Találatok a következő kifejezésre: Lehet baba ha (2421 db)

Lehet baba, ha csak barnázok, de nem akar megjönni normálisan? 11-re nem vártam, egy negatív tesztem már van. Ha csinálok újat délután is kimutatja már?

11-re nem vártam, egy negatív tesztem már van. Ha csinálok újat délután is kimutatja már?

Legjobb válasz: Szia. Én is 11-re(nem)vártam és én is azt hittem hogy baba van a dologban mert nekem még sosem késett ennyit(ma megjött).Teszt nekem is neg.lett (délutáni).Ma reggelig nekem is csak barna volt. Állandóan feszült a mellem, reggelente voltak hányingerek. Már teljesen beleéltem magam h baba és puff neki...Azért próbálj meg reggel tesztelni és ha az is neg. akkor nincs baba. Szerintem!De drukkolok h neked összejöjjön!

Szia. Én is 11-re(nem)vártam és én is azt hittem hogy baba van a dologban mert nekem még sosem késett ennyit(ma megjött).Teszt nekem is neg.lett (délutáni).Ma reggelig nekem is csak barna volt. Állandóan feszült a mellem, reggelente voltak hányingerek. Már teljesen beleéltem magam h baba és puff neki...Azért próbálj meg reggel tesztelni és ha az is neg. akkor nincs baba. Szerintem!De drukkolok h neked összejöjjön!
A kérdező hozzászólása: Ma már alig barnázom, mintha nem is lenne semmi, max 1-1 pötty van. Viszont nincsenek tüneteim, így nem gondolnám, hogy baba. Ha nem jön meg hétvégéig normálisan, akkor csinálok egy tesztet megint.

Lehet baja, ha aszfalton ugratott?

Aszfalton lovagoltam a lovam, de csak léptünk, nem jártunk még a faluban, de most le kellett mennünk. Volt egy lejtős rész, és csúszott a lába mivel patkolva van, úgyhogy leszálltam, de egy nagy fekvőrendőr volt, az előtt megállt, aztán átugratta helyből. Ugróló, úgyhogy elég magasat ugrik mindig, most is úgy egy méter magasat, és másfél méter széleset ugrott, kitépte a kezemből a szárat. De nagyon megijedtem, mert az aszfalt nem a legjobb a lovak lábának, pláne ha ekkorákat ugrálnak. Nem idős meg elhasznált, de a hátsó lábai kardosak, nem olyan erősek. Utána felültem rá, és nem sántított, sőt, hazafelé földúton úgy vágtázott, hogy alig lehetett visszatartani, úgyhogy nem tűnt úgy, mint akinek fáj, de elég ijesztő volt, nagyon nagyot ugrott. Szerintetek lehet ettől valami baja?

Legjobb válasz: nem, ha nem sántított ennyitõl nem lett baja. az aszfalt amúgy is hosszú távon csinálja ki a lábát, a talaj fogás is igen necces aszfalton egy ugrás után, de ha nem esett el egy kisebb ugrástól valószínûleg nem lesz baja. még annyit hozzá tennék, hogy az, hogy hazafelé gyorsan vágtázik nem nagyon jelent semmit amúgy, mert egy ló nem kíméli magát úgy, mint az ember, tehát egy simán sánta ló is ugyanolyan gyorsan vágtázna hazafelé, az már nagyon durva sérülés, amivel a ló is lassabban megy (akár nem is tud ügetni, vagy vágtázni) hazafelé.

nem, ha nem sántított ennyitõl nem lett baja. az aszfalt amúgy is hosszú távon csinálja ki a lábát, a talaj fogás is igen necces aszfalton egy ugrás után, de ha nem esett el egy kisebb ugrástól valószínûleg nem lesz baja. még annyit hozzá tennék, hogy az, hogy hazafelé gyorsan vágtázik nem nagyon jelent semmit amúgy, mert egy ló nem kíméli magát úgy, mint az ember, tehát egy simán sánta ló is ugyanolyan gyorsan vágtázna hazafelé, az már nagyon durva sérülés, amivel a ló is lassabban megy (akár nem is tud ügetni, vagy vágtázni) hazafelé.
A ló ha fáj neki, különösen gyorsan vágtázik hazafelé, hiszen az otthonhoz a biztonságot és az élelmet társítja, ráadásul menekülõ állat, a fájdalom elõl próbál elfutni, vissza biztonságba... Ha már nem tud vágtázni, vagy nem úgym akkor nagyon nagy gáz van. Ennyitõl amúgy valószínûleg nem lett baja, fõleg, hogy patkolva van, ami kemény talajra jó, az már más dolog, hogy persze, hogy nem egészséges, és nem tett jót neki. Sokkal nagyobb kárt tesz, ha odafele végig vágtázol vele az úton, mint ennyi, fõleg, hogy egyszeri eset, szóval ne aggódj.

Ma reggel leesett a babám az ágyról parkettára, lehet baja, ha nincs tünet?

Nagyon korán kelt fel, megetettem és befektettem magam mellé az ágyba. Elaludtunk, ahogy már sokszor volt ilyen, de úgy néz ki, kicsit ki vagyok merülve (3 hete minden éjjel 5-6x kel), és nem keltem fel arra, hogy elforgolódott, csak a huppanást hallottuk, és a babám nem volt sehol. Rettenetesen megijedtem, lenéztem és hason feküdt, könyökölt és nagy szemekkel nézelődött. Nem is sírt, csak nézett rám nagy szemekkel. Azonnal átnéztem, átmozgattam mindenét, külsérelmi nyom nincs, semmilyen morgásra nem reagált rosszul, sőt, már azonnal aktívan kezdte a napot. Egész nap akítv, kúszik mászik, izgága, nevetős, eszik-iszik, úgyhogy nem látom, hogy gond lenne, mégis aggódom. Utána olvastam, és láttam, hogy akár 48 óra múlva is előjöhetnek az agyrázkódás tünetei. Kell addig valamilyen elővigyázatosság azon kívül, hogy figyelem? 7,5 hónapos. köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én elvittem volna a gyerekorvoshoz, biztos ami biztos. Mivel nem láttad így ki tudja hogyan esett. Ha nem volt egész nap baj akkor nem hiszem, hogy nagyobb baja lenne, de figyelni minden képen kell, mert vannak azért olyan alattomos agyi sérülések amik késõbb jelentkeznek. Ne okold magad, mert ez bárkivel elõfordulhat, máskor majd egy vastagabb takarót feltekerve tegyél az ágyra, vagy toljátok a falhoz az ágyat, ha sokszor viszed oda magadhoz. Köztudottan koppannak a gyermekek elég sokat, ennél nagyobbat is és nem lesz bajuk.

Én elvittem volna a gyerekorvoshoz, biztos ami biztos. Mivel nem láttad így ki tudja hogyan esett. Ha nem volt egész nap baj akkor nem hiszem, hogy nagyobb baja lenne, de figyelni minden képen kell, mert vannak azért olyan alattomos agyi sérülések amik késõbb jelentkeznek. Ne okold magad, mert ez bárkivel elõfordulhat, máskor majd egy vastagabb takarót feltekerve tegyél az ágyra, vagy toljátok a falhoz az ágyat, ha sokszor viszed oda magadhoz. Köztudottan koppannak a gyermekek elég sokat, ennél nagyobbat is és nem lesz bajuk.
A kérdező hozzászólása: * mozgásra, nem pedig morgásra :)
Ha eddig nem volt baja, akkor valószínûleg nem is lesz. A fiam hétfõn a kanapéról ugrott fejest a padlóra, szép kis púpja nõtt, de õ is rohant tovább utána és semmi baja nincs. 14 hónapos, már szalad, esik-kel, úgyhogy én már kicsit lazábban veszem az ilyen baleseteket. Mindenesetre vigyázz az együtt alvással a jövõben.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, nem is lesz ilyen együtt alvás a közel jövõben :(
Mintha én kérdeztem volna:) tegnap este jártunk így.szegény jó pofára esett, sírt kicsit , megnyugodott, de semmi baja nem történt.Ma sem vettem észre rajra semmit.Nem szaladgálunk kis gondokkal orvoshoz, mert ha egy ilyennel mennénk akkor mindig ott ülnénk.Amióta felállt azóta mindig elesik, de feláll és megy tovább.10 hónapos lány
Szia.Pár hónapja én is így jártam csak az enyém 7 hónapos volt.Nem láttam rajta semmi jelét annak, hogy bár mi baja lenne.De azért felhívtam a védõnõt õ azt mondta figyeljem, nem-e lázas vagy aluszékony.
ezekre a pici babákra valamiylen ágyról leesésekkel foglalkozó õrangyal vigyáz biztos vagyok benne :D Nem is tudom van-e egyáltalán olyan baba aki nem esik le legalább egyszer. Bár mi még idáig megúsztuk egy majdnem leséssel. Szerintem nincs baja a picurnak ha nem látsz rajta semmit. Nemhiszem, hogy kellene valamilyen plusz elõvigyázatosság azon kivül, hogy figyeled õt. Ha nagyon aggódsz, max.felhivhatod a gyerekorvosodat, hogy mit kellene figyelned.

A macskának lehet baja, ha terhessége alatt fogamzásgátló injekciót kapott?

Rendszeresen kapja a szurit, de párszor elkéstünk vele és olyankor tüzelni kezdett, megvártuk, míg elmúlik, és utána kapta meg (vagy hagytuk, hogy fialjon). Most azonban megkapta a szurit (naptárban vezetjük, hogy mikor esedékes), és 2-3 hét múlva vettük észre, hogy n? a hasa. Egyel?re nem tudom eldönteni, hogy hasas lett-e, de több, mint valószín?, mert nagy a pocakja, és nem úgy, mint mikor csak simán hízik valamennyit. Illetve kint vannak a cicik és 2,5 helyett 4 kg. Na jó, így hogy leírtam, 99,9%-ig biztos vagyok a terhességében. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy nem lesz így baja? Illetve a kicsik hogy élték túl az injekciót? Ez nincs rájuk hatással?

Legjobb válasz: Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!

Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!
Igen nagy baja lehet. Sokkal egyszerûbb és egészségesebb lenne az ivartalanítás, teljesen tönkreteszed így a hormonháztartását, rákot is kaphat. Ha kismacska születik az pedig ki tudja milyen beteg lesz majd.
Vidd el állatorvoshoz!!!! Te oltogatod õket otthon???? Mert ebbõl a kérdésbõl az tûnik ki!! Ilyen felelõtlen állattartókat, istenem!
A kérdező hozzászólása: Állatorvos barátom mutatta meg hogy kell beadni a szurit, tõle veszem hozzá a fogamzásgátlót, õ adja a tût, fecskendõt, csak most nincs itthon és nem tudtam még vele beszélni. Gondolhattam volna, hogy ilyen válaszokat kapok, mindenki az ivartalanítással jön megállás nélkül ezen az oldalon. 10 éves, nem fogom már ivartalanítani, tökéletesen bevált eddig a szuri, ez az elsõ alkalom, hogy úgy tûnik, mégsem mûködött. Köszi azért a válaszokat, inkább megkérdezem majd a barátomat, ha végre el tudom érni.
A kérdező hozzászólása: Ja, a másik: "Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? " Most akkor magamat se tömjem vele, inkább vetessem ki a méhem, mert egészségesebb? Rendben, majd megfontolom.
Ha van állatorvos ismerõsöd mi a frászért itt kérdezel meg ha tudod, hogy úgyse jók a válaszok?
A kérdező hozzászólása: Már rájöttem, hogy kár volt. Csak reméltem, hogy akad még rajtam kívül pár felelõtlen állatkínzó aki ismeri a fogamzásgátló módszereket és tud válaszolni.

Lehet baja ha átesett a küszöbön?

Kisfiam átesett a küszöbbön be a járólapra, pont oda, ahol nincs polofom. Hatalmasat koppant. Lehet baja? 1 éves.

Legjobb válasz: Az én fiam is egy éves és õ a játszótéren taknyolt egy nagyot.A homloka egy kicsit puklis lett.De szerintem ha baja van akkor jelzi a gyerkõc(legalábbis gondolom).Sokat sír nyugtalan.Ha agyrázkódása lenne akkor annak szintén lennének jelei!Az én fiam nyugodtan alszik lassan 3 órája!Tehát ha látod valami jelét annak,hogy másként viselkedik akkor vidd el dokihoz!De szerintem semmi baja sincs!

Az én fiam is egy éves és õ a játszótéren taknyolt egy nagyot.A homloka egy kicsit puklis lett.De szerintem ha baja van akkor jelzi a gyerkõc(legalábbis gondolom).Sokat sír nyugtalan.Ha agyrázkódása lenne akkor annak szintén lennének jelei!Az én fiam nyugodtan alszik lassan 3 órája!Tehát ha látod valami jelét annak, hogy másként viselkedik akkor vidd el dokihoz!De szerintem semmi baja sincs!
A kérdező hozzászólása: Amióta meghalt az a színésznõ, amikor síelés közben beverte a fejét és utána még jól volt és nevetgélt, azóta tiszta para vagyok.
Ezt nem könnyû megállapítani, nincs baj vagy baj van. Ha baj van, nem tudni mekkora a baj. A biztonság kedvéért minél hamarabb vigyél be a sürgõsségi osztályra kivizsgálásra!Mondjuk fél órát sírt, akkor itt gondolni kell a bajra, de ez sem biztos. Ha viszont nem sírt és látszólag nincs baja a gyereknek, akkor sem biztos, hogy minden rendben lenne vele, valóban nagyon nehéz dönteni az anyukáknak ebben az esetben. Idegesít, ha az orvosok hülyének nézik az aggódó anyákat, miközben kiderül semmi baja nincs a gyereknek.

14 hetes vagyok tüsszögök az allergiám miatt, néha olyan nagyot, hogy benyilal a hasamba úgy, hogy össze is húzódok embrió pózba mert fáj.Félek, hogy nehogy baja legyen a babámnak..de ennyitől még nem lehet baja ha nem görcsölök ugye?

Legjobb válasz: Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.

Én már elõre össze szoktam húzni magam, vagy lehajolok, hogy ne feszüljenek meg túlságosan az izmok és szalagok, tüsszentés és köhögés elõtt, hogy ne fájjon. Ennyi még nem szabadna, hogy ártson a babának. Inkább nekünk kellemetlen érzés és persze azonnal a baba jut eszünkbe, hogy nehogy valami is ártson neki. Aki végig hányja a terhességet, az többet erõlködik szerintem, mint egy tüsszentés és az is kihordja a babáját.
Nem jó. Beszélj az orvossal vagy legalább a védõnõvel.
én megfázva voltam a 14.héten, tehát nem tudom az allergiára mi lenne jó, nekem akkor a védõnõ c-vitamint és orrcseppet javasolt, pár nap alatt ki is gyógyultam belõle, pedig köhögtem is.A görcsök meg lehet természetesek, én is nagyon görcsölök, szerintem beszéld meg a védõnõddel, görcsölsz alapból is, vagy csak ha tüsszögsz???ha védõnõd nem javasol semmit akkor az orvossal, lehet csak mgnéziumot fognak javasolni ha még nem szedsz.az a görcsökre jó!
A kérdező hozzászólása: köszi csajok.

A mélyládának lehet baja ha a légkiömlőjétől 4-5centire van egy másik hangfal? Valamint az erősítőnek, ha a mélyládán van?

Legjobb válasz: Baja nem lesz, kevesebb mélyet ad, azt is szuszogósan meg pöfögõsen. Akad szép számmal, aki nem hallja a különbséget. Az erõsítõ alá azért jó tenni valami marhanehéz táblát négy puha gumitalpon. Nagyon sokat jelent. Általában egyébként nem lesz gondja a folyamatos rezgéssel, csak hát idõvel szinte biztos, hogy elege lesz, fõleg ha nincs külön felkészítve belül ilyesmire. Az is igaz, hogy ahhoz, hogy ma vége legyen az erõsítõnek, irdatlan teljesítmény kellene egy viszonylag gyenge falú dobozban. Ettõl még mindkét dolog a "kihagynám" kategória! :)

Baja nem lesz, kevesebb mélyet ad, azt is szuszogósan meg pöfögõsen. Akad szép számmal, aki nem hallja a különbséget. Az erõsítõ alá azért jó tenni valami marhanehéz táblát négy puha gumitalpon. Nagyon sokat jelent. Általában egyébként nem lesz gondja a folyamatos rezgéssel, csak hát idõvel szinte biztos, hogy elege lesz, fõleg ha nincs külön felkészítve belül ilyesmire. Az is igaz, hogy ahhoz, hogy ma vége legyen az erõsítõnek, irdatlan teljesítmény kellene egy viszonylag gyenge falú dobozban. Ettõl még mindkét dolog a "kihagynám" kategória! :)

Cicám imádja a kenyeret. Lehet baja, ha azt eszik?

Szinte már csak kenyérrel játszik, addig nyávog, míg nem adok neki! Rengeteget játszik vele, néha valahova eltünteti, de néha meg is eszi! Lehet tőle valami baja? Nem nagy mennyiség és csak a héját kapja!

Legjobb válasz: Nem lesz tole semmi baja! Esetleg csak akkor ha allergiás lenne valamire ami benne van, de azt rogton meglátnád! Pl.: bepirosodna a bore, hasmenés... De nyugodtan adhatsz neki! Ez csak nagyon ritka esetkben torténik meg! És ha veled is elofordulna akkor ne adj neki tobbet!

Nem lesz tole semmi baja! Esetleg csak akkor ha allergiás lenne valamire ami benne van, de azt rogton meglátnád! Pl.: bepirosodna a bore, hasmenés... De nyugodtan adhatsz neki! Ez csak nagyon ritka esetkben torténik meg! És ha veled is elofordulna akkor ne adj neki tobbet!
Szereti, mert lehet vele játszani is és meg is lehet enni. :) Semmi baja nem lesz tõle, olyan ez, mint nekünk a ropi.
nekem a virslivel csinálja ezt. a virsli vége az övé...és akkor megy a vadászat. labdázik vele, kergeti, löködi...és amikor már felismerhetetlen a virsli akkor megeszi :D ...kenyértõl semmi baja se lesz. enyém pl imádja a hasábburgonyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Olyan édes, hogy szórakozik vele! :)
A virslis történetet mintha én írtam volna.:D Kergeti, pofozza, dobálja, focizik vele vagy 20 percen keresztül, mintha élõ zsákmány lenne, nagyon vicces.:) Aztán a végén nagy elégedetten elfogyasztja.:)
A miénk pici kora óta imádja a bundás kenyeret, de nem volt még semmi baja tõle. Érdekes viszont, hogy külön-külön a tojást és a kenyeret nem eszi meg...
enyémnem a mogyorós csipsz a kedvence, mindig dobok neki, ha meg kint hagyom a zacsit éjjel tuti arra kelek hogy derékig belemászik azt csemegézik belõle.
uhuhúú..!!:D az én macskám megeszi a krémest a kürtös kalácsot a ropit a kenyeret mindenféle sütit a RÉPÁT!! ( O.O ) de azt hallottam hogy ha állandóan csak húst eszik a macska az sem jó mert szüksége van a más ételekben megtalálható tápanyagokra!! :D:D
A kérdező hozzászólása: Virsli, bundás kenyér, mogyorós chips, süti…! :D Milyen kis õrültek! :) Én még azt hittem az én cicám különc!

Nagyon hangos induláskor a laptopom. Később is hallható a ventillátor zúgása. Lehet baja, ha csak a jövő héten viszem szervizbe? Mennyi idő alatt csinálják meg?

Legjobb válasz: Valószínû nem lesz maradandó baja, ha elégtelen a hûtés és elér egy bizonyos hõfokot, kilövi magát. A szerviz ideje kb negyed óra volna, de ez persze a terheltségüktõl függ. Szerintem vagy azt mondják, hogy néhány óra, vagy azt, hogy 1-2 nap.

Valószínû nem lesz maradandó baja, ha elégtelen a hûtés és elér egy bizonyos hõfokot, kilövi magát. A szerviz ideje kb negyed óra volna, de ez persze a terheltségüktõl függ. Szerintem vagy azt mondják, hogy néhány óra, vagy azt, hogy 1-2 nap.
Vagy bemész az elsõ számtech boltba veszel párzsázas ajánlat keretében sûrített levegõ spray-t és "kifújod magad" ill a gépet :)
Semmi baja nem lesz.
Nem hinném, hogy baja lesz. Ezt olvasd el. :) http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/66549_hosszu_eletet_akar_..
Mindenféle étel elkészítésénél alapvetõ, hogy elõször egy másik edénybe ütjük a tojást. Mert mi lesz, ha egy kiló lisztbe zápot ütsz, vagy a rántottának való utolsója az? Gondolkozz egy kicsit.
Kicsi az esélye, hogy baja lesz, de én inkább nem adnám neki oda.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, miután megetettem, akkor kezdtem el aggódni a dolgon, hogy hú bakker, mit tettem...
A kérdező hozzászólása: 2- már odadtam.:( Kábé egy negyed kávéskanálnyi maradhatott benne.:( Az volt a baj, hogy már beletettem a lazacolajat, meg a gyógyszereit és sajnáltam kidobni, én hülye.
A kérdező hozzászólása: Tudom, tudom, mindig külön edénybe ütöm, de ezeket most kaptam nagymamámtól (falusi tojás), biztos voltam benne, hogy nem lehet záp.:(
A kérdező hozzászólása: 5.-:DDDD Végülis, ott van ugye a 100 napos tojás is, ami keresett csemege. Brrrr... Haverom szerint a kóbórkutyáknak pirosbetûs ünnep, ha záptojást találnak a kukában... Az én kutyám is kóbor volt... Hátha meg sem kottyant neki...:I

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!