Találatok a következő kifejezésre: Lehet bébi napja (15 db)

Mennyi ideig lehet egy nap a bébi hordóban a picim? Arra a fajtára gondolok ami a gyerekülés is egyben.

4 és fél hónapos és a babakocsi mózeskosarába nem szeret már lenni. Ha a hordozó részbe viszem sétálni nézel?dik és vigyorog séta közben. De nem tudom a kis gerincének nem rossz-e? Napközbe is szokott benne lenni (pedig van sima fotelkája, hinta, játszó sz?nyeg stb)mert másba nincs úgy el.

Legjobb válasz: tul hosszu ideig nem ajánlatos

tul hosszu ideig nem ajánlatos
Nekem, ha nem autózunk, akkor addig van benne, amíg a konyhában gyorsan elvégzem a dolgomat, mert így feltehetem magam mellé a pultra és beszélgetünk (4 hós:-)), nincs egyedül. Ha végeztem, akkor már ki is veszem, akkor is ha esetleg elaludt benne, mert szerintem nem lehet kényelmes hosszabb távon.

Lehet egy nap 2felet kostoltatni? Pl. De Es du? Emellett ihat meg bebi italt?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõm azt mondta, hogy 3-4 naponta vezessek be újat a baba étrendjébe. De gyümileveket szokott kapni napközben, természetesen kicsit felvizezve. A vitamin nem árthat. :-)

Nekem a védõnõm azt mondta, hogy 3-4 naponta vezessek be újat a baba étrendjébe. De gyümileveket szokott kapni napközben, természetesen kicsit felvizezve. A vitamin nem árthat. :-)
Én mindenhol azt olvastam, hogy új ételeket megkóstoltatni a babával inkább a délelõtti órákban, tízóraira, ebédre érdemes. Amikor nyugodt, nem fáradt. Délután uzsira kapjon olyat amit már ismer és szeret. 2 fiúcska anyukája
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!

Lehet bébi? Két napja késik a mensi, de a tesztem negativ. Késés még soha nem fordult elö.

Legjobb válasz: Hallottam olyat, hogy valakinek csak a mensi után egy héttel mutatta ki. Tüneteid vannak?

Hallottam olyat, hogy valakinek csak a mensi után egy héttel mutatta ki. Tüneteid vannak?
Milyen tesztet használtál? Persze hogy lehet mert nem minden teszt mutatja ki. Várj pár napot és csinálj egy újat!
Fontos, hogy a reggeli elsõ vizeletbõl csináld. Várjál pár napot, és ismételd meg, ha nem jön meg továbbra se.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Tünetem, a hasam fájdolgál, mintha megakarna jönni.Idönként megszédülök.Kedvetlen vagyok.Ennyi csak.
A kérdező hozzászólása: Lilly teszttel csináltam.
Lily teszt elég jó, de lehet hogy csak nem emelkedett meg eléggé a HCG szinted, próbáld meg pár nap múlva, mert a HCG minden nap duplázódik egy darabig. Ezért van hogy késõbb mutatja ki.Drukkolunk!!!
Vegyél clearblue-t, az elég érzékeny, a lilly nem annyira. Én discolor tesztet vettem mert az volt, addig nem is hallottam róla, meg egy Medi-Lab-ot, és menzi elõtti ESTE már pozi volt mindkettõ! Aztán reggel is csináltam egy másik fajtával, HCG van csak ráírva. Szóval nyugi, pár nap múlva próbáld meg újra, és szerintem egy érzékenyebb teszttel! Drukkolok!


8 napja késik a nemvárt remélem bébi miatt? De a teszt ma reggel még nagatív volt, de abban a tudatban élek bébim lesz. Fájnak a melleim, duzzadnak. Milyen oka lehet, h. a teszt nem mutatja ki a bébit?

A ciklusom 2 hónapja javult meg 32-33 naposra, előtte 40-42 napos volt.1hónapja méhpempőt fogyasztunk párommal, az segíthetett?

Legjobb válasz: 8 nap késés után bármilyen tesztnem ki kellene mutatnia a terhességet! Lehet magas a prolaktinod, ugyan azok a tünetek mint terhességnél, csak negatív a teszt.

8 nap késés után bármilyen tesztnem ki kellene mutatnia a terhességet! Lehet magas a prolaktinod, ugyan azok a tünetek mint terhességnél, csak negatív a teszt.
Oszinten remelem, hogy baba. De 8 nap utan, mar termelne annyi HCG hormont a szervezeted, hogy a teszt kimutassa. Ha csak, nem egy kesoi peteeresed volt, ami nagyon ritka! Sajnos a mellfeszules lehet mensi miatt is. Es ha szabalytalan a ciklusod akkor, meg foleg. Enyemek is szabalytalanok voltak, ugyanolyan mint a Tied. Nekem is "megjavult" 30 -31 napra megjott, aztan nem jott... 6 nap keses utan teszteltem pozitivat, ami erosebb volt mint a kontroll csik:) ! Remelm neked is sikerul! 11hkm
Lehet, hogy késõbb volt peteérésed, és azért negatív még a teszt...Én februárban teszteltem pozitívat, és nem félidõben volt peteérésem(mint máskor), hanem késõbb.Elõfordul az ilyen, és ez teljesen normális.És ha esetleg nálad is késõbb volt peteérés, akkor az azt jelenti, hogy a nem várt napja is kitolódik.Tehát lehet, hogy még nem is késik, vagy ha igen, akkor nem 8, hanem kevesebb napja csak.Én azt mondom, hogy még várj pár napot, és ha utána is negatív a teszt, de menzesz sehol, akkor menj el dokihoz.De kívánom, hogy baba legyen!Sok sikert!:)
Jah, és a késõi peteérés nem olyan ritka... :)
Szia! Ennyi késésnél ha még halvány csíkocska sincs, akkor valószínûleg nincs baba. Inkább csak hormonális probléma. Szerintem ne éld bele magad! :-(
8 nap után szerintem kellene már egy csíkocskának látszania, a mellfeszülés ugyanúgy utalhat mensesre is
8 napos késés után, már a teszt tuti kimutatná!!! Ne éld magad bele, nem vagy terhes!!! :(
A kérdező hozzászólása: Ma lenne a 10. nap, hogy késik, de enyhe parnázásom van csak a WC papíron látszik.Szóval biztos megjöhet?A bébinek annyi.Szomorú vagyok nagyon, és nemtudom, hogy hogyszámoljam mi a peteérést.
A kérdező hozzászólása: Ma van a 6.napja a menszeszemnek ma már csak pici pecsételés, remélem estére elmúlik az is.a munkatársamnak 2 gyereke van és mindkettõ úgy jött össze, hogy menszesz után 1-2.nappal próbálkoztak és sikerült is a bébi.Én is így akarom, és 2 naponta próbálkozni, hgy sikerüljön végre a bébi.

12 hetes anyatejes bébim eddig 4-5 naponta kaksizott, most meg szombat óta minden nap 1-2 alkalommal. Ez is lehet a meleg miatt, vagy valami más van a dologba?

Legjobb válasz: Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.

Ne aggódj, teljesen normális az is, ha csak napi 1-szer van kaka. Az én babám is anyatejes és napi 1-szer max. 2-szer van csak kaki. A gyerekorvosom azt mondta akkor sem kell megijedni, ha 1-2 napig nincs széklet.
Az volt a probléma, hogy csak 4-5 naponta volt neki kakija. Talán most kezd a kis emésztõrendszere alkalmazkodni. Az biztos, hogy nem baj, hogy kétszer van.

3. napja megkezdett marhahúsos babakaját adtam oda ma a 10 hónapos bébimnek. Lehet baja tőle?

Nem volt rossz íz?, az állaga sem változott és jóíz?en megette. Ha jól értettem 48 óráig még fölbontás után használható.

Legjobb válasz: jól értetted, nem lesz baja :) azért óvatosságból a húsos kajákkal inkább a 2 napot tartanám a késõbbiekben

jól értetted, nem lesz baja :) azért óvatosságból a húsos kajákkal inkább a 2 napot tartanám a késõbbiekben
A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors megnyugtató válaszod. Eddig tartottam is, és már dobtam el félüveg kajákat, és mivel ma ette jóízûen, gondoltam odaadom. Tegnap nem volt haljlnadó egy kanállal sem megenni.
:) sztem ha gond lett volna vele, akkor a szagán rögtön érezted volna

Terhes vagyok, de még nagyon az elején, 5 hetes. Szerintem megfáztam, tüsszögök 2 napja. Baja lehet a bébinek, ha komolyabbra fordul a náthám?

Legjobb válasz: Baja nem lehet, sok kismami lesz influenzás, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszer. Aszpirin-C-t szedhetsz, egyéb gyógyszerrõl (lázcsillapítók, orrcsepp -legtöbbfélét nem lehet-, totorgyogyik) kérdezd meg a dokidat.

Baja nem lehet, sok kismami lesz influenzás, mert ilyenkor gyengébb az immunrendszer. Aszpirin-C-t szedhetsz, egyéb gyógyszerrõl (lázcsillapítók, orrcsepp -legtöbbfélét nem lehet-, totorgyogyik) kérdezd meg a dokidat.
Szia, ami gond lenne, az a magas láz, igyál gyümölcsteát és próbálj feküdni jól betakarózva, amíg nem lesz jobb. Ne aggódj és ne is gondolj semmi rosszra!
Ne aggódj, vitaminozz, egyél gyümölcsöt és kerüld a beteg embereket. A nátha biztosan nem árt, egy influenza szövõdményeivel azonban nem árt vigyázni. Ha kellemetlen a megfázásod, gyógyszertárban segítenek, mit szedhetsz, csak szólj, hogy terhes vagy! Jobbulást!
Menj dokihoz de mond neki, hogy terhes vagy és akkor olyan gyógyszert ír fel ami nem árthat a babának. Szerintem nem lehet baj, még nagyon az elején vagy. Azt hallottam ilyenkor még nincs köldökzsinór ami "összeköt" titeket és árthatnál neki.
Ugyanebben a cipõben járok, 5 hetes terhes vagyok és már negyedik hete influenzás tünetekkel.Amint az orvos megerõsítette terhességemet rögtön elmentem a háziorvoshoz és sajnos mivel most gyakori a vírusos fertõzés antibiotikumot kell szednem.Az orvos tudja mi nem árt a babának, hallgass rá és szedj vitamint.Én ajánlom az Elevitet, már az elsõ terhességemnél is bevált.

5hónapos kislányom pár napja nem akarja megenni a tápszert. A bébi ételt a tejpépet megeszi. Kb 2szer eszik igy csak tápszert. Ha kinálom neki kiköpi? Eddig szerette. Lehet hogy megunta az izét? Szerintetek? Mit csináljak? Más tápszert próbáljak ki?

Legjobb válasz: Próbálj másikat, ez jó ötlet. Milyet kapott eddig? Az én fiam 6 hónapos, 5,5 hónaposan váltottunk követõ tápszerre, Beba 2-es, vaníliás, nagyon bírja :-) Amúgy õ is kétszer eszik tápot, reggel meg este, különben tejpép, gyümölcs, délben meg fõzelékféle Ninuminu (3 gyerekes)

Próbálj másikat, ez jó ötlet. Milyet kapott eddig? Az én fiam 6 hónapos, 5, 5 hónaposan váltottunk követõ tápszerre, Beba 2-es, vaníliás, nagyon bírja :-) Amúgy õ is kétszer eszik tápot, reggel meg este, különben tejpép, gyümölcs, délben meg fõzelékféle Ninuminu (3 gyerekes)
Nálunk is ez volt, ahogy megtapasztalta a finom ízeket, nem kellett a pocsék HA tápszer. Én ízesítettem neki turmixolt gyümölccsel, azóta az is elfogy. de próbálhatsz más fajtát is, nekünk nem jött be.
Adj neki egy kis fõtt krumplit, lágyra keverd a fõzõvizével!
Nyugondtan benyomhazsz még neki uzsira, tizoraira 1-2 rendes kaját is.Mármint gyümi, zöldség hasonlók.
Ekkora babának még minimum 5, de inkább 6 étkezés kell! Az a doki egy érdekes fajta lehet...
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.jo ötletnek tünik.almát kap, csak du.Répával is probálkoztam, de még nem nagyn megy neki. azt mikor adjam neki? déli kaja elõtt vagy közben? honnan tudjam mennyit kell neki adni? és mennyi tejet adjak még utána?
21:35- ös vagyok. Gondolom kb 7- kor kel, rögtön tápi 210 víz + 7 kanál tápi, 10- kor 180 víz +6 kanál tápi, 14- kor 210+7 tápi, fél hatkor 180+7 tápi, hogy mikor lefekszik 8-9 között tudjon egy nagy adaggal beszlopizni:) valahogy így. Az sem lenne baj, ha csak 180- asból inna napi ötször, de ha többet kíván, had igya. Lassan a gyümiket is kéne kezdened délelõttönként.
A kérdező hozzászólása: köszi a jotanácsokat! jo babázást nektek is!:)
A kérdező hozzászólása: de 210-hez 7, épp ma kezdtem neki 220- vizzel csinálni...
A kérdező hozzászólása: nekem a doki azt mondta, hogy 5 étkezésnél több ne legyen.... a négyre maga állt rá.. hogy váltsak neki étkezési szokást? mennyit és mennyiszer adjak neki? ötször, kb mennyit?
Ugy oszd el a napotokat, hogy öt etetés beleférjen. Kevés neki a négy. Amugy igy a tápi, ahogy adod, vizezve van, nem 210 ml vizhez adunk 7 kanállal? Nem eszik sokat, neki ennyi kell. Négy hósan van egy kis fejlõdési ugrás, fél évesen meg majd visszább fog venni. Szerintem azért esznek ilyen korukban többet, mert tankolnak , készitik a testüket a forgásra, kúszásra majd mászásra.
Szerintem a napi 4-szeri étkezés kevés.Az én lányom 4 hónaposan még 6-szor evett ugyanekkora adagot.Két étkezés között már adhatsz neki gyümölcsöt...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat! p :)

6 hós babám miért nem akar elindulni a bébi komppal? Barátnőim 4 hós babája már rég megy benne.3 napja próbáljuk de csak áll és nézelődik, felhúzza a lábait. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!

És mégis hogy ült "egyedül"? Fogta magát és fekvõ helyzetbõl felült? Vagy mászásból, forgásból, állásból került ülõ helyzetbe? Mert, ha az "egyedül, stabilan" ül alatt azt érted, hogy drága anyukája fogja és felülteti és úgy marad, na az éppen olyan káros a gerincének mint a tiédnek a komp... Az egyedül, stabil ülésen azt értik, amikor a gyerek saját maga felül. Minden más ültetés! Nem kell ám mindent elhinni a nagyzoló barátnõknek...
Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!
Hát igen, én is csak mosolygok... Te figyi, vidd ki a gyereked reggel a konyhába, hátha fõz neked egy kávét is, nem? Bár lehet a szomszéd lány capuccinot is csinál, úgyhogy ciki... Na szóval 4 hósan erõsen kétlem , hogy bébikompol a gyerek. Fél évesen éppen ül, majd mászik, és utána ráértek bébikompolni. Nem lóverseny, bár ha az, akkor sajnálom a gyereked...
én 19.59. Tényleg azt ajánlom ne hallgas se a nagyotmondó, se a felelõtlen ismerõseidre. Nem lóverseny a gyereknevelés, nem kell hasonlítgatni a gyereket másokhoz, mert akkor késõbb se leszel vele soha megelégedve, mert valamiben mindíg rosszabb lesz, mint valaki más. Tényleg vegyél egy könyvet, hogy mivel, mikor kell vigyázni és utána a fejlõdést bízd rá a gyerekre. Õmajd a saját ritmusában, a saját képességei szerint szépen növekszik, fejlõdik.
Az az igazság, hogy a babádnak nagyon igaza van..én se csinálnék máshogyan, ha beletennének abba a járgányba. Nem tudom, hogy a barátnõd babája milyen fejlett, de a legtöbb baba 4 hónaposan még nem is tudja megtartani magát megtámasztás nélkül, nem hogy a komppal menjen..szegény gyerek..az az eszetekbe se jut, hogy a gerince tönkremegy??? Inkább te is vedd ki a babádat a kompból, azt tedd el valahová és engedd, hogy a babád maga, a saját tempójában fedezze fel a világot. Sokkal jobb neki, hidd el és késõbb neked is jobb lesz, mert nem fog a bûntudat mardosni, hogy ugyan miért is olyan erincfájós a gyereked..
ez most viccc?
Jaj. Ö a gyereked és nem kisérleti nyúl. Mi lenne, ha nem a barátnõdre és csodagyerekére hallgatnál, hanem mondjuk vennél egy könyvet a csecsemõ fejlõdése, vagy valami hasonló címmel? Talán a gyereknek is nyugodtabb gyerekkora lenne.
Ugye ezt most nem gondolod komolyan??? Amíg nem ül magától addig ültetni se lehetne!!! Mondjuk én nem tenném bele amúgy sem, még egy évesen sem, de ez az én dolgom. Az meg a tiéd, hogy teszed tönkre a gyereked gerincét, de nem fogja neked megköszönni, azt elhiheted!!
Most komolyan!!! A baj nem a babáddal van! Te tényleg bébikompba akarod erõszakolni szegényt, vagy szivatsz minket! Ha nem akarsz ártani neki, várd meg amíg megérik rá a kis gerince, addig pedig a fölös idõdben beszéld rá a barátnõdet, hogy ne így "foglalkozzon" a gyerekével!
Kérdésedbõl ítélve még a babád is tudja, hogy egy marhaság a komp;-) Csak áll benne szegény, mikor még állni sem muszáj ekkora korban. Az én lányaim is felálltak mondjuk 6 és fél hónaposan, de 13 hónapos korukban mentek csak egyedül, stabilan. Kompot szerintem ne használj, hadd kapaszkodjon a babád kiságyban, járókában, az udvaron, játszótéren. Semmivel nincs elkésve. A barátnõidnek meg csak gratulálni tudok...
A " lábújjhegyezõk" nagy százaléka kompozott. Az orthopedusok holnap betiltanák az egész hülye kombgyûjteményt, ha lehetne, mert egy nagy marhaság. Nem részletezem a hátrányait, mert holnap is írnék. Hagyd a kisbabát a saját ütemében, mindenféle segédeszköz élkül fejlõdni. Ja és Isten õrizz, hogy járni is tanítsd, mert az a másik oltári hülyeség. Az meg hogy más hogy rontja el a babáját, hát szomorú.
egyébként valaki ellenzi is a kompozást mert nem biztos hogy jó a gerincnek
kb. 8 hósan tud magától ülni egy gyerek, de ha 10 hósan csinálja elõször, az sem gond. de még akkor is káros lehet a komp, hiszen állni, járni még nem tudnak általában ezek a csöppségek, úgyhogy ráérsz majd azután kompozni, miután gyermeked megtanult ülni, állni, menni.
te ezt beveszed amit ök mondanak régen még polyába volt a három hónapos baba a barátnödé meg már a bilin ül !!!!
hát igen !akkor már bilizik is!!! van aki korrán kezdi az a ö magán ügye csak szegény kicsi..
Nem tol le senki, minden baba mást csinál és máskor.A én lányom 8 hós és nem tud mászni, de 2 hete felállt!Úgy halad ahogy neki jó!!!!Ne erõltess semmit!Egyik így másik úgy!!:) 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Az õ babája már 3 hós kora óta egyedül, szépen ült.Egy másik ismerõsöm is azt mondta 6 hós kora óta megy a kompal. Én meg azt hittem el vagyunk késve. Ezért még nem kell letolni.
3 hós gyerek ül, komppal nyomul, 6 hós baba áll, mi van?? Én sem vagyok egy gyakorlott anyuka, na de ez azért durva. Gondolom csak vicc volt a kérdés. Remélem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!