Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja babámnak a (1027 db)

18. hetet töltöm a héten nagyon fáj a hátam megkértem a férjemet hogy masszirozza meg van egy gerincferdülésem is lehet hogy a hátfájásba ez is belejátszik. Lehet baja babának a masszirtól ha ez a méhszallagot is érintette esetleg?

Hátsó fali a lepényem!18 héten mennyit mozog egy babó?Eddig naponta 3x 4x adott hirt magáról de 2 napja alig mocizik

Legjobb válasz: vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.

vannak nyugisabb napjai! en is parazok emiatt, hogy nem mozog eleget, de neked meg nagyon raer ez..meg sokszor mozog, es nem is erzed! a masszir az sokfele lehet, csak nem csinalta a ferjed olyan durvan, és ha ket napja tortent, és mocorog azert, akkor megnyugodhatsz.. de azert maskor vigyazz.. a masszazs is a tiltolistan van sajnos. egy kis finom nyomogatas, gyongeden belefer, de az a jo, fajdalomuzo massz, na, azt kerulni kell :) :( :) es nyugodj meg, nincs gond.

Van itt rajtam kívül olyan kismama akinek szintén bedugul állandóan az orra? Ez mitől lehet? Ez is lehet a terhességtől? Már régóta rhinospray plust használok mert az vált be. Nem lehet baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Köszönöm nektek a választ!!! Akkor továbbra is használom a rhinot és majd 3 hét múlva ha megyek a dokimhoz akkor rákérdezek.Remélem ettõl nem lehet a babának baja!?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a választ!!! Akkor továbbra is használom a rhinot és majd 3 hét múlva ha megyek a dokimhoz akkor rákérdezek.Remélem ettõl nem lehet a babának baja!?
Terhestünet az orrdugulás. Másolok neked egy linkrõl: Az orrdugulást terhesség alatt az öszrogén okozza, emiatt duzzadnak meg az orr nyálkahártyái, és emiatt jelentkezhet köhögés is. A legjobb megoldás a duzzanat csökkentésére az orrcsepp, de a terhesség alatt nem szerencsés a hagyományos orrcseppek (pl. Nasivin) használata, helyett érdemesebb homeopátiás orrcseppet használni: az Euphorbium nevû orrcsepp csak homeopátiás összetevõket tartalmaz, így biztosan nem károsítja a babát. Megtisztítja az orrnyálkahártyát a rászáradt váladéktól és megakadályozza a kiszáradást is, ezáltal elkerülhetõ az orrvérzés. Jó megoldás lehet a tünetek enyhítésére a kamillás gõzölés is, de terhesség alatt nem tiltott az infralámpa és a Bioptron lámpa használata sem.
Nekem az elsõ harmadban lett orrdugulásom, nagyban rájátszott a pollenallergiám is. Szenvedtem nagyon, mindent kipróbáltam, amit lehetett. A rhinospray-t hanyagoltam, mert az elsõ trimeszterben nem ajánlják. Homeós orrspray-k nekem nem hatottak. Orvosom annyit mondott, hogy szteroidos ne legyen. Nasivint fújtam néha néha, mikor már nagyon szenvedtem, fõleg éjszakára.
egyik orrspray sem ajánlatos terhesség alatt. Sós vizes átöblítés ha már nagyon nem bírsz levegõt venni.
1.vagyok, én sem használnám a helyedben folyamatosan ezt a szert, hiszen ez mégiscsak gyógyszer. Inkább keress valami homeós cuccot vagy bírd ki valahogy orrbedugulva.
az utolso hozzaszolonak annyit, hogy amig nem tapasztalod hogy milyen mikor fulladozol a orrdugulast addig nem tudod hogy mit tanacsolsz mikor azt mondod hogy bird ki ugy. nekem enyhe orrsovenyferdulesem van, nem is lathato, de annyira eleg hogy amint lefekszem az orrombol egy tok lesz, es fulladok meg, evekkel ezelott napkozben is igy volt, sok orrcseppet hasznaltam, visszaredukaltam csak ejszakara, napkozben nemigen dugul be, vagy nagyon kevesbe, most az utolso harmadban, viszont fulladtam meg egesz nap, 3 het volt ilyen idoszak. nekem elejetol tudott rola a nogyogyasz, azt javasolta hogy szteroidmentes orrcseppet hasznalhatok, gyerekeknek valot, max napi 2x. 38ik hetben vagyok egesseges a baba. ha te rosszul vagy nem kapsz levegot az roszabb a picinek is, mint az hogy napi 1x-2x higitott vagy gyerekenek valo orrcseppet hasznalj, nekem igy mondta a doki.
1.vagyok, én kibírtam fulladozva is, nem szedtem be semmit, heteken keresztül be volt dugulva az orrom. A számon vettem a levegõt és kész, ez annyira nem nagy probléma szerintem, mint hogy heteken át gyógyszerrel tömjem magam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat!!! Engem nagyon tud zavarni hogy nem kapok levegõt az orromon!!Akár éjszaka sem alszom miatta, úgyhogy maradok az orrspraynál és majd a doki megmondja mit tegyek.Ezt az sprayt úgy ajánlották hogy tudták a terhességem.
Szia! Természetesen lehet baba! Sok-sok szerencsét kívánok!
Igen lehet baba, de a legfogékonyabb általában a ciklus közepe.
Félidõ elõtt minden nap esélyes. Akár az egy héttel ovu elõtti közösülésbõl is teherbe lehet esni, mert a sperma akár 7 napig is életképes a petevezetõben, ahol a megtermékenyülés történik.

A sok egyoldalon fekvéstől lehet baja babának?

33 hetes kismama

Legjobb válasz: Én csak és kizárólag a jobb oldalamon tudtam aludni. Amint átfordultam balra, a babám belém rúgott :) Háton pedig nem kaptam levegõt, nyomódott a tüdõm. Nem lett semmi baja a bébimnek :)

Én csak és kizárólag a jobb oldalamon tudtam aludni. Amint átfordultam balra, a babám belém rúgott :) Háton pedig nem kaptam levegõt, nyomódott a tüdõm. Nem lett semmi baja a bébimnek :)
nem!
Nem bar pontosan nem ertheto hogy mire gondolsz, hogy megnyomodik vagy mire de nem tud semmi baja lenni.
Én is csak az egyik oldalamon tudtam feküdni. Szülés elõtt már durván félreállt a pocim, meg is indították a szülést. A babám mérsékelten jobbra tartja a fejét, úgy is alszik, el is feküdte a fejecskéjét. Hogy a féloldali fekvéstõl lett -e ilyen, nem tudom-orvosok se mondták. De vannak méhen belüli kényszertartások babáknál és amiatt alakulhatnak ki pl. ferde fejtartás. De nem biztos, hogy ez a te fekvésedtõl függ.

36. hetes kismama vagyok. Szeretnék segítséget kérni elsõ nst-n vagyok túl és már a klinika egybõl azt mondta legyek bejárós bent fekvõ. Nem lehet baja ugye a babámnak?

Azokat az okokat mondták,hogy felment a vérnyomásom, meg hogy elõször a baba keveset mozgott. Utána lépcsõztettek és beindult a baba, késõbb az Én vérnyomásom is lement.

Legjobb válasz: Bejárós bentfekvõ? Éjszaka otthon, nappal kórházban?Annak mi értelme van? Ha komplokáció lép fel ,az éjdzaka is felléphet. Lehet hogy csak a kórházi támogatásért kondták ezt... Mit mondott az orvos, hogy mi a gond? A te vérnyomás ingadozásod? A babák amikor alszanak nem jó nst-k készülnek.

Bejárós bentfekvõ? Éjszaka otthon, nappal kórházban?Annak mi értelme van? Ha komplokáció lép fel , az éjdzaka is felléphet. Lehet hogy csak a kórházi támogatásért kondták ezt... Mit mondott az orvos, hogy mi a gond? A te vérnyomás ingadozásod? A babák amikor alszanak nem jó nst-k készülnek.
Hát szerintem csak nagyon óvatosak. Vérnyomi ilyenkor már hajlamos felugrálni, pláne, ha idegeled magad az nst miatt meg ilyenek, mérni kell. A babák meg csomószor bealszanak alatta, meg amúgy se pörögnek folyton. Az én nagyobbikam abban a pillanatban bealudt, ahogy rámrakták a cuccot, és akkor kezdett újra mocorogni, amikor beültem az autóban. Ettem elõtte, mozogtam, kávéztam, mindent. Tök hiába. A picim rendesebb volt, de ott a többieknél láttam rendszeresen, hogy küldik õket enni meg sétálni. Tõlünk nyugatra egyébként a töredékét se nst-zik, mint nálunk.
A kérdező hozzászólása: Igen azt mondták a vérnyomásom miatt is meg a baba kevesebbet mozgott. De miután lépcsõztem beindult a gyermek. A bejárós bent fekvõ meg annyi hogy csak papiron fekszek benn, amúgy nem. de mindennel most már oda kell menni. Viszont ha rám jön a szülés nem hivhatok mentõt mert elméletileg benn fekszem amúgy nem. De hát eljövök inkább szülési szabira, mert dolgoztam és a kórházi táppénz rosszabb mint a sima táppénz
Ez is csak a kórházaknak jó.

Lehet baja ettol a babamnak? Lehurrogo valaszokat nem kerek.

40 hetes kismama vagyok, szekrekedesem van, szeretnek bevenni egy kicsi ricinus olajat de hallotta' hogy ez a szulest is beindithatja, nem bannam igazsag szerint mar azt sem, sot... :) Szerintetek bevehetem? Vagy ez veszelyes lehet?

Legjobb válasz: A ricinus olajat nekem anno megtiltotta a doki, állítólag a babánál is bélcsavarodást okoz, belekakilhat a magzatvízbe ami nagyon veszélyes rád és a babára nézve is. Vegyél be laveolacot, azt szabad. Kitartást, már nem sok van hátra

A ricinus olajat nekem anno megtiltotta a doki, állítólag a babánál is bélcsavarodást okoz, belekakilhat a magzatvízbe ami nagyon veszélyes rád és a babára nézve is. Vegyél be laveolacot, azt szabad. Kitartást, már nem sok van hátra
Ha szorulásod van, akkor fogyassz aszalt szivát, vagy valami más gyümölcsöt. Ricinust tilos bevenni, mert neked is meg a babának is nagyon ártalmas, ezen kivül elindithatja a szülést is. Mellesleg a ricinus mérgezö hatású, és AZÉRT van hashajtó hatása, mert a szervezeted védekezik a mérgezés ellen. Olvass utána a ricinusnak, akkor lemondasz erröl. Ha feltétlen hashajtót akarsz szedni - és nem gyümölccsel segiteni magadon, akkor a gyógyszertárban kérj kimondottan terheseknek alkalmas szert.
Glicerin kup
psyllium husk, ez egy természetes rostanyag, bioboltokban lehet venni, joghurtba keverve napi kétszer egy kanál garantáltan javít az emésztéseden, és a babát nem bántja.
Szia! Szerintem is hagyd ki a ricinus olajat, próbáld ki a glicerines kúpot. Amúgy a szülést nem az olaj indítja be, hanem mondjuk ha túl sokat mész wc-re akkor a bél perisztartika, mivel a méh a vastagbél mellett helyezkedik el, és ez a bél perisztartika okozhat méhösszehúzódásokat. Na, bonyolult ahogy leírtam, de reméle a lényeg érthetõ.:-) Könnyû szülést!:-)
Tudom nem a reklám helye, de próbáld ki a müzlis Aktiviát, nekem szokott segiteni az ilyen helyzetben.Remélem meg oldódik a problémád.
MINDEN szulesbeindito praktikat kiprobaltam (semmi sikerrel amugy, 40+6-ra szultem), de a ricinus olajat nem mertem es nem tennem maskor sem, ez mar tenyleg veszelyes dolog!
Szerintem nem lenne baja.

Mennyire veszélyes a myoma? Lehet baja tőle a babának?

9 hetes vagyok,és van egy myomám :-(A doki nem mondott semmi rosszat,de én mégis aggódom:-(

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj. A myoma egy jóindulatú szövetburjánzás(ha jól tudom) Nekem is volt az elsõ babámnál. Ahogy nõ a babó egyre elnyomja a myomát és egyszer csak felszívódik. Nekem így történt és a doki is csak jókat mondott vagyis nem kell csinálni vele semmit.

Nem lesz semmi baj. A myoma egy jóindulatú szövetburjánzás(ha jól tudom) Nekem is volt az elsõ babámnál. Ahogy nõ a babó egyre elnyomja a myomát és egyszer csak felszívódik. Nekem így történt és a doki is csak jókat mondott vagyis nem kell csinálni vele semmit.
Nagyon sok kismamának van myomája, az esetek többségében semmilyen gondot nem okoz! Nekem is volt: 8 hetes UH-n 2cm, 12 hetes Uh-n 2, 5cm-t mért a doki, a 18.héten viszont már nem találta, remélhetõleg azért, mert felszívódott :-). A 12 héten megállapították, hogy a lepény nem közvetlen a myoma mellett tapadt. (Az okozhat a'sszem lepényleválást, ha egy helyen van). Az orvosom az elsõ ijedségem után megnyugtatott, és mondta, hogy fontos a pozitív hozzáállás!! Higgy benne, hogy semmi probléma nem lesz! Ne stresszelj semmin, mert az viszont árthat! Boldog babavárást! Én nagyon jól vagyok a kis pocaklakómmal együtt. 25 hetes kismama

Baj, ha az 5 hetes babám elég sokat (napi néhány órát) van babahordozóban? Lehet baja ettől a gerincének?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy ha nem muszáj, akkor ne tartsuk babahordozóban a gyermeket, mert nem egyenesek a hordozók, így a gerincüknek sem a legjobb, illetve nem is túl kényelmes.Szerintem ha megoldható, akkor inkább ne tartsd benne a babádat.

Azt olvastam, hogy ha nem muszáj, akkor ne tartsuk babahordozóban a gyermeket, mert nem egyenesek a hordozók, így a gerincüknek sem a legjobb, illetve nem is túl kényelmes.Szerintem ha megoldható, akkor inkább ne tartsd benne a babádat.
Szia.Én nem tartom egészségesnek a többórás hordozóban tartást, mert szerintem egy idõ után kényelmetlen neki, nem beszélve a kis gerincének se tesz jót. Egy 4, 5hós baba anyukája.
szia! Gyermekgyógyász mondta: 7 hetes koráig egyeltalán nem ajánlott a hordozó, csak ha tudod, hogy 30- 40 percnél nem lesz benne tovább a gyermek. 7 hetes koráig egyeltelán nem tesz jót a kicsi gerincének. 7 hetes kora után is csak mértékkel, nem napi több órát lehet benne a pici. Jó babázást :)

A 41. héten járok. Van olyan, hogy elmúlnak a fájások? A rendszeres fájások visszaenyhülhetnek, ill. elmúlhatnak? Nem lehet baja babámnak?

Elsö babát várok.

Legjobb válasz: Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama

Ha már egy õrája 5 fájásaid vannak vagy elmegy a magzatvíz akkor menj be! Elõfordul, hogy visszafordul igen, a babád kiválasztja a számára legmegfelelõbb idõpontot és helyzetet. A tempót Õ diktálja, légy türelemmel! Drukkolok Neked! Egy 38 hetes kismama
Lehet, hogy mire ezt a választ írom, már megszültél, de azért leírom.Én 3 napig mászkáltam ilyen fájásokkal a kórházban. Mindíg elmúlt majd visszajött. Azt mondták az volt a baj, hogy nem erõsödtek, és nem sûrûsödtek a fájások. Végül burokrepesztéssel megindították a szülést onnan már gyorsan ment minden.

Terhes vagyok, de a terhesség első harmadában gyógyszert szedtem, lázas beteg voltam. Lehet baja ettől a babának?

terhes vagyok,de a terhesség els? harmadába gyógyszert szedtem,és lázas beteg voltam(erre szedtem gyógyszert).algopirin,aszpirin,coldrex,nagyon ritkán cataflam.most a 14ik héten tartok,és most fedezték fel a terhességet.lehet baja a babának?van esély arra,hogy egészséges a baba?

Legjobb válasz: Szia! Nem hinnám hogy baja lenne a kicsidnek úgyanis kb. a 11hét körül van már meg a köldökzsinor addig csak teng-leng a pocakodba:) Szerintem nem kell Izgulnod! Grat a picihez:) 9 hetes kismama

Szia! Nem hinnám hogy baja lenne a kicsidnek úgyanis kb. a 11hét körül van már meg a köldökzsinor addig csak teng-leng a pocakodba:) Szerintem nem kell Izgulnod! Grat a picihez:) 9 hetes kismama
Nem hinnám = nem hinném...
SZia! Azért szokták mondani, hogy ne szedj gyógyszert, mert ekkor fejlõdnek a szervek, de a 4. és 6. hét körül. A gyógyszerek mellékhatásainál azért tûntetik fel, hogy ne szedje terhesség alatt, mivel olyan kis számban tesztelték kismamákon, hogy nem hitelesek a tudományos adatok. Ezért a biztonság kedvéért minden gyógyszerre ráírják. A szteroidot tartalmazó gyógyszereket tiltják szigorúbban, mivel felszívódik a magzatban. Ha toxikus elváltozás keletkezett volna, akkor azt mondják az elsõ trimeszterben elvetélõdik a magzat. Az ultrahang azonban sok mindent kimutat. Aggódni fogsz egész terhesség alatt, de a vizsgálatokat végeztetsd el, vannak már genetikai központok, érdeklõdj orvosodnál. Üdv egy 36 hetes kismama, szorítok a kicsihez

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!