Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja picinek, (218 db)

3 hónapos a babám, ugynéz ki, hogy a férjem megfertőződőtt a bárányhimlővel. Mivel még sosem volt. Félek, hogy a pici is meg fogja kapni, hisz egyhelyiségben élünk vele. Lehet baja a babának, és természetesen a férjemnek?

Legjobb válasz: Egyikõjüknek sem lesz semmi baja. A férjed hamar túl lesz rajta a pici meg ha meg is kapja akkor jobban odafigyeltek rá, az orvos többet tudna mondani de ne aggódj tesóm is ilyen pici korában lett bárányhimlõs, meg sem kottyant neki.

Egyikõjüknek sem lesz semmi baja. A férjed hamar túl lesz rajta a pici meg ha meg is kapja akkor jobban odafigyeltek rá, az orvos többet tudna mondani de ne aggódj tesóm is ilyen pici korában lett bárányhimlõs, meg sem kottyant neki.
Kicsit ellentmondanék. Addig igaz, hogy a babádnak semmi baja nem lesz minél fiatalabb annál enyhébb a lefolyása, nem lesz semmi baja. A férjed meg fogja szenvedni.
Ha anyatejes a babád, akkor fél éves koráig- ha csak szopik- védve van általad. Persze ha te átestél rajta. Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, ez így van.
A kérdező hozzászólása: Én voltam már, és anyatejes, a párom peddig még nem, és már 5 napja lázas.És tegnap óta furcsa bõrpirosodásai vannak a kezein a hátán és a melkasán, de még semmi jele annak, hogy pöttyök lesznek belõle. És rettentõen fájdalja a szemét és a fejét.

30 hetesen 1252g a picur, AC:22, 52cm, HC: 25, 69cm. Orvosom szerint pici a baba. Azt mondta, figyelni kell a méhlepény működését, esetleg kapok kapok valami tapaszt a pocimra. Kell aggódnom? Lehet baja a picinek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok,de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.

Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok, de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Nekünk is 4D-n nézték, ott 28hetes és pár naposnak látta. Az értékek alsó határát súrólták az adatok. Most kell visszamennem, remélem minden rendben lesz. Boldog babavárást!!

Lehet baja a picikémnek fogászati panoráma röntgentől?

Még nem 100%os,hogy babás vagyok,de 5napja késik-második terhességem lenne.Fogantatás után kb 1-2héttel csináltak egy fogászati röntgent-panoráma,lehet ett?l valami baja??Olyanok írjanak akik átestek ezen..

Legjobb válasz: Köszi:)kicsit nyugtatóbb ..-én fogászatban dolgozom-fogtechnikusként,ráadásul a nagybáttyám fogorvos és tavaly ezt a helyzetet ki is kerültük.De bár szeretnénk tesókát,sokszor járok fogászkodni és most csinálni kellett egy röntgent ,,mert drasztikusan hullik a hajam és nem tudom mitõl és ezek miatt járok vizsgálatokra. Ma vagyok 33napos szval késik már vagy 4-5napot ,de tudom ez még semmit nem jelent ,mert mióta szültem már kicsit változott a ciklusom mindenben,de lehet mégis baba van.veszek is a héten tesztet,de egy kicsit most rám jött a para,mert a férjem meg húz,hogy baba lesz,mert fintorgok a szagokra,meg kívánós,meg nem kívánós vagyok stb..szval ezért aggódom,mert nem venném a lelkemre. Én is úgy tudom,hogy egy két hetes magzatnál-amit még nem is hívnak így de nekem már az,még szinte kapcsolat sincsen ,de azért aggódom.Na mindegy tapasztalatokat kérek még akinek van,hogy megnyugodjak,köszönöm az eddigi választ:)

A kérdező hozzászólása: Köszi:) kicsit nyugtatóbb ..-én fogászatban dolgozom-fogtechnikusként, ráadásul a nagybáttyám fogorvos és tavaly ezt a helyzetet ki is kerültük.De bár szeretnénk tesókát, sokszor járok fogászkodni és most csinálni kellett egy röntgent , , mert drasztikusan hullik a hajam és nem tudom mitõl és ezek miatt járok vizsgálatokra. Ma vagyok 33napos szval késik már vagy 4-5napot , de tudom ez még semmit nem jelent , mert mióta szültem már kicsit változott a ciklusom mindenben, de lehet mégis baba van.veszek is a héten tesztet, de egy kicsit most rám jött a para, mert a férjem meg húz, hogy baba lesz, mert fintorgok a szagokra, meg kívánós, meg nem kívánós vagyok stb..szval ezért aggódom, mert nem venném a lelkemre. Én is úgy tudom, hogy egy két hetes magzatnál-amit még nem is hívnak így de nekem már az, még szinte kapcsolat sincsen , de azért aggódom.Na mindegy tapasztalatokat kérek még akinek van, hogy megnyugodjak, köszönöm az eddigi választ:)
Én most vagyok 5 hetes 4 napos és 3 hete én is voltam mellkas röntgenen remélem nincs baj mert állítólag így visszaolvasgatva meg böngészgetve az interneten ennyire korán még nem árt a babának mert még csak most kezd kapcsolatba lépni az anya testével a baba!Remélem hogy igaz!
Szia! Nem tudtam tavaly júliusban, hogy állapotos vagyok és volt panoráma röntgenem. Semmi baja a babámnak, de szerintem nem is tud egy röntgen olyan komoly bajt csinálni, hogy ártana a babának. Ezek, már modern készülékek.
Nekem anno, amikor csináltak panoráma-röntgent, akkor azt mondták (mondtam, hogy tevezzük a babát, és akár lehetek terhes is, bár utólag kiderült, hogy nem voltam akkor még), hogy a mai új gépekkel nem lehet semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Én most vissza nézegettem az idõpontot vagy 4napos volt akkor, tehát még be sem ágyazódott vagy aznap készült..:)


Lehet baja a picinek, ha nem vagyok nyugodt?

A párom szüleinél lakunk 1 évig mig nincs meg a házunk és folyamatosan vannak gondok. Mostanába sokat sirok és remeg akezem,szur a szivem és nem érzem jol magam. 27hetes terhes vagyok és a pici 4 napja olyan mint aki nem tud megnyugodni,nagyon erössen rug és iszonyatos nyilalások vannak a hasamban. Probálok nyugodt lenni és a picire gondolok de nem megy. Egyszer kijön belölem a düh.

Legjobb válasz: Átragad a babáéra, amit érzel; lehet, hogy szülés után a baba "többemberes", nyugtalan lesz, de szervi baja nem lesz a te idegességedtõl. Azért próbálj lazulni, napi 1 deci vörösbor megengedett, ez is segíthet akár.

Átragad a babáéra, amit érzel; lehet, hogy szülés után a baba "többemberes", nyugtalan lesz, de szervi baja nem lesz a te idegességedtõl. Azért próbálj lazulni, napi 1 deci vörösbor megengedett, ez is segíthet akár.
Szedjél HOVA nyugtatót, azt terhesen is lehet, mert növényi alapanyagú!Hidd el segíteni fog!
Szia nehéz helyzetben vagy az egyetlen dolog amit tehetsz ha nem veszel tudomás a körülötted zajló dolgokról és csak a babára koncentrálsz hidd el az jobb és szedhetsz természetes alapanyagu nyugtatót is de ezt ebszéld meg a védõnénivelis.Próbálj megnyugodni és inkább terelj sok iskert és örülj a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen lányok a segitséget
Lelki problémái lehetnek a babádnak is szülés után. Például nehezen alszik , síros , az iskolai éveiben pedig elõfordulhat , hogy nehezebben veszi az akadályokat, nehezebben tanul. Nyugodj meg ! Gondolj a pocakodban ceperedõ kis törpére és pihenj sokat. Tudom ajálani az olvasást, sétát. Menj játszoterek környékébe ahol sok gyerek van, Eltereli a gondolatod a problémákról! Kellemes babavárást! 25 hetes kismama
Nugodt es jo szivvel tudom ajanlani a Sedatif PC nevu homeopatias bogyot, terhesseg es szoptatas alatt is lehet szedni.
De az is lehet, hogy a pici más miatt ilyen nyugtalan.Én is 27 hetes vagyok, és nekem is 2napja hatlmasakat rugdos a baba, már néha kellemetlen is..És nekem is sokat nyilal, szurkál az utóbbi napokban, pedig én most nyugodt vagyok kivételesen...Lehet hogy a babák, csak az idõjárási frontokat érzik ennyire, vagy nem tudom:)
Szia! Húú nagyon sajnállak, hogy ilyen helyzetben vagy. Anyóssal nem jössz ki?Vigyázz, nehogy pánikbeteg legyél, mert ezek amiket leírtál annak is lehetnek a tünetei.Én is hasonló cipõben jártam, iszonyatosan kikészítettek a párom szülei.Nekem ráment a gyomromra is.Már több mint 1 éve megszakítottuk velük a kapcsolatot, de nem nagyon jövök rendbe.Szörnyû fizikai tüneteim voltak, igaz már nem olyan erõsek, de nem múltak el.Ha ideges vagyok, rendkívüli fizikai rosszulléttel jár nálam.Attól félek, hogy nem megy psichologus nélkül a dolog.Én is már terhesen nagyon ideges voltam, de utána még rosszabb lett a helyzet miután megszültem. Én nem szedtem semmilyen nyugtatót még, de ezt a Hova nevû szert olvastam itt többször is, hogy ajánlották. Kíváncsi lennék, hogy hol lehet beszerezni, gyógyszertárba, vagy gyógynövényboltokba. Vigyázz nagyon magatokra, és tudom, hogy könnyû azt mondani, hogy nyugi, ez nem így mûködik.Én sem tudtam megnyugodni még mindig. Azért sok szerencsét, és minél elõbb szabaduljatok a szülõktõl. Üdv

A 15. ik napon pici barnázás mi lehet? 2. ik hónapja iszam a cickafarkfű-palástfűtea kombinációt, most kezdtem a mastodynon cseppet szedni. A hőm ma reggelre 36, 7. Lehet baba?

Legjobb válasz: A középidõben jelentkezõ barnázgatás a peteéréssel függhet össze. Még bármi lehet, de baba ügyben a 15. napon érdemben nyilatkozni még nem lehet.

A középidõben jelentkezõ barnázgatás a peteéréssel függhet össze. Még bármi lehet, de baba ügyben a 15. napon érdemben nyilatkozni még nem lehet.

Orvosom Vigantol cseppet írt fel az alacsony D vitamin szintem miatt a terhesség 7. hetétõl. Nem lehet baja tõle a picinek?

köszönöm

Legjobb válasz: Gondolom az orvos olyat nem ajánl, ami kárt tehet a magzatban. Egyébként a Vigantolt az 1 napos csecsemõknek is lehet adni, sõt, minden baba ezt kapja D vitamin pótlásra.

Gondolom az orvos olyat nem ajánl, ami kárt tehet a magzatban. Egyébként a Vigantolt az 1 napos csecsemõknek is lehet adni, sõt, minden baba ezt kapja D vitamin pótlásra.
Én is szedtem terhesség alatt, már 10 hónapos a fiam, napi 1 cseppet kap.
Gondolom az orvos tudja, miert írta fel :) En is szedtem, napi 4 cseppet a terhesseg alatt (kontroll mellett). A fiam egészséges.
Nem lesz baja. Sõt, a babának majd kell is adni Vigantolt, napi egy cseppet.
Egyes kutatások szerint a várandós édesanyáknak napi 4000-6000 NE-t kellene szedni, fõleg tél végén, nyár elején, mert ilyenkor D-vitamin hiányban szenvedünk. A koraszülést és a vetélést is sok esetben a D-vitamin hiány számlájára írják, úgyhogy a felírt adagot nyugodtan szedheti. Küldök két oldalt, ahol a várandós anyukák D-vitamin adagolását is feltüntetik: [link] [link] Jó babavárást, és szép napot!
Nekünk sem jó, de finom.
Ennyitõl nem lehet baja, de legközelebb jobban figyeljetek :)
A kérdező hozzászólása: Úgy lesz, egyébként csokival bevont nápolyi volt, oylan 2x2 cm, remélem nem lesz semmi baja :)
Miért lenne baja? Patkányméreggel volt átitatva? Gondolom Te is ettél belõle és még élsz.
A kérdező hozzászólása: Mert mindenhol azt írják, hogy a csoki nem jó a kutyáknak
Nem lesz tõle semmi baja, mivel csak kis darabot evett meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Az égvilágon semmi baja sem lesz tõle.
Az én kutyám 7 éves és heti rendszerességgel fogyaszt csokoládét(Emberi fogyasztásra szánt csokoládé) kis mennyiségben, ami azt jelenti hogy egy táblás csokiból 2-3 kocka. Még mindig egészséges Közép termetû Spitz

A bal kettes felső fogam (oldalsó metsző) kopogtatásra picit érzékeny, de nem látok rajta lyukat, attól még lehet baja a fognak? Vagy amiatt érzékeny amit lentebb bővebben leírok?

E fog felett, a fogínyen van egy picike kitüremkedés (olyan mint egy pici pattanás), már elég régóta megvan, azt hiszem valami megszúrhatta az ínyemet. Nyomásra picit érzékeny az a terület. Mi lehet ez? Gyulladás esetleg ciszta? Voltam dokinál, egy másik fogam miatt, de ezt elfelejtettem megkérdezni. 2 hét múlva kaptam új időpontot.

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg amiatt, van egy picit gyulladás, a kopogtatásra is emiatt érzékeny. Sajnos valószínûleg gyökérkezelni kell.

Igen, valószínûleg amiatt, van egy picit gyulladás, a kopogtatásra is emiatt érzékeny. Sajnos valószínûleg gyökérkezelni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem még lehet gyökér kezelni. Kívülrõl semmi sem látszik.
A kérdező hozzászólása: Mármint a fogamon, nem látszik, hogy lyukas lenne.
Az ínytasakon keresztül is fel tudnak menni a bacik a gyökércsúcsodhoz, nem kell ahhoz lyukasnak lenni a fogadnak, hogy befertõzõdjön. Minden valószínûség szerint a gyökércsúcs körüli gyulladás okozhatja neked ezt a fajta fájdalmat, és az ínyen kijött dudor is erre vall. Az egy sipoly nyílás, ahol a genny el tud távozni, jobb esetben. Minden féleképpen gyökérkezelés lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Remélem nem komolyabb a baj!

Karcagon van baba-mama szoba? Vagy hány ágyas szobák vannak? Lehet a picid végig veled? Ha van ilyen baba-mama szoba az pénzes? és hogy kérvényezheted?

Legjobb válasz: Kétágyas szobák vannak, az biztos. Van lehetõség roomin-inre, ha kéred. Ajánlom figyelmedbe a szülõszoba-és újszülött osztály bemutatást, mely minden hónapban van, ott sok kérdésre kaphatsz választ, és körbevezetnek az osztályon. Érdeklõdj a védõnõdnél, hogy mikor van.

Kétágyas szobák vannak, az biztos. Van lehetõség roomin-inre, ha kéred. Ajánlom figyelmedbe a szülõszoba-és újszülött osztály bemutatást, mely minden hónapban van, ott sok kérdésre kaphatsz választ, és körbevezetnek az osztályon. Érdeklõdj a védõnõdnél, hogy mikor van.

Mit gondoltok arról az apáról aki szereti, ellátja a gyerekét de éjszaka úgy altatja be, hogy befogja a száját? ! Bántani akarta vagy ennyire nem fogja fel, hogy baja lehet a picinek?

Sokat van a picivel, játszanak de pár dologhoz teljesen nem ért a baba körül. (25 éves baba 9hós)

Legjobb válasz: Csak egyszerre ne fogja be a száját és orrát is, mert akkor aztán nagy bajt okoz! Világosítsd fel, hogyan kell bánni egy pici babával. Ilyen tudatlanul akár szálkás halat is adhat neki. Védd meg a babát, amíg nem késõ és beszélj meg az apjával minden tehetõt és mindent, amit nem szabad!

Én meg azt nem értem miért várod hogy egy férfi tökéletesen tudja hogy kell foglalkozni egy kisgyerekkel... Mégis honnan kéne tudnia?
Csak egyszerre ne fogja be a száját és orrát is, mert akkor aztán nagy bajt okoz! Világosítsd fel, hogyan kell bánni egy pici babával. Ilyen tudatlanul akár szálkás halat is adhat neki. Védd meg a babát, amíg nem késõ és beszélj meg az apjával minden tehetõt és mindent, amit nem szabad!
Kérdés hogy hogyan fogta be a száját, mert nem mindegy.Meg az is kérdés hogy miért.Szájbefogás és szájbefogás között különbség vanmert befoghatta ugy is hogy azon nyomban költöznék, és a gyereket nem látja még az érettségi banketten sem, vagy ugy is befoghatta hogy el lehet intézni annyival, hogy leközelebb ne igy csinálja, és nem történt semmi.
Ha befogja a száját, a gyerek traumaként éli meg. Késõbb felnõtt korában ez elõjöhet valamilyen probléma formájában. Fél majd például megszólalni az apja vagy idegenek elõtt, fél esetleg szerepelni a tanórákon. Ki tudja? Egyébként látszik, hogy 9 hónapig nem a férfivel volt összekapcsolva, nem õ szülte, így nem lényeg, neki könnyen lett. Engem büntetésbõl bezártak a spájzba, tök sötétbe a pókok közé. Rettegek a pókoktól még felnõttként is és vészfény mellett tudok csak aludni. Elemlámpák vannak a lakás különbözõ pontjain, ha kimenne a biztosíték. Szerinted ez normális nálam? A száj befogása ki tudja hogyan hat majd arra a szerencsétlen csecsemõre? Nekem az apuka viselkedése kicsit pszichopatás.
Senki sem születik úgy hogy ért a babákhoz. Ha látszik rajta hogy szereti akkor mond h altassátok el együtt lássa hogy kell. S örülj neki h segítõkész
Második voltam! Egyet értek!Kicsit beteges! ÉS tudod, szerintem egy normális férfi megkérdezni, utána olvas (pl a csapvizes sztori) :(:(:(:(:(:( Nagyon figyelj oda!!!!!Nagyon!
nincs babám, de én ezt elég brutálisnak tartom! nem megijeszteni akarlak, de azok a férfiak jutnak eszembe akik képesek idegességükbe ütni, verni illetve megölni a gyereküket:(:(:(:((: nem értek hozzá, de olyan furcsa
Azt gondolom hogy egyszerûen megörült a te férjed....
A kérdező hozzászólása: Azért mert napokban megbeszéltük, hogy felváltva kelünk fel a babához. Én a szobában félálomban voltam mikor feltünt, hogy miért visít olyan orrhangon hirtelen a baba. Kimentem s akkor láttam egy pillanatra.
Az, hogy befogja sírás esetén a baba száját, egy önkéntelen, agresszív cselekedet. Így akarta elnémítani, holott fel is vehette volna, kicsit dajkálhatta volna, dudogott volna egy kicsit neki. Nyilván megnyugodott volna. Ezt feltétlen beszéljétek meg, mert rossz irányt vehet a nevelési stílusa.
Lehet, hogy csak gyengéden odatette a kezét, mire akicsi megnyugodott, és abbahagyta a sírást. Ha olyan érzékeny, lehet ez olyan Suttogós mozdulat. Bár szokatlan. Ha úgy tûnik, kellemetlen a babának, akkor miért nem szóltál rá azonnal?
Kedves válaszoló! Te is tisztán látod! Igaz, hogy egy férfinek nem kell "tökélesnek" lennie, de van internet, folyóiratok minden, ahonnan egy apa ha a felesége várandos tud tájékozódni. :( :( Kicsit fura, hogy felsirt a gyerek és ö befogja a száját? Ez nem jó:( Ijesztõ!
A kérdező hozzászólása: Mivel vele nevelem s már 9 hónapos a gyerek ezért érthetne hozzá annyit mint én, elvégre tõlem ilyet sose látott. Én se úgy indultam, hogy na nõnek születtem ezért véremben van a pelenkázás vagy mit mikortól kaphat enni. Ki kelett tapasztalnom s segítséget kérnem anyutól, védõnõtõl, neten, szaklapokból stb. Ezt egyférfi is megtudja tenni. Szegény pici felsírt s õ így akarta altatni. De szerintem senki se venné jónéven ha akarata ellenére befogják a száját.:(
12.13-as Fiu / Lány vagy?Korod?
Gondolj bele, a gyereknek mit okoz ez? Mit szolnál, ha valaki befogná a szádat, hogy fejezz be valamit? Egy kisbabát nem igy kell megnyugtatni.
Miért észszerû? Ha magadból indulsz ki és befogod a szád, nem lesz semmi bajod azon kívül hogy nem tudsz beszélni, de a levegõt úgyis az orrodon veszed, azt meg honnan tudja ha esetleg egy gyerek más?
Elõzõ válaszolonak: Totál igazad van, nem kell tudnia. De egyszerüen ésszerû, hogy nem fogom be a száját egy kisgyereknek, egy pici babának.
A kérdező hozzászólása: Az ételeket már párszor átbeszéltük, egyszer a hütõben lévõ itóka helyett adott neki pár korty csapvizet ennyi.
A kérdező hozzászólása: Azért is döbbentem meg mert teljesen agressziómentes, nem iszik, nem dohnyzik, nem káromkodik, nem veszekszik semmi negatív megnyilnyilvánulás, imádja a babát is. Nem, hla az égnek nem az orrával együtt fogta be a száját.
Mikor egyszer párod el kezd beszélni, menj oda és fogd be a száját. Utána magyarázd el neki, hogy ahogy ez neki esett, úgy esik más emberi lénynek is, de ha pici és tehetetlen, akkor még rosszabbul. De ne neheztelj rá, mert fiatal, az anyukák is csinálnak hülyeségeket, hát még az apukák!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!