Találatok a következő kifejezésre: Lehet baba nem (3775 db)

Ez lehet baba? Nem merek bizakodni

még nem merek tesztelni... mindig rendszeres a menstruációm, ugyanakkor jön meg, és 4 napig tart, most is id?ben megjött de eltartott vagy 10-12 napig, és végig enyhe vérzésem volt, mintha nem is vér lenne, az én saját n?dokim szabin van,egy flegma n? helyettesítette, aki csak megvizsgált és annyit mondott, hogy nem vagyok beteg...

Legjobb válasz: Szerintem megér egy tesztet. Nagyon nem hiszem, hogy bárki meg tudná mondani, hogy baba avagy sem. A teszt legalább egy támpont. Ha meg baba akkor meg említs meg a dokinak a vérzés dolgot. (egyébként vannak olyanok akiknek a terhességük alatt vannak menstruáció szerû tünetei) Minden esetre azért szorítok, hogy baba legyen. Ha esetleg tesztelsz azért írd ám meg az eredményt! :)

Szerintem megér egy tesztet. Nagyon nem hiszem, hogy bárki meg tudná mondani, hogy baba avagy sem. A teszt legalább egy támpont. Ha meg baba akkor meg említs meg a dokinak a vérzés dolgot. (egyébként vannak olyanok akiknek a terhességük alatt vannak menstruáció szerû tünetei) Minden esetre azért szorítok, hogy baba legyen. Ha esetleg tesztelsz azért írd ám meg az eredményt! :)
Mindenképp teszt! Holnap reggeli elsõ vizeletbõl. Ha negatív, ha pozitív a vérzést el kell mondanod a dokidnak. Szurkolok a pozitívért!
Mit jelent, hogy most is idõben megjött? Mikor volt az a most? Utolsó mensid elsõ napja?
A kérdező hozzászólása: kb 2 hete volt!

Elvileg pé előtt 1-3nappal voltunk együtt, illetve a nemvárt előtt 3nappal. Febr.27-én kellett volna megjönnie de azóta semmi.2. nemvárt napján negatív teszt (x-epil). Ez még lehet baba? Nem tudom mit gondoljak. Bővebben lent.

Sokszor érzem,h na most megjön(épp most is picit) de semmi.Szinte száraz vagyok,pattik nem jönnek,pedig szoktak,mellem max akkor fáj,ha megnyomom,pedig mensi előtt szokott.Hirtelen mozdulat vagy tüsszentéskor belenyilall a jobb petefészkembe.Kicsi hasmenés,hőmet sosem mértem,gondolom most felesleges már?!Csupán csak véletlen h eddig mindig rendesen megjött,most,mikor nem jönne jókor a baba,meg pont késik,esetleg terhes leszek?Semmi klasszikus tünet...Max fáradékony vagyok.Holnap reggel megint tesztelek.

Legjobb válasz: Ha holnap is negatív akkor tuti nem vagy terhes, de szerintem most sem vagy az!

Ha holnap is negatív akkor tuti nem vagy terhes, de szerintem most sem vagy az!
szia, nekem mindig pontos a ciklusom, erre az elsõ próbálkozós hónapban 6 napot késett...sajnos van ilyen. ha még mindig nincs poz. teszted, akkor valószínûleg meg fog jönni nemsokára!
A kérdező hozzászólása: Tegnap, ma éjjel és ma napközben kb 2 csepp barnázás, kicsit megjön érzés és kótyagos a fejem...Hõm 36.8 reggel.20.-ra van idõpontom, második X-epil negatív volt hétfõn.Este és éjjel viszonylag sokat járok pisilni.Fejem is fáj.
Febr 27 óta még mindig nem jött meg? Tesztekkel hogy állsz?
A kérdező hozzászólása: Negatív volt hétfõn, azóta még nem csináltam újat.
Szerintem várd meg a hétvégét, ettõl már sem terhesebb nem leszel ha az vagy, sem pozitív nem lesz a teszt, ha mégsem vagy az. Okozhat ilyet a terhességtõl való félelem is. Ha negatív, akkor tutira nincs gond, de az orvost keresd fel. Ha pozitív, akkor majd eldöntitek, hogy mi legyen.

Van, aki úgy fogja fel az abortuszt, hogy még nem "igazi" baba, hanem néhány sejt, amiből ugyan lehet baba, de még nem az? Csak sejtek?

Legjobb válasz: Az elsõ pár napban talán igaz ez a kijelentés, csak az a baj, hogy nem lehet megmondani, hogy hol van a határ. Mikor baba? és mikor még csak sejt? számomra egy 8 hetes magzat már baba: nagyon emberi, minden szerve megvan, elkezd mocorogni, stb. de egészen más pl: egy 4 hetes "baba", ahol jóformán csak 1-2 mm a petezsák és még alig fejlõdött ki benne valami. (persze benne is ott az élet. ) Ha a mesterséges megtermékenyítésre megtermékenyített, de be nem ültetett babákra gondolok, ez is egy újabb kérdés lehetne...

Az elsõ pár napban talán igaz ez a kijelentés, csak az a baj, hogy nem lehet megmondani, hogy hol van a határ. Mikor baba? és mikor még csak sejt? számomra egy 8 hetes magzat már baba: nagyon emberi, minden szerve megvan, elkezd mocorogni, stb. de egészen más pl: egy 4 hetes "baba", ahol jóformán csak 1-2 mm a petezsák és még alig fejlõdött ki benne valami. (persze benne is ott az élet. ) Ha a mesterséges megtermékenyítésre megtermékenyített, de be nem ültetett babákra gondolok, ez is egy újabb kérdés lehetne...
Igen, mert ez az igazság! Akkor lesz igazi baba, ha megszületik. Nem vagyok abortusz párti, de ez a véleményem.
Szerintem így is kell felfogni. Mégpedig azért, mert akárki akármit mond, egyetlen nõnek sem sétagalopp ezt végigcsinálni, legyen az egy 16 éves felelõtlen tini, vagy egy 25 éves felnõtt ember. Elég nagy baj az, hogy idáig jutott, hogy nincs lehetõsége felnevelni a gyermekét, még ostorozza egy életen át magát azzal, hogy gyerekgyilkos? Aki ezt mondja, az egy végtelenül szívtelen és empátiamentes ember. Van olyan élethelyzet amikor nagyobb bûn világra hozni egy védtelen kis embert, akinek iszonyú sorsa és gyerekkora lesz, mint elvetetni egy néhány hetes embriót. Nekem ez a véleményem.
Sejtek kb 4 hétig...a 9 hetes ultrahangon viszont az én lányom már baba forma volt, a 12 hetesen pedig már az ujját szopta, és keresztbe rakta a lábát...nem vagyok sem abortusz ellen, sem mellette, de nem lehet a lelkiismeretet azzal tompítani, hogy csak egy sejt, mert nem az!!!!
Kedves kérdezõ, nem "csak sejtek" de nem is "baba", hanem humán embrió, késõbb magzat. Ennyi. Kedves utolsó: az altatószer okozta agykérgi depresszió a "törvényszerû sírás" oka, a mûvi abortuszhoz ugyanis nem adnak olyanféle kábítószeres premedikációt mint mondjuk egy epekõ-mûtéthez, ergo ez a hatás kifejezettebb... vannak olyan altatószerek - mint az ultrarövid hatású barbiturátok, Tiopentál, Brietál Sodium, amelyek ráadásul még a szem nyálkahártyáját is toxszák mellette... persze azért a magzatvédõk nagyon szép legendáriumot tudnak keríteni köré:)
Igen, sokan így fogják fel. Ha ugyanis megértenék, hogy gyilkolnak, akkor jóval nehezebb lenne "megemészteni". Ha az ember saját magának is hazudik, akkor ha ugyanazt mondja másnak, már igazat mond...
persze, hogy nem fogják. szokd meg, ez egy ilyen oldal. nyilván érinti õket a kérdés, esetleg a lelkiismeret(furdalásuk) dolgozik. persze õk is tudják, hogy ez semmin nem változtat
Akik jól lepontoztak, megindokolnák, hogy miért tették? Boldogabbak lettetek ettõl? :D
Érdekes, akibõl nem gyereket kapartak ki, csak simán kitisztították (eü. küretesek), azok is ugyanazt a kábító pirulát kapták, mint az abortuszosok, õk mégsem sírtak...
Jah és elõttem szóló neked lehet itt majd magyarázkodni hogy magzatvédõ harcosok meg stb de igenis a baba az egy emberke egészen attól a pillanattól hogy a szíve ver és vannak kezecskéi meg lábacskái meg minden más ami neked is van !!!! Vagy tán te nem így gondolod?
Milyen érdekes dolgok vannak mi az hogy a baba nem igazi amíg meg nem születik?? Nekem van egy kislányom és igenis az elsõ hónapban is igazi ez nem egy bábu és ha nem akarsz gyereket huzzál gumit bazz+ ne ide gyere keseregni és ne a fa*ságokkal traktáljátok egymást akik azt mondjátok hogy az nem igazi inkább nézzettek magatokba vagy tán anyukátok rátok is azt mondta amíg ki nem bújtatok hogy nem vagytok igaziak vagy mi fene annyira utálom az ilyet jah és még valami ott a 72 órás tabletta mint írták elõttem már ha azt hiszed van rá esély vedd be aki meg elmegy a baba abban státuszában abortuszra amikor a baba már mocorog annak csak gratulálni tudok Üdv
Kedves Elõzõ: Atropin-szulfát. Nincs semmiféle nyugtató hatása, az altatás alatt a vagusreflex hatására fellépHETõ szívhalál (kamrafibrilláció) ellen véd... van anesztes, aki elõtte adja tablettában, és van, aki a mûtõben injekcióban.
Hát kedves utolsó, nagyon sajnálom, hogy ezen kell átmenned.Õszintén kívánok neked kitartást.Még sose volt abortuszom, remélem nem is lesz.Nagyon nehéz lehet ez...
Csak így lehet normálisnak maradni közben. Hétfõn lesz abortuszom, napközben megy a monoton gép, gyerek, mert van egy, háztartás, munka, közben elintéztem az orvosi papírokat. Meghallgattam, 28évesen egy védõnõ kioktatását, túl leszek rajta. Húzódik egy ideje, mert elõször úgy volt, hogy meglesz múlt pénteken, aztán most csütörtökön, végül a jövõ hétfõ maradt az idõpont. Hetek óta az volt bennem, hogy még ezt a hetet kell kibírni, még ezt és most még egyet.Édesanyám mellettem áll, túl leszek rajta. Voltak kemény éjszakáim, amikor úgyéreztem, hogy most bolondultam meg, vagy talán észre sem veszem és már régen megbolondultam. Valahogy most észreveszem az összes terhes nõt az utcán, akik mellett eddig elmentem. Rengeteget olvastam a témában, ostoroztam magam, de rájöttem, hogy ennek semmi értelme, mert vagy megtartom és akkor nincs erre szükség, vagy ha elvetetem akkor pedig minek az ostorozás? Persze tudom, tartsam meg mindenáron, majd lesz valahogy, mindig van valahogy, úgy még soha nem volt, hogy sehogy se legyen. De amikor majd pelenkát kell venni, és éppen úgy lesz, hogy nem lesz rá, akkor hogy lesz? 1 hónapja járt le a szerzõdésem, most lettem munkanélküli, addig éveken keresztül olyan családokkal dolgoztam, ahol igenis létjogosultsága lett volna a terhességmegszakításnak, csak ezt nem mindenki meri kimondani, mert szívtelen dolog, meg Isten. Isten nem az a kedves aranyos nagypapi, aki megsimogatja a hátunkat egy fáradt nap után.Ez az Isten volt az, akire hivatkoznak sokszor, aki az egyiptomi csecsemõket hagyta meghalni. Aki városokat, emberiséget hagyott kipusztulni. Nem vagyok sem ellene, sem mellette, mindenkinek saját döntése, saját élethelyzete adja a döntést. A videót láttam pár napja, elég hatásvadász, és ne felejtsük el, hogy egy 7hónapos terhességrõl van benne szó. Akik meg azt mondják, hogy régen nem volt ennyi abortusz, azok vakok és süketek, nem olvastak régi történeteket, nem jártak utána. Az ókor óta létezik. Ez a mostani módja a lehetõ legbiztonságosabb.Mikor nõk vállalták azt is, hogy kötõtûvel, vállfával vegye el tõlük a bábaasszony a babát, vagy mérgezett leveleket dugtak a hüvelyükbe, ahhoz mi kellett? Ördögi gonosz lélek? Vagy örült nagy elhatározás és szabadulási vágy? Erre biztosan nem lennék képes, ezt tudom. Nem fogom fel sejtként és nem fogom fel babaként sem. És nem, nem ugyanaz, mintha már az élõ gyermekemet pusztítanám el. És ha megmutatnák a mûtét után a maradványokat akkor mi lenne? Semmi, elborzadnék, de kb mintha más mûtét után mutogatnának valamit, vért látsz és szövetdarabokat. Sokszor nehezebb döntés elvetetni, mint megtartani. Ez bármennyire is nevetségesen hangzik de így van. Hiszen megtartani nem tart semmibõl sem, majd alakul az élet, biztos jobb lesz mint most, ha meg nem, akkor tévedtem, de megtartottam, most aztán babérkoszorút a fejemre. Ha az x és az y elítél ezért, szíve joga, soha nem fogunk találkozni, soha nem fogok tõle függni. Egy gyereket nem lehet talánra vállalni, az a nagyobb felelõtlenség. És igen rettegek a mûtéttõl, a felfekvéstõl, az altatástól, az ébredéstõl, rettegek és a világból kiszaladnék. És mégis odamegyek és megteszem ezeket a dolgokat, és utána megkönnyebbülök, hogy végre túlvagyok az elmúlt hetek kálváriáján, megszégyenülésén, magyarázkodásán, látni fogom a keddet, a szerdát. Mert most csak hétfõig látok. Az utólagos jajgatásnak sem vagyok a híve, hiszen megtarthatnám, ha más nem a híd alatt is lehet élni, lehet segélybõl is tengõdni, az is élet... Lehet sokan szívtelennek tartanak és gyilkosnak, lehet, hogy így is van, néha szeretném ha tényleg az lennék, akkor nem remegne bele a lelkem, nem rettegnék ennyire az egésztõl. És a legrosszabb, hogy saját nõtársaid ítélnek el. Sokszor ezek az anyatigrisek a katolikus egyházra hasonlítanak a szememben, arra az egyházra, amelyik tiltja a gumióvszer használatát, az élet szentsége miatt, tiltja ezt a harmadik világ Afrikájában is, ahol, mint tudjuk nem a gyerek születés a legnagyobb probléma, az csak a második az aids után.Szemellenzõ fel és jöjjenek azok a gyerekek. A szakdolgozatomat az abortusz hatályos jogi szabályozásából, erkölcsi és etika visszásságaiból írtam. Kicsit ironikus. Ahogy az is, ahogy jópár éve egy életvédõ civil szervezet, egy 13éves lány magzatának jogaiért kiállt, a helyi plébánossal karöltve, akinek a kislány, mert kislány, meggyónta a baját. Bíróságra mentek, jogi képviselõt neveztek ki a magzat mellé. Végül nagy nehezen mindenféle kérvényeknek köszönhetõen a kislány anyja végül eltudta intézni az abortuszt. És ezzel egyidõben a szomszéd faluban egy 14éves lány gond nélkül el tudta vetetni. Oda nem szaladt senki, hogy ejnye bejnye. Kicsit hosszú lettem, de köszönöm a lehetõséget, hogy mindezt kiírhattam magamból. Kitartást kívánok mindkét oldalnak. És még annyit, hogy amit sokszor sokan szeretnek hangoztatni, hogy bezzeg ennek a nõnek ha kõre ül is gyereke lesz, én meg évek óta próbálkozok és semmi, miért nem adja oda másnak... ez is iszonyat, irigység és bosszúvágytól telített. De persze valakit mindig utálni kell, úgy könnyebb elviselni a dolgokat... Az abortusz nem egy hobbi, nem unalomûzõ.
Biztos van, aki ezzel áltatja magát. Csak sajnos az az igazság, hogy amíg nem látnak szívmûködést, addig el se végzik az abortuszt, mert hivatalosan akkortól számít terhesnek egy nõ, hogy szívmûködést látnak ultrahangon. Szerintem egy dobogó szívû, végtagokkal rendelkezõ, mocorgó "valamit" erõs csúsztatás sejtcsomónak nevezni. A sejtcsomó megnevezés kb a beágyazódásig helytálló, ami a megtermékenyülés utáni 7-10 napon következik be. Nem vagyok fanatikus abortuszellenes, vannak olyan élethelyzetek, amikor megértem, de a tények attól még tények maradnak. (engem is altattak, mûtöttek többször is, volt missed ab mûtétem is ami teljesen megegyezik a sima abortusszal, egyszer sem sírtam ébredéskor)
Érdekes, engem is altattak többször más miatt, mégsem sírtam egyik mûtét után sem...
Khmmm... természetesen szó sincs semmiféle piruláról... errõl ennyit...
19-es vagyok, és vagy én tán nem így gondolom!

Beágyazódáskor magas a hő vagy alacsony? Kb.5 napja 37/1-37/2 a hőm! A nap bármely szakaszában tudnék aludni! Vasárnapra nem várom! Lehet baba?

Legjobb válasz: Peteérés után felmegy a hõ,szóval igen,olyankor magas :) Neked ez a hõ tökéletes egy babához.Ha a nemvárt napján nem esik le hanem fent marad,akkor baba van a dologban.Ezt szokták mondani.Bár nekem nem volt ilyen magas a hõm.Nekem a pozi teszt napján is csak 36.6 volt. :) Úgyhogy ha nem védekeztetek ovulációkor,akkor igen,lehet baba.De azt tudd,hogy a hõ akkor is felmegy ovu után ha nincs baba.A lényeg,hogy a nemvárt napján is fent legyen,mert ha leesik,akkor megfog jönni. Megy neked a drukk!!! 17+2 hkm

Peteérés után felmegy a hõ, szóval igen, olyankor magas :) Neked ez a hõ tökéletes egy babához.Ha a nemvárt napján nem esik le hanem fent marad, akkor baba van a dologban.Ezt szokták mondani.Bár nekem nem volt ilyen magas a hõm.Nekem a pozi teszt napján is csak 36.6 volt. :) Úgyhogy ha nem védekeztetek ovulációkor, akkor igen, lehet baba.De azt tudd, hogy a hõ akkor is felmegy ovu után ha nincs baba.A lényeg, hogy a nemvárt napján is fent legyen, mert ha leesik, akkor megfog jönni. Megy neked a drukk!!! 17+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. és az aluszékonyság lehet emiatt? :)
Igen, ez szintén egy terhességi tünet a fáradékonyság és az aluszékonyság :)
A kérdező hozzászólása: Köszönnöm :)

Hogy lehet, hogy egy baba nem hízik egy grammot sem napok óta, mégsem ordít folyamatosan az éhségtől? (3 hós baba. ) Sőt, a szokottnál élénkebb, beszédesebb. Kakil, pisil rendesen. Félek, valami baja lesz!

Legjobb válasz: Szerintem nincs semmi baja, ha látszólag jól van! A kicsikéket is nagyon- nagyon megviseli a front, ettõl simán lehet, hogy nem hízik, mert mindent felhasznál. Az én kislányomnak volt olyan, hogy egy hét alatt semmit nem hízott, majd egy éjszaka alatt 80grammot!! Nem akartam elhinni, de igaz volt és a a 80 gramm meg is maradt, nem csak kaki volt. Ha õ látszólag jól van, eszik, alszik, pisil, kakil, akkor majd hízik is szépen.

Szerintem nincs semmi baja, ha látszólag jól van! A kicsikéket is nagyon- nagyon megviseli a front, ettõl simán lehet, hogy nem hízik, mert mindent felhasznál. Az én kislányomnak volt olyan, hogy egy hét alatt semmit nem hízott, majd egy éjszaka alatt 80grammot!! Nem akartam elhinni, de igaz volt és a a 80 gramm meg is maradt, nem csak kaki volt. Ha õ látszólag jól van, eszik, alszik, pisil, kakil, akkor majd hízik is szépen.
Az én lányom egyszer 2 hónap alatt hízott 20 grammot....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötleteket és a bíztatást. Azóta sem hízott sajnos a bébim, úgyhogy vettem egy rakat görögszénamagot, (attól elég gyorsan folyik a tejcsim), és megpróbálom sûríteni a szopikat, hátha visszatérnek a dolgok a rendes kerékvágásba.
2. válaszoló vagyok. Sajnálom, hogy még mindig vannak gondok :( Nálunk is volt ilyen néhanapján. n azt csináltam, hogy ha ilyen nagyon fáradt és éhes volt, akkor kis pálinkáspohárból vagy kanálból adtam neki egész picike anyatejet (5 ml körül), amit akkor fejtem ki, tehát a hígabb, cukrosabb tejból, ettõl picit "észhez ért", gondolom kicsit emelkedett a vércukra és utána tettem mellre, mindig gyönyörûen szopizott utána :) A cumisüveg nagyon lutri :S
Cumisüveget el!!! Komolyan mondom! Van olyan baba, akit 1-2 alkalom is megzavarhat. Én biztosan nem kockéztatnék a helyedben... (Az én lányom is érzékeny volt rá anno, úgyhogy én is gyorsan elhagytam.) Én továbbra is azokat az okokat tudom mondani, amiket feljebb. De ha tényleg csak 1-2 alkalomról van szó és nem komolyodik a helyzet, akkor viszont nem érdemes rajta túl sokat aggódnod. Mire rájönnél, mi volt a baj (ha egyáltalán rájössz), már el is múlik. Tudom, ez nem vigasztal, de idõvel majd megtanulod, hogy lazábban vegyed a dolgokat. Ha már tapasztaltabb leszel, tudni, érezni fogod, mikor kell tényleg jobban odafigyelni. Addig pedig türelem. :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap megint teljesen kiborított a picim. Szopizás közepén elkezdett sírni, és elutasította a cicimet. Ilyen már régebben is történt, gondoltam semmi baj, majd egy-két óra múlva újra kéri. Csakhogy következett az esti szopi, ami után aludni szotunk, és sajnos ekkor sem kérte a cicimet, csak keservesen sírt, amikor meglátta. Kézben is alig tudott megnyugodni. 1 órányi hasztalan próbálkozás után rászántam magam a cumisüvegre, amit olyan gyorsan megevett mint még soha, és utána azonnal bealudt 8 órát. Hajnalban újra elfogadta a cicit. Remélem csak a fáradtságtól történt, mert tegnap elég keveset aludt, talán nem bírt már a cicimmel dolgozni. De milyen más okai lehettek, nincs valami ötletetek? Szopisztrájkhoz azért elég rövid ideig tartott...
És ezért sem kell naponta méregetni! Csak a frászt hozza rád, látod... Millió oka lehet, amiért nem hízik (front, fogzás, fejlõdésbeli ugrás, hossznövekedés! stb.), de ezek egyike sem káros vagy baljós, egyszerûen csak természetes! Nyugodj meg, minden rendben van! Bízz a babád jelzéseiben. Ha kell neki valami, tudni fogod! ;)
Nálunk is csomószor volt ilyen. Pl fogzás (4 hónaposan már volt 2), front vagy bármi más miatt. Nem kell ezzel foglalkozni, nem újszülött babáról van szó!
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a nyugtatást, remélem, így lesz!
A kérdező hozzászólása: És nem ijedtél meg? Úgy tudom, ilyenkor megállhatnak a fejlõdésben is.

Mit csinálnál, ha nem tudnád hogy babás vagy (csak próbálkoztok) és eltanyálnál a betonon? Lehet baja a magzatnak?

Csak kisebb horzsolásod lenne, de azért mégiscsak elestél...

Legjobb válasz: Semmi baja nem lenne! A baba odabent védve van. normális terhesség esetén még több hónaposan se lenne semmi baja egy eséstõl, még akkor se, ha nem csupán horzsolások lennének rajtad, hanem épp hasra esnél. Én többször is estem a terhességeim alatt (nagyon laza a bokaszalagom), egyik babámnak se lett semmi baja. A méhedet képzeld egy vízzel töltött lufinak egy halacskával a közepén! Hiába üödm nyomkodod a lufit, a halnak sem lesz tõle baba, te meg se tudod nyomni :)

Semmi baja nem lenne! A baba odabent védve van. normális terhesség esetén még több hónaposan se lenne semmi baja egy eséstõl, még akkor se, ha nem csupán horzsolások lennének rajtad, hanem épp hasra esnél. Én többször is estem a terhességeim alatt (nagyon laza a bokaszalagom), egyik babámnak se lett semmi baja. A méhedet képzeld egy vízzel töltött lufinak egy halacskával a közepén! Hiába üödm nyomkodod a lufit, a halnak sem lesz tõle baba, te meg se tudod nyomni :)
Semmit sem. Kismamaként is elõfordulhat ez, akkor is megütõdhet akarva-akaratlanul a pocak vagy bármi egyéb. A baba biztonságban van odabent, annyira meg nem ütöd meg magadat, hogy baja legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok! Én ilyen parázós vagyok :-S
Szia! Én is parázós vagyok, megértelek:-) Nagymamám mesélte, hogy régen olyan is elõfordult, hogy 9. hónapban kapáltak az asszonyok, amikor rájuk jött a szülés, kénytelenek voltak a földeken megszülni a gyereket. Jó tudom, akkoriban a gyermekhalandóság is sokkal nagyobb volt, vigyázni kell magunkra , (véletlenül se kapálj 9 hónapos terhesen :) ) de azért hál'isten nem kell burokban élnie a terhes nõknek sem!

Elvetetni vagy sem? Egy hónapja terhes vagy. Besikerült a baba, nem terveztétek hisz Te nagyon egészégtelenül élsz napi fél doboz cigi, heti alkoholfogyasztás, sok gyógyszer. Lehet még ezek után még egészséges a baba vagy jobb megoldás az abortusz?

Nem saját példa, remélhetőleg.. csak a véleményekre lennék kíváncsi. Ki mit tenne ebben a helyzetben??

Legjobb válasz: Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.

Megtartanám, mert nem lenne semmi baja. És ha ilyen eszetlenül éltem eddig, akkor most végre okom lenne megrázni magam és változtatni a dolgaimon, hogy egy normális életem legyen.
6 hétig semmi nem megy át a babaába. Épp azért találta ezt ki a szervezet hogy addig azért a legtöbb nõ réjön hogy babaát vár és igy nem ártott addig neki bármit is csinált amig meg nem tudta hogy babát vár.
Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.
Lehet egészséges.De semmi sem garantált.Mert aki készül és mindent betart, ott is lehetnek rendellenességek.
Eltévesztetted a helyet, a terhességbe kellett volna, nem a babásba. Egyébként pedig a barátnõdnek a szüleivel kellene ezt megbeszélni, gondolom kiskorú. De szerintem meg fogja tartani, ha már volt olyan okos, hogy megcsinálta, akkor gondom úgy hiszi fel is tudja nevelni.
Rólad van szó, vagy egy ismerõsrõl? Én is cigiztem az elsõnél, igaz akkor már csak alkalomszerûen, de a pozi tesz után AZONNAL letettem, az aki terhesen is tudatosan folytatja a károsító szenvedélyét az szerintem nem való anyának. Másrészrõl meg a becsúszott terhességek is érdekesek... Nálam is szakad el gumi, be is vettem az eseményutánit, mivel tudom, hogy a babát nem a gólya hozza.
Nem gondolom, hogy a baba ne lehetne egészséges, fõleg ha még csak a 4. héten jár az anyuka. Mostantól teljesen egészséges életmód, és szerintem nem lesz gond. A szervezet védi a babát.
A kérdező hozzászólása: Itt nem az anyagiakról és a felelõsségrõl van szó, hanem a baba egészségérõl!
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok és rég elmúltam 18!
Leteszed a cigit, nem fogyasztasz alkoholt és az orvossal olyan gyógyszert iratsz, amit lehet terheseknek szedni. Ez ennyire egyszerû. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.
megtartottuk:-D mikor pozitivat teszteltem abbahagytam a cigit, es nem is ittam többet. szóltam azért rola a dokinak, de nevetve legyintett, h jol van ez a rendszer kitalalva., ne aggodjak.Mar elmult ket éves es szerencsére teljesen egészséges:-)
Ha akarják a babát, semmi baja nem lesz. EGy orvos-genetikus mondta, hogy az elsõ hónapban az összes károsodott sejt cserélõdik, pont azért mert általában ilyenkor még nem tudatosan figyel a kismama magára. Tehát, innentõl no alkohol és cigi és egészséges lesz.
Honnan számít az 1 hónap? A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor nem jön meg, már 4 hetes vagy. Ekkor még bõven nem ártottál a gyereknek. A legrázósabb idõszak a 6-12. hét, akkor nõ ki mindene. Az alkohol MÉG nem ártott, a cigi rendellenességet nem okoz, csak kis súlyt és koraszülést. A gyógyszer rázósabb, nem mindegy, mit szedtél - ezt orvossal kell megbeszélni. Ettõl még a baba nagy valószínûséggel egészséges lesz. Amúgy meg hatmillió vizsgálat van terhesség alatt, sok rendellenesség a 12. hét után derül ki, akkor veszik el a babát. (És olyan nõkkel is megesik, akit totál egészségesen élnek.) Tehát ha akarnád a gyereket, akkor érdemesebb lenne akkor dönteni az elvételérõl, amikor kiderül, hogy beteg, addig meg mindent megtenni, hogy ne árts neki.

Ha valaki külföldön dolgozik, de ott nincs bejelentve, mert ismerősének segít, akkor nem lehet baja az APEH felé? Fizeti maga után a TB-t havonta itthon.

Legjobb válasz: Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.

Az APEH felé nem lehet baja. Az már esélyesebb, hogy a külföldi adóhatóság felé lehet baja.
Külföldön nagyobb gond lehet abból, hogy feketén dolgozik.PL: Angliában ha elkapnak egy fekete munkást 1000 font pénzbírság, és haza küldik..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Ez lehet baba jele? Vagy valami más lehet? 25-26 naposak a ciklusaim. 22-re nem várom. 15-16-17 én volt barna folyásom, de nagyon kevés. Eddig még soha nem volt ilyenem csak mensi előtt 1-2 órával. Egyfolytában megjön érzésem van, meg hányingerem.

Legjobb válasz: Akár baba is lehet, de menzi is. Ilyenkor még nincs hányinger tünet ha baba van akkor se. Úgyhogy az szerintem valami más. Várd meg hogy késsen, és tesztelj. Majd az megadja a tuti választ.:) Sok sikert.

Akár baba is lehet, de menzi is. Ilyenkor még nincs hányinger tünet ha baba van akkor se. Úgyhogy az szerintem valami más. Várd meg hogy késsen, és tesztelj. Majd az megadja a tuti választ.:) Sok sikert.

Mikor lehet megtudni a baba nemét? Mikor mozdul meg a baba?

15és fél hetes kismama vagyok.köszi a válaszokat elöre is.

Legjobb válasz: A következõ Uh-on már meg tudják mondani, ha úgy fordul. Ezt itt írta be valaki: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html A baba már mozog, csak te még nem biztos, hogy érzed. Kicsit jobban rá kell koncentrálnod. Fõleg az esti órákban aktívabbak. Lehet, hogy még várnod kell pár hetet, hogy érezd.(max 20 hetes koráig)

A következõ Uh-on már meg tudják mondani, ha úgy fordul. Ezt itt írta be valaki: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html A baba már mozog, csak te még nem biztos, hogy érzed. Kicsit jobban rá kell koncentrálnod. Fõleg az esti órákban aktívabbak. Lehet, hogy még várnod kell pár hetet, hogy érezd.(max 20 hetes koráig)
Általában a 18.heti UH-n már meg tudják mondani a baba nemét. Hacsak nem szégyenlõs, és nem takargatja magát :) Nekem a 18.héten már megmondták, hogy lány, de barátnõm csak a 9. hónapban tudta meg, hogy fiú lesz a baba :D
Szerencse kérdése, valóban esélyes a következõ ultrahangkor már, hogy megtudd a nemét de ha peched van akkor késõbb fog kiderülni. A baba mozog, hamarosan te is érezni fogod, elsõ babánál a 18-20 hét körül.
Nekem 15+6 hetesen mozdult meg elõször a ksi tökmagom :) Jövõhéten megyek 19 hetes uh-ra ha minden igaz és mutatja magát akor már lehet tudni a nemét bár ez orvosfüggõ is :) 18 hkm
Szia! Mi 4D-s UH-n tudtuk meg, h kislányunk lesz, 13+5 voltam. 19 hetesen mozdult meg elõször. Egy 1 éves kislány boldog anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!