Találatok a következő kifejezésre: Lehet baba kellet (352 db)

SZOCPOLT hol lehet igényelni? Melyik bankkal kell szerzõdni szocpol ügyben?

Legjobb válasz: Pl. OTP. Most mondtam egyet közülük. A szocpolt nem minden bankban lehet igényelni, ezért tájékozódj elõzetesen, hogy mely bankoknál elérhetõ. Igénylésnél akkor is a bankba kell menni, ha a szocpol mellé nem vennél fel hitelt! Ennek meg kell történnie: vásárlás esetén: a végleges adásvételi szerzõdés megkötését követõ 120 napon belül. építés esetén: a használatbavételi engedély kiadása elõtt kell kérni a hitelintézettõl.

Pl. OTP. Most mondtam egyet közülük. A szocpolt nem minden bankban lehet igényelni, ezért tájékozódj elõzetesen, hogy mely bankoknál elérhetõ. Igénylésnél akkor is a bankba kell menni, ha a szocpol mellé nem vennél fel hitelt! Ennek meg kell történnie: vásárlás esetén: a végleges adásvételi szerzõdés megkötését követõ 120 napon belül. építés esetén: a használatbavételi engedély kiadása elõtt kell kérni a hitelintézettõl.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdem, mert az otp-nél van 1 milcsi adosságom. Szerinted ezt lehúznák a szocpolból????

Csak az lehet angoltanár általános iskolában, aki tanítóképzőre járt? A tanítóképző 1-6-ig van? Anglisztika Ba kell hogy valaki 1-8-ig tanítson angolt? Vagy ez most hogy van? Valaki írja le, hogy ez hogy van.

Legjobb válasz: Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.

Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.
bocsánat, nem 14, hanem 1-4
A kérdező hozzászólása: És ha én késõbb középiskolában is szeretnék tanítani, mert nem találok állást általános iskolában? Akkor mesterképzésre kell járnom? Mikor kell felvenni még egy szakot az angol mellé? Köszönöm a választ. :)
Szerintem azt még nem találták ki, mi van azzal, aki a 4+1 után szeretne magasabb szintet... Érdemes eleve az 5+1 éves képzést elvégezni, azzal tágabb a lehetõségek köre.
Abban ezer százalékra nem vagyok biztos, de mintha szakpárra lehetne jelentkezni az osztatlan tanárképzésnél. A felvi.hu-n megtalálod a párokat.
A kérdező hozzászólása: És akkor az anglisztika az lesz az 5+1 éves? Aki 5+1 évesre megy az is taníthat általános iskolában vagy csak a 4+1 éves?
Az anglisztika bölcsészképzés. BA+MA rendszerben. Van 4+1 és 5+1 éves angoltanár képzés. Nyilván magasabb végzettséggel elvállalhatsz olyan munkát, amihez alacsonyabb szintû végzettség kell, fordítva nem mûködik.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet csinálni akkor, ha általános iskolában szeretnék angol tanár lenni, de érdekelnek a kereskedelmi, vendéglátó szakok és azokat is szívesen tanítanám középiskolában?

Lehet baba ebből? Kb egy hete állandóan pisilnem kell, ha felkelek a wc-ről utána is gyakran úgy érzem újra kell mennem. Ma kellett volna megjönnie. Egy kicsit görcsöl a hasam, de mást nem érzek.

Legjobb válasz: holnap reggel csinálj tesztet és kiderül. Lehet baba is de egy jó kis felfázás is. Az hogy nem jött meg jó jel ha máskor egyébként pontos.

holnap reggel csinálj tesztet és kiderül. Lehet baba is de egy jó kis felfázás is. Az hogy nem jött meg jó jel ha máskor egyébként pontos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Sajnos nem mindig pontosan jön meg, de ilyen még nem volt és azt hallottam ez is lehet a várandósság jele. Valakinek volt esetleg ilyen az elején?
igen simán lehet a jele, de nem biztos. A teszt viszont jó esélylel kimutatná már, igy felesleges találgatni.
Nekem pont ennyi tünetem volt. Jól meg is lepõdtem! :D 34hkm
Szia! pontosan ilyen tüneteim voltak vannak ezen a héten, még éjjel, hajnalban is fel kell kelnem... 1-én van a nem várt idõpont, de nem bírtam ki , így ma teszteltem .íme a kép :) thttp://kepfeltoltes.hu/view/130628/DSC_0424_www.kepfeltoltes.. teszteltem .íme a kép :) szorítok neked is :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek, én még nem merek tesztelni, mert már máskor is volt, hogy késett, egy hetet várok vele, majd ideírom mi lett! Gratula két utolsónak!!!
annak idején én is állandóan pisilni jártam már a legelejétõl kezdve:-)

Most a 2- ik hónap, hogy nem szedem a fog gátlót elözző hónapban volt is mensim de most meg semmi pedig a cuklus.hu szerint tegnap kellet volna megjönnie tegnap előtt éreztem is egy kis mensi szerű fájdalmat de azóta semmi. Szerintetek lehet baba?

Mikor teszteljek?

Legjobb válasz: Szerintem lehet baba is, de valószínûbb, hogy a fogamzásgátló kavart be. Nálam legalábbis így volt. Az abbahagyása után 3 hónapig még rendszeresen megjött a mensi, utána meg nem és cisztám lett. Amikor elmúlt és távozott a mensivel (2 hónap eltelte után) utána már újra pontosan mensiztem és semmilyen gyógyszeres rásegítés nem kellett. Lehet, hogy most neked is kicsit megkavarta a ciklusod, de majd helyreáll magától, ha minden jól megy. De babás is lehetsz persze, mert sokan vannak akik meg nem sokkal utána teherbe is esnek, mert nagyon nagy lehet utána a termékenység mértéke. Ha 1 hetet késni fog a mensid, akkor csinálj tesztet. Ha negatív, akkor majd menj dokihoz. Drukkolok!

Szerintem lehet baba is, de valószínûbb, hogy a fogamzásgátló kavart be. Nálam legalábbis így volt. Az abbahagyása után 3 hónapig még rendszeresen megjött a mensi, utána meg nem és cisztám lett. Amikor elmúlt és távozott a mensivel (2 hónap eltelte után) utána már újra pontosan mensiztem és semmilyen gyógyszeres rásegítés nem kellett. Lehet, hogy most neked is kicsit megkavarta a ciklusod, de majd helyreáll magától, ha minden jól megy. De babás is lehetsz persze, mert sokan vannak akik meg nem sokkal utána teherbe is esnek, mert nagyon nagy lehet utána a termékenység mértéke. Ha 1 hetet késni fog a mensid, akkor csinálj tesztet. Ha negatív, akkor majd menj dokihoz. Drukkolok!
szia! én 5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót!ahogy abbahagytam megjött rendesen, most viszont az utóbbi 2 hónapban 35-38 naposak a ciklusaim és csak 2 napig tart! Kisbabát szeretnénk 1 hónapja folyamatosan akcióztunk, mert rejtély hogy mikor lehet peteérésem! És most a 40. napon vagyok és menses semmi! nemtudom hogy most késik vagy baba van a dologba! 3 hete negatív lett a tesztem, azóta nemteszteltem, még várok egy kicsit!

27hetes vagyok. Hogy lehet az hogy nekem 19hetesen csináltak utoljára uh-ot és csak 30hetesen kell legközelebb mennem? Ez normális? Mert itt olvasom hogy ki ekkor ki akkor volt. Nem lehet baja a manónak ettöl?

Legjobb válasz: Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak,nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz,aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más,ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával,hogy pluszban mehessen,de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt,kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek,sõt legalább nyugiban lesz,nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont,én sem napra pontosan voltam UH-n....volt,hogy késõbb,de volt amikor elõbb sikeredett.

Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak, nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz, aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más, ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával, hogy pluszban mehessen, de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt, kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek, sõt legalább nyugiban lesz, nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont, én sem napra pontosan voltam UH-n....volt, hogy késõbb, de volt amikor elõbb sikeredett.
A hivatalos terhesgondozási protokoll szerint ennyi a kötelezõ ultrahang vizsgálat. Nyilván van aki ennél több vizsgálaton vesz részt, ennek több oka lehet: 1. valamilyen orvosi ok miatt szükséges sûrûbben vizsgálni a babát. 2. Fizetõs ultrahang vizsgálatra megy 3. maszek orvoshoz jár, ahol általában minden megjelenéskor van ultrahang vizsgálat is. Az igaz, hogy az ultrahangnak nincs kimutatható magzat károsító hatása, de az is, hogy ha orvosilag nem indokolt nem feltétlen muszáj túl sûrûn így is vizsgálni a babát.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) Megnyugodtam:) Köszönöm a gyors válaszokat nektek:) Csak aggodtam hogy akkor kell csak mennem:) De igy már tudom:) Köszönöm még1x a gyors megnyugtatást:)
Így van ahogy leírták. Ezen felül csak extra esetben csinálnak + uh-t illetve ha magándokihoz jársz. Mi 27 hetesen elmentünk egy 4D-s uh-ra, majd a következõ uh a kötelezõ volt 31 hetesen. Boldog babavárást kívánok! 33 hetes km

( Párommal 1. jén voltunk együtt. ) 3napja érzékeny a mellem és fáj, 8napja kb alhasi fádalmam van, gyakrabban pisilek, többet eszek is.15. én (nem) kell megjönnie. Lehet baba?

Legjobb válasz: Igen, természetesen lehet baba. Meg lehet, hogy nem. Esetleg fáradj be a gyószertárba egy terhességi tesztért, mert interneten nehéz diagnosztizálni.

Igen, természetesen lehet baba. Meg lehet, hogy nem. Esetleg fáradj be a gyószertárba egy terhességi tesztért, mert interneten nehéz diagnosztizálni.
[link]
elvileg 17-19 nap között van peteérés az ha jól számolom nálad január 4.- én lehetett tehát kb. 8 napja ...akkor kezdõdött az alhasi fájdalmad....szóóóval lehet hogy a peteérést érezted, lehet elõtte és utána is érzékenység az ovu után....azért jó ha hõmérõzöl, mert, ha fent van a hõd tudod, hogy megvolt az ovud....de a hasi érzékenység azért is lehet, mert esetleg nem tudott megrepedni a tüszõd és még próbálkozik.....nekem január 5.-én volt ovum mindjárt belinkelem neked a hõgörbémet ...bár a ciklus.hu szerintem nem jó helyre húzta be, mert már akkor második nap fent volt a hõm....de hátha így jobban érted majd....
A kérdező hozzászólása: Nem hõmérõzök, 30napos ciklusom van. És kevés fehér folyàs.
Én drukkolok, hogy ne jöjjön meg.Én is 15-re nem várom.Mi sajnos csak dec.24-én és január 8-án tudtunk együtt lenni, de azért reménykedem benne...Én azt érzem, h nagyon fájnak a melleim, meg nagyon fáj a hasam.Az kb. egy hete.De lehet, hogy csak ezek a mensi elõjelei.Én nem hõmérõzök, viszont 30 naposak a ciklusaim.
egyébként én is hasonló cipõben járok ...azért is kerestem a topicban....25-26 napos ciklusaim vannak a 19. napon vagyok a hõm fent van ugyan de utrogestant szedek, ami progi...tehát nem mérvadó a hõ, de azért mérem :) A tüneteim: mell érzékeny nehéz, méhszáj fent de kissé nyitott, alhasi érzékenység, bizsergés.....nincs felfázás...a méhnyaknyák testápoló szerû....kb. 17 én nem várom
A kérdezõnek válaszolva....Hány naposak a ciklusaid, mikor volt ovulációd, hõmérõzöl-e ? Az alhasi fájdalmat egy oldalon érzed ? Ha ezeket tisztáztuk , akkor jobban tudok segíteni. Az alhasi fájdalmat, ha bûzös vagy sárgás ill. bõvebb fehér folyás kíséri lehet egy felfázás vagy gombás fertõzés is. Azonban lehet babás tünet is....várom válaszod !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) akkor még vàrok..nagyon örülnénk neki, ha egy kis pocaklakó lenne :)
elsõ válaszolónak üzenném, hogy ha neked lenne kérdésed és neked így válaszolnának magadban elküldenéd a francba úgye ??????
tesztet a nem várt menstruáció elsõ napja után 2-3 nappal kell csinálni, vagyis még korai lenne, ha 17 körül csinálod, már számíthatsz rá hogy kimutatja a terhességed. Ha nem védekeztetek, akkor valószínû baba van a dologban. Ha védekeztetek akkor feltehetõen premenstruációs tünetek és meg fog jönni.
Szerintem még túl koraiak lennének a terhességi tünetek, még be sem fejezõdött a beágyazódás, ha egyáltalán sikerült a megtermékenyülés. Ettõl függetlenül lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Csináltam már tesztet 9.napon és negatív lett, de szerintem túl hamar végeztem el.. jobb lenne szerintetek akkor, ha nem jönne meg?
Alhasi fájdalom 2 nap után biztos nem lehet.
egyébként rolandi voltam a hõgörbés

30 hetesen 1252g a picur, AC:22, 52cm, HC: 25, 69cm. Orvosom szerint pici a baba. Azt mondta, figyelni kell a méhlepény működését, esetleg kapok kapok valami tapaszt a pocimra. Kell aggódnom? Lehet baja a picinek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok,de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.

Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok, de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Nekünk is 4D-n nézték, ott 28hetes és pár naposnak látta. Az értékek alsó határát súrólták az adatok. Most kell visszamennem, remélem minden rendben lesz. Boldog babavárást!!
Mindenképpen vegyél tesztet, és ha pozitív irány a doki.Lehet baba belõle, gratulálok, ha igen.
Szerintem lassan csinálhatsz egy tesztet, mert az elõzõ mensid is elég fura volt, mondhatni, majdnem nem volt :) A narancssárgás folyás lehet akár a beágyazódás jele is.
lehet fellebbezni
Mivel a felvételi döntéssel - egy itt el nem mondott ok miatt - nem értesz egyet, így a nyitvaálló határidõn belül a döntés ellen fellebbezhetsz. Kérdés, hogy mi az alapja a fellebbezésnek. (Mert az kevés, hogy nem akarok a másodikba járni.)
Én úgy tudom ha felvettek akkor nem :O De ezek szerint akkor igen Mondjuk engem ügye felvettek, és a másik 2 suliba ahova nem (még jó) oda írták hogy fel lehet lebbezni Szal igen fellehet :D

32 hetes vagyok. A tenyésztésem kimutatta a streptococcust. Veszélyes ez a babámra nézve? Kell aggódnom? A dokim mondta, hogy szülésnél infuziót kapok és a baba is. Aggódom érte. Nem lehet baja?

Legjobb válasz: Én is pozitív voltam, szülés alatt kaptam antibiotikumot. A baba crp-je picit emelkedett volt, ezért 9 napig kapott antibiotikumot.

Én is pozitív voltam, szülés alatt kaptam antibiotikumot. A baba crp-je picit emelkedett volt, ezért 9 napig kapott antibiotikumot.
Nekem azt mondta az orvos és a szülésznõk is, hogy az a lényeg, hogy tudjunk róla, mert bajt csak akkor csinál, ha nem tudnak róla és nincs antibiotikum. Szóval nyugi!!! :) A terhesek közel 30 százaléka pozitív.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát!!! megnyugodtam, nem lehet baja a Kislányunknak... most már csak azt nem tudtam kideriteni, hogy hogyan kaphattam ezt meg?
Nálunk azt mondták, hogy nem érdekes (amikor megkérdeztem az eredményt, majdnem nem is mondták meg) annyit mondtak, hogy ha pozitiv, vagy nem készül el idõre akkor kap a bébi egy injekciót születése után. Ne izgulj! Minden jót Neked!
Bocsi, az lemaradt, hogy természetesen semmi baja nem lett. Arraell majd figyelned, hogy ha elmegy a magzatvized, akkor ne húzd az idõt, hanem minél hamarabb menj be a kórházba, hogy megkaphasd az infúziót!
Szia, nekem pont ma mesélte el a vadõnõ hogy mi is történik. A tesztem ugyan negatív lett, de azért megkérdeztem hogy mi is ez. Szóval nekem azt mondta, hogy szülés elõtt 6 órával és közvetlen a szülés megindulásakor adnak egy antibiotikum injekció, és ez írtja a bacikat. Ugyanis amikor a baba áthalad a szülõcsatornán, sajnos a hüvelyváladékkal tele lesz a szája, az orra és bekerül a szervezetébe és okozhat különbözõ megbetegedéseket, de így hogy ezeket megkapod nem fog. Ez abban a kórházban mûködik így ahol én is szülni fogok. Ne aggódj, az orvosok tudják a dolgukat, csak otthon ne felejtsd a leleted! :) 37 hetes kismama
Nekem is pozitiv lett, és a neonatologusok nagyon is foglalkoznak vele. Simán szültem, 14 napig voltunk kórházba, mert addig vénásan antibiot kapott. Ha nálad pozitiv lett valószinû a gyereknek is az lesz ha csinálnak baktériumtenyészetet fülváladékból. Lányoknál nem veszélyes, viszont egész életükbe strepto- hordozók lesznek, fiúkat viszont megbetegitheti, akár agyhártyagyulladást is okozhat!!!
Szia! Nálam is kimutatták, kaptam antibiotikumot és szüléskor egy szurit. Születés után a babámat is megvizsgálták rögtön, és 2 nap múlva is, de nem kapta meg, 3 nap után mentünk is haza. Ha már kiderült nálad is, ne aggódj, nem lehet baj. Könnyû szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!