Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja babának ha sokat és (5 db)

Lehet baja a babának ha sokat és nagyokat tüszögök?

Néha ha er?sen fújom az orrom meg nagyot tüszentek bekeményedik a hasam.Lehet ett?l baja?20 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.

Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.
Nem, semmi baja sem lesz. A magzatvíz is védi õt az izmok összehúzódásakor, ill. tompítja a hangot is, így nem ijed meg, de legalább megszokja. Az én lányom sosem ijedt meg mikor tüsszögtem, vagy orrot fújtam, mert 9 hónapon át ezt hallgathatta elég sûrûn. :-) De ha kisbabás baráti körben történt ugyanez, minden baba elsírta magát, mert nekik ijesztõ volt a hang, mást szoktak meg az anyukájuktól. (de persze nem vagyok olyan hangos mint egy hajókürt!!)
Biztos nem, baj is lenne, ha igen. Én is igen nagyokat tüsszentek és asztma -allergia miatt az orrom is eleget fújom... Az elõttem szólónak igaza lehet, legalább megszokja a hangot, és veled azonosítja:-9 Csak nyugi:)

Konkrlétan mi baja lehet a babámnak, ha pár napig sok kávét és kólát iszok?

Még van két napom, ami nagyon hajtós, utána lazíthatok. Viszont ebben a két napban még sokat dolgozok, kés? éjszakáig vagyok fenn, a kávét iszom, hogy ébren maradjak, a kólát meg kívánom, mint még soha. Az érdekel, hogy most pár nap miatt lehet-e baja a babámnak, és ha igen, akkor konkrétan mi? Rendesen eszek, gyümit, tejterméket, f?tt kaját. 26 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.

A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.
Én úgy tudom, hogy nagyon nem ajánlott ilyeneket inni. Ezekkel felpörgeted az õ kis szívét is, és neki inkább nyugalom kell. Egyébként szerintem senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy lesz-e baja a babádnak ezektõl. Ami biztos, hogy egyik orvos sem ajánlja, és szerintem nem ok nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi, megpróbálom magam visszafogni, mert már csak fáradtabb vagyok tõle. Segíteni úgysem segít. 2 napot még csak kibírok valahogy.

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!


Ha sokat idegeskedek és sokat sírok, lehet valami komolyabb baja a babámnak? Esetleg szellemi, vagy szervi rendellenesség?

Legjobb válasz: Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.

Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.
Szervi és szellemi rendellenesége biztosan nem lesz pusztán a sírásodtól.Viszont félénk, szorongó kisgyermek lehet belõle, aki nehezen oldódik fel, és ez már kihat a felnõttkorra is és az egész életvitelére, mert sok mindennel nem tud majd egyedül megbirkózni. A "sok sírás" egyébként relatív, lehet, hogy te soknak érzed, és mégsem több annál, mint amit más is átél. De azért próbáld élvezni, szeretni a terhességed hónapjait, ha pedig családi gondok bántanak, ülj le valakivel és beszéld meg, biztos, hogy van valami megoldás, csak még nem tudtad átgondolni, megérlelni magadban. Olvass, nézz vidám könyveket, filmeket, járj össze barátnõkkel, vagy társaslogj babás fórumokon, ha kétségeid vannak, de próbáld meg legyõzni a rossz kedvedet!! Kezdd az új évet boldog tervekkel, célkitûzésekkel!! Kívánom, hogy jobban legyél!

Lehet baja az 5 hónapos babámnak, ha este 9 körül eszik, 10 körül alszik, és reggel 7-8 között ébred? Nem sok idő ez neki kajcsi nélkül? Még szopizik amúgy.

Legjobb válasz: Élvezem, egyébként nem olyan régen kezdte átaludni az éjszakát... Elõtte kb. 3 óránként keltett a kis manó.

A kérdező hozzászólása: Élvezem, egyébként nem olyan régen kezdte átaludni az éjszakát... Elõtte kb. 3 óránként keltett a kis manó.
szia, HA éhes lenne hidd el felkelne enni. Hagyd hagy aludjon nyugodtan reggelig, jóllakott este azért alszik ilyen jól. Nyugi, élvezd amíg hagy aludni!..:)
Az én kisfiam 8 hetes kora óta alussza végig az éjszakát(az elsõ babám is ilyen volt.Aggódni nem aggódtam soha, inkább örültem.2 gyerekes anyuka
kislányom 4 hónapos, este 9kor eszik, utána reggel 9kor. Havonta közel 1 kilókat hízik, ezért nem hinném, hogy gond. Ha éhes úgy is kel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!