Találatok a következő kifejezésre: Lehet baja 5 és fél hónapos (5 db)

5 és fél hónapos babánk nem issza a vizet ezért kicsi narancs levet csepegtettünk kb1:4 arányba a vizébe igy szivesen issza, szorulásos is hátha könnyit ezen a gondon is . Lehet vmi baja tőle?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baja tõle nyugodtan adhatod neki. De adhatsz neki baba teát is ha azt szívesebben issza mint a vizet.Ez csak mai hóbort,majd lecseng ez is mint ahogy sok más is. 3 gyerekes anyuka

Nem lesz semmi baja tõle nyugodtan adhatod neki. De adhatsz neki baba teát is ha azt szívesebben issza mint a vizet.Ez csak mai hóbort, majd lecseng ez is mint ahogy sok más is. 3 gyerekes anyuka
Nekem pont ugyanezt ajánlotta a gyermekorvosom, igaz a kisfiam 1 éves. Eddig Hipp-es babateát kapott, azt imádta nagyon. A dokink azt mondta, inkább vizet adjunk neki, ha úgy nem kéri, akkor narancslével ízesítsük. Baja, ha nem allergiás típusú, talán nem lesz tõle. De a citrusféléket igazából 12 hónapos kortól ajánlják, inkább próbáljátok alma, vagy õszilével ízesíteni. Persze jó minõségû, minél magasabb gyümölcstartalmúval.
A narancs még nem igazán neki való. Nézd meg a kiskönyvben mikortól eheti mert most nem tudom fejbõl de én még nem adok a 9hósomnak.
szia, a citrusfélék egy éves kortól ajánlottak. babateát nem adtál még neki? 4 hós kortól kaphatók, minden nagyobb üzletben és dm-ben, auchanban, tescoban, stb. de inkább frissen facsart alma vagy baracklét adjatok inkább, a narancs hasfájást is eredményezhet.
Én biztos nem a narancsot választanám...honnan gondoltad, hogy ez jó lehet?Láttál narancsos babaitalt/ételt 5 hónapos babáknak? Õszibarack...esetleg.
A lányom imádta a már fentemm említett Kecskemétis bébiitalt. Semmi baja nem volt tõle.
Ha idáig nem lett tõle baja akkor adhatod neki továbbra is. Van olyan ajánlás ahol 7 hónapos kortól írják a narancsot. Én is adom neki az én babám is 5 és fél hónapos.
ha eddig se lett baja a narancstól, ezután sem lesz. Ne aggódd túl.
A Kecskeméti alma-NARANCS bébiital üvegén az van, hogy 4 hónapos kortól ajánlott!!!!! (egyébként a "korai"? hozzátáplálással kapcsolatban régóta akarok kérdést feltenni :) A kérdésre válaszolva: az én kisfiam 4 hónapos múlt és nagyon szereti az elõbb említett italt, én kb. fele-fele arányban higítom vízzel, mert azt Õkelme sem hajlandó meginni.. Viszont valamit ki kell majd találnom, mert tény, hogy jobb lenne, ha nem nagyon szokná meg ezt... :)
Régen a narancslé az elsõ ételek(italok) között volt, amit adtak az anyukák. Persze régen sok mindent másképp csináltak. Én is inkább a modern felfogás híve vagyok( 1 éves kortól citrusfélék). De ne izgulj, bajt nem csináltál. És ha eddig nem lett allergiás rá, akkor nyugodtan adhatod tovább. Sok anyuka pl citromlevet ad a pár hetes babának amikor csuklik. Nagyon megértelek, mert az én babám is szorulásos volt és állandó kinlódás volt, hogy mit adjak neki. Nekünk a csipkebogyó tea bevállt. Amúgy az almalevet imádta, de az is szorulást okoz.
Vannak a korának megfelelõ gyümölcsitalok, nem éppen a narancs a legjobb választás, mert allergiát okozhat!!!!
azért más amit a kecskeméti bébiitalba raknak (az erõsen könnyített savtartalmú) és más, amit te facsarsz...

5 és fél hónapos babát lehet Baba márkájú tusfürdővel fürdetni (kamillás)? Elfogyott a gyógyszertári fürdető krém, és most nem tudok elmenni receptért. Vagy a Baba még "túl sok" az ő bőrének?

Legjobb válasz: Nem az a baj,hogy túl sok,hanem hogy más. Nem tesz jót a bõrének még az sem,ha a mosóport,amivel az õ cuccait mosod,lecseréled, pelenkát,popsitörlõt... szóval bármit váltogatsz. Nem minden esetben okoz ez gondot,de legtöbb kiütés ilyen dolgok miatt alakul ki.

Nem az a baj, hogy túl sok, hanem hogy más. Nem tesz jót a bõrének még az sem, ha a mosóport, amivel az õ cuccait mosod, lecseréled, pelenkát, popsitörlõt... szóval bármit váltogatsz. Nem minden esetben okoz ez gondot, de legtöbb kiütés ilyen dolgok miatt alakul ki.
A kérdező hozzászólása: van otthon levendulás johhnson and johhnson fürdõkrém is, abból csak a vizébe szoktunk tenni picit, és nincs tõle baja. Esetleg abból picit a bõrére fürdetéskor?
Hát ez gyerek függõ, a fiamnak sose volt semmi baja ilyesmitõl, a lányom 1 éves és még mindig kipattog a Baba tusfürdõtõl ha pl. együtt fürdenek.. Úgyhogy lehet nem érzékeny a babád az ilyesmire, de lehet h igen... Ezt így nem lehet megmondani.
Ez valóban gyerekfüggõ. Azt írtad, nem tudsz elmenni receptért. A fürdetõkrémet recept nélkül is megveheted, igaz icit drágábban. (Nem 180 hanem kb. 300Ft.)
A kérdező hozzászólása: tényleg meg lehet venni recept nélkül is? az nagyon jó, köszönöm szépen!
Én pl soha nem is használtam gyógyszertárit, a kezdetektõl Gabival fürdettem. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik az is hogy 3hétig volt PIC-en és ott azt használták, azért maradtam annál.
De babay viz legyen! Jana baby pl.
Miért lenne? De túlzott ásványianyag tartalmút ne kapjon rendszeresen, mert még túlterhelheti a veséjét! de babyvizet (humana, jana) nyugodtan, ill nestlé aquarelt (ha jól emlékszem az ilyen csökkentett Ca tartalmú)adhatsz nyugodtan!
Én rózsaszín szentkirályit adtam neki és ma is azt kap, 16 hónapos. Jobb is, mint a forralt csapvíz. És nem kell forralni, ami nagy elõny.
Meg mellesleg az ösember nyers húst evett és asszem a 30. életévét már be sem töltötte... És akkor mi van? Ez a hülyeséget. Nem tudom, miben jobb a csapvíz ásványi anyag tartalma az ásványvízénél, ki-ki adja azt, amit jónak lát. Bírom az ilyen statisztikát, hogy 50 évesen veseköves lesz az, aki sok ásványvizet iszik. Honnan tudják? Olyan régóta isszuk, hogy errõl már adatok vannak? Vagy aki veseköves, az mind ásványvizet ivott? Ehh... Nem mellesleg, annak igen, semmibõl nem áll reggel felforralni egy liter vizet, aki annyira ráér, hogy más dolga sincs. Van viszont olyan, akinek be vannak osztva a percei, pont mint a kérdezõnek. Tudom mirõl beszél, sajna abban a cipõben járunk mi is. Kedves vesekõmentes, ásványvízellenes, antimikrós, textilpelusos kommentezõ, szerény véleményem szerint fogalmad sincs a témáról. Csak naiv elképzeléseid. Hát hajrá! Kérdésre válaszolva: semmi baja nem lesz a babának az ásványvíztõl és nem mellesleg rendkívül praktikus.
Kedves utolsó válszoló! Az ásványvizek nem "össze vannak állítva", hanem "maguktól" tartalmaznak ásványi anyagokat! Innen a nevük is! A felirat rajta a víz ásványianyag tartalmát jelzi, és köze sincs a felnõtt vagy gyerek szükségletéhez! Azt pontosan dietetikai szakkönyvekben keresd, egyébként állandóan változik, ahogy fejlõdik a tudomány! Abban viszont egyetértünk, hogy a csapvíz is tökéletes, de semmi baja nem lesz egy picinek sem ha ásvnyvizet is kap! Ha jó emlékszem az elsõ vagymásodik válaszoló vtam!
Semmi! Nyugi. Gondolom szensavmentes volt...legalabbis remelem. De szerintem semmi baja nem lesz az extra asvanyianyag meg jol jon.
Miért kell ásványvíz?nem jó a felforralt csapvíz.és mit csinálsz az ásványvízzel, megmelegíted a mikróba?és az nem káros?érdekes, régen megvoltak az emberek ásványvíz, meg eldobható pelus nélkül, jó volt a ruha is.kezd durvulni ez az egész.....
Hát komolyan mondom, oké, hogy a kérdezõ megkérdezi, de hogy még helyeselnek is... Az ásványvíz a felnõttek ásványianyag szükséglete szerint lett összeállítva, egy gyereknek sok!!! Léteznek gyerekeknek való ásványvizek, csökkentett ásványi anyag tartalommal, de az is már annak való, amelyik gyerek, és nem csecsemõ. Csecsemõnek bébivízbõl, vagy felforralt vízbõl kell a tápszert megcsinálni. Egy éves koráig forralni kell a vizet neki, hacsak nem babavizet veszel. Amúgy én elgondolkodnék azon is, hogy az ásványvízrõl még azt se döntötték el, hogy a felnõtteknek jót tesz-e, hallottam már olyanról, hogy akik sokat isszák, 50 évesen vesekövesek lesznek, pont attól a "plusz ásványi anyagtól", bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de én nem kockáztatnék. Amúgy meg nem áll semmibõl reggel felforralni egy liter vizet, és lehûteni, az kb. egy napig elég.
akkor talán jobban oda kellett volna figyelned órán, mert tuti nem volt szó ásványvízrõl korán jött az a gyerek neked, még te sem nõttél fel anyukádnak szappannal kellett volna kimosnia a szádat, olyan csúnyán írogatsz a gyomorrontás meg nem kifogás, csak lusta voltál fejni
Fulladj meg a tejedben te bunkó! Talán ottvoltál? Tudod te mi vagy? Egy beképzelt, unatkozó háziasszony. Megnézném, te hogyan fejsz, amikor kétpercenként hánysz. Persze, így ismeretlenül lehet fikázni bárkit, amikor nem is tudsz semmit.
kis hülye vagy
veled nem vitatkozom tovább. Ostoba vagy, és te akarod magad itt a legokosabbként feltüntetni. Ezt a gyereked még elhiszi egy ideig, de aztán majd rájön, hogy az anyu milyen sötét (vagy õ is ilyen lesz szegény). Szórakoztasd a családodat, amíg elviselik.
hát ezt benézted kislány, nem vagyok "anyu" de téged sem neveznélek annak, hisz te magad is gondozásra szorulsz pitiáner kis szarzsák vagy, bárkivel leállsz vitázni nõlj már fel, hisz van egy gyereked (szegényke), ha már sikerült összehozni összehozáson kívül máshoz nem is értesz, borsóagyú, buta kis liba vagy szánalmas szegény gyereked, õt tényleg sajnálom ilyen hülye anyát egy kis víz miatt kezeltesd magad
nem csoda, hogy elvert a gyereked apja, kaphattál volna még
Egy kis pro és kontra, remélem az elszabadult indulatok mellett a kérdezõ még megnézi a linket. http://www.babanet.hu/faq/taplal21.php
Kedves utolsó válszoló? A "miért nem szoptatsz" kérdésedre a válasz: mi a szar közöd van hozzá??? 4 hónapig szoptattam, utána gyomorrontást kaptam és elment a tejem. Na, most de egy rohadt szemét vagyok, mi? Sose mondtam, hogy mindenki más hülye, de képzeld, tanultam csecsemõgondozást amikor középiskolás voltam. Lehet, hogy nem viccbõl tanították.
a 21 éves a szuperanyu, mindenki más hülye :S buta liba vagy, borsó aggyal mihez forralod a vizet? tápszerhez? mérnem szoptatsz? 21 évesen kicsit túlvállaltad magad, nem gondolod? a saját frusztrációd éled itt ki "anyuka" mi is volt az eredeti kérdés?
Azért olvasd vissza magad, nem én degenerált hülye picsáztalak le, már bocs, a következõ mondatodról nem is beszélve. Rólad egy kép. Jól tetted, hogy a párod otthagytad. Azért erre a csapvíz témára visszatérve, hisz innen indult ki a dolog, a csapvíz összetétele pl helységenként más és már, nem ugyanazt a vizet iszod Pesten, Békéscsabán, Gyõrben, stb, így arra sem vennék mérget, ha már ennyire az ásványi anyag összetételen van a hangsúly, hogy bármely csapvíz pont megfelelõ összetételben tartalmaz ásványi anyagokat a babának. Én csak azt mondom, semmi nem bizonyítja, hogy a gyerek számára tulajdonképpen méreg az ásványvíz, viszont ha te reggel etetés és öltözködés után rendszeresen elmész otthonról a gyerekkel teszem fel fejlesztõbe, kismillió kontrollra, mert probléma van a babával, akkor igenis kényelmesebb a palackos ásványvíz, mint forralgatni, lehûteni, palackba tölteni. De egyébként teljesen mindegy, mert én adtam forralt vizet is a gyerekemnek, meg adtam ásványvizet is, és egyikkel sincs bajom, pusztán a kényelem vezérelt.
Kedves utolsó válaszoló! Talán valóban ideje lesz elvégezni legalább a 8 általánost, mert még a 7 hónapos gyereked sínyli meg, hogy ilyen egyszerû szerkezet az anyja. A vizet le is kell hûteni, de ez már neked bizonyára bonyolult. Kommented után nem is nagyon gondolkozik az ember, miért is vagy egyedül arra a szerencsétlen gyerekre. Egyébként a kérdés nem ez volt, és továbbra sem lesz baja a gyereknek, ha ásványvizet kap, nem pedig szürt, forralt folyóvizet. Vigyázz az indulataidra (lehet nem tiniként kellett volna gyereket vállalnod?), mert a vérnyomásemelkedésednek káros következményei lehetnek és még kicsi a gyereked...
Utolsó elõtti válaszoló! Te egy degenerált hülye picsa vagy! Mégis honnan a faszból veszed, hogy nekem más dolgom nincs, és azért érek rá kivárni azt a 3 (azaz HÁROM) percet, amíg felforr a víz??? Egyedül nevelek egy hét hónapos gyereket, mellette tanulok és igyekszem beosztani azt a kemény 50 ezer fornitot, amibõl havonta élünk. De persze biztos csak a te életedben kell beosztani az idõt...
Eszedbe ne jusson.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már azomn gondolkodtam, milyen rossz anya vagyok...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a lecseszõs kedves válaszolónak is:) Nyilván Te is tudnál olyat kédezni, amitõl én fognék padlót, de ha jól tudom ez tényleg egy kérdezõs oldal. Az utolsó válaszolónak írom, hogy nem kell az ásványvíz, csak sajnos sokat vagyunk úton, mert a nagyobbik gyerekem koraszülött volt, és hordan kell tornázni meg úszni, a kicsit meg nem tudom kire bízni.Tudom hogy nem volt régebben ásványvíz, meg papírpelus, de hát a kakis textilpelust ugye nem hordhatom magammal egész nap. Meg régebben színes TV sem volt, csak fekete-fehér, de gondolom egyikünk sem dobná ki a színeset hogy hódoljon a hagyományoknak.
Bocsi a második, megnézetm!
hihetetlen, hogy mennyi kretén van, élén a 21 éves anyukával...

Meddig lehet sexelni terhesen, én a terhesség elején vagyok 1.5 honapos és a párom nem akar igy sexelni mert fél hogy elmegy a baba?

Legjobb válasz: akkor már most is lehet sexelni nyugodtan?mert volt már rá pl h szeretünkvolna babát és sex után rozsaszines vér jött :( és azt hittük h eleemnt de utánna meg is jött!

A kérdező hozzászólása: akkor már most is lehet sexelni nyugodtan?mert volt már rá pl h szeretünkvolna babát és sex után rozsaszines vér jött :( és azt hittük h eleemnt de utánna meg is jött!
Addig lehet szeretkezni, amíg a doki nem tilt el, illetve ha a szeretkezés fájdalmas a számodra, vagy utána görcsölsz, vérzel, vagy csak pecsételsz, akkor szex-tilalom!! Nekem volt már korábban vetélésem, bár a doki nem tiltott el, de utána a 12. hétig nem voltunk együtt, utána viszont majdnem minden nap, egészen az utolsó napokig! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
Amígy jólesik addig szabad szexelni. Nem lesz semmi baja a babának. Boldog babavárást!
Mi még szülés elõtt 1 héttel is aktívak voltunk, nagyon kívántam/kívántuk.Kicsit körülményesebb, de kivitelezhetõ :) . Ameddig jól esik és élvezed, bármeddig lehet.Kivéve, ha az orvos el nem tilt tõle. :(
ameddig jólesik és az orvos nem tilt tõle, vagy a szülésznõt nem zavarja :D
Én a 12 hétig el voltam tiltva tõle, elõzõ vetélés és méhszájmûtét miatt. Utána megvizsgált a doki és annyit mondott, hogy együtt lehetünk de csak finoman és ne olyan sûrûn. Ez eddig 4-szer voltunk együtt, de nem volt az igazi, mert mi soha nem voltunk ilyen szeretkezõs fajta :) Most én is iszonyatosan kívánom, (bár félek is) de a párom nem akarja , mert már mocorog a baba és nem akar neki rosszat meg fél , hogy mit érez , gondolhat közbe a kisfiunk. Most a doki 2 hetente nézi a méhszájamat majd, így nem félnék annyira...de ha a párom kibírja férfi létére akkor nekem is ki kell!28 hkm

5 hónapos babámnak nagyon piros volt a bőr a hónaljában, a doktornő canesten kenőcsőt írt rá fel. Nem túl erős kenőcs az? És akkor ez most gomba? Mindig nagyon szárazra törlöm fürdetés után, de elég izzadós baba, lehet hogy azért van?

Legjobb válasz: Bepállik. Nálunk is elõfordult, én egyszerûen a popsikenõccsel kentem (sudocream), 1-2 nap alatt elmúlt. Bár ha a doki ajánlotta a canestent, az gomákra jó..biztos tudja mi a jó...de azért szerintem próbáld anélkül. Én úgy érzem, erõs az egy babának, nem kell mindenre rögtön gyógyszer. Szerintem.

Bepállik. Nálunk is elõfordult, én egyszerûen a popsikenõccsel kentem (sudocream), 1-2 nap alatt elmúlt. Bár ha a doki ajánlotta a canestent, az gomákra jó..biztos tudja mi a jó...de azért szerintem próbáld anélkül. Én úgy érzem, erõs az egy babának, nem kell mindenre rögtön gyógyszer. Szerintem.
Keverj egy kis popsikrémbe canestent.semmikép sem használnám csak a canestent
Jesszus hát te egy orvost kérdõjelezel itt meg. Kilenc hónapos lányomnak a nunijánál volt ilyen és van megint. A popsikrémet ilyenkor nem szabad rákenni mert még jobban elfertõzõdik. És ezért aztán keverni sem szabad. Az orovos nem véletlenül ezt ajánlotta. Semmi baja nem lesz a babának a krémtõl. De ha nem kenede vagy mással kened akkor csak ártasz neki mert még jobban felülfertõzõdik. Persze te vagy az anyja te tudod.
Nekem védõnõ ajánlotta a Canestent ilyen esetben.Persze fele-fele arányba popsikrémmel!A gyerekorvos véleményét is kikértem és azt mondta, hogy rendben van így.Egyébként nem mertem rákenni a Canestent ezért vettem Flp-s Aloe Vera Gelly-t.Nagyon jó és teljesen természetes.A fogzáskor is lehet a fogakra kenni, ha piros a feneke arra is jó, ha kicsikarja magát azt is heg nélkül rövid idõ alatt begyógyítja, és gombaölõ hatása is van.Szívesebben használom mint a Canestent, de biztos az is jó rá.
Én is használtam már Canestent, védõnõi tanácsra, mikor a szájpenésze miatt a feneke piros lett. Nekem is azt mondta, hogy keverjem a Canestent a Bepanthennel, úgy kenjem a popsijára. Szerintem senki nem akar egy orvost megkérdõjelezni, de én már tapasztaltam, hogy orvosi vélemények között is van különbség, mint ahogy védõnõk tanácsa között is.
majd hitöporozd ha meggyogyult
Ne aggódj, az 4 hónapos babámnak a nyaka piros mindig, mert olyan duci hogy mindig bepállik hiába törlöm szárazra. És mostanában a hónaaljában is elõjön. A doktornõnk azt mondta gomba és a Canestent ajánlotta nekem is. Párszor bekenem elmúlik és hetekig megint jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Kicsit megnyugodtam hogy más is járt így, olyan durván hangzik hogy canesten meg gomba. Eddig csak a kis nyakát hintõporoztam (a védõnõ tanácsára), de ezután a hónalját is fogom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!