Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja kisbabámnak, ha (11 db)

Milyen baja lehet a kisbabának, ha terhesség alatt az anya dohányzik?

Tesóm 16 éves, terhes lett egy id?sebb pasitól, és meg akarja tartani, mert a pasi ezt szeretné. De folyamatosan cigizik, napi másfél dobozzal, és nem tudok rá hatni, hogy hagyja abba. Talán ha megtudná, hogy milyen károkat okozhat, abbahagyná.

Legjobb válasz: koraszülés, oxigénhiány, de amúgy gratulálok a tesódnak, ki fogja eltartani?

koraszülés, oxigénhiány, de amúgy gratulálok a tesódnak, ki fogja eltartani?
gartulálok a húgodnak.basszus ha nem is tufja teljesen letenni legalább csökkentse.én sem tudtam letenni de lecsökkentettem napi 2-3 szálra, aztán egyszer csak letettem végleg úgy h észre sem vettem.
Folyamatos oxigénhiánya van a babának a rengeteg cigitõl, így nem tud rendesen fejlõdni a szervei, az idegrendszere az egész baba fejlõdésére kihat. Most mondhatnám, hogy igen komoly eséllyel pályáz egy fogyatékos gyerekre, akit azért nem egy leányálom felnevelni. De sajnos egy vetélésre több esélye van. Egy csecsemõ és gyermekápoló/ másodéves szülésznõ hallgató
16 évesen, napi másfél dobozzal szív és terhes lett? Szerintem késõ elkezdeni hatni rá. Szüleiteknek kellett volna, amikor megszületett és kicsi volt. Most már mindegy. És a gyerekének is. Bár ne legyen igazam, de szerintem túl sok mindent úgysem tud nyújtani neki. Mertha érdekelné a gyerek nem kéne "hatni" rá, hanem magától követne el mindent, hogy egészséges babája szülessen. De eszerint õt ez hidegen hagyja. Egyébként pedig neked is GOOGLE, tudod ez egy keresõ, és beírod: "dohányzás hatásai a magzatra" és már meg is találtad a választ a kérdésedre, aztán nyomtatás és odaadhatod a húgodnak. Egyébként pedig elmentek egy bevásárlóközpontba és a cigis dobozokon is rajta van, nagy fekete betûkkel.
keringési problémákat okozhat, de korai szakaszban a dohányzás végtag ki nem növést is elõidézhet! Felelõtlen a hugod, és tényleg nem hatni kellen rá, hanem magától kellene legyen annyi esze hogy egy gyerek felelõsség, és nem csak a "megcsinálásig" gondolkodnia!

Milyen lesz a kisbabám, ha túlhordom max. két héttel? Tényleg kiszárad a bőre? Nagyon meghízhat, és nehezebb lesz a szülés? Más baja is lehet?

Már a 41. hét végén járunk, és jól elvan odabenn. Egy hét múlva mindenképp indítják, de mi történik vele addig? Milyen egy túlhordott baba, amikor megszületik?

Legjobb válasz: Az én kislányomnak kiszáradt a talpa, meg ki voltak ázva a kezecskéi. Én úgy tudom, hogy nagyon sokat nem hízik már ilyenkor, ha túlhordás van, nekem nem volt nehezebb szülésem, mint amikor nem hordtam túl. Amúgy ugyanolyan baba, mint a többi. :)

Az én kislányomnak kiszáradt a talpa, meg ki voltak ázva a kezecskéi. Én úgy tudom, hogy nagyon sokat nem hízik már ilyenkor, ha túlhordás van, nekem nem volt nehezebb szülésem, mint amikor nem hordtam túl. Amúgy ugyanolyan baba, mint a többi. :)
Én 8 nappal hordtam túl, de csodás babám lett. SEmmi baja nem volt. SE felázás, se rácok, sem semmi. Szerintem nem törvényszerû, hogy valami is legyen. Ne félj, nézndek kétnaponta, vagy már talán naponta, látnák, ha gond lenne. És van, amelyik baba ilynekor már veszít a súlyából, nem hízik. A szülés tehát nem lesz nehezebb, ne félj!:-)
Szia én 42. hét végén szültem. Pont a beigért indítás elõtt 8 órával folyt el a magzatvíz, elõtte még jóslófályásaim sem voltak. Már tényleg azt hittem, hogy ez a lány már nem akar kijönni. 2 óra alatt megszültem a csodálatos lányomat. (4350gramm és 53 centi) Néhány kép róla közvetlenül a születés után : http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__1__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__2__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__3__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__4__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett_m_dos_tva_ww..
Én is túlhordtam 9 nappal és az lett a vége, hogy folyamatos ellenõrzés mellet kapot jó kis fertõzést meg felázott.Utolsó pillanatban császároztak meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ha mi is megússzuk ennyivel, akkor megnyugodtam! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a képeket különösen! Remélem, az enyém is ilyen szép lesz. Jó babázást mindenkinek!

Lehet baja a kisbabámnak, ha sokat beüti a fejét?

Ma már 4* esett el úgy, hogy pont a fejét ütötte be. 8 hónapos, most akar felállni, folyamatosan próbálkozik, de olyan szerencsétlenül esik, hogy mindig a buksija koppan. Sír egy kicsit, megvigasztalom, leteszem mászni, egy pillanatra nem figyelek oda és már megint kapaszkodik valamibe és próbálja felhúzni magát aminek esés a vége...

Legjobb válasz: Szerintem különösebb baja nem lesz, a babák így vannak kitallva. Túlélnek olyan eséseket, amirõl azt gondolná az ember hogy fel sem kelnek utána:-) Nem nagyon tudod megakadályozni se azt, hogy elessen, se azt, hogy hogyan essen, persze bizonyos keretek között. Rugalmasabbak õk, mint azt gondolnánk:-)

Szerintem különösebb baja nem lesz, a babák így vannak kitallva. Túlélnek olyan eséseket, amirõl azt gondolná az ember hogy fel sem kelnek utána:-) Nem nagyon tudod megakadályozni se azt, hogy elessen, se azt, hogy hogyan essen, persze bizonyos keretek között. Rugalmasabbak õk, mint azt gondolnánk:-)
Az én kisfiam 6 hónaposan csinálta ugyan ezt, õ is mindíg a fejét ütötte. 1-2 hét alatt megtanult esni, azóta nincs baja. Szépen lehuppan a popsijára, azon meg úgyis pelus van. Szóval majd a tiéd is szépen megtanulja, türelem.
Nyugalom. Csak akkor kell nagyon megijedni ha valami élesbe veri be és nyoma van. Addig míg csak koppan elég ha megvigasztalod. Tanul járni, állni és esni. Ilyen volt az én elsõ kisfiam, de a második is most kezdi:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolkoztam azon, hogy teszek puha takarót mindenhová, ahol próbálkozik, de akkor sohasem tanul meg esni, mert nem fáj..., kiborító ez az idõszak, remélem gyorsan túl leszünk rajta.


17 hetes terhes vagyok és az orvosom a kisbabán agyában cisztát talált (4, 5mm). Mik lehetnek a kilátásaink? Mennyi az esélye h felszívódjon? És ha nem fog, akkor milyen baja lehet a kisbabámnak?

-kombinált teszt eredményem: down: 1:16000, edwards:1:50000. Az afp-nk még nem jött meg, annyit tudok h nem lett rossz az eredmény, mert akkor hívták volna már a terhesgondozót.

Legjobb válasz: lehet, hogy hasonló dolog, nem tudom, annyira nem értek hozzá. de nekünk is ennyi idõs korban a veséjében találtak tágulatot, ami a következõ (28 hét) vizsgálatra már föl is szivódott. minket is nyugtattak, hogy ne aggódjunk, föl fog szivódni. neked mit mondott az orvos?

lehet, hogy hasonló dolog, nem tudom, annyira nem értek hozzá. de nekünk is ennyi idõs korban a veséjében találtak tágulatot, ami a következõ (28 hét) vizsgálatra már föl is szivódott. minket is nyugtattak, hogy ne aggódjunk, föl fog szivódni. neked mit mondott az orvos?
Szia Ne félj, tényleg felszívódik. Ugyan ez volt velünk is szinte, 5 mm cisztát találtak a kislányom agyában annak idején, még Czejzel Endrét is felkerestük! Nem lett semmi baj mire megszületett felszívódott, bár viccböl szoktuk neki mondani , hogy lehet még sem mert idõnként eszméletlen jó kedve van ! Bár igazából ilyen az alap természete ma már 15 éves !! Egészséges tinilányka.
ja és az a 4.5 mm semmiség a mi 11 mm -ünkhöz!! :) )
Tényleg ne idegeskedj!! Szerintem ha 2 hét múlva nem szívódik fel akkor sincs baj mert mindenképp el fog tûnni... Én 21 hetes vok(18 hetesen vették észre a cisztát) még nem tudom h felszívódott e teljesen de nem aggódom, tudom hogy egészséges lesz :) ) és a Te babód is!!! nyugi!!! írj majd!!
A kérdező hozzászólása: Levették a mintát, nem fájt, inkább kellemetlen volt. Nagyon szomorú vagyok. Nem tudom elhinni baja lehet, már minden nap határozottan érzem a mozgását. Kb 3 hét múlva lesz eredmény! Ha telefonon hívnak baj va, ha postán kapom meg, akkor valószínû nincsen.
Bár nagyon régi a kérdés, mi történt Veletek azóta?
Szia!! Hogy vagytok??? Írj majd mi volt!!!
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk a dr.nõnél, tényleg nagyon kedves, ahogy írtátok! Viszont felajánlotta a magzatvízminta-vétel, mert sajnos 2 cisztát talált, meg a pici veséjében is van valami tágulat :(((((( Nagyon el vagyok keseredve, holnap megyünk is hozzá az áek-be. A dr.nõ után elviharoztunk az orvosomhoz is, aki azt mondta h ne mondjak semmit, õ is megnézi és sajnos õ is ezeket a dolgokat látta és mindenképpen javasolja a mintavételt.
Szia!! Hidd el megbízható a doktornõ...uh olyan fél óra kb. Szerintem a kisfiad is beviheted velünk az 1 éves kislányunk is bent volt és semmi gond nem volt! Sima uh -val végig nézi a babát és ennyi :) ) ne izgulj!! A leleteidet vidd magaddal! (12 hetes, 16 hetes) Aztán közben õ mindent elmond!!! Hidd el h nem lsz baj !!!!!! Nem fog tovább küldeni, meg magzatvízvételt sem javasolni...(persze felajánlja h ha ti akarjátok akkor lehet de sztem felesleges).. Drukkolok!!!!! majd írj!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h írtatok. Hétfõn 1-re van idõpontom dr. Hajdú Krisztinához. Nem bírom megvárni, h esetleg tovább küldjenek a Sote-ra, meg hogy õszinte legyek, nem is akarok oda menni, ha nem muszáj, mert a kisfiammal 2 évvel ezelõtt már voltunk ott (az afp-nk lett magas). Remélem a dr.nõ tényleg megbízható. Ha valaki járt már nála le tudná írni, hogy hogy mûködnek nála a dolgok? Mennyi ideig ultrahangoz? A férjem bejöhet velem? Mert gondolom a kisfiam nem, mondjuk õ ki sem bírná, de jó lenne ha a férjem bent lehetne!
A dokim annó azt mondta, a pályafutása alatt nem találkozott egyetlen babával sem, akinél ez bizonyítottan gondot okozott volna. A babámnál mindkét oldalon találtak a 16.héten (1db 3mm), ami a 20 hétig csak nõtt (már két oldalon volt 9 és 6mm-ek), majd hirtelen el is múlt a 29.hétre. Azt mondta még, hogy az sem baj, ha nem szívódik fel, mert akkor a születés utáni elsõ hónapban megoldódik a gond. (Barátnõm gyereke is így született, 5hetes korára már az ultrahangon nem volt kimutatható. A gyerekek csodálatosan fejlõdnek, semmi bajuk. Az agy ilyen pici korban még nagyon képlékeny, ne aggódj nincs olyan terület, amit elnyomna. Minden rendben lesz!!!! Valószínûleg tovább fognak küldeni a SOTE-ra, mert ez a protokoll.
A barátnõmnek (1 nap különbséggel szültünk) 16 hetesen 4 ciszta volt az agyában, szülésre 3 felszívódott, a 4. pár hétre rá. Ne izgulj!
Sziasztok! Sajnálom, hogy így jártatok, de nagyon örülök, hogy végül mindenkinek megoldódott. Én 8.-án megyek Hajdú Krisztinához és nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz. Egy 17 hetes kismama, aki sajnos egyedül várja kisbabáját. Mindenkinek szép babavárós napokat és jó egészséget kívánok!!!
Nálunk a 20 hetes vizsgálaton láttak cisztát az agyában, mondták hogy valószínûleg fel fog szívódni, de hogy benne van a pakliban, hogy down-kóros lesz... 1 hónap múlva kellett visszamenni megnézetni, addig sírtunk éjjel-nappal folyamatosan a férjemmel. Szerencsére felszívódott, ma már egészsége 2 éves a fiam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
14:45-ös vagyok, akinek a kérdésére is válaszoltál. Az AFP-m 1, 47 lett, pont a közepe, azt hiszem. Az AFP egy elavult vizsgálat, amit sok egyéb tényezõ befolyásol, ha a dokid szerint rendben van, akkor biztos így is van.
A kérdező hozzászólása: LÁNYOK! Nektek mennyi lett az afp-tek? Mert megvan az enyém, a dokim szerint rendben van, de én tartok attól, h ez igencsak alacsony, és ha hozzáteszem még a cisztát is a baba agyában....hát igencsak nem vagyok nyugodt! Afp: 31, 5 ng/ml Mom: 0, 87 Kérlek, írjátok meg a tiéteket! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszadóm! Igen, én is úgy állok hozzá, h fel kell annak szívódnia és most ebben a 2 hétben nem szabad idegeskednem, mert itt van nekem az én kisfiam, aki 17 hónapos és nem akarom h õ bármit is érzékeljen. Az orvosom is azt mondta h fel fog szívódni és hinnem kell neki, mert eddig is megbíztam benne! Ha mész legközelebb uh-ra kérlek írj, hogy mi van Veletek!
A kérdező hozzászólása: 14:45!!! A te kérdésed megtaláltam, pont tegnap írtam oda, de akkor a folytatást már itt olvashatod. Köszönöm mégegyszer h írtatok.
De örülök, GRATULÁLOK!Jó egészséget, és minden jót Nektek!

Lehet baja a kisbabámnak, ha naponta többször 130 körüli a pulzusom, úgy hogy semmilyen megerőltető munkát nem végzek?

Szerdán megyek kardiológiára, remélem minden rendben lesz. Egyébként 23 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én 22 hetes vagyok, de nekem 100 fölé még nem ment a pulzusom. Az normális, hogy magasabb, mint eddig volt, mert a szívednek több vért kell pumpálnia, de a 130 szerintem magas. Nem is a pulzus a nagyon fontos, hanem a vérnyomás, mert ha nagyon magas az toxémiára utal. EKG volt már? Szerintem mindenképpen mond el az orvosnak. Kitartás és boldog babvárást:)

Szia! Én 22 hetes vagyok, de nekem 100 fölé még nem ment a pulzusom. Az normális, hogy magasabb, mint eddig volt, mert a szívednek több vért kell pumpálnia, de a 130 szerintem magas. Nem is a pulzus a nagyon fontos, hanem a vérnyomás, mert ha nagyon magas az toxémiára utal. EKG volt már? Szerintem mindenképpen mond el az orvosnak. Kitartás és boldog babvárást:)
Szerintem ez a nagy meleg is rátesz, nekem terhesség elõtt is átlag 90-100 volt, most amikor meleg van többször érzem én is egy nap.Szerintem megnyugodhatsz.28 hetes kismami
Szia! Amióta terhes vagyok mindig 100 felett van nekem is. És hallottam már többet is mérni másnál. Mérd többször nap közben ha van vérnyomásmérõd. Hátha mindig olyankor kapod el, amikor 130. Lehet máskor nem annyira magas. Meg lehet egyéne válogatja, mint a vérnyomásnál. Majd a doki eldönti, szeritnem ne aggódj! 25 hetes kismami
Szia! Nekem egészségügyis azt mondta, hogy a 120/70-es vérnyomáshoz a 90-es pulzus még elmegy, de afelett magas. Nekem is magas, de érdekes módon csak délelõtt. 90-106 között többnyire, nagyon zavaró is. Elmnondtam a nõdokinak, aki szintén azt mondta, hogy ez tényleg magas, de nem javasolt rá semmit...Én is aggódom, hogy ezzel nem lesz-e baja a babának - merthogy elvileg az övé dupla annyi, mint a tiéd- de másoktól is azt hallottam, hogy inkább a magas vérnyomás a baj. Ha legközelebb megyek dokihoz, megint elõveszem ezt a kérdést!
Én legutóbb, amikor voltam védõnõnél és késõbb a nõdokimnál mindkettõnek feltettem a kérdést, mert az én pulzusom is magas, a vérnyomásom rendben van. Azt mondták mind ketten, hogy több vér kell a szívnek! Néha én úgy érzem, hogy majd kiugrik a szívem a helyérõl. De sajnos mind a védõnõ és mind a nõdoki is azt mondta, hogy sajnos erre nincs semmi gyógymód, el kell viselni. Illetve le kell olyankor pihenni! Szóval még egy darabig ki kell bírni! :D 16 hetes kismama
Szia! A tegnap 22:21-kor válaszoló vagyok. Ma voltam én is védõnõnél, rákérdeztem erre a pulzus dologra és azt mondta, hogy a babának semmi baja nem lesz tõle. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, azóta megjártam a kardiológiát és õk is megnyugtattak!

Lehet baja a kisbabámnak, ha 1 hónapig nem szedek terhesvitamint?

De minden nap eszek idény gyümölcsöt,vasat+folsavat szedek(orvos írta fel)és kalcium pezsgőtablettát iszom.15 hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: Szted aki szegény annak beteg gyereke lesz? Vagy a te anyukád szedett? 40 évvel ezelõtt nem nagyon volt! Nem is értem hogy maradt életben az emberiség!! :D

Szted aki szegény annak beteg gyereke lesz? Vagy a te anyukád szedett? 40 évvel ezelõtt nem nagyon volt! Nem is értem hogy maradt életben az emberiség!! :D
Nem, nem lesz baja egy hónap kihagyástól. Egyik válaszolónak üzenem: nem, anyukám nem szedett, folsav hiány miatt mozgássérült lettem. Köszi.
nem
Hozzateszem, vitamin nem kizarolag gyumolcsokben van. Zoldsegekben, husokban, gabonakban, olajokban szinten nelkulizhetetlen vitaminok, nyomelemek vannak. Csak oda kell figyelni, h a noveny minel kevesbe legyen feldolgozva, es inkabb a telitetlen zsirsavakban gazdag olajokat hasznaljuk MEGFELELOEN (pl olivaolajat nem szabad heviteni...). A vas pedig a husokbol szivodik fel a legjobban, minel vorosebb, annal tobb van benne.
3-as! Persze fogjunk mindent erre!!! Ugyanaz meg van a gyümiben meg a zöldségben is!!!
Utolsó elõtti vagyok. Én is sok magnéziumot szedtem, de most már csak vasat. Boldog baba várást 37 hkm
Én nem is szedek, mert már sajnos így is annyi gyógyszert kell szednem a terhesség alatt is, hogy képtelen vagyok még a vitaminra is figyelni. Még hajnalban is felkelek a gyógyszer miatt. Folsavat és magnéziumot szedtem. A magnézium még mindig megy, folsavat a 13. hétig szedtem. Amúgy változatosan étkezek. Igyekszem sok vasat, cinket enni mert ezek még fontosak :-)
Én sem szedem a terhes vitamint egyszerûen hülyeség. Egyél sok gyümölcsöt és akkor nem lesz gáz :) Még ha nem eszel gyümölcsöt akkor sem :) Boldog babavárást :) 37 hkm
Persze. Meg fog állni a fejlõdésben. És ha késõbb rossz tanuló lesz, az is emiatt lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
En csak folsavat szedtem.
Én sem szedtem külön terhesvitamint, de a folsavat igen.
Én egyik gyerekemmel sem szedtem és egészségesek.
A többségnek nem történt ilyen drasztikus dolog a gyerekével, gondolom nem arra gondolt a válaszoló. Nem lesz semmi baja a gyereknek tõle, ha kihagysz egy hónapot..
A kérdező hozzászólása: Igen pont sajnos vannak ilyenek is:/ igen anyukám nem szedett terhes vitamint de mondjuk 5 gyerekbõl megmaradt 3 akkoriban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat.Megnyugtattatok

Ha terhesség második hetében ittam naponta egy-egy kupica pálinkát reggel és kb. fél-fél deci martinit este (5 napig) attól lehet baja a kisbabámnak?

Nem tudtam hogy terhes vagyok és külföldön voltunk.

Legjobb válasz: Azért nem, mert az elsõ hetekben a petezsákból táplálkozik a magzat, utána lesz csak fontos, hogy Te mit eszel és iszol. Az orvosom azt mondta, hogy ez kb. 6-8 hétig tart, de nyilván amint megtudja valaki, hogy terhes, azonnal kezdjen "normálisan" élni. :)) Boldog babavárást!!!

Azért nem, mert az elsõ hetekben a petezsákból táplálkozik a magzat, utána lesz csak fontos, hogy Te mit eszel és iszol. Az orvosom azt mondta, hogy ez kb. 6-8 hétig tart, de nyilván amint megtudja valaki, hogy terhes, azonnal kezdjen "normálisan" élni. :) ) Boldog babavárást!!!
nem
nem lesz semmi baja. Rengetegen nem tudják akár 6 hétig se, hogy terhesek és ettõl sokkal nagyobb dorbézolásokat rendeznek és mégis rendben van minden. Ne aggódj. De majd a dokid is megnyugtat, ha megkérdezed. Õ talán a biológiai hátterét is el tudja mondani.
nem hiszem.
Biztos, hogy nem, mivel akkor még nincs is kapcsolat kettõtök között, hiszen nem ágyazódott még be, hanem vándorol.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönet a megnyugtató válaszokért. Közben rájöttem, hogy nem is a második, hanem utánanézve a negyedik héten volt az a bizonyos utazás. de a baba ezek szerint "nem neheztel" rám majd érte.:-) Köszönöm a válaszokat.
Biztos hogy semmi baja nem lesz. Akkor még nincs beágyazódva sem. egyébként én a terhességem 4. és 5. hetében is ittam jó pár pohár pezsit. és semmi baja a babámnak. Én sem tudtam hogy terhes vagyok.

Jövőhét csütürtökön kellene majd megjönnie de már két napja reggelente arra ébredek mint amikor megszokott jönni és jön a görcsoldózás (most persze nem veszek be mert ha ez kisbabára utal akkor minden görcsöt megér)... Lehet ez baba jele is talán?

Mikor teszteljek,nem akarok csalódni mert két hónapja három pozitív teszt után megjött,de nem vetélés volt...

Legjobb válasz: szia en is igy voltam a menzi elott egy hettel mindig gorcsolotem nekem is megjott.hat nem tudom mitol lehet ez.de szoritok neked hogy baba legyen.hu es 3 tesztet csinaltal ami pozitiv es megsem baba?voltal mar orvosnal?lehet baba es neked meg megjott .szerintem menjel orvoshoz vizsgaljon meg.

szia en is igy voltam a menzi elott egy hettel mindig gorcsolotem nekem is megjott.hat nem tudom mitol lehet ez.de szoritok neked hogy baba legyen.hu es 3 tesztet csinaltal ami pozitiv es megsem baba?voltal mar orvosnal?lehet baba es neked meg megjott .szerintem menjel orvoshoz vizsgaljon meg.
A kérdező hozzászólása: Voltam igen és amikor csináltam a teszteket attól számítva már 12hetesnek kellene kennem és a hét közepén voltam nõgyógyásznál aki azt mindta ennyi idõs terhességet már kézzel kitapintott volna...
hat ez kulonos nem tudom hogy mit szoljak akkor ehez.kitartas!

36 hetes kismama vagyok és influenzás nagyon köhögök, fáj a torkom, lehet valami baja a kisbabámnak? És ha véletlen szülnöm kellene akkor lehet valami baj?

Legjobb válasz: Van olyan gyógyszer amit szedhetsz és nem árt a babának. menj el a körorvoshoz, õ segít. Így nem kell aggódj. A babának is jobb lesz.

Van olyan gyógyszer amit szedhetsz és nem árt a babának. menj el a körorvoshoz, õ segít. Így nem kell aggódj. A babának is jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
A feje lehet
A kérdező hozzászólása: A mensi szerint számolva még csak szombaton lettem volna 15 hetes de mikor voltam a kötelezö 12 hetes uh-n akkor azt mondták hogy 13 hetes vagyok! Tegnap voltam nögyógyásznál és azt mondta hogy bizony 16 hetes vagyok mert egy héttel fejletebb a babám:D! És ma voltam Afp-n is!
En pont Mikulaskor ereztem ilyesmit(tiz eve), mikorra vagy kiirva?A fiam aprilis 16-an szuletett, a 39 heten.
Igen, ez a babád lesz! :) ) És hétrõl-hétre egyre erõsebben fog rugdalni már. Irtó klassz érzés! :)
szia Én is 16 hetesen éreztem elõször mintha buborékok durrantak volna szét a pocimba sokan meglepõdtek hogy elsõ babánál ilyen hamar érzem de kb egy hét múlva már párom is érezte mikor erõsebbeket rúgott
szia, Ahhoz meg gyenge, hogy határozott rúgásokat érezz, de a mozgását érezheted! Boldog babavárást kívánok.
Lehet hogy ö az, elsöre én sem voltam benne biztos. volt olyan hogy nem éreztem, de láttam hogy féloldalas a hasam, föleg ha zuhanyzok odanyomja magát. most 19hetes vagyok ás még mindig csak ritkán érzem a mozgását. boldog babavárást. üdv:Anita
Egy picit pontosabban leírhatnád, hogy mit érzel, mert azt hogy furcsát, az elég tág fogalom és nem lehet ebbõl megállapítani, hogy baba van-e a dologban.
Szia igen igen az a babád rajtam is nagyon sokan csodálkoztak hogy már érzem a 16. héten. Most pedig már elég nagyokat rugdos és én ettõl repülök a boldogságtól:-) én is május 23.-án születtem majd drukkolok nektek. Az én babám április 15.-én fog megszületni, ha minden igaz.
A 16 het mikortol van szamitva?Az utolso mensitol?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy 1 honappal elöbb szülnék? Az sok idö, nem?
A kérdező hozzászólása: Oké:D! Köszi szépen;)
Akkor jegyezd meg az aprilis16-ot es majd lehet meg beszelgetunk.Sok boldogsagot!!!
A kérdező hozzászólása: Én május 23-a vagyok kiirva:D!
A kérdező hozzászólása: Olyan érzés mintha mocorogna! Eddig ilyet nem éreztem még! A férjem azt mondja hogy õ biztos nem a baba még! Nem rugásokat érzek hanem kicsi apro mozgásokat!
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondjátok hogy már a babámat érzem?:D
Biztos a baba, én a 15. héten éreztem elõször és senki sem akarta elhinni, pedig én ilyet nem éreztem még.De most már tudják hogy õ.21 heteske


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!