Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja kisbabámnak, ha naponta (2 db)

Lehet baja a kisbabámnak, ha naponta többször 130 körüli a pulzusom, úgy hogy semmilyen megerőltető munkát nem végzek?

Szerdán megyek kardiológiára, remélem minden rendben lesz. Egyébként 23 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én 22 hetes vagyok, de nekem 100 fölé még nem ment a pulzusom. Az normális, hogy magasabb, mint eddig volt, mert a szívednek több vért kell pumpálnia, de a 130 szerintem magas. Nem is a pulzus a nagyon fontos, hanem a vérnyomás, mert ha nagyon magas az toxémiára utal. EKG volt már? Szerintem mindenképpen mond el az orvosnak. Kitartás és boldog babvárást:)

Szia! Én 22 hetes vagyok, de nekem 100 fölé még nem ment a pulzusom. Az normális, hogy magasabb, mint eddig volt, mert a szívednek több vért kell pumpálnia, de a 130 szerintem magas. Nem is a pulzus a nagyon fontos, hanem a vérnyomás, mert ha nagyon magas az toxémiára utal. EKG volt már? Szerintem mindenképpen mond el az orvosnak. Kitartás és boldog babvárást:)
Szerintem ez a nagy meleg is rátesz, nekem terhesség elõtt is átlag 90-100 volt, most amikor meleg van többször érzem én is egy nap.Szerintem megnyugodhatsz.28 hetes kismami
Szia! Amióta terhes vagyok mindig 100 felett van nekem is. És hallottam már többet is mérni másnál. Mérd többször nap közben ha van vérnyomásmérõd. Hátha mindig olyankor kapod el, amikor 130. Lehet máskor nem annyira magas. Meg lehet egyéne válogatja, mint a vérnyomásnál. Majd a doki eldönti, szeritnem ne aggódj! 25 hetes kismami
Szia! Nekem egészségügyis azt mondta, hogy a 120/70-es vérnyomáshoz a 90-es pulzus még elmegy, de afelett magas. Nekem is magas, de érdekes módon csak délelõtt. 90-106 között többnyire, nagyon zavaró is. Elmnondtam a nõdokinak, aki szintén azt mondta, hogy ez tényleg magas, de nem javasolt rá semmit...Én is aggódom, hogy ezzel nem lesz-e baja a babának - merthogy elvileg az övé dupla annyi, mint a tiéd- de másoktól is azt hallottam, hogy inkább a magas vérnyomás a baj. Ha legközelebb megyek dokihoz, megint elõveszem ezt a kérdést!
Én legutóbb, amikor voltam védõnõnél és késõbb a nõdokimnál mindkettõnek feltettem a kérdést, mert az én pulzusom is magas, a vérnyomásom rendben van. Azt mondták mind ketten, hogy több vér kell a szívnek! Néha én úgy érzem, hogy majd kiugrik a szívem a helyérõl. De sajnos mind a védõnõ és mind a nõdoki is azt mondta, hogy sajnos erre nincs semmi gyógymód, el kell viselni. Illetve le kell olyankor pihenni! Szóval még egy darabig ki kell bírni! :D 16 hetes kismama
Szia! A tegnap 22:21-kor válaszoló vagyok. Ma voltam én is védõnõnél, rákérdeztem erre a pulzus dologra és azt mondta, hogy a babának semmi baja nem lesz tõle. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, azóta megjártam a kardiológiát és õk is megnyugtattak!

Ha terhesség második hetében ittam naponta egy-egy kupica pálinkát reggel és kb. fél-fél deci martinit este (5 napig) attól lehet baja a kisbabámnak?

Nem tudtam hogy terhes vagyok és külföldön voltunk.

Legjobb válasz: Azért nem, mert az elsõ hetekben a petezsákból táplálkozik a magzat, utána lesz csak fontos, hogy Te mit eszel és iszol. Az orvosom azt mondta, hogy ez kb. 6-8 hétig tart, de nyilván amint megtudja valaki, hogy terhes, azonnal kezdjen "normálisan" élni. :)) Boldog babavárást!!!

Azért nem, mert az elsõ hetekben a petezsákból táplálkozik a magzat, utána lesz csak fontos, hogy Te mit eszel és iszol. Az orvosom azt mondta, hogy ez kb. 6-8 hétig tart, de nyilván amint megtudja valaki, hogy terhes, azonnal kezdjen "normálisan" élni. :) ) Boldog babavárást!!!
nem
nem lesz semmi baja. Rengetegen nem tudják akár 6 hétig se, hogy terhesek és ettõl sokkal nagyobb dorbézolásokat rendeznek és mégis rendben van minden. Ne aggódj. De majd a dokid is megnyugtat, ha megkérdezed. Õ talán a biológiai hátterét is el tudja mondani.
nem hiszem.
Biztos, hogy nem, mivel akkor még nincs is kapcsolat kettõtök között, hiszen nem ágyazódott még be, hanem vándorol.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönet a megnyugtató válaszokért. Közben rájöttem, hogy nem is a második, hanem utánanézve a negyedik héten volt az a bizonyos utazás. de a baba ezek szerint "nem neheztel" rám majd érte.:-) Köszönöm a válaszokat.
Biztos hogy semmi baja nem lesz. Akkor még nincs beágyazódva sem. egyébként én a terhességem 4. és 5. hetében is ittam jó pár pohár pezsit. és semmi baja a babámnak. Én sem tudtam hogy terhes vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!