az ev vegen akarja, akkor fogod megkapni. Nem kell havonta kiadnia, plane nem kifizetnie. A szabadsagmegvaltas pedig csak fizetesnelkuli szabadsagrol valo visszatereskor illetve a munkaviszony meszunesekor valthato meg -hivatalosan- olyan nincs, hogy bocs, nekem nem kell szabadsag, fizesd ki.
A kérdező hozzászólása: nem úgy értettem, hogy a TGYÁS alatt utal, hanem amikor visszaállok dolgozni, akkor havi 2 napot pluszban kifizet még a bérem mellé. mert eddig is lehetett választani, hogy vagy kifizetik, vagy kiveszem.
Milyen havi 2 nap? A többivel kapcsolatban az elsõ jól leírta, csak a tgyás nem 6 hónap, hanem 5 és fél.
elzsabo a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság nem zárja ki egymást, hanem teljesen más a kettõ. Amit írtál, az kb. ugyanaz a kategória, mintha egyidejûleg akarnál fizetett és fizetetlen szabadságon lenni. Ahogy fizetett szabi alatt sem lehetsz fizetés nélküli szabin, úgy a szülési szabi alatt sem lehetsz fizetés nélküli szabin. A tgyás idejére a munkáltató nem írat veled nyilatkozatot a fizetés nélküli szabiról, csak a gyed idejére.

Gyedrõl mennék vissza egyéni vállalkozónak. Úgy tudom jövõ év januártól lehet gyed mellett is dolgozni. De vajon kaphatok valami induló támogatást, amivel beindíthatom?

(v. esetleg járulék fizetési mentességet egy idõre, ilyesmit) Tud vk valamit az új törvényekrõl? Kösz!

Legjobb válasz: Ha megvalósul a törvény, akkor is csak akkor tudod majd igénybe venni, ha a gyereked elmúlt 1 éves és 2014. jan. 1 után született, mert csak a 2014. január 1-je után született gyerekekre fog a törvény vonatkozni. Tehát, legkorábban 2015-ben valósul meg, hogy az anya visszamehet dolgozni gyed mellett, hiszen meg kell várni, hogy a gyerek betöltse az 1. évét.

Ha megvalósul a törvény, akkor is csak akkor tudod majd igénybe venni, ha a gyereked elmúlt 1 éves és 2014. jan. 1 után született, mert csak a 2014. január 1-je után született gyerekekre fog a törvény vonatkozni. Tehát, legkorábban 2015-ben valósul meg, hogy az anya visszamehet dolgozni gyed mellett, hiszen meg kell várni, hogy a gyerek betöltse az 1. évét.

Kötelező megvárnom a 2 év GYED-t vagy vissza mehetek dolgozni hamarabb is? 6 órában lehet, ezt tudom, de ha még nincs 2 éves a gyerkőc a fent maradó idővel mi lesz? Kapom a GYES-t vagy?

Legjobb válasz: lemondod a gyedet és igényeled a gyest.nem kell megvárni a 2 éves korát,bármikor vissza mehetsz dolgozni.

lemondod a gyedet és igényeled a gyest.nem kell megvárni a 2 éves korát, bármikor vissza mehetsz dolgozni.
A gyerek egy éves kora után vissza mehetsz dolgozni, a gyedrõl le kell mondani és helyette gyest igényelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor jól tudtam:) ))
Off, csak a második hozzászólás miatt irom, hogy bármikor visszamehetsz, nem csak 1 éves korától, akár 3 hónapos korában is, ahogy az elsõ hozzászóló irta. A különbség annyi, hogy 1 éves kor alatt, ha visszamész, GYES nem jár. Azaz a 6 hónap-1 év között nem adnak semmit. Utána megigényelheted a GYES-t, ha dolgozol is mellette, akár 8 órában.

15 évesen lehet valamit dolgozni nyáron? Vagy még várjak min, egy évet? L.

Értelmes válaszokat lécci!

Legjobb válasz: Még 16 évesen sem szívesen vesznek fel majd, mivel sok a papírmunka a 18 év alatti munkavállalókkal. Õszintén szólva szerintem esélytelen h 15 évesen kapsz munkát bárhol is. Ha mégis, akkor max. ilyen idõszakos mezõgazdaságit. Kukoricacímerezés, ribizliszedés, ilyesmi...

Még 16 évesen sem szívesen vesznek fel majd, mivel sok a papírmunka a 18 év alatti munkavállalókkal. Õszintén szólva szerintem esélytelen h 15 évesen kapsz munkát bárhol is. Ha mégis, akkor max. ilyen idõszakos mezõgazdaságit. Kukoricacímerezés, ribizliszedés, ilyesmi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!