Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja babának ha (297 db)

Van olyan fertőzés, amitől baja lehet a babának, ha kezelik?

20 hetes terhesen a dokim vett le kenetet

Legjobb válasz: Ne aggódj! A babát védi a magzatburok és a magzatvíz. Hacsak nincs nyitva a méhszájad hozzá nem érnek el a fertõzések. Nekem is van,kezelik,de azt mondta a nõdoki,hogy ettõl a babámnak semmi baja nem lesz. Egy 10 hetes kismami

Ne aggódj! A babát védi a magzatburok és a magzatvíz. Hacsak nincs nyitva a méhszájad hozzá nem érnek el a fertõzések. Nekem is van, kezelik, de azt mondta a nõdoki, hogy ettõl a babámnak semmi baja nem lesz. Egy 10 hetes kismami
Ne rettegj, az nem tesz jót neked sem, meg a babának sem. Ha pl. hüvelygombája lenne valakinek, azt is korszerûen kezelik, ha húgyuti fertõzésed, akkor általában penicillin származékot adnak, meg hüvelykúpot a gomba ellen. Ezektõl nem hiszem, hogy baja lehetne a babáknak, fõként, ha jó kezekben van.A lényeg, hogy ne izgulj, a dokid pedig helyesen járt el, mert kontroll kenetre szükség van, még a 36-ik héten is ajánlják a Streptococcus fertõzés kizárására. Ha valakinek az van pl. akkor kap antibiotikumot a szülés alatt, ami megvédi a babát. Nem szabad stresszelnünk, bízzunk, hogy senkinek nem lesz semmi baja, minden mama örülni fog!!!!
Szia! Nem lesz semmi baja a kicsinek. Nekem is volt fertõzésem, de a doki azt mondta ez nem jut el a babához, mivel védi a burok. A 9 hónapban azért szoktak kenetet venni ismét, hogy a szülés közben ne legyen kiütéses a baba. Ennyi baja lehet max. a hüvelyi fertõzéstõl. Ne aggódj, semmi baj nem lesz ha mégis van fertõzés, kikezelik és ennyi. Sok sikert a babához és ne izgulj!

Elküldött a védőnő sürgős NST-re, mert alacsonynak tartotta a baba szívhangját, (120) elmentem, ott már jobb volt (130-140). Mi baja lehet a babának ha alacsonyabb a szívhangja?

Ugyan értékhatáron belül volt, mert 120-160 között jó, legjobb a 140, de a biztonság kedvéért elküldött. Valakinek hasonló?

Legjobb válasz: Attól is függ,hogy mennyit mozgott közben a babád.Lehet,hogy pont nyugalmi stádiumban volt.Aludni készült,ill aludt.

Attól is függ, hogy mennyit mozgott közben a babád.Lehet, hogy pont nyugalmi stádiumban volt.Aludni készült, ill aludt.

Baja lehet a babának, ha szülésnél kiderül, hogy az anyuka bélférges?

Olvastam egy forum oldalon a szülés beszámolót ahol az anyuka írta, hogy az el?tte lév? fiatal lánynál kiderült, hogy bélférges.Mindez a beöntés alkalmával.Ilyenkor mi a helyzet? Sajnos ez bárkivel megeshet, f?leg ahol kutya is van és nincs erre semmi féle teszt vagy bármi.

Legjobb válasz: Szerintem a babának nem lehet semmi baja. De hogy-hogy csak a beöntésnél derült ki? Azért nem értem, mert annak vannak (látható) tünetei...

Szerintem a babának nem lehet semmi baja. De hogy-hogy csak a beöntésnél derült ki? Azért nem értem, mert annak vannak (látható) tünetei...
Hát... Elsõre azt mondanám, hogy nem, de érdemes lenne megkérdezni egy orvost is. A "bélféreg" ugyanis néhány tucat fajt takar, amelyek mind más-más tüneteket okoznak, így nehéz rájuk általános érvényût mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Érdekelne milyen tünetei lehetnek, mert én gyerekként voltam kukacos utoljára és nem emlékszem rá mivel jár. Nem szeretnék hasonlóképpen járni....


1 ilyen alkalomtól nem lesz semmi baja, nyugi, de máskor figyeljetek jobban :)
az egyiket lehet nem eszi meg az utolsó cseppig mert elõbb eltelíti, a másik után meg éhes maradhat mert túl híg. nyugi, ennél baja tuti nem lesz :)
A kérdező hozzászólása: huu!akkor megnyugodom!nagyon beparáztam!nem is fog begörcsölni?köszönöm nektek!
Nyugodj meg, nem lesz baj, se görcs, se más! :) Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: köszike aranyos vagy!!!bepánikoltam nagyon

Konkrlétan mi baja lehet a babámnak, ha pár napig sok kávét és kólát iszok?

Még van két napom, ami nagyon hajtós, utána lazíthatok. Viszont ebben a két napban még sokat dolgozok, kés? éjszakáig vagyok fenn, a kávét iszom, hogy ébren maradjak, a kólát meg kívánom, mint még soha. Az érdekel, hogy most pár nap miatt lehet-e baja a babámnak, és ha igen, akkor konkrétan mi? Rendesen eszek, gyümit, tejterméket, f?tt kaját. 26 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.

A koffein a babádat is tuningolja, ugyanúgy mint téged mivel egy a vérkeringésetek!!! Nem hiszem hogy lesz baja, de igyekezz csökkenteni ezek bevitelét mert ha megszületik õ is függõ lesz és nem fogjátok tudni, hogy miért sír folyton.
Én úgy tudom, hogy nagyon nem ajánlott ilyeneket inni. Ezekkel felpörgeted az õ kis szívét is, és neki inkább nyugalom kell. Egyébként szerintem senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy lesz-e baja a babádnak ezektõl. Ami biztos, hogy egyik orvos sem ajánlja, és szerintem nem ok nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi, megpróbálom magam visszafogni, mert már csak fáradtabb vagyok tõle. Segíteni úgysem segít. 2 napot még csak kibírok valahogy.

36 hetes terhes vagyok. Mi baja lehet a babámnak, ha az átlagosnál több a magzatvíz?

Legjobb válasz: Õszintén szólva ilyen idõsen nem vagyok benne biztos, hogy rád is volnatkozna, mert a babád már fejlett, de mikor én tizen pár hetes voltam ezt tapasztalták, és azt mondták azért baj, mert a nyomás miatt elferdülhetnek a csontjai. De a te babád már nagy és "erõs" gondolom nálad más lehet. Ha abszolút nem segítettem bocsi. Ja, a vizsgálatok befejezésére kiderült, hogy nem is olyan sok. (hál istennek):D

Õszintén szólva ilyen idõsen nem vagyok benne biztos, hogy rád is volnatkozna, mert a babád már fejlett, de mikor én tizen pár hetes voltam ezt tapasztalták, és azt mondták azért baj, mert a nyomás miatt elferdülhetnek a csontjai. De a te babád már nagy és "erõs" gondolom nálad más lehet. Ha abszolút nem segítettem bocsi. Ja, a vizsgálatok befejezésére kiderült, hogy nem is olyan sok. (hál istennek):D
ha túl sok akkor lecsapolják, addig nem okoz bajt, amíg csak mondják hogy sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz semmi baj.

Baja lehet a babának ha csak hátamon tudok éjszaka aludni?

30 hetes vagyok és csak a hátamon tudok aludni,de ez nem jó a babának mert nem kap úgy oxigént.De csak így kényelmes .baja lehet a babának???,Mit mit csináljak???

Legjobb válasz: Dehogy lehet baja:) Kap oxigént akkor is ha a hátadon fekszel. Nyugi!

Dehogy lehet baja:) Kap oxigént akkor is ha a hátadon fekszel. Nyugi!
Miért ne kapna oxigént? Ez megint valami új dolog?
az oxigén a véredben megy át az õ testébe. jézusom, azért vannak buta emberek.
Ha csak a hátadon fexel, abból maximum neked lesz bajod, mert elnyom valami ideget a baba.amikor nkem már nagyon kényelmetlen volt, vettem egy szoptatós párnát, és oldalt aludtam, azzal a lábam között.kényelmes volt, és nem ébredtem óránként.próbáld ki.
A háton fekvés egyrészt méhösszehúzódásokat segít elõ, másrészt a nagy súly a gerincedre terhelõdik teljesen ilyenkor. Ha nem fáj tõle a hátad, és nem keményedik a hasad, akkor nyugodtan feküdj háton.
Úgy feküdj ahogy neked kényelmes.Én is sokat feküdtem hanyatt, mégis kapott oxigént a baba.Nem lesz semmi baj.De amúgy honnan szedted ezt?
Kérdés: Mennyire ellenjavallott a háton fekvés a terhesség során? Romlik-e a magzat vérkeringése hanyattfekvéskor? Válasz: A terhesség elõrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levõ erek, de elsõsorban a hasi fõ véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késõ terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma). Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerûen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidõtõl az oldaltfekvõ helyzet tanácsos. Dr. Nagy László
Egyszer arra ébredtem éjjel, hogy szinte nem érzem a lábaimat, és az egész altestem lezsibbadt. Nagyon megijedtem. Másnap felhívtam a dokimat, õ is azt mondta, ilyenkor tanácsos oldalt feküdni, mert a vérkeringést tudja akadályozni, és képes a drága úgy megnyomni az idegeket, hogy elég kellemetlen problémákat okozhat. 35+4 hkm
Amíg kényelmesnek érzed és a babád se "panaszkodik", nyugodtan aludj háton!Mint a linkben is szerepelt, a kérdezõ kellemetlen tüneteket észlelt... Sokan hiába igyekszenek az oldalukon aludni, éjjel mégis hanyatt fekszenek... Majd jelez a tested, ha már nem jó.

Mi baja lehet a babának ha nem forraljuk fel egyszer-kétszer a vizet a tápszerhez? Miért kell forralni egyébként?

Legjobb válasz: Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos,de lehet baja a kicsinek.

Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos, de lehet baja a kicsinek.
Attól függ, mekkora a pici. Fél éves korig mindenképp kell forralni és fertõtleníteni, mert fejletlen az immunrendszerük és a vízben levõ, számunkra ártalmatlan kórokozók õket még nagyon megbetegíthetik, súlyos fertõzést okoznak. Én biztos, hogy még egy éves korig is forralni fogom. Ha nincs kéznél forralt víz, a Jana szénsavmentes ásványvíz bababarát, azt kaphat.
A vizet azért kell forralni, mert a nehézfémeket és az ásványi anyagot még nem tudja a kis veséje feldolgozni. Én a mai napig a Humana vizet használom. Mi is tápszeresek vagyunk. Amúgy 1 éves koráig kell forralni a vizet a picinek.
Szia! Ha nem akarsz vizet forralni vedd meg a Jana babavizet. 1 literes kiszerelésben árulják a spar-ban és azt nem kell forralni.
Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy nagyanyámnak még kézzel kellet mosni a pelenkákat, amihez elõször az udvarról hordta be a vizet, és a sparheldon forralta fel (amit persze szintén õ gyújtott be, és õ hordta be hozzá a fát). Nekem meg nehezemre, hogy fél liter vizet felforraljak a gázon?!
14:39-es! Jogos. De kérdem én, akkoriban forralták a vizet? Felnõttek a felmenõink is enélkül? Jó, természetesen tegyünk meg mindent a gyermekünk egészsége érdekében, de lehet, hogy azért vagyunk ilyen betegesek, mert túl sok bacit megvonunk magunktól. Bevallom, bort iszom és vizet prédikálok, ugyanis én Jana, vagy Hipp babavizet használok. Igazából csak egy elmélet, amit nem merek kipróbálni. :)

Mi baja lehet egy babának, ha egyáltalán nem kap D-vitamint?

Leszögezném,hogy nem a sajátomról van szó,én szorgalmasan adom neki,de egy ismerősöm egyáltalán nem ad a babájának már kb.4 hónapos kora óta,most 13 hónaposak.

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Ma Magyarországon az emberek 70-80 százaléka D-vitamin hiányos. A gyerekeknél, fõleg a piciknél ez az arány még nagyobb, mert nincsenek annyit napon, be vannak kenve stb. Igen, lehet, hogy nem lesz tõle semmi bajuk - legalábbis látható nem -, de én ezzel nem szórakoznék.

Kedves utolsó! Ma Magyarországon az emberek 70-80 százaléka D-vitamin hiányos. A gyerekeknél, fõleg a piciknél ez az arány még nagyobb, mert nincsenek annyit napon, be vannak kenve stb. Igen, lehet, hogy nem lesz tõle semmi bajuk - legalábbis látható nem -, de én ezzel nem szórakoznék.
Ez: http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/angolkor/311 És ez csak a kezdet. A valamennyit mégis kap-ról: a gyerekemnek felszívódási zavar következtében nem épült be a D-vitamin, hiába adtam, bár "valamennyit " elõállított a szervezete. Nem kívánom senkinek, hogy ez legyen a gyerekével. Ez nem játék. Aki szándékosan nem ad, az nem tudja mit tesz.
Sok minden lehet, csontfejlõdési zavar, immunrendszere gyengébb lesz stb.
Ja, és persze az angol gyerekek is ugyanúgy felnõttek, csak kicsit görbébb lett a lábuk. Bírom ezt a hozzáállást, hogy nagyanyáink sem kapták, nem lett bajuk... Elõzõ voltam.
Nem véletlenül találták ki, hogy adni kell. Csontlágyulást (rachitis) okoz a hiánya. Azért hívják angolkórnak, mert Angliában gyakori volt a kevés napsütés miatt (napfény hatására keletkezik a szervezetben D-vitamin, és ez kell ahhoz, hogy a kalcium beépüljön a csontokba). Más az, amit az utolsó válaszoló írt, hogy õ orvosi utasításra nem adhatta. De az, hogy valaki szimpla lustaságból nem adja, vagy mert úgy véli, hogy felesleges... Hát nem minõsítem. Gondolom azt sem tudja, hogy mire jó.
Én az 1. fiamnál nem adtam 3 hónapos korától, orvosi utasításra. neki becsontosodott a kutacsa, koponyamûteni kellett. endokrinológussal is beszéltem, profeszsorral is, gyerekorvossal is. teljesen megosztó volt a válasz. igazából nem mondták, hogy nagy baj lenne, ha egy egészséges sem kapna. hm..... 3. kisfiamnak heti 3x adok, mert neki is kicsi a kutacsa nagyon, 7 hónapos múlt. volt 1 hónapja csont anyagcsere vizsgálaton, ennek ellenére teljesen rendben van a d-vitamin szintje......
csontosodásánál
A kutacs csontosodásának is fontos szerepe van.
1 éves kor felett nyáron nem kell adni.
A védõnõm szerint nyáron abba kell hagyni és majd õsszel újra adni nekik.
A kérdező hozzászólása: Én is csak néztem. Nem tart semeddig becseppenteni, ráadásul pár száz forint, talán még annál is kevesebb, nem tudom, mert nekünk most a tablettás változatot írták fel. Még nyáron elmegy, de õsszel/télen? Már 10 hónapja nem adja... Elég nagy felelõtlenségnek tartom. Válaszoló, igen, ez ugyanaz a helyzet, minthogy a Mari néni végig pöfékelte a 9 hónapot, rõzsét és vizet hordott haza terhesen, mégsem lett baja a gyerekeinek. A Kati néni ugyanezeket csinálta és 4/3 gyerek asztmás, lett volna 5. is, de nehéz volt a vödör...
A szervezet napfény hatására termeli, tehát valamennyit mégis csak kap.
Lehet, hogy semmi. Csak ma divat adni nekik. Ismerek anyukát, aki nem adott a gyerekeinek, még sincs semmi bajuk. csak akkor kell adni, ha arra valóban szükség van .
A D-vitamint 1 éves korig kell adni minden nap, 1 éves kor után õszi-téli idõszakban minden nap, legalább 3 éves korig. Hiánya gyerekeknél angolkórhoz vezethet. Nélkülözhetetlen a csontnövekedéshez és a csont újraképzõdéséhez, ugyanakkor kalciumot szabadít fel. Sajnos a szervezet elég keveset tárol belõle, ezért azoknál veszélyes hiánybetegség alakulhat ki, akik sokat tartozkódnak lakásban, pl. öregek, kisbabák.
Én csak akkor javaslom, hogy a gyerek nyáron ne kapjon D vitamint, ha a szülõ nem keni be fényvédõ krémmel a bõrét, mielõtt a szabadban játszana. Ha a gyereken fényvédõ krém van, NEM képzõdik D vitamin a bõrében, és nem is barnul le.

Baja lehet a babámnak ha, nem tudtam róla hogy terhes vagyok, beteg voltam és töbféle gyógyszereket szedtem, antibiotikumot is?

Legjobb válasz: 3. héten fejlõdik ki az idegrendszer, ekkor a legsérülékenyebb, tehát lehet baja, de ez rengeteg mindentõl függ. Orvost kérdezd!

3. héten fejlõdik ki az idegrendszer, ekkor a legsérülékenyebb, tehát lehet baja, de ez rengeteg mindentõl függ. Orvost kérdezd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, holnap megkérdezem!
Mindenképp említsd meg az orvosodnak! Én a terhesség alatt is kaptam antibiotikumot, mikor a vizelet vizsgálat során valamilyen fertõzést találtak. De persze akkor már tudtuk, hogy terhes vagyok, és a dokim olyan gyógyszert írt fel, amit lehet szedni.
Én 4 hetes terhes voltam mikor húgyhólyag gyulladás miatt augmentint kellett szednem, de én akkor már gyanakodtam, és mondtam a dokimnak hogy elõbb derítsük ki van e baba!Volt így ezért kaptam ezt a gyógyszeert! Mindenképp mondd el a dokinak minél hamarabb, õ tudja mit szabad mit nem! Gratulálok!Remélem minden rendben van a babáddal! :)
Most volt az újságban egy ilyen eset.a baba egészséges, és csak akkor tudta meg hogy terhes volt, amikor már szülnie kellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!