Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja babának ha sokat (13 db)

Mi baja lehet a babának, ha sokat fotózzák vakuval?

Mikortól lehet vakuval fotózni?

Legjobb válasz: Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Szerintem semmi. Túl közelrõl amúgy sem vakuz senki szerintem, eleinte sokat alszanak, sok kép készül így, késõbb szintén lehet találni egy egészséges egyensúlyt vakus és nem vakus fényképezés között:) Én elsõ napjuktól kezdve sokat fényképeztem õket.

Konkrlétan mi baja lehet a babámnak, ha pár napig sok kávét és kólát iszok?

Még van két napom, ami nagyon hajtós, utána lazíthatok. Viszont ebben a két napban még sokat dolgozok, kés? éjszakáig vagyok fenn, a kávét iszom, hogy ébren maradjak, a kólát meg kívánom, mint még soha. Az érdekel, hogy most pár nap miatt lehet-e baja a babámnak, és ha igen, akkor konkrétan mi? Rendesen eszek, gyümit, tejterméket, f?tt kaját. 26 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.

A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.
Én úgy tudom, hogy nagyon nem ajánlott ilyeneket inni. Ezekkel felpörgeted az õ kis szívét is, és neki inkább nyugalom kell. Egyébként szerintem senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy lesz-e baja a babádnak ezektõl. Ami biztos, hogy egyik orvos sem ajánlja, és szerintem nem ok nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi, megpróbálom magam visszafogni, mert már csak fáradtabb vagyok tõle. Segíteni úgysem segít. 2 napot még csak kibírok valahogy.

Lehet baja a babának ha sokat és nagyokat tüszögök?

Néha ha er?sen fújom az orrom meg nagyot tüszentek bekeményedik a hasam.Lehet ett?l baja?20 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.

Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.
Nem, semmi baja sem lesz. A magzatvíz is védi õt az izmok összehúzódásakor, ill. tompítja a hangot is, így nem ijed meg, de legalább megszokja. Az én lányom sosem ijedt meg mikor tüsszögtem, vagy orrot fújtam, mert 9 hónapon át ezt hallgathatta elég sûrûn. :-) De ha kisbabás baráti körben történt ugyanez, minden baba elsírta magát, mert nekik ijesztõ volt a hang, mást szoktak meg az anyukájuktól. (de persze nem vagyok olyan hangos mint egy hajókürt!!)
Biztos nem, baj is lenne, ha igen. Én is igen nagyokat tüsszentek és asztma -allergia miatt az orrom is eleget fújom... Az elõttem szólónak igaza lehet, legalább megszokja a hangot, és veled azonosítja:-9 Csak nyugi:)


elvileg a terhesség nem betegség, de én a helyedben többet pihennék
26 hetes vagyok és ma a hátamon vittem a 17 hósomat, rohangásztam vele a babatornán, tolom a kismotorját görnyedve, egész nap le-fel veszem a karomba, emeletre cipelem fel. Egyik kezemben kismotor, másikban babakocsi, karomon meg lóg a gyerek... Napközben porszívózok, teregetek, jövök-megyek a nehéz locsolókannával, mosott ruhás ládával, . Mondjam még??? :DDDD
szerintem nem lehet attól bajod, de ne hajszold magad túl nyugtasson meg a gondolat, hogy több száz évvel ezelõtt a nõknek milyen lehetett. hajolás helyett ha lehet próbálj meg leguggolni a dolgokért
amíg te nem érzed soknak, addig nem sok. ha már fárasztó, akkor le kell magad állítani! a kosz megvár, ne aggódj, most a baba a legfontosabb!
15:15 hat ez jo...a kosz megvar...hahahaha milyen igaz!
A kérdező hozzászólása: ismerõs a dolog: gyerek egyik karodban a másikban a kismotorja.... nekem egy 2 éves kisfiam van, és holnap este hozzuk haza a nagyszülõktõl, most nyaral, addig szeretnék mindent megcsinálni, hogy mire jön más dolgom ne legyen csak õ, 2 hete már hogy nem láttam:( és csak vele szeretnék foglalkozni. Mára lett kész az ajtófestés, holnap még jön a burkolós befejezni egy-két dolgot, most éppen függöny vasalás közben a 10 perces pihenõmet töltõm:) , kezd fájni kicsit a hátam-derekam:( de még messze a nap vége:)
Elvileg nem javasolják a hajolgatást, de én a terhességem elejétõl pörgök, hajolok, teszek-veszek. Azt mondják, hogy egy egészséges terhességben nem csinál kárt.

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!

Ha sokat idegeskedek és sokat sírok, lehet valami komolyabb baja a babámnak? Esetleg szellemi, vagy szervi rendellenesség?

Legjobb válasz: Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.

Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.
Szervi és szellemi rendellenesége biztosan nem lesz pusztán a sírásodtól.Viszont félénk, szorongó kisgyermek lehet belõle, aki nehezen oldódik fel, és ez már kihat a felnõttkorra is és az egész életvitelére, mert sok mindennel nem tud majd egyedül megbirkózni. A "sok sírás" egyébként relatív, lehet, hogy te soknak érzed, és mégsem több annál, mint amit más is átél. De azért próbáld élvezni, szeretni a terhességed hónapjait, ha pedig családi gondok bántanak, ülj le valakivel és beszéld meg, biztos, hogy van valami megoldás, csak még nem tudtad átgondolni, megérlelni magadban. Olvass, nézz vidám könyveket, filmeket, járj össze barátnõkkel, vagy társaslogj babás fórumokon, ha kétségeid vannak, de próbáld meg legyõzni a rossz kedvedet!! Kezdd az új évet boldog tervekkel, célkitûzésekkel!! Kívánom, hogy jobban legyél!

Lehet baja a babámnak, ha elég sokat hányok? Vagy ő elveszi magának, amit kell? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak, csak arra vigyázz, hogy azért az elvesztett folyadék mennyiséget pótold. Boldog babavárást!

Szia! Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak, csak arra vigyázz, hogy azért az elvesztett folyadék mennyiséget pótold. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ne aggodj én is sokat hánytam a terhességem alatt, reggeltõl estig...A lényeg h sok folyadékot igyál, és akkor nem lesz baj, a másik az h nekem mondta a dokim h szedjek b6 vitamint, aztán mikor már az se segített akkor magbe b6 ot kaptam!!ez sokat segített..azt nem mondom h egyáltalán nem hánytam tõle, de jóval kevesebbszer gubbasztottam a wc be:) :) kitartás!!
Szia! Én is nagyon sokat hánytam, vagy 3 kgt fogytam is szörnyû volt. Próbáld ki te is a gyömbéres kekszet. Nekem nagyon sokat segített végül, azt mondják a gyömbér kitûnõ erre a célra. Szenvedésem végül a 12. hét körül úgy ért véget egyik napról a másikra, mintha nem is lett volna. Tehát kitartás...:-) 24 hetes kismamó

Baj, ha az 5 hetes babám elég sokat (napi néhány órát) van babahordozóban? Lehet baja ettől a gerincének?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy ha nem muszáj, akkor ne tartsuk babahordozóban a gyermeket, mert nem egyenesek a hordozók, így a gerincüknek sem a legjobb, illetve nem is túl kényelmes.Szerintem ha megoldható, akkor inkább ne tartsd benne a babádat.

Azt olvastam, hogy ha nem muszáj, akkor ne tartsuk babahordozóban a gyermeket, mert nem egyenesek a hordozók, így a gerincüknek sem a legjobb, illetve nem is túl kényelmes.Szerintem ha megoldható, akkor inkább ne tartsd benne a babádat.
Szia.Én nem tartom egészségesnek a többórás hordozóban tartást, mert szerintem egy idõ után kényelmetlen neki, nem beszélve a kis gerincének se tesz jót. Egy 4, 5hós baba anyukája.
szia! Gyermekgyógyász mondta: 7 hetes koráig egyeltalán nem ajánlott a hordozó, csak ha tudod, hogy 30- 40 percnél nem lesz benne tovább a gyermek. 7 hetes koráig egyeltelán nem tesz jót a kicsi gerincének. 7 hetes kora után is csak mértékkel, nem napi több órát lehet benne a pici. Jó babázást :)
Nem lett semmi baja, nyugi! Max. jól érezte õ is magát. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Csak mert kicsit megijedtem ahogy a pocim meg feszült :) És utánna lett egy kis lelki furim is, nehogy valami rossznak tegyem ki a babám.
a doki nem tiltott el, semmi baja nem lesz tõle a babának, kap egy kis boldogsághormont :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a megnyugtató válaszokat! Gyors kap egy kis sütit is :) tetszik is neki... :D
Elsõ vagyok. Természetes, hogy megfeszül a pocakod szex után, hisz az orgazmus kisebb méhösszehúzódásokkal jár. De egészséges terhességnél ez egyáltalán nem okoz problémát. Úgyhogy egészségedre! :)
A kérdező hozzászólása: Voltaképp annyi betegségem van , hogy a bal lábamban van vénafali gyulladás, injekció napi 1x. De más minden rendben van. :)
Én úgy tudom, hogy a 36. hét után már óvatosan kell szeretkezni mert az erõsebb orgazmustól beindulhat a szülés... Én emiatt annyira már nem is próbálkozom, bár annyira nem is kívántam már mostanában a szexet.. :(

Lehet valami baja a babámnak, ha 37 hetesen még bicajozok? Ha lehet, akkor mi? Picit már nehézkesen megy, de muszály, mert mindentől messze lakom, gyalogolni viszont sokkal jobban fáj.

Legjobb válasz: Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))

Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!