Találatok a következő kifejezésre: Lehet biciklizni alatt (7 db)

Menstruáció ideje alatt lehet biciklizni?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet:) miért ne?

Persze, hogy lehet:) miért ne?
Semmi akadalya!:)
Persze, hogy lehet.

Terhesség alatt lehet biciklizni?

Legjobb válasz: Igen, ha nincs semmi komplikáció. De lehetõleg ne essél el.

Igen, ha nincs semmi komplikáció. De lehetõleg ne essél el.
nekem terhességem alatt semmi komplikácio nem volt, illetve nincs és könnyebb 1km-t bicikliznem mint gyalogolni de mivel ezen mindenki megbotránkozik meg felelõtlennek tart igy már nem biciklizem holott a gyaloglástol teljesen kikészülök :(
Igen, én a 41. hétig tekertem.
A kérdező hozzászólása: köszi. én is inkább bicózok óvatosan, mert akkor gyalogolhatnák kilométereket egy nap.....
Szerintem ha vigyázol magadra és az orvos nem tiltja akkor óvatosan lehet bicajozni!Nekem sajnos már 27 hetes kora óta nem lehet mert le van rövidülve a méhnyakcsatornám, pedig a gyaloglástól nagyon ki vagyok, a babaszoba kifestésében nem fáradtam úgy el mint egy negyed órás sétától :(

Lehet biciklizni terhesség alatt? Mikortól nem?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet.-) Jó kis mozgás. EGy ok miatt nem szokták tanácsolni, az egyensúlyzavar. De ezt te érzed, hogy mikor jön elõ és mennyire. Én abban tapasztalom, hogy fürdés után nem tudom megtörölni a lábam, mert nem tudok egy lábon állni:-) De falun laktam, sokan még szülés elõtt is bicajoznak, te érzed meddig bírod.-)

Persze, hogy lehet.-) Jó kis mozgás. EGy ok miatt nem szokták tanácsolni, az egyensúlyzavar. De ezt te érzed, hogy mikor jön elõ és mennyire. Én abban tapasztalom, hogy fürdés után nem tudom megtörölni a lábam, mert nem tudok egy lábon állni:-) De falun laktam, sokan még szülés elõtt is bicajoznak, te érzed meddig bírod.-)
Én azt hallottam orvostól, hogy az elsõ három hónapban nem tanácsos. De te érzed!! Bár az is lehet, hogy nem: Én nem bicikliztem mióta terhes lettem!!! 23 hetes kismama
szia, 26 hetes vagyok, régota 30 perceket biciklizek, semmi baj nem lesz, lehet nyugodtan.
szeirntem, ha egészséges terességed van, akkor nyugodtan mozoghatsz sportolhatsz minden olyat amit korábban is csaináltál. én az elsõ terhességem alatt bicikliztem, falat másztam, kajakoztam, szóval nem kíméltem magam :) soha jobban nem éreztem magam!! és azt hiszem a pici is élvezte odabenn. Engem mindenki attól próbált óvni, hogy hátha ráesek a hasamra és gond lesz. de erre a doki csak annyit mondott, hogy lehet, hogy nekem angyon fog fájni, de a babát az anyaméh a magzatvíz annyira védi, hogy akár hasba is rughatnának nem lenne semmi baja a kicsinek. (azért nem próbálnám ki!)

Egy nap alatt körbe lehet biciklizni a Balatont?

Régóta készülök erre,de én soknak tartom azt a kb.190-200 km-t.Tudom,hogy megvan végig a kerékpárút.Vonattal jönnék le Pestről,és mondjuk Balatonakarattyától már tekernék az aszfalton.És ugyanott lyukadnék ki,tehát balatoni körút lenne.Hányan voltatok ennek részesei?Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Van egy Tour de Pelso nevû verseny, nem tudom, ott mennyi a versenyzõi szintidõ, de szerintem olyan 5-6 óra körül van. Ugyanazon a napon szokott lenni amatõr verseny is, õk persze lassabban mennek, de az is egy napon belül lemegy. Viszont ez a kettõ az úttesten megy, nem a bicikliutakon. Bicikliúton hosszabb és lassabb is, mert rossz az útminõség és kanyargós az út.

Van egy Tour de Pelso nevû verseny, nem tudom, ott mennyi a versenyzõi szintidõ, de szerintem olyan 5-6 óra körül van. Ugyanazon a napon szokott lenni amatõr verseny is, õk persze lassabban mennek, de az is egy napon belül lemegy. Viszont ez a kettõ az úttesten megy, nem a bicikliutakon. Bicikliúton hosszabb és lassabb is, mert rossz az útminõség és kanyargós az út.
Országútival, sok csokival megcsinálható, de lámpát vigyél. Mi montival 2 nap alatt teljesítettük a bicikliúton nyáron, úgy nyugalmasabb kicsit.
simán körbe lehet... személyes rekordom 13óra, de ismerek olyat aki valamivel több mint 8 alatt lenyomja... bát jobban szeretek kivenni 1hét szabit és szépen lassan 1hét alatt körbetekerni, meg persze megnézni útközben mindent...
Én még régebben a Bakony Bike szervezésében ismétlõdõ teljesítménytúrákon letekertem 4X vagy 5X. 207 km, én olyan 10-12 órákat mentem rá, adott évi konditól meg társaságtól függõen. Persze országútival, csomagok nélkül. Túrához felmálházva sok ez egy napra.
Azert nem art elotte kiprobalni a hosszu utakat. Nem egyszeru tobb oran at a nyeregben ulni es folyamatosan tekerni. Aki nem szokta a hosszabb tavokat, annak nem lesz tul fincsi utazas. Pelso-s pro ido 4 ora felett van, az amatorok kozul a legjobb 5-6 ora alatt (persze ez utbiztositassal) ... hobbi biciklisek is kikuzdik magukbol egy nap alatt, de pusztulat a vege. Persze: hajra-hurra! Indulj csak neki, jo buli ... de ne hajtsd ki a lelked, mert kinlodas lehet a vege. Konkluzio :) Ha nem retur jegyet veszel akarattyara, akkor barhol visszaindulhatsz vonattal, barhol is lesz eleged a turabol.
Igen, végiglehet. Montival is, nem csak országútival. Egy barátom 8 és fél óra alatt ment körbe. 210 km körül van. 26-os átlagot bõvel lehet tartani, ha van némi kondid, és az idõ is megfelelõ. Országútival, SPD pedállal és némi felkészítõ edzéssel 30-as átlag is elérhetõ (úgy 7 óra alatt is sikerülhet).

Terhesség alatt meddig lehet biciklizni?

Legjobb válasz: Amíg tudsz

Amíg tudsz
Na ez lesz az a kérdés, ahol egymásnak esik két tábor... Az én véleményem - meg a dokimé is - az, hogy addig, amíg úgy érzed, nem okoz kényelmetlenséget, nem érzed nehéznek, soknak, stb. Mások azt fogják mondani, hogy egyáltalán nem szabad... Erre egyébként annyi a válaszom, hogy nagyanyám amikor anyukámmal volt terhes, a tanyáról rendszeresen bebiciklizett a városba, úgy, hogy még a nagyobbik gyerek is a háta mögött ült. Nem igazán volt választása, ha menni kellett, ez volt az egyetlen lehetõsége. Én simán bicóra ülök most is (26 hetes vagyok, harmadik babót várom) de ez én vagyok, más majd mást mond. :-)
Én az elsõ babámmal 5 hónapig bírtam, másodiknál 7 hónapig. Semmi bajom nem volt tõle, sõt jó volt mozogni.
Szülés elõtt kb. 4 héttel tettem le a biciklit. Addig azzal jártam mindenhova, semmi gondot nem okozott. Az orvosom annyit mondott, azért félt, mert más a súlypont, az egyensúly, szerinte könnyebben eleshetek, legyek óvatos. De nem tiltotta. És most köszönjük, mindketten jól vagyunk, mindketten a saját biciklinket tekerjük :)
Én még csak 6 hetes vagyok, de sztem amíg nem kellemetlen vagy valami addig simán lehet! Én május 17.-én születtem és anyukám 16.-án még biciklizett! :)
Én 38 hetesen az óriási pocakkal bicóztam terhesgondozásra, férfivázassal ráadásul.

Ki mit gondol? Biciklizni lehet végig terhesség alatt?

Lehet buta kérdés. 19 hetes vagyok. Dokitól a terhesség legelején megkérdeztem lehet e biciklizni? Õ azt mondta a terhesség nem betegség, miért ne lehetne? Ezzel nincs is baj nagyon szeretek biciklizni, csak mostmár néha a combommal megrúgom a hasamat. Szerintetek?

Legjobb válasz: Mondjuk én sosem bicikliztem (csak gyerekkoromban).Terhességeim(2 db volt) alatt meg fõleg nem, de a tegnapi eset után nem is ajánlom senkinek. Tegnap szemtanúja voltam egy balesetnek: egy terhes biciklizõ nõt ütöttek el motorral. A biciklis volt a hibás, nem figyelt. A nõn nem látszott semmi, saját lábán szállt fel a mentõs hordágyra, de azért bevitték gondolom UH-ot csinálnak, hogy rendben van e a baba. Azt mondta, hogy terhesen nem szokott biciklizni, csak most sietett. Gondolom hogy átkozza magát, amiért így kockára tette a baba életét. Remélem semmi baja. Majd ha megtudok v.mit róluk írok. Persze tudom, hogy gyalogosan is elüthetik az embert, de szerintem a biciklin az elesés kockázata is nagyobb. Egy sima elcsúszáskor is megütheti a kormány a pocakot.

Mondjuk én sosem bicikliztem (csak gyerekkoromban).Terhességeim(2 db volt) alatt meg fõleg nem, de a tegnapi eset után nem is ajánlom senkinek. Tegnap szemtanúja voltam egy balesetnek: egy terhes biciklizõ nõt ütöttek el motorral. A biciklis volt a hibás, nem figyelt. A nõn nem látszott semmi, saját lábán szállt fel a mentõs hordágyra, de azért bevitték gondolom UH-ot csinálnak, hogy rendben van e a baba. Azt mondta, hogy terhesen nem szokott biciklizni, csak most sietett. Gondolom hogy átkozza magát, amiért így kockára tette a baba életét. Remélem semmi baja. Majd ha megtudok v.mit róluk írok. Persze tudom, hogy gyalogosan is elüthetik az embert, de szerintem a biciklin az elesés kockázata is nagyobb. Egy sima elcsúszáskor is megütheti a kormány a pocakot.
Szia! Nekem viszont az orvosom már a 6. hónapban mondta hogy most már nem bicajozzak. Mindenhova azzal jártam, falun lakom. Aztán anyukám is mondta hogy akármiért eleshet az ember és akkor a pocidra esel vagy megütheted, ezért nem szabad. Én le is tettem a bicajt.
amíg kényelmse, mehetsz szerintem. én a pocakütközés miatt hagytam abba úgy a 30. hét körül. meg féltem is hogy elesek...
Én mikor pozitív lett a teszt letettem a biciklit, pedig azzal jártam dolgozni.

Lehet-e biciklizni terhesség ideje alatt?

Legjobb válasz: Szerintem aki akar biciklizzen, de óvatosan. Pocakosan ugyanis megváltozik a test súlypontja, ráadásul néhányan szédülnek is. Azt is olvastam,hogy a kerékpározástól megvastagodhat-megerõsödhet a gátizomzat, ettõl meg nehezebb szülni.

Szerintem aki akar biciklizzen, de óvatosan. Pocakosan ugyanis megváltozik a test súlypontja, ráadásul néhányan szédülnek is. Azt is olvastam, hogy a kerékpározástól megvastagodhat-megerõsödhet a gátizomzat, ettõl meg nehezebb szülni.
én sokáig bicikliztem de semmi hátrányát nem vettem észre
Természetesen lehet, sõt saját tapasztalatból mondom, hogy kifejezetten jót tesz a rendszeres biciklizés babavárás alatt. Én majdnem a kilencedig hónapig bicikliztem napi rendszerességgel, ami által nagyon jó volt a kondícióm, mikor szültem, ennek köszönhetõen pedig nagyon gyorsan sikerült 'felépülnöm'. Persze, mint a testmozgás minden formájára, erre is vonatkozik, hogy nem kell túlzásba vinni.
Én pedig úgy tudom, hogy csak a 3. trimeszterben nem ajánlatos, és egyébként, úgyis görcsölni kezdünk ha nem jó a testünknek.
Bármikor lehet, csak akkor nem ha veszélyeztetett terhes vagy.
Igen lehet a terhesség utolsó pillanatáig, vagy ameddig jól esik az embernek. De erõltetni nem szabad!
Igen!nekem ajánloták mert igy könnyebben tágulok.és igaz mert szülés elötti napokban is bicikliztem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!